View tracker

Halloj !

Har varit lite seg på att uppdatera men just den orsaken kommer jag till senare ! Hur har ni det i kylan? eller skall man säga slasket?

Nu börjar iallafall snön försvinna här på Gotland vilket jag är EVIGT tacksam för! Det är inte det att jag inte tycker om snö för det gör jag, jag avskyr bara att vara kall och eftersom jag jobbar på förskola så är man ute 4 timmar per dag ungefär.. Plus att det är så svårt att köra bil på våra vägar eftersom dom på något underligt sätt lutar mot diket så när det är halt så är det som att bara glida ner i diket och sen är du fast.. Suger faktiskt ganska mycket..


Men ja, som jag skrev för några dagar sedan så hade jag jätte ont i huvudet och en hemsk migrän på gång som strålade ner till ryggen och hela huvudet, jag jobbade till 16:30 på fredagen och kände att ena ögat inte alls ville hänga med i svängarna, mitt högra öga kan göra det ibland men jag har ingen aning om varför.

Så när jag kom hem så satte jag mig i soffan innan min mamma sa till mig att gå och lägga mig för att jag såg förjävlig ut xd Sagt och gjort så gjorde jag det och däckade med en gång och vaknade mitt i natten av 39.8 graders feber. Så jag hoppas iallafall att er helg har varit bättre än min ! Jag har bara sovit bort hela helgen förutom idag så känner jag mig lite bättre.

Febern är borta men har en rinnande näsa och lite tjock i halsen men det gör ingenting :)

Så ja, Memory lane!

Idag så är det exakt ett år sedan jag och min kompanjon flyttade till USA! Alla har frågat oss hur vi ännu står ut med varandra efter 9 månader ihop och det är ganska enkelt. Vi lärde känna varandras styrkor och svagheter och sen hjälptes vi åt med allt. Sure vi var osams men det var aldrig så att vi 'hatade' varandra eller så !

Hon kommer alltid vara min bästa vän och min lilla sockerpingla ! :)

Jag önskar er en fantastisk vecka och en underbar början på FEBRUARI ! AAAH !

PUSS!

Likes

Comments

Halloj ! hur mår ni ? :)

Jag mår iallafall prima, migränen är borta och jobb blocken börjar gå bort och har jobb idag och imorgon också så jag är nöjd!

Kollade igenom gamla grejer som jag kollade på medan jag var i USA och stumbled upon the dancing cow in Mexico.

Jag hittade den på Facebook där en av mina mexicanska vänner delade den och jag dog av skratt. Min rumskompis var tvungen att gå därifrån för att jag dog av skratt så ända sedan det hände så har jag alltid kollat på den när jag är ledsen eller allmänt uttråkad och i behov av ett gott skratt.

Jag vet inte om ni kommer tycka om den men fan, jag älskar den så jag antar att man måste ha min humor för att förstå ;) ENJOY !

https://youtu.be/f2GLoAv9OOs

Likes

Comments

Hejsan underbara människor !

Jag hoppas att ni mår bra och har en fantastisk dag !

ÄNTLIGEN så fick jag jobba idag ! Fick jobba på en liten förskola i stan som jag aldrig varit på innan och det var lite blandade känslor men det gick prima ! Vet inte om jag skall jobba något mer denna månad så woohoo 1 dag jobb i Januari.. Kill me now.

Och plus i kanten så har jag känt mig extremt hängig i 3-4 dagar nu och känt febern komma krypandes men nejdå.. Ligger just nu i kallsvettningar och en migrän från helvetet.. Tackar och bockar för den..

Har just nu börjat vela mer mot England i slutändan och kontaktat underbara människor för hjälp (TACKAR ER MED HELA MITT HJÄRTA!) och inser hur mycket bättre det är för mig för jag behöver en utmaning ! Jag har varit i USA och helt ärligt tror jag bara att jag mest ville till USA igen i hopp om att mitt liv som student skulle komma tillbaka och sorgligt nog så kommer det aldrig att hända. Även om jag åker tillbaka till samma ställe så kommer dom människorna som gjorde min tid så underbar inte finnas vid min sida. Så jag testar England!

Samma sak med när jag skulle ansöka till skolan så kom det ju världens fetaste bomb på att vi var tvungen att ha X antal pengar som vi absolut inte hade för att kunna söka, sen var det så extremt stressigt med Visum och alla sa " du kommer aldrig hinna med det där!" men jag kämpade som fan!

Förra gången när jag skulle söka som Au Pair så nekade en organisation mig och sen krånglade Arbetsförmedlingen med att ens vilja bevilja mig tillgång till praktik så det tog x antal månader för att ens få hälften för det jag skulle kunna få och hade rättigheter till att få!

Det känns som att världen är emot mig många gånger men jag tar det med en nypa salt och kämpar mig igenom allt för fan så stark jag kommer bli i slutändan! Fan vad jag kommer kämpa tills jag får det jag vill !

Jag biter ihop min migrän och lägger mig i sängen extremt tidigt med en kopp thé och en film i bakgrunden och somnar!

Wish me luck on more work ! PLEASE !


Likes

Comments

Hejsaan underbara människor !

Jag är ganska stolt över mig själv som börjat uppdatera så mycket den senaste tiden med tanke på att jag under hela min studietid bara skrivit 2 inlägg ungefär.. Som tur har jag skrivit en resedagbok under tiden och jag blir alltid förvånad av hur dum, levande och vild jag vågade vara !

Fikade med min resekompanjon i helgen efter att varit borta från varandra i ca 1-2 månader. Vi sökte till NYFA tillsammans och gick i samma klass, vi åkte även om vi bara hade pratat med varandra en kort kort tid innan vi bestämde för att ansöka. Vi var väl båda nervösa över att vi nästan främlingar och skulle bo i en och samma lägenhet i ca 9 månader.. Men som en Disney saga så slutade det bra, hon kommer alltid vara min bästa vän nu, ett band mellan oss som ingen kan förstöra.

Vi pratade minnen, skvallrade om saker som hände under tiden vi var i Los Angeles och gud vad jag älskar den tjejen!

En annan sak som har hänt är ju då att min hjärna har sån otrolig beslutsångest med saker. England har alltid varit ett land jag har älskat, no matter what. Men USA är också ett land jag blev kär i när jag var där och det har alltid varit en självklarhet att åka dit igen som Au Pair men nu är jag osäker här...

Berättade för mamma igår och hon skrattade och sa " Du har sån beslutsångest Julia. Bestäm dig bara och håll fast vid det!"

Inte så lätt när min hjärna vill till 20 olika ställen på en och samma gång xd hahah

Sen är det ju en annan fråga med vilken organisation man skall åka med, har hittat STS och tycker dom verkar skit bra men har länge kollat på Swedish Connection Au pair & Nanny agency.. Hjälp någon ?!


Likes

Comments

Mitt år har varit perfekt, jag har hittat mig själv, jag har hittat meningen med livet, nya fantastiska vänner och jag har blivit bekväm och självsäker med det jag gör. Jag älskar 2016 mer än någonting annat ! 2015 var ett skitår för mig men det här året var 100% perfekt !

Hoppas ni hade ett underbart år !

Likes

Comments

View tracker

Hola Muchachas/ muchachos!

Jag hoppas att era dagar går prima ballerina och att ni mår bra ute i kylan !

Jag har ju själv gått hemma just nu hela januari på grund av att alla dagis har haft julledigt och barnen är lediga/sjuka som bara den men jag hoppas (taskigt jag vet) att alla lärare på ön är sjuka imorgon så jag får komma in och jobba igen ! Peppar peppar!

Och det är ju då såhär som många vet att när min lilla hjärna får en liten stund över att tänka så kommer ju mycket 'tänk om' och 'men tänk om man gör såhär istället' tankar.. Det hände så förra gången jag ansökte om au pair och jag backade ur på grund av fler orsaker men iallafall och åkte som student till USA istället.

Den här gången är det väl inte lika dåligt eftersom jag fortfarande är inne på att åka som au pair men nu kommer den stora frågan, vilket land?

Jag har alltid velat åka till England på grund av att alla Engelsmän som jag träffat är så underbara, charmiga med deras dialekt och jag älskar grönskan och stadens gammelmodiga stil!

Men sen så vet jag ju liksom var jag ger mig ut på om jag åker till USA eftersom jag redan varit där ! Men då kanske det inte blir en lika stor utmaning? Jag vet inte. Det är ju billigare att åka till England och lättare men man tjänar så mycket mindre och jag vet inte... Tro inte att jag är en pengagalen idiot eller så, utan det är mer att jag vet att jag har ett CSN lån att betala medan jag är där.. Vilket suger.. 

Någon snälla kom och slå mig i huvudet och säg åt mig vad jag skall göra innan jag blir galen!

Bortsett från det så har jag och min Systersdotter åkt pulka ner för den jobbigaste backen att ta sig upp för och hon skulle ju självklart sitta i pulkan medan man drog upp den.. Suck.. Plus att när vi skulle åka där ifrån så sitter vi fast i snön.. Bra jobbar julia ! Som tur var så fanns det människor som hjälpte oss upp ur snödrivan ! Guldmedalj för dom !


Likes

Comments

Till att börja med, God jul och gott nytt år ! Även om det har gått 1 vecka in i Januari så jaja, ni fattar ! :)

Jag hoppas att ni har haft en underbar jul och nyår och såklart en bra första vecka på 2017.
Fattar inte att det redan är 2017?!

Jag kommer ihåg början på 2016 där jag var klar och redo att åka till Los Angeles och påbörja min resa på New York Film Academy och det var början till ett bättre liv, med mer 'lev i nuet' snack som man måste göra som skådespelare! Jag fick en smak på att leva och att resa på ett sätt som är så sjukt befriande.

Jag har alltid haft en plan på ställen jag vill åka till osv, alltid haft en vision på hur jag vill settle down när det nu är dags men med min familj där alla gifte sig och skaffade barn som 18-23 år gamla så har det väl kanske inte mottagits sådär jätte bra när dom vill att jag skall gifta mig helst imorgon och resa efter jag skaffat barn..

Jag jobbar som en idiot för att tjäna ihop pengar till Au pair resan och jobbet och ja jag har råd just nu men jag vet hur snabbt pengarna försvann förra gången så jag vill ju gärna ha extra pengar i fickan så att jag verkligen klarar det !


Är det någon här som är inne på Au pair spåret eller är inne i Ansökningsprocessen/ matchningsprocessen?

Jag har skrivit en eller ja minst ett dussin städer/ställen på en bucketlist i min resedagbok vart jag vill åka. När jag är klar som Au pair och har min resemånad så vill jag med 110% åka till Hawaii och grand Canyon och New York ( beror sig ju helt och hållet på vart jag hamnar)

Jag kommer sen komma hem och jobba några månader och ta en paus innan jag drar iväg till London eller Kanada för att jobba antingen med barn eller skådespelare .

Förhoppningsvis så går det som jag vill men eftersom allt jag någonsin gjort har haft minst 25 motgångar så vet jag att jag kommer kämpa mig igenom allt och förhoppningsvis så kommer jag komma ur den här resan rik på historier för mina barn och troligen hittar kärleken någonstans.. Man kan ju hoppas iallafall!

Bästa minnen från 2016? Dela gärna med er av alla minnen, roliga som sorgliga !

Ha en trevlig dag/vecka/ månad och år ! Pusss !

Likes

Comments

Jag har alltid varit blyg och försiktig, trampat på tårna bland vuxna, jämnåriga och yngre och alltid velat att dom skall gilla mig, vara min vän eller vad som helst än avsky.. Och många gånger och år har det blivit att den enda som avskydde mig var jag.. Sådär har jag varit ända sedan jag var i 13 års åldern och det är just nu i 21 års åldern som jag inser hur jäkla lycklig jag är nu och hur för jävligt mitt liv var under hela tonåren.

Jag vet att många känner så, det är en tonårsgrej som många säger och för min del så håller jag med , det är mest i tonåren som det händer men det skall inte vara att man klankar ner på sig själv under sådan lång tid och nervärdera sig själv på ett sånt brutalt sätt..

Det tog mig tills jag åkte till USA och studerade Skådespeleri som jag insåg hur fantastiskt det är att vara olika som människor. Allt från kulturer, humor, religion, ALLT! Det är så fantastiskt ! För vad hade det varit för nöje i världen om alla var likadana?

Många har ett utseendeproblem, man är inte tillräckligt smal, man är inte tillräckligt snygg, inte tillräckligt kurvig, inte tillräckligt duktig på att sminka sig osv och det enda din hjärna hör är "INTE TILLRÄCKLIG".

Men vet du vad, det finns ingen som är så underbar som du, ingen kan ta din plats någonsin. Det är tack vare just DIG som många har det bra! Det är tack vare DIG som många skrattar varje dag, tänk på allt gott du gör !

Jag gjorde av misstag att jag färgade mitt hår turkost i USA och jag grät den natten för att jag trodde mitt liv var över men det blev min räddning och push i rumpan att våga ta plats och våga vara mig själv och det var min räddning till att aldrig mera klanka ner mig själv så brutalt igen !

Vi gör alla misstag, vi lär oss av dom, inte lever i skugga för dom. Ta plats, var dig själv, så upp för dig själv , du är värd det !

Likes

Comments

Hejsan !

Så som många vet så valde jag att efter mycket om och men att gå igenom Au Pair processen igen och jag är så hemskt lycklig att jag gjorde det !

Jag valde att gå med sommaren 2015 fast med CC men hoppade av i juli även om jag hade en familj och skulle åka iväg 12 september och efter några månader åkte jag iväg till USA som student. Bland det bästa valet jag någonsin gjort !

Jag var otroligt feg och rädd för förändringar och hade social fobi som jag mer eller mindre kom över när jag var i USA med att träffa nya människor och studera film och teater gjorde tricket för mig, men det var allt annat än lätt !

Nu i början av December så gick jag med I Skandinaviska Institutet och började med ansökan osv, eftersom jag redan gjort den här grejen förut så visste jag på ett ungefär vad som skulle fyllas i och hur, var föräldrarna ville höra osv och visst man får några pikar och hintar på saker man skall ändra och det är någonting jag tycker är så HIMLA bra ! Dom bryr sig verkligen om en och det känns så tryggt !

Jag började jobba inom Vikariepoolen här på Gotland 10 Nov så jag har ju fortfarande en väg kvar när det gäller pengar. För även om du får husrum och mat betalda för dig så är det alltid en bra grej att ha extra pengar i bagaget innan man åker ifall någonting skulle hända, såsom att mobilen går sönder så har du pengar att betala en ny väldigt fort eller något akut ! Jag hade väldigt bra nytta av min extra mycket pengar när jag åkte till USA förra gången så jag vet att pengarna går åt även om man intalar sig att spara för resor !

Så nu är jag ju ännu bara i ansökningsprocessen men jag är klar för att skickas vidare till Familjerna men pga min ekonomiska situation så väntar jag tills jag vet att jag kan åka iväg med extra pengar :)

Jag har också en svart bok som jag kallar "boken om allt" eftersom det är mycket beräkningar, lönekoller, Skandinaviska institutets priser samt CC's priser osv, men jag skulle starkt rekommendera att skaffa en sån för ditt eget bästa ! :)
Jag hoppas ni har en UNDERBAR lördag ! :)


Likes

Comments

Eftersom jag är helt 100% inställd på att åka som Au pair i början av 2017 ( så jäkla skrämmande att det om mindre än en månad är 2017 när jag fortfarande är fast i 2010) Så jobbar jag som en dåre för att få ihop så mycket pengar som möjligt för att betala alla innan jag åker men det kommer som det kommer !

Insåg ganska nyligen att jag får vänta tills Januari iallafall tills att börja på min ansökan eftersom SI ( skandinaviska institutet) inte tar emot ansökningar i dec/jan.. var lite irriterande men aja, det fixar sig iallafall !

Jag har länge fått panik för att börja äta nyttigt och förlora dom där mysiga kärlekshantagen och lite allt för dallriga lår (sorry but its true!) I USA så cyklade vi iallafall 2 timmar om dagen och åt väl inte sådär jätte bra dom första 2 månaderna och blev fitforfight! men sen blev vi lata och la ner alldeles för mycket pengar på Uber... Och nu när jag har kommit hem så har det väl inte varit sådär jätte bra på den fronten eftersom det första jag gjorde var att frossa i mig svensk mat ...

Men tänkte att jag förbereder och gör det bästa jag kan nu och när jag åker till USA andra gången så tar jag dom nyttiga valen men unnar mig livet när jag kan och är värd det :)

Im gonna get in shape ! Tidsnog ! Jag skall fixa det !!!

Likes

Comments