Hej på er.

Idag är det onsdag och alla hemskheter jag pratade om igår är numera avklarade. Är jättetrött idag, precis som jag varit de senaste två veckorna. Mamma säger att det mest troligen beror på ljuset och att det är så mörkt hela tiden nu på hösten, även på dagtid. Hoppas inte att det är så för i så fall betyder det att jag kommer vara lika trött hela vintern och det kändes otroligt jobbigt. Önskar hellre att jag bara har ett stort behov av sömn nu i en period och att jag kan sova ikapp det. Jag ska prova läsa lite, kanske göra lite kinesiska och i övrigt bara göra ingenting. Både för att jag inte vill och för att jag inte orkar. Ska kanske dricka en kopp te, men vi får se om jag ens orkar göra det.

Ha en fortsatt bra kväll. Kom ihåg att det bara är några få dagar kvar till höst(läs)lov nu. Torsdag och fredag, sen är det långledigt! Vi hörs.

Likes

Comments

Hej på er.

Hoppas att ni mår bra idag och att ni hade en bra måndag igår trots allt det tråkiga som kommer med måndagar. Jag hoppas att inte alla ni hatar måndagar utan att det kanske är nån där ute som faktiskt tycker om dom. (Jag tycker dock inte om måndagar, men söndagar är ändå den värsta dagen). En mini-deadline, intervaller på idrotten och matteprov är det som gäller imorgon. Jag vill inte..

Livet som sjuttonåring har bara gjort ont hittills. Vill bara bli ett år äldre och slippa allt negativt som hänt nu under den senaste månaden. Är ledsen och har så mycket på gång i mitt huvud. Vill bara gråta och ha sommarlov så jag slipper skola och det ansvar som skola innebär. Vill vara hemma och göra ingenting på jättelänge. Poddar, pärlplattor, färglägga och lyssna på musik är det jag vill göra. Kanske läsa lite också. Jag vill inte vara instängd i ett klassrum med massor av människor som jag inte känner för att träffa. Vill vara hemma. Vill dricka te. Alex och Sigge. Ha mjukisbyxor. Bara få vara.

Jag ska försöka skriva lite artiklar, möjligtvis plugga lite mer matte och sen lär det väl vara läggdags efter det. Ha en fortsatt bra kväll, vi hörs!


Likes

Comments

Hej på er! Har blivit nominerad av både @wilmaulrich och @AnnaHolm att göra Liebster Award, så det tackar jag för! Tänkte att jag svarar på bådas frågor för att vara rättvis och schysst. Så förbered er på 22 frågor, besvarade av ingen mindre än mig.

Regler:

- Uppmärksamma personen du blev nominerad utav och tacka.
-
Svara på de frågor som ställts dig.
- Nominera 11 nya bloggare som har färre än 200 följare.
- Ge bloggarna som du nominerat 11 nya frågor som de ska besvara.
- Kom ihåg att uppmärksamma de nominerade att du har nominerat dem i Liebster Award!

Annas frågor:

1. Vilken är din favoritfärg, och varför? När jag va liten sa jag att min favoritfärg var röd bara för att det var mammas favoritfärg när den egentligen var rosa. Nu har jag övergått till lila och grönt istället. Speciellt grönt. Och varför.. ja jag tycker att dom är fina helt enkelt. Men överlag gillar jag väl de flesta färgerna egentligen.

2. Vilket är ditt drömresmål? Jag skulle jättegärna åka till Bali, Maldiverna och Australien.

3. Vad vill du jobba med när du blir stor? Kan vara den jobbigaste frågan nånsin. Jag är bara nyfyllda 17 år och har ingen aning om vad jag vill göra om 2 år ens. Det enda jag vet är att jag vill göra något där man inte bara sitter still på ett kontor.

4. Vilken är din favoritlåt just nu? Bästa Håkan, Ingen oro, tjabo!

5. Vad har du för klädstil enligt dig? Jadu, bekvämlighet är A och O. Har väl egentligen inte en definierbar stil med tanke på att jag typ inte ens vet vad jag har för stil. Har det jag gillar oavsett vilken stil det plagget passar in i.

6. Vem är du på helgerna? Jag älskar att vara med kompisar. En helg utan vänner är en tråkig helg för mig. Behöver inte vara hemma med mig själv i många timmar innan jag känner att jag vill vara med någon igen. Att bara umgås och prata räcker gott och väl och det måste inte alltid vara massa ståhej för att jag ska vara nöjd. Dock gillar jag självklart spontana utflykter osv ibland också, det kan jag ju inte neka.

7. Vilken plats är den finaste du har besökt? Svårt, speciellt för mig som har svårt att uppskatta vyer osv. Det första jag kom att tänka på nu var väl i somras när jag och gänget var uppe på Hoverberget. Utsikten där kunde till och med jag uppskatta.

8. Beskriv dig själv med 3 bra och 3 dåliga egenskaper:
​+ Jag (tror att jag) är en glädjespridare
​​​- Jag har lätt att "släppa loss" och känner mig stel i många sammanhang
​+ Jag bryr mig om människor och gör ofta allt jag kan för att få folk glada
​- Jag tror ofta att jag inte kan/klarar saker och sätter käppar i hjulet för mig själv pga detta
​+ Man kan lita på mig
​- Jag har en tendens att hålla inne på mina känslor alldeles för länge och mår därför dåligt under långa perioder istället för att berätta för nån och få möjlighet att må bättre

9. Varför började du blogga? När jag började blogga var jag bara 10 år och skrev väl egentligen bara värdelösa inlägg. Har under åren gått tillbaka till bloggningen lite då och då och varför är väl egentligen för att jag tycker om att få uttrycka i skrift utan att det spelar någon roll vad jag skriver. Inget som betygsätts eller har nån egentlig roll. ​

10. Skulle du vilja hoppa bungyjump? Jag skulle absolut vilja hoppa bungyjump. Tror dock att det är en sån grej som jag vill göra enda tills det väl gäller för då skulle jag säkerligen fega ur.. (tyvärr)

11. Hur vill du bo i framtiden?Jag känner mig ju extremt tråkig när jag måste svara att jag inte vet. Jag vet inte om jag vill bo i villa eller lägenhet men känner rent spontant att jag inte är en hus-människa (alldeles för mycket att ta hand om). Jag vet inte hur jag vill att det ska se ut heller mer än att det ska vara vitt och fräscht, för sånt gillar jag.

Wilmas frågor:

1. Vad är det bästa med att bo i staden där du bor? Oj, jag vet inte vad som är det bästa då det finns mycket saker som man kan se som negativa med att bo i en mindre stad. Jag personligen trivs rätt bra i Östersund och känner inget riktigt behov av att flytta härifrån men kan fortfarande inte säga vad som är det bästa. Kanske att större delen av min familj/släkt och alla mina vänner bor här väldigt nära varandra.

2. Vilken plats mår du som bäst på? Hemma på mitt lilla rum helt själv eller vart som helst med familj och vänner

3. Om du fick resa precis vart som helst, vart skulle du åka? Helst skulle jag ju såklart åka runt hela jorden för att upptäcka och se olika platser, kulturer och miljöer

4. Vem är din största förebild? Mamma, utan tvekan

5. Vilken är din drömkonsert som du bara måste gå på innan du dör? Har inte nån artist som jag liksom älskar utan det är väl Håkan som jag helst vill gå på och det har jag ju redan gjort en gång + att jag ska göra det igen nu i december

6. Vilken är din favoritmaträtt? Sesamlax, kyckling, ragu, korvgryta och typ pizza med hemmagjord pesto, muuummmms

7. Vilket är ditt absoluta favoritplagg, som du inte kan leva utan? Mjukisbyxor alla dagar i veckan. Blir klaustrofobisk i jeans efter allt för många timmar

8. Något du ser framemot under det kommande året? Fylla 18 vilket innebär körkort. Börja 3an vilket innebär student och sen bara allt vardagligt kul.

9. Har du någon person som betyder extra mycket för dig, vem/varför? Kan helt omöjligt välja ut en person som betyder extra mycket för mig eftersom alla mina närmsta betyder mycket för mig fast på olika sätt. Min storasyster är otroligt viktig för mig, men det är ju även min storebror, mamma, pappa och alla mina bästa vänner. Alla i min närhet har ju lärt mig något och fått mig att bli en bättre människa på ett eller annat sätt. Man lär ju av varandra.

10. Hur skulle den perfekta semestern se ut? Fota, vara med vänner, sola, bada, utflykter, strand, hav, snorkla, dyka, leva.

11. Om du fick vara någon annan för en dag, vem skulle du vara? Ännu en fråga jag inte kan svara på

Mina frågor:
1. Beskriv dig själv med 5 ord
2. Vad äter du vanligtvis till frukost?
3. Vad heter du i mellannamn?
4. Vilken är den bästa serien och varför?
5. Vad får dig att bli glad när du varit ledsen?
6. Vad gör du helst på fritiden?
7. Berätta något om dig som inte så många vet
8.Vad innehåller din favoritsmoothie?
9. Hur lång tid tar det dig att göra dig i ordning?
10. Vad tror du händer efter döden?
11. Vad är meningen med livet?

Jag nominerar:
@Hannahgregory @matildagisslen @karintagesson @arezoakbari @Karinforsberg @josefinejosefsson @Sofiaperssons @vilmalindstrom @pellathofelt @lovisaholten @cmartinsson

Likes

Comments

// jag och mitt hår // jag solade och njöt // jag // rosig efter att ha suttit vid min lampa //

// morgonen efter jag sov med fläta // matilda hade tagit blodprov // jag och olivia // filip //

// var färdig lite tidigt // filip la sig vid mig // stor squash // hade blåbärsfläckar på byxorna de första skoldagarna //

​// matilda gillar lila // lila presenter till matilda // god middag // gott fika // 

// hur mycket jag använder medier på ett dygn // drack te på idrotten // råkade ha höga stumpor tillsammans med converse // fjälltur + nedräkning //

// fjälltur // fjälltur igen // 44 dagar till lov // middag //

// jägaroutfit // jag som jägare // jag och simon (eller var det johan?) // elsas coola högtalarlösning //

Likes

Comments

Hej på er, och godmorgon (även fast det egentligen är eftermiddag). Kom hem vid ett inatt efter samhällsfesten som tyvärr blev nedstängd redan innan 12. Förade först med några tjejer från klassen innan vi sen for vidare mot bring.

Vaknade av väckarklockan vid 10 idag men låg och drog mig till 11. Åt en god frukost och tog mig sen ett skönt bad. Längtat efter att bada sen i onsdags så då tyckte jag att jag förtjänade det. Läste även lite ur min bok som jag ska läsa på svenskan, livet utan dig. Har bara hunnit läsa ett kapitel hittills så jag har ju lite kvar.

Om jag känner att jag orkar så borde jag även skriva några artiklar till vår tidning som vi håller på med på skolan samt plugga matte inför det kommande provet på onsdag. Vi får se vad dagen har att erbjuda och vad jag känner för att göra. Ska nog inte gå ut iallafall med tanke på att det ser ut som att nån släckt en lampa, sååå mörkt o tråkigt ute. Riktigt höstväder och nollgradigt.

Ha en mysig lördag!!

Likes

Comments

Jag har köpt nya skor. Plågades av dem i en vecka och hade nästan blåmärken på fötterna. Fått ett par nya "mjukisbyxor" som är helt underbara. Råkade dock spilla på dem nu i helgen så jag måste tvätta dem. Köpt en halsduk. Aldrig ägt en halsduk förut (förutom när jag va typ 12, men det räknas inte). Klippt håret sen sist också. Till nyckelbenen typ. Inte haft såhär kort hår sen jag va typ 4 och det inte hade hunnit växa mer än så. Känner mig lite som en ny människa men tycker tyvärr inte om att ha uppsatt nu när det är kort. Tråkigt i och med att jag har uppsatt väldigt ofta. Var på min första fest (haha). Naturfesten. Måste köpa nya strumpor. Vita låga. Alla mina vita har varit så slitna så jag har fått slänga dem lite hela tiden under de senaste månaderna. Ska ha matteprov nästa vecka, känns helt okej och jag borde bli godkänd vilket är huvudsaken. Har ätit våfflor, börjat lyssna på Alex & Sigge igen och även smakat Max Lyxshake för första gången. Det har hänt en del sen sist trots att det nästan känns som att världen stått still.

Idag är det tisdag och jag hade både sovmorgon + fick sluta tidigare. Fikade lite efter skolan och även hunnit med att plugga. Ovanligt att det faktiskt gick till handling, oftast brukar det bara vara något jag säger att jag ska göra. Nu ska jag va med Matilda och Samuel.

Ha en fortsatt bra kväll så hörs vi!

Likes

Comments

Låtsas att inlägget kom upp söndag den 2/10

Vad har du gjort idag? Jag har städat från mitt födelsedagsfirande igår. Har även varit med Samuel.

Vad har varit bäst i veckan som gått? I fredags fick jag en ny telefon vilket kändes otroligt bra, även fast jag bara hade min iPhone 5 i typ 8 dagar så ledsnar man rätt snabbt. Telefonen hade ju knappt täckning (!?). Jag fyllde år igår och hade en väldigt bra dag. Några av mina kompisar kom till mig och fikade på kvällen. Hade en väldigt rolig kväll!

Och vad har varit sämst? Har varit ganska stressad över massa olika saker, det mesta har väl varit kalasrelaterat. Tårta, dukning, små lådor, bordsplacering, namnskyltar och baka massa olika sorters kakor. Känts som att mycket ska göras på kort tid.

Vilken låt påminner dig om veckan? Hm, måste vara Ebert av James & Karin

Vad vill du tipsa om? Jadu, James & Karin må jag väl säga. Lyssna på Fjärilslarvens sång, den är bäst!

Vad ser du fram emot i veckan som kommer? Ser inte riktigt fram emot nått speciellt. Vi får se vad veckans planer är helt enkelt.

Vad ska du göra imorgon? Klippa mig!! Bokade klipptid för ca 10min sen. Älskar att klippa mig <333

Hur skulle du betygsätta denna vecka? 10/10.


Likes

Comments

Hej på er. Long time no see.. Livet kom ivägen och är alltså anledningen till att uppdateringen legat på noll.

Har sen sist inte gjort mycket alls egentligen. Livet är inte alltid så spännande när man är en lat tonåring. Har varit med kompisar så mycket som möjligt, skrivit en krönika, fjällvandrat med klassen, spräckt mobilen, kollat på en korpenmatch, firat Fanny som fyllt år, lämnat in min spruckna telefon, ätit pizza och tagit en och annan nap. Skolan är tråkig och helgerna är det enda jag ser fram emot. Apropå helg, nu på lördag fyller jag år! Har bjudit hem några kompisar som ska komma och fika hos mig och det ska bli superkul. 

Tänker att det får va allt för nu så hörs vi nån gång i framtiden. Hoppas ni haft det bra under dessa veckor och tack till er tappra läsare som fortfarande kikar in varje dag. 


Likes

Comments

// slutet av strutar är äckliga // rann i ögonen i 2 timmar pga lök // jag nu och ett år sen // jag //

// bäddade till mig och linnéa // kul spargris // matilda fikade // sen åt hon //

// köpte en ny mysig tröja // jag lämnade grejerna hos pappa igen // likisar // matilda badade med kläderna på //

// poolparty // nattfika // såg hur min vattenfasta mascara höll sig // bjöd matilda på brunch //

// matilda klädde på mig // skulle träna // designade studentmössor // lydias roliga studentmössa //

// matilda <33 // byggde korthus // efter en våning till // en till våning //

// ännu en bild på mitt fantastiska korthus // åt på vezzo // allt tog slut // hittade en lock i mitt hår //

Likes

Comments