Är precis hemkommen efter en träff med studiegruppen på universitetet. Det gick ganska fort för oss att gå igenom alla diskussionsfrågor inför morgondagens seminarium. Dels för att många var ganska enkla att prata om med också för att det fanns 1-2 stycken frågor som vi inte hade några bra svar på alls haha... Stannade till på Ica Maxi på vägen hem och köpte en liten påse godis med avsikten att få en sockerkick så att jag orkar ta mig igenom alla sidor på engelska och kan leverera ett bra svar imorgon. Det ska nog gå bra tror jag! Den jobbiga (och väldigt krångliga) engelskan vägs upp med av att ämnet faktiskt är väldigt intressant.

Love Julia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bjuder på en bild från den mysiga frukosten jag och Måns åt i morse.

Som rubriken lyder; Jag överlevde... första veckan på universitetet. Något som kändes som en omöjlighet efter att ha lyssnat på programintroduktionen förra måndagen och fått ut de första uppgifterna redan dagen därpå. Men jag fixade det, mycket tack vara mammas och Måns stöd samt den fantastiska studiegrupp jag hamnat i. Vad skulle jag göra utan dessa människorna?! Denna vecka känns allt betydligt lugnare och jag och min grupp har redan svarat på veckans instuderingsfrågor och skickat in vår inlämningsuppgift, vilket känns såååå skönt. Det enda som jag har kvar att göra nu är att lära mig instuderingsfrågorna och att förbereda mig inför seminariet vi har på fredag morgon. Wish me luck!

Jag hoppas att jag kommer ha mer tid för bloggen när jag har kommit in i plugget på riktigt. Jag har så mycket jag vill skriva om och visa er! Bland annat hur fin vår lägenhet är, men det får vänta lite. Så håll ut alla ni som är nyfikna, uppdateringen kommer förhoppningsvis bli bättre.

Love Julia

Likes

Comments

Eftersom jag inte har varit den bästa på att uppdatera under sommaren kommer här ett ihop-plock av bilder från härliga dagar, kvällar och nätter med fina vänner! Jag jobbade ganska mycket under juni och juli utan att ta någon semester, men jag har ändå hunnit med en hel del roligheter. Jag har varit på Summerburst, firat midsommar i Tansen, träffat tjejerna i klassen, ätit massa jordgubbar, gått på Skankaloss och åkt flak till Kofesten.

Nu är vi snart inne i mitten på augusti, men jag tycker absolut inte att sommaren är över för det. Tvärt om är det nu min sommar har börjar på riktigt. Jag gjorde mitt sista pass på Bikbok den 2/8, då jag sagt upp mig inför den kommande flytten, så det är först nu jag har min "semester". Om man nu kan kalla det så när man är arbetslös haha!

Love Julia

Likes

Comments

Contains affiliate links

Inlägget innehåller ads.

Tycker att det är så snyggt med gråa skor just nu! Allra helst sneakers i mocka-material med någon snygg detalj på, så som en knut eller pälsboll. I våras införskaffade jag mig en grå fuskpälsjacka som skulle göra sig så bra ihop med skorna ovan! Favoriterna är 1an, 3an och 6an. Dock blir det inga nya skor (eller något annat onödigt) innan vi har köpt allt vi behöver till lägenheten. Har insett att det kommer kosta lite mer än vad jag trodde... Säng, soffa och alla större möbler vet jag ju kommer bli några tusen, men för någon dag sedan gick det upp för mig hur mycket "småsaker" man behöver köpa till bland annat köket. Till exempel kapsylöppnare, saxar, påsklämmor, decilitermått, potatisskalare m.m. Därför blir det att snåla in på allt som går den här månaden!

Love Julia

Likes

Comments

Bilder på mina fina pinglor, lite blommor, bubbel och småplock.

Igår var vi ett gäng som var hembjudna till Frida på lite födelsedagsparty. Hon hade stått i köket hela dagen och fixat massa småplock och jisses vad gott det var. Jag äääälskar snittar och åt nästan så många att jag fick ont i magen haha! Vi spelade med andra ord. körde charader, gick limbo och sist men inte minst hela havet stormar. Tror vi allihop fick flashbacks från skoldiscona i låg- och mellanstadiet och det var så kul! Var inte hemma och i säng fören efter kl 2 på natten, så var lagom pigg i morse, men det var det värt. Fler sådana här kvällar, tack!

Love Julia

Likes

Comments

Något som gör att flytten känns lättare och roligare är att jag och Måns har inredningsbiten att se fram emot. Min tanke är att blanda gammalt och nytt och få till lite industrikänsla över det hela. Färgmässigt vill jag att lägenheten ska gå i vitt/grått/svart. Med bra färger i grunden är det enklare att byta stil om vi skulle vilja göra det någon gång i framtiden. Måns verkar vara med på det hela, men svarar lite svävande att "inspobilder inte riktigt är hans grej" och att "han vet om han gillar något när han ser det", när vi pratar om inredning och jag skickar bilder på saker jag vill ha haha! Hur lägenheten kommer se ut i slutändan återstår att se. Jag kommer hålla er uppdaterade på den fronten, I promise!

Love Julia

Likes

Comments

Kommer längta ihjäl mig efter min pälskling i höst (och 3 år frammåt)...

Förra veckan fick jag besked om att jag blivit antagen till kriminologiprogrammet på Örebro universitet - Yaaayyy! Jag har vetat ganska länge att jag vill jobba med någonting som har med människor och brott att göra och äntligen ska jag få börja min resa mot det! Program är tvärvetenskapligt och blandar delar från sociologi, psykologi och juridik, alla väldigt spännande och intressanta ämnen enligt mig. Tidigare har jag bland annat pratat om att jag skulle vilja bli polis eller advokat, men nu ska det alltså bli kriminolog av mig och jag tror att det kommer passa mig som handen i handsken.

Jag blev inte antagen på första uttagningen, utan fick reservplats 1 (kom däremot in i Gävle). Det kändes så himla surt att vara såååå nära att komma in, speciellt eftersom den som knipit sista platsen hade EXAKT samma poäng som mig... Istället för att kunna börja fixa med boende, böcker och allt sånt redan i början på juli har jag fått löst det nu den senaste veckan. Det har varit riktigt stressigt och påfrestande! Dessutom har jag gått runt och haft en klump i magen för att Måns inte ville flytta med, men helt plötsligt ändrade han sig och det är jag så glad över!

Nu när dom flesta stora och praktiska grejerna är fixade kan man ju tycka att jag borde kunna slappna av och bara glädjas. Jag har kommit in på mitt förstahandsval, har fixat de flesta böckerna jag behöver, ska flytta hemifrån för första gången och det till en superfin helt nybyggd lägenhet tillsammans med min pojkvän. Men icke! Lika mycket som jag ser fram emot att flytta till en ny stad, börja studera, träffa nya människor och att bo i min första egna lägenhet, har jag ångest. Jag pendlar mellan att tycka att det ska bli skitkul och superdupermegajobbigt och gråter var och varannan dag. Känns fånigt att vara ledsen över det som jag längtat efter så länge, men till saken hör att jag är väldigt hemmakär och det här med flytten börjar krypa sig på nu... Det är inte så att jag kommer sakna Bäsna, Gagnef eller Borlänge särskilt mycket (tror jag). Jag är inte rädd att förlora de vänner jag har här. Inte heller känns det jobbigt att jag inte kommer se mamma och pappa varje dag, dom har jag ju varit ifrån förut, dessutom tar det bara 2 h hem med bil. Det är mer själva tryggheten som finns här hemma som jag kommer sakna. Här hittar jag överallt, jag känner eller vet vilka nästan alla är och är det något jag behöver finns mamma och pappa (och alla andra) alltid nära till hands. Jag är rädd för att känna mig liten och ensam i Örebro.

Jag kommer antagligen skratta åt det här inlägget om någon månad när jag känner mig hemmastad i Örebro. För jag är egentligen ganska säker på att jag kommer trivas bra där, men just nu känns saker och ting väldigt jobbigt stundtals.

Love Julia

Likes

Comments

Love Julia