Denna drinken, my funny valentine, gjordes för ett tag sedan när det var lite födelsedagsfirande. Den är egentligen en alla hjärtans dag drink (som man hör på namnet) men kan ju göras annars med såklart! Och varför inte som dagens fredagsfirande... Lite roligare än bara vanligt mousserande vin och hur söt är den inte? Recept per glas:

2 cl vaniljvodka

2 cl hallonlikör

Mousserande vin

Dekorera med frysta hallon

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Läs gärna mitt inlägg om attraktionslagen HÄR först om du inte har det!

Var positiv, glad och ändra dina tankebanor. Lättare sagt än gjort? Allt handlar om strategier och att faktiskt göra saker. Detta ämnet inom attraktionslagen är det jag har hittat minst om. Det finns så mycket information om hur man ska tänka men man måste ju också kunna sätta in det i praktiken. Här är några tips som har fungerat för mig, jag hoppas de hjälper!

1. Var uppmärksam

Var uppmärksam på dina tankar och känslor genom dagen. Du kan inte kontrollera exakt varenda tanke, men genom att försöka vara så uppmärksam som möjligt kan du upptäcka när du mår sämre och när allting går sämre för dig. Då gäller det att försöka ändra ditt perspektiv på saken, jag ska ta ett exempel: något gick inte så bra och du tänker "vad dåligt det gick", fortsätt då med tanken "fast nu kan det bara gå bättre, shit happens". Försök sedan glömma bort vad som hände och fortsätt med ditt liv. Jag lovar att det kommer kännas så mycket bättre.

2. Förbättra humöret

Vart du än är och vad du än gör, försök gå undan eller i alla fall var för dig själv en liten stund när du mår dåligt. Här kommer ett par enkla tips på vad du kan göra:

1. Bestäm ett par specifika situationer du tycker om och sätt dig in i dem. Det kan t. ex. vara ett minne, något du tycker om att göra, en person du tycker om att vara med eller något du ser fram emot. Glöm bort allt som händer runt omkring dig och sätt dig in i situationerna ordentligt. Känn efter hur det skulle vara att uppleva de just nu.

2. Beroende på vad du tycker om och vad som enkelt kan boosta ditt humör, kan du göra i princip vad som helst. Du kan t. ex. lyssna på musik som får dig på bättre humör, se på klipp eller bilder som drar fram bra känslor eller minnen osv. Det viktigaste är att du gör något. Bestäm dig för att sluta vara nedstämd och skifta snabbt över ditt fokus på något som känns bättre.

3. Om du har möjlighet kan du prata med eller vara med någon du tycker om. På så sätt får du tankarna på annat och blir automatiskt på bättre humör. Däremot beror det på situation, ibland behövs andra personers närhet och ibland behöver du bara vara själv.

3. Känn tacksamhet

Nu till den stora frågan: hur kan man attrahera en specifik sak? Mitt tips är att vara tacksam för vad du redan har inom det ämnet och att lägga in små påminnelser.

Du vill t. ex. ha en ny mobil. Rada först upp allt du tycker om med din nuvarande. Varje gång du tittar på mobilen, tänk igenom de saker du tycker om med den. Tänk sedan "Jag är så tacksam över att när som helst få en ny mobil". Tänk aldrig på hur du ska få den eller allt som är dåligt med din nuvarande. Det kommer bara att ge dig ännu fler anledningar till att inte tycka om din mobil och göra det svårare för dig att få en ny.

Det behöver inte bara handla om en konkret sak, utan abstrakta med. Vad du måste ändra på är helt enkelt dina rutiner. Var uppmärksam och påminn dig själv så ofta det går. Ju mer du övar, desto lättare kommer det bli. Sluta ha ditt liv inställd på shuffle och ta kontroll över vad du vill uppleva istället.

Likes

Comments

I december så kommer 10 nätter att spenderas på den lilla nederländska ön Curacao i Karibien...! Bokade i helgen och försöker locka mig själv nu för att vilja tjäna så mycket som möjligt innan resan haha. Man behöver inte visum dit (eftersom det tillhör Holland) vilket känns mycket enklare. Dessutom verkar det mest finnas antingen hålor eller lyxhotell runt om i Karibien, fast boendet på Curacao var lite mer varierande. Vi hittade en liten bungalow som inte var alltför dyr. Så taggad!

Likes

Comments

Även fast det ultimata skulle vara att jag jobbade alla dagar, så slapp jag de regniga haha. Har jobbat både igår och idag då solen kom fram. Idag var det bara tre timmar och sedan blev det lite fredags pepp för mig. Vet att det inte har varit så mycket musik osv. här på bloggen de senaste. Har såklart inte slutat, tror jag inte ens kan.... Så här är tre nya låtar som jag är lite små besatt av. Förhoppningsvis kommer de till användning i kommande mixar som jag tänker ägna eftermiddagen åt. Ikväll blir det obviously lite räkkväll här hemma haha. Undrar när min kropp inte klarar av fler räkor...

Likes

Comments

Lite påfyllning av lagret. Älskar känslan av helt nya smink produkter... Så fräscha, rena och allmänt fina. Kan verkligen göra ens dag haha. Har använt chocolate från Anastasia till både mitt bruna och mitt nuvarande "guldiga" hår. Enligt mig passar bra till båda eftersom den har en del värme i sig.

Igår skrev jag om attraktionslagen vilket var hur kul som helst, ser fram emot att ta an det ämnet mer. Finns ju så många frågor kring livet och jag vill mer än gärna skriva svar till dessa utifrån denna livsfilosofi. Det kan handla om hälsa, jobb, relationer, ångest, kritik, you name it. Hoppas det låter intressant!

Likes

Comments

Låter ändå helt okej, eller hur? Jag har redan skrivit grunden till hela denna ”livsfilosofi” vilket bottnar i ämnet kvantfysik. Läs gärna det inlägget först om du inte har gjort det! Du hittar den HÄR.

Jag stötte på teorin om attraktionslagen när jag gick i högstadiet och har sedan dess blivit mer och mer intresserad av den. Jag har samlat en massa kunskap om detta i flera år nu och vill gärna dela med mig av vad jag har lärt mig, då det kan förändra ens liv helt och hållet. Jag hoppas innerligt att det här kan hjälpa dig på något sätt!

Det jag har tagit upp i det tidigare inlägget är grunden inom attraktionslagen - du blir det du fokuserar på, samt vetenskapen bakom det. Nu tänker jag gå igenom lite grundligare hur du kan använda dig av denna "kraft" till din fördel. Eftersom attraktionslagen är en ständigt pågående process, skapas ditt liv utifrån den vare sig du vill eller inte. Du har attraherat allt i ditt liv och kommer alltid att göra det.

Det är därför vi t. ex. har bra och dåliga dagar. Har inte du någon gång känt att världen vill dig ont? Varför skulle du förtjäna att alla tänkbara dåliga saker inträffar på en och samma dag? Nej, såklart du inte förtjänar det. Men det är du som har satt dig i den situationen. Vi säger att du vaknade försent, hann inte med bussen, dök upp sent till jobbet/skolan, möts av en arg chef/lärare, kan inte koncentrera dig, får en stor uppgift som verkar vara hur jobbig som helst osv. Nej, världen vill dig inte något hemskt överhuvudtaget, men det är ditt fokus som kan skapa sådan onödig drama för dig.

Nu till det viktigaste jag kommer att säga inom det här ämnet - du kan få, vara och uppleva vad som helst. Du begränsas endast av dig själv. Du kan alltid förflytta ditt fokus och ändra på ditt liv helt och hållet om du skulle vilja det. Det är bara att ta för sig, för det finns inte någon "där uppe" som dömer dig. Du har kontrollen över ditt liv och du förtjänar inte bara, utan är skyldig dig själv att leva din version av en ultimat livsstil.

Här går jag igenom de tre enkla steg som attraktionslagen förespråkar, för att få precis det du vill.

OBS! Jag använder ordet "universum" ibland eftersom det kan vara enklare att rikta sina "önskningar" utåt. Däremot måste du vara medveten om att all händer i ditt inre.

1. Önska – mental fokusering

Det är alltså dina övertygelser som är skaparen bakom allt gott och ont i ditt liv. Vi tar ett exempel om pengar, undrar du varför du är fattig? Jo, för att din inre övertygelse säger att du är fattig.

Erkänn för dig själv exakt vad du vill ha. Om du vill ha pengar, tänk inte "jag vill inte vara fattig längre", för universum kommer bara bekräfta den övertygelsen du har - att du är fattig. Så hur tänker man rätt? Mitt tips: det ska vara någorlunda trovärdigt, konkret och positivt. Som t.ex. "när som helst får jag 10 000 kr". Du måste alltså övertyga din hjärna att du redan har, eller i alla fall kommer få det du vill ha, när som helst. När du väl har börjat attrahera saker, kan du fortsätta med ännu mer "större" önskningar som du kanske har trott är omöjliga. För det finns inget stort eller litet i universum, utan det är bara dina övertygelser som begränsar dig.

Jag vill också påpeka hur viktigt det är att bara önska dig sådant du vill ha. Om du önskar något du känner dig tvungen till, kommer du fortfarande känna dig missnöjd när du väl har manifesterat saken. Detta har att göra med speciellt de större delarna av ditt liv, såsom jobb, utbildningar, relationer osv. Lyssna bara på dig själv för det är ju faktiskt ditt liv, ingen annans.

2. Tro – emotionell fokusering

Hur skulle det kännas att ha allt du vill ha?

För att få en konkret sak måste du sätta dig in i den situationen som om du upplever den här och nu. Hur skulle det kännas? Vi tar ett exempel: du vill ha ett klädesplagg. Sätt dig in i känslan av all den tacksamhet, lycka och kärlek du skulle känna om du hade just det där plagget. Ett användbart tips - var tacksam för alla kläder du redan har och gör ultimata outfits. Genom att vara tacksam över det du redan har, kommer du dra till dig fler liknande eller bättre saker att vara tacksam över. För som sagt, det du fokuserar på expanderar. Du måste i princip lura dig själv haha.

Generellt sätt för att dra till dig positiva händelser måste du känna glädje och kärlek, eftersom även det expanderar. Du kan ändra på dina känslor när som helst genom att medvetet utsätta dig för saker du tycker om. Låter ju nästan lite för bra för att vara sant, eller hur?

Något du däremot måste lägga märke till är dina blockeringar. De skapar negativa känslor såsom tvivel och rädsla. Kommer jag verkligen få det där plagget? Varför har jag inte fått det än? Kommer den verkligen passa till något? Det behöver såklart inte handla om kläder haha, men du förstår poängen. Det är inte din uppgift att räkna ut när eller hur, för om du fokuserar på det så kommer universum bara besvara din övertygelse - jag har inte det jag vill ha. Och vad kommer du attrahera då? Inget klädesplagg i alla fall.

Du måste också ignorera sådant du är missnöjd med. I vissa situationer måste du såklart ta itu med saker du inte tycker om. Det viktiga är att då inte bli påverkad känslomässigt, utan att du lägger tillbaka ditt fokus på din positiva övertygelse igen.

Tips – släpp kontrollen. Känslor såsom desperation kommer inte att förbättra något. Slappna av och var övertygad om att du får det du vill ha när som helst. Att chilla är underskattat.

3. Ta emot – fysisk fokusering

Genom att göra förändringar i livet måste du ändra på dina rutiner och det utgör ett hot mot din ”trygga vardag”. Om du inte ger plats för något du vill ha, kan du inte heller få det. Ganska logiskt, eller hur? Du måste alltså börja leva din framtid på förhand, vara beredd på att ändra din vardag och redo att ta an nya utmaningar. Det är varken så svårt eller jobbigt som din hjärna tror och vill skydda dig ifrån.

Så du har förberett dig maximalt och du är både mentalt, emotionellt och fysisk redo för att attrahera det du vill ha. Så vad händer nu? Du kommer att få ett slags tecken. Det kan antingen vara en möjlighet, uppenbarelse eller en uppgift. Den kommer att verka rolig, intressant och enkel. Däremot måste du agera snabbt, innan möjligheten försvinner eller din pessimistiska röst tar över.

Du håller på att attrahera t. ex. en särskild bil. Plötsligt ser du just den där bilen överallt. Det är ett fysisk tecken att du är på rätt spår, ett ganska tydligt bevis på hela attraktionslagen i sig - du attraherar det du fokuserar på. Vad du inte ska göra när detta händer är att känna avundsjuka, för i så fall expanderar som sagt det. Känn istället uppskattning för att hela processen fungerar och var 100% redo för att äga den bilen. Ju mer energi du lägger på känna tacksamhet istället för brist, ju mer får du att vara tacksam över.

Allt du känner, tänker, säger och gör, skapar ditt liv. Detta var min "kortfattade" sammanfattning av hur man kan använda sig av attraktionslagen, hoppas det lät intressant. Jag kommer gå in mer detaljerat på blockeringar, specifika önskemål och olika delar i processen framöver!

Likes

Comments

En mysig kväll i Sannegårdshamnen med lite kräftskiva, vad annars liksom? Kräftorna verkar ju ha tagit över min blogg nu haha. Tycker verkligen om den här delen av Göteborg så mycket, skulle väldigt gärna vilja flytta till hit någon gång.

Likes

Comments

Man vet att man är stadsbo när man tar kort på får...

Alla bilder är tagna runt om Aspen i Jonsered.

När jag hamnar på en ny plats eller någonstans jag inte brukar vara på så händer det här... Vill ta kort på allt haha. Gick en promenad som kanske tog dubbelt så lång tid än vad den skulle, men vad gör det i ett sådant här fint väder. Älskar verkligen när träden börjar skifta färg också.

Även fast jag bara har myst och tagit det lugnt i helgen var jag hur trött som helst igår, det blir väl så efter en förkylning. Är fortfarande inte helt 100, men mår mycket bättre. Har sammanlagt säkert sovit 12 timmar inatt haha. Imorgon blir det i alla fall jobb för min del, så hoppas jag mår okej då.

Och ja, jag köpte hem en chai från Espresso. Är inte alls besatt eller så... Höst känslan är på topp nu.

Likes

Comments

Man kan väl säga att allt inte är så perfekt just nu. Har varit förkyld med feber i ett tag och idag blev det även begravning. Man brukar ju längta till fredagar men i mitt fall blev det inte så. Tror och hoppas att jag är på bättringsvägen i alla fall. Ville inte komma med en massa deppiga inlägg och har därför inte lagt upp så mycket här. Men efter detta är över kommer gladare och friskare dagar. Längtan till en normal vardag igen är stor. Uppskattar mitt liv och alla jag har vid liv så otroligt mycket. Ser fram emot hösten, resor och andra festligheter.... Hoppas ni får en bra fredag och ta vara på allt fint i livet. Det finns så mycket att vara tacksam över.

"Sometimes we're all too quick to count down the days that we forget to make the days count"

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hur mysigt är det inte att köpa sådant här? Älskar verkligen att få hem nya skönhetsprodukter haha, så kul. Ska bli intressant att få prova alla... Den rosa masken på tub är för att få bort täppta pormaskar, den finner man HÄR, de orangea små förpackningarna är en djuprengörande mask som finns HÄR och dessutom köpte jag en matt och oljfri foundation som man finner HÄR.

Likes

Comments