View tracker

Någon som känner igen sig?

Även fast det kanske inte känns så vanligt för alla, måste vi tänka mer på att se vår utveckling hos oss själva utan att jämföra med andra. Ingen är lik någon annan, vilket vi borde uppskatta och inte trycka ner. Istället för att skriva om dessa orättvisor tänker jag ta upp vårt naturliga tillstånd. Som tur är har varenda person sina egna unika förutsättningar, talanger och färdigheter, och ju mer vi tar vara på våra naturliga begåvningar, desto större nytta gör vi som existens för andra.

Jag ser det som att varje gång en person förtränger sina naturliga behov och ägnar sig åt något där hon inte får utlopp av sina medfödda talanger, berövar hon mänskligheten. Det är som att försöka trycka fast en pusselbit på fel plats, samtidigt som denna pusselbiten tar upp plats för den rätta. Det blir alltså en lose-lose istället för win-win.

Varför är tanken på att ens vardag kan vara fantastisk så främmande?

Vi har blivit påverkade av alla människor som lider sig igenom sin vardag. De anser att jobb är hårt och otrevligt. I hopp om en liten kort semester fylld av fest, shopping eller resor, jobbar de som om man inte kan belönas ifall man inte har gått igenom pest.

Ett annat väldigt stort problem i vårt samhälle är att många inte vågar vara originella och kräva att få ut så mycket som möjligt av livet. Det är fult att må bra om andra inte gör det, som om man kunde må bra på någon annans bekostnad. Och om man mår för bra, då är något fel.

Det största hindret för oss är alltså rädsla för att sticka ut, misslyckas eller bli ett offer för andras avundsjuka. Många som har gett upp hoppet för sitt eget liv, ägnar sig åt att dra ner dem som har lyckats, utan att förstå att de försämrar för sig själva.

Att strunta i ens potential är onaturligt

Tänk om en gran bestämmer sig för att bli deprimerad och slutar känna sig speciell. Den kommer aldrig bli en fin tall och väljer att inte vara med längre. Ekorrar som livnärde sig på dess kottar får mindre mat och de fåglar som kunde bygga bo i det kan inte det längre. En så sjuk och onaturlig idé.

Det är exakt lika fel för oss människor att ifrågasätta det naturliga tillståndet av välmående, våra drömmar och vår identitet.

Din plikt

Följ dina känslor och drömmar och stå för den du är. Du är gjord för att vara speciell, försök aldrig att passa in. Ingen kommer någonsin vara lika bra på samma sak, ha lika mycket av samma sak eller vara samma sak. Vi är olika.

Det du gör som får dig att glömma bort tiden och känna dig glad och tillfredsställd, sluta aldrig med det. Varje gång du lyckas visar du för andra att det är möjligt. Varje gång du blir glad, sänder du också ut det till alla oss andra. Vi vill se dig glad och självsäker, vilket du också är skyldig dig själv. Det är ditt naturliga tillstånd.

Likes

Comments

Igår var det trio mys med pk + skräckfilm som inte har hänt på länge. Sjukt mysigt varje gång. Är dessutom sååå glad nu när jag äntligen har fått ner traktor pro 2, mitt mixprogram, för andra gången i mitt liv. 99 € i "onödan", men skulle ju aldrig klarat mig utan det... Värt varenda krona.

Likes

Comments

Skottlands nationaldjur är enhörning.

Hanvalpar låter avsiktligt honvalpar vinna när de leker med dem.

Just nu, någonstans, upptäcker en bebis såpbubblor för första gången.

Likes

Comments

Efter lite halloween firande och mycket kyla de senaste dagarna är man fortfarande vid liv. Hela stämningen blir tyngre (på ett bra sätt) under dessa tider. Eftersom jag är en period människa när det kommer till det mesta i livet, har jag nu börjat på DMX spåret haha. Tycker old school hiphop passar sjukt bra in på vintern. Tung musik som man vill dansa till och inte blir för stel och stilla av är det vi vill ha.

Likes

Comments

Har inte skrivit på ett tag då jag varken har haft någon dator eller ork att göra något.

Man är lite för naiv ibland. Min hårddisk som jag hade hela mitt liv på är nu borta. Alla filmer, bilder, dokument, musik och mixar jag har gjort 6 år tillbaka i tiden finns inte längre kvar. Det känns typ som ett stort hål från när jag var 13 tills idag. Frågan är vad man gör när allt försvinner. Minnen är ju saker man inte kan köpa och som man borde vara mycket mer försiktig med. Det var inget fel som hade hänt med min hårddisk, den hade bara blivit för gammal tydligen. Tror den blev 3-4 år. Men det kan hända vad som helst med elektroniken så i alla fall kommer jag alltid ha en backup, vissa saker måste man lära sig den hårda vägen... Men detta var ju brutalt, gör inte som mig och tro att det aldrig kommer hända något med era hårddiskar.

Nu måste jag köpa nya musikprogram för flera tusen kronor och all musik och de mixar jag har gjort (de mesta finns ironiskt nog inte kvar på nätet) kanske är borta för alltid. I vilket fall kommer jag inte kunna fortsätta arbeta på musiken jag gjort, då de sparas som filer om de går att återskapa. Men jag har inte gett upp hoppet än och jag kommer aldrig sluta hålla på med något jag älskar, även fast allt har tagits ifrån mig. Man måste fortsätta kämpa vare sig vad som än händer och lära sig sin läxa...

Likes

Comments

View tracker

Jag har tänkt mycket på hur olika människor är och att alla har tagit olika vägar för att vara där de är idag. Eftersom jag är lite smått besatt av house musik och musik producenter hehe, så har jag också tagit reda på mycket om dem och hur olika alla är, även fast de håller på med liknande saker. Såsom Kygo, han varken DJ'ade eller visste hur man gjorde det när han började bli känd då han endast gjorde musik. Eller Tiesto och David Guetta som fortfarande är kända och gör musik även fast de är över 40 år. Det stämmer ju även in på i princip alla människor, alla kommer dit de är på olika sätt och jag tror att det finns så många möjligheter att få som man vill och göra det man vill. Jag tror innerligt på vare sig vad du en gör nu eller vill göra, kan du alltid bli och utvecklas till vad som helst.

Här är en liten lista med upptempo house/deep house. Jag älskar att lyssna på sådan här musik som kan göra en glad vare sig vilket humör man är på. Tycker alla borde ha någon slags lista med musik som man kan lyssna på när som helst för att bli på bättre humör.

Likes

Comments

Man kan få motivation på så många olika vis, en del sätt fungerar perfekt på vissa, medan de inte fungerar alls på andra. Min story om hur jag får motivation är ganska hård kan man väl säga. Inte så snäll, enkel eller rolig alls faktiskt. Men jag ser mig själv som en glad och positiv person, vilket också är ett slags resultat av min motivation haha. Det här är alltså mina egna erfarenheter och tankar när det kommer till motivation. Men vi är alla olika (and that's the beauty of life) så det kanske inte fungerar alls såhär för vissa andra.

I alla fall, folk snackar mycket skit. Många försöker trycka ner en och få en att "inse" hur allt "egentligen" är. Det kan vara en person eller en hel struktur. Har du tänkt på hur mycket arbete, plugg osv. spelar en så stor roll för alla? Det kan vara det första man frågar någon, jag säger inte att jag inte gör det själv haha, för det gör jag. Det bara är så det är i det samhälle vi lever i (vilket man dock ska vara försiktig med).

Det jag vill få sagt är att ifall man inte hade en vägg, vad skulle man då vilja riva? Luft? Hur kul är det? Vi människor vill alltid ha det vi inte har, och tar mycket av det vi har för givet. Vilket stämmer ganska bra in i alla fall för mig när det kommer till jobb. Jag har träffat en del personer som säger att de är för rädda att "avslöja" vad de egentligen vill göra i livet eftersom det antingen anses som svårt, oansvarigt eller egoistisk. Jag har skrivit mycket om det här tidigare, men inte hur sådan "skit" kan bidra till något bra. Det är just det där motståndet som ger mig motivation. Om jag inte var tvungen att kämpa och lyssna på folk som snackar skit om allt jag vill, då skulle det inte vara like roligt att kämpa.

Det här stämmer också ganska bra in på positivitet. Jag älskar att vara glad. Ifall jag stöter på något hinder som bryter ner mig får jag bara ännu en anledning till att vara glad. Allt fungerar som en motsatts på mig haha. För hur ska man kunna vilja något ifall man aldrig har upplevt någon brist? Om jag aldrig skulle fått höra att jag tänker "fel" jag är "fel och jag vill "fel", då skulle jag aldrig ha fått någon motivation att göra och vara de sakerna. Folk med mycket negativitet och osäkerhet skapar det som de inte vill se, eftersom de är så besatta av det.

Jag hoppas att jag har gett någon mer motivation och förståelse när det kommer till negativitet och motstånd. Jag anser absolut inte att de är bra, utan jag strävar såklart efter motsatsen. Men det är just de dåliga som har pushat mig framåt inom mycket i livet. Det har också gett mig viljan till att vara glad och mig själv. Därför bidrar inte all negativet till bara dåliga saker.

Likes

Comments

Typisk fin höstdag med gulasch, krattning och mycket logic. Tycker gulasch soppa påminner så sjukt mycket om vintern och skidor. Äter nästan alltid det i skidorterna, passar verkligen perfekt till kylan. Så synd att man inte har åkt skidor på ett tag... Kunde inte låta bli frestelsen att köpa en julmust tidigare heller haha. Så idag har man både haft höst och vinter vibes. Vet inte om det är mörkret eller kylan, men hamnar alltid mycket mer i mitt rum med musiken på vintern. Kanske för att man försöker glömma vad som händer där ute (?), I don't know, men älskar det.

Likes

Comments

Spenderade gårdagen på Ikea och fick med mig lite nya lakan hem. Finns inget bättre än nyinköpta och fräscha lakan, älskar. Ska försöka att sminka mig och ta på mig kläder så fort som möjligt, tycker det är så mycket enklare och roligare att ta sig ut i detta vädret när man har gjort i ordning sig. Som om sin outfit kompenserar vädret haha, allt fungerar verkligen så i min hjärna.

Likes

Comments

Är vi inte fantastiskt duktiga på att hitta på ursäkter ibland? Vi alla har en och det kan vara vad som helst. När det kommer till ursäkter är det konstigt hur ens hjärna kan vara så fantasifull. Vi alla har hamnat i procrastination fällan x antal gånger.

Procrastination - when you put off things that you should be focusing on right now, usually in favor of doing something that is more enjoyable or that you're more comfortable doing.

Exempelvis kan man vänta in att göra något tills man är "på rätt humor" eller tills det är "det rätta tillfället". Eller om man börjar göra något viktigt fast går iväg direkt för att hämta dricka eller mat. Eller att man läser igenom och fokuserar på allt man borde göra stället för att faktiskt göra jobbet. Har inte alla hellre velat ligga kvar i sängen för att det regnar, är kallt, man har sovit dåligt, känner sig på dåligt humör, har lite huvudvärk, eller för att det bara är så skönt? Jag har satt ihop några orsaker till varför och vad som i alla fall fungerar för mig.

1. Det kan antingen bero på att man är för bekväm av sig. Man glömmer vad som egentligen är bra för en och kommer visa resultat, då den bekväma, lata, och pessimistiska rösten i huvudet tar över.

Tips! Försök! Det kanske inte är så hemskt som det verkar. Tänk på alla de bra konsekvenserna med att göra jobbet och hur du kommer känna dig efteråt. Rösten i huvudet gör ingen nytta hos dig över huvudtaget. Men det är du som avgör ifall det är den eller du som bestämmer.

2. Man kan också vara oorganiserad och tycker det är svårt att planera eller prioritera saker. Helst gör man det som är enklast först och sedan är det "för sent" eller så "glömmer man bort" att göra det viktiga (så jag ibland haha).

Tips! Gör to-do-list om saker som du måste göra så att du inte kan glömma bort något. Sätt upp tidsmål så att du måste göra saker under en viss tid, på så sätt har du inte tid med förträngning. Fokusera på en sak i taget.

3. Det kan också bero på att det man borde göra känns överväldigande, alltså för svårt eller stort. Man tvivlar på ens erfarenheter och om man faktiskt kommer lyckas med det eller inte. Perfektionister kan dras åt detta hållet.

Tips! Dela upp "projektet" i mindre delar så att det känns mer uppnåeligt. Man kan också slänga sig in i det och göra något litet i projektet som kanske inte är den mest logiska början. När man har gjort lite av det kan det kännas enklare att göra allt annat.

Vare sig vad spökmonstrerna i huvudet säger till dig så kan du göra vad som helst. Inget är för stort eller för litet, låt inte dumma ursäkter ta över ditt liv! De kommer alltid att finnas där, men det är bara upp till dig själv om du vill lyssna på dem eller inte. Dessutom ifall du redan har börjat strunta i det du skulle göra i kanske några timmar, kan du själv välja ifall du ska fortsätta strunta i de eller faktiskt börja jobba. Bara för att man har "råkat" se några avsnitt av en serie (ja, ibland råkar man), så behöver man inte se klart på hela säsongen på en dag haha. Man kan alltid ta tag i det man vill göra, vare sig när det än är.

Kom ihåg att ursäkter inte gör någon nytta hos dig.

Likes

Comments