Vi har gjort om i hela badrummet på vår övervåning hemma och äntligen börjar det likna någonting! Tidigare har vi haft en jacuzzi där, men eftersom jag var den enda i familjen under många år som badade i den så kände inte mina föräldrar att det var värt att köpa en ny nu när den vi hade behövdes bytas ut till vårt nya badrum. Det blev ett smalt och avlångt gulligt litet badkar istället. Jag gillar faktist det nya badkaret mer än vår gamla jacuzzi... Även om det kan vara svårt att förstå, hehe!
Nu väntar jag bara på att vår bastu ska bli färdig, sen är jag mycket, mycket nöjd!

Just nu har jag min jobbiga vecka i månaden, vilket innebär att mina finnar gärna vill komma upp och förstöra för mig. Samtidigt har jag haft en del kramper i magen också. Ett varmt bad är perfekt för mig att slappna av på och släppa trycket för kramperna i magen. Samtidigt brukar jag passa på att ha lite home-made Spa som är super skönt och avslappnande och har hjälpt min hud att börja reparera sig igen.
I badet satt jag med en lermask i ansiktet som rengör huden på djupet. Jag älskar den för huden blir som en mjuk baby rumpa efteråt och hjälper verkligen min hud att få ut all skit. Sen har jag varit väldigt noga med att tvätta och smörja in ansiktet morgon och kväll nu i några dagar, något jag är väldigt dålig på annars. Men äntligen börjar huden att återhämta sig igen!


Detta behöver du för din egna home-made spa
- Ansikts tvätt
- Ansikts pealing
- Skål med hett vatten för att ha antsiktet nära ångan (öppna porerna)
- Lermask i ca 15-20 minuter
- Ansikts kräm
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Just nu är det en pågående tävling på min instagram där du kan vinna en utav mina personliga favorit produkter som ger både starkare konturer och fylligare läppar! Tävlingen är igång fram till fredag 17/3.
För att vara med och tävla går du in på min instagram och kommenterar "TÄVLING" i kommentarsfältet. Efter fredag kommer det ske en slumpmässig utlottning för att bli vinnare till läppglanset! :D

INSTAGRAM: Julia.Daskalopoulos

Likes

Comments

Jag får hela tiden höra "varför är du emot att röka på? Så länge det bara är gräs så är det inte farligt. Det är bara en växt ifrån naturen". Jag hatar den kommentaren för jag håller bara inte med. Skulle ni äta en giftig flugsvamp då också eftersom det är en växt ifrån naturen? Well.... be my guest!

En anledning till att många börjar röka är pga önskan av att må bättre. drogen kan ge en tillfällig flykt från problemen och vardagen.
Ett piller kan dämpa smärta och ångest. Några drinkar kan få en stressad person att varva ner efter en stressig dag på jobbet. Hasch eller joint kan få olika problem att dunsta bort ett tag, det är därför man gör det.


FAKTA! Som alla som vill röka förnekar

- Innehåller THC = fettlösning som går direkt till lungorna - blodet - hjärnan också minskar aktiviteterna i lillhjärnan. Detta ämnet kan påverka både din krop och själ.
- kan orsaka: sjukdomar i lungorna, hjärtat, huvudvärk, illamående och yrsel.

- Kan orsaka smärtor i benen och ryggen.

- Man blir mer motaglig mot andra sjukdomar och förkyldningar pga våra vita blodkroppar minskar.

- Män får färre spermier, kvinnor oregelbunden eller ingen menstruation.

- ökar risken för nedstämdhet, humörsvägningar, negativa tankar.

- påverkar tänkandet och hjärnan, speciellt hos barn och ungdomar.

- man kan få flashbacks/hallucinationer och även utlösa psykoser hos vissa personer.

- riskerar att få sämre hjärnfunktioner och lägre IQ..

- minskar förmågan att koncentrera sig och att lära sig saker.

- minskad förmåga att använda sina kreativa sidor.

- det tar ca 6 veckor för drogen att gå ur kroppen. Om du "bara" röker 1 gång i månaden blir funktionssättet och ditt mående påverkat efter röktillfället = kemisk obalans och förvirring och man kommer lättare att göra misstag. Problemet är oftast att man INTE kan koppla ihop sina misstag eller hur man mår pga rökandet, utan tror att det har med något annat att göra.

- De flesta som röker regelbundet gör det för att de lider av ångest/depressioner och självmedicinerar sig själva. MEN att börja med droger är inte svaret. Om du mår dåligt, sök hjälp eller försök ändra på din livssituation till det bättre istället.

- Genom att få "fakta" av andra som har ett beroende kan man leva i illusionen av att man har läget under kontroll. Så länge drogen fyller en viktig funktion och dom negativa sidorna inte överväger kan man enkelt putta sanningen åt sidan.

- Många tycker att det lindrar depression, smärta eller stress. Ja det stämmer, men bara under en kort period. För att du ska få den effekten igen måste du sluta ett tag och sedan börja igen, eller ta till med starkare droger än grönt.

- "Alkohol är farligare än att röka på". Det finns inget som är bevisat att det ena är farligare än andra. Allt man vet idag är att båda drogerna har negativa och farliga effekter. Men eftersom fler dricker alkohol än röker på är det vanligare att se alkoholens negativa sidor.Så om du frågar mig: Om du väldigt gärna vill bli personlighets förändrad trög, seg, förlora IQ mm, förstöra för dig själv och dina mål eller förstöra dina relationer så borde du absolut fortsätta röka weed. Isådanafall är du på rätt spår! :)

Likes

Comments

Vart går gränsen när det handlar om otrohet? Och när ska man istället kalla det för svartsjuka? Det finns ju vissa områden som är mer självklara att klassa in i otrohets kategorin som att kyssa eller ha sex med någon annan.

Men vilka kategorier brukar folk räkna in det som när det gäller dessa ämnerna?
1. Bjuder någon annan på en drink/ Tackar ja till ett bli bjuden på en drink?
2. Ger ut sitt nummer eller tar ett nummer av någon?
3. Flörtar med någon annan?
4. Kollar på porr/andra tjejer/killar?
5. Skriver med någon annan bakom ryggen på sin partner?
6. Skriver flörtigt med någon annan?
7. Kommenterar någon annans bild via sociala medier? Exempel: "Wow, snygging" eller kanske en kärleksfull smajlis som "Hjärt-ögon, puss-gubbe" eller liknande?
8. Kollar åt någon annans håll


Vissa kategorier klassar jag personligen in på svartsjuka men jag är nyfiken på vad samhället och andra klassar in som Otrohet eller bara Svartsjuka?

Kommentera era åsikter! :D

Likes

Comments

Enligt LCHF metoden ska du inte äta mindre kolhydrater, socker och istället äta mer fetter, proteiner. Följer du detta strikt kommer din kropp gå in i ketos, och det är dit man vill komma!!!

Ketos betyder att kroppen har extremt hög fettförbränning. Detta är "konsekvenserna" av av din lågkolhydratkost, vilket innebär att du kommer att gå ner i vikt.

På apoteket kan man köpa stickor där du kan mäta ditt ketos värde och se om din kropp kommit i förbränningens stadiet.


Såhär äter du enligt LCHF

Ät mer av:
 • Kött
 • Fisk
 • Ägg
 • Ovanjordsgrönsaker
 • Naturligt fett (som smör)
 • Mejeriprodukter med hög fetthalt
 • Feta såser
 • Nötter
 • Bär (i måttliga mängder)
Ät inte:
 • Socker (godis, läsk med mera)
 • Bröd
 • Pasta
 • Ris
 • Potatis (pommes frites, chips)
 • Rotfrukter (kan vara okej men i måttliga mängder)
 • Gröt
 • Müsli
 • Frukt
 • Öl
 • Light-produkter

Likes

Comments

ÄNTLIGEN har jag blivit färdig med den nya designen på min hemsida!
Det har tagit mig ungefär 1 veckas tid att få den ordentligt gjord. Det har varit mycket små pill pluss att jag ständigt kommer med nya idéer när man väl testar sig fram lite och så blir det att man bara gör om, gör om och gör om. Dock blir det faktist alltid bäst när jag gör så, men det tar en jäkla tid. Börjar känna mig ganska nöjd med hemsidan nu iallafall! :)


kika gärna och kommentera vad ni tycker! :D
www.JDBeauty.se

Likes

Comments

Nu har jag kört på LCHF i 2 veckor. Det har faktist gått skit bra, sötsuget lugnar ned sig och jag har ätit helt normalt. Men så fick jag för mig att jag skulle ha en fuskdag. Jag var ute på en resturang i Göteborg som heter Divan (VÄRLDENS GODASTE MAT) där dom alltid serverar ris och potatis. Speciellt deras ris och potatis är direkt gjort ifrån Gud, im not kidding! Så jag tänkte, vad fan gör det om 100 år om man fuskar 1 dag efter 2 veckor? Så kör man på som vanligt sen igen... Inte världens bästa val kanske när man PRECIS blivit av med sitt sötsug.

Dagen efter hade jag ett matsug direkt ifrån helvetet kan jag ju säga precis som jag haft innan jag började med LCHF. Första dagen jag skulle börja om på nytt igen var en pina. Men så fort jag hade klarat av första dagen började det bli enklare igen, thank you Lord!

Likes

Comments

1. Sluta svik dig själv!
Du tycker om folk du kan lita på, hur blir det då om du inte kan lita på dig själv? Vi känner oss svikna av folk och samhället, men ingen har faktist sviktit dig mer än du själv.
Tänk efter, hur många gånger har du brutit dina ord till dig själv? Börja hedra ditt ord till dig själv istället. börja göra det du säger att du ska göra.

2. Tala sanning!
Vi ljuger dagligen, kryddar osv. Börja gör det som är rätt och riktigt istället.

3. Självdeciplin och självkontroll!
Har du bestämt dig för något, håll dig till det. Fall inte för första bästa impuls, för allt du gör har konsekvenser. Du är faktist ingen hundvalp!

Likes

Comments

Jag kan börja med att säga att jag inte är sexmissbrukare, det är inte därför jag skriver detta inlägget, haha. Jag är bara en person som grubblar och tänker väldigt mycket på imprincip allt som har med människor, beteenden, det undermedvetna, traumatiska händelser och hur mycket man kan påverkas av tidigare händelser i livet framöver osv. Jag HATAR vanligtvis att läsa, förutom när det kommer till dessa ämnerna.

Hur som helst.....
Kortfattat så innebär ett sexmissbruk att man är beroende av bekräftelse, sex eller kärlek på något sätt. Man brukar också säga att det är behov efter en snabb kick för att dämpa sin ångest och oros känsla. Det kan handla om tvångsmässigt onanerande, porr eller mycket sex som brukar vara i samband med att man känner sig stressad, spänd eller deprimerad. För många kan det kännas som en flykt ifrån verkligheten för en kort stund.

Fast ska man behöva bli sedd som en missbrukare bara för att man har en stor sexualitet? Så frågan är ju vart gränsen går mellan en stor sexualitet och ett sexmissbruk egentligen.

Man kanske har svårt att vara trogen mot sin partner för att man inte kan bli tillräckligt tillfredställd. Då menar jag inte att det är något fel på själva partnern, grejen är ju bara att för en sexmissbrukare behövs det mer sexuella akter än vanligt bara. Man kanske redan har mycket sex med sin partner men ändå så blir det så. Det är inte helt säkert att alla som är sexmissbrukare kommer att vara otrogna heller, och jag är som sagt ingen expert. För självklart så ser det olika ut för alla personer, hur långt inne man är i sitt missbruk osv.

Min personliga åsikt är att man kanske ska börja ta sig en tankeställare när man märker att dina"starka sexuella behov" börjar påverkar ditt vardagliga liv negativt på något sätt. Det kanske har kommit emellan relationer, och till och med jobb. Jag menar, måste man tex låsa in sig på toaletten under arbetspassen för att utföra sina behov hela tiden och arbetskollegor och chefen böjar undra varför du alltid försvinner skulle kunna vara ett tecken på att man håller på att komma in ett missbruk. Visst man kan ju säga att man är dålig i magen varenda jävla dag för att komma undan eller bara att man vart på toaletten, men sen vet man ju själv vad man egentligen gjort och vad som håller på att hända. Och är det ett sexmissbruk som är på G så lär det antadligen bli värre om man inte tar hjälp.

När bör man söka vård? Har du tankarna om att du kanske lider av ett missbruk eller att din sexuelitet förstör för dig i din vardag, ja då kanske du ska söka vård för då finns det antadligen en anledning till att du känner så.

Jag har funderat ett tag över varför man egentligen blir sexmissbrukare. För jag kan inte tänka mig att det direkt är skönare för en missbrukare än för någon som har en "normal" sexualitet. Jag läste faktist om en teori som jag tyckte lät ganska logisk som sa att sexmissbrukare har oftast vuxit upp i en miljö (som barn) där anknytningarna till föräldrarna på något sätt varit bristande där de inte kunnat ge barnet de behoven som fanns eller ta hand om sina egna eller barnets känslor. Bristen och saknaden på denna intimitet som barn kan leda till att man sen som vuxen försöker att få bort tomhetskänslan man har inombords med hjälp av sex, one night stands och snabba förälskelser.

Likes

Comments

Jag har haft stora problem med sötsug under en väldigt lång period nu. Hur mycket jag än har försökt så har jag inte lyckats hålla mig. Rekordet under det senaste halvåret är 1-2 dagar utan socker och skräpmat, och det känns verkligen inte bra!!! Detta har gjort att jag gått upp i vikt och till och fått en sämre hy helt enkelt, vilket är vanligt vid intag av skit mat!

Low carbs - high fat = LCHF
Jag har börjat med LCHF nu för att testa mig fram och se om detta kan hjälpa mig med mina problem. än så länge har jag bara hållt på i en dag, men jag klarade mig igenom den utan att springa och köpa en chips påse, thank you Lord for that! <3
Jag älskar LCHF mat just för att det för det första är otroligt gott (enligt mig), man kan använda sig utav det för att gå ner i vikt och få kontroll över sitt sötsug. Det finns till och med olika bakelser man kan göra med LCHF recept, vilket innebär att man inte behöver göra sig av med bakelser och fika helt och hållet heller, och när man väl stoppar i sig detta behöver man inte ha lika dåligt samvete, eller bryta sin cirkeln med att stoppa i sig massa socker. That´s a win win, enligt mig!

Likes

Comments