update

Tusen förlåt, har inte hunnit uppdatera bloggen sedan i onsdags??
Jag har under hela helgen spelat massa fotboll, haft både turnering i Gävle och sedan stadslagsträning här i Stockholm, så det blev rätt mycket. Just nu vill jag faktist bara sova.
Jag kommer fortsätta publicera inlägg regelbundet men kanske inte varje dag. Jag har mycket i skolan och tränar hårt så har inte den tiden helt enkelt. Dessutom vill jag känna mig nöjd med det jag ger er och därmed vill jag inte slänga upp ett inlägg för behövandes skull som tex detta inlägg. Så förlåt för ett tråkigt inlägg jag slängt ihop på 5 min.
Nu ska jag iallafall sova och imorgon blir det skola som vanligt, dock hoppar jag träningen för min kropp är helt slut. Så det kanske kommer ett inlägg imorgon med, vem vet??

<33

Likes

Comments

vardag, livsstil

Nu är jag äntligen klar med min utredning.
Riktigt duktiga och trevliga psykologer, läkare osv. De visste verkligen va de höll på med. 
Som de flesta redan misstänkt har jag ADHD. Jag blev inte förvånad eller något men samtidigt tycker jag att det är skönt att fått de svart på vitt. Nu förstår jag varför jag beter mig som jag gör, inte kan fokusera på en sak mer en ett par minuter, pratar högt, håller på och pillar på saker, blir arg och irriterad lätt och gör lite som jag vill helt enkelt. Trots att de flesta bokstäver i ADHD utlästes var det ändå H;et vilket står för hyperactivity som "gör" diagnosen till ADHD och inte ADD som inte påvisades fullt lika mycket. Jag funderade faktist på varför de inte "gav" mig diagnosen ADD om nu H;et inte märktes av lika tydligt. Men de "gav" mig ADHD då det syntes, men inte lika mycket. Kan inte riktigt citera vad de sa helt men på alla papper vi gick igenom om tjejer som har ADHD (inte alla tjejer, förklarar bara vad det stod och vad vi gjorde, OCH JA det stod "tjejer med ADHD" på pappret) så stämmer ALLT in på mig. Bara att just hyperaktiviteten inte syns på mig i alla lägen. Men det är olika från person till person. Ingen med denna diagnos är sig andra lik. Dessutom var det vanligt på folk som har ADHD att de är trötta, har ingen ork eller motivation. Det stämmer in på mig 110%. Jag tänker mig att jag kan uppfattas som lat, nonchalant eller vad som men det är endas pga detta.

Många som har ADHD tycker att det är en "superkraft" men enligt mig i min situation är det tyvärr inte det. Eftersom jag inte är så hyperaktiv av mig och har massa energi så kan jag inte ta del av det som många ser är som "superkraften". Jag kanske hittar min superkraft inom diagnosen senare i livet, vem vet? 

Eftersom min ADHD började ge utslag i hoppet från 6;an upp till 7;an har man alltså inte märkt så mycket "ovanligt" på mig innan dess. Men nu när vi fått svar osv står det bland annat att tjejer med ADHD ofta biter på naglarna och tuggar tuggummi hela tiden. Jag har gjort det ända sen jag var liten men det är inget man lägger märket till. 

Dessutom är det en del skillnader mellan killar och tjejer med ADHD (inte i alla fall). När man hör diagnosen tänker de flesta på bråkiga små pojkar. Nu när vi gått igenom skillnader och fått massa att läsa på och det skiljer sig  en del mellan killar och tjejer inom denna diagnos. Det är därför det vart svårare generellt att märka av ADHD på tjejer eftersom många idag inte är insatta i "tjejers" ADHD. (som sagt, detta gäller inte ALLA). Och nu till det VIKTIGA, skillnaden beror inte på symptom. Tjejer och killar med denna diagnos har EXAKT samma symptom och svårigheter. Skillnaden är att tjejer och killar beter sig olika generellt. Skillnader beror därför på könbeteende saker och inte svårigheter. Killar överlag utan diagnos har mer ett dominant och mer aggressivt beteende än tjejer. 

Jag ska inte börja gå på någon medicin än utan jag fick välja själv om jag ville det och jag ska avvakta ett tag. Jag fick en bok och häften av psykologen om ADHD och framförallt ADHD på tjejer, så det ska jag försöka sätta mig in i eftersom det var rätt viktigt. Psykologen föreslog att jag skulle delta i någon grupp med andra barn och ungdomar med samma diagnos för att få prata ut om hur man känner och kanske ta del av andras situationer eftersom alla med denna diagnos inte är likadana. Jag ska tänka på saken men just nu känns det inte som jag har någon tid eller ork till detta. Samt att jag redan har folk i min närhet med ADHD. 


Allt som allt en "bra" dag. Vi åt på Kina bufé tidigare idag och nu ska vi åka och shoppa lite kläder som en belöning och namnsdags present. Imorgon har jag nämligen namnsdag, inget speciellt men vi firar den enbart för att jag har namnsdag på samma dag som mamma fyller år.

Hoppas ni har en fortsatt bra dag och att ni spred massa kärlek igår på alla ♡ dag. (förlåt för långt inlägg) 

<33

Likes

Comments

update, övrigt

Hej på er!
Jag är så sugen på att skaffa en youtube kanal just nu.
Har vart nära på att skaffa en hur länge som helst men känner typ att jag inte riktigt är bekväm i det.
I ett tidigare inlägg frågade jag er hur ni kände och jag fick bara tummar upp så antog att ni skulle uppskatta det.
Jag har påbörjat ett par videos men är inte riktigt nöjd med de, är ju så pedantisk av mig när det gäller sånna här saker så skulle nog inte "våga" lägga upp de, för är ärligt talat rädd för att bli "hånad", "utskrattad" eller liknande.
Jag har nog inte nämnt det men jag gjorde mina gymnasieval igår och på alla skolor jag sökte in på valde jag programmet "samhällsvetenskap inriktning media, information och kommunikation" enbart för att jag i framtiden vill jobba inom media och TV för det är det jag tycker är kul.
Jag vet att det inte är något att "skämmas" över, men det är så lätt att ta åt sig av allt negativt.
Jag har haft blogg och videofyme tidigare med 600+ följare och en av de anledningar till att jag slutade var pga att jag blev kommenterad på, utskrattad och folk spelade upp mina videos och läste upp mina blogginlägg i skolan. Ännu en gång, jag vet att man inte ska ta åt sig men det är svårt att inte göra det i en sådan situation. Dessutom var jag runt 12-13år då hade jag inte "lärt mig" att säga ifrån samt att jag hade ännu sämre självförtroende än vad jag har nu. Varför jag gör (") runt specifika ord är för att jag inte riktigt vet hur jag ska uttrycka mig.

Har ni några tips på hur jag ska komma över detta med att "skämmas" för det jag tycker är kul?


<33

Likes

Comments

outfits, inköp, inspiration

Bara jag som är helt kär i kläder med patches på!?
Bortsätt från att det kan vara rätt svårt och matcha, älskar jag det verkligen.
Jag har kollat runt på kläder som har patches rätt länge nu, men inte riktigt vart säker på om det verkligen är jag. Jag gick av en slump förbi Diables och såg att det hade ett par kläder med patches på.
Därför körde jag på ett säkert kort och köpte en svart bomber. Jag tyckte framförallt att det var lagom mycket patches på och dessutom var det inte fula. Något jag inte gillar är när det är för mycket men detta var alldeles perfekt. Nu letar jag bara efter den perfekta skjortan/ blusen med patches på sen räcker det nog för mig.

Bomber jackan hittat ni på Diables. Den var nedsatt från 499 till 299kr. Galet bra!!

<33

Likes

Comments

vardag

Idag har jag vart på utredning hela morgonen/ förmiddagen och sitter nu (11;37) i bilen på väg till banken och sedan vidare för lunch och lite så.
Utredningen gick väl sådär, det är ju aldrig kul, väldigt frustrerande och man blir lätt rastlös.
Denna gång tycker jag dock frågorna inte var så jobbiga att svara på bortsätt från förra gången då jag gick på dyslexi utredning. Däremot var uppgifterna och övningarna väldigt ansträngande.

Vi åt lunch på espresso house och nu ska vi handla mat.
Hoppas ni får en bra fredag!!

<33

Likes

Comments

update, vardag, övrigt

Nu har jag en både rolig och tråkig nyhet som jag vill dela med mig av.
Jag och min familj ska flytta. Vi ska bo kvar i samma ort men flytta till ett annat område.
Jag älskar den nya lägenheten, helt ny renoverad och fräsch.
Försäg är vår lägenhet som vi har nu också ny renoverad men den nya är ännu ett snäpp finare, kanske för att jag inte är van.
Det jag är mest taggad på är att vi ska inreda allt helt nytt, vi ska knappt ha kvar några av våra gamla möbler. Dels för det är för stora och att vi haft de ända sen vi bodde i hus för 4 år sedan och de passade in där och nu när det är helt andra färgkombinationer och ljus i den nya lägenheten så vill vi uppgradera till nya möbler. Jag är samtidigt ledsen för jag har verkligen trivts här, den lägenhet jag bor i nu är helt perfekt trots det tror jag att jag trivs nästan vart som helst bara jag är med min familj.
Jag kommer hålla er uppdaterade och ska försöka göra lite videos när vi flyttar för personligen tycker jag det är kul att kolla på flyttvloggar. Dock är det 2-3 månader kvar tills vi tar vårt "stash" och flyttar.

<33

Likes

Comments

vardag

Helt sjukt att denna vecka också börjar lida mot sitt slut. Snart är det sportlov och tiden går bara fortare och fortare med åren. Denna dag har vart en helvetes dag rent utsagt. Så mycket som släpar i skolan, klarar jag inte av just nu. Mitt vattenglas håller på att tippa över totalt.
Jag har verkligen ren ångest.
Bortsätt från det så träffade jag en riktigt saknad idag som jag nu ska sova hos tills imorgon. Ingen mindre än min barnhems syster. Så himla kul och mysigt trots den jobbiga dagen. Imorgon har vi inget inbokat hittills, men vi kommer säker på något eller så blir det en lugnt hemma dag. Idag har vi inte gjort så mycket, bytt presenter, ätit, kollat serier osv.

Hoppas ni får en topp helg!!

(förlåt för sent inlägg men har inte haft tid idag)
<33

Likes

Comments

vardag

Igår startade dagen inte alls bra. Jag försov mig en timme, min favvo MAC concealer var helt försvunnen, jag kom försent till skolan och startade dagen med en och en halv timmas profil och sen bild. Efter lunch gick jag hem från skolan men världens huvudvärk och mensvärk så det fick bli en hemma dag idag helt enkelt. Därmed varför det inte kom upp något på bloggen igår. Jag sov i princip hela eftermiddagen fram till middagen. Och efter det satt jag och kollade på datorn med en skål popcorn medan resterande av familjen var på hockeymatch på Hovet. Inte mer spännande dag än så. Idag ska jag inte göra något speciellt förutom att jag i eftermiddag ska iväg till gymmet och träna lite lätt rehab och så får jag se om jag hoppar fotbollsträningen eller inte. Jag lär ju ändå inte få träna om jag vart hemma från skolan idag?
Allt som allt en slapp dag som infattar plugg, städa rummet och träning (??)

Jag har förresten skrivit och planerat ett schema på när inlägg ska komma upp och vad det är för inlägg ,samt idéer som jag kan ta när jag idétorka och inget att skriva om.

Hoppas ni får en bra torsdag, o snart är det HELG!!

Likes

Comments

inspiration, update, vardag

I början av 2017 bestämde jag mig för att veckoplanera dag för dag så att jag får någon slags struktur på vad som ska och behöver göras under den kommande veckan. Om jag får allt gjort kan jag inte påstå men om jag får hälften gjort är jag mer än nöjd.
Jag hoppas på att denna vecka inte blir lika seg som förra. Jag satt av eller va inte på lektionerna i princip hela förra veckan så denna vecka ska jag försöka jobba så gott jag kan i skolan. Det är veckans mål.

Att veckoplanera och skriva ner de ni ska göra i er almanacka eller liknande kan hjälpa för många, det hjälper till viss del för mig. Det kan både vara till fördel men även nackdel då det kan göra en stressad. Börja isåfall med att skriva ner så få saker ni kan för att motverka stress.

Nu har jag vart hemma ett tag tillsammans med en kompis som ska sova över. Vi har ätit och nu softar vi bara framför youtube. Dagen har vart tråkig, ville bara att skolan skulle ta slut. Har så mycket att ta igen samtidigt som det bara rullar in nya uppgifter som behöver göras. Igår köpte jag Therese Lindgrens bok som hittills verkar intressant. (hihi)

<33

Likes

Comments

update

Som rubriken lyder ska jag börja blogga igen. (!!)

Om jag ska vara ärlig har en av mina största drömmar och intressen alltid vart media, blogg och youtube i detta fall. Men dock har jag aldrig riktigt vågat vara mig själv och bloggat, pga olika skäl. Men detta år känner jag att det ska vara mitt år då de två senaste åren vart de sämsta i mitt liv. Därför ska inget eller ingen hindra mig ifrån att blogga och göra det jag tycker är kul. Låter jätte töntigt men ska verkligen försöka hinna torts att skolan går som det går, tränar mycket och massa annat där också.


Jag ska alltså göra ett nytt försök till att lägga upp ett inlägg per dag eller åtminstone något eller några per vecka.

Jag hoppas ni har haft en bra helg, jag själv har haft en hyfsad.

<33

Likes

Comments