Moon Strider

Hej på er!
Idag så longerade jag Sigge i paddocken.
Han var väldigt pigg och busig & han verkade glad över att få röra sig fritt utan någon på ryggen. Jag började självklart med att värma upp, i alla gångarter i båda varven. Där efter så jobbade jag med att öka och minska volterna samt öka och minska galoppen och traven. Han tyckte att det var väldigt jobbigt att galoppera på de små volterna samlat, men han gjorde det ändå väldigt bra efter några varv.

Sen så la jag fram lite travbommar. Bommar på marken är alltid bra träning enligt mig. Då det dels ger variation, men också är väldigt stärkande för magmusklerna. Det är även ett bra sätt att länga och korta steget med bommar som hjälp, genom att korta och länga avstånden. Jag började med ca. 1m mellan travbommarna & så kortade & ökade jag vartefter. Sedan gjorde jag likadant i galoppen, då hade jag ca. 3m mellan bommarna till att börja med.

Sigge tyckte att det var sjukt kul med bommar & han hade lite svårt att slappna av först, men mot slutet så sökte han sig nedåt & jobbade i en fin lägre form. Efter longeringen tog vi en mysig promenad ned till kanalbanken som lite längre avskrittning <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Åsikter

Vad är egentligen en dröm? Är det något overkligt, eller är det ett mål som kan bli verklighet?

Enligt mig så handlar drömmar endast om mål, det handlar om viljan att ta sig dit man verkligen vill. Mål är för mig som delmål på vägen till att uppnå den verkliga drömmen.

Inom ridsporten så är min absolut största dröm att en dag få rida uppe i den högsta eliten, bland dem bästa av de bästa. Som jag vet att så himla många inom denna sporten också drömmer om. Det är en oerhört stor dröm, med tanke på den höga konkurrensen & alla mål som man måste uppnå på vägen dit. Men ingen dröm är ju för stor, eller hur?

Med en vilja starkare än något annat & en vilja att kämpa stenhårt så vet jag att jag en dag kommer att nå framgång och nå dit jag vill. Trots att vägen dit är lång och krokig. Det låter kanske töntigt att jag verkligen tror på mina drömmar, men utan mål så kommer man ingen vart. Man måste hela tiden sträva efter något stort för att lyckas, utvecklas & bli bättre. Självförtroende är även en stor del i denna processen, vi måste tro på oss själva och tro på att vi kan lyckas för att man ska ha någon chans att komma framåt. Det krävs oerhört mycket slit och hårt arbete. Men att lägga ned alla dessa timmarna för att en dag lyckas är det helt klart värt i slutändan. Vill man något tillräckligt mycket så är man i princip beredd att offra allt för att lyckas. Självklart finns det vissa gränser & spärrar, men det gäller att kunna prioritera bort mycket annat roligt också för att lyckas med något speciellt.

Det finns inget jag värderar så högt som hästarna & ridsporten. Det är verkligen mitt liv & det kommer det alltid att vara. Jag skulle aldrig någonsin välja bort hästarna för något annat, det är just därför som jag prioriterar bort så mycket annat. Jag spenderar hellre kvällen i stallet & tränar hårt för att nå mina mål och drömmar. Jag är inte den personen som går på glammiga fester varje helg, eller den som är ute och går på stan varenda dag. Utan jag vill satsa på min sport, jag vill lägga ned all möjlig tid på hästarna för att kunna utvecklas & hela tiden bli bättre.

Nu vill jag bara avsluta detta inlägget med att säga att INGEN dröm är för stor. Det kan kännas omöjligt & som att det aldrig kommer gå att uppnå en viss dröm eller ett visst mål. Men utan drömmar & stora mål så kommer vi ingen stans.
"Dream until your dreams come true".

Att sikta högt och hela tiden ta en bit i taget är en bra bit på vägen. Det är bara att fortsätta kämpa, oavsett om man möts av tusen motgångar. För efter allt hårt arbete och slit så kommer det framgång. Det krävs motgångar för att vi ska få möjligheten att verkligen känna framgång.
Så tro på er själva & håll fast vid era mål & drömmar! <3

Likes

Comments

Moon Strider, Träning

Hej på er!
Måste bara börja med att be om ursäkt för bilder & videos med en usel kvalité.. men mamma filmade med mobilen och jag tog screenshots från filmen för att få några bilder.. Inför nästa träning ska jag ta med systemkameran & be mina föräldrar stå inne på banan och filma, så att ni får bättre och roligare material att kolla på.

Sigge var i vilket fall superfin idag på hoppträningen. Han var klockren rakt igenom, några små missar av mig här och där men för att vara vår första hoppträning tillsammans är jag verkligen supernöjd! Vi kom lite nära & lite långt ifrån på vissa hinder & han backade av några gånger. Men han stannade aldrig & hoppade i alla lägen, så det var roligt! Sigge var väldigt pigg & hade rätt mycket överskottsenergi, så han bjöd på ett par luftsprång och glädjeskutt. Han blev väldigt trött efter att vi hade hoppat banan 2 gånger, men han var verkligen superfin på slutet av träningen & han tog mina förhållningar i tid.

Vi tränade mycket linjer och lite studs, vilket var nyttigt för både mig och Sigge. Jag summerar träningen som en väldigt bra träning, 9/10 poäng & en stor stjärna till Sigge! <3

Kram

Likes

Comments

Träning, Moon Strider

Dagen dressyrträning kändes verkligen toppen, vi provade att träna för en ny tränare idag och det känns verkligen som att jag har hittat rätt tränare för mig och Sigge nu. Vi gick igenom så mycket som jag aldrig har tänkt på tidigare och Sigge blev verkligen en helt annan häst, med en mycket härligare inställning när jag ändrade min ridning. Det var rätt små saker egentligen, så som ex. min handposition, men som ändå gör en sådan enorm skillnad i slutändan.

Vet att vi med den här hjälpen & coachningen kommer att kunna utvecklas och komma riktigt långt. Med rätt förutsättningar, hård träning & en stark vilja så når man sina mål & drömmar så länge man vill tillräckligt mycket. Det här känns verkligen lovande och jag är riktigt nöjd med dagens träning. Ska bli kul att se hur vi utvecklas!

Fick tyvärr ingen film eller bilder från idag, men jag ska försöka se till så att ni får film på morgondagens hoppträning. Det blir ju vår första "riktiga" hoppträning tillsammans, ska bli sjukt roligt! <3

Likes

Comments

Moon Strider

Här kommer 10 fakta om Sigge, som de flesta av er säkert inte vet. Jag tänkte att det kanske kunde vara lite roligt att läsa!

1. Sigge hatar att ha täcken på sig, han biter och sliter i sina täcken när han blir uttråkad. När jag kom ut i stallet härom dagen så hade han slitit av alla spännen på ett typ helt nytt Amigo täcke.. mindre kul.

2. När Sigge väl gäspar så gör han det typ 20 gånger på raken & med världens inlevelse.

3. Det finns nog ingen som har en sådan smältande blick som Sigge när han tigger godis. Så himla gullig haha!

4. Sigge blir typ vit på vintern när man klipper honom & isabell på sommaren.

5. Han älskar att bli kliad på läppen och huvudet efter man har ridit.

6. Sigge är väldigt ambitiös & vill alltid göra rätt för sig. Även om han är osäker så gör han alltid sitt bästa & har en positiv inställning.

7. Sigge älskar att rulla, gärna på den lerigaste platsen & speciellt när jag precis har gjort honom ren & fin..

8. Han har väldigt dåligt tålamod i vissa situationer & han hatar att bli lämnad själv när han står i stallgången. Då står han och skrapar & hoppar omkring för att han vill ha uppmärksamhet.

9. Sigge är ganska fjompig av sig & kan skygga för något ena sekunden & sen gå helt oberörd andra sekunden. Så det gäller att alltid vara beredd haha!

10. Sigge är väldigt sällan arg & i princip alltid glad. Han älskar att mysa & speciellt att bli pussad på mulen <3

Likes

Comments

Moon Strider, Min dag

Hej på er!
Den har helgen har gått så himla fort, känns som att jag har hunnit med typ en bråkdel av allt jag skulle göra.. som vanligt, haha.

Idag har jag städat & rensat typ större delen av dagen, sjukt tråkigt men ändå välbehövligt. Jag har gjort rätt mycket i stallet också utöver de dagliga sysslorna. Mockat hagar, rensat garderoben, tvättat tävlingsschabrak etc. Jag hade väldigt mycket plugg idag också, som jag fortfarande sitter med.. Jag är så trött på skolan nu, vill bara ha sommar!

Det blev iaf en liten uteritt barbacka med Sigge idag. Vi skrittade bara & han fick ta det väldigt lugnt. Det var väldigt skönt väder då, men mindre kul att det ska regna typ hela veckan nu..

Imorgon så ska jag dressyrträna & på tisdag blir det hoppträning. Det ser jag verkligen fram emot! Mer om hur det gått på träningarna får ni efteråt <3

Kram

Likes

Comments

Moon Strider

Hej på er!
Idag så red jag ett dressyrpass med Sigge, med fokus på främst ökningar/samlingar & övergångar. Men även en hel del skänkelvikningar & öppna/slutna. Han var väldigt fin idag, men inte helt framme & ibland svår att få tillbaka. Därför så la vi in mycket övergångar, för att få koll på gas & broms. Övergångar är enligt mig nyckeln till så otroligt mycket i ridningen, som jag tidigare nämnt. A & O helt enkelt. 

Efter det så var han väldigt fin. Jag är väldigt nöjd med skänkelvikningarna idag, de satt inte till 100% men han hade ett bra flyt istället för att stressa igenom dem som han brukar ha en tendens att göra. Jag summerar dagens pass som ett bra pass, med en bra känsla. Inget superpass men han var ändå väldigt fin. Så 7/10 till dagens pass! <3
Likes

Comments

Mode

Hej på er!
Den här kornblåa tävlingsoutfiten är helt klart något som står på önskelistan. Jag älskar kornblått & Sigge passar superbra i denna färgen!

Skydden är från Veredus & deras color edition, jag var lite skeptisk till denna kollektionen först men nu tycker jag att de är superfina om man matchar dem rätt! Och jag kan inte annat än att älska skydden från Veredus, jag har ju ett par bruna fram & bak skydd från Veredus till Sigge & det är helt klart mina favorit skydd. Superbra passform!

Sedan så skulle ju ett set med schabrak & huva från equiline passa perfekt till denna outfit, med en passpoal i kornblå & med bling. Sjukt snyggt! Jag älskar verkligen equiline, helt klart ett utav mina favoritmärken på schabrak.

Sen får vi ju inte glömma kavajen, vad passar inte bättre än en kornblå animo kavaj? Sååå snygg! Det är något som är högsta prioritering på min önskelista nu, och en animo kavaj i svart också.

En KEP hjälm är också något jag har tänkt införskaffa, då jag tycker att de är sjukt snygga. Dock så vet jag inte riktig om jag tycker att jag passar i de hjälmarna. Men jag vill väldigt gärna ha en med bling på. Så himla snygga!

Ett par blå freejumps passar även perfekt till denna outfit & jag köpte faktiskt de blåa för någon vecka sedan. Så en liten del av den här outfiten har jag iallafall. Nu är det bara att börja spara, för den här outfiten står högt upp på önskelistan, haha!

Godnatt! <3

Likes

Comments

Moon Strider

Godkväll!
Sigge var väldigt fin idag när vi körde ett hopp-pass i ridhuset. Tyvärr så blev hoppträningen inställd, så vi hoppade lite själva istället. Jag koncentrerade mig mycket på att Sigge ska ta mina förhållningar & lyssna på när jag ber honom hoppa av, då han ofta hoppar av väldigt stort när hinderna inte är jättehöga. När vi sedan höjer så blir han dock osäker & backar av istället. Så vi måste jobba mycket med distanserna fram till hindren & framförallt att han ska lyssna på mina hjälper.

Men han var superfin idag iallafall & han känns så himla fin för övrigt nu. Han är väldigt mjuk & följsam och har bjudit på riktigt fantastiska pass de senaste dagarna. Vilken utveckling vi har gjort på så kort tid, älsklingskillen! <3

Kram

Likes

Comments

hästar

Videon tillhör SVT & videon är repostad från @svt_stjarnhoppningen på Instagram.

Hej på er!
Jag måste verkligen tipsa om denna dokumentär om Peder Fredricson tillsammans med stjärnhästen All In "Allan" & deras väg till ett OS-silver. Peder är en utav mina största idoler & jag ser honom verkligen som "ledstjärnan" inom ridsporten & hoppningen. Hans mjuka ridning & hans band till hästarna är helt fantastiskt. Jag beundrar verkligen hans sätt att rida, han rider med så himla små hjälper & han stör inte hästen överhuvudtaget och han lyckas ändå inverka så otroligt bra på hästen. Peders kärlek till hästarna är så himla fint att se, han prioriterar hästarnas välmående framför allt annat & att tävla är inte det viktigaste, utan först & främst att hästen mår bra. En väldigt fin egenskap hos Peder måste jag säga!

Denna dokumentären gav mig verkligen en rejäl dos med pepp & en stark vilja att fortsätta träna & kämpa för att nå mina mål. Jag vill till eliten, jag vill en dag kunna rida inne på de stora banorna & få känna känslan av att ligga först i ett ärevarv inne på en stor arena till publikens jubel & applåder. Med rätt inställning & en vilja av stål så går det förr eller senare, trots att vägen dit är lång & krokig.. Men utan motgångar, ingen framgång. Eller hur?

Jag rekommenderar er verkligen att kolla på denna dokumentär om ni inte redan har gjort det, helt fantastik är den! Sök på "Allan, den bevingade hästen" på SVT play så kommer den upp <3

Likes

Comments