Idag har vi haft en sån där 12h plugg dag med huvudet rakt ner i uppgifterna hela tiden, har endast haft uppehåll för lunch och middag (Cissi lyckades dock ta en sväng till gymmet, något jag personligen misslyckades med), såå Gud så slut jag är just nu. Men är det tentaperiod så är det, får se ljuset tunneln med att vi åker ut och reser igen när vi är klara!! Bara 2 veckor kvar av plugg 😍
Har ju iallafall mysiga tofflor och nya färgpennor som lyser upp tentamörkret.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter en lång pluggdag igår så åkte vi precis till middagstid till IKEA! Åt köttbullar och hem fick jag med mig både knäckebröd, smågodis, tunnbröd, skorpor, pepparkakor och drottningsylt 😍

Likes

Comments

Vägen till en handelsexamen verkar inte ha några genvägar, eller så är det bara jag och Cecilia som har tagit dåliga beslut. Nejdå, jag läser hellre accounting & finance än marketing & management, men det är helt klart mer krävande. Just nu är alla andra utbytesstudenter där vi bor nere i södra Thailand och besöker en jättefin nationalpark, samtidigt sitter jag och Cecilia hemma i lägenheten och tentapluggar...

Men igår fick vi iallafall äta ost, pasta, pizza, salami och oliver till middag. Vilket var såååå gott!! 😍Drack även ett glas rödvin. 😻Och ikväll ska vi nog åka till Ikea och äta middag + köpa smågodis och knäckebröd.

Likes

Comments

Verkligheten har hunnit i kapp oss här i Bangkok, och utbytesterminen består inte länge av lite skola och mycket fritid, utan snarare mycket skola och lite fritid. Förhoppningsvis blir det bättre efter midterms i början av oktober då vi efter det är lediga från skolan 2 veckor!!! Woohoo

Några få bilder från veckan.
//plugg och poolhäng//beställde hem pizza//takhäng//mys med denna fluffiga hund på ett hundcafé//

Likes

Comments

Blev en rätt känsloladdad sista dag i Ho Chi Minh.
Började morgonen med att fira Amanda som fyllde år med bakelser och present! Sedan gick vi och åt en riktigt god frukost på ett café. Efter det hade vi några timmar kvar innan flyget gick så vi bestämde oss för att besöka ett krigsmuseum från Vietnam kriget.

Besöket på museet var faktiskt riktigt jobbigt. Slutade ta kort efter ett tag för det kändes respektlöst. Bilden på helikoptern till exempel, om ni kollar noga så kan ni se att det hänger någon nedanför som dem slängde ut levande. Det fanns ännu värre bilder på både sprängda och brända kroppar som man knappt kunde se att det varit människor av. Fanns även en full avdelning om vad de kemiska bomberna hade för konsekvenser. Där inne var det bara bilder på barn med kroppar som var så deformerade att dem knappt såg ut som människor. Och det är så hemskt att veta att dessa barn inte ens levde under kriget med pågrund av de kemiska bomberna så föds dem med skador som är helt sjuka flera generationer efter kriget.

Tyckte faktiskt nästan att det var värre rent emotionellt
än när jag besökte auschwitz för ett par år sedan.

Likes

Comments

Blev en riktigt sightseeing-dag. Började med att gå och kolla på en katedral Som skulle likna Notre Dame och sedan gick vi till independence Palace. Vilket är där Nordvietnameserna tog sig in den 30 April 1975, höjde sin flagga och hade därmed vunnit det 20 år långa kriget mellan Syd- och Nordvietnam. Sedan dess har landet haft kommunistiskt styre.

Efter den kullturella sightseeingen så gick vi till en marknads som säljer massor av kopior på märkeskläder. Så vi passade på att shoppa lite fejk 🙄

På kvällen gick vi sedan ut för att fira Amanda, en av de danska tjejerna som fyller år! Började med jättegod vietnamesisk middag på följt av drinkar på en rooftop bar😀

Likes

Comments

Blev en riktigt lång dag idag. Var ute på äventyr från hostlet i 12h. Idag har vi både besökt de kända tunnlarna från Vietnamkriget och ätit riktigt Vietnamesisk mat. Riktigt spännande dag faktiskt, vi fick testa skjuta med AK47or och även gå en bit i tunnlarna under jorden. Tror det var 4m under marken och man var tvungen att nästan krypa för att ta sig fram. Och detta skulle tydligen vara den rymliga delen av tunnlarna. Det fanns delar där det var förbjudet att gå ner för det fanns risk för att fasta pga att dem var så trånga. Och här under bodde alltså människor under kriget?! Fanns en tunnel som var 1mil som var en tunnel man behövde krypa i för att ta sig fram. Själv hade jag aldrig klarat det. Avslutade rundturen bland tunnlarna med att kolla på en kommunistisk propagandafilm. Där berättade dem att om man dödade en amerikansk soldat så fick man någon form av pris (??). Fick även se flera olika typer av fällor dom använde sig av för att fånga amerikanarna.

Att fråga en vietnames om deras åsikt kring Vietnamkriget är tydligen väldigt känsligt här då det är begränsat med yttrandefrihet, så om man yttrar sig för mycket om sina åsikter tror jag man kan hamna i problem med staten, så guiden sa att man inte fick fråga om honom om vad han hade för åsikt om kriget.

På en av bilderna hoppar jag ner i ett litet hål i marken. Det var en av de gömda ingångarna till tunnlarna. Så små för att dem inte ska synas om man går förbi ovanför.

Likes

Comments

Jag, Cissi och de Danska tjejerna åkte direkt från skolan i våra skoluniformer till flygplatsen och landade för ett par timmar sedan i Ho Chi Minh, Vietnam. Är redan väldigt positivt överraskad!! Hostlet är jättefint (kolla blid nedan), känns som att sova i små träkojor. Vi har till och med riktiga täcken i sängarna, känns så lyxigt eftersom vi alltid bara sover med en filt hemma i Bangkok. På gatorna här är det mycket renare än i Bangkok, alla åker moped med hjälm och det finns till och med riktiga trottoarer.

Imorgon är tanken att åka och behöva Cu Chi tunnlarna, vilket är tunnlar som användes under Vietnamkriget. Ska verkligen bli spännande att se!

Den första bilden är en bild från när vi lyfte i Bangkok, såå fint att lyfta över Bangkok när det är mörkt 😍😍

Likes

Comments

Idag har vi också bara gått i skolan och sedan pluggat ännu mer när vi kom hem. Ovan ser ni en bild på min och Cissis mysiga plugghörna. Den nedre bilden är en bild på den lokala restaurangen här i området. Det är en liten familje-ägd resturang ca 50-100m från där vi bor där utbytesstudenterna här på Sivalai äter middag flera gånger i veckan. Det är så mysigt här för det är en jättetrevlig familj i flera generationer som har restaurangen. Skulle gissa på 4 generationer, men den yngsta generationen är småbarn, och gammelfarmor är ekonomiansvarig, det är henne man får leta reda på när man ska betala. Sedan tror vi  dem bor på gården som ligger bakom resturangen. Här kan man beställa alla tänkbara typiska thailändska måltider. Mat + Vatten kostar här ungefär 20kr.

Likes

Comments

Alla dagar i Bangkok är inte bra dagar. Idag hade jag nog faktiskt min första dåliga dag här i Bangkok. Den var bra fram tills sådär klockan 13 och när jag och Cissi skulle försöka oss på att skriva ut alla föreläsnings powerpoints på skolan. Datorerna tog verkligen lagg till en helt ny nivå, tänk er Windows 95 typ. Men vi lyckades tillslut. Men när vi kom hem så skulle vi börja på en inlämningsuppgift som ska in på Fredag, ville gråta efter första uppgiften och sedan är det säkert 25st till. Dem var verkligen svåra, alltså värre än handelssvåra. Detta har vi lagt ca 6h på idag och är inte klara än. Och när denna inlämning är klar kommer den stå för ungefär 2,5% av betyget?!?! Alltså såå mycket tid för 2,5 ynka poäng. Näää.. det känns lite jobbigt.
Men ny dag imorgon och på Torsdag åker vi till Vietnam, så livet är lite gött också 🙌🙌

Likes

Comments