Hej! I tisdags var jag och Jakob och fira min barndomsvän Vickan som fyllde 21. Vi köpte lite bestick som skimrar i regnbågen färger och lite annat blandat. Hon älskar färger, så vi fick till en riktigt färgglad present.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I lördags var vi och besökte Hällefors där min mormor och morfar bor. Vi var nämligen dit för att berätta att vi väntar barn! Vi satt hos dem i timmar och prata om allt möjligt! De ska bygga ut sin sommarstuga och flytta ut dit på heltid. Morfar är 87 år och han är så pigg. Jag är så stolt över att de fixar och grejar. De vet verkligen hur man lever livet fullt ut.

Efter ett tag kände jag att det var dags att berätta. Jag sa " mamma och pappa ska bli mormor och morfar" och mormor utbrister i tårar, skratt och ett "jag visste det!". Morfar berätta att mormor i snart en veckas tid tjatat om att hon tror vi ska få barn och att det är därför vi kommer på besök! Jajamän mormor du hade så rätt. Jag och mormor fyller år på samma dag, 10 oktober och när jag berätta att det är beräknat 12 oktober, steg glädjen lite till! Vi pratade namn, huset, uppfostran och graviditet. Det visade sig att min och mormor graviditeter är väldigt lika hittills. Min och mammas är inte alls lika, så det känns skönt att mormor kan dela med sig av hennes trix och knep.

Gårdagen var lyckad och vi kom inte där ifrån förens strax efter klockan 21! På vägen hem vart jag riktigt åksjuk men det löste jag med bubbelvatten, smörgås och doftljus när jag kom hem. Har ju hittat mina lösningar mot illamående. Haha.

Ha det bra! Kram!

Likes

Comments

Haha jag upplever att jag inte haft nå problem med humöret hittills i graviditeten, men idag insåg jag själv att jag borde lugna ner mig lite! Jag och Jakob är i Örebro och vi åt sushi vid strax innan 17. Nu vid kl 21 blev jag så hungrig så jag ville stanna vid Max och köpa mat. Jakob tyckte gott och väl att jag kunde klara mig några timmar till! Jag utbrister ett stark "neeeeej!!!!"

Jakob stelnar till och vi utbrister i skratt! Hahah Jakob måste lära sig att en hungrig gravid tjej är farligt att bråka med! Haha! Kram på er!

Likes

Comments

Hej! Själv tycker jag det är så kul att se hur andra bor och man kan lätt inspireras då. Här får ni bilder från helgen när Jakobs släkt kom över! Vi "panikstädade" så klart innan och det vart så fint! Haha! Kram!

Likes

Comments

Ursäkta min negativitet....men jag orkar inte snön! Det är snart maj och snön VRÄKER NER! Hoppas ni har det bättre... jag ska iallafall sura en stund till över det här vädret! Kram!

Likes

Comments

Japp där har ni det.... Rebecca frisk! Det är hon som tjatat och tjatat om att jag ska starta bloggen! Jag har varit tveksam då jag tycker det är oerhört svårt, med design, texttyper, bilder mm. Så all cred till er med fina bloggar och bilder! Becca hjälpte mig med en design och det vart så fint! Jag tycker det är mycket lättare att blogga nu när det handlar om ett ämne som jag tycker om att skriva om och läsa på andra bloggar. Sen är det betydligt fler som följer mig nu än när jag skrev om min tråkiga vardag för några månader sen. Haha!

Tack alla ni som läser! Det är kul att se att ni tycker om mitt skrivande! Kram!

Likes

Comments

I torsdags var jag på en föreläsning i vår stad om hur sockret påverkar oss! Jag har under min uppväxt varit på många kurser och föreläsningar om kostråd kombinerat med träning! Jag kan säga att jag har fått mycket kunskap och kände att jag går på det här för att följa med Jakobs och hans mamma. Jag kommer ändå inte lära mig något nytt.

Men oj så fel jag hade!!!! Föreläsaren Ann Fernholm använder sig av vetenskaplig fakta och olika vetenskapliga försök för att visa hur det vita sockret påverkar oss! Hur insulin och blodsockret går i höjden hos vissa och inte hos andra. Hon berättar att grunden för en trygg plattform är träning men att minska sockerintaget har en stor betydelse för ett friskare liv i vuxen ålder! Om jag kunde återberätta allt hon sagt hade jag gjort det men föreläsningen var i 2,5h det vill säga mycket fakta! Sockret kan göra att barn hamnar i fetma, tidigare i pubertet och svårigheten att få barn när de blir äldre!

Vuxna får cancer, demens, fetma mm pågrund av hur sockers uppbyggnad reagerar i våra kroppar! Hon visade hur företag gömmer socker i produkter trots de skrivit "utan tillsatt socker" många gånger i barnmat!

Ann har skrivit några böcker. Jag och Jakob bestämde oss fort för att köpa en som handlar om hur man ska lära barn att äta mat. Att de inte ska bli rädda för att prova nytt! Jag hoppas ju vi får ett barn som jag som älskar allt och inte ett som Jakob som petar i maten varannan måltid!

Om ni någon gång får möjligheten att gå på föreläsningen eller läsa någon bok! GÖR DET!

Likes

Comments

Det här är mina 4 favoriter till bebisen! Tycker de är så söta! Lilla apan som vi döpt till Kiwi. Den har lillen fått av Becca tillsammans med ett jättevackert brev! Becca går runt och kallar magen kiwi så därför får apan namnet Kiwi.

Ytterkläderna att jag köpt begagnade av en annan bloggare: Josefine Enell. Hon bor faktiskt i samma by som oss. Jag älskar overallerna de är verkligen sååååå söta!

Likes

Comments

Efter mina första tuffa veckor i graviditeten så har jag börjat äta mycket mindre portionerna och ofta! Det hinner inte gå många timmar innan jag behöver nå nytt i magen. Så här ser oftast mina mellanmål ut på dagarna.

De består alltså av mycket frukt! KÄRLEK!

Likes

Comments

När jag och Jakob fick veta att vi skulle bli föräldrar bestämde vi oss fort för att inte berätta för någon förens våran familj och släkt vet. Vi ville göra KUB först innan vi berättade för våra familjer men eftersom att kub inte gick så bra första gången (som ni kan läsa i ett annat inlägg)
kunde vi ändå inte hålla oss. Men när dem visste var det fritt fram att berätta för vänner. Några hade fått veta tidigare pga att vi varit lite snabba, men det gjorde absolut inget. Vi fick ett oerhört fint stöd!

När vi började berätta fick vi bara positiva reaktioner, många glädjetårar! Min äldsta barndomsvän tyckte det var för tidigt, men hon förstod ändå att det skulle ske ändå. Jag visste att hon skulle säga så, Haha. Vi har fått så mycket kärlek och så många som puschat mig/oss! Tjejer och killar har skrivit till oss och berättat hur glada de är för vår skull och att de tror på oss. Det är ord som inte går att beskriva hur mycket de värmer. Att andra tror på oss... de säger att vi kommer bli bäst och det är väl endå alla föräldrars dröm? Att bli bäst?! Så vi vill verkligen tacka alla för de fina ord ni gett oss! De stärker oss oerhört mycket! Det märks verkligen att vi är omringade av väldigt fina människor, TACK!

Likes

Comments