Många har nog fått frågan om dom är feminist eller inte. Jag har iallafall fått den frågan många gånger. Det är inte alltid man vågar svara ja på den frågan, även om man vill. Man är rädd för vad folk ska tycka. Man är rädd för att bli kallad manshatare eller liknande.
Jag kallar mig själv feminist. Och jag tycker inte att personer inte ska våga säga att dom är det pga att outbildade människor ska komma med frågor som
"Så du säger att alla män är våldtäktsmän?" eller "Du rakar dig alltså inte under armarna? Vad äckligt!"
Ordet feminism betyder inte att kvinnor inte ska raka sig.
Ordet feminism betyder inte att alla män är idioter.
Ordet feminism betyder inte att alla män är potentiella våldtäktsmän.
Osv.

Så, vad betyder egentligen ordet feminism? Ordet feminism betyder helt enkelt jämställdhet mellan ALLA i samhället. ALLA ska ha lika rättigheter. Ingen ska behöva bli diskriminerad pga kön, sexualitet, ursprung osv. Det mesta av allt annat som förknippas med feminism är någon form av extremfeminism.
Så folket, säg inga onödiga kommentarer innan ni faktiskt vet vad personen i fråga står för.

Tack för mig!

Likes

Comments

Många ser mig som en känslokall, väldigt hatisk människa helt utan empati och skuldkänslor. Enligt andra bryr jag mig inte om hur dom runt mig mår, är egoistisk och vill bara mitt eget bästa. Jag är inte den supersnälla, fina flickan med bra vänner och bra betyg. Jag är inte heller bruden som bryter alla regler, skiter fullständigt i skolan och hänger med dom som närsomhelst hamnar i fängelse.
Ändå sen jag var liten har det varit ganska mycket bråk och tjafs i min omgivning. Äldsta systern och hennes kille var ofta barnvakt åt mig och syrran. Vilket jag är glad över, för vad jag har hört gjorde dom allt dom kunde för att vi skulle slippa bråken. När jag var ungefär sju år skildes mina föräldrar. Såklart blev jag ledsen och så men jag tror att jag inte riktigt förstod vad som faktiskt hände. När jag gick i femman eller sexan bestämde jag mig för att bo hos morsan på heltid. Jag tyckte det var jobbigt att bo hos min farsa då han ofta hade möten på kvällarna så vi bara sågs runt 2 timmar per dag. Morsan träffade en ny och till en början var allting jättebra. Men efter ett tag började alla åsikter komma fram. Det var väldigt många delade meningar här hemma. Många bråk uppstod och många av dessa bråk slutade i tårar. Det är fortfarande ganska mycket bråk och tjafs med massa olika personer. Konflikter uppstår dagligen. Dessa bråk tar såklart på en, sliter ut en mer och mer. Detta har lett till att jag mår väldigt dåligt. Jag är iskall på utsidan, respekterar endast dom jag tycker förtjänar det och har sjukt svårt att lita på personer. Ändå har jag sett mig själv som värdelös och oberoende, lika bra att ta livet av sig då ingen skulle brytt sig. Jag har skärt mig för att smärtan dämpar alla andra känslor. Jag har spenderat kvällar, ibland nätter, i fosterställning troendes att jag är galen. Många gånger har jag somnat gråtandes, och många gånger har jag inte kunnat skilja på vad som är verklighet och vad som min hjärna hittat på. Jag visar inte hur jag mår för folk. Jag vill inte att någon ska tycka synd om mig. Jag pratar inte om mina problem, utan dom som vill veta måste tvinga det ur mig. Jag vill inte heller att folk ska hjälpa mig, för jag borde ju kunna ta hand om mig själv. Jag har dom jag kan prata med, dom som lyssnar, men jag tar inte hjälp av dom. Morsan fick mig dock tillslut att börja prata med kurator, och sen blev det psykologer.
Jag berättar inte det här för att få uppmärksamhet, eller att någon ska tycka synd om mig. Utan jag berättar det här för att folk ska förstå varför jag är en empatilös, kaxig liten ungjävel.
Puss och kram på er :)

Likes

Comments