Helgen spenderas i Orsa hos killens familj. När vi kom upp på fredagen var de kväll, så vi käkade, såg Fångarna på fortet och bara myste. Kom i säng rätt tidigt för att vara fredag men vi låg och kollade på Youtube i sängen innan vi slocknade.

Lördag fyllde Mattias lillebror 6 år så kalas stod på schemat! Det kom en del och firade honom. Han hade önskat att det skulle finnas pyssel till kalaset och jag och Matte kunde inte hålla oss ifrån det. Kvällen kom, vi käkade tacos med några familjekompisar och glodde på mello. Jag och Matte kollade på tv när de andra lagt sig, men trots det blev det inte så sent.

Söndag och veckan var slut. Killen ska tillbaka till Luleå och jag hem till Råda. Innan det blev det dock en tur på Djupsjön med pimpling och korv grillning! Mysigt! Dock har jag för dåligt tålamod för att kunna sitta still och pipla så jag åt nog mest och busade med hundarna!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Orsa! Jag och Matte sitter i bilen på väg till hans föräldrar i Orsa. Vi stannar över helgen,  fast han åker till Luleå på söndag och jag hem till Råda. Tyvärr!

Likes

Comments

Denna söta ask med chokladpraliner fick jag och Mattias av pappas tjej Jeanette! Ikväll ska vi provsmaka några av dem, och hur goda ser dem inte ut?!

Likes

Comments

Ger upp i tävlingen som Nouw hade. Jag känner att jag inte lyckat prestera och då blir jag bara besviken på mig själv när det inte blir som jag vill.

Hursomhelst, igår var alla hjärtansdag och dagen blev toppen. Mattias kom hit igen och överraskade mig med blommor (för typ första gången någonsin) Vi åt tacos och myste hemma. Avslutade kvällen med Harry Potter, jag somnade så fort huvudet hamnade på kudden.

Idag vaknade jag som vanligt tidigare än Matte så jag smög upp och gjorde brunch. Nu slappar vi i soffan och funderar på vad vi ska hitta på.

Vi hörs

Kramar

Likes

Comments

Igår somnade jag nästan direkt jag la huvudet på kudden. Sov gott och vaknade runt 09. Gick upp efter en timme, käkade en snabb frukost och for till skolan, Idag var det bara matte och det gick bra. Nu sitter jag hemma igen efter en promenad med hunden och ska plugga naturkunskap. Har prov imorgon. Utöver det är det tisdag och Matte kommer tillbaka hit igen. Vad vi hittar på under veckan får vi se. På fredag åker vi i alla fall till hans föräldrar i Orsa. Mys!


Kram så länge!

Likes

Comments

Och vips så var det söndag igen. Helgen har varit bra med aningen hektisk. Igår var det rally vilket innebar tidig morgon. Var på en sträcka, så härligt. Önskar dock vi hade hunnit med mer.

På kvällen var vi bjudna på mat hos pappad moster, min extra farmor som jag brukar kalla henne. Vi åt så sjukt gott kött med potatis och sås till. Sen fick vi en drömmigt god efterätt. Cheesecake med ballerina kladdkaka som botten, nån chokladmousse och sen vanlig cheesecake bas. Den var toppad med hallon, blåbär, choklad och några krossade kakor. Jag ska försöka få tag på receptet och sen dela med mig av det till er.

Idag har vi kört hjärtat till tåget som skulle ta han till flyget och sen till Luleå igen. Så himla tråkigt. Men som tur är så kommer han tillbaka redan på tisdag och då får vi umgås veckan ut sen.

Nu ska jag fortsätta se på Wallander och ladda inför skolan imorgon. Vi hörs mer då!

xoxo

Likes

Comments

Blev mysig middag med mamma på Pinchos ikväll. Inte alls enligt planerna men ibland är det trevligt att vara spontan! Nu sitter vi hos mamma igen och jag väntar ihjäl mig efter Matte!

Kan klockan bara bli 23??!!

Likes

Comments

Som många kanske vet går jag fortfarande i skolan och läser gymnasiegrejer. Jag är född 1996 och borde tagit studenten 2015. Jag gjorde det, men med icke-godkända betyg i flertalet ämnen. Skolan har aldrig riktigt varit min grej. Jag är en kreativ tjej som vill pyssla, skriva och ge utlopp för min fantasi. Under min uppväxt var jag väldigt kreativ och berättade ofta historier för släkt och vänner, som inte alltid kanske var sanningsenliga och ibland svävade iväg till en fantasivärld.

I lågstadiet var det inga problem, men där fick man använda kreativiteten på ett större sätt. Man kunde få måla bilder, påskbrev och skriva små sagor. Där var matteuppgifter där 2+3 skulle vara gul och 4+2 skulle vara rött, det vill säga att områden med en femma skulle vara gula och områden med en sexa skulle vara röda osv. Det var nog förs i femman som problemen började. Jag blev mobbad och det medförde sämre koncentration på lektioner. Att få sms från klasskompisar där det stod ”Alla vi som hatar Julia klappar nu klapp klapp” och ”Ingen tycker om dig”. Att få sudd kastade på sig på lektionerna, sina saker utkastade genom fönster eller inte få vara med och spela fotboll på rasterna. Eller jo, det fick jag ju, men då var det alltid fyra stycken som skulle ansåg sig vara bättre och så skulle man spela de fyra mot alla andra. Så det kunde vara fyra mot tretton till exempel. För vi tretton ansågs som ”sämre”. Det var en tuff period i mitt liv. När de nationella proven var gjorda och på utvecklingssamtalet det sista, fanns risken att jag skulle få gå om femman, för jag hade för dåliga resultat i matte, ett ämne som jag avskyr. Men mitt fullpoängsprov i engelska räddade mig och jag fick, som alla andra, fortsätta upp till sjätte klass.

Där någonstans släppte det, klassen blev uppdelad in till tre nya klasser, med nya klasskompisar. Det funkade bra det mesta, men det var matten som fortfarande inte riktigt ville sig. Det bara gick inte, men det är nog för att jag inte var tillräckligt intresserad. Men högstadiet flöt på, jag fick använda min kreativitet i uppsatser och utveckla mitt intresse för språk.

Gymnasiet kom och jag skulle börja på naturprogrammet. Helt fel val, Julia, helt fel. Men jag var för dum för att inse det i tid, jag insåg att jag slösat tre år, på helt fel sak. Jag var inte ett dugg intresserad av naturämnen, jag hatade matte och fysik. Men jag var för stolt för att ge upp, jag SKULLE klara det. Det skulle gå. Men det föll, platt som en pannkaka. På grund av mitt bristande intresse så hittade jag andra saker som var roligare – elevkåren. Något jag la ner väldigt mycket tid på, anledningen till att skolan kom på andra plats som prioritering och då kom inte matte, fysik, kemi och biologi högst på listan. Svenska, engelska och spanska kom först.

Men trots min krokiga väg, trots att jag inte började universitet eller högskola direkt efter studenten, är jag en lika bra person som de som började direkt. Jag har haft en krokig väg i skolan, jag går på komvux och jag är snart 21, MEN – det kommer bli bra. Det kommer bli något av mig en dag, jag har en plan och jag vet vad jag vill göra. Jag är snart klar, två år senare, men jag blir klar och det är inget fel med att gå komvux.

Jag har många gånger intalat mig själv att det är något fel på mig, för att jag inte ”är som alla andra”, jag har gråtit floder, haft ångest och bara velat ge upp. Men det är fel. Jag är jättebra som jag är. Jag är bäst på att vara mig. Och det är inget fel med att ha en krokig skolväg, att ta längre tid på sig att bli klar eller om man skulle gå komvux, man är BÄST ändå.

Detta kanske egentligen inte är så intressant att läsa, men det är viktigt för mig att få skriva då jag vet att det finns många unga som kämpar med skolan och kraven i skolan känns ibland omänskliga. Jag uppmanar ingen att göra som jag, men om man inte skulle lyckas på första försöket, så gör det inget att försöka igen.

Stor KRAM till alla som kämpar med skolan, oavsett din ålder, årskurs eller linje - ni är BÄST.

Likes

Comments