Header
View tracker

Hola!
Igår var det Fiesta, vilket en ledig dag i Spanien kallas. Jag träffade Maia och Marge som också är utbytesstudenter men bor på andra sidan Alicante vilket är synd eftersom vi inte hinner träffas så ofta. Vi bestämde oss för att åka till ett köpcentrum och handla lite kläder men då var inte en enda affär öppen så vi åkte tillbaka till centrum av Alicante och hade en jätte trevlig eftermiddag där. Att åka in till Alicante från Santa Pola är inte alltid lika enkelt som jag hade önskat. Igår gick bussen in till stan var tredje timme vilket gör att man verkligen inte hinner missa en buss. Dessutom gick sista bussen tillbaka klockan 9 vilket också gör att man inte kan stanna ute så länge.
Idag har jag en vanlig skoldag medan jag imorgon har en ytterligare ledig dag från skolan vilket jag verkligen ser fram emot!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag bestämde jag mig för att göra chokladbollar med min spanska syster, tyvärr hade jag alla ingredienser som jag hade velat ha så de smakade inte riktigt som hemma. Någon dag i veckan ska jag laga köttbullar med potatismos till familjen, min värdmamma överraskade mig nämligen igår med att köpa hem svenska köttbullar :)

Likes

Comments

View tracker

Igår var en dag som började med att jag tog en underbar promenad längs stranden som jag inte gjort på länge eftersom vädret inte varit speciellt lockande, men igår var det strålande sol och i princip vindstilla. På kvällen blev jag upphämtad av några familjekompisar för att åka in till Alicante och kolla lite affärer. Jag lärde känna en jätte trevlig tjej från Australien som ska bo här i två månader, hoppas att vi hinner göra många roliga saker innan hon åker tillbaka. Efter vi hade varit i Alicante med hennes släktingar åt bara vi två middag tillsammans i centrum av Santa Pola. Något vi inte förstod när vi beställde maten var att det fortsatte komma maträtter tills man sa stopp vilket vi förstod när vi hade ätit alldeles för mycket, men det blev ett gott skratt.

Likes

Comments

Nu har december börjat och nu börjar min nedräkning till saker så som en weekend, lov, julafton, födelsedag och nyår. Till och börja med så får jag mitt första lov i Spanien om 20 dagar dvs. en dag innan julafton, lite senare än i Sverige. Jag kommer inte åka hem under Jul utan jag kommer fira både Jul och Nyår här i Spanien med min spanska familj och vänner. Att snart få lov känns så himla skönt. Även om jag inte behöver plugga så mycket i skolan så blir man helt slut bara av att försöka förstå saker som Ekonomi och Psykologi på ett annat språk. Sedan är jag en sådan person som fyller år lite senare på året alltså i slutet av december då jag äntligen fyller 18 år! Att fylla 18 har jag verkligen längtat efter hemma i Sverige eftersom de flesta av mina vänner fyller år under våren och sommaren. I Spanien har jag inte känt samma sug eftersom alla mina vänner här är minst ett år yngre, men sjävklart är den något jag ser fram emot! Tre dagar efter min födelsedag är det nyår och just nu ser det ut som jag kommer fira det med andra utbytesstudenter här i Alicante. Min weekend som händer väldigt snart kan jag inte säga så mycket om än utan den kommer jag skriva om i efterhand.

Likes

Comments

Någonting jag har velat skriva om sen första dagen jag kom hit är maten, med det har varit svårt att göra det tidigare eftersom jag vill hinna prova lite mat innan. Jag har nu provat på ett antal olika maträtter under de två månader jag varit här än så länge och jag hoppas att jag kan göra ett liknande inlägg längre fram när jag har provat på ännu mer.

Något jag kan börja med att säga är ju att all man i Spanien är inte som man föreställt sig. Innan jag åkte till Spanien föreställde jag mig maträtter som Tapas, Tortilla och Paella, men den spanska maten är mycket mer än så. Det jag än så länge har fått uppleva är både goda och inte lika goda saker.

PAELLA

Paella var bland det första jag åt när jag kom till Spanien, jag hade ätit det någon gång innan på restaurang men inget slår den hemlagade! Än så länge har inget maträtt varit godare än Paella. Ska du till Spanien och inte provat Paella så är det ett absolut måste!

GOTT OCH BLANDAT

Förutom Paella har jag provat på massor av andra maträtter bland annat de på bilderna vilket inte heller är helt dumt. Även om en smörgås enligt mig inte är en maträtt så kan jag inte skriva detta inlägg utan att nämna en smörgås som blivit en favorit som oftast kallas Serantio. En Seranito består oftast av baguette med serrano skinka, tomat och olivolja. I min skola får man ingen lunch utan de flesta tar med sig ett mellanmål eller köper något i kafeterian, de dagar jag inte har med mig något mellanmål är en Seranito ett givet val.

Något jag inte tyckt om innan jag kom till Spanien är bönor. Jag har alltid haft svårt för bönor och inte ätit det på flera år. I min spanska familj äter vi mycket bönor i maträtter vilket jag faktiskt inte alls har något emot, tvärt om jag har faktiskt börjat tycka om det riktigt mycket.

FISK

Så kommer jag till den delen jag inte är lika positivt överraskad till, den spanska fisken. Jag har absolut ingenting emot att äta fisk i Spanien den kan vara god och den kan vara mindre god men än så länge har jag inte smakat någon fisk som är lika god som den svenska. När jag är i Sverige är jag vanligtvis ingen person som älskar att äta fisk, men under min tid i Spanien har det blivit något jag saknar mer och mer. Dock är jag än så länge väldigt positiv till skaldjuren i Spanien.

Likes

Comments

ÄNTLIGEN!!

För några veckor sedan gjorde jag klart videon jag hade filmat under det två första månaderna för att visa lite mer vad jag gjort utanför skolan. Under ca två veckors tid har jag försökt ladda upp min video på Youtube men tyvärr har det inte fungerat. Idag fick jag äntligen laddat upp den!! Har ni missat min första video från Barcelona finns den också på min Youtube kanal :)

Likes

Comments

Hola!
Nu är det verkligen en lång tid sedan jag uppdaterade härifrån, inte bara dagar utan veckor. Jag har gjort mycket sent sist, bland annat varit på en vääääldigt stor lunch men även varit på en trip till Sverige.

Till och börja med har jag firat min spanska bror som fyllde 7 år, vi firade inte bara under födelsedagen utan även med barnkalas och familjekalas under helgen.

Jag har även varit med på någon storys släktträff där jag åt mer än vad jag någonsin gjort, trots det tyckte spanjorerna att jag åt lite. Här i Spanien äter man inte bara en lunch eller en middag när man träffar nära och kära utan man äter under timmar, detta var något jag fick ta del av redan första helgen i Spanien då jag åt mig mätt på för-tugget vilket jag inte förstod förs den riktiga lunchen plockades fram. Under släktträffen denna gången var jag lite mer rutinerad men trots det så var jag mätt tills kvällen dagen efter.

Förra helgen spenderade jag i Sverige med min familj vilket var riktigt kul även om det var runt 20 grader kallare. Under lördagen firade vi min pappas födelsedag med släkt och vänner och min söndag spenderade jag genom att överraska en person jag verkligen saknat och även träffa en kompis som jag också saknat väldigt mycket, dock hade jag inte tid att träffa alla jag hade velat eftersom jag bara hade söndagen ledig och det dessutom var farsdag. Att komma hem till Sverige var väldigt roligt men trots det kände jag faktiskt att jag ville tillbaka till mitt spanska liv.

Manuels födelsedag
Släktlunch
Sverige

Likes

Comments

En av sakerna jag uppskattar väldigt mycket här är att jag får bo nära havet, det var en av mina önskningar när jag ansökte. Nu bor jag vid havet och kan ta underbara kvällspromenader varenda dag. Hela mitt liv har jag bott vid havet och att få göra det även här får mig att känna mig ännu mer som hemma.

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade men jag har legat sjuk hela veckan. Nu är jag äntligen på bättringsväg men mår fortfarande inte helt hundra. 

Jag kunde dock vara med och fira halloween helgen med min familj vilket var väldigt roligt! I fredags kom det massor av vänner till huset. Lördagen var en lugn dag men vi åt ute med kompisar på eftermiddagen vilket i Spanien betyder lunch. Hela gårdagen spenderade vi i Benidorm på nöjesparken Terra Mítica, nästan alla besökare var utklädda inklusive föräldrar vilket var väldigt kul att se.


Likes

Comments

Denna vecka har bestått av allt annat än sol och härliga strandpromenader. Det har regnat, det har blivit kallare, jag har haft huvudvärk varenda dag och jag har känt mig helt slut. Dessutom har vi haft flera prov som jag inte har kunnat göra för att jag inte kan språket tillräckligt bra än, vilket är jobbigt eftersom det känns som att jag bara sitter av tiden på lektionerna.

Om jag bortser från denna skolvecka så var slutet av förra veckan jättebra. Under den veckan fick jag chans att lära känna pappan i familjen bättre då mamman var bortrest. Vi träffade familjemedlemmar på min lediga dag, åt ute, var på museum och tittade på vikingarnas historia, vi var på skatepark och vi åkte även på en familjelunch med pappans syskon där jag fick äta något som jag är ganska säker att det var kanin, vilket jag inte är van vid att äta.

Något som jag har märkt under dom två senaste veckorna är hur viktigt det är att skapa starka relationer här. Jag har haft sån himla tur som har hamnat hos en så fin familj, som välkomnar mig och helt klart gör dom sämre dagarna bra. Oavsett om jag har haft en tuff dag i skolan kan jag inte låta bli att le när jag kommer hem till dessa underbara människor. Dessutom är de så himla generösa och varmhjärtade.

Likes

Comments