Hej hopp! Jag har fullt upp med examensarbetet. Sitter varje dag på universitetet med några från klassen. Jag får inte ner någonting i textform, men jag letar efter forskning och litteratur till teoridelen av uppsatsen, sååå tröttsamt för det känns som det inte händer någonting. Jag vill få ner ord i dokument för att det ska kännas att jag faktiskt gör någonting, men det går inte än och det stör mig något fruktansvärt haha. Jag är så himla skoltrött nu och vill bara ha min examen i handen. Jag försöker tänka att jag "bara" har examensarbetet kvar men vissa dagar vill jag bara lägga mig under en sten. Som tur är har jag världens goaste handledare, vilket underlättar min dagliga panik. Nästa vecka ska jag jobba lite på min gamla vfu-skola för att få ett avbrott från detta, hoppas det ger mig lite ny energi.


Likes

Comments

Jag testade ett nytt recept i helgen, morot- och halloumibiffar. De blev sjukt goda så jag ska definitivt laga dessa biffar igen. Helt vegetariska är de dessutom. Jag använde mig av detta recept som jag hittade på Icas hemsida (fast jag skippade både ströbröd och chiliflingor!)

Ingredienser:
- 250 g morötter
- 1 halloumiost (200 g)
- 2 ägg
- 1 krm svartpeppar
- 3/4 dl ströbröd
- 1 tsk chiliflakes
- salt
- olja

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn. (Jag valde att riva morötterna lite tunnare för att biffarna inte skulle riskera att trilla isär)
3. Blanda morötter, halloumi, ägg, svartpeppar, salt, ströbröd och chiliflakes i en skål.
4. Forma till 8 biffar med oljade händer och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Pensla med olja på båda sidor. (Jag penslade inte biffarna med olja, jag penslade istället bakplåtspappret med lite olja innan jag la dit biffarna och det gick precis lika bra).
5. Ställ i mitten av ugnen i 15-20 min tills biffarna fått fin färg.

Likes

Comments

Spotifys 'Discover Weekly' gör mig aldrig besviken. Upptäckte ALVA nu ikväll och hur bra är hon inte, wow. När jag tänker på hur mycket bra musik det förmodligen finns där ute som man ännu inte hört så blir jag lite yr i huvudet.


Likes

Comments

Jag skrev ju att jag önskade februari månad mer färgglad än januari och min önskan slog in snabbt. Jag fick hem ett blombud i onsdags när jag var ensam hemma, Påhl skickade det medan han var på universitetet. En enorm bukett med tulpaner låg inslagna i pappret, hur fina?! Åh, är det någonting som gör mig glad så är det definitivt tulpaner. Extra glad blir jag när jag får blommor från någon som har för avsikt att se mig lycklig♡​


Likes

Comments

Plötsligt är vi inne i februari månad. Jag är helt övertygad om att det blir en bra månad med massa ny energi, eftersom januari har varit riktigt kämpig för mig.

Jag fortsätter färglägga almanackan av Johanna Basford som jag fick i julklapp👇🏼 Jag känner att februari behöver fyllas med färg, både i almanackan och i mitt liv.


Likes

Comments

Igår och idag har jag jobbat. Jag var på en skola jag inte varit på tidigare, vilket alltid är en utmaning. Men det var skoj, så skönt att få komma ut och undervisa och påminnas om att jag snart är utbildad lärare. Jag blev extra glad när en i personalen sa att det märks att jag är kunnig och när flera andra sa att de gärna vill att jag kommer tillbaka dit. Alltså sånt är så viktigt att få höra, det är en slags bekräftelse på att man valt rätt utbildning och yrke. Att få känna att läraryrket är rätt för mig underlättar verkligen den sista terminens krävande arbete.


Likes

Comments

Igår var vi ute och åt middag på Alfie's. Vi firade att jag påbörjat sista terminen på universitetet och att Påhl är färdig med sin C-uppsats. Maten var supergod och servicen var på topp så vi lär gå dit fler gånger. Vi är inte ute och äter så ofta så därför är det extra mysigt när det väl sker. En riktig lördagsdejt ✨


Likes

Comments

Åh så härligt med fredag! Jag skickade in mitt första pm till examensarbetet för en timme sen, så nu har jag allt tagit helg. Jag ska laga riktig fredagsmiddag om någon timme och ikväll står endast avkoppling på schemat. Hoppas ni har en fin fredag!


Likes

Comments

Det finns plus och minus med alla dagar, här är dagens:

+ Jag har kommit igång med mitt PM till uppsatsen, vilket känns skönt. Jag vet ungefär vad jag vill skriva om. Jag hoppas att min handledare godkänner mitt förslag.

- Vaknar upp och läser att det snart är fritt fram för barn- och kvinnomisshandel i Ryssland. Parlamentet godtog igår ett förslag om att avskaffa lagen om våld inom familjen. Att det är två kvinnliga ledamöter som ligger bakom förslaget är för mig helt ofattbart. Jag får ont i magen. Vart är världen på väg?

+ Hanna kommer hit på fika om en stund. Så mysigt, längesen vi sågs nu så vi har mycket att prata om.

- Trump är fortfarande USAs president. Enough said.

+ Solen skiner idag!!!

+ Vi har nyss bäddat rent i sängen, längtar redan tills jag får gå och lägga mig ikväll.

+ Det är torsdag idag vilket innebär att det är fredag imorgon, kan redan ana helgkänslan som kommer infinna sig imorgon eftermiddag.


Likes

Comments