View tracker

Alltså jag vet inte vart jag ska ta vägen... idag såg jag äntligen klart på en av mina favorit serier, som heter outlander. En riktigt bra serie som handlar om en engelsk kvinna som är en sjuksköterska som levde under 1945. Efter kriget så reste hon och hennes man till Scotland för att göra en "andra smekmånad" då de inte träffats på väldigt länge. Väl där så gör de ett par besök till olika platser då mannen släktforskar. Men det finns en speciell plats, craigh na dun som på ett eller annat sätt är "magiskt" vet inte om ordet magiskt är rätt men kommer inte på något annat. Så huvudpersonen som heter Claire Randall rör vid den största stenen och när hon öppnar ögonen så har hon åkt tillbaka 200 år i tiden till 1700-talet.

Serien är väldigt spännande och värd att kollas på. Men nu när jag sätt klart den så är det något som inte känns rätt. Jag har en konstig känsla i magen och kan inte somna. När man ser första avsnittet i säsong två så vet man hur serien kommer att sluta, men idag när jag såg avsnittet så ville jag de verkligen inte, det var verkligen hjärtekrossande, men ändå känslan av att man nästan "måste" ha en eller flerasäsonger till, det finns 2 säsonger. Alltså jag vill verkligen inte att den ska va slut för den lämnade iallafall på mig, ett hål (nu brukar man säga ett hål i hjärtat) men på mig så lämnade det ett hål i min mage. Jag känner mig faktiskt väldigt tom inuti i. Får se om jag kommer kunna sova inatt, hoppas det. Jag vet att det egentligen kanske är en ganska liten grej, men för mig känns det verkligen så stort.

Även fast jag fick denna känsla så ångrar jag inte att jag började kolla på serien, jag älskar den verkligen och kommer förhoppningsvis att se den igen! Hoppas att jag inte skrämde er för att kolla på den nu, för den är sevärd. Haha

UPPDATERING : jag var tvungen att söka på om de kommer några nya säsonger och fick reda på att en tredje säsong kommer någon gång under 2017!! Även att de har planerat en fjärde. Alltså om detta är sant som kommer jag bli världens lyckligaste haha!! Haha Nae, men jag känner mig åtminstone mer lugn nu, så förhoppnigsvis så kommer jag kunna sova inatt utan att ha ångest.

Här är en bild från säsong två.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Förlåt för att jag inte gjort ett inlägg på typ 1 vecka. Men det har inte hänt så mycket, så de har inte funnits något roligt att skriva om.

Har haft studiedagar nu torsdag och fredag, så idag har jag varit och handlat lite, köpte en julkalender med smink i, en morgonrock, decorplast och nya ljus. Har även hunnit med att städa hela rummet och skickat in min geografi uppgift. Känns skönt att jag har gjort lite nytta idag.

Imorgon så kommer mina brorsöner o vi ska åka till bussfabriken och leka lite, ska bli så mysigt.

Likes

Comments

View tracker

Tiden går så sjukt fort, det är redan första advent. Men jag har hunnit med ganska så mycket idag faktiskt. Imorse så bakade jag lussebullar som blev gigantiska med goda. Sedan pluggade jag lite och efter det så åkte vi till min bros barn, vilket var super mysigt. Och nu sitter jag här och bloggar. Tror att jag efter det här ska försöka att julpynta lite grann på rummet för att få det lite mysigare och sen blir det antagligen att jag kommer kolla på någon serie. Hoppas ni haft en mysig första advent så hörs vi.

Likes

Comments

Inredning & Design

Äntligen lördag, som jag längtat till helg alltså. Igår sov jag över med två av mina bästa kompisar i Nyköping där en av dem bor därav inget inlägg igår. Men idag är jag tillbaka.

Alltså jag är ganska så spontan av mig, och får jag en idé att jag vill göra något (helst med inredning) så måste jag mäta och prova för att se om de går. Och idag när jag satt på tåget påväg hem så fick jag en idé om att jag ville måla trianglar i svart på en av mina väggar, som jag sedan kan sätta foto ramar i. Så när jag kom hem så käkade jag lite och sedan började jag att rita trianglar på väggen. Men jag tyckte inte att det såg så bra ut, så jag sudda ut allt och målade cirklar istället. Blev mycket mer nöjd med det, så jag målade dem. Nu håller färgen på att torka så jag tänkte passa på att lägga upp resultatet av det. Jag blev iallafall väldigt nöjd.

Likes

Comments

Diy, Tips

Hej på er! Om ni såg mitt inlägg igår om att jag ville pyssla ihop en egen julkalender, så här är fortsättningen på den. Igår satt jag nästan hela kvällen med att klippa och skriva.

Jag klippte ut 24 små triangel formade bitar i olika storlekar och skrev en siffra mellan 1-24 på varje. Efter det så satt jag och funderade på vad jag skulle ha på baksidan. Och tillslut kom jag på att jag kan ha en del från olika jullåtar på baksidan. Så jag blandade både svenska och engelska låtar.

Idag så satte jag upp dessa lappar på trådar med hjälp av gem. Och nu när de sitter uppe så ser jag att dem inte ens hade behövds stå något på andra sidan, eftersom det räcker med att ta ner en om dagen. Men det kan vara mysigt att få läsa en fin jultext om dagen så att julkänslan stärker sig.

Likes

Comments

Hej på er, det var tyvärr inget inlägg igår då det inte var en sån bra dag för mig. Men idag är det bättre, så tänkte passa på! Jag har precis gjort klart min historia uppgift som ska in på fredag, och det känns så skönt att vara klar redan nu så jag bara kan finslipa den under lektionen imorgon och på fredag. Så nu hade jag tänkt pyssla lite eftersom jag älskar att pyssla. Och jag har typ tänkt göra en slags julkalender, för jag längtar så mycket till jul!! Och dessutom är det 1 advent på söndag, helt sjuk vad fort tiden går. Men är är lite inspo-bilder som jag kollat på, för att få någon slags idé, och alla är så sjukt fina så jag vill göra alla haha, men det blir lite svårt. Ni kommer att få se resultat av den färdiga kalender sen när den är klar. Men hoppas ni har det bra, så hörs vi hejdå!

Likes

Comments

Har precis tänt brasan och sitter med en kopp te, och bara myser med lite plugg i väntan på att pappa ska komma hem så att vi kan äta middag. Tycker faktiskt om att plugga när man sitter på en mysig plats, helst med tända ljus och något snacks att tugga på. Hur pluggar ni bäst? Nu ska jag fortsätta plugga, ha det bäst, hejdå!

Likes

Comments

Behöver ni tips på lite nya serier att titta på? Här är 10 tips på några av mina favoriter. Har även fler på lager ifall det skulle behövas haha.

1. Once upon a time

2. Game of thrones

3. Outlander

4. American horror story

5. Mistresses

6. Grandfathered

7. Izombie

8. Scream

9. The mysteries of Laura

10. Prison break

Likes

Comments

Helt ärligt så vet jag inte vart jag ska börja. En sak jag vill att ni ska veta innan jag börjar är att jag skriver inte alls detta för att ni ska tycka synd om mig, utan för att jag behöver bara få ur mig detta. Jag vill även säga att ingen vet om detta, för att jag själv skämts och inte har vågat berättat, men nu kommer det.

Jag heter Julia Ivung, jag är 17 år och bor i Norrköping. Den sidan som de flesta ser av mig är sidan där jag är glad, "lycklig" osv. Men egentligen är den sidan inte helt sann. Jag har under flera år lidit av depression och ångest, vilket jag fått förklarat för mig av min psykolog som jag går hos en gång i veckan.

Personer i min närhet tror att jag är en rätt så glad tjej, men de dem inte vet är att inom mig så skriker det. Bara att skriva detta och veta att jag delar med mig av detta ger mig ett tryck över bröstet. Men jag vet att man inte ska skämmas över sin psykiska ohälsa, men ändå så gör jag det. Därför är det dags för mig att bryta min bubbla, jag måste få ur mig detta, eftersom jag annars bara pratar med min psykolog om detta. Och jag var ärlig när jag sa att ingen vet om detta, inte mina föräldrar, inte mina vänner, ingen. Visst min familj vet om att jag går hos BUP, men inte vad vi pratar om där.

Men som jag sa så skriver jag detta för att komma ur min egna bubbla, för att sluta skämmas. Men även för att hitta en slags hobby för att inte ligga och må dåligt, så att jag har något annat att göra istället.

På bilderna nedanför så ser ni mig, glad. Och bilden med mitt leende, är äkta på denna bild, för att jag kände att jag hade lyckats med något, jag hade lyckats med min sminkning, och det är en sån stor känsla för mig, då jag oftast misslyckas och mår "sämre" istället.

Men som jag sa innan så vill jag inte att någon ska tycka synd om mig, utan jag vill bara få ur mig detta, och om ni har läst enda ner så blir jag jätteglad för att ni har tagit er tid att läsa, eftersom inlägget är ganska ostrukturerat. Tack för att ni läst, ha det bäst så hörs vi.


Likes

Comments

XO Julia