Header

I söndags åkte jag med min skola till Toledo och Madrid, två jättefina platser. Jag tror att det flesta känner till Madrid, det gjorde iallafall jag innan jag åkte till Spanien men Toledo hade jag aldrig hört talas om.

Klockan sex på morgonen gick bussen mot Toledo, jag åkte dit med 6-7 personer från min klass och de andra 13-14 personerna var från andra klasser. Ungefär vid lunchtid kom vi fram till Toledo där vi direkt började vår rundtur, vi besökte ett flertal olika sevärdheter under dagen. Till lunch köpte vi en så himla god baguette med spansk skinka som jag inte kan få nog av! På kvällen kom vi till hotellet som liknade ett slott utifrån, där spenderade vi resten av kvällen.

9 dagen efter satt vi på bussen igen påväg till Madrid där vi spenderade hela måndagen. Vi besökte kyrkor, museum och kongressen. Alla platser vi besökte var verkligen sevärt men efter två dagar av att titta på sevärdheter så blir man ganska trött.

Resan i helhet var jättebra, jag lärde känna nya människor, jag fick upptäcka en ny del av Spanien och jag fick ta del av en rolig upplevelse. Jag tyckte om både Toledo och Madrid men hade jag fått välja hade jag velat spendera lite mer tid i Madrid för att upptäcka saker utöver museum och kyrkor.

Likes

Comments

No pasa nada - det gör ingenting
Någonting jag har börjat säga en del här i Spanien är "No pasa nada". Varför jag börjat säga det en del är för att jag insett under min tid i Spanien att saker inte alltid behöver vara en "big deal" som många ofta gör det till. När vi var i Madrid köpte jag en calamares smörgås vilket tydligen är något man måste göra när man är i Madrid. På restaurangen jag köpte min smörgås såg jag en glasvägg men pengar från hela världen och men inte från Sverige. Jag var bara tvungen att lämna en bit från Sverige och skrev även "det gör ingenting" eftersom det är något som blivit lite mitt motto här. Om jag någon gång återvänder till den restaurangen så hoppas jag att det finns kvar.

Likes

Comments

Så himla mycket bilder!! Nu har jag tittat igenom alla bilder från resan, både mina och andras och det finns verkligen hur mycket bilder som helst. Jag kommer inte kunna posta alla bilder men här är några av bilderna från dagen i Toledo, bilder från Madrid kommer i ett annat inlägg.

Likes

Comments

Igår natt kom vi tillbaka till Santa Pola och idag är jag i skolan som vanligt. Så intensiva som dessa två dagar har varit så känner jag mig helt slut, men trots det så tog jag mig upp klockan 7 imorse. Denna veckan kommer jag bara gå tre dagar i skolan så jag ska försöka hålla ut. Även om vi bara varit borta en natt så har vi hunnit med väldigt mycket och jag är så himla glad att jag tog möjligheten att åka, inte bara för att jag fick ä se Madrid utan även för att jag lärde känna nya människor från min skola.

Likes

Comments

Hej på er! Igår var inte dagen som jag riktigt hade trott att den skulle vara, istället för Madrid så blev de Toledo. Hela gårdagen spenderade vi i olika kyrkor och andra sevärdheter. Idag ska vi dock spendera hela dagen i Madrid och i eftermiddag beger vi oss tillbaka till Santa Pola. Hur resan var i helhet skriver jag om i morgon och då kommer även bilder.

Likes

Comments

Igår fick jag hem ett paket från na-kd och jag blir alltid lika överraskad över vad som finns i. Antingen så blir jag överraskad över sakerna som ligger där i för att ja inte kommer ihåg att jag beställt det eller så är färgen något helt annat än vad jag väntat mig.

Jag blev faktiskt väldigt nöjd med det jag fick hem dock är jag fortfarande osäker på färgen på den rippade klänningen, men utöver färgen så älskar jag modellen. Spetstoppen satt inte heller som jag hade trott men jag blev ändå glad överraskad eftersom den faktiskt satt bättre. Jag väntar fortfarande på ett paket till ifrån na-kd men det borde komma nu i veckan.

Denna gröna topp ser jag verkligen fram emot att ha på mig till sommaren och detsamma med klänningen med öppen rygg. Kan tänka mig att det är en klänning jag kommer använda när jag bara vill dra på mig något enkelt men snyggt.

Likes

Comments

Godmorgon världen! Redan för fem timmar sedan var jag uppe och gjorde mig iordning för att gå till bussen. Just nu är vi påväg till Madrid där vi ska spendera två dagar. Jag tänkte försöka filma lite eftersom jag innan knappt visat något från mitt liv i skolan och jag åker trots allt dit med skolan. Jag har inte riktigt koll på vad vi ska göra när vi är där men jag vet att vi iallafall kommer besöka ett antal platser som ni förmodligen kommer få se bilder på i efterhand.

Likes

Comments

Godmorgon! Nu är jag påväg till posten för att hämta ut ett paket. Trots att det är ett paket jag väntat på var det inte det jag hoppades på skulle komma fram först. Enligt min lapp från postkontoret så ska de vara något från na-kd så jag tänker inte klaga.

Som ni säkert sätt över hela Facebook så har Salt Bae varit en ganska stor grej. När jag var i Sverige för två veckor sedan hade jag och min bror en photoshoot där vi drev lite, därför bjuder ja på en oseriös bild på mig själv där jag försöker imitera i den svenska slasken.

Likes

Comments

Nu är det två veckor sedan jag åkte till Sverige, i efterhand känns det inte ens som att jag var där för att tiden sen dess gått så himla fort. Nästa gång jag åker till Sverige kommer vara i juni dvs om ca 4 månader. Fram till dess ska jag verkligen njuta av det Spanien har att erbjuda.

Men det jag egentligen ville skriva om idag är att jag om två dagar kommer åka på en liten roadtrip med min skola. Vi ska åka till Madrid över en natt och jag ser verkligen fram emot det. Sist jag var i Madrid hann jag inte se så mycket men denna gången hoppas jag att jag verkligen kan upptäcka Madrid. Tyvärr så gick min kamera sönder innan jul och jag har inte haft möjligtvis att köpa en ny så ni får nöja er med iPhone bilder ett tag till.

Likes

Comments

Jag är en person som aldrig har haft lätt för språk. Under hela sex år kämpade jag mig igenom spanska lektionerna för att få godkänt. Trots att jag haft det så himla tufft med spanskan så sitter jag nu här i Spanien och faktiskt kan prata. Jag går i en skola där alla pratar spanska och jag bor hos en spansk familj.

Sen jag kom hit har jag utvecklat min spanska väldigt mycket och detta är tack vare att deras förståelse för engelska är begränsad och jag måste försöka förklara på spanska.

Grammatiken är det som varit det jobbigaste för mig. Men jag har använt en app som hjälpt mig så himla mycket, inte bara med grammatiken men även att utöka mitt ordförråd och att förbättra mitt skrivande.
Duolingo är en app där du kan lära dig alla möjliga olika språk, oavsett om du har tidigare kunskaper eller inte.

Tidigare har jag använt mig av andra hemsidor och appar som jag blivit tipsad av från skolan där man behöver fylla i egna glosor mm. vilket jag inte tyckt varit så lockande. Denna appen har flera olika övningar och sätt för att hjälpa lära dig ett nytt språk eller förbättra dina grundkunskaper.

Har du lite svårt för ett språk i skolan eller vill lära dig ett nytt språk för nöjes skull så tycker jag verkligen att du ska ladda ner appen Duolingo!

Likes

Comments