Postad i: New in


Nu har jag fått hem de jag beställde från en av mina absoluta favoritaffär Hunkemöller. Nör jag skulle kolla upp länken så fanns de inte kvar på hemsidan tyvärr. Jag absolut älskar dessa plagg, båda är super smickrande och sitter jättebra! De har helt galen rea nu så rekommenderar att kolla!


http://www.hunkemoller.se


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: New in

Contains affiliate links


Jag har äntligen hittat de veganska djurvänliga sminkmärket Paris Berlin. Det är bland det bästa jag någonsin provat, superbra pigment och helt fantastiska färger. Det finns såååå mycket variation och allt du kan behöva. Jag köpte en palett med 4 platser och valde skuggorna själv. Är supernöjd. Kommer definitivt köpa mer smink från deras sida. Jag valde färgerna:

- RFS 67

- RFS 26

- RFS 78

- RFS 59


https://www.parisberlin.se/


Likes

Comments

Postad i: New in


Nu har jag haft en sån otrolig svacka att jag inte kunnat göra något på flera veckor. Det ända positiva med det är att jag inte kunnat spendera pengar ute på onödiga grejer. Så jag har shoppat hemifrån! haha Jag har beställt massa roliga grejer! Än så länge så har jag fått de jag beställt ifrån Nelly och Hidden cult. Supernöjd verkligen, sitter helt perfekt och kommer använda dessa väldigt mycket i sommar.


Likes

Comments

Postad i: Reumatism


När man har en sjukdom som konstant påverkar din vardag är det viktigt att inte sätta för mycket krav på sigsjälv. Jag har lärt mig det den svåra vägen. Jag har därför gjort egna "tavlor" där jag kan skriva upp mål och ett schema. Jag kommer inte skriva stora mål som tex "resa jorden runt" osv utan mer små saker som tex. ta en lång promenad 4ggr i veckan, eller göra minst 3 sjukgymnastövningar varje dag. Jag gillar att ha saker lite prydligt och gillar inte lösa papper så jag tog det lilla extra och gjorde det lite mer passande till min inredning! Jag har även köpt en penna som går att skriva på glas med så jag kan skriva nytt varje vecka och slippa byta papper. Nu känns det lite mer som jag har ordning och det blir mer rutin i vardagen. (tro mig, det behövs när man är sjukskriven)Likes

Comments

Postad i: Reumatism


Många i min omgivning har sagt att de aldrig vet hur de ska fråga hur jag mår eller allmänt prata med mig när jag mår dåligt. Jag hittade några perfekta exempel på vad man kan säga och vad man helst ska undvika att säga. Detta gäller ju i stort sätt alla sjukdomar men jag kan verkligen relatera till just dessa meningar. De kan göra eller förstöra ens dag.


Vad som alltid är trevligt att höra:


“Du ser ut att må bra, men hur känner du dig?”

"Jag ska till affären, behöver du något?"

"Jag kan inte föreställa mig hur svårt det är för dig, men du ser ut att hantera det bra och jag tycker du är stark".

"Jag önskar att jag kunde hjälpa dig att lindra smärtan, men det kan jag inte. Men jag kan lyssna".

"Må inte dåligt för att du måste ställa in, jag förstår och hoppas att vi ses när du mår bättre".

"Jag hoppas du mår bättre snart".Vad man helst ska undvika att säga:


”Men du ser ju inte sjuk ut”

”Du har nog bara en dålig dag”

”Du inbillar dig bara”

”Du ska se att det går över”

”Men så illa kan det väl ända inte vara”

”Försök att ha en mer positiv inställning”

”Det måste vara härligt att vara ledig”

”Det hade kunnat vara värre”

”Försök att komma ut lite mer, så blir det säkert bättre”Likes

Comments

​Okej. Jag har sååå svårt för detta med perspektiv. Jag vet att alla hanterar saker på olika sätt och alla ser på saker olika. Men ena dagen så kan jag bli arg när folk klagar och inte vill leva längre över saker som en förkylning. Jag förstår att det är otroligt jobbigt ibland men jag har svårt att relatera till det för det går över, det går att bota, det går att göra något åt. Jag har varit runt mycket sjuka människor i mitt liv, inget jag kan skriva här men jag är konstant påmind om att livet är kort och det känns inte som att många tänker så. Känns som att alla tänker att "äsch, jag har hela livet på mig". Jag vet inte hur jag kommer må om ett par år. Än så länge har allt bara blivit värre men försöker hålla det positivt. Men jag har en gång fått kommentaren "jag har faktiskt träningsvärk, du behöver inte överdriva" när jag va tvungen att avboka en grej med en kompis. Det är inte min kompis längre. Som sagt, jag förstår att det är jobbigt för dig men ha liiite perspektiv. Jag kan också klaga på något så litet som ett rivmärke från katten men när du använder det som ursäkt för att komma undan saker ge någon dåligt samvete. Inte ok. Jag lyssnar alltid gärna om någon hör av sig med ett problem oavsett storlek, för jag bryr mig och tänker göra det jag kan för att hjälpa. Jag kommer alltid finnas där för mina äkta vänner men perspektiv är något jag värderar rätt högt. Alla har alltid trott att jag överdrivit men alla gånger jag berättat hur jag mår har det varit tvärt om för jag är rädd för att gnälla osv.

Hoppas ingen missuppfattar mig i detta inlägget men det är något jag tänkt på länge och ville verkligen bara skriva lite.

Likes

Comments


Det nyaste tillskottet till familjen är denna lilla pärlan. Detta är vad som dragit upp mig på morgonen de senaste. Som sätter ett leende på mina läppar när jag har en dålig dag. Som håller mig sällskap i sängen när jag inte kan gå upp, som är min hejaklack när jag spelar haha. Världens sötaste och gosigaste lilla kisse.

Min mamma fyllde år för en vecka sen och hon har sagt hur mycket hon saknar en katt i huset sen våran före detta älskade katt gick bort. Vi va inte säkra hur det skulle gå med hunden men det gick kanon! Dom har inga problem med varandra alls, ända jobbiga är när dom ska leka för dom förstår inte varandra riktigt än. Long story short, mamma fick denna kattungen i födelsedagspresent och blev superglad.

Detta va den bästa bilden jag kunde hitta haha, se lite ut som yoda men det gör det bara bättre.

Likes

Comments

Postad i: Reumatism

​Självförtroende.

 

Nu tänkte jag dela med mig av en av sakerna jag tycker är svårast att prata om.

Min reumatism har gett mig otroligt dåligt självförtroende.OTROLIGT DÅLIGT. Jag har alltid haft lågt självfötroende av olika anledningar men sen jag blev sjuk har det bara blivit värre. Man mår så otroligt dåligt av att inte kunna gå upp på morgonen och då tänker man tankar man inte ska tänka. Typ som "vad har jag gjort för att förtjäna detta?" "varför kan inte jag bara ha ett normalt liv?" osvosv. Jag kan inte använda klackskor så ofta som jag önska. Jag kan inte ha på mig vissa kläder jag tycker är snygga för ibland sväller mina knän upp när jag gör jobbiga saker. Jag har ärr eftersprutor och det skäms jag över även om jag inte borde.  Äger i största delen långärmat så jag kan dölja det. Det låter ytligt och löjligt men det är mycket små saker som blir det stora.

Jag försöker konstant göra saker som gör mig glad. Som piggar upp mig en dålig dag.

Det värsta är tankarna som "detta kommer bara bli värre" "detta går inte att bota" och sånt gör en otroligt nere. Det är en kamp mot depression. Jag försöker alltid vara den positiva men det går inte alltid. Speciellt inte alla dagar. Jag har stöd från min pojkvän som gör allt han kan men det är svårt att hjälpa när man inte vet hur det är själv. Hade aldrig kunnat hålla mig såhär pigg och glad om det inte vore för honom.

Jag tänkte inte skriva för långa inlägg så jag skriver lite smått mina tankar som är i huvudet just nu istället för allt på en gång för det blir nog allt för mycket!

Likes

Comments

Postad i: Beauty, New in


Jag såg detta någonstans, tror det va Youtube. Tänkte att jag måste testa! Detta ska vara en vibrerande ansiktsrengörare typ som heter Luna Play. Man ska ha den när man tvättar ansiktet i alla fall haha. Jag tänkte beställa svart MEN så såg jag att denna fanns och att man då fick med deras egna rengöraringsprodukter och att man "save the ocean" så tänkte jag får gå ur min comfortzone och ta den blåa ändå. Jag testar lite först och skriver kanske vad jag tyckte sen! Jag köpte den på Foreos egna hemsida och det tog ett tag att få hem den då men den finns tydligen även på HM bl.a. Det finns i massa olika storlekar men jag provar en liten först tänkte jag.

Likes

Comments