Hej på er!

Nu har vi gjort den kända "att göra listan" innan lillkillen är här! Många kallar det för att boa så vi gör det vi med! Jag är hemma från jobbet idag... har börjat få stora besvär med huvudvärk! Den är brutal och håller i flera timmar.

I helgen hoppas jag iallafall att lite blir gjort av vår stora lista. Det börjar bli tungt med magen och att jag samlat på mig vätska i händer och fötter gör inte allt enklare! Tur jag har Jakob som kämpar för oss båda! Älskar honom så mycket! ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej på er!

Jag har fått höra lite från nära att jag borde ta tag i bloggen... jag vet de. Men... jag vill verkligen att det här ska handla enbart om graviditeten och familjen. Jag känner att jag inte är så mycket för dagliga uppdateringar om vad jag gör och så. Tråkigt men sant. Jag tycker det ska bli kul att blicka tillbaka på bloggen hur graviditeten var. Sen tror jag det blir mer dagligt när han är här, vem vet?

Iallafall, det har varit väldigt lugnt senaste veckorna. Jag har inte känt mig så speciellt gravid förutom att magen växer och brösten läcker. Jag känner av ryggen ibland men har en otroligt bra graviditet om man jämför med andra. Det är dock nu på senare tid jag har haft så stora problem att styra min känslor + att kroppen känns så oerhört tung!

Jag går från att skratta så tårarna sprutar till att skrika av ilska på en handvändning. Herregud, stackars Jakob. Jag försöker verkligen att inte ta ut för mycket på honom utan ringer ofta två av mina nära vänner. Jag kan inte låta bli att skratta just nu för att när jag mår så, sitter jag som en jättebebis, grinar och smsar om de är själva ( för att sen ringa dem). Anledningen är för att jag innerst inne vet att det jag grinar åt är så förbannat löjligt att jag inte vill att någon annan ska veta... de personerna skulle antagligen skratta ihjäl sig om de hörde mig. Tur jag har så fina vänner och sambo som förstår att det är hormonerna som spökar.

Det jag tycker är jobbigt med graviditeten är nog rädslan att känna mig oförstådd ibland. Att känna mig ensam. Jag förstår inte mig själv ibland heller. T.ex jag pushar mig själv till jobbet. Jag tänker att det som försöker hålla mig kvar hemma är lathet. Men så är det inte... jag glömmer bort att jag är gravid, att allt är tungt fysiskt och psykiskt. Jag förväntar av mig själv att köra i samma takt som jag alltid gjort. Fast det inte går... jag blir arg och besviken på mig själv. Helt enkelt oförstående att jag är 2 månader ifrån att föda barn. Så när jag vänder mig till andra är jag ibland rädd att de inte heller ska förstå mig. Varför ska de göra det när jag själv inte gör det? Missförstå mig inte! Jag har som sagt otroligt fina vänner som ställt upp så mycket för mig. Men det är lite läskigt att för första gången, själv gå igenom något så stort som en graviditet. Jag är därför tacksam för att jag har Amanda som jag enbart lärt känna över Facebook. Hennes bebis är beräknad 8 dagar innan vår grabb. Hon är viktig för mig trots att jag aldrig träffat henne. Hon har under dygnets alla timmar funnit där sen början av graviditeten och det är bra att ha någon som upplever samma som jag.

Så hur mår jag egentligen?

Jag mår riktigt bra just nu. Trots att det snabbt kan vända spelar det ingen roll för jag har mina fina vänner och min kära familj. Otroligt tacksam att ni under glädje och sorg delat mina dagar. Jag älskar er!

Snart är han här! Kan ni förstå???? Ca 63 dagar.
Vi längtar. Kram!

Likes

Comments

Hej!

Nu är vi inne i tredje och sista trimester. Tiden har gått så fort, kan inte förstå att jag gjort 2 av 3 delar.
70 % check!

Jag har gått upp lite i vikt men inte gått över min startvikt. (Jag pendlar fram och tillbaka) jag känner dock att magen börjar bli tung och att plocka upp saker är inte längre en självklarhet. Vissa saker får helt enkelt ligga kvar.

Killen där inne rör sig mycket mer än vanligt och det känns på ett annat sätt. Jag känner liksom hela honom inte bara en spark hit och dit. Tror han börjar få det trångt och det stör väl honom... för lugnare är han inte.

Likes

Comments

Hej!

Kom precis hem från jobbet och jag är helt SLUT! Det bultar i hela kroppen, fötterna och ryggen värker. Jag kan nog klaga i evigheter...haha! Men när jag öppna brevlådan såg jag att vi fått hem paket kändes allt lite lättare. Jag och Jakob fick ett ryck (läs noga) IGÅR KVÄLL, att vi skulle uppdatera vår låda med mediciner. Vi skicka iväg ordern kl 23 och idag var paketet här. Super smidigt och så billigt. Vi bestämde oss för att inte åka till ett vanligt apotek nå mer. Priserna på nätet är ju mycket billigare än i butik.

Allt detta för ca 370kr. Vilket kap!

Likes

Comments

Hej!

Förra veckan fick jag veta att ellos hade super rea... det resulterade i detta:

Jag är så nöjd! Älskar färgerna på dregellapparna!

Likes

Comments

Hej!

Som många kanske har sett på min Instagram har vi börjat med barnrummet. Jonna, Torro och Jakob satte ihop spjälsängen och skötbordet. Det tog några timmar... jag hade den dagen så ont i kroppen så satt mest och kolla på, haha! Möblerna är uppe men det är kaos i rummet. Det ser inte ut som ett barnrum utan som ett förråd men så fort hyllorna är på plats och vi har varit på Ullared hoppas jag på att vi ska få lite ordning.

Anledningen till att vi ville få upp iallafall spjälsängen så tidigt som möjligt var för att vi skulle kunna hinna tala om för katten att han INTE får ligga där. En så länge har vi plockat ut honom 2 gånger ur spjälsängen. Idag hitta jag honom i barnvagnen. Ska göra i ordning en sprayflaska med vatten.. förhoppningsvis har han snart lärt sig att det är någons annans sovplats och inte hans.

Likes

Comments

Hej!

Jag tänkte berätta lite om saker jag inte visste eller tänkte på att jag skulle få uppleva som gravid. Eftersom att det är min första graviditet kan vissa saker vara väldigt självklara för er som fått barn tidigare eller är väldigt insatta i graviditet. För den nyfikna...här kommer punkter från mina upptäckter:

1, Linea nigra. Pigmenterad rand som går från blygdbenet och upp. Jag visste mycket väl att man kunde få det. Men det kom som en chock när jag vakna en morgon och börja fundera om jag somnat med byxorna på och tagit av dem i sömnen! Haha, det såg precis ut som en blåmärke. Jag förstod ju ganska snabbt att va det var men eftersom att jag va i vecka 14 så kändes det så overkligt då man knappt smällt att man var gravid. Jag läste på nätet att en myt säger att om randen fortsätter över naveln väntar man en kille. Jakob var så ivrig varje morgon för att se om randen fortsatt. Haha... den fortsatte inte men vi väntar en pojke ändå.

2, Läckande bröst. Vad jag har märkt så tycker vissa att det är äckligt/konstigt med bröstmjölk. Jag var även en av dem tills nu. Redan i vecka 15 började brösten att läcka och vissa nätter var det pölar i sängen. Kändes så otroligt äckligt och smutsigt. Jag visste så klart att man en dag börjar läcka men kunde aldrig föreställa mig att det var så tidigt i graviditeten. Många säger att det är ett gott tecken. Så försöker tänka på det när jag ligger blöt i sängen. Ni kan ju tänka er att Jakob inte heller tycker det är kul alla gånger att dela täcke med mig, kalla och blöta fläckar. Haha.

3, Drömmar. Jag hade inte den blekaste aning om att gravidhormonerna ställer till med så otroligt mycket drömmar. Både bra och dåliga men de flesta är så sjukt konstiga! Varannan natt vaknar jag ur så konstiga situationer jag drömt om. Inget jag kommer längta efter... sover så oroligt.

4, Den berömda gravidblåsan. Alla har ju hört att man som gravid kissar ofta. Jag skulle faktiskt jämnföra det med en utekväll. För alla vet väl hur ofta man springer på toa när man fått i sig några öl, cider eller drinkar. Haha... då förstår ni hur ofta man är kissnödig. Sen vet jag att det bara blir värre ju närmre BF man kommer, så jag har väll mer att vänta mig.

5, Kramp. Jag hade ingen aning om att man som gravid kunde få problem med kramp/sendrag. För några veckor sen vaknade jag en morgon med kramp i båda vaderna. Jag tänkte inte så mycket på det tills jag vaknade nästa morgon med samma sak. Då gjorde jag som alla gravida gör... googlade "kramp, gravid" och fick veta att det är väldigt vanligt. Så nu har jag i ca 1 månads tid vaknat med kramp varje morgon. Kul... försöker ordna det med magnesium men tror inte det hjälper.

Likes

Comments

Hej!

Vissa dagar tycker jag att det känns som evigheter men när jag verkligen tänker efter har tiden bara flugit förbi och nu är det bara 3 månader kvar = 95 dagar = 1/3. Vi växer båda två, jag har gått upp 2 kg senaste veckorna men än så länge ligger jag på -2 kg sen invägning. Känns riktigt bra men ändå jobbigt för sötsuget är enormt! Har klarat mig med frukt hittills men nu börjat det bli väldigt mycket choklad! Toblerone.... så sjukt gott! Förra veckan var han väldigt lugn i magen några dagar, jag och Jakob vart nästan oroliga. Jag kan säga att det släppt nu för han har haft fullt på där inne senaste dagarna. Haha förstår inte hur han orkar hålla på så länge ibland, men det är så mysigt så klagar absolut inte!

Här är vi jag och lilla killen i olika veckor:

Likes

Comments

Hej på er!

Just nu ligger jag helt slut i soffan! Jag har tyvärr inte gjort så mycket idag men igår höll jag på i trädgården från 11 till 19! Jag trimma häcken, tända ogräs och flytta ris. Var så otroligt stolt igår när vi greja men det har tyvärr satt sina spår i kroppen idag. Har typ träningsvärk! Idag har jag slipat och oljat in vardagsrumsbordet, blev jättebra! Jakob och hans pappa håller på ute och dränerar. Jag ska ta tag i städningen här inne. Håll tummarna för mig! Kram!

Likes

Comments

Hej!

Vill bara önska er alla en toppen midsommar! Jag firar med Jakobs släkt, äter god mat och massor av jordgubbar!

Glad midsommar!

Likes

Comments