View tracker

Eftersom jag är helt 100% inställd på att åka som Au pair i början av 2017 ( så jäkla skrämmande att det om mindre än en månad är 2017 när jag fortfarande är fast i 2010) Så jobbar jag som en dåre för att få ihop så mycket pengar som möjligt för att betala alla innan jag åker men det kommer som det kommer !

Insåg ganska nyligen att jag får vänta tills Januari iallafall tills att börja på min ansökan eftersom SI ( skandinaviska institutet) inte tar emot ansökningar i dec/jan.. var lite irriterande men aja, det fixar sig iallafall !

Jag har länge fått panik för att börja äta nyttigt och förlora dom där mysiga kärlekshantagen och lite allt för dallriga lår (sorry but its true!) I USA så cyklade vi iallafall 2 timmar om dagen och åt väl inte sådär jätte bra dom första 2 månaderna och blev fitforfight! men sen blev vi lata och la ner alldeles för mycket pengar på Uber... Och nu när jag har kommit hem så har det väl inte varit sådär jätte bra på den fronten eftersom det första jag gjorde var att frossa i mig svensk mat ...

Men tänkte att jag förbereder och gör det bästa jag kan nu och när jag åker till USA andra gången så tar jag dom nyttiga valen men unnar mig livet när jag kan och är värd det :)

Im gonna get in shape ! Tidsnog ! Jag skall fixa det !!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Så nu får vi det på papper ! Jag har just nu bestämt mig för att söka till Au pair programmet IGEN, förra gången sökte jag via CC och jag var nöjd, absolut men jag kollade vidare nu och fastnade för Scandinaviska institutet av 3 orsaker och en är ju att det är lite billigare i slutändan för mig eftersom jag bor på gotland ! En annan är ju på grund av att man får lägga in önskemål om vart man vill vara och sen är det ju att man får fler än en matchning samtidigt vilket gör det så mycket bättre !

Jag pluggade ju nyss på New York Film Academy i Los Angeles så skulle ju absolut vilja åka tillbaka dit eftersom många jag känner är kvar där men samtidigt skulle jag älska att uppleva livet i NY.

Är det någon som varit med i någon av organisationerna? TIPS ?!

Jag jobbar ju just nu inom Vikariepoolen här på Gotland och är på båda förskolor och skolor och kommer jobba här tills kanske... februari för att få in så mycket pengar som möjligt så att jag kan betala av mamma och en del av CSN lånet innan jag drar plus att jag vill kunna ha lite pengar i ryggsäcken ifall någonting skulle hända eller när det behövs pengar till CSN så dras dom bara av där !

Målet hade ju varit att betala skiten innan man gör någonting men eftersom det är mer än en kvartsmiljon så näää...

Min tanke efter är att dra till Kanada för att testa deras skådespelarbas :)

Ge mig tips, ge mig kommentarer, ge mig allt ! :)

Likes

Comments

View tracker

​Nu märker man hur nya elever "fresh meat" kommer till skolan, för dom familiar ansiktena är snart borta.. Känns lite sorgligt faktiskt att hela denna vecka och nästa vecka är Final Exams. 

Vi lämnade in vår Editing exam på våra kortfilmer igår och fyfan xd hade den på storskärm och alla Color Correction var fel, musiken var dock bra (TACK GODE GUD) men den var iallafall en hel film och den gick att kolla på som tur var! 

Har final exams i Technique and scene study där vi tjejer skall framföra en scen från Crimes of the Heart och spela in . 

Ingenting har egentligen hänt tbh, vi skall ha voice and speech samt movement idag där vi tekniskt sätt bara skall köra barnsliga lekar ! xd hahaha  

Likes

Comments

Som rubriken lyder så ja, första semestern på skolan är snart slut... jag trodde alltid att "åh herre gud, jag kommer aldrig stå ut i freaking 8 månader i det här landet" osv när jag kom för att vara helt ärlig så funderade jag på att hoppa av redan första veckan. 

Alla skröt om att dom hade gjort det och det och det medans man själv sitter här och tänker" fan jag har verkligen inte gjort någonting med det här yrket.. jag passar inte in" men det fixade sig ! 

Nu har ju dock frågorna kommit upp om vad man skall göra på lovet, vad skall man göra efter skolan, vad skall man göra med livet? Ingen jäkla aning. 

Jag har spenderat snart 4 månader i det här landet och klart jag längtar hem men jag vet att jag vill stanna. Vare sig det är i detta yrke eller om det är inom någonting annat. 

Jag har haft mina funderingar på att åka som Au pair, igen. Jag menar nu vet jag redan vart allt är, nu vet jag ju vad USA är för någonting så det är ju positivt och inte lika skrämmande. Problemet är ju dock att jag vet inte hur det blir med alla papper osv... men det får jag ta OM jag beslutar mig för att göra det. kanske blir allt skit bra och jag faktiskt jobbar med en gång? kanske åker jag hem? kanske blir allt bara toppen och jag flyttar till Kanada, who knows ! 

En sak som jag älskar och som verkligen är en läxa för livet; lev i nuet, för du kan inte bestämma över framtiden! 

Likes

Comments

​Ja, 3 månader i USA imorgon och jag har nog aldrig varit såhär hemmakär som jag är nu. Vill bara hem till Gotland och träffa alla iden, se Visby och allt som man egentligen tog för givet om innan men som man nu bara vill pussa på ! 

dom här tre månaderna har varit så jäkla händelserika men jobbiga. Jag träffade nya människor (helvete med min sociala fobi!) kom över rädslan att göra bort mig till 50%! rör mig otroligt mycket och äter nyttigt ! Jag blev ​kär ​och jag hittade mig själv. 

Att träffa en ny klass var det värsta, att behöva presentera sig för sina klasskamrater och sina lärare och snabbt slänga sig ut i arbetet när man knappt visste vad någon hette eller vad man själv höll på med. Många motgångar och många  medgångar (?) men samtidigt så är det livet. Jag visste att livet skulle vara jobbigt här, att bara ha 1 person vid en som vet ALLT om en och försöka leva utan mamma och pappa i ett annat land.. fyfan. 

Jag gör bort mig varje dag och just nu är det inte ett sånt jätte stort hinder i mitt liv. Jag tackar och bockar att mina lärare har pushat mig så pass mycket att släppa loss på scenen att jag numera bara snubblar på plats och rycker axlarna om det ! 

Kärlek.. jadu.. En sak jag absolut inte förväntade mig eller VILLE hända var att bli kär. Jag kom med inställningen att jag skulle komma till USA och fokusera på mig och mitt liv, inte jävlar skulle det vara någon kille i bilden.. FEL! Fet jävla stil FEL! 

2 veckor in i skolgången ungefär så såg jag honom på Universal backlot, han är filmmaker och hade haft sin första shooting och jag lycklig som ett bi skuttade runt som en durasell kanin för att jag var lycklig att dagen var över.. han möter mig i mitt lyckliga möte och avfyrar det vackraste leendet jag någonsin sätt och helt enkelt sa " hey, whatsup" och jag var fast. Självklart var den här idioten tvungen att slänga iväg en Joey Tribbiani replik som " How you doin'" i Joey's röst.. Tänkte väl inte mer på det eftersom jag inte trodde jag skulle träffa honom något mer... Men sanningen är att den människan visade sig vara den mest underbara människan i världen. Sure, he's got his problems and sure he's not perfect! But I'm fucking okay with that! 

Jag hittade mig själv och jag hittade en kille som är värd att kämpa för, på ett eller annat sätt.. I can't let him go now, not yet, not ever. 

If getting him is the last thing I do on this earth, I'll do it until I die. 

Likes

Comments

​JA ! Äntligen så är allt klart, Boende är betalt och av checkat på listan, flyget också för den delen och nu börjar nedräkningen på riktigt.. 13 dagar kvar innan vi flyger från denna ö. 

Börjar bara få lite smått panik över att skolan skall ha sina pengar eller skulle ha sina pengar den 31 Dec men vi får inte pengar förrän den 11 jan. Fick en faktura nu på avgiften för första halvåret på 12,750 dollar så förhoppningsvis skall det fixa sig ! 

Se kommer det ju de här med Mobiler, shuttle och allt vad det nu är ! Vi blev tipsade av tele2 att stänga av vårat 4g och ha kvar numret och allt vad det nu innebär och skaffa en Tracfone, visst. MEN, hur skall vi kunna ringa efter taxi eller what not om vi inte har något internet! Så jag vet inte hur vi skall göra ! 

Sen kommer ju alla dokument man skall fylla i till flygbolaget. Alla passpapper osv är klara så det är lugnt ! Men sen är det Visa waiver/ ESTA saken och jag vet inte om jag skall fylla i det eller inte men det löser vi ! :) 

Känner hur jag faktiskt kommer sakna snön när jag är borta och har skämtat för folk att jag inte kommer tillbaka eftersom jag har planer på att gifta mig där.. Jag kan ju säga att om blickar kunde döda så hade jag varit död många gånger om!

 

Likes

Comments

​Ja.. Vad skall man säga om Amerikanska ambassaden ? 

För det första så är jag så jävla avundsjuka som gjorde det här på SOMMAREN! 

Vi tog iallafall flyget från Visby till Arlanda och tog bussen in till City med självklart 8 trafiken i röven.. Halvsprang till Blueberry som tog 20 minuter efter lite virrande , hämtade I-20t för att sedan gå/sprinta till Ambassaden. Förvisso så var det ingen lång kö och det var skönt MEN dom tog bara in en åt gången och hade kanske 5 minuter mellan varje person, kom dit en god timma innan vi hade våran tid men fick glatt stå och vänta i 2 timmar.. 

Man får ju börja med att lägga passet mot glasrutan för att dom skall kunna bocka av en, ta av en jackan i bajs -1 och visa skosulorna, jag fick dock stå kvar och vänta i 5 minuter innan jag fick gå in till den första delen av rummet. Som tur var han svenska den där vakten och kunde faktiskt le som många vakter inte kan listade jag ut ;) Han skrattade tilloch med åt mig när jag skakade för att jag frös så mycket.. när man gått igenom kontrollen som faktiskt liknar en flygplatskontroll så får man ta på sig sina saker och en lapp med numret där ens mobil och andra elektroniska saker ligget och man går till "the main house". 

Här kommer det som chockade mig mest... Jag har fått höra historier om hur länge man fått vänta, hur lång kö det är osv men vafan inte här inte och det klagar jag verkligen inte om! Möttes av en till vakt som gav oss nummer till luckan där man lämnar sina papper och får helt enkelt sitta i det lilla väntrummet innan man blir uppropade. vi hann lagom skriva under vårt I-20 innan vi fick gå fram och lämna allt och inom 10 minuter så fick vi lämna fingeravtryck och höra " your Visa had been approved" ehm.. Det tog ju mindre än 15 minuter ! 

Hon hade en kort intervju och sen sa hon dom där orden man alltid vill höra om att det är accepterat osv men det tog nog 5 minuter för mig att förstå att jag faktiskt kunde gå hem... Gick tillbaka till första båset för att hämta mina saker och sen var allt klart. Väntade helt enkelt 2 timmar i kylan med att inte kunna känna någon kroppsdel till att bara sitta där en sån kort tid ! blev otroligt chockad men så jävla skönt att det är klart !  

Så när jag tänker efter så är det inte så farligt som man tror, vakterna är fortfarande strikta och ler ingenting men det är också deras del av jobbet. Annars var det busenkelt !:) 

Likes

Comments

​Så ja, som titeln lyder så fick jag och min kompis mail från Blueberry i måndags om att vårt I-20 har kommit och att vi var tvungna att gå förbi dom för att hämta ut det när vi ändå skall till ambassaden. I satt i ungefär 6 timmar över telefon för att kunna hjälpa varandra med visum ansökan och boka tid både med båt, flyg och ambassaden och imorgon är det dags! 

Samlar ihop alla papper och flyget går 06:40 från Visby till Arlanda och resan börjar där och vi har bokad tid 10:30 till ambassaden :) Det kommer bli så kul att få det avbockat och jag hoppas verkligen att allt går skit bra ! 

Vi väntar med att boka boende och flyg tills vi vet om vårt visum är accepterat eller inte annars är det ju bara onödigt :D 

Aja, får fortsätta fixa lite ! Ha det bra ! :D 

Likes

Comments

Hejsan! 

Ännu mer skolan som krånglar för oss.. Jag och min kompis Ellie fick i måndags ett mail ifrån blueberry efter 1 veckas väntan på I-20t och fick höra att det var ÄNNU mer saker som var tvungen att fixas.. 

Mitt bankbrev fanns tydligen inte samma sak för någon vecka sedan när jag pratade med Jack om Assessment interview så sa han att mitt svenska betyg inte fanns även fast jag skickade in det första veckan jag hade kontakt med Blueberry. Fick också höra att vi fått för mycket från CSN och därför var tvungen att fixa det! Vi skulle också betala International student fee och maila kvittot till dom när dom från början sa att den betalningen inte var lika viktig som allt annat och att summan på Financial Verification pappret var fel.. 

Ringde till CSN 75 gånger för att ens försöka få tag på dom och när vi får det så vet dom inte vad dom skall säga.. Tackar och bockar för dom där 200 dollarna vi får över ! :D 

Mitt bankbrev hittade dom tillslut precis som med mitt betyg som dom slarvade bort och som tur hittade igen, hon sa också att jag inte hade tillräckligt med pengar utan var tvungen att ha minst 30 000 kr... jag hade dubbelt.... Muppar ! 

Alla andra papper är inne och vi kollade på flyg och lägenhet, hittade en sida som heter Airbnb med möblerade lägenheter i burbank som man kan hyra långtid och korttid, vi hittade en lägenhet i West Victory Blvd som är ca 12 minuters cyckeltid ifrån skolan och 8 minuter ifrån IKEA och Target, perfekt ! 

Flyg hittade vi ett perfekt flyg som vi ännu måste boka, samma sak med boende men vi skall försöka fixa ett gemensamt bankkonto för att Airbnb drar pengar därifrån varje månad för boendet och det blir ju lättare om vi båda för över våran del till ett gemensamt så det inte blir på några av våra privata och krånglar :) 

Så allt är ungefär ordnat, vi väntar på vårt I-20 så att vi kan fixa vårat visum men vi skall ta bilder till det på fredag och alla papper är typ klara, nu är vi på G och jag kan äntligen slappna av ! :D Nu är det bara jul, hejdå-träffar med alla och packningen som gäller! självklart nyår och min systersdotters födelsedag den 1:a Januari men annars så är det bara att sätta sin rumpa på flyget och åka iväg :) 

Hoppas ni har det bra ! :* 

Likes

Comments

Hallååå ! 

Ja, det har faktiskt inte hänt så jäkla mycket förutom att jag snart är slutkörd av allt stressande ;) 

Skickade in alla papper om betalningar, CSN beslutet, I-20 osv osv osv till skolan i Måndags och.. Har ännu inte fått mitt snablarns I-20 certifikat! Måste ha Certifikatet för att kunna betala SEVIS och för att sedan kunna göra min Online ansökan till Ambassaden och sen åka dit med alla dessa dokument! 

Mycket papper och väldigt lång väntan på allt. 

Men aja, nu är det ju ändå snart jul och snart dags för oss att dra iväg till L.A! Har inskrivning den 25:e Januari så jag och min kompis funderar på att åka dit den 20:e för att få allt på plats, landa lite och självklart utforska staden ! :)

Har stressat upp mig något brutalt eftersom jag alltid fått höra att man måste ansöka till Ambassaden minst 4 veckor innan man åker.. Men med alla andra så gör dom det kanske 2-3 veckor innan eftersom visumet oftast landar i ens brevlåda efter 1 vecka.. Well, jaha?! 

Vet inte om det är sant eller inte men jag känner mig lite avslappnad och kan nu istället fokusera på magkatarren som jag fick av allt stress.. Tackar och bockar för det! 

Kollar också efter lägenheter och Flyg medan min kompis fortfarande väntar på CSN's beslut som borde komma på måndag eftersom mitt tog 2 dagar att få :s Förbereder också alla papper så att vi bara kan dra så fort som möjligt till Ambassaden så personbeviset fixas på Måndag vid Skatteverket personligen eftersom jag tror att vi behöver stämpel och skit och tänker fan inte chansa ! 

Lägenhet är lättare sagt än gjort att fixa, kollar på olika lägenheter och den som troligen är ledig för oss är Kenwood Mews men vi vet inte vilken storlek vi skall ta, plus att hur gör man med möblerna ? 

Om man bara skall bo där i 8 månader och sen chansa om man skall stanna, skaffa jobb osv eller om man skall åka hem, vafan gör man av dom möblerna även om dom är få? Funderade och kollade på möblerade lägenheter men om jag säger såhär; man är fan inte rik när man går i skola i utlandet.. Så det kommer aldrig gå med vår budget! 

Så vi får försöka fixa allt ! :) Det kommer nog ordna sig och om NÅGON, Någon alls har några tips eller något, SKRIV ! :* 

Likes

Comments