Header

Någon som har tips på vart man kan få tag på fina gardiner som gärna inte kostar för mycket? 😃 Gärna kappor, kanske lite genomskinliga (som dom jag har nu) men öppen för förslag. Och flera alternativ i färger med 😃 Någon som vet?

Likes

Comments

Jag har nämnt det några gånger förut, i slutet på något inlägg någon gång, men det har inte gett så mycket så nu blir det ett eget inlägg om bara det. Och det är ni som kommenterar saker som INTE har något med inlägget att göra.

Jag avskyr dessa kommentarer och jag kommer INTE besöka eran blogg.. Jag får ofta kommentarer som följande:

- Min bloggtävling är avslutad, gå in och kolla om du vann! (jag har inte ens varit in på din blogg tidigare, än mindre deltagit i din bloggtävling, så nej..)

-Jag har en bloggtävling, kolla på min blogg för att veta hur du deltar. (igen, det kommer inte ske)

-Jag har också blogg, kom in och kolla ! (nej det kommer inte ske..)


Och förstå mig rätt nu, jag gillar att få kommentarer av er, ni får gärna kommentera hela tiden och ofta, jag besöker även alla som lämnar en kommentar, om det är relaterat till vad jag skrivit, men INTE de som bara kommenterar för att få trafik till sin blogg och inte ens lagt energi på att läsa inlägget. Visa att du läst och jag kommer genast vilja kolla in vad du också skriver om, för det är ju ändå av den anledningen som, iallafall, jag har en blogg.. för att jag vill att andra ska LÄSA det jag skriver. Och gärna dela med sig av åsikter, tankar och synpunkter på det jag skrivit..

Så ja, som ja skrivit tidigare och känner att jag måste upprepa, så är ovanstående kommentarer såna som DIREKT kommer slängas och jag kommer INTE kolla in din blogg.. Jag vet att ni inte menar något illa, ni vill bara ha fler som hittar eran blogg, men det kommer inte att ge er något att kommentera så här.

Likes

Comments

Jag har alltid använt mig av kalendrar, eller almanackor kanske det heter, haha men jag undrar. Vad gör man med dom sen när året gått och man skaffar en ny? Slänger man dom gamla eller behåller man dom, som man gör typ dagböcker?

Jag har köpt en 5års dagbok nu, eller köpte den förra året (2016) för att jag vet inte hur jag ska göra och jag gillar att kunna gå tillbaka och kolla vad jag gjorde denna dag året(åren) innan. Men jag använder mig ändå utav en egen almanacka eftersom jag kan ibland behöva hålla kolla på vad som händer och om jag har saker inbokade osv.


Vad gör jag med dom sen bara??

Likes

Comments

Varje gång du har en dålig dag fundera då på om det faktiskt är en dålig dag eller bara något litet som vände det hela? Var det något enormt, egentligen? Däremot viktigt här att komma ihåg, att det är BARA du som kan avgöra det, för vi alla tacklar saker olika. Men då gäller det att verkligen känna efter och var ärlig med dig själv. Det som hände, var det egentligen något som borde förstört hela din dag eller var det bara något som förstörde just den stunden? Ibland har man dagar då det känns som att verkligen allt går emot en, men långt ifrån varje dag är så, egentligen.

Jag vet att det är lätt att säga, mindre lätt att gå efter. Speciellt om man inte mår så bra egentligen (av olika anledningar) men det jag vill säga med detta är, att du förtjänar att ha bra dagar och att det är nog egentligen betydligt fler bra dagar i ditt liv, du märker dom bara inte. Och du tillåter saker att förstöra en hel dag istället för bara en liten stund under den dagen. Du förtjänar att må bra och ha bra dagar!

Igen, kom ihåg att bara du kan bestämma vad som förstör just din dag, eller om det egentligen bara är just den stunden, ingen annan kan avgöra det för just dig. Men det är även bara du som kan försöka vända på det. Försök tänka på det i det större, förstörde det verkligen hela din dag eller var det bara ett lite mindre snedsteg som inte va så farligt? Och berodde alla snedsteg och "fel" den dagen verkligen på det eller kan det faktisk vara så att det är andras snedsteg, misstag som du nu låter förstöra hela din dag? Eller kanske hade det aldrig blivit mer "fel" den dagen om du hade haft annat tankesätt? Jag vet att det jag skriver är lättare sagt än gjort, och det går inte alltid att bara tänka positivt men försök åtminstone? För din egna skull, det är du som får ta den största smällen av det.❤

Likes

Comments

Vilket jag sett att många verkar göra, bucketlist för varje år, och därför vill testa själv så ökar ju chanserna att allt hinns med 😃 ja svammel svammel.. haha. So here we go, min bucketlist för 2017:

1. Gör klart min tatuering på armen - det vill jag verkligen ska ske i år. Egentligen tänkte jag göra den på benet först, men jag tror faktiskt att jag måste göra klart armen först. Så det ska jag försöka göra i år. Iallafall börja.

2. Flytta ner till Mjösjö - det är kanske lite fusk att ha med, eftersom det vet jag ju kommer ske, men jag vill ändå ha med det. ❤

3. Skaffa oss en familjemedlem till (HUUND)- det är något både jag och sambon vill jättemycket, så jag ska jobba för att detta ska bli året då vi kan göra det!!

4. Gå någon kurs ev utbildning- jag är jättesugen på att verkligen göra det, så det ska ske i år.

5. Lära mig spela gitarr - jag har försökt så otroligt många gånger att göra det, men jag tänker INTE ge upp fören jag faktiskt kan göra det !!

6. Köpa ny bil - det är också något jag och sambon pratat om ett tag och jag tycker det kanske borde bli i år, 2017, som det blir av. Samtidigt som jag är lite osäker på det, kanske ska fokusera på hitta hus först?

7. Köpa vårat egna hus - så ja, iom punkten ovan, måste jag ta med denna också, då jag nästan tänker att jag hellre vill att vi ska lägga fokus på det istället just nu.

8. Fotografera mera - jag vill ta mer "riktiga" bilder, mer seriösa bilder i år. För varje gång vi gör något och jag inte gjort det så har jag alltid ångrat mig!!

9. Lära mig lösa en rubiks kub - ja jag bara vill kunna lyckas lösa en..

10. Försöka att bli mer hälsosam - jag måste börja ändra mina matvanor och allt där till. Jag vill inte förbjuda mig själv från att äta något MEN jag vill bli mer medveten av vad jag stoppar i mig och göra aktiva val att välja det mer hälsosamma valet för att jag VILL.

Så där får det va tills vidare. Borde kanske valt att skriva 12 punkter, en för varje månad, men jag tycker många av punkterna är rätt stora och finns flera delmål i dom, om man ska bryta ner det. Så jag låter det vara så.

Likes

Comments

Ja min kalender ekar oförskämt tomt denna vecka.. Så har nån några förslag på vad ja kan göra, är jag helt klart öppen för förslag! Det jag vet jag ska göra är jobba men då är detta en vecka med väldigt lite arbete så.. Sambon har lämnat Sverige för arbete i Norge denna vecka igen så.. Och igår lämnade vi tillbaka huset och pressade in våra asses i denna lilla lilla lägenhet vi bor i.. haha. Måste verkligen ha krympt dessa veckor 😄

Nej men faktiskt, det känns på någon nivå faktiskt riktigt bra att vara tillbaka här. Även om liten, så är den ju mer vår (även fast inte alls) än vad huset är(var)..😊 haha komplicerat.


Så vad har ni för planer för veckan då?

Likes

Comments

Tycker alla gör så fina inlägg på deras bloggar.. blir riktigt avis men får också världens sug att försöka va lite mer kreativ! ☺️

Men jag undrar, planerar ni era inlägg i förväg eller skriver ni bara och låter det bli som det blir? ☺️

Likes

Comments

Ja fredag idag, vilket denna dag innebär jobb från halv två till stängning och sen ikväll är det rätt oplanerat. Kanske mysa i soffan med sambon framför en film, kanske basta (måste ju passa på nu sista dagarna innan vi lämnar huset..) eller så bara sova ☺️

Sen blir det även jobb hela helgen, lördag och söndag. Inte många timmar, men känns tråkigt ändå eftersom det snöat två dagar nu och jag skulle så gärna vilja vara utomhus. Kanske skoter, grilla, göra snöänglar, åka pulka.. men men, det blir förhoppningsvis nästa helg istället ☺️

Sen ska jag mest troligt ut imorgonkväll, med en kollega, hon är som jag inte heller från Kiruna och ha aldrig varit ut här nån gång och nu ska hon flytta ner igen, så hon vill se hur utelivet ser ut i denna stad.. Inget jag kan säga är massor att heja över men allt blir vad man gör det till 😃👌🏼

Hur ser era planer för helgen ut? ☺️

Likes

Comments

Som nämnt några gånger förut, så är jag ju riktigt nernördad i serien F.R.I.E.N.D.S och jag har igen nu satt igång serien från början. Har lyckats se igenom första säsongen och kommit till kanske hälften av andra och i avsnittet "the one with the prom video" i slutet när dom får veta att Ross tänkte ställa upp för Rachel, när hennes dejt inte dök upp och det blir värsta gulligt och fint. Ändå en av dom finare scenerna faktiskt, men inte "börja gråta fint" tycker jag.. Men idag vare visst så, haha. Gissar att tröttheten från sent bullbak och mensvärk from hell hjälpte lite på traven 😜

Likes

Comments

Igårkväll va ja uttråkad. Så otroligt uttråkad, men klockan började bli rätt mycket, sambon va trött och jag kunde inte komma på vad jag ville göra. Tillslut sa jag "jag skulle vilja baka bullar" och sagt och gjort så for vi till affären och handlade vad som behövdes..

Kom hem och satte igång direkt. Och så va väntan på jäsning igång, för att se om man tog ihjäl jästen eller om man faktiskt lyckades... Jag kan väl inte direkt säga att jag lyckades, men tog inte ihjäl den iallafall. Jag hade bara inte värmt upp vätskan tillräckligt (37grader) så det tog ännu längre tid. Så när jag väl kunde börja baka på riktigt så var klockan halv 12. 😅

Så när jag väl va färdig va klockan ungefär 01 och jag va jättetrött ! Och där stod jag med kanske hälften halv ofärdiga bullar eftersom jag tappade tålamodet helt och orkade inte vänta på att de skulle bli helt klar i ugnen, haha!

Trots det så var det några bra ändå! Men Note to self; baka dagen efter istället om du får den idén sent på kvällen 😅

Likes

Comments