Header

Imorse vaknade jag av alarmet redan klockan 8 vilket för mig är tidigt när det är helg. Efter att jag hade fixat mig iordning drog jag iväg till Alicante med Paula för att titta på en roddtävling, vi var där fram till lunch och sedan åkte vi tillbaka till Santa Pola. Lunchen tog vi på en asiatisk restaurang där vi åt alldeles för mycket, så mycket att jag lär skippa middagen ikväll. Denna helgen har faktiskt gått ovanligt fort då jag haft något att göra varje dag, nästa helg ser faktiskt ännu mer späckad ut men det är med saker jag ser fram emot att göra så det gör verkligen ingenting.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Äntligen helg och jag har precis kommit hem från dagens äventyr. Min eftermiddag har jag spenderar med två vänner från min klass, vi begav oss på en liten utflykt efter skolan och tog med oss lunch.

Stället vi besökte har jag länge velat besöka och hade ingen aning om att det var dit vi skulle idag så jag blev glatt överraskad när jag såg vart vi var när vi kom fram. Vi befann oss alltså på en utsiktsplats där man ser hela havet och flera städer bort, så himla vacker var det! Egentligen var inte denna utflykten planerad utan det var något som bara blev av i eftermiddags och gjorde mig så himla glad.

Nu ska jag vila resten av kvällen och sätta på en bra film för resten av helgen är fullspäckad av planer som jag ser fram emot.

Likes

Comments

God eftermiddag! Idag har jag varit i skolan precis som vanligt dock var det mycket kallare än igår vilket jag inte tänkte på när jag gick till skolan utan jacka imorse, men till helgen kommer värmen förmodligen tillbaka. Igår kväll var jag på bio med en vän och såg Logan. Jag störde mig inte alls över att filmen var på spanska, dessutom fanns det ingen textning vilket jag alltid brukar ha på för att underlätta om man missar något ord men jag kunde faktiskt hänga med ändå!

Förutom att det idag är en vanlig vardag så är det idag 30 dagar tills min lillebror flyger hit och hälsar på mig och min värdfamilj, ser fram emot det så himla mycket. Eftersom han också vill åka iväg på ett utbytesår så ska det bli kul att få dela med mig lite av mitt.

Likes

Comments

Godmorgon på er underbara läsare!

Just nu inväntar jag min sista lektion för dagen innan jag ska bege mig hem och äta lunch. Efter lunch vilket blir vid fem tiden ska jag gå till gymmet för att sen träffa en kompis och gå på bio, jag har mindre än en tredjedel kvar av tiden men fortfarande inte gått och sett en film på en spansk biograf.

Varför jag tycker att det är så speciellt är just för att i Sverige visas majoriteten av alla filmer i originalspråk med textning medan allt här är på spanska dvs, tv-program, filmer och dessutom filmerna på biograferna. Vanligtvis föredrar jag att se filmer i originalspråk eftersom jag tycker det är lite jobbigt att se att det är dubbat men jag har vant mig under tiden här och jag ser fram emot att se en amerikansk film på spanska denna gången.

Likes

Comments

Hola! Hoppas allt är bra! Är bara lite nyfiken på hur det går i skolan?! När du började året fick du välja ämnen eller läser du obligatoriska, i så fall vilka?

Hej på dig! Just nu är allt superbra här i Spanien. Till att börja med så kan man välja mellan två olika alternativ när man åker och studerar i ett annat land, antingen väljer man en svensk skola eller en skola med spanska. Jag har valt att studera i en spansk skola då det för mig är enda sättet att lära mig ett språk. Skolsystemet fungerar inte riktigt som i Sverige men det finns olika linjer att välja mellan. Jag fick möjlighet att välja vilken årskurs jag skulle gå i men inte välja linje, men hade jag velat hade jag säkert fåren byta linje. För mig spelade det inte så stor roll eftersom jag kommer behöva gå om när jag kommer hem, hade jag valt en svensk skola hade jag inte behövt gå om.

Jag går en humansk linje där jag läser ämnena, matte, castellano (spanska), Valenciano (inte obligatoriskt), geografi, engelska, ekonomi, administration (ekonomi inriktat), psykologi och historia. Ekonomi och administration är två ämnen som jag valt att studera, men man kunde även välja mellan saker som konst, musik, franska mm. resten av ämnena är obligatoriska. För att förtydliga så går jag på ett spansktalande gymnasie alltså bachillerato som det här. Åker man hit tidigare än vad jag gjorde kommer man förmodligen gå i grundskolan som jag inte har så mycket kunskap om, men jag tror att det är ganska likt grundskolan i Sverige och att man då inte har lika stort inflyt i vad man vill studera.

Hoppas detta svarade på dina frågor, har ni fler får ni jättegärna ställa de, eller om ni vill att jag ska skriva ett inlägg om något speciellt ämne. Kram

Likes

Comments

Under det senaste två veckorna har vädret varit helt underbart här förutom i början av denna veckan då det vände helt till storm och oväder i tre dagar. Jag trodde aldrig att jag skulle sitta på en strand i Spanien i början av mars, men det gjorde jag förra veckan. Förra torsdagen hade jag ingen skola och det var ca 25 grader så jag kunde inte låta bli att gå ner till stranden en timma, dock trodde jag aldrig att jag skulle få så mycket färg som jag fick under den timman.. När jag gick till skolan dagen efter var jag lika röd som en kräfta vilket för mig var lite pinsamt, men det försvann någon dag senare.

På fredagen var det upp till 30 grader men ville inte vara mer i solen eftersom jag redan var bränd så jag spenderade min eftermiddag i gymmet. På kvällen åt jag tapas med en ny vän som jag då träffade för första gången. Lördagen spenderade jag utomhus i värmen med en klasskompis.

Nu när jag umgåtts mer med spanska människor har jag fått upptäcka så himla mycket mer. Självklart har jag fått upptäcka saker med min spanska familj också men man upptäcker saker på helt olika sätt med vänner och familj, och jag uppskattar det båda.

Likes

Comments

Hej!
Nu var det ett tag sedan jag sist skrev men jag har haft väldigt mycket att göra och helt enkelt inte haft tid att blogga, men idag tänkte jag ge er en uppdatering från Spanien.

Idag är det faktiskt så att jag bara har 100 dagar kvar innan jag åker tillbaka. För många låter det nog ganska långt men för mig betyder dessa 100 dagar väldigt mycket. Detta påminner mig om när jag hade 100 dagar innan jag skulle åka till Spanien, jag var så himla nervös men så himla taggad också. Nu har jag i princip en tredjedel kvar av äventyret jag drömt om i så många år att får göra, men för mig kommer inte det förändra allt för mycket. Även om jag kommer bo i Sverige men jag kommer absolut komma tillbaka till min spanska familj och mina vänner här. För mig är detta året bara en början på ett nytt liv med nya relationer.

Likes

Comments

Imorse gick jag till gymmet som planerat och efter det åkte jag med familjen till marknaden i Santa Pola där vi köpte frukt och grönsaker. Utöver mat fanns det även kläder och skor, det var faktiskt första gången jag var där idag trots att marknaden är öppen två gånger i veckan. Vi var inte där så länge eftersom det började regna men jag vill gärna gå dit snart igen.

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas ni har en underbar fredag för det har jag! Efter skolan tog jag en välbehövd siesta innan jag drog iväg till gymmet. Idag var det inte jätte härligt väder ute så att rena inomhus var inget jag hade något emot.

Just nu sitter jag och kollar serien Lost, jag vet inte om ni har sett den men en av mina kompisar här har pratat om den så himla mycket så idag tittar jag på mitt första avsnitt.

Imorgon är planen att inte sova för länge utan att gå på två olika träningspass på morgonen med min värdmamma vilket jag ser fram emot eftersom det är något kul att göra tillsammans.

Likes

Comments

Godmorgon!
Idag tog jag lite sovmorgon för att min klass är och besöker universitet. Min morgon började med att jag följde med mina värdsyskon till skolan och sedan gick jag med min värdmamma till gymmet. Eftersom det är så himla fint väder kan man träna ute och det gjorde vi, vi gick på ett trx-pass. Alla var helt slut efteråt men det var riktigt roligt!

Senare tror jag att jag kommer ta en promenad för jag klarar inte av att sitta inomhus en hel dag när det är strålande sol ute.

Likes

Comments