JAKT, FRITID, ALLMÄNT

Gårdagen bjöd inte på någon älg för den va för stor... Men jag och farfar + någon passare till fick se en sjukt fin kronhjort😍 deras krona skulle man inte ha tackat nej till iaf! Men nu sitter vi på pass igen och väntar på älgen, grannlaget sköts sig en nyss efter ett långt ståndskall.
Men nu vill jag att älgen ska komma hit! Är sjukt sugen på att skjuta nu.
Sen ikv så ska vi fira pappa för det är ju hans dag idag❤️ Men han har tur att han fyller år idag så att han kan göra det han älskar istället för att jobb, vilket är att jaga💪🏻 Grattis till VÄRLDENS BÄSTA PAPPA❤Love you️❤️🎉🎉

Likes

Comments

ALLMÄNT, FRITID, VARDAG

Idag efter skolan så gick jag Erika och Emma för att bowla. Det va så kul! Har inte bowlat på jätte länge. Men innan vi gick dit så stannade vi till på ett ställe på stan och köpte glass för att det va så fint väder ute.

Likes

Comments

ALLMÄNT, UTFLYKTER, VARDAG

Igår så va min klass iväg på en lite kulturvandring där vi skulle få höra historier mm om samer vilket var jätte spännande! Vi fick prova på olika saker och titta runt på stället så va jätte mysigt! Efter att va hade varit där så åkte vi till Tännforsen för att kolla på vattenfallet. Och Gud vad fint det var där! Såklart så har jag tagit en massa bilder som jag ska visa.☺️ sen på en bild så är det ett fiskenät ute och det har dom satt upp så att inte renarna ska kunna simma iväg.

Likes

Comments

ALLMÄNT, VARDAG

Tog en tidigare buss hem från stan idag för att gå till frissan. Och detta va en sak som va mycket välbehövligt kände jag. Fick ta syrrans tid😄. Jag älskar känslan av nyklippt hår! Har tyvärr inga bilder på hur det såg ut innan när det blev bestämt imorse. Klippte en dryg decimeter.

Likes

Comments

ALLMÄNT, FRITID, JAKT

Idag så följde jag med pappa som vanligt och gick med hunden. När vi hade gått ett tag så hade hunden försvunnit från livesändningen på telefonen. Så det va strul ett tag med pejlen. Sen runt 7.45 så satte vi oss och fikade när pappa blev uppringd av att en i laget hade skjutit en oxe på 215kg! Vilket va superbra för nu har vi skjutit en kalv en ko och en oxe så nu får vi skjuta en valfri stor igen. Men älgen hade lagt sig i ett surhål så det tog ett tag att få upp den men det gick tillslut.💪🏻
Men helgen gav 3st älgar vilket är super!😃
Men vi gjorde helg vid 09.45 för hundarna var trötta efter den varma dagen igår så nu ska dom få vila tills nästa helg.

Likes

Comments

ALLMÄNT, FRITID, JAKT

Äntligen är det älgjakt igen! Älskar att va ute i skogen och jaga. Fick även chansen att skjuta min förta älg. Men jag och farfar hade en överenskommelse om vilket håll vi skulle skjuta åt och kon kom såklart på hans håll... Men det va ju roligt för farfar iaf! Sen en dryg halvtimme efter så skjuts det även en kalv👏🏻 Men jag får hoppas på fler bra skott lägen imorgon, är så himla taggad på att skjuta en älg nu😄.

Likes

Comments

JAKT, ALLMÄNT, FRITID

Idag var det harjakt på schemat. Så jag och pappa åkte upp i skogen och släppte stövaren och sen gick vi en sväng men igen hare under den tiden. När vi kom tillbaka till bilen då fikade vi lite och sen så flyttade vi ett pass en bit för att få ett bättre läge. Vi passade samtidigt på att röja till det så att det inte är en massa sly i vägen. Men efter ett tag så fick hunden ett upptag men det resulterade i en ko och kalv istället för hare. Men då vet vi att älgen finns kvar iaf😆.

Likes

Comments

RECEPT/MAT, VARDAG

Skala och skiva 6st äpplen i små citronklyftor, bland sedan 0,5tsk kanel 2msk socker och 0,5tsk kardemumma i en skål och lägg i äpplena och rör runt tills äppelbitarna är täckt av kanel, socker och kardemumma.

Smöra en form och lägg i äpplena och häll över det som blev över av kanel blandningen.

Smuldeg

100g smör 

1,5dl havregryn

1,5dl mjöl

2msk socker 

1krm salt

Blanda ihop och strö sedan över smuldegen i formen och in i ungen på 200 grader i 20-30min tills pajen har fått en gyllenbrun färg.

Servera med vaniljsås eller glass till.

Likes

Comments