Äntligen vart typ allting klart. Finns nästan inget roligare än att packa ner en massa färgglada sommarkläder såhär mitt på vintern. Verkligen så taggad! Har däremot inte blivit frisk (konstigt nog) och har därför försökt ta det väldigt lugnt de senaste dagarna. Förkylningen har lagt sig lite på bihålorna och halsen, men det verkar bli bättre som tur är. Mår såklart mycket bättre än ett par dagar sen. I alla fall sitter jag på ett plan om ett par timmar till Amsterdam. Efter det blir det 12 timmar flyg med ett uppehåll till Curacao! Hoppas på att allting går bra nu så får vi se nästa gång jag kan ladda upp något här...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vad är övertygelser? På vilket sätt påverkas jag av de? Hur kan jag ändra på dem?

Vad är övertygelser?

En övertygelse är när du tänker samma tankar och får samma känslor kring ett ämne upprepande gånger, t.ex "jag är en morgonmänniska". Om du ständigt tänker och säger att du är en morgonmänniska, så blir det en övertygelse och dessutom din verklighet. På grund av din uppväxt eller vilken omgivning du befinner dig i, kan du ha skaffat dig många omedvetna övertygelser. De kan både vara bra eller dåliga och ha olika betydelse i ditt liv.

På vilket sätt påverkas jag av de?

Övertygelser skapar din verklighet. Det finns hur många olika utfall som helst, men det som du väljer att fokusera på kommer också att bli din verklighet. Med andra ord skapar dina övertygelser ditt liv.

Roger Bannister var den första personen som sprang en engelsk mil (drygt 1 609 m) under 4 minuter år 1954. På den tiden trodde man att om man sprang en engelsk mil fortare än 4 minuter skulle hjärtat explodera. Roger genomförde alltså det omöjliga. Hur kunde han göra det? Han visualiserade att se på klockan när han hade kommit i mål att den stod på 3,59. Han förstod att om något ska hända i den fysiska världen, måste det ha hänt i hans hjärna först. Efter detta började fler och fler springa på under 4 minuter. Det berodde inte på att någon mirakel träningsform eller nya kostvanor. Det berodde på att Roger Bannister hade ändrat på en övertygelse bland befolkningen.

Så stor påverkan har övertygelser. Glöm inte att du bestämmer vad som är möjligt och omöjligt.

Hur kan jag ändra på dem?

Allting är beslut du tar. Vad du än gör, är det ett val du har gjort. För att förändra en övertygelse måste du bestämma dig för att göra det. Om du däremot inte förändrar en dålig övertygelse, är det också ett beslut du har fattat. Vad väljer du?

Du kan ändra på vilken övertygelse som helst. Det är universums uppgift att ge dig bekräftelse på dina övertygelser. Dvs. att allt finns tillgängligt i alla dess former hela tiden, men det som din övertygelse säger, är det du kommer att uppleva. Nedanför har jag gått igenom tre steg för att ändra på en övertygelse.

1. Fundera ut övertygelsen bakom övertygelsen

Vi säger att du har övertygelsen "jag är stressad". Eftersom det är konstaterat att ingen situation i sig är en känsla, kan du också konstatera att det beror på något annat. Kanske beror det på att under din uppväxt har andra personer satt mycket press på dig. Eller så är du runt andra stressade personer som har livsfilosofin "livet är stressigt". Det viktiga är att du kommer fram till den riktiga övertygelsen.

Ett tips för att gräva djupare är att sätta frasen "för att" efteråt. T.ex. jag är stressad för att jag har mycket att göra för att jag vill hinna med så mycket som möjligt för att annars blir andra besvikna på mig. Var ärlig mot dig själv och försöka ta fram den äkta sanningen bakom övertygelsen.

2. Börja litet

Vi säger att du har övertygelsen som jag tog upp förut: "jag är rädd för att göra andra besvikna". Då kan en ny övertygelse vara "jag prioriterar mig själv först". Att börja med "jag bryr mig överhuvudtaget inte om andras åsikter" kan vara lite djärvt och svårt att applicera. Därför ska du alltid börja litet och med en fras som ger dig lättnad.

3. Ändra på din omgivning

För att göra det lättare för dig att förändra en övertygelse, underlättar det att ändra på din omgivning. Jag forsätter på samma exempel med övertygelsen "jag prioriterar mig själv först". När du planerar din dag, tänk på den frasen. Vad vill du göra? Vad gör du bara för att göra andra glada? Är det viktigt för dig? Genom att planera dagen på detta vis, undviker du det som drar dig ner mest i din vardag. Alltså, tänk igenom hur du kan förändra ditt schema, din vardag och vad du kan påverka i den miljö du är i.

Min uppmaning

Jag kommer inte att ge dig ett "mirakel tips" såsom att "gör det här fem minuter när du har vaknat". Däremot vill jag att du skriver ner din nya övertygelse och vad du vill uppleva, gärna så detaljerat som möjligt på ett positivt sätt. Läs sedan igenom den varje dag. Det är de enda tipset jag kommer att ge dig, sedan är det upp till dig själv ifall du tänker göra det. Tyvärr kan ingen annan göra arbetet för en haha. Fast hur skönt känns det inte att faktiskt ha åstadkommit något helt själv?

Börja! Jag uppmanar dig att försöka följa dessa steg nu och komma på en övertygelse du vill förändra på. Det kan vara vad som helst, det behöver inte vara den du tycker är störst och svårast. När du väl har gjort det här en gång, kommer det vara mycket enklare att ändra på andra övertygelser i ditt liv.

Likes

Comments

Det första rosa i mitt rum. Älskar.

Vet att det har varit lite dött här men blev förkyld i tisdags och har väl inte kunnat göra så mycket över huvud taget. Känner mig i alla fall redan bättre som tur är. Åker ju nästa helg till Karibien och har nog aldrig varit så taggad mitt i en förkylning haha. Har fixat en del inför resan idag då man hade glömt att välja sittplatser och att man hade en gluten intolerans... Hoppas på att bli frisk snart då jag har en del att fixa i veckan såsom julklappar. Tänkte fel med tiden då vi åker hem den 20/12 men är inte hemma förrän den 21. Blir totalt borta i 12 dagar och kommer hem lagom trött till jul haha. Därför måste allt sådant inskaffas innan. Hade tänkt börja lite med packning eller ommöblering ikväll ifall jag orkar med febern och allt. Vill så mycket.

Likes

Comments

"The first step before anyone else in the world believes it, is that you have to believe it"

"Money and success don't change people; they merely amplify what is already there"

"I believe that I can create whatever I want to create"

"I've always considered myself to be just average talent and what I have is a ridiculous insane obsessiveness for practice and preparations"

"Stop letting people who do so little for you control so much of your mind, feelings and emotions"

"The first step is you have to say that you can"

Här är några citat av rapparen, skådespelaren, filmproducenten, komikern och låtskrivaren Will Smith. Jag tycker alltid det är intresssant att höra om olika slags framgångsrika personers tankesätt. Här kan man se att han har använt sig av attraktionslagen på ett positivt sätt. Det jag fastnade speciellt för var citatet om att pengar och framgång inte förändrar personer, utan förstärker bara det som finns där. Såklart sådant säger mycket om en själv. Däremot har man också alltid en möjlighet att ändra sin inställning inför allt. Yttre faktorer påverkar bara en om man låter de. Du skapar dig själv. Vare sig du väljer att lägga din framtid i andras händer eller i dina egna, så har du själv tagit det valet. Ingen annan.

Likes

Comments

Hur mysigt var inte det här då? Kände mig verkligen tvungen att lägga upp lite bilder från i lördags då det var födelsedagsmiddag med mycket flum, rosa och mysig stämning. Allt var verkligen hur fint och prydligt som helst. Drog sedan till Kungsbacka på kvällen. Nu är jag däremot lite trött på alla dessa tåg, bussar, spårvagnar och promenader fram och tillbaka haha. Blev mycket sådant i helgen men alltid värt det såklart.

Likes

Comments

Laddade precis upp den här mixen. Kärlek till brazilian bass.

Likes

Comments

Dagens mys finner man på bilderna ovanför. Hur söta är inte Noblesse hjärtana? Har verkligen kommit in i lite jul mood här hemma. Har också nuförtiden rosor ståendes i köket nästan hela tiden, höjer stämningen så mycket!

I alla fall har jag fått ner fem saker här som jag ser fram emot!

Ny mix

Imorgon (förhoppningsvis) släpper jag äntligen en ny mix! Kommer att publicera den här med. Är så glad att jag har fått tillfälle att spela in idag då det var ett tag sedan.

Curacao 10/12

Om drygt två veckor sitter jag på ett plan mot Karibien. Så galet. Känns lite små konstigt att först komma in i någon slags julstämning och sedan få sommar helt plötsligt. Fast vem vill inte ha det? Längtar. Har beställt hem de sista sommarkläderna nu, säkert typ de sista som fanns i hela Sverige.

Jul och nyår

Är lite smått förälskad i julen och här kommer den firas i minst tre dagar då även den 23: räknas med haha. Desto längre, desto bättre enligt mig. Ser också väldigt mycket fram emot att fira in 2018 men har som vanligt inget bestämt än. Sådant blir ju som det blir i min värld.

Rosa rum

Ska byta till rosa i mitt rum! Kom på att jag hade en rosa glittrig gran som inte direkt passar in bland de blå sakerna... Däremot blir det puderrosa istället för knallrosa denna gången. Löjligt taggad inför detta haha.

Benidorm 27/1

Har börjat få lite "hemlängtan" till huset i Spanien så kommer åka ner i slutet av januari. Även fast det är ganska kallt där på vintern blir det ändå skönt att få lite miljöombyte. Saknar ju de små byarna, spansk mat och utsikten över havet...

Likes

Comments

Sex bilder från de tre första helgerna i November. Märks verkligen att mörkret har börjat komma... Har spenderat två helger i rad (tror jag?) på Henriksberg, samt ätit godaste thaien som finns på Moon Thai. Självklart fick Risk komma med här som var roligare än jag trodde haha. Första snön här även lagt sig, hur mysigt är inte det?

Likes

Comments