För er som är intresserade av häst och ridsport så tänkte jag dela med mig lite om mig och min ponny.

Jag har alltså en D-ponny, valack född 2007. Han är en tysk ridponny och heter Con Carne. Jag köpte honom från Tyskland 2012.

Vi har haft både dalar och framgångar, tyvärr har han haft några skador. Det var några år sedan som han skadade sig och vi tappade allt vi hade jobbat för men är i form igen sen några år tillbaka, peppar peppar. Vi har tävlat divison 3 och division 1, båda med fina resultat. Vi har kvalat till SM med fina procent och satsar nu på SM 2018. Jag har i helgen tävlat DM, lägger upp mer om det senare. Om bara några veckor börjar elitserien och det ska bli väldigt kul att se hur det går.

Jag tävlar för Knöppelåsens ryttarsällskap, där jag även har min ponny uppstallad och tränar för Anika Fielitz som sköter verksamheten tillsammans med sin man. Jag har varit där sedan väldigt många år tillbaka och kommer att avsluta mina ponny-tid där så småningom, tyvärr. Det är väldigt jobbigt att tänka på att det faktiskt inte är så många år kvar som jag kommer att ha tillsammans med min fina ponny. Man uppskattar tiden för varje dag som går och allt kul vi har fått uppleva tillsammans, det är minnen som kommer finnas med länge och detta är jag väldigt tacksam för. Jag hoppas att lilla bubben får stanna på Knöppelåsen för en lång, lång tid framöver så att jag får gosa med honom ofta.

Man måste komma ihåg att stanna upp och tänka till lite och uppskatta det man har så att man inte tar det för givet. Det är något jag försöker göra ofta för plötsligt så finns inte denna tiden och möjligheterna kvar. Hoppas ni får en fin dag, kram!Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tänkte just på att jag inte skrivit så mycket om mig själv än och kom fram till att det var dags att informera er lite om vem jag är, hur mitt liv ser ut, mina planer och vad jag gillar osv.

Jag kan ju börja med att jag är 17 år, går andra året på gymnasiet och då går jag samhällsvetenskapliga programmet med beteende som inrikting. På fritiden älskar jag att resa, shoppa, träna med min häst, va med kompisar och testa nya saker.

När det gäller musik så lyssnar jag mycket på bland annat Kendrick Lamar, Beyoncé, Veronica Maggio och såklart massa andra artister som jag gillar väldigt mycket. Den artisten jag gillar mest är Håkan Hellström, de som känner mig vet hur mycket jag älskar honom. Det låter cheesy men han är så jäkla bra, fattar inte hur man kan gilla en artist såhär mycket. Jag har varit på tre av hans spelningar och jag får bara inte nog.

Mina planer efter gymnasiet är oklara. Jag vet exakt vad jag vill göra men jag vet inte hur jag ska hinna med allting haha. När jag har tagit studenten vill jag ta några sabbatsår och jobba, resa, gärna jobba utomlands som till exempel au pair, göra lumpen och sedan försöka komma in på polishögskolan. Att jobba som polis är något jag velat göra sedan många år tillbaka så jag fortsätter sträva mot det målet.

Jag hoppas att efter ni läst detta, har fått en lite bättre bild om vem jag är. Ni får ha det så bra så hörs vi!


Likes

Comments

Skolan har börjat igen och rutinerna kommer snabbt tillbaka. Veckan ser ut precis så som de brukar göra; skola och efter det upp till stallet.

Så på måndag efter skolan är det direkt upp till stallet som gäller och då vankas det dressyrträning. På tisdag och onsdag ska jag också upp till stallet, kanske rider ut i skogen så min häst får göra något roligt innan helgen. På torsdag är det en välbehövlig ledig dag från stallet och jag får ägna mig åt läxor som vi förmodligen kommer att få i början av veckan. Fredag är det dressyrträning igen och jag ska rida program för min tränare. Stora delar av lördagen kommer spenderas i stallet då jag måste förbereda allt inför söndagens tävling. Jag ska tävla DM i Hammarö så det ska putsas, han ska bli duschad och knoppad. Jag ska rida ett lätt och lösgörande pass och hoppas på att han är riktigt fin inför morgondagen.

Detta är mina planer, inte så avancerade egentligen men det är så det ser ut denna veckan. 


Hoppas ni får en fin vecka, kram Julia

Likes

Comments

HEJ och välkommen!!

Jag tyckte att det var dags att skapa en blogg då jag har så mycket som jag vill dela med mig av! Mina två största intressen är mode och ridning. Jag har en tysk ridponny som jag tävlar dressyr med, på elitnivå.

Jag tänkte att det kunde vara roligt att visa lite vad jag gör om dagarna och hoppas ni kommer finna min blogg rolig och intressant!!

Puss & kram

Likes

Comments