Header

Igår kom vi fram till Madrid. Hela dagen spenderade jag med mina syskon i lägenheten. Vid fyra kom även Kia, så himla kul att träffa henne igen. När mina föräldrar kom tillbaka gick Kia och jag till en sushirestaurang. Som vanligt var det något konstigt koncept med hur man ska beställa osv. vilket vi inte förstod till en början, men även det gav ett gott skratt. Konceptet på restaurangen var att beställa 5 olika sushi åt gången vilket var 10 bitar var. Man betalade alltså ett pris och fick beställa 5 stycken 3 gånger. Detta slutade med att jag åt ynka 30 bitar medan Kia åt 34, och nej det var inte för att vi var så hungriga det var bara för att det förmodligen är enda gången vi skulle ätit så mycket då jag vanligtvis äter mellan 8-10. Efteråt satt vi HELT proppfulla av sushi men vi hade verkligen ett gott skratt åt vad vi hade gjort.

Likes

Comments

Imorse bar det av. Klockan 9 satt vi i bilen mot Madrid. Att vakna upp i morse var inte riktigt som väntat. Bara två dagar sedan var det 18 grader och hur härligt väder som helst. När jag vaknade upp imorse var det endast 2 grader. Men det som förvånade mig mest var att bara en timma från mitt hus började det snöa!! Även om det inte var så mycket snö så kändes det så himla konstigt, att befinna sig i soliga Spanien och det är kallare än i Sverige. Trots att jag är i Spanien blev jag överlycklig då jag älskar vintern när den inte består av slask.

Nu sitter jag i Madrid med mina syskon och om några timmar kommer Kia hit, ska bli så himla kul!! Mer uppdatering kommer förmodligen imorgon innan vi åker iväg till San Sebastian.

Likes

Comments

Jag har inte riktigt skrivit om min fritid tidigare förutom när jag åkt på utflykter mm. så jag tänkte att detta inlägget kunde handla om mitt liv efter skolan och hur mina helger vanligtvis ser ut.

En vanlig vecka är i princip promenader varje dag efter skolan eftersom jag knappt rör mig i skolan här. I Sverige brukar jag inte behöva anstränga mig så mycket för att få vardagsmotion eftersom jag går i princip hela tiden, men så är det inte här. Förutom att gå mina promenader så gör jag inte så mycket mer i vardagen än att hjälpa mina syskon men engelskan ibland och plugga spanska. Ibland försöker jag även göra lite skolarbete men det brukar inte bli klart eftersom mitt huvud är helt slut efter en timma bara av att läsa. Dessutom är dagarna så långa här så att jag är helt slut efter skolan i princip varje dag. Jag umgås inte med människor från min skola på fritiden vilket jag tycker är väldigt tråkigt då jag gärna vill ta del av hur deras liv utanför skolan ser ut lite mer. Jag har försökt hitta på saker flera gånger med det verkar som de flesta har fullt upp med skolan eftersom detta är sista året. Fika är iallafall något jag kunnat göra några gånger med en av mina kompisar som åker hem om två veckor, vilket betyder att jag får hitta något annat att göra.

På helgerna brukar jag oftast hitta på saker med min familj så som att åka och träffa deras vänner eller familj. Gör jag ingenting med familjen brukar jag åka till Alicante och träffa vänner där. Att åka till Alicante tar ca 35-45 minuter med buss och har allt från restauranger till shopping. Ska jag äta middag ute föredrar jag dock att äta i Santa Pola eftersom bussen tillbaka slutar gå ganska tidigt och det finns enligt mig lite mysigare ställen här.

Likes

Comments

Nu ska jag äntligen iväg på min första resa med min spanska familj, är så himla taggad! Vi ska vara borta fem dagar och även fira min värdmammas födelsedag. Frågan är då vart vi ska. Vi ska åka till San Sebastian som ligger långt upp i Spanien. Något som gör mig ännu gladare är att vi ska åka via Madrid vilket betyder att jag kan hälsa på en av mina vänner som bor där som jag längtar efter så himla mycket! För övrigt ser jag verkligen fram emot att träffa släkten till min värdmamma då jag bara träffat hennes mamma innan. San Sebastian är även ett ställe som ligger min värdmamma varmt om hjärtat så det ska bli kul att få dela den resan med henne och resten av familjen. Jag vet inte hur mycket jag kan uppdatera där ifrån men jag ska försöka filma och ta bilder iallafall.

Det är även bara några få veckor kvar innan jag åker till Sverige vilket jag också ser fram emot!

Likes

Comments

Något jag aldrig trodde skulle hända är att få den relation jag har fått med människor under den tiden jag varit här. I detta inlägget syftar jag inte på människorna i min skola utan andra utbytesstudenter. Så nära vi har kommit varandra under denna tid utan att ens träffas regelbundet är helt sjukt.

Jag lärde känna MÅNGA utbytesstudenter under första veckan i Barcelona vilket ni som följt mig från start redan vet. För er som börjat följa mig senare så var jag på introduktionskurs innan jag åkte till Alicante. Jag kunde tyvärr inte vara med på träffen i november eftersom jag var i Sverige den helgen, och nästa träff kommer jag tyvärr inte heller kunna vara med på för att jag ska resa med min spanska familj, men det får ni läsa om i ett annat inlägg.

I Alicante är vi inte så många studenter och de som bor här bor väldigt utspritt, jag tror att det är bra eftersom jag är här mycket för att lära mig spanska vilket jag inte kommer bli bättre på om jag ägnar hela mitt år åt andra utbytesstudenter. Även om jag vill försöka fokusera på de spanska människorna så är jag så himla tacksam att jag har så fina relationer med andra utbytesstudenter.

Förra veckan pratade jag med Maia (en annan utbytesstudent) om den relation vi fått med varandra och hur svårt det är att få så bra relationer hemma under en så kort tid och med så många människor. Även om jag knappt pratat ned vissa så känns det som vi känner varandra, vilket är väldigt svårt art förklara. Oavsett hur ofta vi pratar med varandra är vi alltid lika nära. För mig är det andra utbytesstudent gänget en andra familj på ett konstigt sätt. Så fort man går igenom en jobbigare tid finns det alltid någon som förstår och har varit med om samma sak vilket gör allt enklare, självklart delar vi även de glada stunderna med varandra. Jag hoppas verkligen att jag kan åka på sista träffen så jag kan få träffa alla igen.

Likes

Comments

Som rubriken lyder så firade jag nyår med min familj på en ö som heter Tabarca. Vi var där i två nätter med vänner. Den här tiden på året så är det inte så mycket människor så det mesta var stängt men det var mysigt ändå. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer än att vi åt mycket mat och hade väldigt kul, snart kommer en video från nyår där ni kan få en bättre uppfattning :)

Likes

Comments

I förra inlägget skrev jag om jul i Spanien, nu tänkte jag skriva om hur min 18 årsdag firades.

Redan när jag vaknade på morgonen blev jag överraskad av en svensk födelsesång av min spanska familj som fick mig tårögd. Att vakna upp på min födelsedag för första gången utan min familj i Sverige och inte ha sett de på ett ganska långt tag gjorde allt ganska känslosamt, och jag blev så himla rörd att min spanska familj ansträngt sig och lärt sig lite av den svenska födelsedagssången. Efter den fina födelsedagssången kom det ännu en överraskning, en jätte bukett med rosor i olika färger från min släkt i Sverige som nu står fint på mitt rum.

Min dag fortsatta med att jag åt frukost och pratade lite med familjen i Sverige, sedan åt jag lunch. Efter lunchen ville min värdmamma att jag skulle följa med henne och handla potatis trots att hon redan handlat massvis med mat, men potatisen var tydligen till dagen efter då vi skulle äta svenska köttbullar. Istället för att åka till affären åkte vi till hennes mammas hus för att kolla så att allting var okej och även för att städa lite, det var inte riktigt så jag hade tänkt min 18 årsdag. Tillslut åkte vi och handlade potatisen.

När jag låste upp ytterdörren bröt jag ihop, det hade fixat en stor överraskning vilket var det sista jag tänkte eftersom jag precis krattat löv på min födelsedag. Jag kom in till happy birthday sången där även två av mina närmaste vänner i Alicante var sjungandes med en karaokemaskin och massvis med mat. Allt min spanska familj hade ordnat för mig betyder så himla mycket, det är svårt att förklara känslan att komma hem till det men det var absolut det bästa sättet jag skulle kunna fira min födelsedag.

Likes

Comments

Heej! Jag har nu länge velat skriva om hur jag firade jul, min 18 års dag och nyår vilket har varit svårt när jag inte haft min telefon att ta bilder med. Nu har jag äntligen lite bilder att dela med mig av så i detta inlägget kommer jag skriva om min spanska jul även om det är väldigt sent.

Till och börja med så firar man inte jul som i Sverige. Den 24:e december som i Sverige är julafton och firas under hela dagen firas inte riktigt på samma sätt i Spanien, alla affärer är öppna bara att det stängs lite tidigare eftersom man här firar Noche Buena. Noche Buena firas på kvällen den 24:e med familj då man äter en stor middag som jag vanligtvis i Sverige skulle göra under hela dagen. Innan vi åt middag med familjen åkte vi in till centrum av Santa Pola för att titta på festivalen som min syster var med och dansade i. Det jag åt på middagen var inte så speciellt jämfört med andra middagar i Spanien förutom att det kanske var mer mat. Efter vi hade ätit kom jultomten med presenter, vi öppnade alltså inga presenter på morgonen utan allt kom med tomten eller låg under granen när vi kom hem.

Något det firar här är trettondags afton och trettondagsjul vilket för mig i Sverige inte brukar vara en så stor grej förutom att det är en helgdag man firar med familj eller vänner. Här heter det Noche De Los Reyes Magos och Dia De Los Reyes Magos vilket jag tycker liknade vår julafton då vi på kvällen gick och såg en liknande festival i centrum och sedan gick och åt middagen med vänner. På kvällen ställde vi skor under granen vilket jag inte riktigt förstod varför och sedan tre bullar med mjölk till kungarna som under natten ska komma med presenter som öppnas på morgonen. Detta var hela mitt julfirande, i ett annat inlägg kommer min födelsedag, nyår och även några videos om jag får upp de på min YouTube - kanal.

Likes

Comments