Header
View tracker

Kom hem den en fantastiskt bra, rolig, innehållsrik och utvecklande resa i helgen. Sedan dess har tiden gått åt att plugga ikapp och träffa alla godingar här hemma, min fina pojkvän, min familj och vänner.

Just nu känner jag mig ganska balanserad i det mest. Det känns som att höstens rutiner är befästa och jag känner faktiskt hur saker och ting känns överkomliga. Livet rullar på och det känns bara jätteskönt med två relativt oplanerad veckor innan det bär av till Stockholm med klassen och jag därefter också ska skriva högskoleprovet.

Dagens insikt slog mig precis, visst är det så att ju mer man upplever av livet, desto mer ödmjuk blir man det? Att uppskatta flera små saker, att kunna vara samt tänka här och nu. Jag måste bli bättre på just det sistnämnda, även om jag blivit bättre. För mig är det så otroligt viktigt att ta vara på varenda möjlighet jag har att säkra min framtid, jag tänker gärna, "imorgon ska jag göra det här, om en månad ska jag vara här, om två år är jag nog här då". Livet är så otroligt skört egentligen. Ingen vet vad som händer imorgon, nästa vecka eller om ett år. Det är viktigt att kunna vara, leva och njuta i nuet - note to myself this ordinary Wednesday.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

"Egentligen vet jag vad jag vill och vad som kommer krävas, och att jag kommer göra det, jag vet bara inte hur jag ska hantera seperationsångesten ifrån delar av mig själv. Det låter sjukt, men det är lite så det känns. Hur fan släpper man sånt som varit ens identitet? Hur lämnar man relationer med en risk att de ska förändras eller kanske försvinna på vägen mot sina självuppfyllande mål och drömmar? Jag skulle gärna vilja ha en garanti på att det kommer att vara värt det innan jag gör det helt. Att vägen utan en plats att kalla hem ska vara okej att gå på…"

Linn Olsson (linnolsson.se) sätter som vanligt ord på tonårskänslorna.

Likes

Comments

View tracker

Sovmorgon imorse och jag ställde inte klockan i vetskapen att jag ändå aldrig sover längre än till åtta/halv nio. Blev helt chockad när jag vaknade, kikade på mobilen, och såg att klockan var nio.

Trots att man blir osunt misstänksam av att sova tio timmar i sträck så var det jäkligt skönt. Har bara haft två lektioner idag, psykologi och engelska. Efter skolan gled vi en runda med Felle som berikade sig med körkort idag, vilket även en till i klassen gjorde! Så kul verkligen, körkort är verkligen en anmärkningsvärd milstolpe i livet och den dagen man får körkort - kan nog alla vittna om - är ju verkligen en av de bästa dagarna.

Efter skolan och lite bilrace så begav jag mig till gymmet. Körde ett svettigt och lite tungt pass på löpbandet. Det var inte det härligaste jag varit med om, det skulle vara en lögn att påstå, men det var gött att ha det gjort - som alltid!
Just nu sitter jag och har skrivit klart min religionsuppgift som vi alla var övertygade om skulle gå smärtfritt igenom, åhnej så fel vi hade. Kändes som en neverending story, men nu är den i alla fall redo att lämnas in. Blev lite glassätande på slutet för att orka, haha. Nästa to-do blir att förbereda frågorna inför diskussionen på engelskan då jag är borta hela nästa vecka på grund av utbytet. Så nu avrundar jag detta inlägg - tack och bock för idag.

Godingar från sommaren, för mat är ju en finfin form av kärlek.

Likes

Comments

Känner mig så endorfinberikad och genomglad i själen att jag har en viss problematik med att sitta här hemma och sammanställa frågorna inför morgondagens seminarium samt plugga psykologi, farligt farligt det där med ledighet.. ;)

Hur som helst - begreppet i rubriken fick en helt ny innebörd idag. När jag lämnade Jacob, som ska jobba inatt, i Nybro tidigare idag så var jag såå trött och seg. Förseningarna med flyget som innebar att vi var hemma vid ett inatt var inte en fantastisk kombination med en tidig morgon bestående av protokollförare på dressyrtävling insåg jag i efterhand. Jag skippade därför gymmet och tänkte om, antingen en kort pw hemma i skogarna eller förlänga ledigheten med ännu en vilodag, haha..

Men - väl hemma, dumpat av alla väskor innanför dörren så bara hojtade hjärnan till och plötsligt fick jag sån otrolig lust att bara bege mig ut, avdramatiserat, utan musik och bara njuta av höstsolen. Så jag snörade på mig skorna och joggade iväg. Det har aldrig känts så lätt, i både kroppen och knoppen, att springa tror jag. Rent fysiskt var det väl i och för sig logiskt då jag inte sprang i speciellt högt tempo. Skulle gissa att jag låg på puls 160-170 bara. Dock njöt jag verkligen varje steg. Sprang på mossiga skogstigar, långa grusvägar och bara njöt av solen, lugnet, lukten av naturen. Låter som jag är hög eller något, antar det är så det blir när man utövar "lustfylld löpning" som är så omtalat inom träningsvärlden. Det slog mig att nyss satt jag i ett ljudligt London, mitt emot Jacob, i kvällsmörkret på en restaurang, och njöt av ett glas rött vin och god mat. Idag var jag ute och sprang 8,6 kilometer och njöt av natur, ljus och lugn. Snacka om att uppskatta olika saker, uppstyrda som vardagliga. Vet inte vad jag vill komma med detta flummiga och lite luddiga inlägg. Det är i alla fall en bra definition på ett mycket bra avslut på denna fantastiska helg.

Nu - plugga psykoligi igen.

Likes

Comments

Gud vilken bra helg vi haft, jag och mitt hjärta. London är verkligen en storstad i sin verkliga skepnad. En stad som aldrig sover, vi var ute till efter elva båda kvällarna och det kändes verkligen inte som att klockan var så mycket. Bara de vanliga klädbutikerna är öppna till 22.00 liksom.

Det är alltid lite speciellt att åka iväg själv med sin älskling men detta slår ju allt. Det var första gången vi flög tillsammans och bara det faktum att man befinner sig flera hundra mil hemifrån får en att komma lite extra nära varandra, lite extra kärleksfulla. London är en stad som man måste uppleva, shoppingen är fantastisk och tunnelbanan ett genialiskt kollektivtrafik-system (när man förstått vilka linjer som går vart). Vi har även ätit massa gott, vilket är givet när man är iväg såhär. Vårt hotell var också det superfint, frukostbuffen var supergod och personalen trevlig. Rummen var relativt små men väldigt fräscha och sängen var såå skön. Vi sov som stockar, haha.

Jacob är verkligen lugnet själv att resa med dessutom. Han har fixat med biljetterna och han behöll lugnet när det strulade med byte av flyg pga tekniska fel på det ordinarie planet, vilket i sin tur ledde till förseningar hem. (Tur det var på hemvägen i alla fall). Mitt enorma kontrollbehov tar ibland kol på mig, så att säga.

Jag är i vilket fall som helst så himla nöjd med hela resan och tacksam för att ha fått spendera en hel helg i denna fina stad med min finaste Jacob. Vi var båda överens om att vi måste göra om en sån här storstadsweekend, dock upptäcka en ny plats nästa gång såklart.

Likes

Comments

Tisdag och skolan är i full gång igen, hösten är på ingång och jag känner mig som en jojo mentalt och fysiskt haha.

Kom nyss hem och satte mig direkt i soffan, med dator framför mig och SVT Forum påslaget på teven. Jag fastnade för teorierna kring hur skattehöjningar kan påverka människors inställning till att jobba extra eller vidareutbilda sig med en högre inkomst som morot. Jag tycker att det är viktigt att strukturerna i samhället uppmuntrar, stöttar men inte bestämmer över individens val och ställningstaganden. Intressant.

Nu ska jag plugga lite i form av att dyka ner i min rapport som handlar om paralleller i litteraturen under Antiken och den litteratur vi brukar idag. Detta för att ligga lite i fas inför kommande veckor. Ska ju till London nu under denna långweekend som väntar i och med att vi har studiedagar torsdag och fredag. Efter det är jag hemma exakt en vecka innan jag åker ner till Nederländerna för en vecka som utbytesstudent, väldigt spännande! Har till och med bortprioriterat jobb för att kunna fokusera på skolan nu, svider lite i samvetet, samtidigt är det ju det jag ska göra kommande 4,5 år efter gymnasiet - leva som studerande på heltid i princip.

Och på tal om mitt jojo-mående så hoppas jag att jag slipper någon tråkig höstförskylning i år, det finns inte riktigt tid avsatt för det i almanackan.

Fina Cosmo! Uppskattar verkligen ridningen till 100%. Red dressyr i lördags och igår hoppade vi för första gången på månader. Ridningen och denna häst ger mig så mycket positiv energi, känner mig som en hästbiten åttaåring igen, underbart!

Likes

Comments

Förra lördagen hade jag tjejgänget här hemma på kräftskiva, vilket har blivit lite av en årlig tradition. I år styrde vi upp det så att det blev lite knytis, jag stod för pyntandet, lie ost och kex samt kräftorna och de andra tjejerna för maten. Supertrevlig kväll!

Likes

Comments

Gröt med jordgubbar och mjölk. Lyckades dessutom brygga det starkaste kaffet någonsin, å andra sidan kan det behövas idag. 90% av det vi gör styrs av vårt undermedvetna, eller hur var det nu igen? Hah.

Idag är det dock en väldigt lugn skoldag. Ska försöka bestämma ämne till mitt gymnasiearbete idag tänkte jag. Efter skolan ska Maja och jag gå på ett bodypump-pass. Inte gjort det sedan i våras så det ska bli kul! Mina uthållighets/löparmuskler behövs definitivt kompenseras upp med lite styrketräning.

Likes

Comments