​Okej. Jag har sååå svårt för detta med perspektiv. Jag vet att alla hanterar saker på olika sätt och alla ser på saker olika. Men ena dagen så kan jag bli arg när folk klagar och inte vill leva längre över saker som en förkylning. Jag förstår att det är otroligt jobbigt ibland men jag har svårt att relatera till det för det går över, det går att bota, det går att göra något åt. Jag har varit runt mycket sjuka människor i mitt liv, inget jag kan skriva här men jag är konstant påmind om att livet är kort och det känns inte som att många tänker så. Känns som att alla tänker att "äsch, jag har hela livet på mig". Jag vet inte hur jag kommer må om ett par år. Än så länge har allt bara blivit värre men försöker hålla det positivt. Men jag har en gång fått kommentaren "jag har faktiskt träningsvärk, du behöver inte överdriva" när jag va tvungen att avboka en grej med en kompis. Det är inte min kompis längre. Som sagt, jag förstår att det är jobbigt för dig men ha liiite perspektiv. Jag kan också klaga på något så litet som ett rivmärke från katten men när du använder det som ursäkt för att komma undan saker ge någon dåligt samvete. Inte ok. Jag lyssnar alltid gärna om någon hör av sig med ett problem oavsett storlek, för jag bryr mig och tänker göra det jag kan för att hjälpa. Jag kommer alltid finnas där för mina äkta vänner men perspektiv är något jag värderar rätt högt. Alla har alltid trott att jag överdrivit men alla gånger jag berättat hur jag mår har det varit tvärt om för jag är rädd för att gnälla osv.

Hoppas ingen missuppfattar mig i detta inlägget men det är något jag tänkt på länge och ville verkligen bara skriva lite.

Likes

Comments


Det nyaste tillskottet till familjen är denna lilla pärlan. Detta är vad som dragit upp mig på morgonen de senaste. Som sätter ett leende på mina läppar när jag har en dålig dag. Som håller mig sällskap i sängen när jag inte kan gå upp, som är min hejaklack när jag spelar haha. Världens sötaste och gosigaste lilla kisse.

Min mamma fyllde år för en vecka sen och hon har sagt hur mycket hon saknar en katt i huset sen våran före detta älskade katt gick bort. Vi va inte säkra hur det skulle gå med hunden men det gick kanon! Dom har inga problem med varandra alls, ända jobbiga är när dom ska leka för dom förstår inte varandra riktigt än. Long story short, mamma fick denna kattungen i födelsedagspresent och blev superglad.

Detta va den bästa bilden jag kunde hitta haha, se lite ut som yoda men det gör det bara bättre.

Likes

Comments

Postad i: Reumatism

​Självförtroende.

 

Nu tänkte jag dela med mig av en av sakerna jag tycker är svårast att prata om.

Min reumatism har gett mig otroligt dåligt självförtroende.OTROLIGT DÅLIGT. Jag har alltid haft lågt självfötroende av olika anledningar men sen jag blev sjuk har det bara blivit värre. Man mår så otroligt dåligt av att inte kunna gå upp på morgonen och då tänker man tankar man inte ska tänka. Typ som "vad har jag gjort för att förtjäna detta?" "varför kan inte jag bara ha ett normalt liv?" osvosv. Jag kan inte använda klackskor så ofta som jag önska. Jag kan inte ha på mig vissa kläder jag tycker är snygga för ibland sväller mina knän upp när jag gör jobbiga saker. Jag har ärr eftersprutor och det skäms jag över även om jag inte borde.  Äger i största delen långärmat så jag kan dölja det. Det låter ytligt och löjligt men det är mycket små saker som blir det stora.

Jag försöker konstant göra saker som gör mig glad. Som piggar upp mig en dålig dag.

Det värsta är tankarna som "detta kommer bara bli värre" "detta går inte att bota" och sånt gör en otroligt nere. Det är en kamp mot depression. Jag försöker alltid vara den positiva men det går inte alltid. Speciellt inte alla dagar. Jag har stöd från min pojkvän som gör allt han kan men det är svårt att hjälpa när man inte vet hur det är själv. Hade aldrig kunnat hålla mig såhär pigg och glad om det inte vore för honom.

Jag tänkte inte skriva för långa inlägg så jag skriver lite smått mina tankar som är i huvudet just nu istället för allt på en gång för det blir nog allt för mycket!

Likes

Comments

Postad i: Beauty, New in


Jag såg detta någonstans, tror det va Youtube. Tänkte att jag måste testa! Detta ska vara en vibrerande ansiktsrengörare typ som heter Luna Play. Man ska ha den när man tvättar ansiktet i alla fall haha. Jag tänkte beställa svart MEN så såg jag att denna fanns och att man då fick med deras egna rengöraringsprodukter och att man "save the ocean" så tänkte jag får gå ur min comfortzone och ta den blåa ändå. Jag testar lite först och skriver kanske vad jag tyckte sen! Jag köpte den på Foreos egna hemsida och det tog ett tag att få hem den då men den finns tydligen även på HM bl.a. Det finns i massa olika storlekar men jag provar en liten först tänkte jag.

Likes

Comments

Postad i: Reumatism

Jag tänkte skriva lite hur min upplevelse med Reumatism har varit än så längre. Det kanske inte är ett så positivt men tänkte dela med mig.

 

Jag har haft problem med smärta främst i knäna sedan jag var ca 11år. Jag kommer ihåg när vi skulle ha idrott i skolan och jag inte klarade av att vara med och alla kallade mig lögnare för det inte syntes på utsidan. Det är nummer ett med denna sjukdom, den syns inte. Den går inte att förutse heller.  Jag gick många år utan att veta varför jag hade ont, alla läkare sa bara åt mig att träna men då gjorde det ännu ondare. Sen började jag få problem med höfter och axlar också. Då sa en läkare: "Du har väl varit hos reumatologen?" som att det var en självklarhet men då visste jag knappt vad det va. Jag var 18 år när jag kom till en reumatolog första gången. Då va det en man och han sa direkt att jag har barnreumatism (JIV). Då började det på riktigt. Fick tabletter och sjukgymnastik. Sen funkade inte tabletterna utan jag började få ont på fler ställen och då gav dom mig andra tabletter som jag tog ett tag men det hjälpte inte heller. Jag blev sjukskriven i mitten av gymnasiet för jag inte kunde ta mig till skolan pga smärta och stelhet. Jag tog studenten men fick inte examen. Alla var väldigt medgörliga när jag väl hade en diagnos. Då fick jag läsa grundämnerna hemifrån så jag fick med dom från gymnasiet iallafall. Det var även flera lärare som bad om ursäkt efter att kallat mig lögnare för att jag va frisk och i skolan ena dagen sen dagen efter kom jag inte upp ur sängen. Efter det har jag gått på sprutor med ett läkemedel som heter Metoject. Det har funkat helt okej, det är obehagligt att ta sprutor en gång i veckan sen tabletter efter som ska göra så kroppen klarar sprutan typ... Det låter invecklat och det är det haha. Jag ska äntligen börja med sjukgymnastik igen nu och längtar något otroligt för det har inte gått att träna för mig. Ska kanske även byta medicin. Inte bestämt mig än.

 

Inte jättemycket att säga förutom det va så allt började för mig. Tänkte inte skriva jättelånga inlägg så delar upp det lite!


Likes

Comments

Postad i: Beauty, New in


Jag hoppade på trenden... Jag va ju tvungen att prova. Jag beställde Kylie's LipKits för ett tag sen, lite av impuls även om jag tänkt på det ett tag. Jag valde produkterna på sidan och sen såg jag frakten men tänkte skitsamma, det är en kul grej. Sen när det kom fram och jag behövde betala tull va det inte lika roligt. Jag tänkte inte ens på det... Men nu är dom här! Jag köpte Candy K och Exposed. Det är väldigt fina färger dock. Är såååå ovan att använda något läpprelaterat men dom sitter verkligen jättesnyggt! Jag har börjat använda lite matta läppstift så detta passade mig fint. Läppennan är dock det bästa! WOW! Så mjuk och fint! Rekomenderar ändå produkten även om jag inte ens tänkte på kostnaden i slutändan haha

Likes

Comments


Jag ska börja skriva mer om saker som jag gör för att tänka på annat också, det är svårt då man är konstant påmind men just nu är jag i en "shopping" fas. Tänkte kanske lägga upp lite inlägg om sånt också! Eller är det fel då jag satt denna stämpel om att jag ska skriva om min sjukdom? Jag tycker det är relaterat då jag gör detta dom "bra" dagarna och det är ändå min hobby för tillfället (om man kan säga så haha)

Likes

Comments

Postad i: Reumatism


Nu har jag blivit sängliggande rätt ofta det senaste. Det tär på psyket och man blir så mycket stelare men idag lyckades jag ta mig till mitt läkarbesök! Vilket jag är väldigt glad att jag gjorde, fick fixat alla intyg och papper. Nu ska jag äntligen börja med sjukgymnastik på riktigt! Är otroligt taggar att få igång kroppen. Behöver stärka musklerna runt lederna så min kropp klarar mer, vill även få bättre självförtroende. Det försvinner när man mår så fysiskt dåligt. Så det ska bli kul! Ska förhoppningsvis få göra mycket bassängträning i varmvattensbad. Det är det bästa!

Något som är dåligt med att ligga i sängen hela dagen är att man har inte så mycket att göra, har ett Xbox One som håller mig sällskap men annars sitter jag bara och shoppar... Man blir inte rik av att vara sjuk så det är otroligt oekonomiskt haha, måste hitta en bättre sysselsättning så får ta tag i detta bloggandet och hoppas det håller!

Tänkte försöka skriva om lite annat också för det finns inte så mycket positivt med reumatism och jag vill inte bara klaga hela tiden!

Likes

Comments

Hej!

Jag tänkte försöka skriva så ofta jag kunde men sen jag va i London har jag inte mått så bra. Men det va värt det!

Åkte på en weekend med min familj. Min mamma, pappa och storasyster. Vi shoppade mest första dagen men det blev lite sightseing också. Jag va helt slut när jag kom hem, har gått så otroligt mycket. Jag köpte mest kläder på primark, hur kan man göra annat än älska den affären????

Jag kände dock att jag inte hade klarat en dag till för min kropp var helt överkörd. Jag fick inte med mig alla mina tabletter heller för de va tydligen klassat som narkotika. Lite irriterande men aja... Allt som allt var det en toppen resa! Tog tyvärr inte alls många bilder och dom flesta blev kass kvalitet...

Ps. Om du ska till London, kolla på musikalen "Jersey Boys". Den va guldvärd, helt klart bland det bästa jag sett!Likes

Comments

Postad i: ReumatismBarnreumatisk ledsjukdom - JIA


När en person har en reumatisk ledsjukdom har man en inflammation i en eller flera leder. Det gör att barnet får ont och har svårt att röra sig. Sjukdomen är ovanlig hos barn och dess orsak är oftast okänd.


Barnreumatisk ledsjukdom, även kallat juvenil idiopatisk artrit, JIA, är en grupp av sjukdomar som ger inflammation i en eller flera leder och gör att barnet får ont och svårt att röra sig. Orsaken är oftast okänd.

Det medicinska namnet är juvenil idiopatisk artrit, JIA. Juvenil betyder att barn får sjukdomen, artrit betyder ledinflammation, och idiopatisk betyder att sjukdomen inte har någon känd orsak.

Det finns olika former av barnreumatiska sjukdomar. En del ger inflammation i ett fåtal leder, och kallas fåledssjukdomar. Om det istället är inflammation i flera leder kallas det mångledssjukdomar. Dessa två former har flera olika undergrupper, och ibland överlappar former och undergrupper varandra. Det gör att diagnosen JIA kan innebära helt olika symtom och behandling för olika barn.

Det kan ta tid att få en diagnos, bland annat därför att andra orsaker till ledsjukdom först ska uteslutas. Dessutom känner barnet av sjukdomen i perioder och har ibland kanske inte några besvär alls.

Hela kroppen kan påverkas, och barnreumatiska ledsjukdomar kan till exempel ge inflammation i lungsäckarna, hjärtsäcken och ögonen.

Sjukdomen kan försvinna under uppväxten, men det är vanligt att den finns kvar i vuxen ålder.

Vissa former av sjukdomen påverkar inte bara lederna, utan kan också ge feber, hudutslag och aptitlöshet. Barnet kan verka allmänt sjukt, nedstämt eller irriterat.

Barn med reumatiska ledsjukdomar känner av sin sjukdom i perioder. Ibland har de inga besvär alls.

En led som är inflammerad blir svullen, varm och gör ont, särskilt om den belastas. Ibland blir den också vätskefylld. Barnet är inte lika rörligt som vanligt, och det kan till exempel vara omöjligt att helt böja eller sträcka leden.

Behandlingen går ut på att dämpa smärtan och inflammationen med hjälp av läkemedel och träna rörlighet och styrka med hjälp av fysioterapi och arbetsterapi. Hur behandlingen utformas i detalj påverkas bland annat av barnets ålder och vilken form av sjukdomen barnet har.

Det finns inget läkemedel som gör att barnet blir helt friskt från sjukdomen. Däremot kan olika slags läkemedel dämpa inflammationen kraftigt och minska både besvären och skadorna på lederna. Vanligen får barnet ta flera olika läkemedel. En del är till för att bromsa immunförsvarets angrepp, andra för att minska inflammationen och ytterligare några för att dämpa smärtan.


Symtom

Barn som får en reumatisk ledsjukdom kan till exempel

Få värk i lederna

Känna sig stela, särskilt på morgonen eller när de har varit stilla en längre stund

Få svullna, ömma och ibland varma och vätskefyllda leder

Krypa eller gå annorlunda, eller ha svårt att använda händer och armar

Växa mindre än väntatInformation tagen från: http://www.1177.se/

Likes

Comments