​Nu sitter man här hemma, i pyjamasen man fick i julklapp, med London en hel flygresa bort. Men vet ni vad, det känns bra ändå. Självklart kommer jag sakna London och alla mina London-människor så hjärtat går sönder vissa dagar, men jag är ändå redo för något nytt. London känns ganska färdigt för tillfället, även om jag är säker på att jag kommer komma tillbaka någon gång i framtiden! 

Det som känns lite jobbigt är att man måste börja om med jobbsökandet och den här "vad ska jag göra nu?" frågeställningen, men jag vet att det kommer ordna sig. Det har ju en tendens att alltid göra det. 

Allt jag kan säga är att det är värt det! Funderar du på att flytta utomlands, gör det! Tveka inte, bara kör. Jag åkte helt själv utan att känna en enda människa i London och det blev ju faktiskt fantastiskt bra i slutändan. Har ni några frågor om London, utlandsflytt eller något helt annat, tveka inte att fråga så ska jag försöka svara så gott jag kan. Man utvecklas så mycket som person av att tvingas stå på egna ben, som man gör när man flyttar utomlands, att alla verkligen borde göra det någon gång i livet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Sista bilderna jag tog i London, två halvsuddiga på tunnelbanan som skulle ta oss till flygbussen. Känslan just då: overkligt.

Likes

Comments

Men syster hade inte bara köpt biljetter till Kensington Palace, utan också till Hampton Court Palace. Inte riktigt lika centralt beläget, ligger nästan två timmar med buss utanför centrala London, men så värt restiden! På vägen dit bytte vi buss i Kingston där folk satt på uteserveringar längs gatorna. Japp, uteserveringar i januari...

Här har vi alltså ännu en gång ett kungligt palats. Just det här började användas under "tudor" tiden i England, bland annat av Henry VIII, ni vet han som älskade att halshugga sina fruar och sen gifta om sig?

Cornelia var helt till sig när hon kom dit då hon älskar den tidsepoken. För det mesta hade jag ingen aning om vem personen som bott här och där var medan hon visste dennas skostorlek. Ungefär så. Gigantiskt var det i alla fall och påminde mig om Versailles utanför Paris. Lite samma känsla på båda ställena.

Här kommer en bildbomb utan dess like så ni kan se själva!

Första gången jag gick i en labyrint! Kände mig lite som de i "Maze Runner" minus jätterobotar som försöker döda mig dvs.

Såhär glad var hon ungefär hela tiden.

Fanns två distinkta delar på palatset, den som byggdes under 1700-talet som är på bild här över och den som byggdes under 1500-talet på bilden här under. Ganska olika arkitekttyper!

Till vänster ett gammaldags kylskåp och till höger en säng som tydligen inte ens användes för att sova i, utan som inredning.

Likes

Comments

​På jakt efter ett billigt och bra ställe för brunch? I så fall har jag ett supertips! Café 338 i Bethnal Green ser inte mycket ut för ögat, men låt er inte luras. Stället har supergod frukost till bra pris, varm dryck och en stor tallrik frukost för runt 6 pund. Finns hur mycket som helst att välja på från menyn också! Kön slingrar sig ofta lång utanför under helgen, vilket jag kan förstå!

Var så hungrig när vi fick in vår mat att jag inte hade en tanke på att fota den haha, men smaskig var den kan jag lova! Pannkakor med bacon, korv, hasch browns och färsk frukt, mums! Vi var där klockan 11 en söndag och behövde inte vänta mer än 10 minuter på ett bord. När vi sedan lämnade runt en timme senare var det en lång kö utanför så skulle nog tipsa om att gå dit innan lunchtid!

Likes

Comments

Något som är himla kul med London är att det finns så otroligt många marknader. Många är öppna under hela veckan medan andra bara har öppet under helgen. Just Borough Market, en matmarknad längs South Bank, ska vara bäst på lördagar och vilket drag det var när jag en regnig lördag kom dit. Som tur var är större delen av marknaden under tak så regnet gjorde inget!

Här kan du verkligen köpa allt i matväg, från färska råvaror som grönsaker och fisk till färdiga rätter som säljs i söta stånd. I stort kan det nog beskrivas som en saluhall 2.0. En ganska ordentlig uppgradering av de vi har i Sverige med andra ord. Om ni bara är i London för semester och inte kan köpa på er en massa mat tycker jag absolut att det är värt att ta sig dit bara för att köpa lunch ifrån stånden! Finns verkligen ALLT att välja på!

Likes

Comments

​Var det någon som sa vårkänslor? Solsken, varmt i luften och doften av blommor resulterade helt klart i en förvirrad hjärna. Är det januari eller april? Ingen som vet. 

Blommor så det räcker och blir över finns i alla fall att köpa på Columbia Flower Market i östra London. Behöver man inga blommor kan man som jag bara gå dit och titta, njuta av alla dofter och få en massa vår i kroppen. Man ska ju leva i nuet och allt sånt där, men just nu vill jag inget hellre än att få dumpa vinterjackan och dra på mig Conversen. Vinter i all ära, men nu kan den gärna få vara över.

Likes

Comments

När syster var på besök hade hon bokat biljetter till Kensington Palace. Jag har gått förbi det flera gånger då det ligger på västra sidan av Hyde Park men jag aldrig varit inne, så det var jätteroligt att få se hur det faktiskt ser ut därinne. Drottning Viktoria, Lady Diana, Prins Harry, Kate Middleton och Prins William är några av de kända kungligheter som bott där under de senaste 300 åren (de senare bor fortfarande kvar där). En ganska svindlande tanke att man befinner sig i samma hus som dem!

Likes

Comments

Idag hände något helgalet. Det var SOL i London. Ja, ni läste rätt. S-O-L. Sol! Dagen kunde inte bli annat än bra med andra ord!

Dagen började i St Martin in the fields kyrkan precis bredvid Trafalgar Square. Har länge velat gå dit då de har gratis lunch konserter lite då och då och idag slog jag äntligen till! Jag lyckades pricka in en fantastiskt duktig pianist vid namn Mandakhtuya Dorj från Mongoliet. Gud så duktig hon var!

Tog sedan bussen mot Bank och Leadenhall. Var väl i princip en hall med lite restauranger, inget jättefancy alltså men ganska fin arkitektur!

Tog sedan en promenad genom Bank i det fina vädret (soool!!). Tänkte gå iväg till Bank of London Museum men lyckades på något vis missa det och befann mig plötsligt på andra sidan av gatan. Struntade då i det och tog bussen till Holborn.

Väl i Holborn virrade jag omkring ett tag på bakgator för att hitta Sir John Soane's Museum. Hittade inte museet till en början men hittade den här fina parken istället.

Tillslut hittade jag rätt! Tyvärr var det inte tillåtet att ta kort därinne men hjälp vilket ställe! Huset, som nu är ett museum, tillhörde arkitekten Sir John Soane. En väldigt intressant filur. Det var skulpturer, speglar, kryptor, hemliga vrår, gotiskt, gult, läskigt, fint och sen allt däremellan också. Kunde knappt förstå att det en gång i tiden faktiskt var en människas hus!

Efter det for jag hem, handlade, lagade mat och gjorde alla andra sådana där tråkiga saker. Flyttar tillbaka till Sverige på tisdag så planerade också en massa med min syster som kommer hit över helgen och ska agera packåsna. Har nämligen så mycket saker som ska med!

Likes

Comments

För det första, fantastisk fin byggnad (man blir så bortskämd med det i London!). För det andra, hur mycket bättre som helst än Tate Modern! Var ju ganska skeptisk till en början, men vilken skillnad det var! Gillade nog blandningen av både modern och äldre konst bättre, istället för bara det ena eller det andra.

Det konstigaste var att det var någon signal som kom ifrån en stor sal som hördes igenom hela museet. Antar att det var en del av någon konst? Haha, mycket oklart!

Efter Tate gick jag vidare förbi Big Ben och upp mot Covent Garden. Försökte hälsa på min roomie på hennes jobb, men lyckades pricka in en dag när hon var omplacerad till ett annat ställe. Den planen gick sådär med andra ord. Spenderade väldans mycket tid inne på affären Kikki K istället, farligt för plånboken! Finns verkligen så mycket fint därinne.

Likes

Comments

Blir åksjuk så fort jag tänker på att läsa en text i ett fordon som rör sig, så att läsa en bok är ganska uteslutet (likaså svara på SMS, men att läsa skyltar går fint!). Min syster kan läsa hela romaner i bilen utan att känna det minsta så hade helt klart otur genetiskt där.

En lösning för mig under långa bilresor eller bussturer är därför ljudböcker. Inget slår väl en äkta bok, men en ljudbok är det nästbästa man kan ha när man lyssnat sönder sin spellista på Spotify. Tyckte inte alls om det först, men nu har jag nog vant mig. Jobbigaste var ändå när jag köpte en engelsk ljudbok som utspelade sig i Skottland. De talade alltså med en skotsk brytning i boken vilket jag inte alls tänkte på när jag köpte den. Förstod jag vad de sa? Inte alls. Men jag höll ut och nu är jag bäst på skotska! Eller nja, kanske inte riktigt men mot slutet begrep jag i alla fall nästan vad de sade! Lyckat haha!

Här över har ni fyra stycken böcker i mitt bibliotek som jag ännu inte lyssnat på.

Likes

Comments