Header
Vardag

Hej på er!
Jag kom hem från stallet för cirka 45 minuter sedan och har hunnit käkat middag och gjort min tyskaläxa. När jag har satt punkt på det här inlägget så ska jag jag fortsätta med skolarbete och skriva på min EU uppsats. Den ska in på fredag, och jag har inte börjat än så det är hög tid hehe.

Till något roligare. Flicka var såå fin idag! Jag började med att lösgöra länge i alla gångarter och la sen in lite små hinder och varierade galoppsprång på distanser men med fokus på att hela tiden hålla henne lugn. Det lyckades vi riktigt bra med! Jag älskar känslan jag kan få på bettet (som jag nu köpt!!) när jag rider rätt dvs. Med riktigt mjuka hjälper och ingen hand alls i princip. Nu är det ju nytt för henne att ha bett efter att jag har ridit henne konstant på hack under en längre tid men jag tycker att hon börjar bli bekväm på bettet och acceptera det!

Nu > skriva på EU uppsatsen > duscha > sova

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon!
Just nu sitter jag i bilen påväg mot skolan. Idag har vi någon "framtids" grej mellan halv nio & halv tio, så det är skönt att lite av skoldagen försvinner 😉 Sen har vi bara två skoldagar kvar för på fredag har vi nämligen studiedag! Den kommer nog spenderas med kompisar, plugg och sen tävlingsfix inför Lördag då Flicka och jag ska tävla i Lurbo.

Efter skolan ska jag jogga ut Flicka och gå en promenad med Faktum. Han är så nöjd med att gå promenader haha, han går och frustar, kollar på allt och gör små bus som att slicka mina händer för godis, naffsa mig i ryggen när han tycker att jag är tråkig och sen helt plötsligt så kan han bara svänga in på annan väg som han tycker att vi ska ta 😉 Alltid med öronen spetsade å söt som få😉

Likes

Comments

Faktum

Åh världens finaste ponny! Här badade han för första gången och han var så snäll, till o med simmade med mig! Nästa gång vi skulle bada så tvärvände han när vi svängde upp till badet så att jag åkte i backen och skenande i full fart till närmaste hästhage, så Klara (min kompis som hade sin ponny uppstallad hos oss) fick galoppera efter och fånga honom, haha!

Så mycket roligt som jag och Klara jag med ponnysarna den sommaren! Vi badade, hopptränade, red ut på långturer och hängde massa i stallet. Och jag hade för det mesta fullt sjå att ha kontroll på Faktum och att hålla mig kvar😉
Då bodde jag på gård med hästarna precis utanför fönstret, en riktig dröm!!

Likes

Comments

Flicka

Måndag: Dressyrträning för Ulf Lind.

Tisdag: Jogga ut lugnt i alla gångarter.

Onsdag: Trimma på någon utav utebanorna.

Torsdag: Jogga ut lugnt i alla gångarter.

Fredag: Trimma igenom med bommar/små hinder. Flicka fungerar bäst med att gå ett rejält pass innan tävling, annars har hon för mycket energi för att varken vi ska klara av henne och hon sig själv 😉

Lördag: Tävling i Lurbo 90 + 1 meter. SÅ TAGGAD!! Hon var så fin sist vi tävlade så jag hoppas att det känns lika bra!

Söndag: Jogga ut lugnt i alla gångarter.

Likes

Comments

Vardag

Goooodmoorgon! Hur mår ni såhär måndag morgon! Själv mår jag bra, jag känner mig, utvilad och redo för en ny vecka. Just nu sitter jag och äter min frukost som består av äggröra, macka och jucie. För mig är det väldigt viktigt att äta en bra frukost för en bra grund. Mest för att jag ska orka med dagarna med skola och stallet direkt efter speciellt när jag oftast äter middag sent.

Idag är det en helt vanlig dag i skolan mellan åtta och två. Sen ska Faktum och jag ta en promenad på någon mysig slinga och jag ska fixa stallet. Dvs. Mocka, fixa hö, foder och vatten. Vid fem ska Flicka vara redo och lastas för dressyrträning. Kul!


Ha en bra dag!

Likes

Comments

Vardag

Hej på er!

Jag har haft en riktigt bra dag. Först sov jag ut och åt frukost i lugn och ro. Sen fixade jag mig lite och hängde med mamma, mormor och Jossan på pudel-sm. Jossan har ju en pudelvalp och hon håller dessutom på med agility så vi kollade på några klasser. Visste ni att jag också har hållit på med agility förut med våran hund Aimee haha?! Här kommer lite bilder som både jag och Jossan klickade:

Efteråt så åkte vi hem till mamma en sväng innan Jossan och jag drog till stallet. Eftersom att Jossan var med så passade jag på att löshoppa Flicka, vilket gick sådär haha. Hon kom på att an kunde vända i serien och hoppa tillbaka så det vart inget vidare med den saken. Men några fina bilder fick vi iallafall på hästarna

Nu ska Jossan och jag käka kyckling och pommes till middag, mums! Sen ska jag duscha, jobba lite med bloggen och en uppgift till skolan. Vi hörs imorgon!

Likes

Comments

Bilder

Bjuder på den här haha ;) 

Likes

Comments

Flicka, Tävling

Nu under hösten kommer Flicka och jag hoppa 1 meters klasser. Det ända fokuset ligger på att hon ska få rutin och bli van vid tävlandet. Hon ska känna sig trygg och det ska inte vara svårt. Kanske att vi hoppar 110 innan säsongen är slut.

Här är dom tävlingar jag har anmält mig till:

v.39 Lurbo Ridklubb 1 Oktober - 90 bed. A + 1 meter Avd A


v.40 Gävle Ryttarsällskap 7 Oktober - 1 meter Avd A


v.42 Bollnäs Ridsällskap 22 Oktober - 1 meter Avd A


Följande tävlingar har inte öppnats ännu. Men förhoppningsvis åker jag på två av dom. Antingen v.43 & v.45 eller v.44 & v.45. Det är alltså inte bestämt än.

v.43 Högbo Ridklubb


v.44 Gävle Ryttarsällskap


v.45 Högbo Ridklubb

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon!
Just nu sitter jag påväg till Pay N Jump med Tuwa som ska hoppa en av sina ponnysar. Spännande!

Efteråt så hoppar jag av vid mina hästar då det ändå är på vägen. Flicka ska gå ett markarbetespass på någon utav utebanorna. Igår red jag på bomberbettet och jag tycker att hon accepterade det väldigt bra så vi fortsätter testa det idag också!

Idag har Faktum äntligen fått gå ut i hagen igen, han har ju bara haft boxvila i 1,5 dag men han har varit såå uttråkad stackarn. Så han var säkert jätteglad när han gick ut imorse, han som trodde att han var bortglömd 😉Han och jag ska ta en promenad på 1 timme och det kommer vi göra i en vecka nu innan jag får hoppa upp igen.

Likes

Comments