Vad är ditt bästa hästminne 2016?

Svar: Jag har varit med om så otroligt många roliga och oförglömliga stunder detta år inom ridsporten och det mesta hände i Halmstad så istället för att säga en specifik sak så får jag säga att hela resan tillsammans med Nisse i Halmstad var bäst.

Ditt sämsta minne?
Svar: I Halmstad hände faktiskt en olycka på en träning, vi gick omkull vilket var väldigt läskigt för mig för att jag har aldrig varit rädd att sånt ska hända, man tänker ju oftast "det där händer inte mig" På en tävling några dagar innan jag själv gick omkull så var det en tjej som startade innan mig som gick omkull på en oxer, ambulansen fick komma och jag såg hur flera ryttare hoppade av sina hästar och strök sig för dom vågade inte rida när dom såg det hända. Jag var nästa ryttare att rida efter den här tjejen men var konstigt nog inte alls nervös eller rädd. Konstig nog var jag inte rädd dagen efter när jag hoppade upp på Nisse och tog några språng, kanske just för att vi hade sån tur att ingen av oss skadade oss.

Vem har du tränat för?
Svar: Jag har tränat för lite nya tränare i år, en otroligt duktig dressyr tränare, en utbildad beridare och hopptalang men också såklart mina egna tränare som jag alltid tränat för här i Hudik.

Hur har du utvecklats som ryttare under 2016?
Svar: Väldigt mycket skulle jag säga, Jag och Nisse har kommit varandra mycket närmre vilket jag tror beror på att vi endast hade varandra i Halmstad vilket gjorde att vi spenderade extra mycket tid tillsammans sen också för att jag har fått lära mig att rida på ett helt annat sätt detta år.

Hur har din/dina hästar utvecklats?
Svar: Nisse har varit halt 2 gånger i vinter/vår så vår träning har varit ganska begränsad, men vi har kommit så långt på den korta tiden vi har tränat! Nisse har inte utvecklats så mycket själv eftersom han kan redan, men vi har utvecklats tillsammans och blivit ett team och på det sättet har vi båda utvecklats.

Har du träffat folk som har haft fördomar om dig under året?
Svar: Ja det har jag verkligen gjort! Väldigt många och dom kommer man nog aldrig undan. Det finns och kommer alltid att finnas folk som det sticker extra i ögonen på när någon annan gör stora framgångar, men dom är det alltid lite roligt att flina extra åt när man tar emot den där rosetten på en tävling eller går i mål efter en felfri ritt 😉

Har någon häst varit sjuk eller skadad 2016?
Svar: Ja tyvärr, inget allvarligt som tur är men han har varit halt 2 gånger i vinter/vår som jag nämnde. Vi började ana att det berodde på att han börjar bli gammal men efter sommarens hårda träningar och tävlingar utan skador så utesluter vi det, vi har våra aningar och teorier men det är inget som är svårt att lösa.

Har du träffat några kända ryttare?
Svar: inte i år tyvärr, Var ju på samma tävling som bland annat malin baryard och Peder fredricsson men jag tävlade några dagar innan dom så jag missade dom tyvärr...

Har du stött på några problem under 2016?
Svar: Det är väl våran sega start på året med hältor hit och dit.

Vilken tävling har varit den bästa?
Svar: Det är 2 tävlingar som jag inte kan välja emellan och det är Varbergs hoppet för att det var en sån häftig känsla bara att vistas på det tävlingsområdet men sen också senaste dressyrtävlingen som jag inte har nämnt här men det var i Edsbyn när vi fick personbästa på 69%och kom 2a med EN HUNDRADEL ifrån vinst och sen vann vi med laget.


Har du förändrats mentalt något under året?
Svar: Ja det har jag. Jag har jobbat otroligt mycket med det mentala den senaste tiden pga att Nisse är otroligt känslig på sånt och blir lätt nervös själv..

Vilka tre saker är de bästa sakerna du lärt dig under året i träningssammanhang?
Svar: Att lita fullt ut på Nisse, till ex styra upp mot ett hinder och lita på att han kommer ta tag i det och fixa det själv (vilket han alltid gör). Galoppera i större galopp språng, inte snabbare utan större. Sen har jag lärt mig mycket om hur jag ska rida för att det ska passa Nisses gång, kropp osv

Vilken tävling har varit den sämsta?
Svar: Tror det var hemma tävlingen i Hudik när vi blev uteslutna i båda klasserna, det berodde i och för sig på att han var halt men det visste jag inte då, vi hade våra aningar eftersom han inte är sådär konstig annars.

Vilken placering är du mest stolt över?
Svar: Eftersom vi inte har tävlat så mycket i år så har vi inte heller haft chans till många placeringar så det blir väl 2a platsen när vi fick PB i dressyren.

Vad var ditt dyraste inköp?
Svar: Mina freejump stigbyglar, usch svider i plånboken fortfarande (skämt åsido) men det var värt det

Vad har du köpt mest av?
Svar: Jag har inte alls köpt mycket hästrelaterade saker i år, har inte shoppat så mycket övrigt heller för den delen så skulle väl säga morötter, hahah skulle inte förvåna mig om det är över 1000 lappen jag har lagt på morötter. Nisse äter nämnligen inget häst godis eller socker, morötter som gäller!

Dina tre mest använda produkter 2016?
Svar:Glans spray, flugspray och mina ryktborstar

Någon ny produkt som du börjat använda under året?
Svar: Nej jag tror inte det, om inte en ny kavaj räknas.

Vad är det högsta du tävlat under 2016?
Svar: LB hittills, dom högre klasserna kommer i höst eftersom han inte har varit så fräsch tidigare.

Vad kommer du sakna från 2016?
Svar: HALMSTAD!!! no more words is needed.

Vilken är din snyggaste tävlingsoutfit från året?
Svar: Jag har svart utrustning på mig själv, hjälm väst och stövlar, Nisse har brunt (i hoppningen) på träns sadel och benskydd och mina stigbyglar, det pimpar vi till med en blå kavaj på mig och blåttschabrak på honom

Din fulaste tävlingsloutfit?
Svar: minns inte vilken tävling det var men jag hade typ röda benskydd, brunt schabrak, rosa stigbyglar och svart kavaj man ba wtf? varför?

Vad är det sämsta som hänt under året?
Svar: Nisses "skada" och vår olycka

Årets bästa ryttare?
Svar: Peder fredricsson , behöver jag säga mer?? Hans insats i OS, hans insats under hela året?? I mina ögon VÄRLDENS bästa ryttare

Har du lärt känna några nya människor?
Svar: Många fina människor nere i Halmstad

Är det någon tävlingstabbe som du minns?
Svar: Nja ingenting som varit någon big deal, mest ryttarmissar som man inte kommer ihåg ändå

Vem har du kunnat ringa till när du behövt prata och få tips och råd under året?
Svar: min moster!

Vad har du för mål med vardera häst 2017?
Svar: Jag hoppas på att vi är fri från otur och skador så vi kan träna ordentligt den här vintern/våren och sen kunna utvecklas ute på tävlingsbanorna

Vad är ditt mål som ryttare 2017?
Svar: Att bli starkare mentalt och verkligen tro på mig och Nisse som ett team.

Hur kommer ditt häst-år se ut 2015?
Svar: Om det blir som det hittills är planerad så kommer det bli som barney i how I met your mother alltid säger " this is gonna be legen- wait for it.... DARILY. LEGENDARILY!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Något som man ser överallt, på alla ridklubbar, alla tävlingsplatser, alla platser som har med hästar att göra egentligen så tycker jag att det mer och mer handlar mer om ett tävlingsresultat än att man faktiskt är så lyckligt lottad och äger en egen ponny.
I mina ögon så ska en häst vara ens bästa vän, den man bryr sig om mest och den man har roligt med och jag tycker att det är så tråkigt att folk kan skicka iväg sina hästar och köpa nya så lätt för att dom vill få bättre tävlingsresultat.
Det är en sak för världsryttarna, det är deras jobb, dom lever på att träna upp hästar, tävla dom för att sen få höga bud på dom, där handlar det om business. Men på den nivån som är under dom? Jag blir nästan lite rädd, att folk har så lätt att sälja sin bästa vän för att köpa en ny eftersom den man hade inte dög? I mina ögon är det en större förlust än vinst, även om den nya hästen man köper ger bättre resultat på tävling så är det fortfarande större förlust än vinst i mina ögon eftersom att man har gett upp och bara köpt sig till bättre resultat.
På en tävling så tycker jag att det är roligare att kolla på ett ekipage som man vet har kämpat otroligt hårt för att nå sina mål och ännu roligare blir det om dom lyckas. Men dom ryttarna som kommer in på banan som gör felfria, klockrena ritter gång på gång, hur spännande är det egentligen att se dom? Nästan så att man vet redan innan hur det kommer gå om inget speciellt skulle hända.

Det enda jag kan utgå ifrån är mig själv, mina känslor och upplevelser och senaste halvåret har det varit otroligt mycket tankar i mitt huvud, jag vill så mycket mer än vad jag har möjlighet till och då är frågan, ska man ge upp det man har för att komma längre? Är det värt att sälja iväg sin bästa vän för att skaffa en ny som är "bättre"
Jag skulle absolut göra vad som helst för att komma så långt som möjligt i ridningen, men då skulle jag göra vad som helst TILLSAMMANS med Nisse, jag skulle aldrig, någonsin, sälja iväg honom för att köpa en "bättre" häst som jag inte behöver kämpa så hårt med, en häst som gör allt jobb åt mig. Min dröm är att komma långt med Nisse, inte med vem som helst, med Nisse! För mig går vänskapen och bandet till min häst före alla resultat i världen.
Jag vet nu att jag vill satsa på ridningen och jag vet att Nisse inte är den hästen jag kommer ha hela livet, han är lika gammal som mig, blir alltså 18 nästa år, vi går hand i hand ut. när ponny tiden är över för mig så är troligen tävlingstiden över för honom och då känner jag att det inte är någon brådska med en storhäst eftersom att storhäst kommer jag kunna rida hela livet och ponny tiden är bara en kort tid. Jag har världens finaste ponny som kan såå mycket, vill skriva att han kan allt men då kommer det något troll och ska säga att han inte kan fast han kan ;)
Jag kommer satsa allt jag kan nu sista tiden jag har tillsammans med Nisse, storhäst kommer jag ha tid för hela livet sen, Nisse har jag så fåtal år kvar med så jag kan räkna det på min ena hand, sorgligt nog..

Jag kommer ALDRIG förstå mig på folk som tycker att tävlingsresultat är viktigare än ett fint band och en fin vänskap med sin häst, för i grund och botten är det allt som räknas, att du och din häst trivs tillsammans och mår bra!

​Fick en riktig tankeställade när en person sa att hen såg att jag inte var lycklig tillsammans med Nisse, att jag inte var lycklig på den nivån jag var på och med honom som häst, det var dags för en ny. Men så är inte fallet. Jag är världens lyckligaste som har en sån fantastisk ponny som Nisse och är det någon jag ska rida dom högre klasserna med så är det honom, sen får framtiden avgöra om det är möjligt eller inte men i mina ögon är allt möjligt, som grace vanderwaal sa när hon fick frågan om hon, 12 år skulle kunna vinna American's got talent och hon svarade "any miracle can happen so.." 
Allt handlar om tid, timmar i sadeln och timmar tillsammans med sina häst för att få ett starkt band tillsammans, något som jag och Nisse gjorde väldigt mycket i sommar. När vi var i Halmstad så hade vi bara varandra. Jag hade ingen annan än Nisse vilket gjorde att jag var med honom mer än hälften av timmarna på dygnet. Vi kom varandra så nära och massa bitar föll på plats och det var nog det vi båda behövde, vi behöver varandra, mer än något annat och det enda som kommer ge oss resultat i slutändan är ett starkt band mellan oss 2, inte en ny häst,andra tränare eller ändrade träningsrutiner. Det krävs bara tid, tillsammans.

Likes

Comments

hej på er, det var ett tag sen nu.
Jag har varit hemma ifrån Halmstad i ungefär 2 veckor nu och det är jätte tråkigt...
Jag har det väldigt bra med min pojkvän som jag har bott med dessa 2 veckor, vi har inte varit ifrån varandra mer än några timmar när jag var och shoppade i Gävle en dag. men det är väl ganska förståligt också med tanke på att vi var ifrån varandra 6 veckor innan. Just nu så är vi hus och hundvakt hemma hos honom också så vi bor helt själv, lite jobbigt att laga mat och göra allt sånt själv men det är samtidigt väldigt skönt! älskar att vara med min pojkvän, hela jag blir en bättre person och mår mycket bättre.
Jag är lite sjuk nu också, väldigt ont i huvudet och halsen så jag stannade hemma medans Alle gick ut på promenad med hunden så jag kom på att jag kunde gå in här och skriva lite, bara dom 30 min som han har varit borta så har jag hunnit bli nedstämd för jag tänker på Halmstad, ser bilder och filmer ifrån månaden jag var där och det är verkligen jätte jobbigt, jag vill så gärna tillbaka och leva det där livet igen.
Men om 5 dagar så kommer Nisse hem igen, blandade känslor även där eftersom att jag inte vill ta honom ifrån det underbara stället han har varit på i nästan 2 månaders tid men samtidigt ska det bli jätte kul att få hem honom och få fortsätta att träna där vi avslutade eftersom att det gick så bra. Jag saknar honom jätte mycket verkligen.
Fick en förfrågan om att rida i Dressyrlaget här också i höst och jag tackade ja, kan vara kul att få åka iväg på tävlingar med ett lag och ett gäng människor istället för att åka iväg själv som jag gör eftersom det inte är så många jag känner som tävlar på samma nivå som mig, dom jag känner tävlar antingen på lägre eller högre nivå än mig vilket leder till att vi aldrig är på samma tävlingar tyvärr..
Men bortsätt ifrån allt det här med att jag inte är i halmstad osv så mår jag väldigt bra, är taggad på att få hem Nisse och fortsätta träna på det sättet jag gjorde i Halmstad, lärde mig så mycket nytt som visade sig funka riktigt bra.
Vi får se hur jag gör med bloggandet också, skapade denna blogg endast för att skriva under tiden jag var i Halmstad, därav att jag inte har skrivit dom veckorna jag har varit hemma nu men vi får se hur jag gör, kommer inte blogga på heltid och skriva om allt jag gör för det har jag inte så stort intresse av, möjligtvis att jag kommer skriva om tävlingar mm i höst.

Likes

Comments

Idag har mina känslor varit på alla möjliga nivåer tror jag, jag har gått ifrån att legat i sängen och stor gråtit till att sitta på en strand med familjen och älska livet. Fast egentligen har jag inte varit ledsen för att jag mår dåligt, snarare tvärt om, jag har och mår så otroligt bra här nere och tanken på att jag imorgon kommer lämna detta underbara ställe får hela magen att vrida på sig, det känns så fel att åka här ifrån, det är här jag ska vara, det är här min häst ska vara och jag mår så dåligt över att jag ska ta Nisse här ifrån, ta mig själv här ifrån, när jag vet att vi båda mår så fruktansvärt bra här..
Nisse kommer iallafall vara kvar här 3 veckor till innan han kommer hem till Hudik, fyfan vill inte ens skriva "hem till hudik" det är inget jag vill kalla för mitt hem, mitt hem är min pojkvän just nu, han är anledningen till att jag åker till Hudik och inte stannar här 3 veckor till. Visst, det var redan planerat innan att jag skulle åka hem nu och Nisse skulle vara kvar 3 veckor till men samtidigt så skulle jag kunna stanna här dom 3 veckorna tillsammans med honom...
Jag har det så bra här, jag mår så bra, alla tränare är så bra, alla platser och träningar, tävlingar, människorna, allt är såå bra. Jag har helt 100% ärligt fler vänner här nere än i Hudiksvall, dock inte vänner i min ålder, men vänner som verkligen bryr sig om mig och hjälper mig på bästa sätt.
Jag vet faktiskt inte hur jag ska må angående att jag åker hem imorgon. Jag är överlycklig och får fjärilar i magen av tanken på att jag äntligen ska få träffa min pojkvän igen efter 6 veckor ifrån varandra men det är det enda som får mig att le av tanken att åka hem, för det är verkligen inget annat som lockar mig tillbaka till Hudik... Jag mår så dåligt över att jag ska åka här ifrån imorgon, som sagt, det känns så fel på något sätt?
Men det känns ändå bra att jag har hunnit mer allt jag har viljat göra och att det har gått så bra trots omständigheterna och motgångarna vi har haft detta år.
Nisse har varit halt 2 gånger denna vår, jag hann bara sätta igång honom och rida 2 tävlingar sen så var han halt igen. Han fick vila 2 veckor hemma i hudik innan han åkte hit och moster som är veterinär kollade honom och han var fortfarande halt. Han fick vila yttligare 2 veckor i Halmstad och en vecka innan jag kom hit så kollade min moster på honom och han visade ingen hälta. Hon satte igång honom med tömkörning och han var jätte fin sa hon. jag började rida och han visade ingenting då heller, tvärt om, han var gudomlig att rida!!
och det är så skönt att han har varit frisk hela denna tid, till och med när vi gick omkull så klarade han sig ifrån skador så vi har kunnat göra allt som var planerat.
Vi har haft våra små problem hela tiden vilket har visat sig sitta i ledarskapet, jag har haft Nisse så länge och han har fått bestämma i stort sätt hela tiden vilket inte funkar, jag har nu fått lära mig hur jag måste rida för att visa att jag bestämmer men göra det på ett lugnt och professionellt sätt.
Igår avslutade vi denna tid i Halmstad med att hoppa träng vilket också gav mig ångest. Nisse har tävlat ganska högt inom fälttävlan innan jag köpte honom men det har aldrig blivit av att jag har testat det, fan jag har ju tävlat fel gren hela tiden???? Terrängen var så sjukt rolig och jag kände verkligen att jag kunde lita på Nisse för han tyckte det var kul och han visste verkligen vad han höll på med och hur man hoppade dom olika hinderna.
Jag vill bara avsluta med ett stort TACK till alla som jag har fått tränat för, till moster och hennes man som har skjutsat och varit med på alla träningar och tävlingar, för att jag fått möjligheten att bo här under 1 månad och verkligen få leva det livet jag vill leva, i den staden jag vill leva.
Denna tid har varit så fantastisk och jag får verkligen inte nog, jag har 2 år kvar i skolan, 2 år kvar i hudik och sen drar jag, ni vet vart ni kan hitta mig och det är här, i Halmstad. Sen får vi se om dom 2 åren håller mig kvar här, för det finns inget som stoppar ifrån att gå klart skolan här nere. Tankarna, möjligheterna och planerna går runt i mitt huvud hela tiden.
Men nu ska jag göra det bästa av saken och ta med mig allt jag har lärt mig här och kämpa vidare, men det är verkligen inte sista gången jag gör detta, jag kommer tillbaka och en dag kommer jag komma tillbaka hit och stanna för alltid. Det är här jag mår som bäst!

Likes

Comments

Shit vilket väder det är idag, 29 grader och stekande sol, underbart!
Klockan ringde klockan 6 imorse, Nisse skulle släppas ut och hästarna måste bli ridna innan det blev FÖR varmt.
Sitter just nu ute i bikini med datorn, sitter dock i skuggan för jag är totalt bränd efter 2 timmar på stranden igår så det blir inte så mycket sol för min del idag. Vi funderade på att ta en sväng till Varberg för att kolla på tävlingarna idag, storhästarna börjar tävla idag och hon jag har tränat för här nere ska vara med på några hästar så tänkte åka dit och heja lite. Dock har jag hört från andra som är där att det är stekande hett där och att det knappt går att vara på läktaren, förståligt då det knappt gick att sitta där igår morse när jag tävlade. Vi får se hur vi gör!
Inget annat än direkt planerat idag heller, hästarna ridna och sen har man inte så mycket ork att göra något speciellt när det är såhär varmt...

Nu är det inte många dagar tills jag åker hem heller, 2 hel dagar sen åker jag hem med tåget på måndag morgon, det blev så ändå.
Började planera lite att jag skulle stanna till 10e augusti men då skulle det vara mest för att träna lite mer för dom tränarna som är här nere för det finns inga tävlingar nu förens senare i augusti när även Nisse är tillbaka i Hudik.. bestämde mig därför för att åka hem på måndag som det var planerat från början, det är tråkigt, jätte tråkigt verkligen men allt har ett slut och det blir inte bättre utav att dra ut på det, kommer vara lika jobbigt att åka här ifrån om 3 veckor också.
Det som lockade mig mest att stanna är att när världsryttarna kommer och tävlar i varberg nästa helt så ska min mosters hovslagare (som jag fått jätte fin kontakt med) vara hovslagare där på tävlingen och hon bjöd med mig att gå med henne en dag, få gå i stallen och vara med backstage bland alla världsryttare, bland annat Rolf-göran Bengtsson som det har varit min dröm att träffa i flera år. Men men, förhoppningsvis kommer det sånna möjligheter längre fram i livet, det är inte sista gången jag är här nere på häst tävlingar det kan jag garantera!
Imorgon ska jag åka till en terräng bana med Nisse, han var tävlad ganska högt i fälttävlan innan vi köpte honom men det har bara inte blivit av att jag har provat på det eftersom det inte finns jätte bra möjligheter för sån träning i Norrland. Men det ska bli spännande att prova på äntligen.

Likes

Comments

Vilka framgångsrika tävlingsdagar jag varit med om!! Bestämde mig för att åka till Varberg ändå. Var inga stora klasser jag skulle rida, Nisse var helt bra och jag mådde också bra så jag åkte dit utan några krav eller förväntningar.
Första dagen så var det Kval klass till final i cupen och då rev vi tyvärr SISTA hindret i omhoppningen..det var lite surt för att det var dom 25 första som kom till final och jag kom på 27e plats, hade vi inte rivit så hade jag kommit på 16e plats vilket hade gett oss en final plats med god marginal...men men ,det är sånt man inte kan rå för men jag är otroligt nöjd över rundan för att den kändes så oroligt bra!
Här är rundan ifrån dag 1.

Dom som inte kom till final kom till en klass som kallas för consolation round och det var också en LC och jag gick bara in med samma känsla och inställning som dagen innan och vi gick in och nolla!! Tyvärr så var det andra som hade sjukt snabba tider och kom före mig men att vinna fanns inte riktigt på min karta denna tävling, ville mest få sånna bra rundor som möjligt och få uppleva denna tävlingsplats och tävlingsbana för alltså WOW vilken arena, det var otroligt roligt att rida där!!😍
Här är filmen ifrån dagens klass.

​Vi var klara väldigt tidigt då klassen började kl 8 och jag red ungefär vid halv 9 så redan halv 10 så var vi påväg hemåt igen, otroligt skönt eftersom det var närmare 30 grader och stekande sol, då var det skönt att få rida på förmiddagen och bli klar tidigt så vi kunde spendera resten av dagen på stranden!
Imorgon kommer jag nog rida ut på Nisse eller bara skritta honom, det ska tydligen bli såhär varmt imorgon också men vi får se, på lördag ska vi träna terräng!!😍 😃

Likes

Comments

...dock inte på några år...
Efter att ha bott här i snart 1 månad och nu börjar räkna ner dagarna till att det är 5 dagar kvar tills jag åker hem, trodde verkligen att jag skulle vara gladare än vad jag är över att jag ska åka hem snart.
Ska jag vara helt ärlig så mår jag piss, Hudik har INGET att erbjuda mig längre och jag vill mer än vad den staden kan erbjuda. Inom ridsporten är det bättre att bo här, alla tränare, träningar och tävlingar, tävlings folk, allmänt folk, staden, och möjligheterna, ALLT är verkligen bättre här!
Det enda som får mig att stanna i hudik är min familj och pojkvän, hade inte dom funnits i Hudik så hade jag inte åkt tillbaka igen helt ärligt.
Till och med fått erbjudande om att gå i skolan och bo här ett år för att känna hur det känns och det gör så ont i mig själv att välja bort det erbjudandet när det är det jag vill mest av allt, men i detta fall så vinner kärleken och min familj.
En sak är säker och det är att jag kommer bo i Halmstad en dag, en dag kan jag kalla denna stad för mitt hem och en dag ska jag få leva mitt dröm liv (som jag nu har levt i 1 månads tid här nere)
Som sagt så är det väldigt blandade känslor för att jag åker hem om mindre än 1 vecka. Har varit ifrån min pojkvän i nästan 6 veckor och är därför överlycklig att jag får träffa honom snart, men vad ska jag göra dom dagarna han har annat för sig? jag har bara honom i Hudik? han är anledningen att jag ens stannar kvar där, i staden som jag inte alls trivs i... Det här är så otroligt jobbigt, hela tanken på att man ska tillbaka till vardagen i Hudik igen, nej usch vill inte ens tänka på det, och tanken på att ta tillbaka Nisse till hudik från detta underbara ställe får hela min mage att vrida sig, har en stor klump av ångest i kroppen och blir illamående av tanken, han har det så bra här och att veta att man ska ta tillbaka honom till hudik igen får mig att känna mig som en sån hemsk person, både jag och Nisse mår mycket bättre här, Jag vill inte åka här ifrån...

Likes

Comments

Dressyrtävlingen i Lördags gick väldigt bra, bra och godkända poäng för att vara oss och han var riktigt fin enligt mig. Men som jag har nämnt tidigare så är det mycket hårdare konkurrens här nere och dom som kom 1a och 2a låg på över 70% där efter kom jag 5a på mina 63% (vilket man kan vinna ganska stort med i Norrland) Man ser verkligen vilka proffsryttare det är här nere och jag har inte en chans emot dom, där får jag tänka om, åka och tävla och tänka att det är en rolig upplevelse och hoppas att det går så bra som möjligt för oss och inte fokusera på att vinna, då kommer det bara leda till besvikelse.
Vi har sen haft 3 dagar kvar till Varberg summer horse show. Den största tävlingen jag någonsin skulle ha åkt på och den tävlingen jag har längtat och tränat mest till den senaste tiden.
Igår så åkte vi iväg och skulle hoppträna, hoppa en bana och så inför Varberg.
Han var riktigt fin när vi hoppade fram, hoppade alla hinder ett och ett för att hoppa igenom honom innan vi tog hela banan.
Men det slutade inte riktigt som jag hade väntat mig... Vi gick omkull, efter första hindret på banan...
Vi blev nog väldigt omtumlade och chockade av händelsen både jag och Nisse men vi hade verkligen turen på vår sida.
Jag klarade mig undan med en lätt hjärnskakning trodde vi men jag mår väldigt bra nu dagen efter och har inga känningar alls i huvudet som jag hade igår, igår kunde jag knappt se med vänstra ögat (den sidan av huvudet jag slog) Tur som jag har så är både moster och hopptränaren veterinärer så dom kollade honom så han inte var halt vilket han inte visade något av då, han klarade sig undan med några skrapsår i ansiktet och på benen.
Jag fick sätta mig en stund för min tränare tyckte att jag såg helt blek ut och att jag måste ta det lugnt.
Hon hoppade istället upp på Nisse och hoppade igenom banan på honom. (Det är bra att ha en tränare som är kortare än mig och kan rida honom haha)
Det var en väldigt jobbig och känslosam kväll igår, det är så jobbigt för man känner liksom att det är mitt fel, det är jag som utsätter honom för detta och vill hoppa och sen händer en sån här sak.
För dom som undrar så hände det inget i själva språnget över hindret, det var jätte fint men sen nät han landade och skulle galoppera vidare så snubblade han och gick omkull.
Min sadel är tyvärr helt sönder repad också men hellre det än att Nisse skulle vara det.
Moster kollade upp Nisse imorse igen och det var inget fel idag heller, såren såg också bättre ut så det känns skönt.
Vi ska åka iväg idag igen och försöka hoppa lite, det är bäst för mig att komma upp i sadeln så fort så mycket så jag inte blir rädd.
Varberg ligger fortfarande i våra planer och om Nisse känns bra idag så kommer vi nog åka, det är inga höga klasser jag ska tävla heller och sen vet jag att jag kan alltid stryka mig. Tycker jag att han känns konstig på framhoppningen så kan jag stryka mig, det som skulle ha stoppat oss ifrån varberg skulle inte vara att Nisse är dålig för det är han inte, det hade varit om jag skulle ha fått någon hjärnskakning eller liknande.
Vi får se hur vi gör, ska först upp i hästsadeln, varberg är imorgon så vi får se hur jag känner inför det idag.

Likes

Comments

Idag har varit en bra dag! Inte gjort så mycket men den har varit bra!
Tog en promenad efter frukosten, jag hade lite kläder som var i tvättmaskinen så jag tog en promenad medan jag väntade på att det skulle bli klart. vädret har varit helt okej idag, mestadels sol men lite molnigt och blåsigt ibland.
På kvällen så fixade jag iordning Nisse, packade hästbussen, borstade av all lera för han är en mästare på att rulla sig i hagen och riktigt gnugga in leran i pälsen, broddade honom också så han knappt kunde stå stackaren, kom på när vi kom fram att det kanske hade varit bättre att brodda honom där på plats på gräset så han inte behövde stå och försöka hålla balansen på tårna inne i stallet hahah. Jag var iväg på en Pay n jump vid 6 tiden och det var på en ganska stor gräsbana. Första gången på gräs, inte för nisse dock men för mig och för oss 2 tillsammans, det var otroligt roligt!!
Jag hoppade bara 80cm dels för att det var så många som var med så det tog väldigt lång tid om jag skulle hoppa 2 höjder och för att höjderna är inte problemet för oss, det är ridningen mellan hinderna som vi, eller jag rättare sagt, behöver träna på.
Rundan var super! Lite i slutet som jag slutar rida lite grann och låter honom rulla på lite för mycket och då blev det fel på ett av dom sista hinderna men det är inget jag hakade upp mig på, han kändes så fin och nu har jag en enormt bra känsla med mig till Varberg nästa vecka.
En grej som jag har märkt nu när jag har tävlat här nere några gånger så har jag märkt att det är så mycket folk och det är så roligt! Som idag så var det utan överdrift fler personer som hoppade 50cm än vad det är på EN HEL TÄVLING uppe i norrland. Bara den här pay n jumpen blev en stor och rolig grej och alla här är så trevliga!! Även fast det är folk man inte känner så kommer dom fram och pratar ändå, berömmer ens ridning eller bara pratar allmänt om livet, så himla kul!!​
Här kan ni se filmen ifrån idag: https://www.youtube.com/watch?v=0ACRUYeqG7o

Annars har inte så mycket mer hänt idag, imorgon så åker gästerna hem som varit här hela veckan, eller jag kanske inte ens har nämnt det? Moster åker även upp till Hudik imorgon för att jobba och sen åker hon ner hit igen tillsammans med min familj på söndag, längtar så mycket efter dom nu!!

Mosters hästar ska ridas så vi kommer ta dom på en uteritt på förmiddagen innan hon åker iväg och sen kommer jag och mosters man CF att rida ut och då tar jag Nisse och han tar sin häst.
På fredag blir det dressyrträning och jag måste rida igenom dressyrprogrammet inför lördagens tävling.
Sen måste jag försöka lägga upp dom 3 dagarna jag har innan Varberg med bästa möjliga träning inför den tävlingen. Ska försöka att få till någon hoppträning för tränare måndag eller tisdag, skulle behöva hoppa igenom honom på lite högre höjd på en bana eftersom det inte har varit så mycket sån träning pga hans hälta (vilket nu lyckligtvis är helt borta, peppar peppar ta i trä) Ska även ta någon mer markarbetesträning och sen blir det väl ett vanligt ridpass någon av dom övriga dagarna.

Likes

Comments

Igår så fick Nisse jobba lite markarbete, inte hans största favorit men det är välbehövligt för honom. Ett problem i har är att han hoppar inte upp sig tillräckligt utan han hoppar väldigt långt. Vet inte hur jag ska förklara men han landar liksom mycket längre bakom hindret än vad dom ska vilket ger problem i kombinationer för det blir så trångt, samma sak på linjer så tar han alltid 1 språng mindre än vad avståndet säger.
Så jag satte upp ett hinder med en bom både före och efter hindret vilket brukar sluta med katastrof i vanliga fall för att han tycker det börjar bli så jobbigt (Eftersom han blir tvungen att hoppa upp ordentligt) och då börjar han stanna eller så tar han hindret och bommen bakom i ett språng.
Men igår var han förvånansvärt duktig!! Han hoppade upp sig ordentligt och var otroligt fin, han rev några gånger när vi kom lite fel men I don't blame him, han var jätte duktigt med tanke på hur det faktiskt brukar vara.
Han var riktigt fin faktiskt så det känns bra inför pay n jumpen idag som går på gräsbana, ska bli kul att se vad han tycker om det också :)
Har valt att hoppa ganska lågt på pay n jumpen just för att det ska vara lite mer träning för mig istället för honom och lite mer fokus på ridningen mellan hinderna.

Jag har även fått lite tips om en grej som jag skrattade åt när jag fick första erbjudandet men det är att gå till en mental coach för att få hjälp med hur jag ska bete mig på tävlingar och ja det är faktiskt ingen dum ide tror jag.
Det låter larvigt men om man verkligen tänker efter så påverkar det hästar och djur otroligt mycket hur våra känslor är, jag tror starkt på att det kan vara en anledning till att det inte går så bra för oss på tävling för att jag är för spänd och nervös helt ovetande. Jag kanske tycker att jag är lugn men det är klart att man inte är lika lugn på tävling som träning för på tävling vill man att det ska gå så bra som möjligt. Bara sånna tankar som att "å nej är hon med också då har jag inte en chans" eller "nej det är en kombination med oxer in" (en svårighet för mig och Nisse) Om man tänker på sånna saker så startar det en slags stress i kroppen som hästen märker av otroligt lätt. Vi får se om det hjälper oss att träna på det mentala ett tag ;)

Planer för dagen är 0. Vädret är lite opålitligt, tänkte sätta mig ute och sola för att det var sol men den går i moln och det blir kallt när man minst anar det, vädret har inte varit super här om man säger så. Ingen är hemma förens sent ikväll heller så jag kommer vara själv tills det är dags att åka på pay n jump.

Likes

Comments