Här är lite blandade bilder från förra veckan. Jag och Maé åkte till Glebe market i lördags och oj vad mycket vi fyndade. Två- och fem dollars plagg och det var så mysigt att gå runt och titta på allt. Älskar marknader!!

Jag måste också säga att det har varit häftigt att bo här samtidigt som de röstade JA för samkönade äktenskap i Australien. Sent kan man verkligen tycka och det finns mycket att säga om ämnet och om världen idag men utan att gå in på det för mycket vill jag bara upplysa om hur den här staden har bubblat av kärlek och positivitet kring det här. Vart man än går kan man se små tecken. Flaggor, texter och regnbågens färger och jag älskar det! Det ger mig alltid ett leende på läpparna och hopp för mänskligheten om jag ska vara ärlig. Det var på tiden!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Så här ser det ut där jag bor nu. Lägenheten ligger i området Surry Hills som jag älskar, precis bredvid Central.
Här bor vi ett gäng personer från olika länder och några av dem är kompisar sedan innan som jag träffade uppe i Sunshine Coast så det är jätteroligt att bo med dem igen såklart. Livet här i Sydney rullar på med jobb och häng med kompisarna om vartannat. Det börjar närma sig jul vilket för mig känns så sjukt konstigt. De pyntar i hela staden men det blir bara varmare och varmare här nere ju längre in i deras sommar vi kommer. 25-30 plusgrader ger mig minst sagt noll julkänsla haha, men jag är ändå lite förväntansfull på att fira jul på ett helt annat sätt för första gången i mitt liv. Kommer såklart sakna min familj och längta hem väldigt mycket desto närmare jul vi kommer, men att fira med kompisar från olika platser i världen på andra sidan jordklotet kommer nog bli bra också.

Likes

Comments

Vi besteg ett berg! Helt galet egentligen med tanke på hur sjukt brant det var på vissa ställen, rent livsfarligt.. Vi tog två bilar och åkte iväg till Glass House Mountains som ligger några mil bort för att bestiga Mount Beerwah.
Mitt hjärta bultade riktigt hårt ibland och jag kände hur långt utanför min comfort zone jag var, men vi klarade det och det var en rätt fantastisk upplevelse!

Likes

Comments

Nu har jag varit tillbaka i Sydney i nästan en vecka, galet hur dagarna går fort. Det är jättekul att vara tillbaka här igen och det är såklart extra kul att träffa mina kompisar igen som flyttat ner hit efter Farmwork. Jag kände att det var minst sagt på tiden att flytta från Cottontree även om det var lite jobbigt att lämna också. Det är i alla fall speciellt att vara tillbaka här och se samma platser igen som när jag började hela den här resan. Jag inser att det är med andra ögon jag ser allt nu och hur mycket erfarenheterna jag haft det senaste halvåret har format mig. Hur saker som kändes stora och läskiga när jag kom hit första gången inte gör det nu och hur tidsperspektivet blir helt knasigt när det mesta ser likadant ut men ändå inte eftersom så mycket har hänt sedan dess. Svårt att förklara men det är kul att vara här i alla fall. Planen är att fortsätta ner mot Melbourne men jag har inte bestämt mig än för när. Jag tar dagarna som de kommer just nu. Kram från Australien!

Likes

Comments

Här är några bilder från en varm dag när jag och fina vänner från Cotton Tree åkte till Eumundi Markets uppe i Queensland för några veckor sedan. Så mysigt att strosa runt på marknader, det finns alltid fina saker att titta på och oftast väldigt mycket god mat och vem gillar inte att gå runt och äta liksom?

Likes

Comments

Jag älskar de här människorna!
Som jag skrev i tidigare inlägg så har många åkt härifrån nu för att fortsätta sin resa på annat håll. Det är väl det som är det fantastiska med det här äventyret, man bosätter sig någonstans i några månader och skapar minnen och vänner för livet, sedan är det dags att börja röra på sig igen och resa vidare.
Många kommer jag förmodligen aldrig se igen men jag hoppas att jag får träffa många av dem igen någon gång, någonstans i världen. Det är i alla fall fantastiskt med Facebook och instagram så att man kan hålla kontakten på ett annat sätt och faktiskt se lite vad folk gör och vad som händer i deras liv. På det sättet är sociala medier ganska ovärderligt idag kan jag tycka.

Likes

Comments

Photos: Yohan Lacaille-Moisan


Här är några bilder från en kväll vi bestämde oss för att fota lite i solnedgången nere vid vattnet. Det är galet egentligen hur fort man vänjer sig vid sina omgivningar och tar det för givet. Det är så otroligt fint här!
Duktiga Yohan var vår fotograf och Ossi var nog med mest för att se vad vi höll med men det slutade med att vi fotade honom typ mest haha. Jag provade på att skatea också och inser att det ska mycket till för att jag ska se cool ut på en skateboard.. Jag ramlade och slog mig och då stod jag i stort sett still på skateboarden haha.

Måste ju tyvärr meddela också att sedan de här bilderna togs har Amanda och Freddie åkt vidare. Nu bor och jobbar dem på en farm mitt ute i ingenstans och tar hand om djur och barn. Jag saknar dem väldigt mycket! Men oroa er inte, jag och My håller ställningarna och är de sista svenskarna i Cotton tree nu.

Likes

Comments

Hej!

Väldigt mycket har hänt sedan jag sist skrev något här. Jag har hunnit börja och sluta på flera jordgubbsfarmer och börjat jobba på en restaurang här i Maroochydore. Jag har haft jättemycket roligt med alla underbara personer på hostelet, många som nu tyvärr har åkt vidare.

Strandhäng, fest, shopping och bonnbränna från att jobba hela dagar i gassande sol. Allt har varit en del av vardagen här i Sunshine Coast där jag fortfarande trivs otroligt bra.

Bilderna i inlägget är några från de första två veckorna tillbaka och det känns väldigt längesen för mig när jag tittar på dem nu. Vi får se om jag lyckas hålla bloggen lite mer uppdaterad, jag ska försöka!
Kram

Likes

Comments

Just nu sitter jag på flygplatsen i Singapore och väntar på att få ta mig tillbaka till Brisbane. Tillbaka till flygplatsen där jag för ungefär fyra veckor sedan satt med blandade känslor och var på väg till Sverige.

Jag har haft en jättebra och mysig helg i Göteborg med vänner och familj. Har bott hos Elin och passat på att umgås extra mycket med Gustav som jag kommer sakna otroligt mycket. Mycket händer på kort tid nu men det ska bli roligt att se vilken liten person han har blivit när jag kommer hem nästa gång.
Kram

Likes

Comments

Här kom lite blandade bilder från de senaste veckorna. Hammarö kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Helt enkelt för att det är här jag är uppvuxen och här jag fått vänner för livet. Det känns alltid nostalgiskt att komma ut till mitt barndomshem. Har spenderat lite extra tid hos pappa när jag varit hemma den här gången och det har varit fint att kunna uppskatta det så mycket igen.

Likes

Comments