Header

Denna vecka har bestått av allt annat än sol och härliga strandpromenader. Det har regnat, det har blivit kallare, jag har haft huvudvärk varenda dag och jag har känt mig helt slut. Dessutom har vi haft flera prov som jag inte har kunnat göra för att jag inte kan språket tillräckligt bra än, vilket är jobbigt eftersom det känns som att jag bara sitter av tiden på lektionerna.

Om jag bortser från denna skolvecka så var slutet av förra veckan jättebra. Under den veckan fick jag chans att lära känna pappan i familjen bättre då mamman var bortrest. Vi träffade familjemedlemmar på min lediga dag, åt ute, var på museum och tittade på vikingarnas historia, vi var på skatepark och vi åkte även på en familjelunch med pappans syskon där jag fick äta något som jag är ganska säker att det var kanin, vilket jag inte är van vid att äta.

Något som jag har märkt under dom två senaste veckorna är hur viktigt det är att skapa starka relationer här. Jag har haft sån himla tur som har hamnat hos en så fin familj, som välkomnar mig och helt klart gör dom sämre dagarna bra. Oavsett om jag har haft en tuff dag i skolan kan jag inte låta bli att le när jag kommer hem till dessa underbara människor. Dessutom är de så himla generösa och varmhjärtade.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag var en sådan dag som blev tusen gånger bättre än väntat. Imorse var en av de jobbigare morgnarna när det är lite extra jobbigt att ta sig upp från sängen, då man tänker hur skönt det hade varit att bara ligga kvar. Trots det tog jag mig upp och började fixa mig. Då händer underverket, min värdmamma säger att jag är ledig. Det finns verkligen inget bättre än att ha oväntade ledigheter.

Förutom min ledighet rullar vardagen på bättre och bättre här. Jag börjar lära mig mer spanska vilket gör hela livet här både enklare och roligare. Även om saker börjar bli roligare kommer det samtidigt som saknaden av saker. Vardagssaker så som en fika är något jag saknar väldigt mycket.

Nu ska jag fortsätta njuta av min lediga dag med min spanska familj.

Likes

Comments

Nu har jag varit ifrån Sverige i över en månad och det finns något jag saknar konstant, svenskt godis! Utbudet av godiset här är helt okej, det finns lösgodis och i vanliga påsar men ingenting har fallit mig i smaken. Innan jag åkte till Spanien köpte jag svenskt godis för att bjuda familj och vänner, det godiset tog slut efter ungefär en vecka. Det jag saknar mest just nu är saltlakrits och sura godisar, choklad har de ganska mycket av och det är inte lika gott att äta när det är varmt. Något som jag även blir väldigt sugen på i skrivande stund är jordnötsringar som jag inte ätit på år.

Likes

Comments

Dags skriva ett inlägg ifrån Spanien igen! Tyckte det var dags att visa lite bilder på hur mitt område ser ut, men detta är bara en liten del av Santa Pola. Utöver detta har vi även ett jättefint centrum men en stor båthamn och massvis av restauranger jag inte provat på än. Från mitt hus tar det ungefär 15 minuter att gå in till centrum och max 5 minuter ner till stranden. Det jag gillar mest är att det finns lite av allt här. Det är inte en jättestor stad men det finns restauranger, lite klädaffärer, mataffärer, stränder och det tar ca 20-30 minuter med bil in till Alicante.

I söndags åkte jag med min familj till en strand där vi umgicks med deras kompisar och åt lite gått vilket var jättemysigt, man känner verkligen av när det är helg här.

En väder uppdatering är att det nu är mellan 20 och 25 grader, några grader kallare än när jag kom.

Likes

Comments

Nu har jag varit hos min familj och gått i skolan i ca tre veckor. Under dessa tre veckor har jag aldrig haft på mig jeans och tjocktröja samtidigt eftersom det aldrig varit kallare än 20 grader. Mina klasskompisar frågar mig ständigt om jag inte fryser eftersom de har på sig tjocktröjor och jeans när det är 25 plus. I Sverige hoppar alla av glädje om det blir 25 grader på sommaren och dessutom har man på sig shorts redan vid 18 grader. Idag hände det jag ifrågasatt under dessa tre veckor, jag satte på mig en tjocktröja och jeans när det var mer än 25 grader och jag frös. Samtidigt som jag är i Spanien med jeans och tjocktröja ser jag mina svenska vänner bära jeans, t-shirt och en tunn jacka när det är 15 grader ute. Imorgon ska jag äntligen handla nya kläder eftersom jag för första gången inte packade tillräckligt.

Likes

Comments

Idag har jag spenderat hela min eftermiddag med att plugga, första dagen jag suttit här i Spanien i timmar med pluggandet. Innan idag har jag inte haft tillgång till alla böcker och papper som jag har behövt och har därför knappt kunnat plugga. Nu tredje veckan i skolan när jag har fått allt material begravs jag i plugg. Nu är det mycket mer än att förstå, nu måste jag även visa resultat i något jag inte har grepp om. På fredag nästa vecka ska vi ha matteprov som innehåller frågor från två kapitel, mitt problem är bara att jag inte haft en mattebok förs idag. Att läraren pratar Valenciano och att man inte förstår matten gör det inte enklare.. Just nu känner jag verkligen att alla läxor bygger än stor vägg som jag inte vet hur jag ska bryta ner eftersom den bara blir större. Även om jag känner mig stressad över skolan unnar jag mig två timmar efter skolan varje dag till att promenera vid stranden, vilket känns underbart.

Likes

Comments

Något de började med i slutet av förra veckan i skolan var att sätta på "Can´t stop the feeling" i högtalarna när det var dags för rast och denna låt gör alla ännu gladare än den tidigare. Något jag verkligen ser en skillnad på är personligheterna, alla människor är så himla glada här. Ingen är rädd för att göra fel eller att skämma ut sig, alla bjuder på sig själva vilket är så himla underbart! Relationen mellan lärare och elever är heeeelt annat jämfört med hemma. Lärare och elever pussas, kramas och skapar personliga relationer till varandra, det var en stor överraskning. Jag märkte sedan dag ett att människorna generellt tycker om att pussas och kramas men jag trodde inte att den relationen skulle finnas i skolan på samma sätt. Dessutom ÄLSKAR de att prata här, det är tyst cirka 2 minuter i klassrummet under en lektion, resten av tiden består av skrikande diskussioner över hela klassrummet.

Nu har jag gått i skolan i snart två veckor och det känns fortfarande svårt med spanskan, men samtidigt försöker jag prata det så mycket som möjligt och jag lär mig nya saker varje dag. På lördag ska jag fira min klasskompis Rebecca som fyller år, det blir första gången jag gör något utanför skolan med mina klasskompisar. Jag är lite nervös eftersom jag inte kommit in i språket än och det är svårt att förstå när för många pratar samtidigt, men jag vet att jag kommer ha kul även om jag kanske inte förstår allt.

Likes

Comments