Eftersom tid är en bristvara i mitt liv just nu tänkte jag försöka uppdatera mer här så de hemma ändå kan hänga mer i vad jag gör om dagarna.

Söndag morgon, har tagit mig en timmes promenad runt Campus Valla och Gamla Linköping. Solen höll på att gå upp, fågelkvitter och kylig luft. Underbart.

Dagen består av att sammanställa ett dokument angående klassens utvärdering av kursen Uthålliga Energisystem. Jag är klassrepresentant och har då i uppdrag att föra diskussion i klassen när det är dags för utvärdering av kurser, föra klassens talan uppåt till examinator, LinTek(Linköpings tekniska fakultet) och vara EMM1a:s kontaktperson.
Ser detta som en rolig sak, jag får mer insikt i universitetets verksamhet, fler, roliga kontakter och möjlighet till två finsittningar (och det tackar man inte nej till!)

Sen ska jag också dugga-plugga. Det är dugga 2 i grunken (matematisk grundkurs), jag kuggade dugga 1 och omdugga 1 har vi ännu inte fått svar på. Just nu drömmer jag om komplexa exponentialfunktioner, hjälpvinklar och arctangens. Tyvärr inga uppskattade sådana.

Morgonpromenad, en härlig bild på lite uppgifter jag försöker traggla mig igenom under Grunken och den sista bilden - det som gör att jag ser ljuset i vardagen. LE MANS! På torsdag börjar det. Mer om det senare.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ligger i joursängen på Ingestrands camping. Klarar inte sova och tänker. Tänker, tänker, tänker. När tankarna är så högljudda att man aldrig på långa vägar kommer kunna falla i sömn.

Jag är rädd. Vad fan har jag gett mig in på?
Om dryga två veckor ligger jag i en säng. Men inte på Ingestrands camping. Än mindre i Arvika. Rydsvägen 122a - 5 minuter från Linköpings universitet. Bara ordet universitet får mig att tvivla. Jag? På ett universitet? Det är ju vuxna människor som läser på UNIVERSITET. Inte jag. Jag är inte vuxen. Jag är Julia, 20 år och lagom. Inte Julia, 20 år och civilingenjörsstudent. För det är där problemet ligger. Jag definierar mig själv med ordet lagom. Och jag ser inte en civilingenjör som lagom. En med det yrket är supersmart, superambitiös, superentrepenör, superbilingual, supersäker och framför allt inte lagom.
Så jag är rädd. Har jag tagit mig vatten över huvudet och kallduschen skölja över mig som en flodvåg från Arktis under första matteföreläsningen den nittonde augusti? Eller sakta komma smygande, som att vara fast i en brunn man inte tar sig upp ur och vattnet stiger, precis som när man kuggar tentan i Linjär algebra med geometri, eller programmering, eller både och?
Jaa. Det vet jag inte. Vad jag vet är att jag - och många med mig - måste sluta definiera sig som lagom, mellan, medelmåttig, okej, duglig. Adjektiv som säger att du räcker. Men varken mer eller inte. Jag borde säga att jag är för mycket, otrolig, grym, fantastisk, extraordinär, kapabel till allt. För vad gör jag med mitt liv om jag inte tror på min egen förmåga att påverka mitt liv i den riktning jag vill, om jag är mitt eget blysänke som håller mig tillbaka. Jag strävar mot något ohållbart. Jag kommer säkert kugga massvis med tentor. Sitta helt tappad på föreläsningar och inte förstå vad den kinesiska matteprofessorn säger. Sannerligen. Men jag grät ju på en av de första mattelektionerna på gymnasistet också. Men inte gick det rakt ner i helvetsgapet för det. Jag stod ju på studentdagen med godkänt i ytterligare 3 mattekurser.

Det här klarar jag. Och gör jag inte det så har jag ju ändå testat. Och har jag testat så har jag utmanat mig själv och visst är jag då superhäftig. Supermodig. Och verkligen inte lagom. Alla är Supersnälla(valfritt adjektiv) silver(passande förnamn)-Sara. Eller Stål(lämpligt förnamn)-Henrik om man föredrar det.

Likes

Comments

Igår bjöd dagen på jobb och kvällen på räkor hos Maja, med Jessie! Senare kom även Matilde.

Likes

Comments

Igår var jag på Galakväll som Kristin Jansson och Tobias Georgsson anordnat. Det var helt sjukt roligt och uppstyrt.

Det började med att man kom och ens namn blev avbockat på en lista (flådigt värre) sen väntade mingel, och välkomstdrinkar. De hade gjort det så fint! Med röda mattan och kamera, bordsplaceringar, lekar, bar och allt.
Maten var underbar. Fläskfilé till förrätt och vaniljpannacotta till dessert.

Alla hade klätt upp sig och var så fina!! Jag köpte en klänning för någon månad sedan, en fin långklänning för bara 399:- som jag dessutom tänkt att ha på Andreas student - fast lite mer nedklädd.

Kvällen slutade med pizza hemma. Tack för inbjudan, kvällen, till min plus one (tobias) och alla som gjorde kvällen grym!

Likes

Comments

Lagom till Valborg har jag klippt av mig håret till en lång page (ovant men nödvändigt för min slitna man).

Att en dag kan lyftas upp av att jag är nöjd med att jag tycker jag har en bra ögonbrynsdag?! Lustigt.

Idag jobbar stängning på simhallen. Blir inget Valborgsfirande som tidigare år utan det blir en lugn kväll med - vad jag tror och hoppas - god mat ikväll. Tobias nämnde något om att ha lagat mat tills jag kommer hem hehe.

Likes

Comments

Vaknade upp i Skillingmark denna morgon. Åt frukost med resten av familjen som skulle iväg på skola och jobb för att sen läsa Game of Thrones någon timme (det är olidligt spännande just nu), innan jag begav mig ut på en löptur. Det var ett test för mitt vänsterknä som i någon vecka har krånglat. Igår kunde jag inte gå på det men idag gick det utmärkt att springa. Underlaget bestod ju av mossa och väl dämpade stigar, så antar att mycket spring på asfalt inte är bra för min del.

Hittade iallafall ett älgkadaver en bit in i skogen. Inte varje dag. Naturen har mycket att erbjuda. Såg ut som vargar och andra rovdjur kalasat på det.

Nu bär det iväg till Blomskog i Årjäng för begravning av mormors syster. Väl så tråkigt.

Likes

Comments

Ledig dag. Imorse sprang jag till Ingestrand. Jag var helt ensam, solen sken, vattnets kluckande mot stranden. Det om något skänker mig ro.
Hemma igen ordnade jag frukost åt mig, samt Maja och Maria! Balkongen är helt underbar. Solen kikar fram runt 13-tiden och stannar tills den går ner.
Senare ska vi till Maria. Hon bjuder på sin gudomliga morotskaka!! Jag och Louise ska se dagens nya game of Thrones-avsnitt också. Mycket viktig detalj.

Likes

Comments

Skapade bloggen för att kunna skriva ned min vardag för min egen skull. Dags att börja igen när det är så ovärdeligt att ha sådär i efterhand!

Jag har sökt universitet. Första valet är Civilingenjör i Ekosystemteknik i Lund (?!) 23:30 samma dag som ansökan skulle in ändrade jag. Mitt förstaval var tidigare Civilingenjör i miljö-energi-management i Linköping. Men Julia den så impulsiva beslutsfattaren ändrade i sista stund. Så Lund etta och Linköping tvåa. Kan dock fortfarande ändra tillbaka så Linköping hamnar på första plats. Detta återstår att se. Lunds program har fler och bredare miljö-ämnen samt hela 6 st olika masters att välja på. Och en större valfrihet när det kommer till att själv få skräddarsy sin utbildning.

Jag har äntligen tagit upp löpningen igen! Så underbart. Favoritrundan startar vid Ica, till bryggan, vidare till sågudden, dottevik, Ingesund och tillbaka. Speciellt en solig morgon när man springer med solen i ansiktet!

Likes

CommentsJag är så privilegierad. Sambo, bästa vän, pojkvän och stöttepelare. Allt komprimerat till en person. Den finaste i mina ögon. Du är så bra

Likes

Comments

Jag är bibliofil, skulle man ju kunna säga. Jag har alltid varit förtjust i tanken att en dag kunna ha ett eget bibliotek med böcker jag samlat på mig under åren. Så idag startade bokrean på Akademibokhandeln. Är sjuk idag också, men hade dragit mig iväg till sjukgymnasten och bokhandeln ligger 10 meter därifrån så fötterna styrde dit - själva. Mitt psykiska jag hade ingen talan.

Blev några stycken.
Bland annat de två senast utkomna böckerna av författaren till En man som heter Ove. Den är ju underbar och hört bra om de andra också!Två böcker jag velat ha länge! Raw-food boken hade recept på en sötpotatispaj som verkade underbar. Blir nog ikväll hehe.


Pressar ju otroligt mycket juice i min råsaftcentrifug så då slank en bok en just juicepressning med också ...


Hundraåringen har väl inte undgått många. Analfabeten som kunde räkna har jag också velat ha länge.


En samling med Jane Austens fyra mest kända verk, på engelska. Sådant en allmänbildad människa bör ha läst. I mitt tycke då, givetvis.
Och Gone Girl. Inbunden, för endast 59:-. Löp och köp, har hört att boken är bättre än filmen så då bör boken vara spektakulär.För att inte få mig själv att framstå som helt tappad som köpt 8 stycket böcker på en gång, måste jag till mitt försvar tillägga att det gick på 500 allt som allt. Inte farligt tycker jag. Lite av lönen, kan man faktiskt spendera hehe.

Likes

Comments