Hej på er!
Idag red jag ut en sväng barbacka med Sigge, vilket var supermysigt. På slutet gick jag in i ridhuset och red igenom honom lite också och han kändes väldigt avslappnad & fin. Att rida barbacka är verkligen ett bra sätt att träna upp sin egen balans, och himla mysigt med lite variation från den vanliga träningen också!
Vi passade även på att fota lite i solnedgången, synd att jag inte hade med mig systemkameran dock..

Imorgon står en uteritt på schemat, på lördag blir det dressyrträning med laget & på söndag är det tävling. Vi är taggade till tusen!

Kram & godnatt! <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er!
Här är en liten kort video från lydndshoppningen förra veckan, det var första gången som jag hoppade Sigge här hemma. Jag själv var sjukt ringrostig & min ridning var verkligen inte på topp.. Men Sigge skötte det exemplariskt. Lite mycket energi då han inte hoppat något sedan han blev min, eftersom att vi inte har haft någon hoppsadel nu. Under detta passet fick vi dock låna en hoppsadel, i väntan på att vi ska få vår utprovade sadel, som borde komma i veckan. Längtar så mycket tills vi kan komma igång och hoppträna på riktigt!

Sadelutprovaren som vi hade här var förövrigt sjukt duktig, det märktes verkligen att han kunde sin sak & hans familj hade jobbat som sadelmakare i hela tre generationer. Han sa även att Sigge hade en väldigt fin rygg, vilket veterinären på besiktningen också sa. Vilket är riktigt kul, med tanke på att de sa att det är väldigt ovanligt hos många hästar idag.

Jag är riktigt taggad inför helgens tävling med laget också, vi har träning på lördag & jag hoppas verkligen att det går bra för oss!
Kram & godnatt! <3

Likes

Comments

Idag så galopp-tränade vi på kanalbanken,
Sigge tyckte att det var sjukt kul & han var riktigt pigg. Det fanns i princip ingen broms, utan han bara njöt av att få springa i full fart! Efter det så gick jag in i paddocken en stund och trimmade igenom honom , för att få honom att slappna av & han kändes väldigt fin på slutet då.

Nu i veckan så ska vi dressyrträna en del & rida igenom programmet inför helgens tävling, ska bli sjukt kul!

Likes

Comments

God kväll allihop,
jag hoppas att ni mår toppen!

Jag måste erkänna att jag är grymt stressad just nu, då jag har så oerhört mycket att göra men så himla lite tid. Det känns alltid som att jag har gott om tid för saker & ting och som att jag har lagt upp en bra tidsplan. Men det kommer alltid något i vägen som rubbar hela tidsplaneringen i slutändan..

I vilket fall så vet jag att många av er där ute säkert har samma problem, specifikt när det gäller att lyckas prestera i skolan samtidigt som man ska få tid till sina fritidsintressen. Nu är det inte många månader kvar tills vårterminens slut, vilket innebär den fasansfulla betygssättningen. Kraven i skolan och på hur väl vi elever presterar har ökat något gränslöst och att nå toppbetyg i samtliga ämnen samtidigt som man ska ha möjligheten till att brinna för sina fritidsintressen är näst intill omöjligt som det ser ut idag.

För mig som bor på hästgård och har häst hemma så innebär det ju självklart mycket jobb. Jag måste lägga ned flera timmar i stallet dagligen, med fodring, in- och utsläpp, mockning, skötsel och ridning. Utöver hästarna och ridningen så vill jag ju även få tid till att träna mig själv, i form av ex. löpning och gym och att umgås med kompisar etc. Som om inte detta skulle ta upp hela min fritid så måste jag ju även lägga in flera timmars pluggande varje dag. Vilket blir oerhört jobbigt och det finns ingen som helst tid för att koppla av och bara lägga stressen åt sidan ett tag.

Eftersom att jag har väldigt höga ambitioner och mål med mitt framtida drömyrke så måste jag prestera på topp i samtliga ämnen redan nu. För redan nu, i denna unga ålder så måste jag börja göra mig beredd inför att alltid prioritera skolarbetet först och ständigt sträva efter de högsta betygen. Samtidigt som detta helt ärligt tar knäcken på mig många gånger.

Jag älskar hästarna och ridningen mer än allt annat och jag skulle aldrig välja bort det för något. Det är verkligen min livsstil, som jag verkligen brinner för. Men att jag ska behöva välja mellan fritid och plugg när man går i årskurs 8 är för mig helt ofattbart. Så ska det helt enkelt inte behöva vara. Just nu tvingas jag välja bort att umgås med kompisar & hitta på annat just pga. allt plugg. Att vi skolelever ska dränkas i dessa enorma mängderna av skolarbete är helt sjukt.

Man ska kunna få bra betyg och prestera i skolan utan att behöva välja bort hela sin fritid för att endast lägga in plugg. Usch, är så trött på detta just nu. Skolan ställer alldeles för höga krav på oss elever ur många aspekter och tittar inte på hur vi faktiskt mår och hur pass mycket tid vi faktiskt lägger ned på skolarbetet dagligen.

Hur hinner jag då med hästarna & skolan?
Jo, det är en bra fråga.
Helt ärligt så hinner jag inte med allt det jag skulle önska, i många fall så hinner jag inte plugga tillräckligt mycket som jag skulle vilja inför stora prov etc. Vilket har gjort att jag många gånger har fått plocka bort flera timmars sömn varje natt mot pluggande sent på kvällarna. Och så ska det ju verkligen inte behöva vara!

Bortsett från detta så tänkte jag avsluta med en del tips som kanske kan hjälpa vissa av er som sitter i en liknande sits. Först och främst så gäller det att ta vara på all tid, jag brukar exempelvis plugga när jag väntar på bussen, på rasterna & när jag är påväg till och hem från skolan. Det kan verka som lite tid först, att plugga typ 15 min åt gången. Men om man pluggar lite vid dessa tillfällena så blir det mycket tid sammanlagt. Detta är ett stort tips, som jag starkt rekommenderar. Det underlättar verkligen för mig, det gäller att alltid ta vara på all tid man har!

Sedan kommer det klassiska, som de allra flesta säger;
Skjut INTE upp plugget!
Genom att börja plugga inför ett prov direkt när man fått reda på att det ska vara, även om det är flera veckor tills dess så underlättar det verkligen. Det kan verka tråkigt och onödigt att börja direkt, men det gör att man slipper denna enorma stress dagrarna & kvällen innan. Tro mig, det är verkligen värt att börja i tid och plugga ofta när man får lite tid över. Istället för att sitta en hel helg dagarna innan.

Sist men inte minst så brukar jag alltid göra veckoscheman för allt skolarbete och i ordning skriva upp vilket ämne som det är mest brådskande med och börja med det. Genom att ha alla prov, inlämningar, läxor etc. uppskrivet detaljerat så riskerar man aldrig att glömma något. Jag brukar även skriva en uppskattad siffra kring hur mycket tid jag måste lägga ned på varje ämne. Vilket gör att det blir enklare att bedöma ungefär hur länge man behöver plugga på varje sak.

Jag hoppas att några av tipsen kanske var lite till hjälp, även om dem säkert var ganska självklara för många av er. Dela jättegärna med er av era pluggtips som underlättar för att få mer fritid över, hur brukar ni göra?

Kram! <3

Likes

Comments

Hej på er!
Idag så trimmade jag igenom Sigge i ridhuset, han kändes väldigt avslappnad & riktigt fin. Vi övade mycket på att han ska orka bära upp sig mer i galoppen samt galoppombyten, vilket han gjorde superbra! Vi avslutade även med lite galopp & nedvarvning barbacka för skojs skull. Mysigt & bra träning för balansen!

Godnatt! <3

Likes

Comments

Idag blev det en härlig uteritt med Sigge,
vi tog det ganska lugnt då vi har haft träningar två dagar i rad. Han var superglad & pigg, lillkillen <3

Imorgon ska jag trimma i ridhuset & i veckan så ska vi hämta hoppsadeln som vi har provat ut. Vi hade en sadelutprovare här för två veckor sedan som kollade dressyrsadeln och som provade ut en hoppsadel, så snart kommer vi att kunna dra igång med hoppningen på riktigt också.
Sjukt kul!

Likes

Comments

"A smooth sea never made a skilled sailor."

Grymt mycket sanning i dem orden, det speglar verkligheten så otroligt mycket. Många människor i samhället dömmer varandra för ex. hur kunnig man är inom ett visst område eller hur bra man levererar. Om man lyckas eller misslyckas. Fast dem i själva verket inte har en aning om hur mycket hårt jobb & slit det ligger bakom all framgång. Oavsett vad det gäller, om det är sociala medier eller en specifik sport så måste man börja någonstans för att kunna ta sig uppåt. Alla vet det, för det är en självklarhet.

Men i vilka lägen ger man en stor eloge till den som lyckas? I vilka lägen blir man glad för personens skull? Jag skulle säga att människor i många fall låter avundsjuka ta över. Känslan av att se någon lyckas och att själv misslyckas är en hemsk känsla, och det vet jag för att jag själv i många lägen har upplevt saker så. Men jag har aldrig varit den som har sett ned på någon, utan tvärt om så glädjer jag mig åt andras framgång. Självklart kan det vara tufft att se någon annan lyckas med något som man tidigare kämpat så hårt för, men för mig blir det som en drivkraft framåt. En drivkraft och anledning till att vilja kämpa ännu hårdare och jobba ännu mer för det jag vill klara av, för att lyckas ta mig till mitt mål.

Att kunna säga "grattis, bra jobbat" är så otroligt enkelt. Eller? Är det verkligen det? För mig är det en självklarhet. Men många ser det som en svår sak och det är klart att det är svårt att se någon lyckas med något man själv så gärna vill klara av, så är det för mig med. Men att se glädjen hos personen väcker ännu starkare känslor hos mig, och får mig att vilja kämpa ännu hårdare för att klara av det jag kämpat så länge för. Jag ser ingen anledning till att inte hylla personen, även om jag själv misslyckats. För genom att se glädjen hos personen så blir jag ännu mer inriktad på mitt mål och det får mig att vilja kämpa ännu hårdare.

Det är allas tur någon gång och man måste kunna lära sig att acceptera det, framgång kräver som sagt motgång. Man behöver acceptera att det krävs hårt arbete, blod, svett och tårar för att lyckas. Livet är en berg-och-dalbana, det går upp och ned och det finns inget man kan göra åt saken annat än att acceptera läget och att ständigt försöka blicka framåt. Att ständigt se nya möjligheter och sätta upp nya delmål, påvägen till det stora målet man har.

Tyckte att det kändes bra att skriva om det här då jag själv har reagerat på att det finns mycket svartsjuka överallt, både över sociala medier och i verkliga livet den senaste tiden. Det viktigaste att komma ihåg är som sagt att framgång kräver motgång. Tid, slit & hårt arbete ger resultat. Men det allra viktigaste, det är allas tur någon gång. Så att lära sig att faktiskt kunna glädjas åt andras framgång är en självklarhet för mig, även om det kan vara tufft i många lägen!


Likes

Comments

Hej på er!
Nu tänkte jag ge er en liten presentation av Sigge, så att ni förhoppningsvis lär känna honom lite bättre. Jag tänkte att det kanske kunde vara lite roligt att få veta lite mer om honom också.

Moon Strider är hans fullständiga namn,
men han kallas för Sigge till vardags. Sigge är en valack född 2007, med en personlighet utöver det vanliga. Han är i princip alltid glad & himla framåt till arbete. Han är riktigt ambitiös & tycker att det mesta är roligt, oavsett vad man ber honom om så förstår han oftast vad man menar väldigt snabbt & ställer upp till 100%.

Sigge är importerad från Irland 2013 & han har bara varit i min ägo i ca. 1 månad. Så vi har inte känt varandra så jättelänge, men vi kommer verkligen vandra närmare för var dag som går & jag älskar honom över hela mitt hjärta! <3

En utav de saker som Sigge tycker om mest är att hoppa, han har öronen framåt hela tiden & suger verkligen tag i hindren. Han är dock ganska svår riden på det sätt att han blir väldigt stark & gärna rusar mot hindren. Blir hindren då för höga/breda så blir han lätt osäker, så då gäller det att man finns där och stöttar upp samtidigt som det krävs att man håller ihop honom.

Planen är att vi ska komma ut på tävlingsbanorna så snart som möjligt nu & självklart att komma vandra närmare & känna att vi kommer framåt med träningen. Men framförallt att ha otroligt roligt ihop & utvecklas tillsammans!


Vi är anmälda till vår första tävling tillsammans,
som är första omgången av Div III med dressyrlaget på söndag nästa vecka.
Det ska bli superkul verkligen!

Kram på er

Likes

Comments

Hej allesammans!
Well I'm back och kommer återigen att ge bloggandet ett försök. Jag tycker ju att det är så himla roligt, men jag har inte riktigt prioriterat att satsa på bloggen seriöst utan det har varje gång mer blivit ett inlägg då & då istället för daglig uppdatering. Det kommer ständigt saker emellan varje gång jag ska sätta mig ned och skriva ett inlägg, men nu känner jag att jag helt enkelt får prioritera bloggandet och verkligen hålla mig till dagliga inlägg. För jag tycker ju trots allt att det är väldigt roligt, så jag menar då krävs det ju att man lägger ned tid på det också, precis som med allt annat!

Jag strävar efter att verkligen kunna bjuda på mig själv och mina åsikter här, vilket jag kommer försöka göra nu. Gå in mer på djupet, med mer personliga inlägg.

Eftersom att det har dröjt ett tag sedan jag bloggade sist, så har jag rensat bloggen på inlägg. Nu känner jag att jag vill starta om på nytt, med nya inlägg & en nystart från början helt enkelt. Antar att jag har förlorat en hel del läsare, och förhoppningsvis kommer få en del nya, så vi kör vi en kort presentation om mig.

Vem är jag då?
Jo, Julia Bergström heter jag och är en glad & ofta positiv tjej på 15 år, född 2002. Min största passion, som jag verkligen brinner för är hästarna och jag har ridit i ca.10 år. Jag och min familj bor på en egen hästgård i Söderköping, Östergötland. Jag har en maxad D-ponny som heter Moon Strider "Sigge". Mer om honom får ni i ett enskilt inlägg imorgon <3

Utöver hästarna så är jag intresserad av mode, smink & träning. Att hålla igång utöver ridningen är för mig väldigt viktigt för att kunna vara i topp form när jag väl är uppe på hästryggen, vilket underlättar för både häst och ryttare enligt mig.

Ja det var lite kort om mig, har säkert missat en hel del men jag drog en kortfattad presentation om mig själv iaf. Mer detaljer kring mig och vem jag är hoppas jag att ni kommer få ta del av i mina inlägg framöver, eftersom att jag verkligen vill ha personliga inlägg där jag bjuder på mig själv!
Kram på er <3

Likes

Comments