I går var det träning för Cattis i Pålsbo. Det gick jätte bra. Han var lite spänd, men det var för att jag använde sporrar på honom. Jag har dock köpt ett par jätte korta och rund sporrar för att kunna komma åt honom bättre, men eftersom de är mindre och runda så är de inte lika skarpa.

Det var bra övningar och han kändes fin, det bådar got inför helgen! Han har utvecklats otroligt mycket på bara några veckor.

De tre nedersta bilderna är från P&J i Norrby!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I slutet på förra månaden var vi med på P&J. Vi hoppade två klasser, där första klassen bestod av "vanliga" hinder och andra klassen titthinder. Vi hoppade 1m i första klassen och 1.10m i andra klassen.

Jag försöker alltid vara ute i god tid och skritta fram ordentligt, även rida fram ordentligt. Han ska få tid på sig att slappna av och ta in allt. Han kändes rätt så lugn och avslappnad när jag hoppade fram inför första klassen och när det väl var vår tur, så gick allt bra och smidigt. Vi hade bra flyt, kom bra på distanser och hinderna.

Till andra klassen, hann vi tyvärr inte vila speciellt mycket och det märktes att han blev trött. Så när vi hoppade fram till andra klassen hade vi svårt att hitta bra avstånd. Han drog fram till hinderna och hoppade flackt, men väl inne på banan skötte han sig bra. Vi hade bra flyt här med, förutom att jag märkte att han var trött. Jag tror att stoppet berodde mycket på att han var trött... För jag vara nåda med att rida honom fram till hindren, vi hade bra tempo och vi hade bra avstånd till hindren. Nästan tävling blir i Falun, där vi rider 1. och 1.10m. 

Likes

Comments

Hej hej!

Allt rullar på som vanligt. Hästen är i gång ordenligt och vi håller igång med träningar för både Cattis och Cia. Han känns riktigt fin just nu och det känns som att vi har kommit längre i utvecklingen. Han börjar få mer hull och sätter sakta men säkert mer muskler, vilket märks med tanke på att han jobbar lättare i form i båda varven. I går hade vi träning för Cia som gick riktigt bra, det bådar gott inför helgens tävling i Falun. Han kommer att gå 1m och 1.10m. Men ikväll är det träning för Cattis!

Likes

Comments


I går innan jag skulle rida och stod och borsta Arko hittade jag några ägg på framben, styngflugorna har lagt ägg i pälsen. När man googlar styngflugor får man ingen vacker syn.... Äggen har små hullingar för att kunna fästa sig vid saker. De fäster sig i pälsen, sen när djuren kliar sig eller varandra med tänderna så kan äggen fästa sig i munnen och sedan kläckas. Vilket självklart är väldigt obehagligt för djuren.... 

Jag brukar använda ryckstenen för att ta bort dem, men jag har även sett nya saker på marknaden för att kunna skära bort dem.

Likes

Comments

Idag jobbar jag ett 24 timmars pass som personlig assistent och kliver av imorgon vid 7-tiden, för att sedan åka direkt till Furuvik. Jag har enbart 2 arbetspass kvar i Furuvik som HR-assisten. På söndag jobbar jag sista dagen och tackar för mig efter en rolig sommar.

Idag jobbar jag som sagt på mitt andra jobb. En rätt så lugn dag bjöd därför på repris av Sommar med Ernst och en mysig promenad, nu är det individuell hästhoppning i Rio som gäller. Vi håller tummarna för svenskarna Henke och Peder!

Likes

Comments

​Vi håller på med det blivande vindskyddet åt hästarna. Här om dagen städade vi upp och ska sen sätta upp träväggar och nytt stängsel som leder in till vindskyddet. 

Likes

Comments

​Två kattungar som har blivit av med sin mamma, har fått flytta in i stället och jag ska försöka få dem tama. 

Likes

Comments


Nu börjar det lugna ner sig med jobb och jag känner att jag kommer ha mer tid för träningen ett tag. Jag jobbar idag och ska försöka hinna med en massa saker i helgen, bland annat att vara hundvakt åt svärmors kennel och åka på barnkalas. Jag ska även försöka hinna tvätta klart stallet som jag har börjat med, så att jag kan hinna måla innan hästarna ska få börja komma in om nätterna igen. Men nästa vecka så ska jag pallra mig till gymmet! :)


Likes

Comments

Arko har fått sommarvila på betet utanför oss och ska börja sättas igång igen. Vi börjar lätt med skritturer i skogen, som vi sedan lägger in trav och galopp. Sen kör vi på som vanligt igen! När vi har kommit igång ordentligt ska jag boka in en tid hos Thorslunda, med Inge-Björn för equiterapi :)


Likes

Comments