Alltså får seriöst panik. Ca varje dag löser jag eller hör saker som bara trycker ner oss med adhd. Vad är felet med adhd? Samma sak händer för dom som har add. Jag skojar om min adhd ibland, ja, med mina vänner. Men jag trycker inte ner mig själv eller andra för att dom har adhd??
Blir så irriterad på sånt här. "Men jävla adhd-barn"
"men fyfan va dryg du är, har du adhd eller"
"varför är du så jävla arg för? Du har säkert adhd" "varför är du trött för? Säkert för att du har add"
"du kanske lär kolla upp om du har add eller adhd eftersom du är som är"

Senast idag var det en tjej som skrev ut på instagram att hon skulle vara barnvakt åt ett flertal 6-9 åriga "add och adhd-barn och dom kommer säkert springa runt med en kniv och hugga av någon huvudet. Men älskar ju barn (inte barn med damp dock) och sen får jag ju liksom pengar"

VARFÖR skulle ett barn på 6-9 år springa runt med en kniv och hugga av någon huvudet för att den har add/adhd. Jag kunde inte låta bli att slänga in en kommentar och fråga om hon verkligen visste vad add eller adhd var för något. Efter några minuter kom en bild upp då hon skrev att hon inte menade något illa med de hon hade skrivit.
Ja Julia det kan vara fel att "hänga ut" någon såhär på bloggen MEN det är en viktig sak att ta upp. Jag tycker synd om dom som inte har gått en utredning och svar på varför dom är annorlunda jämfört med dom andra. för vi är annorlunda, på många sätt. Vi har massor med positiva sidor precis som alla andra. Vi är bara väldigt bra på att visa dom.

Det här är något jag kan diskutera i timmar men nu ät klockan 01.00 och jag ska resa hem imorgon. Var bara tvungen att få ur mig det här. Blir så less på dessa fördomar och skit.


Här är exakt vad adhd och add är för något.
(Add är i princip samma sak som adhd, bara att add är utan ett h som står för hyperactivity)

Likes

Comments

En grymt varm men bra dag! Började dagen framför poolen och vid 18 tiden drog vi ut på stan för lite shopping och mat💟 imorgon drar vi iväg till gardaland igen! Var där för några år sedan och de var hur kul som helst!!

Just nu ligger jah och Isabell i poolen 👅

Likes

Comments

Hej på er! Vill först tacka all feedback jag fick från mitt längre inlägg igår. Det var många som skrev till mig och mamma. Dom tror alltså på oss och det värmer mitt lilla hjärta!


Iallafall så ligger jag nu i våran lägenhet här i verona! Det är 32 grader varmt. Sjukt varmt! Kom hem ifrån Spanien i måndags men kag fick inte ut några bilder där ifrån :( kan lägga upp dom sen.
Jag, pappa, min lillasyster Isabell och min bonusmamma Maria är det som är här i Italien. Det är jättemysigt här och känner redan nu att jag aldrig vill hem :( kan sätta cheeky på en lastbil ner hit typ :( aja. Nu ska vi käka lite och sen lägga oss vid poolen igen :)

Likes

Comments

Hej!

Nu är jag på g igen. Jag har inte skrivit för jag har varit irriterad, arg och sen i Barcelona :)

Då en vuxen människa kan snacka runt och prata skit så ska jag ge min version om varför jag inte längre rider Philip! Den vita lilla ponnyn. Jag fick erbjudandet av den ena ägaren för att jag innan han blev såld hade fungerat bra med Philip=Ph. Vi klickade förtroendemässigt.

Mamma, Philips två ägare och jag gjorde upp en deal, 4 dagar i veckan skulle jag rida honom. Vi gjorde klart vilka dagar och att mamma hade råd att lägga ner ungefär 1500 kr i månaden från april till Juni. Ena ägaren (den som Ph står hos) gjorde klart vilka tävlingar hon önskade att han skulle vara med på (vilket ändrades allt eftersom) och att han ibland skulle tränas för tränare. Det gjordes upp att ägaren skjutsar ner honom till ridskolan då mamma jobbar som chef och inte kan lägga ner mera tid än hon gör, på att jag ska få rida mer. Mamma ville vara tydlig och sa det till dem båda och de förstod det. Inga konstigheter, även om ekonomin. Mamma sa också att hon ville lägga ner tid på min lillasyster då hon också fått en egen ponny. Ägaren erbjöd sig även att Ph och jag skulle få åka med ner i transporten då hon också tränar i ridhuset. I början höjde hon mig till skyarna och det var jätteroligt att rida honom. Jag tycker mycket om Ph,ilip.

Det gick bra fram till maj sen började det komma kommentarer och hon krävde att jag skulle börja komma oftare och kommenterade att jag inte behövde göra annat än att rida. Då har hon flera gånger sagt till mig efter träning att du behöver inte komma imorgon, han kan vila, han behöver det. Det hände flera gånger, sen började mamma få kommentarer och samtal att jag inte kommer när jag ska och ägaren kan ju inte ha fel så hon bara gnällde på. Fick ofta höra att jag inte kom trots att vi hade gjort upp dagar och när hon sen säger att han skulle vila och säger inte att hon förväntar sig att jag skulle komma en annan dag gjorde det att vi snällt sagt, missförstod varandra väldigt mycket. Jag hade ju gjort klart att skolan måste gå före när vi satte oss ner den första kvällen för att göra upp tiderna, det är ju sista terminen i 9:an, men ändå blir hon irriterad och ändrar själv förutsättningarna trots att vi gjort upp dem tillsammans. Hon får också för sig att jag inte varit till Ph och säger att jag bara varit ute med honom i 10 min. En gång blev det så, pga att jag inte skulle ha Ph men hon blev sur om jag inte kom så jag gjorde det ändå men hade verkligen inte tid då jag även har en egen ponny och jag slutade 17 i skolan. Det var en tisdag och hon sa att hon krävde att han skulle ridas dagen före träning och visst är det det bästa men vi hade gjort upp att hon skulle longera honom på tisdagarna pga att jag slutade skolan 17 på tisdagar. Hon började också tjafsa om att jag inte tränat då hon var utomlands trots att den andra tränaren var där och filmade och skickade det till henne. Jag var till och med hos Ph flera dagar den veckan (som jag inte behövde) för att jag var lite ledig från skolan. Vi tävlade i Hofors på helgen och hon kom o tittade trots att hon inte skulle det. Mamma hade ju gjort klart att hon skulle prioritera mig och Isabell innan Ph och det var ju helt ok men inte denna dag. Ägaren ville att han skulle tävla och absolut förstår vi det och mamma löste det. Åker tre vändor fram och tillbaka. Det oförskämda var att ägaren kommer och tittar och har ingen förståelse för att hon hade kunna ta med Ph då. Det är ändå en vinn vinnsituation att jag rider och att hon får sin ponny riden men man bör ju kunna hjälpas åt. Ägaren vill också att Ph skulle gå en runda till men då sa mamma ifrån för att redan nu hade hon lagt ned mer än 2200 kr denna månad trots att hon sagt max 1500 kr för träning och tävling. Vilket inte gillades och då började det blir otrevligt och verkligen dåligt bemötande från ägaren. 

På nästa träning sa ägaren att Philip var så snäll som hoppade vilket fick mig att känna mig dålig, något ägaren absolut inte förstår att när hon slänger ur sig sådana kommentarer så förstår man vad hon menar. Hon gör sånt ofta och inte bara till mig. Sen veckan efter så blev jag sjuk, då blev det ännu värre. Jag kunde inte rida min egen ponny och jag fick inte förståelse att jag inte kunde rida Ph. Mamma ringde och frågade om vi skulle avbryta kontraktet och inga hard feelings med det. Nej vi skulle köra till 6 Juni, Älvkarleby. OK!

När sedan jag blev frisk, hade då missat två dagars ridning av de fyra jag skulle haft honom men enligt henne så var jag ju aldrig där då hon nu krävde att jag skulle vara där mer utan att riktigt säga det. Bara klagade hela tiden. Liksom vill sätta dit mig var min känsla. Mamma tyckte att då borde hon ju hållit honom igång under tiden jag varit sjuk och enligt alla telefonsamtal och sms mamma fick så sa ägaren hela tiden andra saker än det hon tidigare sagt. Ändrade förutsättningar igen. Det gjorde mamma galen, hon vet hur viktigt det är att vara tydlig med det jobb hon har och hon tyckte att ägaren var allt annat än tydlig och väldigt ombytlig och inget stämde med det hon sagt veckan innan. Mamma och jag bet ihop för vi insåg att det inte gick att säga någonting. Vi gjorde och hade fel hela tiden enligt ägaren.

På onsdagen den 25 maj blev mamma så arg! Det började med att jag inte visste om hon skulle komma med Ph till ridskolan men det gjorde hon. Under träningen gick det inge bra. Vi fick inget flyt och ibland blir det så men jag tror att jag blev för nervös. Ägarens attityd och kommentarer var inte vad man önskar ha kring sig under ett ridpass. Andra människor på både hästar och de som var på golvet reagerade på att ägaren var så otrevlig mot både mig och min lillasyster och kom till mamma och sa till. Ett par av dem berättade även för ridskolechefen dagen efter för de visste att mamma inte skulle skvallra. Mamma vill inte prata illa om folk men ibland måste man försvara sig.

Det som hände sen på kvällen var jättekonstigt. Hon fortsatte vara otrevlig och påstod att jag inte klappar Philip efter hoppen eller träningen, mamma har det på film, att efter varje serie klappar jag honom. Sen kommentarerna att han är så snäll att han ens hoppar med Julia sa hon högt, om jag var så dålig varför frågade hon mig då från början om jag ville rida honom? När mamma kom ut på gården med Isabell och Philip för att lasta honom så står hon med ett gäng tjejer från Högbo och ropar till mamma att du kan iaf tacka för att jag skjutsade hit honom (detta har mamma berättat)!!! Hon började tjafsa och bråka med mamma som sa visst kan jag det, tack så mycket men det ingick också i dealen att du skulle göra det men tack så mycket (mamma har då aldrig fått ett tack för de pengar hon lagt ned på Philip). Hon fortsatte och sa att hon är fostrad att säga tack.

VAD kom det ifrån undrade mamma och jag??? Förmodligen för att hon vet att allt annat hon anklagat mig för, (ex att jag inte ridit, trots bild och datumbevis) så har hon haft fel men måste hitta på och vända det till något annat för att andra ska tycka att hon gör rätt och för att andra ska tycka att vi är dåliga. En gång kom jag inte förrän jättesent för att hon hade sagt till mig att jag inte skulle rida och det var då mamma ringde henne för att fråga om vi skulle avbryta. Då hade hon sagt att det var en till tjej som skulle rida honom då jag inte skötte det som jag skulle. Kom ihåg att vi hade gjort upp dagarna redan i april men återigen skulle hon ändra förutsättningarna. Då var mamma på konsert och sa inte till mig att jag skulle åka dit ändå, så blev det fel men det är enda gången. Det hade också börjat gå dåligare att rida, vi fick inte in flytet som vi fått tidigare och jag tyckte inte det var roligt att åka dit längre.

Åter tillbaka till onsdagen. Då blev mamma så himla arg och på kvällen ringde hon den andra ägaren och berättade vad som hänt och hon blev jätteledsen och hade inte vetat någonting. Mamma berättade att jag inte skulle få rida mer och hon förstod det. Blev ledsen och förtvivlad att vi varit med om detta. Kl. 7 på morgonen ringde mamma den andra ägaren och sa att hon fått nog och att hon fattat ett beslut att jag inte får rida mer. Ägaren hade då mailat ett fult mail kvällen innan om hur otacksam jag är och att mamma borde tacka för att jag får rida Philip. Att ägaren minsann är ordentligt uppfostrad jämfört med mamma och hennes barn. Det stod mer än så men jag har inte fått se det. Då började hon kasta massa sten i glashuset igen som mamma säger. Hon började klaga och klaga och mamma sa åt henne att vi bryter här, du har inte heller tackat mig för skjutsar och de pengar jag lagt ned, för jag hade ju godkänt det och begär inte det heller, men hon fortsatte att gå på hur otacksamma ungar mamma hade. Mamma sa fortfarande att hon inte kommer att prata någon skit, inga hard feelings, vi hejar som vanligt och allt är bra, bara ägaren slutade nu. Hon slutade inte och mamma sa åt henne att det hon håller på med, att inför andra människor säga sådana saker handlar om makt men ägaren lyssnar inte. Till slut sa mamma att det är ingen ide, sluta, Hej då!

Nu blev det inte lugnt iaf. Ägaren o mamma kom överens om att inte prata skit MEN ägaren har både ringde runt till våra vänner och de som vi inte heller känner och ville ha medhåll att vi var så otacksamma och en massa annat skit. Hon påstod att VI pratade massa skit och hon mailade och smsade till mamma. Mamma höll sig undan och berättade endast för ridskolechefen då så många hade reagerat på träningen. Till slut blev det en konfrontation då mamma står och mockar inne i stallet och har hörlurar på sig för hon lyssnar jämt, eller ofta på talböcker och ägaren rider förbi utanför. Mamma hör till slut att någon ropar och tittar ut. Ägaren undrar varför mamma inte hejar??? Sen kom det en massa skit på mamma igen om att hon och hennes barn är så jävla otacksamma och bortskämda men att hon var så väluppfostrad. Till slut sa mamma att nu får du ge dig, undrar du varför jag inte hejjar? Jo för att du pratar skit, ringer runt och ljuger och jag vill inte ha med dig att göra sa mamma. Hon sa också att nu förstår jag varför folk pratar så mycket skit och säger att man inte ska ha med dig att göra. Jag har inte lyssnat för jag vill inte döma människor och Julia ville verkligen göra detta så då stöttar jag henne men det är ju omöjligt när du ändrar förutsättningarna hela tiden utan att informera om det. Därför valde jag att avsluta och jag vill inte ha något med dig att göra mera. PUNKT. Sen gick mamma men ägaren fortsatte tjafsa. Sen fick hon ett nytt sms med skrattsmileysar och jag grät när jag läste det för hon skrev att:

Om du tycker att folk pratar skit om mig så är det ingenting mot vad folk pratar om dig och dina ungar. Jag blev varnad för att du skulle vara fruktansvärt omständig och ha bedrövligt bortskämda ungar som var lata.

Därför blev jag ledsen, besviken. Jag vet att det inte är sant, jag har många kompisar i och utanför ridvärlden. Min mamma har absolut skämt bort oss men det är väl upp till henne om hon vill göra det. Vi pratar iaf inte skit och ljuger och det är det viktigaste. Vi har alltid ställt upp om någon behöver hjälp och jag får höra att man kan lita på oss. Jag vet ju det men jag blir ledsen både för mig och för min mamma som alltid ställer upp med allt och faktiskt har fostrat oss bra tycker alla vi tre syskon. Vi är absolut inte perfekta, det vet vi men Vi är tacksamma till människor som förtjänar det, vi är hjälpsamma och omtänksamma för det försöker min mamma lära oss att vara, men hon lär oss också att vi måste säga ifrån och inte ta skit och nu säger jag ifrån.

Den andra ägaren har absolut ingenting med detta att göra. Hon är en underbar människa och förstår att vi inte vill ha med hennes kollega att göra längre. <3

Det fortsätts att prata skit men det bryr jag mig inte om. Om hon mår bra av det så är det väl så men jag hoppas att ni som läser detta kan bilda er egen uppfattning.

Hon är 33 år och jag 16!

Detta är min och mammas sanning och nu har jag/vi släppt det här. 


Likes

Comments

​Igår (Tisdag 7/6) Var jag och mina bästa vänner (Molly, Alex, Tilda & Ellen) ner till stockholm över dagen. Vi tog tåget ifrån Gävle ner till stockholm och sedan tunnelbana och båt till Gröna Lund. Vi var på grönan hela dagen och hade sjukt kul. På kvällen så skulle vårar favorit band Tjuvjakt spela. Vi stod längst fram och var påväg att svärtas ihjäl. Vi gick in dit när det var ca 90 minuter kvar innan dom skulle spela bara för att få bra platser. Det var en sjuk kväll och min kärlek till en av dem (arvid) är enorm :( hann är så fin! Jag hade iallafall en sjukt bra dag och kväll som kommer bli svår att slå! Älskar älskar älskar. 


Förresten har vi bokat en resa till italien så när jag kommer hem ifrån spanien är jag hemma i ca 2 dagar sen bär det av igen! Imorgon är det skolavslutning och jag känner på mig att den här sommaren kommer bli så sjukt jäkla bra! Är så peppad!!

Likes

Comments

​hej på er. Jag tänkte ta ett inlägg nu om hur min och checkas tävlingsdag i måndags var. Jag kommer att skriva ett annat inlägg efter det här om gårdagen, och typ imorgon eller i helgen om det där baktalandet. 


I måndags var vi alltså i Älvkarleby och startade en lag klass och en LA. Lagklassen gick super. Han var jätteduktig! Verkligen jätteduktig. Inga problem i grunden, i omhoppningen var han ännu bättre. Vi hade snabbast tid och var nolla men laget slutade på 4 fel i omhoppningen och totalt en andra placering. Vårat lag leder nu serien men jag och tilda kan tyvärr inte vara med sista omgången då vi är i Spanien, fast jag klagar inte på de heller.. I LA:n var han verkligen hur fin som helst! Vi fick ett stopp i kombinationen som jag tar på mig dåjag tappade balansen men de kan väl hända alla? Så årsfesten i LA: SLUTADE PÅ 4 FEL. är grymt nöjd! Nästa start blir på söndag. Då debuterar vi p90! Det ska bil jättekul!

Likes

Comments

Hej... Jag har inte viljat skriva på ett tag nu av olika anledningar. Jag har varit sjuk en del och jag har även varit arg och ledsen för att jag har blivit falskt anklagad för att inte har tränat ponnyn jag rider/red, trots alla bevis jag har ifrån träningarna.. Till ex filmer och personerna som var där och då i ridhuset.. Jag blir förvånad över att vuxna människor kan få komma undan med att få prata skit och ljuga så mycket.. Jag kommer ta upp det här i ett senare inlägg i veckan, men just nu har jag ingen ork till de pga omständigheterna. Kan en vuxen människa gå runt och snacka skit och ljuger om mig så måste jag få en chans att yttra mig. Det här är mitt sätt att ge min version till er för alla har vi olika versioner. Jag vill inte att någon ska stå på någons sida. Jag vill bara att sanningen ska komma fram. Och om jag är tyst så kommer den aldrig att komma fram.

Likes

Comments

Alltså det är bara 16 dagar kvar till skolavslutning!! Så grymt skönt! Mina Skolavslutningskläder har även kommit som jag beställde ifrån Rebecca Stella. Den sticker ut lite mer än de andras tror jag. Det är en ganska mörk beige färg, hehe. Men grymt snyggt iallafall. Fick även en beställning hem häromdagen ifrån zalando med lite mer Calvin Klein! Älskar verkligen materialet på ck's underkläder!

Likes

Comments

Ska man säga förlåt för att man inte skrivit på några dagar? Nää, är inte så ledsen över de, är snarare glad, haha. Jag har haft otroligt bra dagar med en grymt duktig ponny på förra veckans hoppträning, han var verkligen superfin! Är nu sjuk eller så är det för min allergi. Vet inte faktiskt. Är iallafall bara hemma idag och vilar upp mig lite!!

Likes

Comments