View tracker

Årets mysigaste tid är nu. Jag älskar julen och det vet alla som känner mig. I söndags var det redan första advent och vi tände det första ljuset medan vi såg på Sunes jul. Haha, kanske inte den bästa men definitivt den roligaste julkalendern som gjorts.

Idag har jag varit på vfu:n hela dagen och sen var jag iväg och fick håret friserat, såå skönt när det känns fräscht igen.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Jag är fortfarande ute på min sista praktik på lärarprogrammet. Jag har 3 veckor kvar av 10, helt galet hur snabbt 7 veckor har gått. Denna veckan har jag agerat NO-lärare och genomfört experiment med åk 1-3 för att förklara begreppet ytspänning. Fina resultat och många idéer och tankar när jag innan genomgången frågade eleverna vad de tror att ytspänning betyder.


Likes

Comments

Ja, de senaste veckorna har vi varit mitt uppe i ett ordentligt renoveringskaos av lägenheten. Vi är inte helt i mål än men på god väg. Vi har lagt i stort sett all vår vakna tid på detta så det känns obeskrivligt skönt att vi snart är färdiga med själva renoveringen. Som tur är har vi fått en hel del hjälp av både familj och vänner, vilket har underlättat oerhört och det är vi sååå tacksamma för!

Vi har gjort om i hallen, sovrummet och vardagsrummet och det var mycket mer jobb än vi trodde, framförallt i vardagsrummet. Där har vi rivit 6 lager(!) tapet för att komma in ända till betongen för att kunna lägga en bra grund. Fint blir det, men jeeeeesus vilken tid och arbetskraft det tagit. Nu ska bara listerna upp och eluttag sättas på plats så kan möblering och inredning ta fart. Gick loss ordentligt på Ikea i lördags, köpte inredning igår och idag levereras vår nya säng så nu vill jag mer än gärna få ordning på allt.


Likes

Comments

Nollningens andra vecka blev en succé och vi hade så otroligt kul tillsammans i gruppen. Såpabandy, flottbygge, flottrace, grupphäng, förfester, orangefesten, en och annan utekväll och sittning var några av aktiviteterna vi hann med. Nollningen avslutades förra lördagen med nollesittning och krogbesök. Min grupp vann pris för årets glädjespridare, välförtjänt om vi får säga det själva haha. Jag har sakta men säkert återhämtat mig från nollningen nu och jag kan bara konstatera att det var två underbara veckor jag fick äran att dela tillsammans med massa fina människor


Likes

Comments

Nollningens första vecka har varit fylld med massa roliga aktiviteter! Stadsvandring, lekar, tävlingar, utomhusbio, grupphäng, LÄSK-tåg och kommittéträff är bland annat vad som hunnits med. Jag har haft en bra vecka med min grupp och ser fram emot ytterligare en. Idag har jag haft en välförtjänt vilodag och laddat upp för kommande vecka, har ett oändligt antal sidor kurslitteratur att läsa samt nollningsaktiviteter varje dag. Blir bra det.


Likes

Comments

Det sista fadderhänget ägde rum igår. En dag full av lekar och tävlingar tillsammans med alla faddrar från föreningen i strålande sol. Bättre än så blir det inte. Nu är vi alla laddade för nollningen som börjar imorgon, äntligen! Så kul att få vara chefsfadder i år eftersom det är min sista nollning som lärarstudent.


Likes

Comments

Igår tog vi tåget till Skövde och hälsade på hos mina föräldrar. Där väntade kalas för mig som fyllt 25 och för mamma som fyllt 50. Det var så kul att få träffa familjen och en liten del av släkten. Jag kände mig sjukt bortskämd med massa presenter och god mat. Tack för det alla som var med♡ Idag kom jag hem till Karlstad igen och framför mig har jag en lugn kväll, precis vad jag behöver just nu.


Likes

Comments

I onsdags var jag förbi hos Hanna och hälsade på. Hon bor i världens mysigaste lägenhet, i självaste kemisalen på den gamla folkskolan, där alla gamla klassrum gjorts om till lägenheter. När jag kom dit visade det sig att damen hade bakat tårta och köpt present för att fira min 25-årsdag i efterskott. Så fint, överraskningar gör mig glad. Tack Hanna♡


Likes

Comments

I söndags besökte vi Smögen över dagen. Inget skriker sommar så som Västkusten gör. Det blev en dag i trevligt sällskap med strålande sol, god mat, besök i alla mysiga butiker på bryggan och ett dopp med fötterna i havet.


Likes

Comments