550 dagar. Så länge sedan var det sen jag för första gången satt mig på flyget mot Montevallo, Alabama, utan att egentligen veta vad jag gav mig in på. För 550 dagar sedan höll jag på att packa ner det mesta av mitt liv i två resväskor, och jag sa på återseende till mina nära och kära. För 550 dagar sedan visste jag inte hur bra jag skulle få det på andra sidan Atlanten.

Ibland kan jag tänka tillbaka på det liv jag bytte ut för 550 dagar sedan. Jag bodde hemma, fick maten serverad och kläderna tvättade. Jag hade mina nära och kära runt hörnet och hade aldrig egentligen på riktigt stått på mina egna ben. Jag visste inte riktigt vad jag ville plugga vidare till och inte heller om jag skulle klara av att spela tennis på collegenivå. Det jag visste var att jag skulle ta mitt pick och pack och flytta till ett främmande land med ett nytt språk, ny kultur, och nya utmaningar. Jag visste att livet hemma i Sverige skulle fortsätta för de som var kvar där, och att jag förmodligen skulle tappa kontakten med några vänner. Jag visste att min flytt hit fick bära eller brista, med tanke på att jag inte besökte skolan innan, men jag valde att lita på min magkänsla att allt skulle bli toppen.

Och gud så bra det blev!
Jag tar hand om mig själv nu. Jag lagar min egen mat (till viss del) och jag tvättar mina egna kläder. Mina nära och kära håller jag kontakt med via Facebook och FaceTime och det funkar hur bra som helst, det känns nästan som jag aldrig åkt när jag kommer hem över jul och sommar.
Jag har insett vad jag vill plugga, och tack vare det amerikanska skolsystemet så tappade jag ingenting när jag efter mitt första år bestämde mig för att byta major. Jag har även insett att tennis är så mycket roligare när man har ett lag att dela framgångar, och motgångar, med.
Visst har jag, som jag förutspådde, tappat kontakten med några vänner hemma i Sverige, men vad gör det när jag har knutit nya vänskapsband med människor från hela världen? Flytten hit har även fått mig att inse vilka vänner som är äkta, vilka som är värda att hålla fast i.

Ni som pratar med mig då och då vet att jag ibland blir så trött på det här landet, och dess invånare. Ni vet att jag ibland klagar och önskar att jag var hemma i Sverige igen, världens bästa land! Ni vet att jag längtar efter er. Det kanske ibland låter som att jag ångrar mitt val att flytta till USA i fyra år, men så är inte fallet. Jag skulle inte uppskattat Sverige på samma sätt som jag gör nu om jag inte hade åkt iväg. Jag skulle inte ha insett hur jäkla bra Sverige är, och hur lyckligt lottade vi är som är födda där. Efter 550 dagar i USA har jag insett att det är inte alla som har rätten att bestämma över sin egen kropp, ex. abort, det är inte alla som blir accepterade även fast de har en annan religion, och det är definitivt inte alla som behandlas på ett bra sätt även fast de råkar vara födda icke-vita. Dessa saker kan vi ta för givet I Sverige, men i USA är de inte lika självklara.
Om jag inte hade åkt hade jag inte kunnat kombinera studier och idrott, båda på en hög nivå, och samtidigt få engelskan gratis. Jag hade inte haft chansen att uppleva det klassiska collegelivet vi ser i filmer, med allt vad det innebär, och jag hade inte vuxit som människa. Så tack USA för den här chansen!

Att jag skulle bosätta mig i USA i framtiden är väldigt osannolikt, men att uppleva livet här i nått år rekommenderar jag till alla som har chansen! Det här är verkligen en resa jag kommer minnas och värna om i resten av mitt liv.


Förlåt för långt inlägg. Kan även tillägga att vi vann de två matcherna i helgen och är därför framme vid en 8-0 start på säsongen, den bästa starten i programmets historia.

Likes

Comments

Hallå trogna bloggläsare!

Jag har varit så upptagen med plugg den här veckan att jag helt enkelt inte hunnit uppdatera er med matchresultat från helgen. Matchhelgen började i fredags med en tur till Tuskegee, Alabama där det blev vinst med 9-0. Därefter rullade bilen mot Mississippi College och 5 timmar senare landade vi på hotellet där vi skulle spendera natten. Lördagen match mot Mississippi College var en bra match, men vi lyckades vinna med 6-3. Efter matchen åkte vi tillbaka till Montevallo och somnade direkt för tidigt på söndag åkte vi till West Georgia University för ännu en match. Efter lite bråk mellan mig och min motståndare, och efter att jag blivit kallad arrogant utlänning av hennes pappa, så lyckades vi vinna även den matchen med 9-0. Minst sagt en lyckad helg!

Nu har vi 6-0 i matcher och i helgen planerar vi att utöka till 8-0 då vi ska möta Spring Hill och Clark Atlanta på hemmaplan. Vi hörs och ses och allt sånt där! <3

Likes

Comments

Ville bara dela med mig av mina otroligt fula, men supergoda, chokladbollar. Inget pärlsocker hittade jag så vanligt strössel fick duga. Känner mig så huslig!!!

Likes

Comments

Halloj!
I fredags hade vi vår första match för säsongen och även fast det var kallt och blåsigt så lyckades vi vinna med 9-0 mot Christian Brothers. Idag skulle vi ha spelat andra matchen på hemmaplan men det regnade tyvärr bort... Så nästa helg blir det match fredag, lördag och söndag istället. Här kommer bilder från fredagens match!

Likes

Comments

Hallå allesammans!
I torsdags fyllde jag äntligen 21 år, och det firades med sushi med hela laget + Georg och Jessica. Kunde även för första gången beställa ett glas vin på en restaurang så det utnyttjade jag såklart!
Igår firade vi lite mer ordentligt. Vi fick låna vår killkompis hus och hade födelsedagsfest för mig där. Det slutade med att ca 100 personer kom och det var verkligen superkul!

Nu är det slutfestat för oss på ett tag med tanke på att vi kommer ha matcher i stort sett varje helg fram till april nu, så det var tur att vi ordnade världens brakfest! Här kommer bilder från i torsdags och igår. Puss och kram!

Likes

Comments

Påminner om att följa min instagram; jullanintheusa

Nu var det 10 dagar sedan jag skrev och har fått många frågor hur det gick på förhöret. Vi blev dömda till 50 dollar böter var, vi fick gå på en kurs hur man tar smarta beslut, och till sist måste vi ta ett quiz på internet angående alkohols skadan på kroppen. Vi är även på probation (typ övervakning) tills maj, vilket betyder att om de kommer på oss med mer alkohol under den här tiden så blir straffet mycket värre. Lyckligtvis för mig så fyller jag 21 om 4 (?!) dagar så då behöver jag inte längre oroa mig för underage drinking.

Ja annars då? Allt rullar på som vanligt med skola och träningar, och nu börjar det även närma sig till vår första match som är den 3e februari. Jag hoppas att vädret håller i sig nu så att vi inte behöver spela matcher helt frusna!

Som ni säkert vet så tillträdde Trump presidentposten i fredags, så det roade jag mig med att kolla på. Tydligen så kom inte alls många människor för att bevittna ceremonin, och det har även förekommit flera protester runt om i världen, så det bevisar väl hur sjukt det är att Trump blev president.

Idag är vi alla bakis, och det spöregnar även, så vi har bestämt oss för att inte lämna byggnaden på hela dagen utan vi ska spendera dagen med att titta på filmer, Australien open och äta pizza! I veckan väntar födelsedagsmiddag för mig, team dinner i Coach's hus, och min första lagliga drink i USA, så jag ska nog överleva den här veckan också!
Tills vi hörs igen för ni njuta av bilder från de senaste dagarna, puss <3

Likes

Comments

Hej alla! Imorgon ska jag checka av en sak på min bucketlist; ett förhör. Jag och Rayne är tydligen kriminella i deras ögon eftersom vi hade en halv flaska vin i vårt kylskåp (som för övrigt var Rayne's mammas vinflaska) och det är anledningen till varför vi ska på förhör. Inte får vi förhöras samtidigt heller utan jag har tid kl 9.30 och hon kl 13.00.
Igår kväll kom vi in i vårt rum och då hade vi en lapp från polisen där det stod att vi skulle ringa dom omedelbart. Så vem vet, vi kanske hamnar i fängelse... ;)
Nej men nu ska jag inte skrämma er mer än nödvändigt. Vi har pratat med coach och även Rayne's mamma har ringt till dessa människor och förklarat att det var hennes vin. Troligen vill de bara höra om våra historier matchar varandra, så det ser inte ut som att jag blir hemskickad riktigt än!

Nog om det! Idag var första dagen med lektioner och det ser ut som att jag kommer få en tuff semester. Båda mina psykologi klasser och min biologi klass verkar vara ganska svåra, så det kommer nog krävas mycket jobb för att hänga med där. Även träningarna har börjat och vår första medlem av killaget är med och tränar med oss. Första matchen är om ca 3 veckor så snart börjar allvaret.

Om ni inte hör någonting från mig på bloggen inom de närmaste dagarna är jag troligen inburad! Puss och pling! <3

Likes

Comments

Hallihallå! Som vanligt när jag är tillbaka i staterna så kommer bloggen börja uppdateras från och med nu.
Sitter just nu på Chicago's flygplats och har gjort det i ca 1,5 timmar nu. Jag missade mitt flyg till Birmingham på grund av långsamma amerikanare så här kommer jag sitta till kl 7 imorgon bitti då nästa flyg går. Ingen wi-fi har de heller så kan inte kolla på netflix... och inga laddningsuttag så får hoppas att min mobil inte dör... Ja livet är inte på topp just nu som ni hör!

Jag har faktiskt skaffat en privat instagram där jag kommer uppdatera också! Följ gärna den: jullanintheusa

Aja, puss och hej tills nästa gång!

Likes

Comments

Hallå på er!

Imorgon sitter jag på ett flyg hem till Sverige!? Tiden har verkligen flugit förbi, men så blir det när man har kul! Det ska bli så himla skönt att komma hem och träffa alla nära och kära, och även få ett litet break från allt skolarbete och det här landet för att vara ärlig.
Många människor, både amerikaner och svenskar, har frågat mig om jag kommer stanna i USA efter jag är klar med skolan, och många verkar tro att jag tänker göra det. Faktum är att det kommer jag verkligen inte göra! Nog för att jag älskar att vara här några månader i taget, och nog för att jag älskar mina vänner här, men USA är verkligen inget land för mig att bo i någon längre tid. Ibland kan jag bara tycka att amerikaner är så knäppa, och lite blåsta faktiskt... Detta gör mig ibland väldigt frustrerad, och jag och mina europeiska kompisar, som tycker samma sak som mig, har faktiskt gjort en liten lista på saker som gör att USA inte är lockande för oss att bo i, och även saker som amerikaner gör som vi tycker är knäppa. Den listan kan jag ta fram någon gång i framtiden, om jag mot förmodan skulle tänka på att flytta hit haha. Som jag sa tidigare så uppskattar vi verkligen chansen att få studera och spela tennis, och även få uppleva det här landet. Det är en helt sjuk upplevelse, och man får verkligen perspektiv på hur bra man har det hemma i sitt eget land, vilket är bra! För hur ska man kunna veta hur bra man har det om man inte åker ut i världen och upplever andra kulturer? Jag ångrar inte en sekund att jag valde att åka hit och det är ingen tvekan om att jag kommer avsluta mina fyra år här, för USA har ju såklart många bra sidor också! Förhoppningsvis får jag även svenskt sällskap här nästa höst, vilket blir superkul!

Gud vad konstigt att det här blev ett litet "negativt" inlägg med tanke på hur sjukt glad jag är över att vara påväg hem imorgon... Nog om det!
Idag, eftersom klockan är nästan 1 hos mig, har jag min sista final för terminen, sen står packning på schemat. I förrgår var jag så excited att åka hem så jag började packa, så jag har faktiskt redan packat halva min resväska - vilket är en chock för alla jag känner skulle jag tro eftersom jag alltid skjuter upp allt till sista minuten. Där ser ni, det är kanske nu som min förvandling till en ansvarsfull och ordningssam vuxen börjar - det återstår att se!
Vi ses snart!


Likes

Comments

Hallå!
Idag var som sagt sista heldagen här och då passade vi på att vara lite kulturella. Vi började dagen med att besöka ännu en gravplats, men denna gång med en guide. Anledningen till att vi besökte denna gravplats var för att den är en känd sevärdhet i New Orleans'. Vi fick veta lite mer om hur begravningar över jord fungerar och varför det är en bra metod. På denna gravplats så finns även Nicolas Cage's framtida grav, en stor vit pyramid, och New Orleans' voodoo-drottnings grav, Marie Laveau, som är full av kryss och hårsnoddar eftersom det sägs att hon vakar över dig hela livet om du lämnar en gåva på hennes grav. Anledningen till att det är just hårsnoddar som folk lämnar är för att hon jobbade som frisör när hon levde. Självklart lämnade vi varsin hårsnodd. Bilder på detta kommer här nere!

Vi gick även till ett museum tillägnat hurricane Katrina, vilket var väldigt intressant. Jag hade ingen aning om hur allvarligt det egentligen var. Vi fick även en förklaring till alla de kryss och bokstäver som vi sett på hus runt om i staden. Kryssen betyder att vattenskadorna var alldeles för allvarliga för att huset skulle kunna renoveras. Bokstäverna vid kryssen varierar beroende på om döda kroppar, levande människor, döda/levande djur, eller inga kroppar hittades i huset.

Vi avslutade dagen på det kända kaféet Café du Monde och åt deras supergoda beignets! Imorgon åker vi tillbaka till vardagen i Alabama. Pusshej!

Likes

Comments