Klockan är inte ens åtta och det börjar redan bli en lite för varm temperatur för mig. Trots det sitter jag hellre ute i farmor och farfars lilla trädgård.

Idag vaknade jag lite senare än igår, klockan fem. Jetlagen är mycket mildare idag. Hoppas jag tar mig igenom värmen idag.

Mamma med kusinbarnet

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • Vardag

Likes

Comments

Så himla skönt att jag var ledig idag för att resten av klassen skrev kursprov på matte 2c. Jag fick äntligen sova ut och försöka sova igen den sömn jag förlorade på upptakt. Jg hade värsta planerna på att räkna matte, plugga fysik och öva piano idag men istället slösade jag bort dagen på youtube. Jag fattar verkligen inte hur det gick till. Jag spelade för övrigt ytterligare en konsert idag. Istället för UMSO spelade jag med finstämmarna ikväll. Jag spelade dessutom ett kvarter stycke solo med tre andra. Wihoo, fyra konserter spelade, en konsert kvar.

Likes

Comments

Kan vi klara det? Klart vi kan! Jag tycker att byggare Bobs motto passar rätt bra in just nu. Det enda jag gjort idag är att spela konsert och bygga Ikea-möbler. Jag har byggt ihop låda efter låda och monterat in dem i vardera bänkskåp. Ugn och mikro är numera på plats i köket tillsammans med kyl och frys. Imorgon kommer elektrikern för att sätta koppla ihop allt. 70% av köket är nu färdigt!

(gammal bild)

Likes

Comments

Mu är klockan 8:19 och jag sitter i Ersängs gympasal och väntar på att dagens genrep ska ta fart. Under dagen kommer jag spela två konserter och sen ytterligare en under kvällen. Jag kommer ju vara helt död ikväll.

Likes

Comments

Idag har jag haft fullt upp. Jag har haft en ordentlig paus sen jag vaknade. Jag började vanlig tid idag 8:30 och hade lektioner till kvart i tre. När jag kom hann jag bara äta en macka innan pappa släpade med mig till Ikea för att köpa köksmöbler. Det tog två och en halv timme innan vi hunnit hem och lastat av allt och då var det full fart mot Burger King för en supersnabb middag. 18:00 hade jag genrep med orkestern och sen jag kom hem strax efter 20 har jag bara hjälpt till och byggt ihop skåp. Jag är så trött nu och det enda jag vill är att sova!

Likes

Comments

Tjo!

Jag har verkligen inte like mycket energi som det verkar. Jag är helt död efter den här helgen. Nu minns jag inte riktigt, men jag tror att jag aldrig berättade om upptakt. Upptakt är i alla fall ett stort evenemang/inspirationshelg som Sveriges elevkårer anordnar för oss elevkårer från hela Sverige. Det var föreläsningar, mässa, workshops, utbildning och såklart en massa mingel och fest.

Det här var den roligaste helgen på länge även om den i stunder gick så sjukt långsamt. Jag gick med i elevkåren för att kliva utanför min comfortzon och träffa människor och det är precis det jag gjort hela helgen. Väldigt energi krävande har det varit men den härliga stämningen gjorde det 1000 gånger bättre. Det känns kul att jag fick ut lite personlig utveckling av det hela. Jag har lärt känna andra kårer från Skåne, Helsingborg, Falun, Umeå, Ö-vik, Göteborg och många fler. Förstår ni hur duktig jag har varit! Dessutom har jag samlat otroligt mycket inspiration från föreläsare men främst andra elevkårer.

Om du sitter med i en elevkår och får chansen att åka, ta den. Jag tycker att det här var så ofantligt kul och jag rekommenderar det verkligen! Sitt i alla fall med i elekårsstyrelse och få möjlighet till alla dessa fantastiska event.

Likes

Comments

Jag kom precis hem från 3h utbildning med Sveriges elevkårer. Idag var det om värvning, välkomstaktivitet och lobbying. Det intressanta var att vi var på NTI tillsammans med deras elevkår. Har aldrig varit i den skolan förut. Väldigt gullig och liten skola. På vägen hem cyklade jag in i värsta hagelmolnet. Kände längs vägen hur det bara blev mörare och mörkare över mig och sen så började det hagla väldigt mycket.

Kvällens planer är väl att åka på träning och kanske hinna göra lite på biologin eller entreprenörskap. Hade!

Likes

Comments

Hej hej!

Måste verkligen säga att det är konstigt att blogga. Känns lite ovant nu men samtidigt som att komma hem. Dagen började med nationella i engelska, läs- och hörförståelse. Läsförståelsen gick väldigt fort att göra men hörförståelsen var lite klurigare. Det krävs 100% fokus under nationella annars hinner man inte läsa frågor och alternativ i förväg och då kör det ihop sig när de väl börjar prata. Jag kände mig idag otroligt tankspridd. På slutet av den 50 min långa hörförståelsen blev det stressig kan man säga. Jag åt lunch på skolan och sen åkte jag hem för att auditorielektionen blev inställd.

under eftermiddagen och kvällen har jag hunnit allt jag verkligen vill göra. Jag har räknat matte, typ förberett en redovisning i entreprenörskap, tränat och skrivit ett kort text till skoltidningen för elevkåren. Stolt! Rätt så nöjd ska jag lägga mig i sängen och sova (kolla youtube eller how I met your mother)

Likes

Comments

Oj oj, nu var det ett bra tag sedan jag uppdaterade sist. Jag har haft någon tanke på att sluta blogga men jag kan inte slita mig från det. Vissa dagar får jag värsta suget och vill bara skriva något men då inser jag att jag inte bloggar längre. När jag väl bloggade lessnade jag ganska fort. Så nu tänker jag såhär; jag tönker att jag slänger upp inlägg då och då när jag känner för det. Det får ni leva med.

Hejsan svejsan!

Likes

Comments

Jag tänkte nu åter införa mina tre veckofavoriter. Jippi! Denna veckan är det nuvarande favoritartister som gäller.

Första artisten är såklart Ed Sheeran. Ingen har väl missat att den brittiske artisten släppt ett nytt album för ett par veckor sedan. Jag har tyckt att han har varit en ganska bra artist med ganska bra låtar fram till releasen av hans nyaste album "divide". Jag har lyssnat igenom albumet gång på gång, låt efter låt och funnit en kärlek för texterna. Det gör det här albumet mer speciellt än de andra. Det känns mer personligt.
Favoritlåt: Save myself

Andra artisten är Sia. Hos Sia är det rösten som fångat mig. Hon har en annorlunda ton och tryck i sitt sjungande. Hennes röst ger mig en känsla av desperation och smärta. Den liksom träffar mig i hjärtat. Jag vet inte vad mer jag ska säga, helt fantastisk!
Favoritlåt: Helium från fifty shades darker

Tredje och sista artisten är franska Maître Gims. Första gången jag hörde honom var på en franska lektion i nian då min dåvarande fransklärare en gång då och då spelade en fransk poplåt för oss. Jag passar på att använda fransk musik för att förbättra min franska. Ifall jag har tid någon gång så kanske jag borde försöka översätta en text eller så. Rapp är kanske ingenting jag brukar föredra men det låter så himla bra på franska. Dessutom sjunger han också. Stuket på många av hans låtar ger mig känsla av desperation och smärta, precis som Sia.
Favoritlåt: Je te pardonne, som råkar vara framförd tillsammans med Sia

Likes

Comments