Header

Det är ju trotsallt bara januari fortfarande. Tycker man får januari på sig att klura på hur det nya året ser ut. Behövde inse några saker innan jag hade bestämt mig.

1. Sluta dricka alkohol. Det går till en viss gräns. Och visst det som hände var inte pga att jag hade druckit för mycket, för så mycket hade jag inte druckit, men jag är säker på att alkohol triggade igång det till en viss del. Och när det går ut över personer jag älskar så måste jag sluta. Ser faktiskt framemot kommande utgångar helt nykter. Kommer spara så mycket pengar haha!

2. Börja träna. Gymkort är klappat och klart och det är bara att påminna sig själv att jag aldrig spenderat så mycket på en grej förut så kommer jag dra mig dit. Har ju som nämnt redan i bloggen saknat att träna och nu är jag igång igen. Ska bli skönt att få en kropp av vara stolt över igen. Har nog saknat det mest.

3. Dricka mer vatten. För att det måste jag för min KNAS hy. Min hy har aldrig varit så här hemsk och alla källor säger detsamma "Drick mer vatten". Och för min huvudvärks skull också.

4. var en snällare person. För att det borde alla sträva efter. Alltid.

5. Sluta äta skit. Påriktigt. Chips och dip två gånger i veckan + en bj i veckan + två kladdkaksbitar i veckan är inte att "unna sig" det är att förgifta sig själv i det stora hela. Kommer inte sätta något godisstop eller liknande bara lova mig själv att försöka hålla mig borta från sådant där.

6. Åka på eller planera en resa. För har alltid haft som mål att jag ska resa efter studenten men nu när det är så nära vågar jag typ inte. Jag vet ju att om jag verkligen bestämmer mig för att spara och plannera en resa så kommer jag komma iväg på en.

7. Bli vegetarian igen. För har saknat vad det gjorde för min kropp och samvete. Detta har jag redan börjat med då jag började första januari men det är ju ändå ett av mina nyårslöften.

8. börja prata med en spykolog/kurator. För mitt spyke behöver det. För att jag behöver det.

9. Ta tag i skolan. Vill inte gå ut med poäng som fattas. Måste sätta mig ner och beta av uppgift efter uppgift som ligger och släppar. Det är bara att göra. Och att gå till skolan. Även om dagarna känns för långa ibland.

Likes

Comments

Att jag har ångest är något jag inte går och tänker på. Jag har liksom vant mig vid att ständigt övertänka och att hjärnan alltid går på högvarv och att bara se det värsta som kan hända i allt. Det är jobbigt. Väldigt jobbigt. Men oftast finns den bara där. Som en lite jobbig del av mitt psyke men som inte skadar allt för mycket.

Sen finns det dom kvällarna då jag isolerar mig och gråter, och gråter och gråter. Dom kvällarna som jag får med jämna mellanrum för att ibland blir den lite jobbiga delen av mitt psyke en mycket jobbig del av mitt psyke. Jag vill ju vara en glad människa hela tiden och därför tär de där kvällarna extra mycket. Jag känner mig skadad och halv och jag vill inte att folk ska se den delen av mig som jag skäms så mycket över. Den delen som egentligen inte har med mig att göra. För jag vet ju att jag är en glad person. Men just dom där kvällarna så är det så svårt att komma ihåg att jag inte är min psykiska ohälsa. Då den tar över. Då den får mig att gråta, hyperventilera och skrika. Då är det så jävla svårt.

Jag vet inte ens vart det kommer ifrån. Jag har världens bästa föräldrar vars ända brister är att dem inte älskar varandra längre, världens bästa vänner som jag vet bryr sig men som jag knappt vågar prata med om detta då jag inte vill tynga ner dem med min skit och världens bästa pojkvän som sett mig i mitt värsta skick men som ändå stryker bort mina tårar och säger att han älskar mig. Jag vill ju vara hel och lycklig för dom men hur blir man det?

Likes

Comments

Att jag inte har förstått det förens nu är ju helt otroligt. Mitt mående går i samma mönster varje år och att jag inte kopplat ihop det med vädret förens nu är sjukt. Det är så här mitt år går: Början av året när det fortfarande är mörkt och kallt och grått mår jag fortfarande dåligt sen i höstas. När värmen börjar komma så blir livet successivt lättare och lättare i takt med att solen är uppe mer och mer var dag som går. På somrarna är jag euforisk och början av hösten känns som en ny och fräsch start. När vintern kommer igen blir jag bara mer och mer nere igen. Och så har det varit så länge jag kan minnas.

Jag har väll tidigare tänkt att det bara är otur att all skit händer på vintern men inser nu att det inte är sant. All skit som händer under sommarhalvåret orkar jag bara inte bry mig om för jag är för glad.

Flyttar till Thailand nästa vinterhalvår. Så här kan jag ju inte ha det för alltid.

Likes

Comments

Hur jag vill klä mig just nu. Är på jakt efter en topp med utsvängda armar vilket står högst på min must have lista. Gillar verkligen den vita blusen som har lite utsvänga armar och som man även knyter i halsen. Lackade jeans(som dom på bilden dvs sådana som glänser lite) vill jag också väldigt gärna ha men lyckas inte hitta några bra alls. Så här vill jag i alla fall gå klädd när jag ska försöka överleva resten av vintern.

Likes

Comments

Skrev ett långt inlägg i söndags om hur mycket ångest jag har över denna termin. Den texten råkades dock raderas och känner ändå att det kanske var meningen.

I texten skrev jag om hur jag hade fått en panik ångestattack pga teatern förra terminen. Jag skrev även om att jag är osäker på om jag kommer klara mig igenom brytveckorna och föreställningarna som kommer. Jag hade inte heller tänkt gå till skolan idag. Men just nu sitter jag på årets första teater lektion och känner att detta kommer gå bra. Det är 150 dagar kvar till studenten. Ska jag ge upp 150 dagar innan studenten när jag redan klarat 11 och ett halvt år? Nej det ska jag absolut inte.

Likes

Comments

Solen som aldrig går ner(bild tagen 11 på kvällen liksom!), Islatte på en uteservering, bruna bara ben, Stockholm på sommaren.

Likes

Comments

Veckans bästa: Hmm måste nog vara att gå på bio med Simon i tisdags. Filmen som vi såg, Lion, var så himla bra och det var så mysigt att gå på bio med Simon!

Veckans Sämsta: 100% kylan. Min hy blir kaos, mitt hur blir kaos och mitt mående blir kaos i kyla som denna. Hatar det. Vill ha sommar nu.

Veckans bästa köp: Köpte ett nytt armband på januarirean som jag älskar. Kommer bli ett så himla fint vardagssmycke.

Veckans godaste mat: Pizzan jag åt i fredags var himla god. Rulles pizzeria är nog bästa pizzerian enligt mig så jag har tur att dem levererar hem till mig haha.

Veckans mående: Ganska bra. Eller ja... jag har haft så extremt mycket ångest över detta halvår i skolan som kommer. Teatern som vi kommer ha flera brytveckor av har jag ångest redan nu över tillexempel. Snart börjar det och jag vill verkligen inte.

Nästa vecka ser jag framemot? - Första utgången på en månad(!) och kanske, kanske en hemmafest vilket isåfall är första sen typ i somras? haha.Likes

Comments

Klippte av luggen en bit häromdagen och gillar det mer och mer hela tiden. Kul med lite förändring då jag alltid tyckt mitt hår sett väldigt "basic" ut haha.

Likes

Comments

Ikväll så ska jag och Simon på bio och detta är filmen vi ska se! Jag tycker den verkar superbra och har höga förväntningar efter att Flora bloggat väldigt gott om den. Tycker även om Dev Patel så mycket ända sedan jag kollade på Skins för flera, flera år sedan och vet redan att han är en så duktig skådespelare så det kommer ju bara göra filmen bättre.

Att gå på bio är underskattat tycker jag. Önskar att det var lite billigare och att jag gick oftare på bio. Tycker det är så mysigt.

Likes

Comments