View tracker

Som många redan vet kom vi hem med en ny häst igår, den heter molly. Igår när vi kom hem var hon lite rädd för att gå igenom dörren till stallet, eftersom det stod jättemånga andra hästar och gnäggade, med lite godis så gick hon in.

Idag red jag henne för första gången som min egen häst. Vi red lite kort i manegen och sen ett varv på slingan. Hon var mycket piggare ute. Men det gick jättebra. Hon är en stjärna⭐️ imorgon ska vi ut och rida. Jag är sååå glad att hon är min.

Jag själv mår dock inte så bra, jag har jätteont i halsen. Men vill ändå rida min lilla stjärna. Hon blev lite frustrerad eftersom alla fick gå IT utan molly, fast vi kom och borstade henne sen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 5 readers

Likes

Comments

View tracker

Vilken färg tycker ni passar till en gråskimmel? Jag tycker brunt och orange skriv gärna mera färger. Vet inte vad jag ska köpa för färger till den nya hästen. Som kommer på fredag om den går igenom besiktningen.💞

  • 36 readers

Likes

Comments

View tracker

Lite sen men gick inte att ladda upp i söndags

Likes

Comments

Ja det stämmer, nästa fredag ska vi
besikta den nya.
Om den går igenom så tar vi hem henne. Det är ett sto på 147 Cm, namn: Molly, skimmel lite mera grå.
På fredag lämnar vi även upp dolly i Halmstad om inget annat. Kommer att sakna henne jättemycket.💞

Likes

Comments

Jag har inte kunnat uppdatera så mycket eftersom vi har jätte mycket i skolan. Vi har startat med de muntliga nationella proven. Jag har även massa saker som ska vara klara som deckaren. V 48 har vi religionsprov och eng redovisning.

I stallet är jag varje dag och rider. Nu har dolly dock fått lite vilodagar, pga vi har provat massor med hästar. Jag hittade 2 stycken som jag gillade lika mycket. Det var svårt att bestämma men den ena var lite svårare i dressyren. Så det blev Molly. Vi ska åka och hälsa på idag.
Jag hör av mig senare💕

Likes

Comments

Magic brush: Hiss
Jättebra att ta bort smuts eller torkad lera med. 👍🏻

Börjes nya hjälm: Hiss
Bra har fick bara testat i affären.

Flughuva: Hiss
Funkar på de flesta men min häst skakar av sig den, hon behöver inte den. Väldigt snygg👌🏻💞

Likes

Comments

Schema för Dolly

Måndag:

Tisdag: Dressyr

Onsdag: Uteritt

Torsdag: dressyr

Fredag: markarbete i padocken/ manegen

Lördag: Vila

Söndag: uteritt

Kan inte rida så mycket olika eftersom hon inte kan göra allt. allt är inte helt klart!!

Likes

Comments

Det är två övningar till markarbetet som är väldigt bra för hästen.

Övning 1

Jag själv tycker att denna övningen passar väldigt bra om man vill träna på att ha kontroll mellan hinder. Då man kan börja med att göra en volt mellan varje hinder. Sen kan man även göra halt, om man vill träna lite svårare beroende på häst. Man vill ju inte att en häst ska rusa hela tiden.
Tips. Tänk på att inte ha för höga hinder eftersom det inte är en hopplektion. Det blir bättre med mindre hinder ca 50-60 Cm.

Övning 2

Denna här övningen är också väldigt bra, om man vill träna mycket markarbete. Eller har svårt att få stopp på hästen. Då kan man lägga bommar på ena sidan av volten och halt på andra sidan. Men jag själv skulle lägga upp studs eller varannan upphöjd bom istället för vanliga bommar.
Tips. Om du försöker få stopp på hästen, använd rösten. Gör halvhalter i tyglarna istället för att sitta och spänna sig.

Bilderna är från Hippson. Tipsar mina läsare om hippsons hemsida. De har massor med bra övningar. 💞💞
PS. inget sponsrat. Jag tycker detta själv.

Likes

Comments

  • 146 readers

Likes

Comments

Som du säkert såg på rubriken. Så har jag varit och provridit en till häst idag. Det gick jättebra, det var en väldigt pigg häst med bra bjudning. Men ändå så att man får stopp på den. Väldigt härlig och omtänksam ponny. Skulle inte hitta på något dumt och älskar godis😂 precis som dolly. Ska och provrida 2 hästar till imorgon och på måndag. Men tycker denna var bäst hittills.

Just det tänkte bara passa på att säga en sak, jag har lite svårt att få in bilder på varje inlägg. Eftersom jag skriver från min telefon oftast. Och den lägger ner när man försöker få in bilder. Men jag önskar verkligen att jag kunde få in lite mera bilder. Men ni får stå ut lite till.

Säg gärna till vad ni vill ha för slags inlägg tex hiss eller diss, fakta, frågestund eller vad ni nu vill ha?❤️ /kram💕

Likes

Comments