View tracker

Jag vet inte hur många gånger jag försökt mig på det här med att blogga och det går alltid efter samma melodi. Det går jättebra i början och sen tar det stopp. Jag tror det beror på att jag anser att mitt liv inte är så intressant och sen när man vet att det inte är så många som läser så tröttnar man också. Men hur ska folk kunna läsa och följa en blogg om den inte blir uppdaterad? Jag gör ett försök nu att blogga igen och vi får helt enkelt se hur länge det håller.

Det har hänt en hel del sen sist, svårt att tro med tanke på att jag ansett att jag inte haft något att blogga om haha.

Jaja, vi får se om det kommer någon slags resumé eller om det som har hänt får förbli osagt.

Följ mig gärna på Instagram för mer aktiv uppdatering! Där heter jag Byqvistjr


Mina tre senaste bilder på mig :)Kramar Julia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Primer,foundation, concealer, puder, rouge, bronzing powder, highlighter,ögonskugga, kajal, eyeliner, ögonbrynspenna, läppenna ochläppstift. Listan kan göras lång över saker som unga flickordagligen dränker sina ansikten i. Min lista ser ut såhär:ansiktskräm. Om jag kommer ihåg.

Föratt vara helt ärlig så äger jag inte ens hälften av alla deprodukterna och jag är snart 20 år. Jag har en mascara, enögonbrynspenna, en concealer och en ögonskuggspalett. Varför skainte det räcka? Varför ska det behöva vara så mycket mer?

Jagbesöker dagligen sociala medier som Facebook, Twitter, Instagram ochYouTube och omvärlden gör mig rädd. På Youtube finns det BARN somlägger upp ”makeup tutorials” på hur de sminkar sig varje daginför skolan. Barn som är i åldern 9-13 som lägger ut videos medtiteln ”festsminkning”. Då undrar jag, vart ska ni? McDonalds?Skoldisco? Eller bara till din mormor på födelsedagskalas?

Jaganser att när man är så lite ska man inte behöva vara såutseendefixerad att man måste sminka sig varje dag. Jag som trotsallt är nitton, snart tjugo, år, sminkar mig endast vid mycketspeciella tillfällen, till exempel om det är bröllop, vid någonstudent, jul eller nyår. Vid dessa tillfällen så kanske jag tar påmig lite mascara, en neutral ögonskugga och kanske att jag målar iögonbryn. Men det är oftast inget mer, jag tycker att det räckerså. Det var knappt så att jag sminkade mig när jag själv togstudenten ifjol (2015).

Enannan fråga jag ofta ställer mig är, vad tycker föräldrarna? Bärde inget ansvar för att deras, oftast, dotter sminkar sig under sintid på lågstadiet? Vill föräldrarna att deras barn ska växa uppi förtid? Jag personligen tycker att barn ska leka och hoppahopprep, inte sminka sig och lägga ut på Youtube. Själv lekte jagväldigt länge och jag hade ett ”prinsessrum” till jag varfemton, nästan sexton år. Jag ska inte säga att jag var specielltnöjd med att det var så, men det har ändå alltid varit mitt”drömrum”. Vart får de pengarna till att köpa smink? Man fårväl som 10­åring max en tjugolapp i veckan? Är det föräldrarnasom betalar? Det kan jag säga att det hade min mamma och pappaaldrig gjort. Jag kunde få en ögonskugga av mina systrar som defått i en tidning, som jag sen aldrig använde. Jag fick intemånadspeng för ens jag var tretton år och då fick jag tvåhundrariksdaler. Innan dess var mamma och pappa med och betalde mina saker,så de visste ju exakt vad jag tänkte köpa. De fick lov att”godkänna” vad det var jag ville ha. Låt barm vara barn, tillsde är stora nog att ta sitt eget ansvar. Och personligen tycker jaginte det är när man är tio år.


Fyra anledningar till att vara osminkad är bättre:

Man spar man tid på morgonen och får sova längre

Man kan gnugga ögonen när som helst man känner för det

Man kan ha vit eller annan ljus tröja utan riskera att ansiktet delar med sig av foundationen till tröjan

Har man lite tid mellan idrotten och nästa lektion i skolan så behöver man inte tänka på att man endera inte kan duscha alls, bara duscha kroppen eller stressduscha/komma sent för att hinna sminka sig

Likes

Comments

View tracker

Hittade denna lista hos www.gabriellajoss.me och tyckte det kändes som en kul lista att göra!

1. Vad gör dig riktigt glad?

Min pojkvän, min familj och min vovve!

2. Vad gör dig ledsen och arg?

Det som gör mig ledsen är att lämna pappa ensam hemma en helgom jag t.ex. åker till mamma, Mattias eller syrran i Uppsala. Mensåklart även krig, svält, mobbing och allt annat elakt som finns.

3. Hur hanterar du sorg?

Jag håller ofta saker inom mig under en längre tid, tills dettill slut inte går längre och så kommer allt på samma gång somvårfloden ur ögonen på mig, haha!

4. Vad har skadat dig mest i livet?

Det måste vara när mina föräldrar skilde sig, hände massaprivat där som gjort mig ledsen och kan göra mig ledsen än idag.

5. Vad i livet har gett dig mest glädje?

Att få vara med Mattias. De som känner mig vet att vi har haftup's and down's som vilket annat par som helst, men vi har ävengjort slut ett par gånger, men på något sätt alltid hittattillbaka. Det ger mig sån glädje att få vara med han, det är baraså det ska vara. Men även har Signe (hunden) gett mig extremtmycket glädje genom hela vårat liv tillsammans.

6. Vilka känslor tänker du på när jag säger musik?

Alltså, jag lyssnar på all möjlig musik och har svårt för”långsamma” och ”käslo-låtar”. Jag gillar fartig musik,men det finns även nån slö/depp/kärlekslåt på min spotify.

7. Känslig eller känslosam?

Can't it be both?

8. Hur ofta gråter du?

Inte så jätteofta, är ingen som gråter till sorgliga filmereller tv-program. När jag gråter är det oftast för att jag kännesmig ensammast och minst i världen haha.

9. Visar du mer än du känner, eller känner du mer än du visar?

Vet inte riktigt vad jag ska svara på den här frågan. Iblandkan jag visa jättemycket vad jag känner, medans jag ibland intevisar ett smack.

10. Blir du lätt irriterad?

När jag är trött, hungrig eller båda kan jag lätt bliirriterad. Eller om jag försöker berätta något och personen jagberättar för avbryter.

Världens bästa små tassar

Älskade Signe, som i de flesta fall väljer att leka med pinnar som är i hennes egen storlek!

​En pussbild från Hyde park i London, älskar honom så mycket.

Likes

Comments

Här har det ju inte hänt alls mycket, som vanligt. Det var lättare sagt än gjort att hålla regelbunden uppdatering här. Men vi kör på ett inlägg nu så får vi se när nästa kommer.

Sen jag skrev något här sist har dagarna sett lika ut, förutom att det äntligen varit fint väder. Vilket är underbart. Tyvärr har jag för dåligt tålamod och en miljon myror i byxorna så jag har inte tid att sitta still för att pressa som vad alla andra gör. Men som tur är, så är jag född med bra pigment så solen tar mig på ändå haha.

Jag har tänkt att jag ska försöka slänga upp lite bilder från London, eftersom det var en helt underbar resa! Men det får bli senare, nu får ni lite bilder från senaste tiden.


Likes

Comments

​Ja som det går att tyda på rubriken och som man tydligt kan märka har jag ju inte direkt varit aktiv är de senaste snart två månaderna.

​Hej på dig, du som läser detta!

Som jag sagt tidigare har det ju verkligen inte hänt för mycket här inne på bloggen. Det är svår att uppdatera när man inte vet vad man ska skriva om. Känns så tråkigt och torftigt att bara skriva om vad man gör på en dag eller vad man tänkt göra under en dag när nästan varje dag ser lika ut.

Sen sist jag skrev har det hänt en del. Jag har varit i London och i Uppsala massa. Älskar verkligen båda ställena och drömmen är att flytta till Uppsala en vacker dag. Jag har försökt gå i skolan (lärarna vill inte riktigt samarbeta). Det är väl typ det som hänt, wow vad intressant, verkligen. Allt som är med skolan har verkligen tagit ut sin kraft och igår rann det över och jag blev arg på killen, vilket han absolut inte förtjänade. Ringe mamma efteråt och hetsgrät i 45 minuter. Sånt är livet ibland. Idag är i alla fall en mycket bättre dag. Fint väder är det också!

Nu ska jag ta med mig min sleeping dogidog och gå på en promenad.

Förhoppningsvis tar det inte allt för lång tid innan det händer något här igen. Ska försöka bli bättre på att ta bilder också, inläggen blir roligare då!

Ha de bäst, byeeee.

Likes

Comments

​Här är fyra plagg som jag är riktigt sugen på att låta flytta in i min garderob. De två till vänster är från H&M och de två till höger är från BikBok. Ni kan klicka på bilderna för att komma direkt till plagget!

Likes

Comments

​Som rubriken så fint säger och som det även går att märka har det ju verkligen inte hänt för mycket här inne på senare tid. 

​Jag har faktiskt ingen riktigt ursäkt till varför jag inte skrivit något på snart en vecka. Jag har nog mest varit lat, det har inte hänt så mycket vilket leder till att jag inte har haft något att skriva om. Det är varken kul att skriva eller att läsa inlägg på inlägg som bara handlar om vad jag gjort under en dag, Speciellt inte när jag inte gjort speciellt roliga saker. Men jag ska försöka skriva en snabb sammanfattning över vad som hänt senaste veckan i ett inte allt för långt inlägg. Har även några bilder som jag kommer att lägga upp. 

Jag är just nu i Uppsala och har varit här i en vecka nu, Har hjälp min syster och hennes kille att flytta och typ "komma i ordning" i nya lägenheten. Det har fått mig att båda längta efter att få flytta själv samtidigt som det är så otroligt tråkigt, faktiskt, att packa upp allt. Men kan tänka mig att det blir skillnad när det är ens egen saker man packar upp. 

Söndagen efter att vi kom hit åkte jag till Stockholm och var där med Mattias större delen av dagen. Vi gick runt lite i Gamla stan och sen på eftermiddagen/kvällen gick vi på bio och såg på Zootropolis. En helt underbar film, skulle kunna gå på bio för att se den igen. Åkte hem efter och var tillbaka i Uppsala vid 20:30.

Förra onsdagen (2/3) var jag ner till Stockholm och tittade när killen (F21) gick på Högvakten vid slottet för en vecka. Det var svinkallt och jag höll på att frysa varenda kroppsdel och hårstrå av mig, haha. Efter det passerade dagarna bara utan att jag gjorde speciellt mycket. 

I lördags gick jag upp 6.30 och tog pendeln till Stockholm även denna gång för att träffa Mattias. Vi käkade frukost och efter det åkte jag tillbaka till Uppsala direkt. Han har bara en timmes permission åt gången så många kanske tycker det det "onödigt" att åka till honom för att bara få ses en timme haha. Men aja. Hända inte så mycket under lördagen. Varvade TV-spel med dataspel. 

Söndag hände den inte heller speciellt mycket. Jag åkte ner på kvällen till Stockholm igen för att som typ allt annat i detta inlägg handlar om, umgås med Matte en timme för att sen åka hem. Väl tillbaka käkade vi på Pizzzahut, väldigt gott må jag säga!Likes

Comments

Just nu sitter jag i bilen påväg "hem till Uppsala". Längtar såå mycket! Idag har det inte hänt speciellt mycket, käkat godis, lunchat med mamma och sen var det dags att packa ihop sig och vänta på pappa.

Likes

Comments

Blev inget bloggat igår på grund av att mammas internet krånglade och jag tycker inte om att blogga från mobilen, så jag skriver en sammanfattning av gårdagen och dagen i ett och samma inlägg.

Igår åkte jag och Signe med bussen till mamma i Karlstad. Vi tog bussen från pappa vid 14:10 och var hos mamma 15:40. Jag vaknade dock redan vid 09, vilket var bra eftersom jag inte packat klart. Det betyder ju att det blev sista-minuten-pack och jag har förmodligen med mig mest skit. Men aja, det blir säkert bra. När jag väl var hos mamma tog det inte lång tid innan Anders och hans dotter kom och en stund efter det kom även mamma hem. De ville äta sushi till kvällsmat, men eftersom jag inte äter det fick jag McDonalds istället #fitness. Hemmakväll fick ett besök av mig under kvällens gång. Sen snackade vi bara tills det var dags att sova.

Idag var jag också vaken riktig tidigt, Signe är tyvärr inte van de "ljud" som blir när man bor i lägenhet till skillnad från hus (som hon är van) så hon skäller ganska mycket just nu. Gick upp och käkade frukost vid halv 10 och såg på tv. Gick ut med Signe och vid halv 12 rörde jag mig mot stan för att käka lunch med mamma. Vi åt på ett tacos-ställe som heter PocoLoco. Riktigt gott! Efter vi ätit upp gick vi en sväng på stan innan hon var tvungen att gå tillbaka till jobbet. Jag gick på stan en stund till, handlade inför kvällsmat och gick hem. Tog en promenad med Signe, som vanligt. Efter det badade jag och gjorde kvällsmat. Var på innebandy ikväll också. Skoghall - Hagfors. Blev en otroligt spännande match och Skoghall hämtade upp från 0-3 underläge till en 6-3 vinst, i sista perioden! Det var en riktigt bra match!

Nu är jag tillbaka i mammas lägenhet och ska snart göra mig klar för att sova. Imorgon är det äntligen dags för Uppsala!


Likes

Comments

Idag har varit en bra dag med fint väder och jag har gjort något "vettigt". Jag vaknade vid 09 och kände mig för en gångs skull pigg! Låg dock och drog mig i sängen tills klockan närmade sig 11, vilket verkligen inte var nödvändigt. Gick i alla fall upp då och slängde ihop lite frukost, gick ut med Signe och sen åkte jag till Hagfors för att träffa Nathalie. Vi åt fika och sen solade vi. För mig var det nog sista gången innan jag är hemma igen från London och hela köret. Har fått färg så det räcker, vill inte bli för brun så det blir att se "fake" ut. Men i alla fall, tog bussen hem igen vid 14. Gick en promenad med Signe direkt jag kom hem, fixade sen lunch och åt den till en Johan Falk film. Sen tog jag ett snabbt bad, kände mig inte så fräsch efter att vi solat. Nu sitter jag i pyjamas i sängen och ser på ännu en Johan Falk.

Imorgon åker jag till mamma och är där tills fredag!


Likes

Comments