Hejhej, nu har jag precis kommit hem från skolan. Ska nu åka o köpa lite fika. Klockan 19:00 ska jag se match och klockan 20:00 har jag träning, men jag är redan super trött.
Hur är ni nu när skolan börjat och semestern är slut, är ni trötta?😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej finisar!!


Idag efter skolan följde jag med mamma och pappa ner till city för att mamma skulle köpa nya skor, slutade med att jag köpte två par istället!!😅


Hämtade även ut mina nya jeans som äntligen är färdig fållade, riktigt snygga tycker jag faktiskt.

Detta var då en liten mini haul, hörs hajj❤️

Likes

Comments

Q/A

Favorit serie?

Min all Time favorite serie är nog 13 reasons why. Då jag tycker det är en sjuk bra serie med många olika men bra budskap. Några budskap jag ser i denna serie är:

•Ta aldrig någonting för givet, som tillexempel Hannahs vänskap med Alex. Han tar hennes vänskap för givet och finns inte där för henne när hon verkligen behöver honom, som tillslut slutade med att hon inte hade någon hopp kvar och tog livet av sig själv.

•Rykten är lätta att skapa men svåra att få bort, som när Hannah får ett rykte om att hon är en slampa. Det ryktet kan ju ta flera år innan de försvinner och det skadar självklart henne som individ. Tänk att varje dag gå till skolan och känna sig så ensam och hatad pågrund av ett rykte? Så tänk på vad ni säger, de ni säger kan förstöra en annan människas liv.

•Allt syns inte på utsidan, varje människa bär på sin egen sorg och sin egna "lilla hemlighet". Så tänk på era handlingar och ord, det kan förstöra någons dag.


För er som inte vet vad 13 reasons why är för serie så är det en Orginalserie från Netflix där man följer Hannah Baker och hennes liv, eller snarare varför hennes liv tog slut. Innan hon tog självmord så gjorde hon 13 olika ljudinspelningar som förklarade de olika anledningarna till varför hon tog livet av sig, gav sedan dessa inspelningarna till sin "vän" Clay. Som i sin tur gav de vidare till alla inblandade.

Dock gillar jag många andra serier såsom, Lucifer, Stranger things, SKAM, osv.


Hur många timmar sover du per natt?

Detta varierar, men sover väl oftast mellan 6-7 timmar per natt. Dock sov jag endast 5 timmar inatt.

Är du lättskrämd?

Ibland är jag jätte lättskrämd och ibland inte, så vet inte riktigt svaret på den frågan.

Vad få dig att skratta?

Många saker får mig att skratta, speciellt när jag umgås med mina vänner. Eller när jag läser ett rolig eller dåligt skämt, speciellt mina egna såklart;) skrattar nog mest åt när folk skadar sig dock🙄

Är du kittlig? Isåfall vart?

Ja jag är kittlig, typ överallt utom under mina fötter

Gillar du skräckfilmer?

Vad vore film utan skräck? Enda jag kollar på juu:)

Skostorlek?

Jag har storlek 38 på mina fötter.

Tycker du har en bra blogg så hoppas du fortsätter!

Tack så mycket, blir jätte glad ❤️

Har du börjar gymma? Har du årskort?

Ja jag har börjat gymma, har säsongskort.

Vad är ditt mål med träningen?

Mångas mål är ju typ "jag ska kunna tävla internationellt" men mitt främsta mål med träningen är väl att alltid vara positiv och att inte ha för höga förhoppningar och tro av mig själv. Jag vill inte sätta för höga mål, för de får mig att prestera sämre eftersom det ger mig prestationsångest och då blir allt bara kaos istället. Jag sätter istället upp mindre mål, så jag kan klara dom enkelt och utifrån de höjer lite varenda gång.

Hur ofta tränar du och vart?

Jag gymmar på STC här i Karlstad, varit sjuk nu ett tag men ska väl försöka komma igång nu igen. Blir väl 2-3 gånger i veckan få jag har innebandy utöver gymmet.

Favorit låt?

Svår fråga då jag lyssnar på MYCKET musik, så har väl inte direkt någon speciellt favoritlåt. Men får väl säga nån låt med Ed sheeran då jag lyssnar på han väldigt mycket nu för tiden. Så kanske perfect eller nån:)

Vilket gymnasium och linje ska du gå på?

Jag sökte gymnasium förra veckan faktiskt och mitt "sökformulär" såg ut såhär:
1, barn och fritid på fria läroverken
2, samhällsvetenskap på fria läroverken
3, samhällsvetenskap på Sundsta
4, hotell och turism på Tingvalla.

Hur ser en vanlig dag i ditt liv ut?

Sover, sover och sover..
Nejdå men tänk vad skönt de vore?
Startar väl dagen med att gå upp runt 07:00, sminkar mig och väljer kläder oså. Åker till skolan, är där till 15 ungefär, åker sedan hem och vilar/sover lite. Sen på kvällen blir de träning, sen kommer jag hem och käkar och tar en lång varm dusch.

Har du några fobier?

Har väl inte någon riktig fobie, men spindlar tycker jag inte om..

Vad gör du helst en fredagskväll?

Jag är innetypen, istället för att gå på fest eller dra ner på stan så ligger jag hellre hemma med en godispåse och kollar Netflix. Gärna med en mysig kille eller en go vän:)

Vad är ditt mål med bloggandet?

Mitt mål med bloggandet är väl att utvecklas, jag vill bli en bra bloggare med BRA inlägg. Jag vill självklart lägga ut typ varje dag, men samtidigt har jag inget att lägga ut, och jag vill försöka få bra kvalité på mina inlägg istället för tråkiga utan betydelse lixom. Skulle ju även vara ett roligt sätt att hitta nya vänner och lära känna nytt folk, vi har ju ändå ett delat intresse:)

Är du nöjd med din blogg?

Skulle väl inte påstå att jag är nöjd med bloggen, men har ju endast bloggat i några veckor så "min" tid kommer väl. Dock är jag väl stolt med att jag ligger på plats 12 i värmlandstoppen, riktigt skoj faktiskt.

Vad gör du helst på fritiden?

Vad är ens fritid?;) nejdå men tränar, sover och träffar vänner. Mesta dels kollar jag väl på film eller youtube, och de är mysigt👍🏽

Några bloggare du ser upp till?

En bloggare som inspirerar mig är @jenniferekener , det är inte bara inom bloggandet. Utan även i vardagslivet. Hon är en härlig människa som inspirerar mig mycket.

Favorit klädbutik?

Jadu svår fråga detta också, men Levis tycker jag om. Gina är också en affär jag tycker om, annars beställer jag på internet.Tack för era frågor, kommentera om ni vill ha fler Q&A så fixar jag de. Ha en bra kväll så hörs vi i nästa inlägg.

  • Q/A
  • 202 Readers

Likes

Comments

Hej igen!

Jag satt och funderade lite på skolan förut, och jag kom fram till att jag alltid har haft svårt att hitta rätt studieteknik. Med det menar jag att jag alltid haft väldigt svårt att koncentrera mig och göra färdigt uppgifter, och jag vet att de även är många andra som har samma problem som jag alltid haft. Så nu tänkte jag skriva några plugg sätt som gjort de lättare för mig att plugga på ett bättre och effektivare sätt. 


1. En bra pluggplats.

När man pluggar är de väldigt viktigt att sitta bekvämt och att man inte känner sig störd av andra saker. Eftersom om man blir distraherad av annat är det mycket svårare att koncentrera sig i det man ska.


2. Ät mat.

Ofta när jag pluggar brukar jag äta en banan eller äpple, eller gjort en smoothie. Dels för att höja stämningen, samt för att de är viktigt att få energi och näring för att ha orken till att plugga.


3. Musik.

Ta i hörlurar och lyssna på musik, för då kommer du lättare in i din egna värld och bryr dig inte om något annat än musiken och pluggandet.


4. INGEN mobil.

Lägg bort mobilen, för den är en stor anledning till att man blir ofokuserad. Är mobilen borta blir det också lättare att koncentrera sig endast på uppgiften istället för Snapchat. Plus att om du inte använder mobilen så går det fortare att bli färdig med pluggandet, och då kan du ha mobilen för resten av dagen.


5. Frisk luft.

Ta en paus i pluggandet och gå ut på en promenad, den behöver inte vara lång men luften gör att man blir piggare och gladare som i sin tur leder till bättre motivation till allt, som i detta fall pluggandet.


6. Prioritera.

Inför ett prov eller inlämning är det viktigt att prioritera skolan framför tex vänner. Skjut inte upp allt till sista sekunden för då blir du bara stressad och får ett sämre resultat. För hur skönt är det inte att kunna allt och vara färdig i tid? Då kan man ju lägga resten av tiden till andra saker som man tycker är skoj.


7. Planera.

Skaffa en kalender där du skriver in datumet på när du har prov, inlämningar osv. Detta hjälper också mot stress eftersom då glömmer du inte bort när du har prov eller vad du har provet på.


8. Plugga med en kompis.

Man behöver inte alltid plugga ensam, ibland kan det vara lättare att plugga med en vän, eller sina föräldrar, eller varför inte sin pojkvän/flickvän? Det är bra eftersom det ger dig inspiration och nya ideér. Det kan också göra att man minns de bättre. Om man inte har någon att plugga med, så kan man köpa ett gossedjur att sitta och läsa upp sina anteckningar för, repetera de flera gånger så sitter de som en smäck sen. Iallafall för mig.


9. To do list.

Gör en "to då list" för att ha koll på allt som behöver göras. Då är det lättare att veta när du ska plugga och vad du behöver plugga på. Gör alltid de viktigaste eller svåraste först, för det är väl skönast att ha de svåraste avklarat för att släppa klumpen i magen eller trycket i axlarna? Tänk er vad skönt de är när man bockat av hela listan lixom? Man känner sig så duktig!


10. Belöning.

Kom på en belöning som du ska få när du pluggat färdigt, för de gör att du blir motiverad och att du försöker nå ditt mål. De kommer få dig att kämpa mer och efter varje framsteg i ditt pluggande får du belöningen. Som då gör att du vill plugga ännu mer.


11. REPETERA!!!!

Börjar du i tid och repeterar varje dag så kommer du tillslut minnas allt mycket bättre.Det är ännu lättare om du gjort en mindmap med olika färger för varje "del". De gör att din hjärna connectar det enklare och de är då lättare att lägga det på minnet, plus att du kan lättare att hoppa tillbaka till de viktigaste, såsom årtal.Tack för att du läste detta inlägg och hoppas inte att du tycket att dessa tips är jätte dåliga. Jag säger inte att de kommer funka för dig, men för mig är de bra så varför inte ge det ett försök? Ha en fortsatt trevlig kväll. KRAM!

Likes

Comments

Q/A

Idag har varit en lång & dryg dag. Är sjuk så vaknade runt 13, la mig då på soffan och legat här hela dagen. Väldigt skönt men samtidigt tråkigt att vara sjuk såklart. Speciellt eftersom jag har NIU- uttagning imorgon (innebandy inriktning inför gymnasiet).

Eftersom dagen varit så dryg så tänkte jag att jag skulle ha en Q/A, så om ni vill ställa några frågor skulle de vara super duper kul. Så om jag får några frågor så tänkte jag att jag svarar på söndag eftermiddag!😊

DE FINNS SJÄLVKLART INGA DUMMA FRÅGOR, ENDAST DUMMA SVAR.

så de vore kul med många frågor, tack på förhand. Ha en fortsatt bra dag, kram Julia💋

  • Q/A
  • 488 Readers

Likes

Comments

Nu är klockan 22:48 den 8 januari och det innebär att det är 9 timmar och 13 minuter till skolan börjar igen. Så sista dagen av jullovet så har jag varit på stan med mamma. Shoppade en hel del så nu har jag tyvärr inte så mycket pengar kvar.. Men de var de allt värt för en mysig dag med mamma i centrum. Tänkte visa vad jag köpte, så detta blir en liten haul.

Prickig byxdress från GinaTricot. 299kr

Jeans från Levis, 999kr

Stickad tröja från NewYorker, 179kr

Bh från NewYorker, 149kr

Hoodie från NewYorker, 149kr

Ögonskugga från Lidl (lol), 15kr

Dagkräm från Kicks (clinique), 289kr

Tröja från GinaTricot, 249kr

Även denna hoodie från Levis för 600kr, dock 50% rabatt så endast 300kr!


​Det var allt jag köpte, bortsett från ett nytt busskort och mat osv. Men ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi

Likes

Comments

Hej, har du haft en bra dag? För det har verkligen jag!


Dagen började med att jag gick upp runt 12:30, klädde på mig kläder för att ganska direkt bege mig mot Skutberget med familjen. Vi åkte dit och vi grillade hamburgare, de var super mysigt och jätte gott. Dock var det väldigt svårt att grilla dom på en engångsgrill.. Men vi hade ju kul och det är väl det som är huvudsaken? När vi var färdiga på Skutberget så åkte vi hem, jag duschade och gjorde mig iordning. För jag ville ju inte direkt gå runt och lukta grill.. Så jag gjorde mig iordning och drog till innebandyhallarna för att se match. Tyvärr förlorade de jag höll på, men de är ju en annan historia..


Imorgon ska jag söka gymnasium, och jag är så nervös. Jag är säker på vad jag vill gå, men samtidigt känns de på något sätt som att vad jag än väljer så kommer jag ångra mig efteråt. Är iallfall glad och exalterad över det, det ska bli väldigt spännande.

Apropå skolan.. På tisdag börjar skolan igen? Gud vad fort detta lov gott, ändå har jag inte gjort någonting? Det enda jag gjort detta lov är att titta på film, no kidding. Inte haft varken lust eller ork att dra ut och hitta på saker, dels för att de är super kallt och för att jag har varit så trött. Men nu ska jag väl sova för att vara utvilad på tisdag, då jag somnat runt 5 varje natt detta lov. Ses snart!❤️

Likes

Comments

Hej, igen...Gjorde precis världens godaste smoothie, seriöst den är såååå god!! Så tänkte dela receptet med er. Vet dock inte mängden jag hade av allt men de är ju bara att chansa sig fram lixom..


•hallon
•mjölk
•marängsviss (avesta glass)
•vaniljsocker


Enkelt, snabbt & super god! Rekommenderar verkligen!

Likes

Comments

Hej, gott nytt år förresten!

Nu har det ju gått några dagar in på 2018. Så jag tänkte berätta lite om mina mål med året. Varje år har jag försökte med att "inte göra si, inte göra så" men nu har jag insett hur dåligt de gått varje år. Så iår ska jag istället testa att ta bort inte. Med det menar jag att istället för att tillexempel "jag ska inte äta mer godis". Så kan man istället inleda att "jag ska minska med godis" för att slippa det stora steget. Jag tror att om de är ett måste att inte äta de, så är de större chans att äta de!? Jag kanske har fel men jag tror de ligger någonting i den logiken faktiskt. Men aja här kommer mina mål.- Skolan, nu går jag sista året på högstadiet, vilket betyder att jag snart ska välja GYMNASIUM???? Shit va tiden går fort.. För att komma in på den linjen jag vill så måste jag ju självklart ha bra betyg, så skolan är ett måste nu. Jag är ganska dålig på att plugga så det måste jag ändra på. Ska göra allt för att få bra betyg, dock har jag redan helt okej betyg men de är ju ändå aldrig fel att höja dom.-Gymmet, jag har faktiskt börjat gymma på STC här i Karlstad. Så det är något jag kommer satsa på nu 2018. Först va de väl mest pågrund av att jag ville ha en bra kropp som jag ej skämdes över, men insett att gymma är så mycket mer än att bara ändra på sin kropp. Man lättar tankarna och har otroligt kul. Vem behöver ens en fin kropp? Sålänge man själv är nöjd med den så ska man väl inte bry sig om vad de andra tycker om den? Deras problem. Nej men iallfall, gymmet får mig SÅÅÅ mycket gladare och piggare. Det ger mig mer motivation till saker, så gymmet är någonting jag verkligen kommer försöka att satsa på iår.-Minska godis & läsk, eftersom jag är en godisgris. Men de ska jag nu ändra på!!! Somsagt så vill jag inte lägga in några måsten, så jag vill inte ha målet "sluta äta godis" för då vet jag att jag aldrig kommer hålla det. Men har iallfall inte ätit så mycket sånna saker nu på några veckor, har istället testat att vara mer nyttig och äta frukt osånt, så de är en bra början iallfall tycker jag.-Kärleken, i typ tre år har jag varit väldigt beroende av att ha en kille.
(Först typ 3 månader sen jag insåg hur fel de va). Nu har jag insett att de är inget måste för mig, varför ska man ha kille? Fine de är JÄTTE mysigt men det är bara bråk och svek. Jag är en sån person som hatar att vara själv så jag tror att det är anledningen till att jag varit i ett sånt stort behov av att ha kille. Men nu har jag insett att jag klarar mig själv, och att jag inte ska behöva tänka på "vad skulle han tycka?" när jag gör saker. Nu låter de som jag har varit största fuck girlen, men nej riktigt så är det inte. Jag hade en pojkvän för 2 år sedan. Sen dess har jag "hållt på" med två stycken , och båda höll ganska läge så ah. Nu känner jag väl mer att jag ska satsa på skolan, gymmet och innebandyn, hittar jag en kille jag klickar bra med så visst vi kör. Men annars är det ingen panik, jag är lixom 15 år bara..Detta var mina mål med 2018, har ni några mål ni vill dela med er av? Kommentera gärna isåfall för de tycker jag är väldigt intressant. Ha en bra dag !!💗


Likes

Comments

2017... Va de ens ett bra år? Helt ärligt vet jag inte. Ganska trist och ganska tråkigt och mörkt. Men självklart har jag haft ljus i mitt mörker så att säga. Situationer och händelser som fått mig att känna mig speciell och tillräcklig, som har fått mig att må riktigt bra. Såsom en kille, (såklart).. Är så jävla kär, tyvärr i fel kille. Men hur kommer man över en kille man har haft känslor för i snart 11 månader? Aja nog om han. 2017 avslutades iallfall på topp, träffade de härligaste människorna och vi hade SUPER kul. Ett tecken på att man kan ha roligt utan alkohol. Det började med att vi käkade tacos, sedan lekte vi olika lekar, sen gick vi ut och firade 12 slaget. Fick en nyårskyss faktiskt!!! (det trodde jag aldrig skulle hända igen). Nu är det 1 januari 2018, och jag ser fram emot ett år med glädje, sorg, och mycket annat. Precis som ett år alltid består av, men detta år ska jag satsa helt på gymmet, och skippa donken... Heartbrake</3.. Och även sluta att äta godis och att dricka dricka, för iår då jävlar ska de va min tur att ha bäst kropp på beachen.

PS, Hannah klippte av 1dm av mitt hår igår.. Så nu e d riktigt kort.

Men nu önskar jag er alla ett gott nytt år och en god fortsättning, puss💋

Likes

Comments

Search