Vilken natt... Jag är ensam med Ruben igen och tror ni inte att han åkt på magsjuka och var uppe och spydde precis hela natten! Min hostmamma är i Sverige på affärsresa så det var bara att bita ihop och gilla läget inatt. Idag har vi haft en riktig slappardag hemma och snart kommer mamman hem, ett dygn tidigare än vad som va tänkt, för att lösa av mig. Nu håller jag alla tummar och tår för att jag håller mig frisk.Likes

Comments


Min andra helg här i England började med en hel dag i grannstaden Southampton. Jag och två andra Au Pairer startade dagen med att besöka "Southampton vintage kilo sale", ett event som drog flera 100 besökare till en lagerlokal i staden. Second hand/vintage kläder såldes ut men istället för att betala för varje enskilt plagg betalade man istället för den gemensamma vikten av det man köpte. Jag gick dock därifrån tomhänt, men det var ett riktigt roligt besök! Därefter strosade vi runt staden, kollade in ett köpcenter och hamnen, käkade lunch och skrattade. En riktigt bra dag och ser ni, himlen är blå för en gångs skull!


Imorgon bär det av på nya äventyr, till en stad jag aldrig trodde att jag skulle besöka igen...!

Likes

Comments

Mer engelskt kan man nog inte bo tror jag!


10 dagar har nu rusat förbi och jag har fortfarande inte fattat att jag är här. Börjar känna mig riktigt hemma, det känns inte längre som att jag bor hos främlingar, skäms inte över att ta mat i kylen och trippar inte längre på tå för att inte störa de andra under mina lediga timmar. Att ha fått vara helt själv med Ruben hela veckan har gjort gott. Vi har lärt känna varandra, han har testat min gränser men vi har också kommit varandra nära. Det är inte så lätt att vara åtta år och ha en mamma som är bortrest lika mycket som hon är hemma, något som märkts av på kvällar och nätter. Vi har tampats med mardrömmar och problem att somna hela veckan. Jag har fått sitta inne hos Ruben länge länge för att han ska kunna somna, rädd för att drömmarna ska komma tillbaka.. Men nu är veckan avklarad och förutom nätterna har vi haft det så himla bra!


Jag har dessutom under de senaste två dagarna hunnit sluka de första två säsongerna av SKAM, ojojoj, jag förstår vad folk snackat om nu, det är bra skit det där! Det blev ju dock lite besvärligt imorse när jag vaknade till beskedet att NRK blockar tittare i utlandet... Men google löser allt må jag säga!

Likes

Comments

Idag var min andra lediga dag och den har spenderats ute på stan tillsammans med en tysk tjej som även hon är här som Au pair. Det var så kul att äntligen ha tid att träffa någon i samma situation som en själv. Hon kom till Winchester i oktober och känner därför till staden ganska bra vilket är perfekt för mig som är ny! 


Imorgon är det ny vecka och min host mamma åker till Tyskland på affärsresa och blir borta tills på fredag. Spännande, nu börjar det på riktigt! Eftersom att hon är ensamstående så blir det bara jag och Ruben hemma men det ska nog gå galant! Emily, host mamman, är inte orolig så då tänker inte jag heller vara det.

Likes

Comments

Bilderna har ingenting med inlägget att göra, har bara inte fått tummen ur och börjat använda kameran ännu..


Hur hamnade jag här egentligen? I ett nytt land, ett annat språk än det jag är van vid, boende hos en främmande familj. Ensam. Jag som brukar vara den fega, småblyga och lite tillbakadragna, ja faktiskt blygare än vad de flesta som känner mig tror. Hur kan jag, gång på gång, sätta mig i situationer som denna? Vad är det som gör att jag vågar kasta mig ut medan många runt mig inte vågar. Människor som jag ser som betydligt både modigare och mer utåtriktade. Jag förstår inte!


Är det jag som söker någon form av kick?

Andra som är för bekväma?


Nej jag förstår faktiskt inte. Men en sak är jag säker på och det är att jag ska tillåta mig själv att vara stolt över att jag vågat lämna allt för att testa mina vingar och det ska ingen, någonsin, kunna ta ifrån mig!

Likes

Comments

Jag är här, Winchester, waow, vad har jag egentligen gett mig in på? Lyfte från Sverige tidigt igår och efter en kort flygning och en himla massa tågstrul anlände jag äntligen till världens varmaste familj. Lilla Ruben, (eller ja, lilla och lilla han är åtta år) är hur härlig som helst.


Imorse var jag med och lämnade på skolan och senare idag ska vi gå till "the sportcenter" och fixa medlemskap så att jag och Ruben kan hitta på roliga saker tillsammans under detta halvår. Så spännande. Annars gör jag inte mycket nu under dagen, är så trött av alla nya intryck det senaste dygnet.

Likes

Comments

Första december, vart tog denna hösten vägen egentligen?

Jag är precis hemkommen från ett ryggpass på gymmet. Gick bananas på marklyft så när jag senare skulle knyta upp skorna skakade hela överkroppen, haha! Så vad annars idag då? Jag började dagen med en långpromenad med vovven men det kanske största som hänt är att jag faktiskt köpt flyg och tågbiljetter till England samt betalat programavgiften. Nu är allt betalat och klart. Det finns inte längre någon återvändo. Herregud vad har jag gett mig in på egentligen?

Likes

Comments

Tobacco Caye, Mars 2016

Det var länge sedan jag gjorde det här med att blogga så vi får se hur det går. Men efter att nu ha tagit studenten och jobbat hela hösten är det dags för mig att testa på något nytt, att än en gång anta en utmaning och lämna allt. Sist flyttade jag bara 2 timmar bort, nu byter jag land, språk och kultur för ett halvår.

Den tredje Januari lämnar jag tryggheten i Sverige för att spendera ett halvår i Winchester, England, där jag ska ta hand om 8 åriga Ruben. Jag ska med andra ord arbeta som Au pair!Likes

Comments