Julia Eklund

Jag är en person som varje år sätter upp nyårslöften och jag är även en av dom få som inte bryter dom efter någon vecka. Med varje löfte så finns det alltid ett mål bakom det hela som jag vill klara av med hjälp av dessa löften. Och självklart, jag har många mindre mål som inte är dom jag fokuserar på i första hand. Det är alltid skönt att ha något rimligt att sträva mot och ta det steg för steg, genom att ha ett löfte till sig själv och sätta upp målen.

Löftena som ligger mest i mitt fokus för 2018:

- Träna och hålla koll på kosten, klassiskt!
- Lära mig tänka mer på mig och att allt runt mig inte alltid är det viktigaste. Ha en dag i veckan som jag bara tar hand om mig själv. För, jag själv är viktigare än något annat, eller?
- Hitta på saker som jag aldrig gjort tidigare, det kan vara små saker som äta ute på något nytt ställe till större saker som att besöka nya platser i landet, eller kanske till och med utomlands. En busketlist på saker jag vill göra under 2018 kan bli hjälpen för att just hålla detta löftet, får jag med A på detta så tror jag det blir ett kliv närmare målet.
- En mer personlig grej och det är att förbättra mitt mående psykiskt, få det negativa till något positivt. Det hör väll lite ihop med den övre, men ändå inte riktigt samma.

Som jag nämnde är inte detta bara löften utan vägen till det mål jag vill nå. Mål brukar vara en extremt viktig grej för mig för att få saker och ting att bli gjorda och att jag ska känna mig motiverad till att göra något. Dessa löften är olika steg för att nå just mitt mål för året och att få något som gör att vardagen blir lite mer som en utmaning, fast långdraget. Utan dom här målen så har jag svårt för att vilja göra något åt det. Med ett mål och att man ser det framför sig, "dit ska jag", så motiverar det en att gå upp på morgonen och få det gjort, vad det än är bara det är ett mål som du verkligen vill uppnå.

Mina löften är ett steg för att nå mina mål:

- Med träningen och kosten är mitt mål som nog dom flesta har, att bli mer fit och mer vältränade än vad jag är nu. Med fit menar jag att jag inte ska nå målet att få magrutor eller så, utan att jag ska känna mig vältränad och jag ska må bra av det, alltså behöver det inte synas på utsidan, utan mer för att jag ska känna att jag gjort bra ifrån mig. Detta kommer bli att mitt självförtroende blir bättre, eller jag hoppas iallafall, det skulle vara ett stor plus på kanten.

- Med att lära mig tänka att jag är viktigare än saker runt om mig har jag fått från att jag oftast tänker på saker som ska göras innan jag tänker på min hälsa. Så det jag vill nå med detta, det som är mitt mål, är att klara av att tacka nej till saker och ting om jag känner och innerst inne vet, att jag inte mår bra eller att det kommer påverka mig negativt.

- Att hitta på nya saker och uppleva saker man tidigare aldrig gjort skulle för mig vara något väldigt positivt. Både roligt att hitta på annorlunda saker i vardagen men också för att få utmana sig själv till att inte gå efter samma rutiner direkt man ska hitta på något, utan att bryta mönstret lite. Detta vill jag göra för att våga testa nya saker och våga släppa trygga platsen, alltså sitt hem, och ut och hitta på saker istället, utmana som sagt.

- Med mitt mående psykiskt, det är nog lätt att räkna ut vad jag vill uppnå med det, men det är självklart att jag ska må bättre, simple as that!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Januari, Februari och Mars var de månader som var mest fartfullt och mest äventyrliga på 2017. Under första delen av året var det många vändor fram och tillbaka upp till Leksand för att se hockeylaget LIF spela live. Så många klacksånger har sjungits och många matcher blev spelade med mig i arenan.

I Mars åkte jag och klassen på samhällsprogrammet till Polen och Krakow för en studieresa för att få besöka staden och även en heldag på Auschwitz. Så resan blev väldigt känslig då det var tungt att se att detta faktiskt ha hänt och att se det i verkligheten, det man bara läst i böcker. Trots känslorna så var det värt det, ett riktigt uppvaknande över hur det faktiskt är, så det var värt varje sek.

Bjuder även på en selfie från början av året.

April Maj och Juni var dom månaderna som var dom "bästa". Det var nämligen då jag gick igen tiden att förbereda inför studenten och även fick uppleva STUDENTEN. Förberedelserna och liknande var i mitt fall, studentkryssningen. Det var bland det roligaste och även mest spännande sak jag gjort under 2017. Massa dans, en hel del nyttjande av alkohol, nya människor och härliga människor som följde med mig dit. Något jag rekommenderar starkt, åk, du kommer inte ångra dig.

Fram tills den stora dagen planerades ytterligare en hel del aktiviter med klassen, så som grillningar, utekvällar och mys med vännerna, vilket var det som gjorde att studenten blev som mest lyckad. Som sagt, i Juni tog jag studenten och dom flesta förklarar studenten som "bästa dagen i mitt liv" men för min del var det en dag att minnas men jag har haft det bättre. Men trots dom tankarna nu efteråt så var det otroligt roligt och jag känner att det blev så bra som vi kunde utan att vara allt för överdrivna med planeringen och jag lyckades göra att jag för alltid kommer minnas min student.

Efter den stora dagen var stranden och somriga äventyr mitt andra hem, så att säga.

Juli, Augusti och September var bra månader på så många olika sätt. Det största och som jag minns mest ifrån sommaren 2017 är Bråvalla och mitt älskade HOV1. Det var en otrolig känsla att få se dom live och att uppleva Bråvalla för första gången och förhoppningsvis inte sista. Jag har höga förväntningar inför nästa år och att jag ska få uppleva det minst lika bra som detta.

I Augusti blev det mer äventyr men denna gången med L och en roadtrip ner till Karlskoga för att träffa folk, A bland annat. Den stora planen för helgen var att gå på PIP (Putte i parken), för att återigen få se HOV1 live. Denna gången lika bra men denna gången inte lika mycket minne då nyttjandet av alkohol var på en lite högre nivå nu då jag inte behövde vara "på min vakt" på samma sätt. Helgen blev bättre än förväntan och både jag och L åkte hem med ett leende på läpparna.

Skulle sammanfatta dessa månader som att HOV1 stod mycket i fokus!

Oktober, November och December som till stor del tillbringade i en bil påväg upp och ner från Jönköping då distans kräver det. Annars har dessa månader också bestått till mesta dels jobb och att fokuserat mer på hälsan och att må bra inför det nya året.

Det vi alla väntar på i slutet av året är ju självklart julafton och den firades hos mina gudföräldrar på morgonen med frukost, julklappsöppning och mys med julmusik mm. Dagen fortsatte sedan med jobb, även på julafton blev det ett pass för min del, 11-21. Jag fick fira en hel del jul även där och det blev lyckat trots allt, med julkänslan, vi fick julmat, julklappsöppning och grejer.. och självklart kollade vi på kalle vid 15, traditionen bryts inte!

Innerst inne skulle jag säga att dessa månader var dom bästa, faktiskt.

Likes

Comments

Just nu är det ett stort kaos hemma hos mig då jag är i full gång med packningen, och det blir inte bättre ju mer man packar. Idag är det exakt en vecka till jag flyttar och jag har inte ens kommit hälften... men jag jobbar på det. Som sagt är det exakt en vecka kvar tills jag lämnar Ludvika och det är nervöst trots att det är detta jag vill, men jag antar att det är meningen att vara nervös när man lämnar sin hemstad. Det ska trots det blir otroligt kul och spännande att testa på lite nya miljöer och "öppna nya dörrar".

Annars då? Annars är det dags att börja mina nätter, idag och 4 nätter framåt. Det betyder alltså att min nyårsnatt kommer bestå utav jobb , men jag ska göra det till en hyfsad nyår trots det. Vad består eran nyår av och är ni taggade? Jag är taggade på grejen att det är ett nytt år och att nya möjligheter öppnas, om man kan förklara det så utan att låta allt för klyschigt.

Likes

Comments

Denna bild är så mysig... verkligen!

Det har varit en roligare dag än vad jag hade tänkt. Annandag jul skulle besått av jobb och en hel del vila... men den slutade med barnvakt åt småkusinerna och en vända till Borlänge för shopping på mellandagsrean. Hittade en del saker.. men mestatadels är till flytten eller till efter flytten, vilket inte är så kul nu, hehe. Nu på kvällen kollade vi en hel del hockey, först leksand som bjöd på en skön vinst med 1-3 och sedan JVM, som även dom bjöd på en överlägsen vinst, 1-5. För er som inte riktigt bryr er om hockey så kollade vi även twilight som går på tv just nu, lite nostalgi känsla där sen när man var mindre och älskade dom där filmerna. Nu blir det sängen iallafall och upp för nya småäventyr imorgon bitti!

Likes

Comments

Dagen vi alla väntat på är här. Dagen då dom flesta mår lite bättre och har det lite mysigare än vanligt. Julafton 2017.

Som jag sa igår består min julafton utav jobb, men jag är inte bitter för det... det kommer vara mysigt ändå! Även på jobbet ska vi fira och få julmat mm. Så trots det tror jag att det kommer bli en lite mysigare söndag än vanligt. Annars började dagen med jul-frukost hos gudföräldrarna och därefter paketöppning då jag skulle iväg vid kl.10 pga jobbet. Julklappsöppning är alltid lika roligt och mysigt varje år, otroligt! Så 24 december började jättebra och jag hoppas den fortsätter likadant! GOD JUL!

Likes

Comments

Dagen före dagen och jag kom precis hem från ett långt jobbpass men även ett väldigt mysigt sådant. Varit mycket förberedelser inför morgondagen med mat, sista pyntet och julklappar.

Nu till kvällen blir det uppesittarkväll med min familj och även mina gudföräldrar. Vi har en otroligt mysig kväll framför oss tror jag. Men trots det tror jag att det blir en hyfsat tidig kväll då jag jobbar julafton i år, 11-21. Så för min del blir det inte så mycket "firande" så sätt men jag tror att jobbet kommer att göra det till en bra jul trots allt. Ni andra får fira lite extra för mig imorgon och ha en otroligt mysig dag med familj och när och kära!

Likes

Comments

Sen sist har ett stort beslut tagits och ja, det är lika stort som det låter...

Jag har som sagt tagit ett stort beslut och skulle nog säga att detta kommer göra mitt liv helt och hållet annorlunda. Det som kommer att hända nu vid årsskiftet är att jag ska flytta... långt! Jag har nämligen hittat bostad i Jönköping och det är där jag kommer att tillbringa mina närmsta månader. Jag är i ett sådant lyckorus men ändå så extreemt nervnös att få lämna denna staden och testa på något lite mer... fart?!

Så december ut jobbar jag på mitt gamla jobb och jag kan inte säga att dom snålat på jobbpass sista tiden. Min julafton och nyårsnatt består utav jobb. Jag har knappt tid till att packa inför flytten, men ända som går i mitt huvud är "para". Men det är så det ligger till och det är det som kommer bli min början på 2018, en flytt på 34 mil (!!).

Likes

Comments

Att jag aldrig lär mig, nu var det flera dagar sen jag uppdaterade sista. Som vanligt har ni inte missat mycket utan bara en hel del jobb, träffat kompisar och en hel del hockey. Även ikväll är det hockey på schemat och till det blev det sushi och massa mys. Annars ser helgen lugn ut förutom imorgon, Lördag, då ett jobbpass under dagen är inplanerat och för att komma igång med träningen igen blir det minst ett pass till helgen. Vi får väl se hur det blir med den saken, hehe!

Likes

Comments

Måndag - Åka förbi vid mormor och morfar och hälsa på dom.
Tisdag - Börja dagen med städning av rummet och sedan vidare till ett kort arbetspass.
Onsdag - Inget riktigt inplanerat men det är hockey på kvällen så antingen titta live eller hemma i soffan.
Torsdag - Dags för ännu ett pass och packa inför helgens äventyr.
Fredag - Åka till Karlskoga för en helg med bra människor. Avslutas med bio på kvällen.
Lördag - Fortsatt umgås med bra människor. Kolla på hockey live mot Karlskoga och kvällen avslutas med utekväll i Örebro.
Söndag - Hemfärd från en förhoppningsvis toppen helg.

Likes

Comments

Dessa fyra är mina favoriter i mina listor just nu. Otroligt underbara låtar som får en på lite bättre humör 9/10 av gångerna vilket underlättar vardagen lite extra. När det kommer till musik så har jag en låt jag lyssnar på repeat vilket gör att jag byter favoriter var och varannan dag. Men just dessa har jag haft ett tag nu vilket gör dom till något speciellt.

Likes

Comments