Header

God eftermiddag!


Del 3, oj det var ett tag sen jag delade med mig om vår resa, jag är såg glad att jag börjat dela med mig om vår resa, dela med mig utifrån mitt perspektiv. Jag har fått så mycket positiv feedback på det jag delat med mig, sjävklart har jag fått kritik men kritik är något jag tar med mig för att kunna göra om till något positivt. Som ni kanske märkt är jag väldigt öppen med hur jag uppfattar saker och upplever situationer.

Vi är nu inne på del 3, den delen jag kallat första träffen och med det så menas det ju självklart första träffen efter att K flyttade. Det har nu gått 16 dagar sen K flyttade och det känns som en evighet, det känns så mycket längre än vad det egentligen är. I början så har vi fortfarande inte vant oss med att vara ifrån varandra då vi i stort sätt precis lärt oss att leva med varandra under samma tak.
Men som tur var hade jag en lycka i augusti, alltså oj vad fullt upp jag haft sen K flyttade, vilket egentligen är bra men jag är samtidigt så glad att jag kunde boka den här resan utan att jobb, familj och vänner blir påverkade.

Jag sitter JUST NU på tåget till Norge, nu är jag bara 3 timmar 45 minuter ifrån K, en tid som kommer kännas som en evighet. Jag har jobbat hela dagen och har bara kollat på klockan för att jag vill bara att tiden ska gå snabbare för att kunna ta mig till stationen, MEDANS nu vill jag bara att tåget ska kunna åka snabbare så att jag får komma fram och slänga mig upp i Ks famn och bara pussa sönder hans gosiga ansikte 😍.


Första gången vi ses efter att K flyttat får jag som en konstig känsla i kroppen. En känsla som består av skärande, uppblåst, manisk, stickig, varm och spänningar. en känsla som upplevs som att det är massvis av fjärilar som har någon typ av hockeymatch där det går ut på att tackla sig fram. Gud jag märker hur jag ler när jag skriver denna mening, vad sjukt att man kan leva sig in i stunden medans man skriver den. 😍


OJ vad jag bara längtar för att klicka av det här fulla, trånga, svettiga, högljuda tåget.


Första träffen för mig är så otrolig viktig, några dagar som jag verkligen njuter för varje sekund. Dagar som jag bara vill ska stanna upp föralltid samtidigt som jag vill komma hem till min vanliga rutin och längta och få uppleva den här typ av känsla.
Det är en upplevelse jag med stor del lever på i vårt förhållande. Det är verkligen en upplevelse jag samtidigt är glad att jag fått uppleva i mitt liv, en upplevelse som fått mig att komma ut ur min trygghetszon, en upplevelse som fått mig att bli en så mycket starkare människa med att se på saker annorlunda och samtidigt lära mig, en upplevelse som får oss att bli så mycket starkare som par, en upplevelse som egentligen får vårt förhållande att hålla oss levande till den dag vi går in i ett så kallat "normalt" förhållande.


Jag ska nu försöka vila resten av tiden på tåget för att få kunna vakna upp och inse att SNART ÄR JAG FRAMME.

👆🏻Bild från i somras som beskriver oss så bra, alltid leende på insidan!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Mina vänner

Jag vill börja med att tacka de som tagit sin tid och läst mitt tidigare inlägg och hört av sig av egen vilja, det uppskattas verkligen. Mina inlägg är absolut inte på något sätt någon typ av uppmärksamhet eller så.
Att vänner och främmande hört av sig är väldigt fint, något jag som person verkligen uppskattar. De som känner mig de vet, men för de som inte gör det vill jag verkligen tacka för alla fina ord!

Men idag är det exakt en vecka sen K åkte, vid den här tiden satt han på tåget med all sin packning för att ta sig till Norge, idag vid den här tiden satt jag hos min mamma och pratade för att komma på andra tankar.
Idag vid den här tiden förändrades mina rutiner ännu en gång.
För er som inte vet så är rutiner och struktur något mitt liv är uppbyggt på. Något jag är beroende av för att hålla mina dagar att fungera.
& en sån här förändring är för mig något jag verkligen kampas med den första tiden, det är alltid svårt att förklara hur man känner när man inombords inte kan känna känslor utan bara en typ av smärta som vissa säger.
Jag har aldrig egentligen kunnat förklara vad jag känner utan har mest förklarat mitt beteende och därifrån fått höra, du tycker det här är jobbigt, du är ledsen, du är arg..
Och den här första tiden av vårt distansförhållande känner jag tomhet, ensamhet i stort sett helt annorlunda.
Jag behöver alltid första timmarna försöka sysselsätta mig för att inte tänka på att för varje minut tar sig K längre och längre bort.
Det handlar egentligen inte om att jag är beroende av K eller vårt förhållande utan att en rutin, en trygghet som har försvunnit.

För mig denna vecka har det egentligen handlat om att acceptera min nya vardag, min nya helg, mitt nya liv i 8 månader med hopp att kunna hälsa på K var 6e vecka, vilket är något som ibland är svårt att få ihop då han kan ha matcher borta eller att jag bestämt något med en vän eller så.

För mig denna vecka har min sömn varit väldigt dålig, har vaknat 4-5 gånger på natten av att jag letar efter K, egentligen något som är normalt när ens partner är borta. Det är ju som sagt en trygghet som försvinner som man precis börjat vänja sig vid är där. & tro mig mina vänner, jag blir lika förvirrad när han kommer hem över sommaren, det är egentligen konstigt hur människan fungerar utifrån vilka behov och rutiner man har.

För mig denna vecka har det varit en kamp med att hålla tårarna inne för att min saknad är så stor, för att det inte riktigt är exakt som jag vill, vilket man aldrig kan få i ett förhållande.
Det är denna vecka jag verkligen märker hur mycket jag älskar K, jag märker hur jag ständigt pratar om honom, tänker på honom, längtar efter honom.

För mig denna vecka har jag verkligen behövt tänka på mina rutiner, tänka på att hålla mig till de saker jag gör när K är borta, komma tillbaka till den rutin jag har de 8 månader han är borta.


Det är alltid svårt att förstå hur man ska känna första tiden, den känslan smyger sig för varje dag som går och nu, 7 dagar senare känner jag hur allt börjar falla på plats, hur jag nu sakta men säkert kan hoppas på att Julia kommer tillbaka efter att ha haft den tuffa tiden.

En tid jag hatar, en tid jag vet alltid kommer, en tid jag blir annorlunda, men det viktigaste.. en tid jag alltid kommer över även fast jag vid tillfället känner att allt är fel och konstigt.


PUSS

Likes

Comments

Jag vet att många undrar hur vi klarat av distans, något jag alltid har haft svårt att prata om. Jag har egentligen svårt att ens prata om "hur känns det", "hur mår du för det här", "hur kommer det bli kommande månader när ni inte vet när ni ses". Ja föreställ dig själv hur du själv hade känt får du ditt svar, föreställ dig med att de få månader vi får tillsammans vill vi göra allt vi kan, allt man egentligen gör på ett år vilket inte går, vilket gör att vi går våra prioriteringar, vilket gör att jag nu känner mig redo att börja dela med mig om min synvinkel, dela med mig utifrån hur jag ser på allt. I del 1 delar jag med mig om de känslor, tankar och åsikter jag har, jag delar med mig i den grad jag förtillfället kan ge.


Tre hela dagar dagar har gått sen K flyttade till Norge, sekunden han vänder om och går och första stunden jag är själv i lägenheten är som att hela livet vände om. Ja egentligen gör det ju de då jag i 4 år haft den känslan, en känsla jag knappt kan beskriva utan bara känner. En känsla jag avskyr, en känsla som alltid kommer sekunden jag går ifrån K.
Jag vet inte om den är en känsla av ego eller att jag tycker det är jobbigt med att vi går skilda vägar för en sekund. Jag kan nog tänka mig att jag är väldigt ego när vi har månaderna isär, jag kan tänka mig att jag eller jag vet att jag är mer krävande som flickvän, jag vet att jag ställer rätt höga krav på K, egentligen inte för höga krav men då han är den som flyttar har han mer krav på sig, lika egentligen de krav K ställer på mig som flickvän här hemma. egentligen tycker jag inte någon mer än vi själva har rätten till att kommentera eller bry sig om de krav man sätter på varandra som par.

I mina ögon är det ett sätt att hålla vårt förhållande i rätt riktning samt ha kvar den tilliten för varandra.
Sen självklart är det jobbigt med att ha ett sånt växlande förhållande, jag tror nog att man har lättare för att helt enkelt bo med varandra 100% eller distans på 100%, inte för att jag vet hur det är, utan att jag endast kan föreställa mig utifrån hur vi blir under tiden vi är tillsammans och den tid vi är ifrån varandra. Alltså hur vi ställer om oss.  För saken är den att det är inte bara vi som påverkas av detta utan våra vänner, familj och vår vardag egentligen. Jag är glad att ha familjen nära i vissa stunder, stunder jag inte kan styra, stunder när min saknad av K är för stor för att hantera. 

Då i dessa stunder är jag glad att jag har min egna mamma som jag ofta är hos under de månader vi är ifrån varandra. Hon säger än idag att jag trodde aldrig ni skulle klara det här men varje år ni går in på distans ser jag er kärlek, den är sällsynt men nu förstår jag varför du inte kan ta den ifrån han, du bryr dig för mycket om hans karriär precis som du gör om din. & där tror jag min mamma har rätt, både jag och K bryr oss väldigt mycket om att få göra det man älskar.
Det är en sak som gör att jag aldrig kommer flytta pga hans karriär, jag har min här, min familj och vänner. Jag kommer stå fast vid att mitt liv är precis lika viktigt som hans, mitt liv är lika stort som hans, mitt liv har också en stor betydelse i vårt liv tillsammans. Jag tror mycket på att det är en av anledningarna vi klarar distans för att vi båda har höga krav på oss själva samt samma krav på varandra. & självklart en sån respekt för varandras åsikter och prioriteringar.

Jag vet att jag kan vara rätt synlig med mina känslor och ibland kan det krocka med K eller våran familj, men jag må veta att jag är speciell, men det är inget jag mår dåligt över för tack vare K och min relation har jag lärt mig så mycket, jag har aldrig träffat någon som K som får mig att känna mig så trygg oavsett vart han är.
Visst ibland suger det bokstavligt talat att han inte är med mig, men att vara så självisk, ja iofs är jag väldigt självisk men det gäller mig själv i person, i hans och mitt liv tillsammans skulle jag aldrig vara så självisk, att låta hans liv vara dåligt för att jag ska må bra.
Att låta han åka är inte mer än rätt, även fast många anser att jag ska flytta med och starta mitt liv där.
Men om man då tänker efter ? jag älskar K jag älskar inte hans karriär eller liv i en väska. Jag älskar han och han älskar mig, jag älskar mitt liv, speciellt när han är den pusselbit jag saknat, jag älskar mitt liv med han på toppen. Att då säga upp mitt liv för honom är ju samma sak som att jag skulle begära att han stannade. Det är samma sak, men då han har en annorlunda karriär som innehåller olika tycker av regler och så är det svårt för många att förstå hur man som flickvän måste ställa upp.
Det är saker jag som flickvän måste tänka på för att inte påverka K, efter fyra år har jag nu förstått vad han vill att jag ska göra för att han ska må bättre, nu efter fyra år vet K vad han ska göra för att få mig att må bra under den tid vi är ifrån varandra. Stor del av det är att vi delar med oss hur våra dagar har varit, oavsett om den varit dålig eller bra, om man har en dålig dag eller bra dag, om man är arg eller glad. Att dela med sig har gjort att vi är med varandra även fast han fysiskt inte är med, utan han är med i mina tankar och jag i hans. Vilket gör även att den korta stunden vi får tillsammans kan vi fokusera på att göra saker tillsammans än att berätta allt som hänt, det gör att vi kan utnyttja mer timmar i den korta stunden vi får tillsammans.
Självklart bli det stunder där jag inte håller med K, och stunder jag blir ledsen, stunder där K blir trött på mig, stunder där K haft en dålig dag. Jag tror att dessa stunder på distans är stunder där man utvecklas extra noga i ett förhållande, speciellt i ett förhållande som har distans 8 månader av 12 varje år.

Men vet ni vad mina vänner, nu har vårt liv tagit en ny vändning.

Jag vet att i denna resa är det jag och K som styr skeppet full med passagerare (familj och vänner), passagerare som gör vår resa, passagerare som inte styr oss utan tillför oss glädje, kärlek och det viktigaste MINNEN.
Ett skepp som nu påbörjar en ny resa, en resa med sin fart mot ett bröllop, ett bröllop vi ser så mycket fram emot.


Likes

Comments

Idag åkte han, idag tog vi ytligare ett år in i distans. Samtidigt som jag är så glad för Ks skull att han kan göra det han älskar, så är det jobbigt att inte ha han vid min sida varje dag, att inte vakna upp bredvid honom. Men att ta hans karriär ifrån honom är något jag aldrig kommer göra oavsett hur jobbigt det är. Att ha distans och att K flyttar handlar inte bara om att han flyttar utan det handlar även om att hitta en balans i vårt förhållande. Det tar mycket på båda oss genom att halva tiden vara ifrån varandra och hitta en balans om att halva tiden tillsammans när man egentligen Precis hittat en balans ifrån varandra. Jag kan inte vara mer lycklig än att ha hittat K och fått han som min fästman men man får inte glömma att de kommande 8 månader kommer vara en kamp. En kamp jag vet att vi kommer klara! Oavsett hur jobbiga dagar vi än nu får vet jag att vi klarar det!! K må nu vara mer van med att flytta runt men han har samma som jag behövt anpassa sig efter mig så som jag behöver anpassa mig för han. De år vi haft tillsammans på distans har gjort att vi är en av få par som klarar av det här och fortfarande har samma kärlek, tillit och glädje, självklart får vi bråk och tårar men tro mig de stunder gör vårt förhållande mer starka och ger oss mer av glädjen, tilliten och kärleken.
Nu är det nedräkning 8 månader från idag! ❤️

Några minnen vi haft under våren/sommaren ❤️

Likes

Comments

Godmorgon ☀️

Nu sitter jag här tillsammans med mina svärföräldrar och lyssnar på fåglarna kvittra, radion är på, kaffet står här och doftar.
Svärfar står och värmer upp sin bubbelpool medans min svärmor plockar ordning, det är alltså precis som det brukar vara. När jag är med dom behöver jag inte känna mig ensam på morgonen då de är vakna när jag går upp😍

K har precis tagit sig upp och även hans syster, nu inväntar vi bara mina föräldrar som ska komma hit över en natt. En dag där vi alla ska göra de sista timmarna för mig och K de bästa.
Min älskling blir 27 på måndag så idag blir det lite födelsedagsfest samtidigt som vi är samlade för att han på måndag tar sina väskor vidare till Norge.

Nu ska jag njuta av den sol som står högst upp i himlen och dricka mitt kaffe innan jag och Ks lillasyster tar en sväng förbi "stan". ☕️☀️😚


PUSS


Likes

Comments

🌸Godmorgon 🌸

Nu sitter jag här tillbaka till min rutin med kaffe, nyhetsmorgon och ansiktsmask. K har ännu inte vaknat, vilket gör att jag får min egna tid.

Vi kom hem igår efter ett par fantastiska dagar på Gotland, dagar som verkligen behövts från min sida men även för oss innan K nu åker till Norge för ytligare en säsong..
Under dessa dagar har vi ätit gott, solat, undersökt Visby helt enkelt bara tagit minut för minut.
En del av Sverige jag verkligen ångrat att jag inte besökt mer då min släkt från mammas sida bor där.
Nu ska jag packa om vår väska innan vi ska in till stan för att besöka Ks farmor och farfar för en fika.
Imorgon bär det åt till Ks föräldrars landet för ytligare lugna dagar innan mina föräldrar kommer över och avslutar Ks semester.

Likes

Comments

Nu sitter jag här, nu sitter jag på balkongen med ett glas av min favorit Prosecco med musik i bakgrunden.
Nu sitter jag här, nu sitter jag här ensam och bara njuter.
Nu sitter jag här, nu sitter jag här med väntan på att få ett sms för att kunna hämta ut min ring som vi behövde byta till rätt storlek.
Nu sitter jag här, nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska bli morgondag.
Nu sitter jag här, nu sitter jag och bara väntar på att min fästman ska komma hem och säga
NU ÄR SNART VI PÅ GOTLAND FÖR ATT HA FÅR FÖRLOVNINGSWEEKEND.

Likes

Comments

Semestern är runt hörnet
den jag väntat på
Att vakna utan klocka
å, jag längtar så

Semestern är runt hörnet
dagarna räknas ner
det märks att det är nära
och det känns mer och mer.

Semester är runt hörnet
ska bli skönt med lite tid
att göra ingenting
och bara känna frid.

Nu är det nerdräkning i timmar innan jag går på semester, och vad vore inte visby som den första destinationen för mig och K. Ta honom till den del av Sverige där mina rötter har sin start, den del av Sverige som tar en till en annan värld.​ 

Likes

Comments

Hej mina vänner!

Jag kan inte ens föreställa mig vad som hänt, i lördags har min underbara kille gjort det jag aldrig trodde han faktiskt skulle göra. Vi har iofs pratat om det men aldrig egentligen gått in på djupet med det.
I lördags blev jag total lurad över att vi skulle på middag hos hans lillasyster.. men det blev inte riktigt så.

I lördags tog vi vårt förhållande ett steg längre, vi är nu förlovade.

Jag kan inte med ord beskriva hur jag efter 2 dagar känner mig mer än att dela med mig av dessa bilder.

Här trodde jag PÅRIKTIGT att vi skulle hem till min svägerska på middag och sedan ha en trevlig kväll med henne och en av kims vänner. 😂🙈

Tack alla som var med och firade vår dag! & tack alla för alla fina gratulationer.

Jag är världens lyckligaste 💍💑👰🏻

Likes

Comments

Godmorgon 🌸

Jag ser nu att det var ett tag sen jag gjorde ett inlägg, jag har haft flera saker som jag funderat på och viljat dela med mig. Men om jag ska vara ärlig har tiden inte funnits.. Stor del av min tid har varit just nu på jobbet och förberedelse inför min killes flytt som nu bär åt om ca 3 veckor.


Men en god nyhet, vi har äntligen efter många års vilja gjort i ordning vår balkong. Det är en del av vår lägenhet vi faktiskt tillbringar vår lediga tid på (då vi har sol från kl9 till kl16), men vi har inte haft orken att ordna, eller snarare haft orken att lägga massvis med pengar på ett område som man faktiskt inte använder då vi båda jobbar på dagarna och endast använder under sommartid.

Men det känns nu så bra att den äntligen är klar, den delen av lägenheten jag kallar "delen gud glömde" . 😂👍🏻Likes

Comments