View tracker

Jag är inne i denna kursens tentavecka. Seminarie igår, seminarie idag och två hemtentor som ska in senast på söndag. Det är kämpigt att få ihop allt. Samtidigt som jag stressar över denna kursen känner jag oro över examensarbetet som kör igång nästa vecka. Jag har ärligt talat ingen aning om vad jag vill skriva om... Försöker övertala mig själv att det ordnar sig. Hur som helst så blir det mycket plugg hemifrån nu. För mig är det viktigt att ha en bra plats att sitta och plugga vid hemma, där jag kan fokusera och inte blir distraherad av massa saker runtomkring. Jag har inte helt fått iordning vid skrivbordet än känner jag, så jag försöker hitta lite inspiration. 


Likes

Comments

Här är mitt senaste lilla verk ur 'Lost ocean' av Johanna Basford. Detta är verkligen terapi för mig. Så avkopplande att pyssla med när man behöver stressa ner eller tänka på annat.


Likes

Comments

Om jag någon gång skaffar hund så vill jag utan tvekan ha en Corgi. Hur kan man inte bli kär i denna hundras? Stora öron, korta ben och massa fluff.


Likes

Comments

Vilken skön dag jag haft idag. I förmiddags hade vi besök, ett par släktingar till Påhl från Göteborg var här en sväng. Efter det satt jag och pluggade i några timmar. Jag läser en himla tråkig kurs nu och jag är så otaggad på denna hemtentan, vill bara bli färdig med den men den är svår tycker jag. Därför tar den längre tid att skriva än jag trodde.

I eftermiddags var jag äkta wifey och bakade kanelbullar fyllda med mandelmassa. Sååå gott och smidigt att ha i frysen när det kommer gäster. Älskar när hela ens hem doftar av nybakta bullar, mer hemtrevligt än så blir det ju knappast.

Nu ligger vi i soffan och ser på Indiana Jones lite halvt medan vi gäspar ikapp. Skön lördag helt klart.


Likes

Comments

Igår var jag på utflyttningsfest hos Sandra som flyttar från Karlstad imorgon. Hon var den första personen jag träffade när jag flyttade hit. Vi satt bredvid varandra på introduktionen för alla lärarstudenter och började prata med varandra, vi klickade direkt. Efter det har vi varit faddrar tillsammans under varje nollning och under sista nollningen var jag chefsfadder och Sandra var min vice. Det känns så tomt att en av mina närmsta vänner ska flytta härifrån. När man hittar en sån vän som man skrattar så mycket med så tårarna sprutar och magen krampar, då vet man att man ska hålla fast hårt. Jag kommer sakna dig Sandra

"Good friends are like stars, you can't always see them but you know they are there"


Likes

Comments

View tracker

Jag skäms lite över det men jag älskar att fylla i listor. Kul att få reflektera lite kring sig själv och förhoppningsvis roligt för er som kikar in här och läser, hehe. Så här kommer en sjukt random lista, pass på:

Har du något smeknamn?
Jullan, haha så fult.

Finns det något konstigt du alltid behöver göra?
Jag ställer alltid rätt tvålpumpen vid handfatet om den inte står 'rätt'. Samma med diskmedlet och kökstvålen...

Har du några lyxvanor?
Jag köper dyra hårprodukter. Men det är det värt.

När ingen ser, vad gör du då?
Söker på 'Harry Potter' på Pinterest och vältrar mig i allt fantastiskt som läggs upp samtidigt som jag gråter en skvätt över att jag inte fått mitt Hogwartsbrev (än).

Vad stör du dig på hos andra?
När någon tuggar med öppen mun........

Vilken är din sämsta sida?
Jag övertänker allt. Om jag börjar tänka på någonting kan jag gå och tänka på det i två dagar konstant och må dåligt över det samtidigt som jag får en dålig känsla i kroppen. Kan inte hjälpa det, men jag försöker träna bort det genom att nonchalera min hjärnas val av tankar. Det går sådär.

Vilken sorts filmer gillar du?
Jag gillar (älskar) fantasyfilmer. Jag tycker det är så skönt att bara låta tankarna segla in i en helt annan värld genom filmer. Harry Potter, Hobbit-trilogin, Sagan om ringen-trilogin, Maleficent och Ella enchanted är några favoriter i kategorin.

Finns det någonting som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör själv?
Jag säger alltid till Påhl att plocka undan efter sig medan jag själv sprider ut mina saker på varenda kvadratmeter i lägenheten.

Vad sjunger du när du står i duschen?
I see a little silhouetto of a man, Scaramouche, Scaramouche, will you do the Fandango? THUNDERBOLT AND LIGHTNING very, very frightening! Galileo GALILEO! Galileo GALILEO! Galileo Figaroooooooo! MAGNIFICO-O-O-O!
Med andra ord - Bohemian of Rhapsody med Queen.

Vad önskar du dig mest just nu?
Att CSN kommer ut med nyheten att alla som tagit studielån hos dem inte behöver betala tillbaka sina lån. Vore skönt att slippa vara skuldsatt flera år efter examen.


Likes

Comments

Någonting jag verkligen tycker om är att rita, måla, teckna och färglägga. För några år sen blev jag introducerad till Johanna Basfords bok 'Secret Garden'. Sååå himla mysig att färglägga. Nu har jag flera av hennes böcker och i julklapp fick jag bland annat hennes kalender för 2017 med 'Enchanted Forest'-tema. Verkligen kul att få designa sin egen look för varje månad.


Likes

Comments

Jag är helt såld på Buster Moe. Så jäkla skön musik. Dessa två låtar förgyller denna gråa tisdag här hemma 👇🏼

Likes

Comments

Fick hem mina nya dojor från Nike förra veckan. Så otroligt sköna, känns som att gå på moln. Brukar typ alltid köpa Asics men Nike är väl ändå ett säkert kort tänker jag.

Idag läser jag ämnesdidaktiska forskningsarbeten och ser på inspelade föreläsningar, det låter väl skoj? Nä, inte så värst. Men att komma oförberedd till ett seminarie på universitetet är nog inte att rekommendera. Hoppas ni har en fin måndag!


Likes

Comments

Jag har haft en riktig myshelg trots att jag varit sjuk. Igår hade vi tacokväll och plöjde igenom tre filmer i ett svep. Såg äntligen Secret life of pets, så himla söt. Sen fick jag feeling för musikal, då såg vi Grease och Footloose. I övrigt har helgen gått åt till att äta glass, powernapa i soffan under flertalet filtar och att halvhjärtat försöka plugga. Den fabulösa klädseln under helgen har bestått av mjuka material så att säga, som mitt marinblå velour-set jag fick av syrran i julklapp.

Nu laddar jag bara för att bli helt frisk. Jag har seminarie på universitetet på tisdag och då vore det skönt att vara pigg.

Likes

Comments