Header

Moslåttas Flying Entry

En renrasig Welsh Cob valack på 140 cm, född 2008 e. Marcello, u. Storhaugs Lady Lorraine, ue. Nebo Crusader. Entry som han kallas, var min första egna ponny och har funnits i familjen sedan början utav 2013. En kille med otroligt mycket utstrålning och charm som verkligen drar blickarna till sig vart man än befinner sig.

När jag tog över honom var han väldigt grön och allt var läskigt. Bara att sätta på täcke, sadla, lasta och ens sitta upp var en utmaning. Trots detta trotsade vi alla gravitationslagar och Gud vet vad, för att bege oss ut på tävling. En lokal LE och LD. Då han visade stor vilja och faktiskt tyckte att det var kul att åka iväg och skutta över hinder på tävling så fortsatte vi.

Entry har verkligen fått gå igenom en hel del faser i sina dagar. Från fjantig unghäst, till supercool skugsmulle och nu, riktig tävlingshäst. Det är dock en relativt go ponny vi har i stallet idag. Vi har hittills tagit oss upp i klasserna och även deltagit i större nationella tävlingar såsom Strömsholms Nationaldagstävlingar och har även flera nollor och placeringar upp till LA, klara för MsvB.

Under 2016 är tanken med Entry att tävla internationellt, starta Baltic Cup samt få fina rundor i MsvB om han inte blir såld. För just denna snygging är faktiskt till salu.

Gemstar

Holländskt varmblods sto på ca 168(?) cm, född 2011 e. Special D, u.Kerrolain, ue. Nimmerdor. Gemma är senaste tillskottet i familjen. En underbart vacker, svart, oslipad diamant. Har under sina dagar inte gjort så mycket hon heller vilket är förståeligt på grund utav den unga åldern.

Gemma är en otroligt ambitiös liten arbetsmyra som verkligen vill göra rätt för sig. Dock en häst man behöver vara väldigt mjuk i handen på.

Hon har fantastiska gångarter med stort plus för galoppen, vilket troligtvis kommer ifrån pappans dressyrstam. Hon har även en super språngkurva, med scoop och försiktiga bakben, från mammans hoppstam.

Under vintern ska vi träna upp oss och rida in oss på varandra inför nästkommande tävlingssäsong där vi påbörjar våran matchning mot framtida 130-klasser.

Lite roligare bilder kommer...

Likes

Comments