Stolthet och fördom är skriven av Jane Austen och handlar extra mycket om relationen mellan Elizabeth Bennet och Mr. Darcy, en förmögen och stolt man. Darcy faller för Elizabeth som är i en klass som är lägre än hans egna och de båda tvingas då komma över deras stoltheter och fördomar. Den handlar dessutom mycket om klasser och om familjerna Bennet, Bingley och Darcy, som tidigare nämnt handlar den dock mest om Elizabeth och Mr.Darcy

Jag tyckte att filmen var riktigt bra, den var underhållande genom hela filmen. Jag gillade hur allting i filmen var av gammal stil, kläderna, möblerna, talet etc. Jag kan inte säga någonting dåligt om filmen för jag njöt verkligen av varje sekund. Jag kan tänka mig att läsa boken nu efter jag sett filmen, då jag tidigare trodde att det skulle vara en väldigt tråkig film efter att jag sett omslaget. Komedi, romantik, drama, en blandning av allt jag gillar, en solklar tia.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Filmen skapades år 1993 och är en modernare version av William Shakespeares verk. Den handlar om två kärlekspar, Hero och Claudio och Beatrice och Benedick. Den anses vara en komedi men den har många anslag av romantik då största delen av handlingen är av romantiskt innehåll. Det är också otroligt mycket missförstånd i den, mellan de båda paren. För det första så avskyr Beatrice och Benedick varandra först, men pågrund av att de båda missförstår och tror att den andre gillar den så skapas känslor emellan dem. För det andra så tros Hero ha varit otrogen men det klargörs senare att även detta var ett missförstånd. Och snipp snapp snut så var sagan slut, och den slutade som tur var lyckligt. 

Jag njöt verkligen av att kolla på denna filmen, jag tyckte den var underhållande och intressant just för att jag aldrig hört talas om detta verk tidigare. Den väckte glada känslor inom mig så som en komedi ska göra. 8 utav tio chokladbollar.

Likes

Comments

Filmen ”Romeo + Juliet” skapades år 1996 och är en moderniserad berättelse av William Shakespeares verk ”Romeo and Juliet”. Den handlar om det unga kärleksparet som är åtskilda av en familjefejd. I denna moderniserade berättelse så är det en fejd mellan de två affärsfamiljerna Montague och Capulet. Det jag tycker är otroligt häftigt är att de använt replikerna exakt så som Shakespeare skrev dem, de har däremot strykit en del och kan också ha delat en replik på flera osv.

Exempelvis så för att kunna använda orden ”sword” och ”dagger” så har de döpt pistol märkena till dessa för att inte det ska ändras i manuset.

Jag tyckte att det var trevligt att kolla på denna filmen, den var intressant och ovanlig. Det var ett roligt sätt att modernisera berättelsen men ändå hålla kvar samma repliker och detta tycker jag att de har lyckats med.

Likes

Comments

Filmen ”Min Vänstra Fot” är en film baserad på Christy Brown’s liv, en man som fick leva sitt liv med ett svårt handikapp och stöter på allt från negativa till positiva attityder. Jag anser att detta är en film man borde kolla på för att få se några av de olika attityderna som folk faktiskt har om handikappade människor, i filmen sa t.ex. Christy’s egna far ”vad vet han?”, ”ungen är en krympling”, andra sa också att han hade en hjärna som en tre åring. Sådana elaka kommentarer fick han stå ut med, det fanns inget han kunde göra åt saken. Jag beundrar denna filmen, jag beundrar hur de visat vad han gått igenom och främst vad alla sa om honom, inte ens prästen hade en positiv inställning till Christy’s tillstånd. Christy kämpade med sin sjukdom och gjorde massor med framsteg, han kunde använda sin vänstra fot till både att skriva och måla och lärde sig också att tala med hjälp av sin assistent Eileen. Filmen är ett intressant sätt att visa världen vad handikappade går igenom, hur de kämpar för att göra sig själva hörda och för att få människor att inte kolla ner på dem. En medryckande och fängslande film som jag njöt av att kolla på.

Likes

Comments

En film som jag verkligen verkligen gillade, den visade både kärlek och tragedier. Jag älskade hur dom visar upp denna tragiska händelsen i filmen, det fanns även komiska scener och man lärde sig en hel del. Första världskriget i sig är väldigt intressant och genom denna filmen lärde jag mig mycket intresseväckande saker på ett roligt sätt samtidigt som jag njöt av filmen.

Likes

Comments

Jag har aldrig sett Romeo och Juliet innan och att fått sett den för första gången med Bäckängs treor som skådespelare tycker jag var väldigt kul. Jag tyckte att framträdandet var riktigt kul att gå på och alla spelade väldigt bra. Det var allt från spänning, till komiska och tragiska scener och det var inte en sekund under föreställningen som man inte var underhållen under. Att dom gör denna tragiska saga till en fortfarande tragisk saga men med ett twist på sig tyckte jag själv var bra gjort. Jag har inte så mycket att jämföra med men jag njöt verkligen av att få uppleva det. Riktigt bra gjort av alla tycker jag.

Likes

Comments

Boken är skriven av Marie Hermansson.
Den berättar om en man och hans familj som nyligen flyttat in i en gammal villa på landet, efter bara några få månader lägger mannen märke till den lilla mannen under trappan vars tilltalsnamn var Kwådd. Den lilla annorlunda mannen var inte längre än kanske 150 cm men var ändå väldigt stark och kunde också hantera knivar, det var en liten lurig typ den där Kwådd som hela tiden gjorde att man ryste till.
 
Jag tyckte att boken var mycket spännande, den var fylld med både skräck och en aning komedi. Det var en märklig bok men samtidigt underhållande och lite smårolig. 

Likes

Comments

Skriven av Joyce Carol Oates

En väldigt läskig novell som verkligen är värd att läsa. Jag gillade spänningen i det hela, men sen fattade jag inte precis slutet fast det var ändå något jag anat skulle hända. 

Connie är lite av en trotsig ungdom och det kan bero på att hennes storasyster alltid varit ”den bättre dottern”, enligt hennes mamma. Connie gillar att åka in till stan och vara med sina kompisar och äldre killar. En kväll när hon är där med sina vänner träffar hon en mystisk man som sedan också dyker upp utanför hennes hus några veckor senare. 

Det som gör denna boken lite skrämmande är att sådant här faktiskt händer och att det lika gärna skulle kunna hända mig. Man blir väldigt tagen av handlingen och hur författaren beskrivit allt.

Likes

Comments

Denna filmen ifrån 2001 var väldigt underlig måste jag säga. Fattade inte precis handlingen först men kom sedan in i den mer och mer med tiden. Amélie var en udda och lite annorlunda tjej i tjugoårsåldern, hon hade inte så många vänner. Vilket kan vara pågrund av att när hon var liten så fick hon inte gå i skolan eller träffa några människor eftersom att hennes pappa var säker på att hon hade en hjärtsjukdom. När hon hittade en gammal låda i hennes badrum som tillhörde en man som bott där som barn, bestämde hon sig för att hjälpa andra människor och också lämna tillbaka lådan till mannen. Detta leder till mer lycka och kärlek i Amélies liv. Slutet av filmen var absolut inte vad jag trodde, men det blev ändå ett bra avslut på den franska och väldigt annorlunda filmen.

Likes

Comments

Jag har sett filmen Harold och Maude. En väldigt konstig men ändå rolig film. Harold som är en utav huvudkaraktärerna är en underlig man, hans största intresse är att fejka sina egna självmord och bara under de få timmarna filmen pågick ”begick han självmord” mer än 15 gånger. Jag tyckte att filmen var rolig och annorlunda men också konstig. Jag undrar lite hur man ens kom på att göra denna filmen med så sjuka scener i. Denna filmen skulle jag faktiskt kunna tänka mig att se igen en trist regnig dag, eftersom att dess humor skulle kunna liva upp mitt humör på endast några få minuter.

Likes

Comments