Header

Hej fina ni! Hoppas ni mår bäst!

Marknadsföringen för "Get it done brand Sweden" är i fullgång och snart smäller vi upp eventet! Hoppas ni är lika taggade som oss?!

Varje dag lägger vi upp en ny bild där vi förmedlar ett budskap, det kan vara allt från hur man ska tänka när man tränar till att vi pratar om teknik. Och idag är det lilla jag som får stå modell för "Get it done" marknadsföring - både på instagram och Facebook!

Ni glömmer väl inte bort att gilla oss? Klicka här så vore vi evigt tacksamma!

Hoppas ni vill följa med på denna inspirerande resa tillsammans med mig, Dejan Petrovic och många fler!
Vi lovar er, det kommer komma fler överraskningar så småningom... Håll i er för nu åker vi!

Psst..! Skulle du vilja ha en exklusiv inbjudan till eventet på mejlen? Kontakta mig så fixar jag det! Bamsekram!

Likes

Comments

Vardag

Jag blev utmanad av fina @juliahnsson (som för övrigt har världens bästa namn!) att göra denna challange. Så himla skoj! Längst ner på sidan har jag också nominerat fem nya bloggare, spana in om det blev just du! Let's go!

FEM SAKER JAG INTE KAN LEVA UTAN:

Min lillebror - jag älskar så klart alla lika mycket i min familj men jag måste ändå få nämna min lillebror utan att favorisera. Han får mig alltid på bra humör.

Chips - haha, vilken konstrast va? Går från min kära lillebror till en chipspåse... Man ba "Ja, Julia, du vet verkligen vad som betyder något här i livet!". Nej, men på riktigt, jag vill inte ens erkänna hur många chipspåsar jag trycker i mig i månaden...

Kaffe - alltså. jag. överlever. inte.

Min dator - inte för att blogga, surfa på internet eller hänga på Facebook utan för att få skriva. Skriva, skriva, skriva utan att någon lägger sig i.

Böcker - jag älskar att läsa en riktigt bra bok! När inget annat runt omkring existerar förutom textraderna framför dig. Det är givande.

FEM SAKER JAG VILL GÖRA I MITT LIV:

Plugga - jag saknar verkligen att få sjunka ner i studierna igen. Att få analysera, studera och verkligen djupdyka i ämnen man brinner för. Och ha tydliga mål, rutiner, jag fullkomligt älskar det! Håller tummarna att jag kommer in till skolan jag sökt i vår...

Köpa radhus med min kille - inte lägenhet utan ett litet mysigt radhus med en perfekt stor trädgård och fin uteplats. Ett alldeles eget kontor, som jag kan låsa in mig på och skriva när inspirationen infinner sig, är ett måste!

Föreläsa (mer) - ja, jag har ju föreläst tidigare en gång och är bokad igen den 8 december MEN jag skulle vilja föreläsa ännu mer. Att få beröra med ord, tankar och funderingar genom tal och gester är så berikande för själen. Och vem vet, jag kanske redan nu har något på gång... *blink*

Spela in en podd - fy bubblan va kul det skulle vara!

Resa - önskar bara att jag inte var så förbaskat flyggrädd! Prio hade varit att åka till Irland. Vilken dröm.

FEM SAKER JAG ÄR VÄRDELÖS PÅ:

Sjunga - alltså på riktigt ni vill inte ens höra mig...

Laga mat - jag kan absolut ingenting om matlagning men jag har intresset! Sen att allt går åt helvete i köket är en annan femma...

Vänta - det kan vara allt från att ha planerat att åka och köpa en möbel på IKEA, man vill bara göra det NU, NU, NU till att man bokat in en resa. Har jag bestämt något så ska det helst hända på en gång, så är det bara!

Sminka mig - fyfan, jag ber om ursäkt till alla er som älskar smink osv, men hur kan ni ens tycka att det är kul?

Gosa - min kille men framför allt mina vänner klagar konstant på att jag inte kan gosa! Jag kramas sällan, myser in mig eller är så där närgången... Men jag älskar dem lika mycket för det <3

FEM SAKER JAG ÄR RÄDD FÖR:

Flyga - jag bokar inga resor för att det är så jävla jobbigt.

Trånga utrymmen - jag har klaustrofobi.

Familj/vänner ska dö - vad som helst kan hända med mig bara det inte händer mina nära och kära något.

Inte nå mina mål - för jag har ju så mycket drömmar som jag vill uppfylla!

Må så här hela livet - jag orkar inte ha ångesten som min kompis längre.

FEM SAKER JAG INTE BERÄTTAT FÖRUT:

Jag suger på matematik.

Jag är en superkänslig person på insidan men som kan verka rätt tuff utåt.

Jag Ä L S K A R svenska filmer. Gärna de lite äldre så som "Änglagård", "Sällskapsresan" och "Tomten är far till alla barn".

Jag HATAR skräckfilmer. Sist jag kollade på en skräckis fick jag en panikattack, skämtar inte...

Jag försover mig aldrig. Det har aldrig hänt.

...Däremot är jag alltid sen när jag ska träffa mina kompisar. De får alltid vänta 5-10 minuter, hehe...

Likes

Comments

Vardag

Idag var det dags för en gammal hederlig rensning av garderoben. Känns som jag rensar och rensar men klädberget bara byggs på... I alla fall, skulle ni vilja kan ni kika in på Tradera och kolla om ni hittar något. Tryck på siffrorna nedan. Jag säljer allt från märken som Gina Tricot, Odd Molly, VILA och Oasis. Bamsekram!

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.

Likes

Comments

Inspiration

Nej, hörrni, vet ni vad. Nu är det dags att komma igång med träningen igen. Det har blivit alldeles för mycket slarv de senaste veckorna. Jag märker ju själv att kroppen mår mycket bättre när jag väl får röra på mig! Jag tänker kanske inte gå in stenhårt, risken då är att jag tappar motivationen (som jag egentligen inte har), utan mer ha som mål att vara aktiv varje dag.

Hur gör ni för att öka er motivation? Kom gärna med tips!

Likes

Comments

Inspiration, Vardag

En hel del förändringar pågår i mitt liv just nu och den här veckan har verkligen präglats av olika omställningar. Därför har det också varit väldigt viktigt att hela tiden försöka samla sig. Jag pratar mycket om andningen (jag vet) men nu menar jag verkligen samla sig. Med kropp och själ. 

Jag tror att människan måste få tid att förbereda sig för att sedan kunna tackla motgångar och rädslor. Men hur hittar man den tiden? Och framför allt hur förbereder man sig? 

Det är olika från person till person, absolut, men det största jag tror vi alla har gemensamt är kraften som kommer inifrån. Man måste vilja för att våga. 

Den här veckan har verkligen präglats av olika omställningar och jag har fått anpassa mig, ladda om, försöka på nytt. Och det är med glädjande besked jag fortsätter kämpa för att hitta den där kraften. Jag vet ju att den finns där någonstans. 

Likes

Comments

Krönika

Jag har vandrat i de djupaste spåren, i den mörkaste skogen och fastnat i den farligaste fällan. Där nere, i det svarta hålet, hittar jag mig själv. Jag har vandrat och vandrat. Och nu fallit. Det finns ingen energi kvar för att resa sig upp. Jag finner inte styrkan. Jag vill skrika på hjälp men rösten brister. Det är tomt. Så jävla tomt. Jag kan höra hur träden sjunger. Det är inte någon vacker visa. Nu dör jag, tänker jag. Här och nu, nu dör jag. Och så vaknar jag.

Mardrömmarna kommer allt för ofta på besök nu för tiden. Jag vaknar upp kallsvettig samma tid varje natt och tror att jag slutat andas. Varje natt fumlar jag i drömmen fast jag vet att jag är vaken. Mardrömmarna skrämmer mig som aldrig förr. De är verkliga nu. Vi har blivit ovänner, jag och mardrömmarna, en ständig kamp som pågår varje natt. Och jag förlorar alltid.

“Det är bara en dröm”, säger hon. “Tur att det inte är på riktigt”. Ja, tänker jag, men tanken skrämmer mig. Tänk om jag någon gång skulle hamna i det där svarta hålet och aldrig lyckas ta mig upp? Tänk om jag inte är tillräckligt smart för att förstå att det är en fälla? Eller vänta, stopp ett tag, jag har ju redan varit där så många gånger redan. I verkligheten.

För det är inte lätt att ta sig upp, det är inte lätt att börja om, det är inte lätt att orka hela tiden. Ibland faller vi utan någon som helst styrka kvar i kroppen.

För det är inte lätt att intala sig själv att allt kommer bli bra, det är inte lätt att vara positiv, det är inte lätt att försöka göra allt rätt hela tiden. Ibland säger själen ifrån utan att kroppen har någon som helst talan.

För det är inte alltid lätt att leva, det är inte lätt att försöka styra och ställa, det är inte lätt att försöka planera allt alltid. Ibland hinner tiden ikapp och framtiden har ingen som helst betydelse där och då.

“Försök att somna om nu”, säger hon. “Du ska se att det blir bättre i morgon”. Ja, tänker jag, men tanken skrämmer mig. Tänk om varje dag skulle förbli densamma? Tänk om jag varje morgon måste börja om på ruta ett? Eller vänta, stopp ett tag, jag har ju redan hållit på så här i tre månader. Och ingen förändring sker.

I de djupaste spåren, i den mörkaste skogen har jag fastnat i den farligaste fällan. Där nere, i det svarta hålet, finner jag en svag, trasig och sårbar människa. Jag har kämpat, och så har jag kämpat lite till. Nu får det fan vara bra!

Jag är rädd för att somna. Även om jag gärna skulle sova mig igenom det lidandet. Men jag vågar inte. Det krackelerar. En gång till nu Julia, ta i från tårna - nu får det fan vara bra!

“Vi ses i morgon”, säger hon. “Godnatt”.

Den natten sover jag som en stock. Jag drömmer inget särskilt. Allt är helt plötsligt svart. Och det är skönt. Så jävla skönt. Jag behöver inte tampas med mig själv för en gång skull. När jag vaknar morgonen därpå känner jag mig klar, ljus, positiv, glad och kärleksfull. Jag ligger kvar i sängen ett tag. Tittar upp i taket. Inte börja dagen med att stressa nu Julia, du har ingenting som du har bråttom till. Jag sträcker ut hela kroppen, själen, vänder mig ut och in och tänker, fan va lite sömn kan göra ändå.

Jag ska inte glömma bort att vila. Även om det känns som att det är det enda jag gör. Sova ruset av mig fast jag inte är full. Och med nya krafter laddar jag om för att jag vet att jag inte kommer kunna bevara ljuset hela tiden. Men jag kan försöka.

Likes

Comments

Lite "rolig" fakta om mig: jag har aldrig velat gifta mig. Alltså aldrig. Jag har känt så sedan jag var liten. Mina vänner pratar om förlovning, deras framtida bröllop och jag står där... Känner ingenting. Jag vet inte varför. Jag kan liksom inte sätta ord på det.

Lite komiskt kanske att jag gör en inspo med bröllopsbilder, men jag tycker det är så fina att titta på! Och jag inspireras av den djupa och eviga kärleken i bilderna, verkligen, men tycker kanske inte att en ring är det bevis som behövs.

Hur ser ni på giftemål? Vill ni gifta er någon gång?

Puss och kram. <3

Bildkälla: pixabay.com

Likes

Comments

Vardag

Ä N T L I G E N fredag, eller vad säger ni?

Idag har varit en lugn dag. Har spenderat tid med min lillebror, lagt från mig både dator och mobil och bara varit. Det behövs ibland.

Nu är vi tre stycken som ligger och myser i vår säng framför idol - jag, min man och lilla fluffen (även kallad Billie).

Vill också önska alla läsare en trevlig helg och framför allt tacka för era fina kommentarer! Ni är bäst.

Suss gott sen när det blir er tur. <3

Likes

Comments

Instagram @juliaekholms

Nouw Magazine