Header
Tävling, Vardag

Hej på er!
Det var en lång tävlingsdag igår, vi var borta i 12 timmar. Jag var så trött när jag kom hem och dessutom hade jag inte ätit ordentligt. Därav la jag bara ut filmen och en kort kommentar på det. Tänkte förklara lite nu istället.

Vi var där väldigt tidigt så Flicka fick gå en promenad och sen stå i transporten och mumsa på sitt hö medans jag kollade lite på klasserna innan. När vi sedan lastade ut henne gång nummer två så vart hon väldigt taggad när jag sadlade, äntligen tyckte hon! På framridningen red jag mest lugnt och lösgörande i alla gångarter innan jag red upp till framhoppningen. Väl där hoppade jag lite på lilla innan jag fick hoppa av och gå banan eftersom att jag var efteranmäld. Hon vart ganska stressad och pigg när jag hoppade det så jag tog det bara lugnt några gånger. När jag hade gått banan och hoppade upp igen så var hon lugnare så jag några språng på räcket och oxern, kändes super!

Inne på banan kändes det väldigt bra och hon hoppade bra. På hinder sju så tog jag ett beslut väldigt sent och störde henne ända in i hindret så vi rev, helt mitt fel. Sur på mig själv, jag borde inte göra så. Men jag får glädjas över hur fin Flicka var och resten utav rundan!

Idag ska jag rida ut båda hästarna i höstrusket. Flicka bara joggas rakt fram i alla gångarter och Faktum jobbas lite i skritten. Pussa lite extra på dom!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Flicka, Tävling

https://scontent.cdninstagram.com/t50.2886-16/14829924_183149352135671_2671725277385588736_n.mp4

Riktigt nöjd över Flicka och besviken på mig själv som inte kan rida som jag ska.

ps. vet inte varför det inte går att se filmen, men om man kopierar länken och klistrar in den i en ny flik så ska det funka!

Likes

Comments

Tävling, Flicka

Nu har vi tagit en promenad och hon var superlugn. Det är en ponnyklass kvar sen är det storhäst, återkommer med resultat!

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon! Idag är jag såå seg, haha. Jag låg kvar i sängen alldeles för länge och cyklade till bussen alldeles för sent. Tur att det är Fredag!😉

Idag kommer hovis och fixar nya skor på hästarna. Välbehövligt! Faktum ska skrittas ut på någon mysig slinga och Flicka ska trimmas med lite bommar inför tävling imorgon. Vi hoppar en 1m i Bollnäs. Sen ska utrustningen smörjas och allt inför tävling ska fixas, mys! Men först ska skolan betas av, hörs ikväll!

Jossan & Faktum häromdagen ^

Likes

Comments

Faktum

Sist vi var hos veterinären var den 7 Oktober. Då behandlades han i höger bak kota och has efter många timmar där.

Faktums dagar är ganska simpla just nu. Han går i sin lilla sjukhage mellan 8.00 och 19.00. Någon gång på eftermiddagen motionerar jag honom. Den första veckan promenerade jag honom, nu "promenad-rids" han i skritt. Ungefär en timme per dag med lite lugna övningar. Några dagar i veckan får han massage utav HJP konsult & massage. Jag har fått tips utav Stefan (som även har provat ut sadlar åt hästarna) att han ska masseras eftersom att han är otroligt spänd.

Faktum har också fått en ny sadel som Stefan har provat ut, en brun Pesso. Min förra var för lång, tryckte på länden och var sne i bommen. Faktum har jättekort rygg så den nya sadeln är jätteliten, ser ut som en gunghästsadel haha. Men jag får plats i den då den är gjord för långa personer. Den är jättefin med guldiga detaljer!

Stefan har också hjälpt mig att förstå hur jag ska rida Faktum eftersom att han är väldigt svårriden (som Stefan kunde se bara av kolla på honom, så rutinerad och duktig på det han gör är han!) Nu är det låg form, lite framför hand som gäller för att hans korta rygg ska komma upp och arbeta.

Egentligen ska jag börja trava honom imorgon. Men jag väntar istället till nästa vecka även fast att Faktum tycker att vi borde gjort det helst igår. Anledningen är att jag är väldigt försiktig med honom nu och väntar tills vi har skrittat lite till. 3 November har vi återbesök!

Nu har han varit skadad sen i maj så jag hoppas verkligen att han ska bli friskförklarad vid återbesöket. En ny sadel + ny ridning var ett stort steg i rätt riktning!

Har ni haft skadade hästar? Hur har det varit?

Likes

Comments

Flicka, Träning, Film

Sprången börjar verkligen komma mer och mer nu! Hon gillar som sagt när jag inte stör henne och hon hoppar som bäst då. Förr behövde hon mer hjälp av mig för att klara av hinderna men nu så har hon blivit starkare i kroppen i snabbare i tassarna. Det som behövs nu är ännu mer styrka för att hon ska orka rent fysiskt när jag ber henne att vänta. Tänderna ska också fixas och sen så har nya sadeln dessutom kommit (visar er sen) och den passar henne mycket bättre och låter henne röra sig på ett annat sätt. Så taggad på framtiden med henne, världens bästa!

Likes

Comments

Vardag, Träning, Flicka

Godmorgon!!
Vi hördes inte här igår för att jag helt enkelt glömde att blogga på morgonen och kom hem för sent efter hoppträningen.
Vi var iallafall på studiebesök på Forsmark under dagen, vilket var ganska kul, bättre än skola iallafall 😉 Efteråt så följde Elin med mig till stallet och fick rida lite på Faktum. Det är första gången han blir riden nu sen återbesöket. Så jag hoppade upp först för att checka läget så att han inte var alldeles för pigg, men han höll sig i skinnet så Elin fick hoppa upp. Elin hängde med mig i stallet ända tills min hoppträning och kollade på den också, så det var kul att ha lite sällskap!!

Flicka hoppade riktigt bra på hoppträningen men hon var lite mer irriterad när jag "stör henne" än vanligt. Hon vill ju helst sköta allt själv men det fungerar inte riktigt när det är en kortare distans eftersom att hennes galopp tar ganska mycket mark. Därför måste jag ha en kortare galopp in på hinder nummer 1 och försöka få en närmare avsprångspunkt och sen använda vägen fram till hinder nummer 2, då tror hon att hon sköter allt själv så då blir hon nöjd 😉 Men det är nog så att hennes tand spökar så den ska kollas upp under sportlovet. Men hon hoppade iallafall riktigt bra, så bra att det var riktigt nära att jag fick tugga grus haha!

Idag vilar Flicka och Faktum skrittas ut en sväng runt en timme. Ha de!

Likes

Comments

Flicka, Träning

Måndag: Trimma markarbete för att få allt på plats till hoppträningen

Tisdag: Hoppträning för Josefine Persson.

Onsdag: Vila

Torsdag: Uteritt

Fredag: Trimma inför tävling, bommar och små hinder. Mycket tempoväxlingar och lösgörande arbete.

Lördag: Tävlings i Bollnäs, 1m

Söndag: Lätt joggning ute

Som ser så rider jag alltid ett lite hårdare ridpass med bommar och mindre hinder innan hoppträning och -tävling. Det gör jag för att få henne lydig och med mig för att kunna prestera bra dagen efter. Hon blir inte trött dagen efter, bara lite mindre energi och lite mer fokus på mig😉 Men också att hon ska vara mjuk och lösgjord. 

Likes

Comments

Vardag

Usch vad otaggad jag är på måndag just nu. Jag har ingen bra start på morgonen, byxorna jag skulle ha var blöta och hörlurar+laddare är spårlöst borta, öh hur ska jag överleva? 

----------------------

Idag ska jag försöka hyra en klippmaskin  till min extra-allt häst, lite surt att jag ska behöva betala 400 kronor istället för att låna en av en kompis bara för att hon skulle behöva vara livrädd haha. Men pälsen måste av, så nu hoppas jag att denna är extremt tyst 😉

Jag tyckte det var lite för mycket fokus på Flicka och för lite på mig så jag red in i ett träd för att få fotografens intresse😉😉

Likes

Comments