Hej alla! Imorgon ska jag checka av en sak på min bucketlist; ett förhör. Jag och Rayne är tydligen kriminella i deras ögon eftersom vi hade en halv flaska vin i vårt kylskåp (som för övrigt var Rayne's mammas vinflaska) och det är anledningen till varför vi ska på förhör. Inte får vi förhöras samtidigt heller utan jag har tid kl 9.30 och hon kl 13.00.
Igår kväll kom vi in i vårt rum och då hade vi en lapp från polisen där det stod att vi skulle ringa dom omedelbart. Så vem vet, vi kanske hamnar i fängelse... ;)
Nej men nu ska jag inte skrämma er mer än nödvändigt. Vi har pratat med coach och även Rayne's mamma har ringt till dessa människor och förklarat att det var hennes vin. Troligen vill de bara höra om våra historier matchar varandra, så det ser inte ut som att jag blir hemskickad riktigt än!

Nog om det! Idag var första dagen med lektioner och det ser ut som att jag kommer få en tuff semester. Båda mina psykologi klasser och min biologi klass verkar vara ganska svåra, så det kommer nog krävas mycket jobb för att hänga med där. Även träningarna har börjat och vår första medlem av killaget är med och tränar med oss. Första matchen är om ca 3 veckor så snart börjar allvaret.

Om ni inte hör någonting från mig på bloggen inom de närmaste dagarna är jag troligen inburad! Puss och pling! <3

Likes

Comments

Hallihallå! Som vanligt när jag är tillbaka i staterna så kommer bloggen börja uppdateras från och med nu.
Sitter just nu på Chicago's flygplats och har gjort det i ca 1,5 timmar nu. Jag missade mitt flyg till Birmingham på grund av långsamma amerikanare så här kommer jag sitta till kl 7 imorgon bitti då nästa flyg går. Ingen wi-fi har de heller så kan inte kolla på netflix... och inga laddningsuttag så får hoppas att min mobil inte dör... Ja livet är inte på topp just nu som ni hör!

Jag har faktiskt skaffat en privat instagram där jag kommer uppdatera också! Följ gärna den: jullanintheusa

Aja, puss och hej tills nästa gång!

Likes

Comments

Hallå på er!

Imorgon sitter jag på ett flyg hem till Sverige!? Tiden har verkligen flugit förbi, men så blir det när man har kul! Det ska bli så himla skönt att komma hem och träffa alla nära och kära, och även få ett litet break från allt skolarbete och det här landet för att vara ärlig.
Många människor, både amerikaner och svenskar, har frågat mig om jag kommer stanna i USA efter jag är klar med skolan, och många verkar tro att jag tänker göra det. Faktum är att det kommer jag verkligen inte göra! Nog för att jag älskar att vara här några månader i taget, och nog för att jag älskar mina vänner här, men USA är verkligen inget land för mig att bo i någon längre tid. Ibland kan jag bara tycka att amerikaner är så knäppa, och lite blåsta faktiskt... Detta gör mig ibland väldigt frustrerad, och jag och mina europeiska kompisar, som tycker samma sak som mig, har faktiskt gjort en liten lista på saker som gör att USA inte är lockande för oss att bo i, och även saker som amerikaner gör som vi tycker är knäppa. Den listan kan jag ta fram någon gång i framtiden, om jag mot förmodan skulle tänka på att flytta hit haha. Som jag sa tidigare så uppskattar vi verkligen chansen att få studera och spela tennis, och även få uppleva det här landet. Det är en helt sjuk upplevelse, och man får verkligen perspektiv på hur bra man har det hemma i sitt eget land, vilket är bra! För hur ska man kunna veta hur bra man har det om man inte åker ut i världen och upplever andra kulturer? Jag ångrar inte en sekund att jag valde att åka hit och det är ingen tvekan om att jag kommer avsluta mina fyra år här, för USA har ju såklart många bra sidor också! Förhoppningsvis får jag även svenskt sällskap här nästa höst, vilket blir superkul!

Gud vad konstigt att det här blev ett litet "negativt" inlägg med tanke på hur sjukt glad jag är över att vara påväg hem imorgon... Nog om det!
Idag, eftersom klockan är nästan 1 hos mig, har jag min sista final för terminen, sen står packning på schemat. I förrgår var jag så excited att åka hem så jag började packa, så jag har faktiskt redan packat halva min resväska - vilket är en chock för alla jag känner skulle jag tro eftersom jag alltid skjuter upp allt till sista minuten. Där ser ni, det är kanske nu som min förvandling till en ansvarsfull och ordningssam vuxen börjar - det återstår att se!
Vi ses snart!


Likes

Comments

Hallå!
Idag var som sagt sista heldagen här och då passade vi på att vara lite kulturella. Vi började dagen med att besöka ännu en gravplats, men denna gång med en guide. Anledningen till att vi besökte denna gravplats var för att den är en känd sevärdhet i New Orleans'. Vi fick veta lite mer om hur begravningar över jord fungerar och varför det är en bra metod. På denna gravplats så finns även Nicolas Cage's framtida grav, en stor vit pyramid, och New Orleans' voodoo-drottnings grav, Marie Laveau, som är full av kryss och hårsnoddar eftersom det sägs att hon vakar över dig hela livet om du lämnar en gåva på hennes grav. Anledningen till att det är just hårsnoddar som folk lämnar är för att hon jobbade som frisör när hon levde. Självklart lämnade vi varsin hårsnodd. Bilder på detta kommer här nere!

Vi gick även till ett museum tillägnat hurricane Katrina, vilket var väldigt intressant. Jag hade ingen aning om hur allvarligt det egentligen var. Vi fick även en förklaring till alla de kryss och bokstäver som vi sett på hus runt om i staden. Kryssen betyder att vattenskadorna var alldeles för allvarliga för att huset skulle kunna renoveras. Bokstäverna vid kryssen varierar beroende på om döda kroppar, levande människor, döda/levande djur, eller inga kroppar hittades i huset.

Vi avslutade dagen på det kända kaféet Café du Monde och åt deras supergoda beignets! Imorgon åker vi tillbaka till vardagen i Alabama. Pusshej!

Likes

Comments

Hallihallå!

Idag har vi gjort någonting häftigt! Vi har åkt på alligator-tur och sett massa alligatorer och andra djur som levde där. Den största alligator som vi såg idag var 12ft, alltså över 3,5 meter! Vi fick även hålla en liten alligator som var ca 2 år vilket var häftigt.

Resten av dagen spenderades med alla andra invånare i New Orleans' i affärerna för black friday shopping. Jag fick faktiskt bara med mig julklappar hem så kan tyvärr inte dela med mig av vad jag köpte!

Imorgon är sista heldagen här i Louisiana och sen bär det hem till Alabama igen. Värt att tillägga är att det är exakt två veckor kvar tills jag sitter på ett plan hem! Wiho som jag längtar!

Här kommer bilder från dagen!

Likes

Comments

HAPPY THANKSGIVING!

Idag var de flesta sevärdheter och affärer stängda så därför roade vi oss med att gå runt i garden district, vilket är den rika delen av New Orleans', och herregud vilka hus det fanns där!!! Där fanns även en kyrkogård och i den här staden begravs de flesta över marken på grund av den höga vattennivån i marken. Om de gräver ner för djupt blir jorden fuktig och vattning och därför kan ingen kista föras ner där. De kallar dessa kyrkogårdar "Cities of the dead" eftersom gravarna ser ut som små hus, Bilder kommer här nere!

Eftersom ingen av oss som är här är amerikan så skippade vi den traditionella thanksgiving-middagen. Jag och Rayne stod för matlagningen (japp det är sant) och det blev supergott om jag får säga det själv. Bild på det kommer också!

Imorgon väntar en spännande dag med b.la. alligatorer... Puss på er!

Likes

Comments

Halloj trogna följare!

Igår rullade bilen med mig, Rayne, Alice och Rayne's mamma Pam mot Louisiana, New Orleans', för att spendera thanksgiving break här. Idag har vi spenderat dagen med att strosa runt i staden, och främst då runt french quarters. New Orleans' är lite läskigt, men på ett vackert sätt. Det är en väldigt spirituell stad och många praktiserar voodoo, vilket betyder att det finns voodoo-butiker i nästan varenda hörn. Husen är målade i färgglada färger och gatorna är trånga och mysiga. Vädret var på topp så jag har faktiskt ingenting att klaga på!

Här kommer bilder!


Likes

Comments

Alla vet att det alltid har funnits en del rasism och kvinnofientlighet i USA, men att det är så här allvarligt trodde jag inte. USA valde alltså en man som satt flera företag i bankrutt, skrytit om att sexuellt förnedrat kvinnor, och spridit rasistiskt hat, som deras ledare och president.
Vetskapen att han vill sätta sina motkandidater i fängelse, tycker det är helt okej att röra en kvinna utan hennes tycke och vill bygga en mur mot Mexiko - och ändå rösta på honom är helt sjukt för mig. Trump har redan retat upp många av världens ledare och vad konsekvenserna av vad det kan leda till är mycket skrämmande. Att amerikaner ska få rösta fram en ledare till världens mäktigaste land och därmed påverka hela världens politik och ekonomi är tydligen en alldeles för svår uppgift för dom.

Som jag sa förut så är Hillary verkligen inte ett bra val för president heller. Hon har sagt helt sjuka saker också men hon uttalar sig mer professionellt och har också erfarenhet av politik. Hon hade helt enkelt varit det mindre dåliga beslutet.

USA valde att tänka enbart på sig själva och inte på det stora hela och det resulterade att en stor clown nu är president och att Kanadas hemsida för visumsökande nu har kraschat.
Jag är glad att vara svensk, godnatt! ❤️

Likes

Comments

Hallihallå!

Jag tror ingen har missat att det är presidentval idag och folk är helt galna här! Trump och Clinton är det enda de pratar om på tv och längst vägarna finns massor med skyltar med deras slogans. Här i södern är det dock ganska självklart vilken som är den mest populära kandidaten; Trump. Dock har jag några vänner som har valt att inte rösta alls pågrund av att de inte kan avgöra vilken kandidat som är minst dålig.

Jag hade tänkt att titta på valvakan ikväll, eftersom det kan vara roligt att se. Jag ska inte uttala mig för mycket angående kandidaterna men baserat på vad jag har hört och läst så är det här landet fucked (ursäkta ordvalet mormor) oavsett vem som vinner, så det ska bli spännande att se om det blir pest eller kolera som vinner ikväll... ;)

Det roligaste men denna dag är snapchat-filterna som finns, så här kommer bilder med dom. Med tanka på hur dom ser ut så misstänker jag att snapchat inte riktigt gillar Trump eller Clinton... ;)

Likes

Comments

HAPPY HALLOWEEN!

Som jag sa förra året vid den här tiden, amerikanarna är galna i alla slags högtider och halloween är inget undantag! Folk går utklädda till lektioner och det har varit flera ghost-tours runt campus, vilket jag såklart inte gick på för man bråkar inte med spöken, det ger dålig juju.

Två halloween fester har jag hunnit med i helgen och här kommer bilderna!

Likes

Comments