Header

Blir tyvärr inte nu eller inom de kommande dagarna... har mycket i skolan just nu. Snart ör jag tillbaka!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Flicka, Träning

Idag fick vi till en riktigt bra känsla till slutet av träningen, verkligen en sån där wow-känsla!! Fina hästen <33

Träningens fokus låg på att få ett bra sammanband mellan hjälperna & att jag ska rida med bättre kontakt fram till bettet. Jag är i ett litet dåligt mönster på den biten, jag vill liksom undvika en "konflikt" i munnen när jag kortar tyglarna. Lite bekväm ridning av mig, idag var det konsekvent ridning som gällde och vilken aha-upplevelse! Så fort jag kortade tyglarna och började rida på riktigt så vart hon så fin! Formen vart bra, takten likaså och hon sökte sig härligt framåt.
En till sak som jag måste tänka på är min ytterskänkel i högervarv, den måste jag börja rida mer med för att komma åt vänster bakben så att det hela tiden trampar på ordentligt.

Älskar dom här dressyrträningarna för Uffe som jag har varannan måndag, lär mig alltid något nytt och får ofta väldigt mycket tips med mig hem. Synd bara att jag tränar dressyr så sällan, hade det bara varit gratis så jag gjort det varje dag 😉😉

Nu ska jag ta med det här tänket imorgon under hoppträningen. Nu är det slut på att åka häst, nu ska jag börja rida på riktigt!

Likes

Comments

Flicka, Tävling

Hej!

Igår hade vi inte de bästa förutsättningarna, eller det hade ingen på tävlingsplatsen heller för den delen. Deras utebana var frusen, där egentligen framhoppningen skulle vara. Så istället hade dom delat av en liten bit av tävlingsbanan i ridhuset till framhoppningen. Framhoppningen vart alltså väldigt liten och man hade väldigt kort tid på sig att trava, galoppera och hoppa fram då man bara kunde skritta ute och bara fick vara 4 ekipage på framhoppningen.

Framhoppningshinderna kom väldigt snabbt ur sväng och vi fick inte några bra språng alls till någon utav klasserna.

90 bed. A - 0 fel

I den här klassen var hon spänd och pigg. Vi hade korsgalopp i kurvor och när jag gjorde halvhalter så tappade vi rytmen. Men hon skuttade runt felfritt på hinder.


Länk till rundan: HÄR

100cm A:0/A:0 - 8 fel

Till den andra klassen brukar hon ha sprungit av sig lite energi och därför vara mer lättriden, men hon var fortfarande väldigt pigg. Hon rev tvåan, ett räcke som hon hon rev med fram. Hon hoppade mer framåt än uppåt. Inte så mycket jag kunde påverka eftersom att hon inte riktigt tog mina halvhalter. Sen rev JAG femman. Jag glömde bort var den var så vi fick en konstig väg, hon hoppade av långt ifrån och räckte inte över utan rev både bak och fram. Jag klappade henne lite snabbt och red vidare på nästa. Hon var duktig som försökte och inte stannade.

Länk till rundan HÄR

Det är så svårt. Hon är pigg och springer mest, men hon är såå känslig. När jag tar i henne så ruskar hon på huvudet och vi tappar rytmen. Imorgon har vi dressyrträning och på Tisdag har vi hoppträning. Kanske testar ett annat bett, får se. Träna träna!

Likes

Comments

Faktum

Hej!

Igår hade Faktum återbesök. Han är inte frisk än, utan har fortfarande, såhär 6 månader senare har han samma symtom. Igår var det en annan som kollade på Faktum eftersom att veterinären som vi brukar ha har slutat. Han trodde att det som vi har behandlat bara är sekundära problem och att vi inte har hittat det riktiga problemet än. Nästa fredag ska vi dit igen, då kommer en ny veterinär och kollar på honom. Vet inte vad jag ska hoppas på...

Alla gillar Faktum på kliniken, haha. Han får ofta beröm för hans speciella personlighet, han är verkligen något speciellt den här filuren. <3

Likes

Comments

Flicka

https://scontent.cdninstagram.com/t50.2886-16/14937620_1118112951643277_258884372151664640_n.mp4

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon!
Idag är en riktig slö-morgon. Ute är det snöblandat regn och jag ligger inne i soffan under en filt med vovvarna.

Efter lunch tänkte jag ta bussen till stallet för att rida båda hästarna i ridhuset. Flicka ska gå ett pass med fokus på traven. Hon blir gärna lite kort i traven och tar inte riktigt för sig, så det ska vi öva på! Faktum rids lösgörande i skritt och trav. Han ska ridas i en låååg form och lite framför hand med tanke på hans korta rygg. Imorgon är det äntligen återbesök, hoppas, hoppas på bra besked!

Ikväll ska jag låna en klippmaskin av en kompis så då ryker pälsen på Faktum. Flicka ska också få öva lite eftersom att hon är livrädd, men målet att få av lite päls iallafall 😉 Just nu ser båda två ut som nallebjörnar. Jag har inge haft något behov av att klippa Faktum än eftersom att han inte tränas. Flicka har vi ju försökt klippa utan vidare framgång😉

Likes

Comments

Vardag

Hej på er!

Igår hade jag det jättemysigt med Elin i stan, vi lunchade och strosade runt bara. Sen sov hon hos mig och nu sitter vi på bussen påväg till Tierp. Jag ska rida ut Faktum i ruskvädret och sen ha hoppträning på Flicka. Kommer förhoppningsvis film senare!

Likes

Comments