Visste ni att det faktist finns SM i makeup som är varje år? Är så taggad för att skicka in en ansökan och se om man blir antagen! :)
Sneak-peak på första sminkingen inför ansökan, en klassisk svart sotning med eyeliner/vinge och röda läppar :D

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

4 veckors semester i sommar.... och vart ska man åka då? Det är helt solklart vart man vill åka.. MALDIVERNA! <3 Men dock helt orimligt. Det är något så fruktansvärt dyrt. När jag kollade resor dit kostade de runt 30 000 och uppåt/person.

Idag är jag bara 23 år och kan inte åka dit. Men en dag ska jag dit!
It is on my bucket list :D

Likes

Comments

Jag tänker att jag ska lägga mitt företag lite åt sidan för att kunna bygga på det. Jag har ju ett företag inom skönhet, då jag är makeup-artist och är återsäljare av mitt personliga favorit märke. Produkter som jag själv använder dagligen och är super nöjd med. Men jag har under ungefär ett års tid tänkt att jag ska fylla på mitt företag och kunna erbjuda så mycket olika tjänster som möjligt, då jag älskar människor, service, skönhet och är väldigt nogrann och pillig av mig och tycker att det är roligt. Mina arbeten måste vara perfekta in i minsta detalj, annars duger de helt enkelt inte enligt mig.

Folk tycker att jag är väldigt impulsiv och bara gör det ena med det tredje och byter, byter.. Fast egentligen har jag tänkt på det för mig själv länge och bara inte tagit tag i det. Men när jag väl har bestämt mig för något så blir det så, och nu har jag bestämt mig för vad jag ska göra och vad jag har för mål just nu.

De sakerna jag vill göra kostar att utbilda sig inom, tyvärr... Därför måste jag spara ihop endel pengar för att kunna inverstera in det i mitt företag.

Just nu har jag två arbeten för att kunna nå mitt mål så snabbt som möjligt, vilket kan bli lite tufft men jag känner att det är värt det och att jag klarar av att göra så en kortare period. Om man vill något tillräckligt mycket finns det inga hinder!


Saker jag vill få med i företaget i framtiden (förutom sminkning & skönhetsprodukter)
Spraytan
Naglar
Vaxning
Trådning

Likes

Comments

"När du köper och donerar en mat påse ger du inte bara mat till ett hungrigt barn i Malawi, utan du ger dem mat i en hel månad"

Det finns hungriga barn i princip i alla världens länder, men vi har fokus på de platser där barnen behöver dem som mest.

Malawi är ett land i sydöstra Afrika och räknas som ett av världens minst utvecklade och mest tätbefolkade länder. I Malawi dör tre av tio barn innan de hinner bli fem år gamla pga undernäring och infektioner =(
Det är ett afrikanskt land som lidit under ohygglig svält och fattigdom. Produkten är speciellt framtagen för att matcha de kulturella preferenserna.

Att donera en mat påse ger livsviktig näring åt föräldralösa barn i landet. Det har till och med hjälp många barn (som annars hade varit tvungna att arbeta och försörja sina familjer) att kunna gå i skolan istället.

Mat påsen är speciellt gjord för undernärda barns specifika beho med gröt av rostad majs och sojabönor.
I mat påsen finns rätt mängd kalorier, proteiner, fetter och kolhydrater som undernärda barn behöver för att kunna växa och utvecklas.

Ditt bidrag utgör en skillnad för många barns liv - barn som inte förväntar sig att få någon mat alls!!


Exempel på ett barn som nu börjat få hjälp genom donation av mat är Tupiza, en sjuårig pojke, arbetar i gruvan för att hjälpa sin familj sedan faderns död för några år sedan. Han brukade äta ett mål mat om dagen och tugga på coca-blad för att dämpa hungern och hålla sig vaken. Nu får han ytterligare ett mål mat, tack vare donationen av mat, och det går mycket bättre för honom i skolan.

Vill du vara med i mitt projekt att hjälpa fattiga och svältande barn?

Likes

Comments

Vi har gjort om i hela badrummet på vår övervåning hemma och äntligen börjar det likna någonting! Tidigare har vi haft en jacuzzi där, men eftersom jag var den enda i familjen under många år som badade i den så kände inte mina föräldrar att det var värt att köpa en ny nu när den vi hade behövdes bytas ut till vårt nya badrum. Det blev ett smalt och avlångt gulligt litet badkar istället. Jag gillar faktist det nya badkaret mer än vår gamla jacuzzi... Även om det kan vara svårt att förstå, hehe!
Nu väntar jag bara på att vår bastu ska bli färdig, sen är jag mycket, mycket nöjd!

Just nu har jag min jobbiga vecka i månaden, vilket innebär att mina finnar gärna vill komma upp och förstöra för mig. Samtidigt har jag haft en del kramper i magen också. Ett varmt bad är perfekt för mig att slappna av på och släppa trycket för kramperna i magen. Samtidigt brukar jag passa på att ha lite home-made Spa som är super skönt och avslappnande och har hjälpt min hud att börja reparera sig igen.
I badet satt jag med en lermask i ansiktet som rengör huden på djupet. Jag älskar den för huden blir som en mjuk baby rumpa efteråt och hjälper verkligen min hud att få ut all skit. Sen har jag varit väldigt noga med att tvätta och smörja in ansiktet morgon och kväll nu i några dagar, något jag är väldigt dålig på annars. Men äntligen börjar huden att återhämta sig igen!


Detta behöver du för din egna home-made spa
- Ansikts tvätt
- Ansikts pealing
- Skål med hett vatten för att ha antsiktet nära ångan (öppna porerna)
- Lermask i ca 15-20 minuter
- Ansikts kräm
Likes

Comments

Just nu är det en pågående tävling på min instagram där du kan vinna en utav mina personliga favorit produkter som ger både starkare konturer och fylligare läppar! Tävlingen är igång fram till fredag 17/3.
För att vara med och tävla går du in på min instagram och kommenterar "TÄVLING" i kommentarsfältet. Efter fredag kommer det ske en slumpmässig utlottning för att bli vinnare till läppglanset! :D

INSTAGRAM: Julia.Daskalopoulos

Likes

Comments

Jag får hela tiden höra "varför är du emot att röka på? Så länge det bara är gräs så är det inte farligt. Det är bara en växt ifrån naturen". Jag hatar den kommentaren för jag håller bara inte med. Skulle ni äta en giftig flugsvamp då också eftersom det är en växt ifrån naturen? Well.... be my guest!

En anledning till att många börjar röka är pga önskan av att må bättre. drogen kan ge en tillfällig flykt från problemen och vardagen.
Ett piller kan dämpa smärta och ångest. Några drinkar kan få en stressad person att varva ner efter en stressig dag på jobbet. Hasch eller joint kan få olika problem att dunsta bort ett tag, det är därför man gör det.


FAKTA! Som alla som vill röka förnekar

- Innehåller THC = fettlösning som går direkt till lungorna - blodet - hjärnan också minskar aktiviteterna i lillhjärnan. Detta ämnet kan påverka både din krop och själ.
- kan orsaka: sjukdomar i lungorna, hjärtat, huvudvärk, illamående och yrsel.

- Kan orsaka smärtor i benen och ryggen.

- Man blir mer motaglig mot andra sjukdomar och förkyldningar pga våra vita blodkroppar minskar.

- Män får färre spermier, kvinnor oregelbunden eller ingen menstruation.

- ökar risken för nedstämdhet, humörsvägningar, negativa tankar.

- påverkar tänkandet och hjärnan, speciellt hos barn och ungdomar.

- man kan få flashbacks/hallucinationer och även utlösa psykoser hos vissa personer.

- riskerar att få sämre hjärnfunktioner och lägre IQ..

- minskar förmågan att koncentrera sig och att lära sig saker.

- minskad förmåga att använda sina kreativa sidor.

- det tar ca 6 veckor för drogen att gå ur kroppen. Om du "bara" röker 1 gång i månaden blir funktionssättet och ditt mående påverkat efter röktillfället = kemisk obalans och förvirring och man kommer lättare att göra misstag. Problemet är oftast att man INTE kan koppla ihop sina misstag eller hur man mår pga rökandet, utan tror att det har med något annat att göra.

- De flesta som röker regelbundet gör det för att de lider av ångest/depressioner och självmedicinerar sig själva. MEN att börja med droger är inte svaret. Om du mår dåligt, sök hjälp eller försök ändra på din livssituation till det bättre istället.

- Genom att få "fakta" av andra som har ett beroende kan man leva i illusionen av att man har läget under kontroll. Så länge drogen fyller en viktig funktion och dom negativa sidorna inte överväger kan man enkelt putta sanningen åt sidan.

- Många tycker att det lindrar depression, smärta eller stress. Ja det stämmer, men bara under en kort period. För att du ska få den effekten igen måste du sluta ett tag och sedan börja igen, eller ta till med starkare droger än grönt.

- "Alkohol är farligare än att röka på". Det finns inget som är bevisat att det ena är farligare än andra. Allt man vet idag är att båda drogerna har negativa och farliga effekter. Men eftersom fler dricker alkohol än röker på är det vanligare att se alkoholens negativa sidor.Så om du frågar mig: Om du väldigt gärna vill bli personlighets förändrad trög, seg, förlora IQ mm, förstöra för dig själv och dina mål eller förstöra dina relationer så borde du absolut fortsätta röka weed. Isådanafall är du på rätt spår! :)

Likes

Comments

Vart går gränsen när det handlar om otrohet? Och när ska man istället kalla det för svartsjuka? Det finns ju vissa områden som är mer självklara att klassa in i otrohets kategorin som att kyssa eller ha sex med någon annan.

Men vilka kategorier brukar folk räkna in det som när det gäller dessa ämnerna?
1. Bjuder någon annan på en drink/ Tackar ja till ett bli bjuden på en drink?
2. Ger ut sitt nummer eller tar ett nummer av någon?
3. Flörtar med någon annan?
4. Kollar på porr/andra tjejer/killar?
5. Skriver med någon annan bakom ryggen på sin partner?
6. Skriver flörtigt med någon annan?
7. Kommenterar någon annans bild via sociala medier? Exempel: "Wow, snygging" eller kanske en kärleksfull smajlis som "Hjärt-ögon, puss-gubbe" eller liknande?
8. Kollar åt någon annans håll


Vissa kategorier klassar jag personligen in på svartsjuka men jag är nyfiken på vad samhället och andra klassar in som Otrohet eller bara Svartsjuka?

Kommentera era åsikter! :D

Likes

Comments

Enligt LCHF metoden ska du inte äta mindre kolhydrater, socker och istället äta mer fetter, proteiner. Följer du detta strikt kommer din kropp gå in i ketos, och det är dit man vill komma!!!

Ketos betyder att kroppen har extremt hög fettförbränning. Detta är "konsekvenserna" av av din lågkolhydratkost, vilket innebär att du kommer att gå ner i vikt.

På apoteket kan man köpa stickor där du kan mäta ditt ketos värde och se om din kropp kommit i förbränningens stadiet.


Såhär äter du enligt LCHF

Ät mer av:
 • Kött
 • Fisk
 • Ägg
 • Ovanjordsgrönsaker
 • Naturligt fett (som smör)
 • Mejeriprodukter med hög fetthalt
 • Feta såser
 • Nötter
 • Bär (i måttliga mängder)
Ät inte:
 • Socker (godis, läsk med mera)
 • Bröd
 • Pasta
 • Ris
 • Potatis (pommes frites, chips)
 • Rotfrukter (kan vara okej men i måttliga mängder)
 • Gröt
 • Müsli
 • Frukt
 • Öl
 • Light-produkter

Likes

Comments

ÄNTLIGEN har jag blivit färdig med den nya designen på min hemsida!
Det har tagit mig ungefär 1 veckas tid att få den ordentligt gjord. Det har varit mycket små pill pluss att jag ständigt kommer med nya idéer när man väl testar sig fram lite och så blir det att man bara gör om, gör om och gör om. Dock blir det faktist alltid bäst när jag gör så, men det tar en jäkla tid. Börjar känna mig ganska nöjd med hemsidan nu iallafall! :)


kika gärna och kommentera vad ni tycker! :D
www.JDBeauty.se

Likes

Comments