Presentation picture
juliablomgrens
18 år

 

Halloj! Julia Blomgren heter jag och är inte yngre än 18 år som lever i huvudstaden. Jag går i tredje ring på gymnasiet inriktning samhälle- information, kommunikation och medier. Min blogg handlar för det mesta om sånt som intresserar och inspirerar mig. Jag bjuder på foton och en kortare variant på inläggen. Jag har bloggat i ungefär 7-8 år och har växlat mellan flera bloggar och bloggportaler och nu är jag här! PK
Videofy

Triccan

Körde triceps idag på gymmet och sh*t vilken pump jag fick. Kunde inga röra armarna och gick knappt att stretcha. Får jag träningsvärk imorgon då är jag nöjd.

 

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nouw eller gör en egen; "peka o klicka" - klicka här!

Likes

Comments

Läpp-pumpare

Idag i skolan så testade jag Talayehs läpp-pumpare. Gud vad jag skrattade åt mig själv för det blev verkligen överdrivet. Skämdes när jag gymmade och nu efteråt är mina läppar helt blåa. Funkar absolut om man vill ha större läppar i några timmar, men det var kul så länge det varade!

 

Likes

Comments

Rockskiva

I söndags var jag på rockskiva med Olivia, Milla och några till. Först när vi kom dit undrade vart fan vi hade hamnat, men sen när rockmusiken drog igång och alla gamla klassiker så blev det riktigt kul. Svårt att komma upp till skolan igår but you gotta do what you gotta do. Nu blir det en vecka med bara massa plugg, och träffa bae som jag inte träffat på över en vecka. Längtar.

 

Likes

Comments

Q/A: Min ålder | Pojkvän | Min personlighet

Hur känns det att fylla år sist, typ när alla din kompisar fyllde 18 före dig? Hur träffades du och din kille och hur blev ni tsm? Hur är du som person enligt dig? Din blogg är jättebra och du verkar snäll :)

Svar:
Först och främst, tack!!! Vad gullig du är.

Min ålder:Alltså det suger. Verkligen! Det var en ständig och lång väntan men jag tycker ändå att jag inte har missat så mycket. Hade för övrigt en otrolig 18-års dag. Jag säger väl som de flesta sent födda, att det har sina fördelar när man är äldre och yngst!😃

Pojkvän: Jag gör en lång historia kort och kan berätta att jag efter många om och men valde att träffa Jesper. Och fan vad glad jag är över att jag träffade honom. Och när jag tänker på det är det nästan ett år sen exakt som vi träffades första gången. Jag tror inte nån av oss hade några planer på att vi skulle börja tycka om varann så mycket som vi gör nu. Men det är jag glad över och han är helt klart världens finaste kille både på utsidan och insidan. Vi blev tillsammans nån stans i början av december, vi har inte bestämt oss för ett datum än och kan inte komma överens om det heller haha. Om du läser det här hjärtat, 7 december it is❤️

Min personlighet: Det var en himla svår fråga! Och jag tycker helt olika jämfört med vad mina vänner tycker. Jag skulle väl säga att jag är ganska snäll, även fast jag älskar att retas och göra folk småsura haha! Är sjukt organiserad av mig och älskar att planera. Jag blir sur och grinig när jag är hungrig men blir sällan riktigt arg. Jag kan bli arg och "brinna" inombords men tänker ofta innan jag säger något, eller så säger jag ingenting alls. Jag är verkligen inte, då menar jag verkligen >verkligen inte< en dramaqueen. Det är svårt att svara på en så stor fråga men om det var något som var oklart så släng in en kommentar!😘

 

Likes

Comments

Jennifer Jansson: "Förlåt Skolverket för att jag inte är mer än människa"

Den här bruden satte exakta ord på hur jag också känner. Läs.

Länk: http://m.nouw.com/jenniferjansson/forlat-skolverket-for-att-jag-inte-ar-me-18193308

Behöver skriva av mig lite.
Höstterminen 2011 infördes ett nytt betygssystem i Sverige. Ett system som skulle ge oss elever rättvisare betyg samtidigt som lärares bedömning skulle underlättas. Detta tror jag alla redan vet.Men det jag tänker säga nu tror jag inte att alla vet. Det nya betygssystemet fungerar inte.

Det är omänskligt, orättvist och bäddar för misslyckanden. Det är ett betygssystem som är skapat för att elever ska misslyckas och ger inget utrymme för fel. För om jag som elev får A på alla prov förutom ett och får E så kommer mitt slutbetyg i kursen att bli ett D. Får jag C på alla prov förutom ett och får ett E så kommer mitt slutbetyg också att bli ett D.

Vad tror ni händer med studiemotivationen när man får det beskedet? Juste, den försvinner, putsväck, hejdå, adjö, ses aldrig mer. Varför ens kämpa för ett A? Varför ens klämma ur sig de där "nyanserade" och "välutvecklade" meningarna om de ändå inte kommer att väga upp någonting? Detta signalerar ingenting annat än att dåligt betyg väger mer än ett bra betyg. Detta är enligt mig helt orimligt. Ska inte skolan lyfta bra egenskaper och bra prestationer istället för att lyfta de lite sämre förmågorna? Betyget sätts alltså efter elevens sämsta prestation.

Enligt det nya betygssystemet får en elev alltså inte ha en dålig dag eller skriva ett mindre bra prov. Man får helt enkelt inte påverkas av omgivningen utan måste ständigt vara bäst. Läs: Man måste vara bäst. Och det är skillnad på att göra sitt bästa och på att vara bäst för i det här fallet räcker det inte att göra sitt bästa. Och det spelar ingen roll hur mycket lärare eller föräldrar säger till en att man inte kan göra mer än sitt bästa när betygssystemet och skolverket utstrålar något annat.

Ingen människa kan vara bäst på allt. Alla människor påverkas av sin omgivning. Men för att få ett A som slutbetyg i kursen så måste du vara bäst varje gång och det finns inga utrymmen för misstag.

Detta lägger större krav och ansvar på oss elever vilket leder till stress, press och prestationsångest. Jag vet elever som gått in i väggen på grund av detta. På grund av att deras drömmar och mål krossats under det nya betygssystemet. Jag har kompisar som vill komma in på högskolelinjer där kravet är A i alla ämnen för att ens vara behörig för att söka. Dessa personer har inte råd med en dålig dag. De har inte råd med att vara sjuka en dag från skolan eller missa en genomgång. De har inte råd med att sova dåligt en natt och vara trötta och ofokuserade på provet dagen efter. Och hur lätt är det att sova med alla dessa krav och all stress som dessa krav medför? Svaret är inte så lätt.

Ni pratar om att det är absurt hur katastrofdåligt det gick för Sverige i förra årets PISA undersökning. Att Sveriges 15-åringar ligger under genomsnittet, helt galet eller hur? Ledsen att behöva vara den som förmedlar detta men omotiverade skolungdomar gör inte bra ifrån sig på prov. Oavsett om det är ett viktigt prov eller inte. Och tyvärr är de oerhört svårt (näst intill omöjligt) att vara studiemotiverad med dagens krav och betygskriterier hängande över sig.

Jag är trött varje dag i skolan. Jag lider av prestationsångest. Jag är extremt studiemotiverad så missförstå mig inte där. Men dessa krav är orimliga. Jag vet att oavsett hur mycket jag kämpar eller hur bra jag gör ifrån mig så kommer jag inte att få A i alla ämnen. Jag kommer inte att gå ur gymnasiet med toppoäng. Varför? För det nya betygsystemet vill inte att jag gör det. Det vill se mig misslyckas, gå in i väggen och få utmattningssymtom. Jag kommer inte få de betyg jag mest av allt vill ha för att jag är mänsklig och helt enkelt inte kan vara bäst på allt samtidigt.

Det nya betygsystemet är inte gjort för ungdomar utan utformat för maskiner som är programmerade att göra allt perfekt. Grejen är ju den att jag inte är mer än människa. Och det är ingen annan heller.


UPDATE; Detta betygsystem har fått både ris och ros från lärare och elever. Jag ger det ris (rått ris) som ni kanske förstår. Men fakta säger att detta system innebär hårdare krav på elever. Förr kunde man kompensera brister på en lägre betygsnivå med styrkor på en högre, och därmed klara kraven för ett visst betyg. Den möjligheten har försvunnit och det är en möjlighet som många behöver. För oss elever har det blivit svårare att få ett A än vad det var att får ett MVG. Ändå värderas toppbetygen lika högt när det är dags att söka till universitet och högskola.​

Ska även tillägga att många lärare inte följer detta system till punkt och pricka (bland annat för att det är orättvist) utan "ser hellre mellan fingrarna" och ger de betyg eleven i fråga förtjänar. Därför kommer inte alla att ha samma uppfattning om detta. Systemet är inte hundra procent rättvist och detta är de flesta överens om. Det behöver justeras och anpassas innan vi kan börja tala om rättvisa.

 

Likes

Comments

Pizzahut

Är påväg ut till landet för lite chill och umgås med family. Vi svängde förbi pizzahut på vägen hit och åt buffé. Omnom.

 

Likes

Comments

Impulsköp: fluff

 

Likes

Comments

Ägg och bacon

Jag är sjukt skicklig på att blogga om mat har jag märkt. Från och med idag blir det mer protein och mer grönsaker på tallriken. Sedan väntar ett intervallflex pass, favoriten efter skivstång. Är lite småförkyld fortfarande men jag kanske trotsar det.

Igår möttes jag och Olivia på biblioteket i Kista för att plugga. Fick en del gjort men det märks att allt kräver tid så fram över blir det bara plugg fram tills påsklovet. Anyways så såg min frukost idag ut så här.

 

Likes

Comments

My name is Jonas

 

Likes

Comments

Slutkörd

Helt slut efter ett spinningpass nu efter skolan. Har varit sjuk hela förra veckan så har endast promenerat lite. Dock så har jag fått sova med babe 5 av 7 dagar förra veckan så jag ska inte alls klaga. Våra brottningsmatcher är som ett gympass (skämt å sido). Har för övrigt alldeles för många läxor över mig. Så imorgon ska jag och Olivia ses på Tranströmerbiblioteket och plugga hela eftermiddagen. Kanske till och med planera årets första skiva jag ska gå på: Rock-skivan.

 

Likes

Comments


Better Blogging Nouw