Header

USA

Hej,

Igårkväll var värsta smärtan jag har känt, efter middagstid igår runt klockan 8 började min lokalbedövning släppa och ge efter. Det var en akut smärta som bara blev större och större allt eftersom bedövningen från operationen släppte. Jag fick mig bara en timmas sömn på grund av att jag hade så ont, låg och försökte titta på tv.

Idag har smärtan också varit hemsk men börjar vänja mig mer och mer. Just nu tittar jag på laget som spelar mot queens i north carolina, ligger i en fåtölj och tittar på livestream. Clara är ute och tittar amerikansk fotboll i värmen. Kanske får lägga ut några bilder från det sedan!Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

 • USA
 • 234 Readers

Likes

Comments

USA

Hej,

Igår gjorde jag min operation, en operation som jag väntat 1 månad på att få göra och nu är den äntligen gjord. Det gick tydligen jättebra och det visade sig att menisken inte var lika skadad som de trott. Så korsbandet lagades och sedan en litenliten del av minisken häftades samman.

Det var en lång procedur innan de tog in mig i operationssalen, det var nervblockader som skulle göras, insulin skulle kopplas in och olika tester gjordes för att se så jag inte var sjuk. Väl inne i operationsrummet hann jag räkna till sex och sedan kommer jag inte ihåg något mer tills jag vaknar upp i en säng på någon avdelning. Benet är lindat och ligger i en sån där ställning som man måste ha. Jag vaknade upp och fick en panik attack för att jag hade så mycket smärta så dom tog en ny nervblockad spruta i ljumsken vilket gör att jag nu inte har någon känsel i låret.

IDag ska jag och Clara baka chokladbollar som vi ska bjuda mitt lag på, så jag hoppas att dom gillar det!

 • USA
 • 245 Readers

Likes

Comments

Tillbaka,
Efter några dagars frånvaro är jag nu tillbaka och ska berätta lite vad jag har gjort. I helgen spelade mitt lag matcher borta i South Carolina och jag stannade här på campus för att fortsätta med min rehab, ta det lite lugnt och bara göra läxor. Det var faktiskt skönt med lite tid för sig själv även fast det var tråkigt att vara ensam. Det gick jättebra för laget dom vann första matchen med 9-0 och andra matchen med 10-0 så det var superbra! Imorgon åker dom iväg igen och då ska jag passa på att göra bort lite läxor som jag har nästa vecka i och med att jag opereras på fredag! Jag säger bara ÄNTLIGEN, jag vill få operationen gjort så att rehaben kan börja på riktigt.

Ska dessutom bli så kul för på Onsdag kommer mamma oCh pappa! Ska bli så kul att få träffa dom igen och ska bli jätteskönt att dom är här under operationen. Jag har beställt svenskgodis med dom så det är ju också ett plus.. Just nu så har jag precis tagit en powernap och ska bege mig bort och titta på lagets träning, sedan ikväll vet jag inte vad jag ska göra. Kanske börjar med plugget redan då. Det blir nog en tidig kväll för resten av laget eftersom dom skulle åka väldigt tidigt imorgon.Nästsista bilden är från när vi var på gymmet, dom har en stor biosalong med crosstrainers, cyklar och löpband. Känner mest bara i USA va? Sista bilden är på en hylla i mitt rum, fick snäckor och ett kort från min tränare eftersom jag inte följde med till SC där dom besökte Myrtle Beach 

 • 283 Readers

Likes

Comments

USA

Tillbaka,
Imorse hade vi träning klockan 9 så jag var och gjorde rehab 7.30 och idag tog det mig ungefär 1,5h att göra all rehab + kyla knät. Mina övningar idag var följande, jag börjar alltid att stretcha genom att använda en foam roll och sträcker ut benet på den i 8 minuter. Efter det gjorde jag balansövningar på mitt skadade ben i 25s, fick göra knäböj med en bosuboll i ryggen mot en vägg. Enbenslyft med 2pounds vikt runt benet, sedan avslutade vi med någon övning då min atletiska tränare håller en handduk och drar mitt benet framåt samtidigt som jag ska dra det bakåt. Efter alla övningar stretchade vi (det är det värsta jag vet, det gör så jävla ont) och tillsist så kopplade vi upp mig i en kylmaskin för 20 minuter. Efter träningen gick jag och Lára och handlade ingredienser för vi lagade svenska/isländska pannkakor till lunch till de som ville ha. Just nu sitter jag och pluggar och imorgon åker vi på bortamatch igen, så försöker göra bort allt skolarbete jag kommer missa imorgon. (två lektioner, psykologi och engelska)


Back,
This morning we had practice at 9am and I started my day with rehab at 7.30, it took me about 1,5 hours to finish this rehab session + game readu. My exercises today was different from the ones that I've been doing so far. I did some stretching, balance exercises, single leg raises with a 2 pound weight around my ancle and then also some squats with the bosuball. After all the exercises I iced my knee for 20 minutes and went to look at the girls practice. After the practice Lára and I went grocery shopping, we needed to buy ingredients for our pancakes, we did islandic/swedish pancakes to everyone that wanted to taste! Right know I'm studying and tomorrow we play away against UAH.

Så här ser mitt ben ut just nu, man kan se att det högra benet är mindre. Har alltså tappat lite muskler men vi försöker bygga upp dom mer och mer. Även fast jag kommer tappa väldigt mycket muskler efter operationen också, eftersom jag ska vara på kryckor i 6 veckor efter den.

 • USA
 • 561 Readers

Likes

Comments

USA

Hej,
Idag har vi en ledig dag från fotboll och skola (eftersom det är söndag). Det känns skönt att vara ledig och bara få ta det lugnt ett tag. Jaidyn och hennes syster är i Knoxville och jag ligger i sängen och facetimar mamma. Ska snart börja läsa kapitel 2 i psykologin, försöker jag ligga steget före så att jag slipper stressa så mycket. Igår vann tjejerna och killarna sina matcher mot Lees McRae så det var bra! Har hunnit med ett rehab pass idag också, så nu ska jag bara vila är rätt öm och har träningsvärk idag. Bilder från min första match härborta, ha en bra dag allihop! 

Hello,

Today we have a day off from soccer. It feels good to just get the time to relax for a while. Jaidyn and her sister are in Knoxville and I'm in bed facetiming my mom. I'm going to spend my day off reading my psychology, I'm trying to be one step ahead of school so I don't have to stress about that. Yesterday was a good day, both the boys and the girls won their game against Lees McRae. 

 • USA
 • 587 Readers

Likes

Comments

Hej,

Nu ligger jag i mitt rum, idag är det lördag och jag har precis ätit frukost. Idag spelar vi mot Lees McRae klockan 5pm alltså 23 svensk tid. Igår så hade jag två lektioner i skolan, sen hjälpte jag tränarna med lite saker så som att vika t-shirts och liknande som ska kastas ut på matchen idag. Jag och Jaidyn tog dessutom hand om en recruit igår som sov över hos oss i vårt rum. Vi visade henne runt och sedan på kvällen gick vi till en campfire och grillade S'mores. Just nu ligger vi bara och lyssnar på musik vi ska lämna av henne vid klockan 11 för då ska jag gå på rehab och Jaidyn's syster kommer på besök!

Hi,
Right now I'm in my bed, today is Saturday and we have just had breakfast. Today we're playing Lees McRae at 5pm, 11pm swedish time. Yesterday I only had two classes and after that I helped the coaches fold t-shirts for the game. We're giving out free t-shirts in half time. The americans love free t-shirts haha. Jaidyn and I also got to meet the recruit that has been staying with us for the night, her name is Sarah and she's a junior in high school. We gave her a tour on campus and then we went to a campfire to have some S'mores. Right now we're just laying in our beds listening to music until we're dropping her off at 11am when it's time for my rehab and Jaidyn's finally going to meet her sister that's coming to visit.

 • 624 Readers

Likes

Comments

USA

Hej,
Nu sitter jag här i mitt rum och har precis gjort klart ALLA läxor för den här veckan. Jag skickade in en retorisk analys på engelskan om en dikt. Jag gjorde klart matteläxan (tack Joline). Jag skrev klart psykologin och läste mina 20 sidor av engelskan. Just nu är jag väldigt trött, har haft två rehab pass idag varav jag på ett av dem tränade att gå igen. Det känns verkligen superkonstigt att gå, som att jag aldrig har gjort det. Igår skrev jag att det nästan gått 3 veckor men märkte idag att det inte ens gått 2veckor!! Sedan jag skadade mig, på lördag har det gått 2 veckor, känns som så mycket längre. Imorgon följer jag med laget och tittar när de spelar mot Treveca, det ligger i Nashville så det ska bli superkul att titta på den matchen!


Jag har sjukt tråkiga bilder lovar att börja ta fler så att ni som läser får se mer hur det ser ut här borta. Det här är i varje fall där jag spenderar mycket av min tid. 

 • USA
 • 687 Readers

Likes

Comments

USA

Hej,
Idag har varit en bra dag! Jag började min dag med rehab 7.30 imorse, vi jobbade på rörligheten och försöka få musklerna i låret att vakna till liv. Mycket på grund av att jag hoppat på kryckor i nästan 3 veckor utan att spänna muskeln och det är även därför musklerna försvunnit. Efter det så gick jag på lektion som började 9.30 och idag hade jag tre lektioner. Den första var Chapel, sedan var de engelska och psykologi. Jag älskar min psykologi lärare, tror det kommer bli en jätterolig kurs! Efter skolan satte jag mig och pluggade och sedan var det dags för rehab nummer 2, det var där det hände. Jag tog mina första steg utan kryckor efter nästan 3 veckor! Kändes jätteskönt, men det är fortfarande ett tag innan jag får börja röra mig utan kryckorna helt. Efter det kollade jag på lagets träning, gjorde ännu mer läxor och sedan gick laget och alla andra sportlag på skolan och kollade på atleter som tilldelas akademiska stipendium för deras GPA. • USA
 • 743 Readers

Likes

Comments

Hej,
Nu sitter jag hemma hos Alex med Jaidyn och Jackie, vi pluggar. Jag missade hela förra veckan av skolan på grund av möten med doktor och sådant. Men imorgon ska jag gå min första dag i skolan så det ska bli kul, men samtidigt är jag väldigt nervös. Jag sitter just nu och pluggar psykologi, kul men rätt svårt när allt är på engelska. Samtidigt fick jag veta att jag har en engelska uppgift som ska in på torsdag, det är retorisk analys på 250 ord, det kommer bli väldigt svårt! Idag har jag också tittat på mitt lag som spelat internmatch mot varandra eftersom bortamatchen mot Pfeiffer igår bara spelades i 15 minuter på grund av åska. Så matchen ställdes in och vi åkte våra 4 timmar tillbaka till Jefferson City. Har också gjort mitt rörlighetsprogram för att minska svullnaden och imorgon ska jag till läkaren och får förhoppningsvis en operationstid då också!


 • 857 Readers

Likes

Comments

​Hej, 

Jag märkte nyss att jag inte har uppdaterat på nästan en vecka. Det är mycket som har hänt sedan dess. I lördags spelade vi får första träningsmatch, en match på hemmaplan mot Lees. Jag var hur taggad som helst och hade laddat hela dagen, vi hade mycket publik och allt var jättebra vi vann matchen med 2-1. Allt var hur bra som helst fram till minut 50 då jag fastnade i gräset efter en kollision med en motståndare och idag 6 dagar efter kollisionen fick jag vet att främre korsbandet är av samt att det är något fel på min minisk. Men riktigt vad vet dom inte förens jag ligger på operationsbordet. Efter många dagar av breakdowns och förvirring har jag bestämt mig för att göra min operation och rehab här borta i USA. En operation som kommer göras så fort mitt knä inte är lika svullet längre. Jag ville bara berätta läget, och istället för att följa min resa på planen får ni helt enkelt följa min resa tillbaka till fotbollsplanen. 

Jag ville också bara tacka alla som hört av sig, som undrat hur det är. Sedan ett tack till mina tränare och lagkamrater som gör allt för att få mig att må bra (gamla som nya) Tack, utan er hade jag aldrig vågat. 

 • 1397 Readers

Likes

Comments