De här bilderna kan sammanfatta förra veckan. Mängder med plugg som vi varvade med luncher och frukostar i solen. Nu är tentan skriven, och jag längtar hem. Påskmiddag, utgång på finsk mark och mängder med kramar av kompisar ska hinnas med. Längtar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vad är egentligen skillnaden mellan universitet och gymnasiet, hur högt tempo är det och hur lägger man upp sina studier på bästa sätt? Ja, det här är saker man undrar innan man börjar plugga. Den största skillnaden är tempot. På gymnasiet har man iaf på den samhällsvetenskapliga linjen ungefär fem tunna böcker läs:(på ett helt år) som man knappt läser i förutom de första kapitlen och sen beklagar läraren när sommarlovet knackar på dörren att ni inte hann läsa hela boken. På uni blir det betydligt mer under kortare tid. Se nedanför mina böcker.

Dessa böcker har jag läst inom loppet av två månader + skrivit rapport och har prov om en vecka. Det är mer än ett helt år på gymnasiet hah. Hur man lägger upp studierna på bästa sätt är helt enkelt att kontinuerligt läsa och hänga med. Detta är något jag har uppfattat många har problem med. Att faktiskt sätta sig ner och göra det. Medans det för andra kommer helt naturligt. "Just do it" som Nikes slogan får vara min ledstjärna de kommande åren.

Likes

Comments

Tips ifall ni vill ha en lite nyttigare och roligare frulle är att slänga ner lite grönkål när ni gör äggröra. Blir verkligen sååå gott. Grönkål finns ofta att köpa färdigskuren i en påse så det är lättanvänt att ha i kylen. Grönkål är bland annat rikt på omega 3 (bra för de som inte har råd med fisk), hjälper lever fungera bättre (därför bra vid detox), rik på kalcium och dessutom endast 50 kcal per 100 gram vilket är sjukt lite.

Likes

Comments

Ser ni bilden? Så glad har jag varit hela dagen. Ett efterlängtat mail låg i inkorgen idag med strålande nyheter. Jag klappar mig själv på axeln och tackar mina föräldrar för att de gett mig det självförtroendet och drivet jag har idag. Bra jobbat! Mer får ni veta sen.

Likes

Comments

Nu har alltså en månads nollning kommit till ett slut och Uppsala har upprätthållit sitt rykte med en helt fantastisk invigning. Det kommer bli skönt att återgå till rutiner dock som infattar bland annat träning!

Likes

Comments

Helgen i sthlm bjöd på gott sällskap, god mat och härliga långa promenader i solen. Vi hann testa både kalvköttbullarna på brillo och pablos resturang 10/10. Denna vecka ligger fokuset på vårt PM (kort rapport) och sedan på fredag blir det sittning! Morot och piska

Likes

Comments

Stockholmsweekend har officiellt startats. Skönt med en ordentlig uppladdning innan seminariet på Måndag inom förvaltnings politik. Har varit förvånansvärt lätt faktiskt, men sen att läsa politik är som att läsa skönlitteratur för mig iofs.

Likes

Comments

Är en melankolisk känsla som kommer över mig så här i slutet av denna högtid. Finns inget jag älskar mer än julen. Hela familjen samlas och man umgås från morgon till kväll, har diskussioner om livet till sent på natten, äter god mat i mängder och det bästa - går runt i pyjamas veckan i sträck. Kan även tillägga att våran "jul" inte handlar om en dag utan den sträcker sig över två veckor. Ungefär tills kylskåpet börjar efterlikna ett vardagligt utbud på råvaror.

Årets julbord. Gick lös på löjrommen som vanligt.

Dagen efter julafton var det som vanligt hemvändarn. Något som sker på mindre orter då folk kommer hem till sin så kallade "ursprungsmiljö". Även känt som den dag alla blir fullast på året och ändå inte lyckas ha en konversation med någon. Väldigt lyckad kväll med de närmaste.

Spenderade sista dagen på året i slalom backen, åt en tre rätters middag och drack sedan champange på toppen av slalombacken och skålade in det nya året med Erik.

Nu är jag faktiskt mer än redo för året jag har framför mig med nya utmaningar. Den 18 januari kommer jag stå i economicm parken i Uppsala och bli invigd till studentlivet. Att få studera i Uppsala är för mig en ära. Pluggetshuvudstad. Längtar.

Likes

Comments

Jag har tänkt mycket på vänskap senaste tiden och dess betydelse. Barn skaffar sig vänner titt som tätt. Dyker det upp ett obekant ansikte i lekparken tar det inte länge innan någon nyfiken unge springer fram och frågar vad främlingen heter. Och sedan efter några simpla artighetsfraser så är leken igång som om de känt varandra hela livet. Nu, i vuxen ålder, går det inte riktigt till på samma sätt.

När jag flyttade till Luleå levde jag i någon typ av fantasivärld där det är super enkelt att skaffa vänner och att det går snabbt som det engelska uttrycket "in the blink of an eye". Fast så är det ju inte riktigt. Bekantskap ja, man väntar, ser, känner efter ifall detta är en person man vill vistas med och ganska snabbt inser man ifall det är något man vill utveckla eller avveckla. Har jag roligt? Kan jag vara mig själv? Trivs jag? Om svaret blir ja på dessa frågor tar man ett kliv och blir vänner.

Dessvärre är det faktiskt många som jag inte tagit klivet med. För visst är det så att om man klickar direkt, så känns det i hela kroppen. I alla fall för mig. Jag blir alldeles överlycklig och känner mig oerhört tacksam. Tänk att jag faktiskt fick möjligheten att träffa denna person!

Det kanske ligger ändå något i uttrycket "vänner växer inte på träd". För visst är vi inte några barn längre utan hämningar. Idag bär vi alla på bagage med värderingar, livssyn och erfarenheter som gör oss till de vi är. Vilket bidrar till att vi helt enkelt inte klickar med alla. Det är ju också ganska fantastiskt att när man är vuxen får man faktiskt välja själv vilka man vill vara vän med. Vad underbart ändå.

Likes

Comments

Asså slutas aldrig förundras av denna kvinna. Vaknar till att hon städat hela lägenheten, handlat frukost, och väntat flera timmar på att trötta jag ska vakna till liv. Världens finaste människa.😘

Likes

Comments