Idag när jag vaknade var jag lite osäker på ifall jag skulle ge mig ut och träna med hundarna eller inte, då vädret var ganska ostadigt. Det tar ju även ganska lång tid att bygga när man är ensam.
Men jag försökte vara positiv och gav mig ut ändå. Byggde upp denna kombinationen till höger:


Den hade ganska kluriga "öppna" slalomingångar, som vi behöver träna på och andar bra svängar man kunde lägga in. Kan ni gissa om jag är glad att jag åkte ut och tränade eller, SVAR JAAA!
FYFASEN - Hedda går som en jäkla klocka nu alltså. Vi är verkligen i form bägge två. Sen Vilja kom in i familjen har Hedda böjen jobba 110% på varje träningspass, så ruskigt roligt!
Jag la även till en böjd tunnel framför hinder 11 och 10/13, för att jag vill träna lite fällor, som man ibland stöter på

tävlingar. Jag brukar oftast vara för lat för att dra fram mer hinder än nödvändigt. Men märkte idag att jag behöver träna fler fällor, då Hedda drog in i den tunneln ganska många gånger. Speciellt när jag kom från slalom (9), skulle ut på 10 och sedan när jag ropade in henne på linjen till hinder 11, på ett runt. Så drog hon rätt in i tunneln som låg framför henne istället för att komma till mig.
Men efter lite tragglande, så lyssnade på hon mitt KOM HIIIT, haha.

Slalomingångarna gick också ruskigt bra, i alla fall 14 och 4. Jag sprang på vänster sida slalom (4) och gjorde sedan ett blindbyte efter slalomet och skickade på ett "ut" och gjorde sedan japan på hinder 6. Då var det ganska svårt att hitta in i den slalomporten i början, men när jag vinklade kroppen på ett visst sätt och nästan skickade som ett bakombyte, så gick det kanon alla resterande gånger.

Det är ganska svårt att förklara hur jag tränade i text, men jag publicerar en video på min Instagram; agilityjulia - så kan de som är intresserade se där vad jag menar.

Jag la upp passet så att jag tog med mig Vilja ner till plan och byggde, tog ca. 40 min - 1h. Sen bytte jag bara hund och Vilja fick vara i bilen medan jag och Hedda körde. Vilja är helt otrolig på att slappna av i bilburen faktiskt *peppa peppa*. Var helt säker på att hon skulle gapa och skrika (eftersom jag och Hedda låter ganska mycket när vi tränar, haha) - men instället låg hon och sov så gott när jag kom tillbaka efter ca. 30 min. Hon är ju fantastisk!

Summan av kardemumman - jäääävligt bra träningspass, både från Hedda och Vilja!

Ha D gött!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

VILJA - 9 VECKOR


Vilken underbar valp jag har fått tag på, fruktansvärt stabil, flexibel och säker i sig själv. Hon är kampgalen och kontaktsökande, men ändå självständig. Än så länge fungerar allt nästan lite för bra. Vi har början introducera klicker och jobbar lite ibland på kommandot "sitt". Men tar det fortfarande väldigt försiktigt och försöker mest få henne att tycka det är roligt att vara hos mig bara, och inte ha för höga krav.

Likes

Comments

Tjena!
Nu tittar jag in igen, efter en hektisk vår med mycket hundträning, praktik och tentor. Men nu har jag sommarlov - så jäkla skönt! Jag har även två veckors leddiat innan jag går på mitt sommarvikariat, en liten mini semester - LYX.

Sen sist har jag både hunnit tävla och träna en hel del agility. Jag har gått kurser för både Mikaela Holegård och Kajsa Wissel, jag är så jäkla nöjd med båda kurserna och får alltid lära mig något nytt! Jag har skrivit lite anteckningar från varje kurstillfälle som jag kan ta upp här och diskutera vid något annat tillfälle.

Vi har även planerat vår agilitytävling som vi håller på Ronneby Brukshundklubb varje år. Denna tävlingen kräver mycket tid och planering, men det är samtidigt riktigt roligt. Vi är verkligen ett härligt agilitygäng i Ronneby.
Vår tävling ägde rum igår och den blev väldigt lyckad! Vi hade så många fina sponsorer och vädret, maten och humöret var på topp hela dagen - så roligt!
Hedda och jag tävlade också. Hopploppet gick jättebra, jag hade faktiskt ganska svårt att komma ihåg banan under banvandringen. Men när vi väl sprang flöt allt på jättebra och jag var helt säker på att vi skulle nolla och plocka vår första klass två pinne. Men man kan väl konstatera att jag tog ut glädjen i förskott, då vi rev ett hinder i slutet, haha. Men men, så kan det gå - tyvärr är marginalerna väldigt små i agility. Så vårt lopp slutade på fem fel och tiden 43,68 sek. Referenstiden låg på 52 sek.
Men hör och häpna, vårt resultat ledde till en första plats trots allt. Men det var å andra sidan bara tre startande i XS och ingen annan nollade ;).
Agilityloppet kan jag ju bara nämna lite kort - det blev en disk. :)


Den senaste månaden har jag även gått och blivit med VALP!!!!!
I söndags förra veckan hämtade jag hem "Coolmix Love Walks In", min lilla sheltietjej Vilja. Hon är fantastisk och Karin på Coolmix Kennel har gjort ett underbart arbete med henne och jag känner mig faktiskt lite hedrad som nu är ägare till en Coolmix-hund. Första gången jag tog kontakt med Karin var för ca. 2 år sedan och nu har jag äntligen fått hem mitt lilla yrväder. Allt har flutit på superbra och jag har absolut inget att klaga på. Hon är en tacksam valp som finner sig i det mesta, kampgalen och flexibel - perfekt agilityvovve ;).
Just nu i början försöker jag ha väldigt lite krav på oss. Jag vill bara att vi ska bli kompisar, jag, Hedda och Vilja. Så det vi ägnar dagarna åt just nu är att miljöträna, leka och mysa tillsammans.

Så välkommen till familjen lilla Vilja, magkänslan säger att detta kommer bli så jäkla bra!

Likes

Comments

Hej på er, hur har ni det?

Jag har precis bockat av första veckan på min praktikplats. Jag går med en kommunsköterska här i Ronneby och det är mycket lärorikt. Praktik innebär långa dagar, vilket innebär mindre träning. Jag känner att jag inte riktigt hinner med när jag går 7-16 mån-fre, och jag vet att det är så verkligheten kommer se ut sedan - men jag är inte riktigt van än. Jag tror ju att jag fortfarande ska hinna träna Hedda, köra ett gympass, städa, tvätta, laga mat, handla och ta det lugnt i soffan med en bok efter en "jobbdag". Men jag får nog lugna ner mig en aning.

I fredags var jag i alla fall ledig från praktiken, vi hade hemstudie. Effektiv som jag är, hann jag både göra hemuppgiften och träna mig själv OCH träna agility ;).
Jag har satt upp på min "to-do-list" att träna krångliga slalomingångar, KF och staket innan debuten i klass 2 som är nästa helg(!!!). OH MY GOOOD JAG ÄR SÅ JÄKLA TAGGAD!!

Alltså... det jag ville komma till var att i fredags tränade jag staket, threadle och KF. Jag fick bra tips av Jenny tidigare i veckan på KF angående RC, nämligen att lägga en bumper på balansen så att Hedda får tänka om kring hennes steglängd - enkelt förklarat. Det fungerade superbra och Hedda träffade KF vare gång och jag blev genast sugen på att gå över på RC igen (ja, jag suger jag vet - jag kan aldrig bestämma mig haha). Jag har tränat på denna metoden två pass nu och det har fungerat jättebra varje gång. Jag märkte dock på filmerna från i fredags att Hedda träffar lite väl högt och inte har det "rätta tänket". Jag vill att hon ska tänka "neeeer - fram - spriiiing!!". Så jag får traggla på olika metoder och knixa tills jag hittar något som passar oss.
Att träna på staket och threadle var inga problem för lilla snäckan. Det är verkligen vår starka sida - att hitta linjen och krångliga svängar. Hedda är superduktiga på att se linjen när jag skickar henne på staket, jag kan springa på supersnabbt på en rak sträcka bredvid och Hedda sköter resten. Jag fick däremot fräscha upp minnet vad gäller threadle. Men när jag ropat "in" några gånger, så blev hon väldigt lyhörd och visste vad som gällde.

Nästa vecka hoppas jag på att hinna med att träna krångliga slalomingångar och ännu mer KF - sen är vi nog fit for fight inför lördagens tävling.

- Filmklipp från träningspasset hittar ni på min Instagram; Agilityjulia.-

Likes

Comments

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN TILL MIN FINASTE ÄNGLAHUND - ÅDI.

Idag skulle min fina Bordercollie Ådi fylla 1 år. Nu har det gått fyra månader sedan min älskade vän somnade in och än kan jag sitta och gråta av smärta för att jag saknar honom så. Min fina, fina, fina Ådi, vad jag saknar dig!!

Det har varit fyra jobbiga månader och jag pendlar ständigt mellan olika känslor. Jag har inga problem att prata om Ådi eller vad som hände, jag tar på mig någon form av supermask och lyckas hitta ett lugn medan jag pratar med folk om det. Men vissa kvällar gråter jag fortfarande av smärta och saknad.
Jag är trött på att ha såhär ont, jag vill bli glad när jag tänker på Ådi och alla fina minnen vi fick. Jag har svårt att acceptera att jag efter fyra månader inte har kommit till stadiet där jag ler och blir glad när jag tänker på min fina Ådi, istället för att börja gråta.
Idag på Ådis födelsedag så grät jag, tände ett ljus för min fina kille och åkte sedan ut till graven. Väl där finner jag ett lugn. Jag gråter en skvätt igen, men känner mig ändå tacksam. Tacksam för att just jag fick ta till mig denna fina hund och göra allt för honom. Tacksam för alla roliga minnen jag har tack vare honom.

Men jag kommer aldrig komma över känslan av orättvisa. Det är så förbannat jävla orättvist att min fina Ådi skulle få höftledsdysplasi. Det är så förbannat jävla orättvist att min fina Ådi inte fick uppleva sin 1-årsdag. Det är så förbannat jävla orättvist att min fina Ådi inte fick sitt första halsband med sitt eget namn tryckt på, som jag hade lovat honom 1-årspresent. Det är så förbannat jäva orättvist att min fina Ådi inte får äta mängder med ben idag. Det är så förbannat jävla orättvist att min fina, älskade Ådi inte får leva.

Jag saknar dig så oändligt Ådi och skulle göra vad som helst bara för att få sticka ner näsan i din päls igen. Och den som säger att tiden läker alla sår, ljuger. Tid kommer aldrig läka smärtan och tomheten jag känner efter dig.
Jag älskar dig så mycket och hoppas du har det bra.

Alltid saknad, aldrig glömd.

Likes

Comments

Tjena!

Igår kväll var det dags för kurs ute på klubben. Jag håller ju en fortsättningskurs på ynka fyra deltagare, då det är många som har fått förhinder på vägen såsom skador på hundar och mattor:) och därför fått hoppa av. Igår byggde vi upp en liten kombination där de fick chansen att träna på runt. Det gick jättebra för alla, vi hade även hägnat in kombinationen med vårt nya fårnät som vi har fått till klubben.
Det kan vara den bästa investeringen som klubben har gjort enligt mig. Hundarna får ingen möjlighet till att sticka och det finns inga hundar utifrån som kan anfalla. Alltså, superbra på alla sätt.

Idag på förmiddagen tränade jag på samma kombination som de gjorde på kursen igår. En rolig kombination som finns i Mikaela Holegårs bok, Grunden är grunden del 1. Men jag tränade även på att göra olika "flippar", detta har vi inte tränat så mycket på tidigare - men det gick superbra faktiskt. Jag använder mig av kommandot "ut" när jag skickar henne på flippen, det funkar bra - men jag skulle egentligen vilja ha ett annat kommando. Men om detta funkar bra så kan jag lika gärna köra på det.
Under dagens träningspass så hann jag även reflektera över att Hedda gärna rundar hinderstöden på egen hand, hon hittar den linjen väldigt enkelt. Vilket är bra i sig, men ibland kan det ställa till det.
Summan av kardemumman så är jag supernöjd med dagens träningspass. Det gick som på räls och Hedda var väldigt lyhörd och taggad, jätteroligt!


Film från dagens träningspass finns på min Instagram; agilityjulia

Likes

Comments

Hejsan!

Längesedan jag uppdaterade här nu. Har egentligen ingenting att skylla på, jag har bara tagit en välförtjänt liten minisemester från det mesta. Men nu är jag tillbaka!
Sen sist jag skrev har det hänt en del. bland annat så har jag dragit igång med min första agilitykurs! Jag håller i en fortsättningskurs tillsammans med Jenny. Allt går bra och det är jätteroligt, vi har bara haft två kurstillfällen hittills. Jag tycker det är skönt att ha tillsammans med Jenny såhär första gången, eftersom hon har haft många kurser innan.
Under vårt lilla upphåll här ifrån har vi även hunnit med långa promenader i vårsolen, superhärligt!

Jag har även köttat på gymmet ett tag nu och är inne på min 4e månad. Jag märker hur jag blir starkare och får bättre kondition. Det är superkul och jag är så stolt över mig själv, att jag inte har lagt det på hyllan än. Jag får en liten extra kick när jag märker att jag klarar att lägga på mer vikter eller att jag orkar springa längre och snabbare. Så jag hoppas att detta kan hjälpa mig hålla koncentrationen i agilityn och att jag kan springa och peppa Hedda bättre - och för att inte glömma SNABBARE!

Jag har också tränat Hedda en del, både agility och även rallylydnad. I agility fortsätter vi främst att traggla kontaktfält, men det börjar gå ganska bra faktiskt. Jag har 2o2o på henne och det flyter på bra på träning, men jag är lite orolig för att hon inte ska ta det på tävling, det skiljer sig ju lite. Sedan har jag även börjat träna olika ingångar på slalom och att hitta dem "öppna ingångarna", när slalomet är lite snett dessutom - har vi absolut svårast för! Jag har faktiskt börjat ta upp och träna mer rallylydnad också på senaste, vi håller på att lära in oss på mästarklassen.

SEN har jag faktiskt också anmält mig till två tävlingar - vilket också är två debuter i två nya klasser. Den 29 April debuterar vi i agility klass 2 i Lomma och i början på Maj debuterar vi mästarklass rallylydnad i Ronneby. Jag känner mig inte alls redo att starta mästarklass i rally faktiskt, men eftersom det ändå är här i Ronneby så tänker jag att jag kan starta och få ett kvitto på vad vi behöver träna mer på helt enkelt. Det är ju nya regler och nya skyltar och jag har noll koll på dessa.
Att starta agility klass 2 är känner jag mig dock väldigt redo för - det ska bli svinkul att få köra lite klurigare banor och få nytta av den handlingen som jag har lärt mig :)Jag har även fått blodad tand för att klippa ihop små filmer från träningspassen, då jag äntligen kommit på hur allt fungerar. Så vill ni se mina små amatörverk får ni kika in på min Instagram; agilityjulia.
Nu ska jag ut och träna agility med Jenny och hennes galna racermaskiner, vi skulle bygga ihop en rolig bana med balansen, här ser ni den;


Likes

Comments

Hejsan!

Idag var det äntligen dags att kicka igång agilitysäsongen. Debuten fick bli på Nutrolin Arena i Kävlinge, så jag fick åka tidigt imorse - 04.00 ringde klockan. Det var två dubbla agilitylopp och ett enkelt hopplopp. Vi hade hittills lyckats skrapa ihop 6 hoppinnar och 2 agilitypinnar, så jag hoppades verkligen på att få den sista agilitypinnen idag. Mina förväntningar gjorde mig svinnervös och jag kunde knappt andas när jag störd på startlinjen, men så brukar det vara :).

Väl på Nutrolin började jag med att mäta in Hedda och korsade alla mina fingrar och tår för att hon skulle gå som XS - vilket hon gjorde! Domare för dagen var Nalle Jansson. Jag har mätt Hedda många gånger hemma på egen hand och oftast fått henne till 25cm, men man vet ju aldrig. Jag har testat att träna på XS höjd och fy bubblan vilken skillnad det blir, det går ju supersnabbt och jag får springa som tusan! En bra regelrevidering som gör att alla mindre hundar kan få en chans.

Agility 1A:
Efter mätning var det dags att dra igång, först ut var Agility 1A. Jag startade som nr. 9 i alla lopp och vi var ca. 15 anmälda i XS. Jag är riktigt nöjd över mitt lopp, vi nollade och lyckades springa i mål på 35,67 sek - referenstiden var ställd på 49sek. Det hela räckte till en andra placering och pinne!! Vinnaren sprang på 34,42 sek.
Äntligen är vi färdiga i klass 1. Det var riktigt skönt att plocka pinnen i första loppet, för då kunde jag slappna av och ha kick-ass-fun i resterande lopp istället.
Jag har inte så många reflektioner kring detta lopp, jag var så nervös så jag kommer knappt ihåg hur banan såg ut. Men det gick ju tydligen väldigt bra.

Agility 1B:
Som sagt, eftersom jag redan hade fått alla pinnar jag behövde - så kände jag att jag kunde slappna av och utmana mig i resterande lopp. I detta lopp utmanade jag mig lite och testade alternativa vägar och såg hur dem påverkade Hedda. Vi fick 5 fel i slalom och 5 fel på kontaktfälten på balansen, så jag valde att diska mig och ta om kontaktfälten och klappa om Hedda lite. Men överlag ett roligt lopp och härlig attityd från min lilla Heddis.

Hopp 1:
FYYYYY VILKEN SPRINGBANA! När jag gick banvandring så tänkte jag: "spring som fasen Julia och låt Hedda sköta resten". Jag tyckte det var en riktigt rolig bana, det var väldigt tydliga linjer för hunden - även om vissa hinder stod lite på sniskan.
MEN JAG SPRANG O SPRANG O SPRANG, skickade Hedda och sprang lite snabbare - lät henne hitta linjen helt på egen hand. Detta var verkligen ett roligt sätt att handla på, att bara lita på hunden och sticka. Vi fick riktigt bra flyt och sprang i mål med 0 fel och tiden 25,36 sek, detta räckte hela vägen till en vinst och ännu en pinne i hopp! Ekipaget som kom på andra plats sprang på 27,62 sek och referenstiden var ställd på 40 sek.

Gissa hur stolt jag är över Hedda...? :)

Dagens skörd av priser blev två leksaker, lite ben och en ny klicker. Jag är dock lite besviken att vi inte fick några rosetter, när det för en gångskull gick bra för oss - haha. Jag personligen sparar ju alla mina rosetter och tycker att dem är roliga minnen från varje tävling, menmen...:)

När jag körde hem så var det riktigt vårväder och hela min kropp var fylld med positiv energi! Det ska bli så jäkla(!) kul att äntligen få tävla klass 2 och använda alla kunskaper som jag besitter vad gäller lite svårare handlingsalternativ/svängar.
Jag blir mer och mer sporrad till att verkligen inte ge upp mina drömmar vad gäller SM heller. Bara man ligger i så går allt!? Fy - vilken härligt agilitysäsong jag hoppas detta kommer bli! Målet är att klara av klass 2 innan säsongen är slut.

Likes

Comments

Hejsan!
Tänkte skriva ett inlägg om hur min förra vecka var, det blev faktiskt en vecka som var fullproppad med agility - svinkul!

Onsdag 1/3:
Jag åkte ut en sväng till klubben och byggde upp en enklare kombination som var ritad av Mikaela Holegård. Eftersom att vi inte hade kört agility på länge så var jag osäker på vilket fokus Hedda skulle ha. Så jag var orolig över att hon skulle sticka. Så jag hade henne mest i lina men lyckades ändå träna lite svängar. Men egentligen så lekte vi mest och tränade på att ha fart och tryck i wrapsen. Testade även lite slalomingångar - det gick inte jättedåligt, men det kunde absolut ha gått bättre.
Hedda har en tendens att bli skitsur och frustrerad när hon inte förstår vad hon ska göra, så hon står och tittar på mig och skäller istället för att fokusera på det jag säger.

Denna kombinationen körde jag:

Fredag 3/3:

Jag och Jenny åkte ut och körde en svinsvår kombination (enligt mig). Det var en rolig och bra kombination att träna på, men för oss var den svår Jag hittade verkligen inget flyt!? Jag glömde hela tiden bort vart jag skulle och vilka byten som skulle ske och när. Hedda låste sig vid slalomingångarna hela tiden. Men hon stack inte och det är ju en vinst bara det. Det verkar som om hon har slutat sticka när Jenny och hennes hundar är med *peppa peppa*. Kort sagt ett roligt träningstillfälle, även om det inte gick så jättebra.

Vi körde denna kombinationen:

Lördag 4/3:
A1-UTBILDNING! Vi åkte från Ronneby vid ca. 06.00 och anlände till Oxie strax efter 8-tiden. Vi började dagen med att redovisa våra kursplaner. Det gick bra och jag var inte alls nervös, vilket förvånade mig lite. Jag tyckte även att jag fick bra tips på vad man kan tänka på att ha med i sin kursplan från de andra deltagarna.
Efter teoripasset rullade bilarna mot Nutrolin Arena. Där fick vi träna våra egna hundar och visa vår handling för kursledaren. Jag är faktiskt väldigt nöjd och jag tyckte att det gick bra. Vi tog oss igenom hela banan, men behövde lite hjälp på vissa ställen, exempelvis slalomingångarna - haha. Men jag fick faktiskt jättebra tips på hur jag ska klara av slalomingångarna. Note to self: Spring snabbt som fasen till slalomet och "visa" in Hedda. Det fanns även med en oxer i banan, vilket jag och Hedda bara har tränat en gång typ, men hon klarade det utan problem!
Under denna utbildningen så känner jag verkligen att jag måste ta tag i mina kontaktfält, jag kan inte hålla på att chansa hela tiden. Jag filmade min runda som jag sprang för kursledaren och jag missar nästan varenda kontaktfält på alla balanshinder, skärpning Julia. Filmen kan ni som är nyfikna se på min instagram: agilityjulia.
Vi åkte hem runt 17-tiden och både jag och Hedda somnade tidigt.

Söndag 5/3:
A1-UTBILDNING! Idag tog vi lite sovmorgon och åkte inte förens 06.30, vi behövde nämligen inte ha med några hundar denna dag. Vi deltagare hade blivit tilldelad ett hinder som vi skulle lära ut till nybörjare som vi skulle starta dagen med. Vi var ute i ca. tre timmar och jag skulle lära ut balansen. Detta momentet hade jag fasat mest över under utbildningen, jag vet inte riktigt varför. Men jag tyckte att de gick bra, alla ekipage var duktiga. Sen är finns det ju alltid de ekipage som är mer eller mindre intresserade av att verkligen lyssna på vad man som instruktör berättar för dem (målbild, eventuella konsekvenser etc.).
Efter lunch hade vi lite teori igen, som handlade om agilityregler och hundhälsa.
Denna dag åkte vi hem lite tidigare, ca. 14.00.

Nu är A1-utbildningen slut och vi får snart reda på om vi är godkända eller inte. Jag har lite blandade känslor över att utbildningen är över. Det har ju varit så lärorikt och nu började man komma in i gruppen. Men det ska bli skönt att slippa fokusera på inlämningar och redovisningar och ägna helgerna med att "dega" lite mer. :)


Denna veckan har jag mycket i skolan, men i helgen ska jag faktiskt ner till Skåneland igen. Jag och Hedda ska tävla på Nutrolin Arena på lördag. Dem har dubbel agilityklass och en enkel hoppklass. Vi ska mätas in och förhoppningsvis får vi starta XS - ska bli spännande och se skillnaden. Jag kommer förmodligen få springa så att benen brinner.

- har ni hunnit med något roligt i helgen? -

Likes

Comments