Jahapp, då var årets umefolk över. Precis som jag gjort de senaste tre åren var jag i år igen och spelade på allspelet. Lika kul som vanligt förutom att jag kände mångafler artister i år eftersom att musikettorna är med. Hela fredag eftermiddag och kväll spenderades alltså på folkets hus här i Umeå. Genrep från halv tre till fem. Sen så drog vi ett gäng till Subway för en snabb middag innan konsert.

En av tolv låtar vi framförde under allspelet, klicka gärna vidare och lyssna på fler!

Efter allspelet blir det automatiskt att man irrar runt lite mellan de olika lokalerna. Vi började kvällen med lite folkdans till Umeå spelmanslag och Birka folk. Sen fortsatte vi till Miklagård för att lyssna på visskrivare och sångerskan Magda Andersson. Väldigt duktig! Där ifrån direkt till Idun för att lyssna på Kardemimmit från Finland. Tåls också att lyssnas på. I väntan på skjuts efter en fantastisk spelning i Idun dansades det till Mullin Mallin band tillsammans med fellow midgårdare. En lite senare natt då jag kom i sängs någongång mellan ett och två.

Igår, lördag, blev det en fullspäckad dag. Morgonen började halv elva med två timmars ispass med skridsko- och konståkningsskolan. Sen en snabb sväng förbi stan på vägen hem. Det känns självklart att man måste spana in bokrean. Jag fick med mig tre klassiker och en vanlig bok.

Snabb lunch och sen klockan två var hela familjen bjuden på 13-årskalas. Det bjöds på saft, bullar och tårta. Och sen lite rummikub som underhållning. Klockan fem till halv sex var det stylingstudio hemmas hos mig för både mamma och pappa skulle iväg på en rockfest.

Isabelles kompis kom över och vi tre åt tacos tillsammans innan jag drog iväg för att möta upp mina kompisar och då var klockan redan åtta och Mello hade börjat. När vi kom hem till mig igen blev det ner i källaren och se på film som vanligt. Den här gången fick det bli Batman Begins, såklart det är en film jag inte sett. Precis som alltid blev det är en sen kväll och jag la mig återigen någon gång efter klockan ett. Men den här helgen har helt klart varit värd lite snålande på sömn.

Likes

Comments

Tiden går så fort nu för tiden att jag knappt kan minnas vad som hänt under dagen. Det jag minns är att det var ett helvete att försöka cykla till skolan idag. Det var plogat ordentligt inte ens en fjärdedel av min väg till skolan. Fick börja morgonen med att gå i sneakers i 2 decimeter djup snö...

Väl i skolan hade vi vikarie på fysiken och matten. Trots det har jag fått en hel del gjort. På franskan skrev vi ett läs- och hörsförståelseprov. Läsförståelsedelen gick att knöla sig igenom men hörförståelsen är ett stort blur.

Lite för trött för att orka avsluta det här inlägget tänker jag gå och läggs mig nu.

Likes

Comments

Hej hej,

Ända sedan jag vaknade imorse har vädret blivit värre och värre. När jag vaknade snöade det inte alls men en timme senare när jag cyklade till skolan började det snö och det blåste. Ytterligare en time senare var det snöstorm och det har fortsatt hela eftermiddagen. Skoldagen idag var en lektion kortare än vanligt vilket resulterade i att jag slapp sluta klockan fyra. Och förutom det så hade jag inget orkesterrep ikväll.

Planen var att använda den här eftermiddagen/kvällen väl, men riktigt så blev det inte. Jag hann göra entreprenörskapen och räkna lite fysik. Istället för att räkna matte har jag sett på "riverdale". Det är en ny serie som finns på Netflix. Den är väl helt okej. Jag skulle beskriva det som en vanlig tonårsserie med lite mord inblandat. Cole Sprouse är med!

Likes

Comments

Hittade den här fina videon under tiden som jag undvek att göra skolarbete. Jag själv som introvert tycker att den stämmer överens med mig själv och jag hoppas att den kan ge djupare förseelse för introverter. Men dra inte alla över en kam!

Likes

Comments

Hej hej,

Jag kan inte avgöra om dagen varit jobbig eller lätt. Jag har lidit av en väldigt lätt feber och jag är fortfarande sliten efter helgen. Min skoldag har enbart varit att. skriva kursprov på matte 2c. Äntligen är jag klar med den skiten. Magkänslan för provet känns som ett C åtminstone, men det återstår att se. Första två delarna gick snabbt, förutom sista uppgiften som jag kämpade på med ett bra tag. Andra delen md problemlösning däremot, den var minst 40% bullsh*t. Jag har ingen aning vad jag gjorde mot slutet. Det var liksom "shit jag måste åtminstone försöka svara så jag inte går miste om alla a-poäng" -svar trots att jag hade ca noll koll på uppgiften.

Min eftermiddag/kväll har däremot varit hektisk. Klockan fyra hade jag pianolektion. Köpte sen en macka till middag. Jag sket dock i musikteorin för jag kände verkligen inte för det. 18-20 umefolk öppet rep. Det var inte så kaos som jag hade förväntat mig och det var skönt. Men att stå upp i 2 timmar och fullt fokus är väldigt utmattande. Efter repet snackade jag med fellow-midgårdare och gick hela vägen hem tillsammans med dem. Kom alltså hem halv tio. Mysigt!

Nu väntar duschen och sedan sängen. Jag borde sova i en vecka och vila upp mig ordentligt. Usch usch, sovgott!

Likes

Comments

Hej hej,

Helt utmattad och väldigt förkyld är jag nu hemma från Stockholm. Jag tror faktiskt att jag inte berättade att jag skulle till Stockholm. Det blev i alla fall en weekend resa med Hanna ner till Stockholm för att få se Lindsey Stirling uppträda live. A-M-A-Z-I-N-G-!

Resan började igår klockan åtta, då plockade vi upp Hanna och åkte till flygplatsen. Hela resan till Stockholm gick jättebra. Från Arlanda in till stan tog vi flygbussen, checkade in på hotellet och garv oss sedan ut på jakt efter föda. Lunchen fick bli Max, funkar alltid (nästan). När vi hade ätit färdigt och orkade ta oss ut på Stockholms gator så var klockan kanske efter ett. Vi gick drottninggatan och fönstershoppade tills vi kom till Gamla Stan, där fortsatte vi utforska. Vi gick in i olika gränder, pubar, kaffer och affärer som verkade mysiga. Jag älskar verkligen Stockholms arkitektur! Vi halv fem någonting telnet. återvände vi till hotellet. Jag chillade medan Hanna slumrade till. Middagen blev en vegetarisk caesarsallad på Vapiano. 4,5 av 5 stjärnor får middagen.

Klockan sju begav vi oss mot Vasateatern med gott humör Det första jag gjorde när vi kom in var att köpa en beanie. Min nya kärlek. På biljetten stod det att konserten skulle vara 19.30 men den började i själva verket inte förrän 20.00 så jag och Hanna hade en jättetrevlig pratstund innan konserten drog igång. Det här är faktiskt min första riktiga konsert jag varit på. Inte en jättestor lokal men mycket folk var det, dessutom i en väldigt varierad ålder. Vi får självklart inte glömma hur cool Lindsey Stirling är alltså. Jag förstår inte hur man kan både dansa och spela fiol i en timme sträck utan paus. Det är ju inte så att hon är halvdan på det utan det är maxat till tusen. Till fiol Ver det trummor i alla låtar med inslag av elektroniskmusik. Även en gitarrist/pianist var med. Till all musik var det maxad bas och ljusshow. Helt A-M-A-Z-I-N-G-!

Påväg tillbaka till hotellet stannade vi på hotellet stannade vi och köpte lite yoghurt och annat att äta som kvällsfika eftersom vi ätit en så pass lätt middag. Vi satte oss sen nere i loungen på hotellet och fortsatte prata. Åh, så mysigt det var. Jag minns inte riktigt vad vi pratade om men jag har en känsla om att det var kärlek och crushes. Jag tror att vi satt nere i loungen i två timmar från klockan tio. Sen tillbaka på hotellrummet turades vi om att göra oss redo för sängen medan vi fortsatte prata. Jag kommer ihåg hur jag skiftade mellan sovande och medvetande, så trött var jag.Enligt mina beräkningar somnade vi efter ett för att sen gå upp halv sju på morgonen.

Vi vaknade. packade ihop våra saker. Gick ner. Åt frukost. Checkade ut. Gick till bussen. Åkte buss till Arlanda. Checkade in. Åkte flygplan hem till Umeå. Kort och koncist. Helt död från resande, umgänge och sjukdom kan jag säga att jag var i söndags. Weekend resa med bästis är inte så dumt alltså. Oavsett var man åker så är resande och upptäckande bland det bästa!

Likes

Comments

Hej hej,

Idag hade jag lyxen att få min halvstudiedag förlängd till en hel dag. Eftersom att jag är så otroligt smart så gick jag ändå upp klockan och åkte till skolan klockan åtta, fast istället för Minerva cyklade jag till Midgård med Hanna. Jag satt med på en spanska lektion och en mattelektion innan jag begav mig hemåt. På vägen hem cyklade jag en detour genom stan och köpte en födelsedags present till min kära mor som fyller år på onsdag. Jag cyklade sen snabb hem för att äta lunch och sen åka ner på stan igen.

Jag mötte upp sex av mina klasskamrater och sen drog vi hem till Marcus. Återigen upp för backen... Väl hos Marcus spelade vi Bohnanza och Munchkin, Till det drack vi saft och kakor. Kul och mums! Två spel att rekommendera.

Nu på kvällen var planen att jag skulle på träningen men istället var jag lite smart och stannade hemma för att göra min redovisning i språksociologi. Det är helt fantastiskt att jag gjorde klart den och ännu bättre att jag blev någorlunda nöjd. Nu är klockan lite för mycket och jag. ska gå och lägga mig. Go'natt!

Likes

Comments

Hej hej,

Det blev aldrig ett inlägg igår. Istället för att skriva här satt jag tre timmar i sträck och försökte avluta min essä om språksociologi. Ansträngde hjärnan så mycket med allt tänkare att jag kände en svag huvudvärk smyga sig på när jag skulle lägga mig. Är det någon annan som också blir lite snurrig i boen av att anstränga hjärnan intensivt under en kort period?

Hur har dagen idag varit då? Det har väl varit en okej dag, varken bra eller dålig. Dagen började med att jag väcktes vanlig tid, klockan sju, av en traktor som skulle ploga bort all is på gatan. Jag som hade sovmorgon idag hade tänkt att sova ut men riktgt så blev det inte. Åkte till skolan och började dagen med fysik. Där repeterar vi inför kapiteldiagnos om termofysik. Sen var det lunch och idrott. Fan, glömde iksu-kortet idag så jag fick smyga in bakom en kompis. Gillar inte det alltså! Istället för matte den här eftermiddagen försökte jag återigen avsluta min essä. Kom inte så långt men det kändes bra att jag i alla fall försökt. Sista lektionen till fyra var väldigt lätt. Sitta och lyssna på redovisningar om språksociologi och samla på mig lite inspiration till min egna essä.

Tur att jag nu på kvällen kom fram till en slutsats. Vilken lättnad det var att klicka på skicka knappen. Nu återstår det bara att göra om essän till en muntlig redovisning. Passande att jag har studiedag imorgon!

Likes

Comments

Hej Hej!

Det känns lite ovant att sitta här och skriva. Som vanligt skriver jag här istället för uppsatsen jag verkligen måste påbörja och skriva färdigt. Jag har under en period läst lite andra bloggar och jag insåg att jag saknade det här, bloggandet. Under den här perioden jag inte bloggat har jag försökt hålla dagbok men det har verkligen inte hållit. Det jag skrivit om då är mina känslor men jag vill ha mer än så att se tillbaka på. Jag vill kunna sitta i timmar och skrolla igenom år efter år av bloggande. Det är så här jag analyserar mitt liv och handskas med det. Det har verkligen bara gått ner för under det här året.

Tack och hej! Det här var allt för mig idag, vi ses imorgon. (Alla hjärtans dag ♡)

Likes

Comments

Hej hej, jag har missat at skriva om vissa dagar men det tänker jag ta igen nu.

Söndag
Vi tog bilen hela familjen idag och åkte först till China town för frukost. Direkt från China town åkte vi till Premium outlet ca 40 minuter utanför Chicago för att shoppa. Jag tror vi va där vid elva och vid halv fyra åkte vi till Fashion outlet för att fortsätta shoppa. På vägen stannade vi på ett ganska trashy Taco Bell för att äta. När outleten stängde klockan sju åkte vi tillbaka in till stan och ikväll skulle vi tydligen äta kinesiskt igen. Efter att vi äntligen hittat en bra parkering vandrade vi nog runt i minst en halvtimme för att pappa skulle hitta en resturang han spanat in. Till slut insåg vi att den låg inuti en shoppinggalleria så vi fick hitta annat. Det slutade med att vi hamnade på en "fake"-kinarestaurang, dvs alla som jobbar är icke-kineser. Det var trots det sjukt god mat och mätt blev jag verkligen.

Måndag
Idag stannade mamma på hotellet medan jag, pappa och Isabelle utnyttjade sista dagen med bil. Först frukost på starbucks endast ett block ifrån. Sedan åkte vi iväg utanför stan, först till Walmart och sen till Target. Jag tror att vi kom hem med sex kassar med mestadels ätbara saker. Vi hann också smita in på Michael's, det var sol panduro x10. Lunchen denna dag var på panda express, snabbmat fast kinamat. Medan vi satt och åt kollade jag och pappa upp shopping center i närheten. Pappa letade efter abercrombie and fitch och jag efter barnes and Noble, det slutade med att vi kom fram till samma shoppingområde några kilometer bort. När vi kom fram hade vi kanske två timmar på oss för att hinna lämna bilen, så det blev verkligen stressigt eftersom vi spenderade en timme i bokaffären. Sen skyndade vi oss in mot stan mitt i rusningstimmarna och försökte leta biluthyrningen. Vi hittade dit 20 minuter innan stängning, phew! Efter all shopping beslöt vi oss för att ta en taxi tillbaka till hotellet. Det fick helt enkelt bli en tidigt kväll igår. Spenderade hela kvällen med snabbnudlar och youtube.

Idag
Morgonen med solsken och senare 22 grader började med en promenad mot Willis tower med stopp på Dunkin' donuts för frukost. Ägg, bacon och ost bagel med apelsinjuice blev dagens frukost.

En kort promenad och 103 våningar upp i luften senare var vi uppe i Willis tower. Utsikten uppe i den här skyskrapan till skillnad från John Hancock var att det har med stad och mindre vatten man såg. Och istället för tilt kunde man stå i kuber som stack ut från byggnaden och fota, vilket inte kostar extra till skillnad från tilt.

När vi kom ut från Willis tower var det så sjukt varmt ute. Jag ångrade svarta jeans, skjorta och tjock jeansjacka. Det hade passat med shorts ifall man velat bära det. Sen var det bara att börja gå på riverwalken ner mot sjön i jakt på guidade båtturer. Det tog oss upp mot en timme att gå dit så vi passade på att stanna på vägen och äts lunch. Vi hittade ett ställe som hette popeyes som hade friterad kyckling och räkor, tillser coleslaw och potatismos.

Efter lunch fortsatte resan mot båtturen. Vi passerade återigen Seventeenths church of christ, scientists. Denna gången gick vi in. Damen som jobbade där idag har väldigt trevlig och när vi berättade att vi var där fr att kolla in från divergent började hon visa bilder och berätta om hur de decorerade om kyrkan etc. Sen fick vi gå in i aulan och det var så häftigt.

Båtturen vi sedan tog vid två var mycket intressant. Den handlade mest om Chicagos arkitektur kring floden, vilket intresserade mig. Dessutom var det supervarmt idag så det passade fint med en båttur.

V90 minuter senare när vi klev av båten hade vi lite blandade åsikter om vilket museum vi skulle till. Det slutade med att vi shoppade istället. Resten av eftermiddagen/kvällen spenderades med shopping och sushi till middag. Ikväll blev återigen en tidig kväll.

  • Resa, Vardag

Likes

Comments