Katterna spinner i fotändan av sängen, hundarna har lagt sig bekvämt inför natten och min andra hälft sover redan. Då bryter allting ut. Ensamheten, ingen kommer vakna förrän morgonen. Illamående av oro och ängslan försöker jag få tag i sömnen för att igen en gång slippa den obehagliga känslan. Slår upp ögonen och drar efter luft och inser att jag ännu lever, försöker intala mig själv att det går över. Tankarna flyger omkring, hur man skall göra och hur man inte skall göra, vad man borde och inte. Varenda muskel i kroppen är på vakt, hela jag ligger och darrar, beredd att fly. Jag orkar inte mera, tårarna rinner av rädsla. Krafterna är slut men jag måste fortsätta. Klumpen i halsen hålls kvar och smärtan i bröstet. Försöker intala mig själv att hållas lugn men misslyckas. Varför kan det här inte gå över?
Hur skall man veta vilken väg man ska gå? Hur ska man visa känslor då man inte vet vad man känner? Hur ska man någonsin räcka till? Åt vilket håll går man då allting faller ihop?

Jag är tacksam för alla ni underbara människor som finns i mitt liv. Jag hoppas ni förstår om jag måste gå åt sidan ibland, för att samla ihop tankarna. Det är fint att få dela livet med alla er!
Jag är överlycklig för mina fyrbenta vänner som hjälper mig i vardagen, finns inget bättre som att slå armarna runt en vän med päls. De vet hur jag känner, och då jag tappar mej själv sitter dom där runt mej med en sorgsen blick, en tass i min famn och ett slick på kinden. Ni vet, jag försöker göra allt för er, precis som ni gör för mig <3
Jag är glad för att ha hittat min andra hälft, som jag älskar över allt annat och som finns där för mig i vått och torrt. Och älskling, fast jag ibland kommer vilse och tar saker och ting ut över dig så ska du veta att du är det bästa som hänt mig <3 Det är bara jag som mår dåligt, därför blir jag ett monster ibland och då kan jag inte tänka klart, förlåt.
Tack till mina föräldrar och bror för all er hjälp och ert stöd ni ger mig. Och jag hoppas jag kan ge er lika mycket tillbaka <3
Ett speciellt tack till en vän som fått mig öppna ögonen för mera än bara mina vita väggar här hemma. Det är du som fått mig ut genom dörren och det betyder mycket. Ensam hade jag varken tänkt tanken eller tagit steget. Det är du som får mig på andra tankar och jag vet inte vad jag hade gjort/skulle göra utan dej <3 Du har hjälpt mig längre än vad du tror! Du vet vem du är ;)

Det är viktigt att kunna se det goda i det onda, det får allting att se lite mer ljust ut fast man inte tänker på det just då som mörkret faller. Ni vet, jag hade aldrig kämpat såhär om det inte varit för alla er som finns i mitt liv! Ännu finns det hopp om att ångesten släpper tag om mig och alla bitar faller på rätt plats.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag vet inte när jag senast låg på soffan, men nu ligger jag här rak lång och hör tvn i bakgrunden medan jag kladdar ihop ett inlägg åt er :)
Igår var jag ledig, spenderade dagen med en kompis. På eftermiddagen startade vi in mot stan. Besökte Skanssi för att köpa en tröja åt Pörrö. Men Musti&Mirri hade inte storlekar och dom i Faunatar skulle jag inte ens ha klätt på en clown. Så instället hämtade jag hem en pyramid, en sorts aktiverings leksak som jag trodde skulle vara perfekt åt rastlösa Freya. Det visade sig dock att hon inte över huvudtaget var intresserad x) Dandy hoppa på den så de small i väggarna däremot.. Därefter åkte vi efter det vi egentligen skulle efter. Dagen innan hade vi hittat varsin cykel på tori.fi som vi skulle hämta hem. Det gick bra trots att det var första gången vi använde en cykelställning. Skulle polisen ha sett våra fastsättningar skulle vi förmodligen ha blivit stannade x) Men allt gick super. Väl hemma tog vi en provtur tillsammans med Dandy och Freya. Freya var jätte duktig, över mina förväntningar. Hon förstod genast vad det var frågan om :) Hon såg så lycklig ut att få springa brevid!
Idag hade vi tidig väckning eftersom jag skulle iväg på morgonskift. Rastade hundar i regn innan jag åkte mot jobbet. Slutade klockan 15 och kom direkt hem för att släppa ut hundarna innan jag tog en kopp kaffe med en kompis. Trodde jag seriöst skulle somna och kallt var det ute också. Ja, lite sådär ni vet, att man bara vill slänga sig på soffan och inte stiga upp fören imorgon :p Vi förse cykelställningen tillbaka till pappa innan vi åkte hem till mig. Busade med Pörrö och hans strumpa en god stund innan vi, eller närmast jag, fick orket att ta de stora hundarna ner till hundparken. Vi busade där över en halvtimme. Dexter tog en välförtjänt vatten paus med Dandu på insidan. Medan Freya kom ut för lite hjärn gymnastik på gräsmattan. Då jag blev "lämnad ensam" 20 tiden drog jag iväg på länk med hundarna. Freya fick dessutom två varv extra runt motionsbanan med cykel. Maten serverades som vanligt men Freya fick äta sin utspridd över gräsmattan utanför!
Tack vare min kompis fick jag någon sorts form av energi, hon peppade mig så jag fick inspiration. Freya har varit ett halvt monster och tuggat sönder möbler och rekvisita och är konstant rastlös. Ha hållit på att ge upp hoppet om henne och hon har gjort mig galen. Men nu ska jag verkligen ge allt för att ge det hon behöver för att finna ro :)
Imorgon är det kvällstur som gäller, ha det bäst alla<3

Likes

Comments

Konstigt hur jag alltid kommer på att blogga mitt i natten :p
Just nu ligger jag på soffan och försöker varva ner efter kvällens oplanerade händelse. På eftermiddagen kom katten Diesel haltandes hem. Tog inte länge förrän jag såg att hans vänstra baktass var ordentligt svullen och brännande het. Ringde i all panik till närmaste klinik men de skulle stänga snart så jag ringde jouren. Åkte iväg så fort jag haft ut hundarna och hann dessutom få med mig en über snäll kompis som sällskap!
Väl framme i Tuhatjalka menade veterinären också att det är ormbett, vilket vi hade diagnostisera på vägen dit. Efter lite morrande och ilskna svans vift var kanylen på plats och en stund senare var droppen igång. Vi blev informerade om att han ligger i dropp ca. fem timmar. Vi var välkomna och hämta honom 23:00..
Vi var båda rätt upprörda över den sena tiden men vi fick klockan att gå rätt fort ändå. Tog Hese dejt och kollade runt i några butiker innan de stängde. Själv hittade jag en perfekt kalender, ett häfte (lite förberedelser inför skolan), ny USB till telefonen och ett par svarta jeans. Klockan 21:00 var det ju bara att snällt traska ut ur köpcentret. Fördrev de sista två timmarna i Koulukatu ABC, tog varsin kaffe för att hållas vakna.
Lite före elva var vi tillbaka i kliniken för att hämta hem stackars Diesel. Veterinären sa att han inte har varit ut ur buren alls men då vi kom så tittade han genast ut. Vi fick lite papper på vad som hänt och vad vi skall sköta hemma innan vi åkte iväg mot 00:00 färjan. Så det blev en rätt sen kväll.. Men huvudsaken att katten fick hjälp <3
Jag har väckning om 3h och hoppas innerligt att jag vaknar, är inte ett dugg trött ännu. Ska iväg på morgonskift! Sover på soffan, till hälften påklädd och önskar för allt i världen att jag vaknar till alarmet imorgon ifall jag får sömn innan dess ;)

Likes

Comments

Jag är tillbaka på jobb efter tre veckor sjukledigt. Tanken att fara tillbaka på jobb skrämde mig, men väl på plats flöt allting på ganska bra :)
Veckans stödpersons träff glömde jag totalt bort, men har en ny tid i slutet av Augusti. Vet inte om jag har så stort intresse att fara dit igen men ska väl ge det en chans. Alla enskilda lediga dagar framöver är fulla med program. Det stressar mig. Avskyr att ha något viktigt att sköta på en ledig dag, känns som att den lediga dagen åker iväg mitt framför ögonen på mig..
Började dagen med tidig väckning, skötte djuren och lagade mig i ordning inför jobb. Slutade 15:30, åkte till posten och hämtade ut ett paket innan jag skyndade mig hem till mina fyrbenta <3 De hade skött sig utmärkt en så lång dag ensamma! De fick massor med beröm och så traskade vi iväg ner till hundparken för lite lek och bus. Vi fick dessutom sällskap av en kompis :) Åkte iväg på en kaffe sedan och lät hundarna återhämta sig från allt springande, Dexter lapade i sig en halv skål vatten och andra halvan var längs golvet. Ja, den hunden har svårt att dricka fint :D
Efter kaffet åkte vi hem till mig igen för att ladda telefonerna, spelade Pokemon rätt länge innan det blev dags att åka hem.
Värmde lite mat åt mig som nattmat och hade ätit nästan hälften innan ångesten anföll mig. Ville bara spotta ut all mat och springa långt bort. Kändes som om alla väggar sakta kom smygandes emot mig för att långsamt kväva mig, luften tog slut och jag blev alldeles yr. Tankarna bara snurrade och paniken kändes i bröstet. Det slog mig att jag var alldeles ensam, önskade att min andra halva skulle varit här. Men han är på jobb och kommer kanske imorgon. Sedan kom tårarna som flödade ner för mina kinder.. Tvingade mig själv att duscha, så jag skulle tänka på något annat. Det hjälpte en aning, men oron sitter fortfarande kvar. Kramade om mina 16 tassar och blev plötsligt riktigt nedstämd och jag kände hur hoppet om att någonsin kunna må bra bara rann ur mig..
Just nu har jag bäddat ner mig i sängen, brevid mig ligger Pörrö som redan sover och jag kan inte lägga mig ner och få ro i kroppen. Då huvudet når dynan tar luften slut och jag flyger upp till sittande läge igen..
Men, vissa dagar är värre än andra. Imorgon är jag ledig men har tid med katten till sterilisering och Pörrö skall få rabies vaccin :)
Gonatt <3Likes

Comments

Jag vaknade lite senare än tänkt imorse, men ändå såpass i tid att jag hann äta morgonmål i lugn och ro samt sköta djuren innan jag startade iväg mot Pargas. Första besöket hos "stödpersonen", gick väl sådär. Kändes inte som att jag fick ut något av besöket egentligen och damen satt bara och gäspade och tittade mot klockan. Så, det var lite störande och en aning stressande. Hon ställde några frågor som jag snällt svarade på och sådär. Efter 50 minuter bokade hon en ny tid åt mig om två veckor. Känner ju ingen större förväntan på det men jag ska ge det en chans. Kanske det omedvetet hjälper..
Då jag skulle hemåt igen hamnade jag i världens färjkö och trodde att jag aldrig skulle nå fram till Nagu. Men fyra färjor senare satt jag ombord påväg över, rätt så hastigt gick det undan ändå. Kom hem och bytte kläder och en stund senare knackade en vän på dörren. Vi bestämde oss för att gå ut på en kopp kaffe. Tog Freya med eftersom det känns som att hon behöver träning runt människor och andra hundkompisar. Hon är så jätte ivrig på att hälsa på allt och alla <3 Hon var otålig och vild som vanligt men bra gick det till sist när hon hann lugna ner sig. Satt där och bara chillade en god stund innan vi gick hem till mig igen och kopplade de andra hundarna och gick en lång länk. Hittade både hallon och blåbär på vägen och lite smultron så det blev ju en paus där mitt i länken. Dexter mumsade blåbär direkt från buskarna :) På vägen hem igen sprang min kompis in till butiken och handlade sallad som vi mumsade på då vi kom hem igen. Tog det lugnt en stund sedan och jag gjorde rent åt katterna och matade dem. Därefter tog vi en sväng ner till hundparken och kastade boll med hundarna så de riktigt fick sträcka ut. Hade mitt nya träningsbälte på och godis i fickan så Dandy var riktigt ivrig på att träna lite fot och följ samt platsligg. Hade ju glömt hur duktig han är och han har ju hunnit bli lite ringrostig också. Men så han hade roligt och jag med! Kändes som om en ny värld öppnades för mig, en gammal dörr som jag öppnade. Härligt! Glömde nog bort omvärlden för några minuter.
Väl hemma igen fick hundarna sin kvällsmat, hungriga var de :D Kompisen drog iväg hem och jag hoppade i duschen, diskade och dammsög. Hade ut hundarna på sina sista bestyr för den här dagen. Då jag kom in tände jag ett par ljus, tog med paddan till soffan och kladdar som bäst ihop ett halv ointressant inlägg åt er om dagen som gått :)
Ha det bra alla <3

Likes

Comments

Igen ett inlägg "mitt i natten". Ligger i sängen och stirrar upp i taket och vill inte få sömn. Kan möjligen vara en orsak att jag sov mellan 12-16 idag...
Trots att väckarklockan började skrika redan vid åtta så steg jag inte upp fören en timme senare. Så det hann nästan bli brott upp till hälsocentralen. Hade läkartid idag angående min ångest och mående. Under de senaste veckorna har det varit riktigt hopplöst. Tröttheten, ångesten och stressen har tagit över vardagen. Så mycket att jag inte har kunnat kontrollera det mera, allt har bara fallit omkull rakt framför mig. Så jag tog en läkartid. Saldot blev två veckor sjukledig, medicinering och psykolog i onsdag! Men trots att det här känns jobbigt och jag inte vill medge för mig själv att jag är slut körd, så är jag taggad på att ta tag i saken och förhoppningsvis få må bra en dag! Bara hålla tummar nu och kämpa vidare :)
Som sagt, lyckades ju sova bort halva dagen som vanligt men det kanske inte gör något. Åkte iväg till Seo och satt där med några vänner en god stund innan jag och en kompis tog en ordentlig hundlänk med hundarna <3 Det kallar jag terapi <3 Mitt härliga gäng!
Busade med kattungarna hos mig sedan och chillade resten av kvällen <3
Nu ligger jag här i sängen tillsammans med Pörrö. J är borta så har hela sängen för mig själv, skönt så ibland också <3
Imorgon tänker jag sova tills jag vaknar av mig själv, sedan se vad dagen för med sig :)


Likes

Comments

På fredagen gick jag hem från jobbet med en bra känsla, ett helt veckoslut ledigt <3 Dessvärre sov jag bort hela eftermiddagen och kvällen. J var försenad, vi hade tänkt grilla och hela fredagen kändes plötsligt som världens slut. Städade åt katterna och dammsög i all ilska och grillningen blev aldrig av på grund av mitt dåliga humör. Slängde sönder hårborsten och skrek åt J innan jag smällde igen wc dörren för att duscha. Gick raka vägen till sängen sen. Låg där och var vrålhungrig, vände och vred innan jag somnade. Vaknade med en gnutta bättre humör på lördagsmorgonen. J hade åkt iväg på jobb, vilket jag inte märkt eftersom han sov på soffan den natten. Steg upp och kramade om hundarna som måste ha varit förskräckta föregående kväll, stackrarna <3 Drack morgon kaffe, slö kollade tv och funderade vad jag skulle göra av dagen. Slutligen blev det en rätt så bra dag. Drack kaffe hos en kompis på eftermiddagen, köpte jordgubbar och åt oss mätta på dem innan vi åkte till stranden med alla hundar. Vi sökte pizza på kvällen och åt dem hemma hos mig på terassen med mycket skratt <3 Dessutom hann vi med en timmes kvällslänk med hundarna. Även fast det var rätt "sent" så var det varmt, nästan så att man längtar till hösten, haha! Tror Dandy gör det iallafall. Han njuter nog mera av snöhögar än en dag på stranden ;P
Idag då.. Vaknade runt nio och steg upp. Drack en kopp kaffe och så var det att börja om från början igen. Städa åt katterna och dammsuga, plocka rent hos kaninerna och utfodra dem. Så slängde jag mig på soffan i J's famn och tänkte somna. Men andra maskinen byk blev klart så det var bara att hänga upp det. Sedan besökte vi garaget innan jag återvände hem och en kompis kom över för att gå hundlänk. Därefter packade vi bilen med grillmat och hundar. Åkte iväg till en kompis stuga. Där fick hundarna simma/traska omkring och svalka sig i vattnet medan pojkarna grillade. Sedan fortsatte vi busa uppe på torra land, gick en skogsrunda och åt god grillmat med ett gäng kompisar. Tack för kvällen <3
Väl hemma igen fick jag börja med att tvätta upp Dandy som helst springer i vatten med mycket lera och sådär ni vet.. Så fick de kvällsmat sedan. Nu ligger alla utspritt över golvet och sover gott. Tror de är nöjda med dagen!
Ett bra veckoslut trots fredagen, imorgon återvänder jag till jobbet :)

Likes

Comments

Vaknade med J imorse, han skulle iväg på jobb. Själv har jag kvällstur och börjar mitt skift först 13:30. Då man är uppe i tid märker man hur mycket man hinner med.
Började med att laga mig själv klar och tog sedan itu med städning. Nu har jag en ren wc och så hann jag dessutom dammsuga och moppa golvet. Nu, medan golvet torkar sitter jag på terassen och tänkte kladda ihop ett inlägg åt er :)
Igår var jag ledig, sov alltför länge men antar att jag var trött. Men hann ändå ta en två timmars länk med Josefin och hundarna och efteråt blev det en välförtjänt kaffe hemma hos mig. Mer än så hann jag väl inte riktigt, chillade mest och så på kvällen sen.
Kattungarna blir 5 veckor på fredag. De har fart på och springer runt och leker med varann. Bara tre veckor kvar innan de alla flyttar till nya hem :)
Nu ska jag dra iväg på långlänk med mina tre lurviga vänner! <3 Ha det bra alla :)

Likes

Comments

Det är en halv evighet sedan jag skrev blogg senast. Men nu passar jag på. Har varit ledig från jobbet idag med absolut ingenting att göra.
Vaknade tidigt av mig själv men somnade och steg upp först runt tio tiden. Drack kaffe med Petra, lagade mig klar för dagen och hade ut hundarna. En vanlig ledig morgon med andra ord. Åkte upp till jobbet en sväng med Dandy och då vi kom hem igen tog jag tag i dammsugaren. Mina tre söta vänner har hårlossning, så dammsugaren är en trogen vän en gång om dagen. Städade upp åt katten och annat smått. För er som inte visste har jag fyra små söta kattungar här hemma. De blir fyra veckor nu på fredag fast det känns som att de föddes igår. Tiden går så fort 🙊 De har just börjat utforska livet utanför lådan och tassar nyfiket omkring. Så hade jag en kompis här på eftermiddagen en stund för att se på katt ungarna. Då hon åkte iväg passade jag på att ta en tur till butiken, fick väl med mig något. Är verkligen otroligt dålig på att handla något, vet aldrig vad jag själv vill ha så det brukar gå lättare att spana in djur hyllan och komma hem med lite kattmat och tuggben åt hundarna, eller något motsvarande. Landade på soffan då jag kom hem och kände mig som världens största frågetecken då jag försökte hitta på något att göra. Men alla mina vänner jobbar kvällstur, så typiskt! Så det har inte funnits så mycket annat att göra än kolla på något lagom dåligt från tv:n. Min andra hälft är påväg till Nagu ännu ikväll så det känns iallafall som en liten uppmuntran för jag går snart i taket.
Vad mera!? Var ju på ett par utställningar med Dandy som gick bra. Ena var i Lahti (Shiet vilken lång väg dit) och den andra var i Tammerfors. För tillfälle är vi inte anmälda någonstans. Men skulle nog vara roligt att dra sig iväg på några i sommar iallfall. Mycket skönare att vara ute än i en hall, känns så mycket friare på något vis. Dexter mår som förut, glad och energisk trots varma daga. Freya har vuxit och blivit stor, ja den tjejen blir 9 månader i lördag <3 Hon är en härlig liten prick. Energi räcker och blir över och blir hon rastlös är hon rena mardrömmen. Näe, men hon bär omkring på varenda en leksak från leksakskorgen, tuggar på korgen, tuggar på bädden och katträdet. Så det är bäst att hålla henne aktiverad x)
Marsvinen flyttade till en barnfamilj i Pargas och jag tror de har det super där.
Annars är väl allting som förut. Jag bor kvar på samma plats och försöker mitt bästa för att hinna med vardagen. Hoppas på att uppdatera bloggen lite oftare än en gång i halvåret men vi får se hur det går ;) Nu ska jag dra ner till hundparken med busarna för att få lite luft. Känner hur ångesten kommer krypande igen, känns som att ha ett stryptag över halsen. Alltid samma sak på lediga dagarna då inget finns att göra 😰 Men det går över! Ha det bäst alla 😘

Likes

Comments

Dålig blogg uppdaterare här, har bara haft så mycket annat för mig :)
Jag har haft rätt mycket jobb på sistone. Jobbade både jul och nyår så de helgerna gick rätt fort förbi för min del. Hann trots allt fira lite med familjen och god mat. Den lediga tiden har jag gett åt mina tre lurviga vänner. Vi har varit på långa länkar, snusat i hundparken, varit lösa i skogen och sprungit av oss och allt möjligt annat. Freya växer med fart och har fått både vaccin ett och två, nästa väntar om ett år :) Så mycket annat har väl inte hänt..
Idag har jag varit ledig, trots det vaknade jag av mig själv klockan sju men steg upp först ett par timmar senare. Slumrade på soffan en stund efter att hundarna varit ute och Freya fått sitt morgonmål 😊 På eftermiddagen packade jag alla vänner i bilen för att åka till mamma och pappa där jag plockade fram sparkstöttingen i hopp om att Dandy skulle tycka om att dra. Det gjorde han nog. Men såfort jag inte gick brevid honom så stannade han. Plockade fram en pulka istället och den drog han mycket bättre. Senare kom Petra, hon fick åka efter Dandy och han drog henne hur fint som helst. Men bara en kort bit :) Imorgon ska vi dra kusinens lilla flicka 😊
Men nu ska jag fortsätta med det jag höll på med, nämligen försöka sova. Varje kväll nu snurrar en massa tankar omkring i huvudet, från både jobb och fritid och planer för kommande dagar. Börjar bli riktigt tokig och klockan ringer om 4,5h 👌🏼 Gonatt ❤️

Likes

Comments