Header

Vardag

Och där var min semester slut. Men bara för att jag återvänder till jobbet så ska bloggen inte få börja lida igen.. Nej förfan, nu kör vi!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vardag

Jag säger så här: efter gårdagen är en pizza jävligt välbehövlig. Jag äter den utan ångest. Och då fattar ni hur dåligt jag mår. Men åh, gårdagen var så värd! K Ä R L E K .

Likes

Comments

Vardag

Glad midsommar fina ni!
Jag firar med mina nära och kära, äter gott, leker lekar och sjunger snapsvisor. Hur firar ni?

Apropå snaps, nedan följer ett recept på en jordgubbssnaps som jag blandande till i veckan. S Å god!
Skiva jordgubbarna och lägg dem i en glasburk med tätslutande lock.
Häll över brännvinet.
Låt dra 3-4 dagar.Sila ifrån jordgubbarna och filtrera genom kaffefilter.
Tillsätt florsockret.

(P.s Varför känner man sig extra lycklig på midsommar? Jag kan inte sluta le, haha)

Likes

Comments

Något jag åt mycket av nere i Spanien var sorbet. Jag tycker det är fräscht och lätt att få ner när man ätit huvudrätten. Sen är jag laktosintolerant också men det är ju ingen rolig fakta, haha! Favoriten under resan var helt klart citronsorbet! Det var också så fiffigt fixat att sorbeten serverades i en fryst citron, något som jag tänker att man kan testa hemma?!

Nedan följer ett recept:
Blanda socker och vatten i en kastrull.
Koka ihop med citronjuicen.
Häll över blandningen i en plastbytta och frys in.
Vispa upp äggvitorna med 1 msk socker tills du får ett styvt skum.
När citronblandningen har fryst, skrapa upp "snö" med en gaffel.
Blanda "snön" med äggvitan och låt stå i frys i ungefär två timmar.

Gillar ni sorbet?

Likes

Comments

Jag vill skriva att jag inte är redo att lämna detta paradis. Jag vill skriva att jag inte är redo att åka hem. Men i ärlighetens namn så längtar jag efter mina vänner, min nya lägenhet, jobbet (sjukt va?!) och den svenska sommaren. Jag ska inte säga att jag inte haft det bra här nere för tro mig, det har varit helt fantastiskt! Två veckor är alldeles lagom att få njuta, äta gott, ro om varandra och leva livet. Men som den tråkiga individen jag är så vill jag gärna ha rutiner i vardagen, planering, organisering och struktur. Visst låter det kul? Oavsett, jag må längta hem nu men om jag känner mig själv rätt så kommer jag längta tillbaka inom en vecka. För sån är jag. Adios amigos! See u next year

Likes

Comments

Visste ni att jag hatade fisk när jag var liten? Jag H A T A D E det. Jag minns när jag var liten och bortbjuden på middag hos mina kompisar och så hade deras föräldrar lagat fisk, fyfan. Och jag ville ju inte vara den som var ofärskämd så jag satt där, tuggade och försökte svälja utan att kväljas. Nu, 10 år senare, beställer jag in en tallrik med alla möjliga skaldjur och fiskar. Hur sjukt?

Likes

Comments

Vardag

Det har blivit några öl här nere. En eller två för mycket kanske. Okej, varje dag. En öl varje dag. Och jag har absolut ingen ångest nej, nej. När jag kommer hem ska jag absolut inte träna röven av mig nej, nej. Jag ska fortsätta dricka spansk öl. Spansk öl är den bästa ölen. Och den stavas S A N M I G U E L.

Likes

Comments

I torsdags fick jag tillträde till min nya lägenhet (jag vet, helt sjukt!!) men då jag befinner mig i Spanien är det lite svårt att börja flytta in, haha... Dock har jag börjat kolla på inredningsprylar och funderar över vilka färger jag vill att lägenheten ska gå i. Balkongen är den enda som jag vet hur jag vill inreda hittills... Ovan är några inspirationsbilder jag använt mig av, jag tror det kan bli skitmysigt! Bildkällor: sköna hem, instagram @jedynytakidomek och amandadahri.blogg.se

Likes

Comments

Instagram@juliaekholms

Nouw Magazine