Pappa kom på den briljanta idén att hela familjen ska gå ut och äta ikväll, lördagen till ära. Vi har bokat bord på Scandic i stan och jag längtar redan efter min Bookmaker Toast som jag bestämt att jag ska beställa (efter att ha tjuvkikat på menyn över nätet). Det är sällan vi går ut och äter tillsammans allihop, oftast sticker vi iväg en och en med några vänner eller jobbet, just därför ser jag fram emot kvällen lite extra!

Love Julia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Huset är nystädat, godiset inhandlat och mjukisarna på, men andra ord är jag redo för fredag och helg! Ska försöka leta på en bra film (vilket kan ta lååång tid om man heter Julia och har beslutsångest) och krypa ner under täcket med min saltlakritsskål. Kom gärna med förslag om ni har några bra på lager - helst chick flicks/ romantiska komedier!

Love Julia

Likes

Comments

Här om veckan laddade jag hem BookBeat på mobilen och sedan dess har jag gått runt med lurar i öronen i princip hela tiden. Jag har alltid tyckt om att läsa och kan lätt sluka en bok på ett par timmar om det är något som verkligen faller mig i smaken. Dock har det varit dåligt på läsfronten de senaste åren på grund av att jag helt enkelt inte har tagit mig tid för det. Dessutom känns det som att jag just nu befinner mig i ett ingenmansland där ungdoms-/unga vuxna böcker känns barnsliga och "vuxenböcker" känns svåra att relatera till. Jag vill varken läsa om gymnasiekärlek (där har jag redan varit) eller om Karin, 35+, som är en nyskild tvåbarnsmor (dit har jag några år kvar)... På BookBeat däremot har jag hittat en del ljudböcker som jag gillar. Vissa är helt klart bättre än andra, men än så länge har jag lyssnat klart på alla som jag påbörjat. Det är såååå avkopplande att få allt berättat för sig, så även om vissa böcker kanske inte är 10-poängare kommer dom undan med det. Det blir nästan som en liten sagostund haha... och ja, det har hänt både 1, 2 och 3 gånger att jag har blivit så avkopplad att jag somnat och sedan fått lov att spola tillbaka. Här om dagen lyssnade jag om slutet på en bok 3 (!!) gånger av just den anledningen. Det kallar jag lyxproblem!

Love Julia

Likes

Comments

Idag känns det som att vintern officiellt är här. I lördags föll den första snön, men det är först idag som marken och träden blivit täckta på riktigt. Jag och Loui tog oss en promenad runt byn nu på förmiddagen och han var världens lyckligaste. Ingen älskar snön lika mycket som han! Hela nosen och skägget var fullt med snö och is haha. Jag kan inte heller låta bli att känna lite glädje över snön trots att jag inte alls tycker om vinter och kyla. Nu kommer det i alla fall kännas lite ljusare ute när alla gråbruna gräsmattor, träd och löv döljs under allt det vita. Resterande dagen kommer att spenderas under en filt i soffan med tända ljus, en kopp te och en ljudbok i öronen.

Love Julia

Likes

Comments

Bilder från Pinterest.

Nu när halloween har dragit förbi måste det väl vara okej att börja längta efter julen? Det är ju trots allt den mysigaste högtiden av dom alla! Att dra in granen och ställa upp adventsljusstakarna är det kanske lite tidigt för än, men jag tycker absolut att man kan sätta upp en granriskrans på ytterdörren och pynta med både ljusslingor och levande ljus lite här och var i hemmet för att förhöja mysfaktorn. Dessutom är man redan halvvägs med pyntningen sen när dom riktiga grejerna ska fram lagom till första advent.

Redan nu till veckan kommer jag få en försmak på julstämningen. Jag ska nämligen baka julbröd i vedeldad ugn tillsammans med min farmor och faster (även farfar brukar vara med på ett hörn). Jag har varit med ända sedan jag var liten och för mig är det definitivt en av dom mysigaste stunderna på året. Om det beror på försmaken av julstämning eller att jag tycker om dom allihop så mycket vet jag inte, men jag skulle allt för världen inte vilja missa det!

Love Julia

Likes

Comments

Känner att jag behöver en förändring i mitt liv just nu och vad gör man då som tjej...? Jo, man börjar ändra på det som är enklast - utsidan - och bokar in en tid hos frisören. Sagt och gjort, förra veckan var jag hos superduktiga Eloise på Salong Maria Jones i Borlänge. Det blev en mjuk balayage i en lite ljusare och kallare ton än mitt eget hår. Det är ingen dramatisk förändring jag har gått igenom, men lite skillnad blev det i alla fall. Om inte annat var det skönt att komma iväg och bli ompysslad i några timmar.

Love Julia

Likes

Comments

Hösten och vinter är absolut inte mina favoritårstider, men de har trots allt sin charm med stickade tröjor, tända ljus och värmande drycker. Just nu svämmar Pinterest fullkomligt över av inspirerande höstbilder som till och med nästan (men BARA nästan) får mig att längta yttepyttelite efter kallare tider. Hoppas bilderna här ovan också ska göra er lite höstpeppiga istället för höstdeppiga.

Love Julia

Likes

Comments

Love Julia