Godkväll allihop!
Ber verkligen om ursäkt för den usla uppdateringen på bloggen den här veckan, men jag har haft så oerhört mycket att göra och såå himla lite tid. Men nu börjar det lugna ned sig någorlunda iaf, så fler och bättre blogginlägg kan jag garantera nu framöver!

Tänkte iaf berätta lite kort om dagen, jag började med en mysig uteritt längst kanalbanken med Challe. Det blev bara en lugn skrittsväng, vilket var skönt med tanke på att det regnade och var riktigt ruggit väder. Känns så himla konstigt att det helt plötsligt blivit milt väder igen, hatar verkligen när vädret växlar från kallt till varmt. Det blir ju så sjuuukt lerigt i hagarna, vilket alla hästmänniskor helt klart avskyr. Leriga hästar, täcken och skydd ger ju så himla mycket extra jobb..

Efter det så åkte vi och köpte lite nytt kraftfoder till Challe och sedan åkte vi in till stan där jag mötte upp Elin. Hon är verkligen världens underbaraste vän på alla sätt & jag har saknat henne så grymt mycket. Känns sjukt tråkigt att vi inte går på samma skola längre..
Vi gick iaf på stan en stund och sedan åkte vi hem till mig. Hon sover över här tills imorgon, vilket är grymt kul!

Vi körde den populära Bean Boozled Challenge & det var verkligen tusen gånger värre än vad jag hade kunnat tro. Usch, det var så himla vidrigt verkligen! Vi spelade in en youtube video på detta som jag ska försöka redigera & lägga upp imorrn kväll eller på måndag. Så håll utkik på min youtube kanal efter den!

Kram på er & godnatt! <3

Likes

Comments

Hej allihop!
Ber verkligen om ursäkt för att det aldrig kom något inlägg igår, hade fullt upp med hästarna och plugg hela kvällen och jag fick dessvärre inte en minut över innan det var dags att stupa i säng..

Men tänkte nämna att jag har planer på att börja med youtube och jag planerar att spela in en första video redan nu till helgen faktiskt. Vilket jag tror kommer bli sjukt kul! Känns mer äkta att kunna sitta och prata i en video än att skriva inlägg på bloggen på något sätt, samtidigt som jag gillar att blogga också. Så planen är att jag ska ha dagliga inlägg på bloggen, med minst ett stort åsikts inlägg i veckan och 1-2 videos varje vecka isåfall.

Detta kan självklart variera periodvis beroende på hur mycket det
är i skolan osv. Men tänkte ha det som en grundtanke och en plan att utgå ifrån iallafall.

Vad tycker ni om detta? Verkar det roligt eller borde jag bara hålla mig till bloggandet? Känns på ett sätt roligt att våga prova något nytt också eftersom att jag har bloggat fram och tillbaka rätt länge, samtidigt som det känns rätt ovant att spela in videos. Men jag tänker att jag iallafall kan ge det ett försök och se vad det blir utav det helt enkelt. Vilket känns som en helt okej plan.

Imorgon kommer ett inlägg kring mina mål & drömmar med 2017. Främst i hästväg, men även skola, sociala medier etc. Så håll utkik!

Kram på er <3

Likes

Comments

Godkväll, hoppas att allt är bra med er!

Jag startade dagen med ett pass på utebanan med Challe, vi jobbade med lite bommar och det gick superbra. Han var väldigt pigg o glad och verkade njuta en hel del då han frustade för fullt och var väldigt glad. Underlaget var faktiskt väldigt bra på utebanan idag, vilket verkligen förvånade mig. Jag var övertygad om att det skulle vara hårt och halt, men istället var underlaget mjuk och inte alls halt. Vilket känns väldigt ovanligt såhär års, men självklart väldigt bra så att man kan nyttja utebanan också!

Igår red vi ut en sväng och han var riktigt pigg och glad. Då var det tyvärr rätt halt, men det var mysigt ändå och han skötte sig super som vanligt.
Han är ju verkligen för himla go & härlig!

Nu på eftermiddagen så åkte vi in till Norrköping och firade min farfar som fyllde år igår. Supermysigt att få umgås med släkten!

Nu ikväll har jag fixat i stallet och pluggat lite, önskar att jag hade haft mer tid för att plugga i helgen då jag har SO-seminarium på tisdag. Men man kan ju inte plugga ihjäl sig heller, utan att få ha lite fritid är oerhört viktigt det med. Men jag hoppas att det kommer gå bra på seminariet iaf, trots att jag inte har hunnit plugga så mycket som jag hade velat. Ahh är sjukt nervös över det..

Kan helt klart säga att jag aldrig har längtat så mycket efter jullov haha, har varit grymt mycket med allt nu i höst. Så ska bli skönt att få vila upp sig lite innan 2017 startar. Ser verkligen fram emot ett nytt år, med nya mål & möjligheter. Kommer ett inlägg nu i veckan kring mina mål & drömmar med 2017, så håll utkik efter det!

Kram på er & godnatt! <3

Likes

Comments

Kroppsideal & komplex, vad innebär det i dagens samhälle?
Det säger mig så otroligt mycket, och får mig att tänka i enorma tankebanor. Dagens samhälle är ett samhälle där kraven på hur vi ska se ut är större än det någonsin varit tidigare. Storlekarna på kläderna bara krymper och krymper & kraven på hur vi ska se ut blir bara fler och fler.

Det här är för mig helt sinnesjukt, varför alla dessa krav & normer? Vi ALLA är unika på vårt eget sätt, och det är något som borde vara en självklarhet. Men så är det inte i dagens samhälle, fast än vi alla är medvetna om att ingen människa är den andra lik. Vi alla är unika och speciella på vårt alldeles egna sätt, vilket är underbart. För hur skulle världen se ut om alla var precis likadana? Och varför skulle vi vilja vara som någon annan?

Vi är alla unika, och det är något som vi borde vara tacksamma för. Att vara sig själv och tro på sig själv är en himla stark egenskap, men detta förminskas hos människor dagligen pga. av det ständiga kroppsideal vi har i dagens samhälle. Ingen borde tryckas ned eller förminskas för hur man är eller ser ut, det ska inte ha någon som helst betydelse. Alla människor är vackra på sitt alldeles egna sätt och ingen ska behöva ändra på sig för att passa in.

Oavsett kroppsform & utseende så ska alla människor vara accepterade, för alla typer av människor behövs för att skapa den värld vi lever i. Alla människor är underbara på sitt sätt och tillsammans gör vi världen till en bättre plats. Det finns inga rätt eller fel. Alla typer av människor behövs, och det ska inte finnas något som ska tyda på hur man "ska" se ut.

Vad är det som säger att man ska vara supersmal? Vad är det som säger att det inte är okej att vara sig själv? Det ska inte finnas några rätt eller fel, vi alla behövs & vi alla är unika på vårt egna sätt. Det finns inget som säger att man ska se ut på ett visst sätt, detta är bara en sjuk påhittad vision som vuxit fram under de senaste åren.

Vi alla har våra egna unika kroppar, som vi ska vara stolta över. Det finns inget som säger att man ska vara supersmal och felfri? Detta är helt sjukt, vem är det som beslutat kring hur man ska se ut och inte? Klädföretag har idag större krav på modellerna än de någonsin haft tidigare. Kraven är sinnessjuka och att man ska behöva svälta sig själv och utsätta sin kropp för dessa hemska förhållandena för att kunna bli modell idag är helt sjukt. Jag förstår verkligen inte vad det är som säger att man ska ha ett felfritt utseende och en supersmal kroppsform? Vem har bestämt det och vem har sagt att det är rätt?

Vad är det som säger att man ska vara perfekt och helt fläckfri? För vi alla vet att ingen är perfekt, vi alla vet att alla människor har brister och svagheter. Samtidigt som vi alla har styrkor & bra egenskaper.

Nu är det dags att bryta det här mönstret, det kroppsideal och de komplex vi har i samhället idag måste bort! För vi alla är unika & underbara på vårt alldeles egna sätt och det ska inte finnas något som ska tala om hur man ska vara eller se ut. Inget ska kunna ändra på detta, vi alla har rättigheter & vi är alla helt olika individer. En värld där alla skulle vara precis likadana skulle inte fungera en sekund. Det behövs alla typer av människor för att kunna skapa den värld vi lever i idag, och det är något som måste accepteras av alla. För det är en självklarhet, och borde vara en självklarhet för alla. Det är på tiden att vi sprider detta budskap vidare, vi är alla unika & underbara på vårt eget sätt. Inget ska någonsin kunna ändra på det!

Du ska inte ändra på dig för någon annan, du är unik, vacker, speciell och grym precis som du är. Sluta tryck ned dig själva, sluta hata din kropp, sluta vara missnöjd med dig själv. Önska inte att du var någon annan, för du är alldeles perfekt precis som du är! Du ska inte ändra på dig för någon annan. Var dig själv och gör det som gör dig glad. Bry dig inte om vad andra tycker, det här är ditt liv & dina möjligheter. Så ta chansen, gör det du tycker är roligt och lev ditt liv till fullo utan andras inblandning. Lyssna på dig själv och på vad du vill, men viktigast av allt. Ta hand om varandra, uppskatta varandra och kom alltid ihåg; INGEN kan vara den andra lik, för hur skulle världen se ut om alla var precis likadana?

Likes

Comments

Godkväll allihop,
jag hoppas att ni mår toppen!

Allt är bra med mig bortsätt från all stress över skolan, men efter nästa vecka så börjar det lugna ned sig med allt skolarbete igen. Ska bli så oerhört skönt med jullov, känns väldigt välbehövligt!

Ikväll stod jag en lång stund och myste med Challe, han är ju bara för himla go! Han la hela huvudet i famnen på mig och var verkligen supergosig. Han är ju bara för mysig! <3

I helgen så tänkte jag försöka bygga ett pepparkakshus för första gången. Ja, jag vet att det är sjukt att jag aldrig har byggt ett tidigare.. Har liksom sagt att jag ska göra ett varje år med sedan har det aldrig blivit av. Men nu vill jag verkligen göra det, så vi får se hur det går haha!

Hade en liten tanke om att eventuellt göra en vlogg på youtube när jag bygger ihop det. Tänkte att det kanske kunde vara lite kul, eller vad tycker ni? Kan ju inte lova att det blir så bra, men det kanske är kul att få se min reaktion om hela huset rasar, vilket det troligen lär göra. Jag har nämligen typ sämsta tålamodet någonsin när det gäller att pyssla med småsaker, som att exempelvis laga mat & baka. Men helt klart värt ett försök ändå!

Godnatt & kram på er,
imorrn kommer ett lite längre åsiktsinlägg kring ett väldigt viktigt ämne just nu. Så håll utkik.
Ta hand om er! <3

Likes

Comments

God kväll allihop,
jag hoppas att ni mår toppen!

Jag måste erkänna att jag är grymt stressad just nu, då jag har så oerhört mycket att göra men så himla lite tid. Det känns alltid som att jag har gott om tid för saker & ting och som att jag har lagt upp en bra tidsplan. Men det kommer alltid något i vägen som rubbar hela tidsplaneringen i slutändan..

I vilket fall så vet jag att många av er där ute säkert har samma problem, specifikt när det gäller att lyckas prestera i skolan samtidigt som man ska få tid till sina fritidsintressen. Nu närmar vi oss höstterminens slut, vilket innebär den fasansfulla betygssättningen. Kraven i skolan och på hur väl vi elever presterar har ökat något gränslöst och att nå toppbetyg i samtliga ämnen samtidigt som man ska ha möjligheten till att brinna för sina fritidsintressen är näst intill omöjligt som det ser ut idag.

För mig som bor på hästgård och har häst hemma så innebär det ju självklart mycket jobb. Jag måste lägga ned flera timmar i stallet dagligen, med fodring, in- och utsläpp, mockning, skötsel och ridning. Utöver hästarna och ridningen så vill jag ju även få tid till att träna mig själv, i form av ex. löpning och gym. Som om inte detta skulle ta upp hela min fritid så måste jag ju även lägga in flera timmars pluggande varje dag. Vilket blir oerhört jobbigt och det finns ingen som helst tid för att koppla av och bara lägga stressen åt sidan ett tag.

Eftersom att jag har väldigt höga ambitioner och mål med mitt framtida drömyrke så måste jag prestera på topp i samtliga ämnen redan nu. För redan nu, i denna unga ålder så måste jag börja göra mig beredd inför att alltid prioritera skolarbetet först och ständigt sträva efter de högsta betygen. Samtidigt som detta helt ärligt tar knäcken på mig många gånger.

Jag älskar hästarna och ridningen mer än allt annat och jag skulle aldrig välja bort det för något. Det är verkligen min livsstil, som jag verkligen brinner för. Men att jag ska behöva välja mellan fritid och plugg när man går i årskurs 8 är för mig helt ofattbart. Så ska det helt enkelt inte behöva vara. Just nu tvingas jag välja bort att umgås med kompisar & hitta på annat just pga. allt plugg. Att vi skolelever ska dränkas i dessa enorma mängderna av skolarbete är helt sjukt.

Man ska kunna få bra betyg och prestera i skolan utan att behöva välja bort hela sin fritid för att endast lägga in plugg. Usch, är så trött på detta just nu. Skolan ställer alldeles för höga krav på oss elever ur många aspekter och tittar inte på hur vi faktiskt mår och hur pass mycket tid vi faktiskt lägger ned på skolarbetet dagligen.

Hur hinner jag då med hästarna & skolan?
Jo, det är en bra fråga.
Helt ärligt så hinner jag inte med allt det jag skulle önska, i många fall så hinner jag inte plugga tillräckligt mycket som jag skulle vilja inför stora prov etc. Vilket har gjort att jag många gånger har fått plocka bort flera timmars sömn varje natt mot pluggande sent på kvällarna. Och så ska det ju verkligen inte behöva vara!

Bortsett från detta så tänkte jag avsluta med en del tips som kanske kan hjälpa vissa av er som sitter i en liknande sits. Först och främst så gäller det att ta vara på all tid, jag brukar exempelvis plugga när jag väntar på bussen, på rasterna & när jag är påväg till och hem från skolan. Det kan verka som lite tid först, att plugga typ 15 min åt gången. Men om man pluggar lite vid dessa tillfällena så blir det mycket tid sammanlagt. Detta är ett stort tips, som jag starkt rekommenderar. Det underlättar verkligen för mig, det gäller att alltid ta vara på all tid man har!

Sedan kommer det klassiska, som de allra flesta säger;
Skjut INTE upp plugget!
Genom att börja plugga inför ett prov direkt när man fått reda på att det ska vara, även om det är flera veckor tills dess så underlättar det verkligen. Det kan verka tråkigt och onödigt att börja direkt, men det gör att man slipper denna enorma stress dagrarna & kvällen innan. Tro mig, det är verkligen värt att börja i tid och plugga ofta när man får lite tid över. Istället för att sitta en hel helg dagarna innan.

Sist men inte minst så brukar jag alltid göra veckoscheman för allt skolarbete och i ordning skriva upp vilket ämne som det är mest brådskande med och börja med det. Genom att ha alla prov, inlämningar, läxor etc. uppskrivet detaljerat så riskerar man aldrig att glömma något. Jag brukar även skriva en uppskattad siffra kring hur mycket tid jag måste lägga ned på varje ämne. Vilket gör att det blir enklare att bedöma ungefär hur länge man behöver plugga på varje sak.

Jag hoppas att några av tipsen kanske var lite till hjälp, även om dem säkert var ganska självklara för många av er. Dela jättegärna med er av era pluggtips som underlättar för att få mer fritid över, hur brukar ni göra?

Kram på er & godnatt! <3

Likes

Comments

"A smooth sea never made a skilled sailor."
Grymt mycket sanning i dem orden, det speglar verkligheten så otroligt mycket. Många människor i samhället dömmer varandra för ex. hur kunnig man är inom ett visst område eller hur bra man levererar. Om man lyckas eller misslyckas. Fast dem i själva verket inte har en aning om hur mycket hårt jobb & slit det ligger bakom all framgång. Oavsett vad det gäller, om det är sociala medier eller en specifik sport så måste man börja någonstans för att kunna ta sig uppåt. Alla vet det, för det är en självklarhet.

Men i vilka lägen ger man en stor eloge till den som lyckas? I vilka lägen blir man glad för personens skull? Jag skulle säga att människor i många fall låter avundsjuka ta över. Känslan av att se någon lyckas och att själv misslyckas är en hemsk känsla, och det vet jag för att jag själv i många lägen har upplevt saker så. Men jag har aldrig varit den som har sett ned på någon, utan tvärt om så glädjer jag mig åt andras framgång. Självklart kan det vara tufft att se någon annan lyckas med något som man tidigare kämpat så hårt för, men för mig blir det som en drivkraft framåt. En drivkraft och anledning till att vilja kämpa ännu hårdare och jobba ännu mer för det jag vill klara av, för att lyckas ta mig till mitt mål.

Att kunna säga "grattis, bra jobbat" är så otroligt enkelt. Eller? Är det verkligen det? För mig är det en självklarhet. Men många ser det som en svår sak och det är klart att det är svårt att se någon lyckas med något man själv så gärna vill klara av, så är det för mig med. Men att se glädjen hos personen väcker ännu starkare känslor hos mig, och får mig att vilja kämpa ännu hårdare för att klara av det jag kämpat så länge för. Jag ser ingen anledning till att inte hylla personen, även om jag själv misslyckats. För genom att se glädjen hos personen så blir jag ännu mer inriktad på mitt mål och det får mig att vilja kämpa ännu hårdare.

Det är allas tur någon gång och man måste kunna lära sig att acceptera det, framgång kräver som sagt motgång. Man behöver acceptera att det krävs hårt arbete, blod, svett och tårar för att lyckas. Livet är en berg-och-dalbana, det går upp och ned och det finns inget man kan göra åt saken annat än att acceptera läget och att ständigt försöka blicka framåt. Att ständigt se nya möjligheter och sätta upp nya delmål, påvägen till det stora målet man har.

Tyckte att det kändes bra att skriva om det här då jag själv har reagerat på att det finns mycket svartsjuka överallt, både över sociala medier och i verkliga livet den senaste tiden. Det viktigaste att komma ihåg är som sagt att framgång kräver motgång. Tid, slit & hårt arbete ger resultat. Men det allra viktigaste, det är allas tur någon gång. Så att lära sig att faktiskt kunna glädjas åt andras framgång är en självklarhet för mig, även om det kan vara tufft i många lägen!

Godnatt & kram på er <3

Likes

Comments

Hej allesammans!
Well I'm back och kommer återigen att ge bloggandet ett försök. Jag tycker ju att det är så himla roligt, men jag har inte riktigt prioriterat att satsa på bloggen seriöst utan det har varje gång mer blivit ett inlägg då & då istället för daglig uppdatering. Det kommer ständigt saker emellan varje gång jag ska sätta mig ned och skriva ett inlägg, men nu känner jag att jag helt enkelt får prioritera bloggandet och verkligen hålla mig till dagliga inlägg. För jag tycker ju trots allt att det är väldigt roligt, så jag menar då krävs det ju att man lägger ned tid på det också, precis som med allt annat!

Jag strävar efter att verkligen kunna bjuda på mig själv och mina åsikter här, vilket jag kommer försöka göra nu. Gå in mer på djupet, med mer personliga inlägg.

Eftersom att det har dröjt ett tag sedan jag bloggade sist, så har jag rensat bloggen på inlägg. Nu känner jag att jag vill starta om på nytt, med nya inlägg & en nystart från början helt enkelt. Antar att jag har förlorat en hel del läsare, och förhoppningsvis kommer få en del nya, så vi kör vi en kort presentation om mig.

Vem är jag då?
Jo, Julia Bergström heter jag och är en glad & ofta positiv tjej på 14 år, född 2002. Min största passion, som jag verkligen brinner för är hästarna och jag har ridit i runt 9 år. Jag och min familj bor på en egen hästgård i Söderköping, Östergötland och här har jag just nu en häst på foder. En hoppvalack född 2011 som heter Chini Con Careme "Challe".

Challe är så himla go och härlig verkligen, en himla mysig & personlig individ. Är oerhört tacksam över att vi får lov att ha honom här, han kommer att vara hos oss fram till 1 Mars som det ser ut nu, vilket är himla roligt. Under den perioden som vi har honom här så håller vi på att leta egen häst, vi vill inte göra något förhastat utan jag vill verkligen hitta min one and only. Eftersom att jag vill komma ut och tävla mer seriöst så är det väldigt viktigt för mig att hitta den rätta partnern, för att kunna bygga upp det här starka bandet som jag verkligen strävar efter mellan häst och ryttare.

Utöver hästarna så är jag intresserad av mode, smink & träning. Att hålla igång utöver ridningen är för mig väldigt viktigt för att kunna vara i topp form när jag väl är uppe på hästryggen, vilket underlättar för både höst och ryttare enligt mig.

Ja det var lite kort om mig, har säkert missat en hel del men jag drog en kortfattad presentation om mig själv iaf. Mer detaljer kring mig och vem jag är hoppas jag att ni kommer få ta del av i mina inlägg framöver, eftersom att jag verkligen vill ha personliga inlägg där jag bjuder på mig själv!
Kram på er <3

Likes

Comments