Hej alla fina,
Jag har haft fullt upp de senaste dagarna så det har blivit svårt att hinna med bloggandet, men det som hände igår var den årliga middagen på Faros med jobbet. Super God mat! I år hade vi alla samlade så vi blev ca 60 personer.
Det var super trevligt att lära känna nya kollegor, och att se vilken sammanhållning det finns i företaget❤

Lördagen blir bara häng i solen och städa hemma🔆

Likes

Comments

På morgonen när jag vaknade så hade jag i baktanken att denna vecka skulle vädret bli ostadigt igen. Alltså jag hann trycka av kameran 2 gånger så blir bild 3 snökaos😅

🌥❄️ ha en fin kväll allihopa❄️⛅️

Likes

Comments

Hej allihopa!
Idag fick jag en seg start på dagen, efter att igår mådde jag fruktansvärt dåligt. Jag har haft sjukt ont i nacke/huvud dem senaste veckorna och plus på det så mådde jag illa.
Men men ikväll blir annat, jag och min man ska åka till Heron city och äta middag och spela billiard 🎱
Efter våra 5 år tillsammans har vi skapat traditioner längst med vägen, just en kväll på heron.
Vi börjar med att äta på thai restaurangen, efter maten dricker vi kaffe fast från Waynes coffe inne i Mio. Då passar vi på att hitta inspiration och strosa runt. När vi är klara går vi och spelar lite billiard men först Köper lite snack och dricka.
Återkommer med bilder senare;)

Likes

Comments

Så denna mat är en sååå god arabisk maträtt som kan ätas med ris eller bröd eller bara som den är.
Potatis, kött, tomat och aubergin varvas.

Börja med att skala auberginen randig så att det finns en del skal på kvar sen skära auberginerna på bredden ca 1 1/2 cm tjocka.
Ta en stor bunke och lägg i auberginerna tillsammans med vatten och ca 1 matsked salt i, detta gör att den beska smaken från auberginen försvinner.

Skala potatisen och skär den likadant som auberginen. Placera auberginerna och potatisen på en varsin ugnsplåt med bakplåtspapper under och pensla med olja på båda sidorna, lägg dem i ugnen på 200 C. När potatisen har fått lite färg och auberginerna har fått en röd färg är dem klara.
Tomaterna ska skäras likadant.

Val av färs är valfritt, jag använder nötkött. Ta ca 500 g (beroende på hur stor formen är).
Blanda färsen, riven ost, sjukryddor, salt, 2 vitlöksklyftor( pressade), svartpeppar, vitan från ett ägg och 1matsked ströbröd, 1 matsked olja( ej oliv ).Blanda allting och forma färsen till samma form som potatisen dock inte lika tjocka.

Nu kan vi börja varva dessa godingar. När det är klart blanda 3 dl vatten med 3 matskedar tomatpuré.

Jag har inga direkt mått av allting men det kan man se själv när man skär allting. Men har ni frågor så går det bra att fråga så svarar jag😉
Provar ni denna hemma så lovar jag att dem flesta kommer att älska den❤

Nu säger jag ciao!

Likes

Comments

Det finns vissa dagar på veckan som jag känner mig full av energi och vissa dagar är det som jag är helt hjälplös, idag är jag energifylld🤗.

Jobbat, hämtade mannens dotter från skolan, åkte hem och lagade mat, tvättar, bakar en sockerkaka för att lillflickan ville☺️ (hon har hemkunskap i skolan nu) då är man ju ivrig på att göra allting själv.

Nä, nu ska jag titta på Dr. Phil, jag vet inte vad det är med honom men han är bara så bra!

Hörs sen!😘

Likes

Comments

Idag har det varit en sån dag när man känner att man har superkrafter, man hinner med såå mycket😌. Jobbat 7.30-16.15 öst på på jobbet sen snabbt till kista för att skriva på andrahandskontrakt, sen hinna innan kl 19.00 till Telefonplan för att åka med min man hem. Han har en tobaks butik så då passar jag på med att roffa åt mig lite godsaker🍭🍫🍦🍬.

Vi startade butiken 2013 och båda jobbade 06.00-22.00 dagligen för att kunna betala av alla lån etc. Det var en jobbig tid men det var värt det. Work work work work work 😉

Nu är jag hemma, duschat och nu lite chai och Tv.
Ha de❤


Likes

Comments