Header

Hej hoes, long time no see. Jaja, har ju mest bloggen för min egna skull. Konstigt dedär. Livet går så sjukt fort men gör saker hela tiden då jag för nuvarande kombinerar skola, plugg, jobb, körkortsplugg + lektioner, vänner,, träning och familj. Låter vuxet va? Så glad att jag äntligen tagit tag i körkortet. Trivs himla bra på nya jobbet också, ska jobba hela helgen men har inte ångest alls. 

Funderar mycket på framtiden. Idag är det 50 dagar kvar till studenten, vilket är INGENTING. Herregud, skräckblandad förtjusning deluxe. Vad ska det bli av mig? Vem är jag? Vad är min uppgift på planeten jorden? Känns som min klass är en grupp nykläckta kycklingar som ska kastats ut i den riktiga världen. Jag pendlar ju så himla mycket fram och tillbaka med vad jag vill göra. Ena halvan av mig vill bara börja på juristlinjen och skaffa mig en riktig utbildning och bli framgångsrik. Eller kanske värdepappersmäklare? Rik ska jag iallafall bli.

Andra halvan av mig vill bara jobba, resa, chilla, leva livet repeat. Jag vill så mycket, men man kan inte göra mer än en sak i taget. Först och främst blir det nog Australien i höst/vinter. Okej inte "nog", det blir. Ahhhh, så taggad. Precis vad jag behöver som första utmaning i livet. Gud, det känns verkligen som man föds på nytt i och med att man ska ta studenten. Min studentoutfit är klar och det enda som ska investeras nu är ett par örhängen. Ihhhhh.

Detta blev ett långt och flummigt inlägg. Idag hade vi bara en lektion, sen åt jag lunch med Max och Ludvig. Nu ska jag göra klart min landanalys sen matteplugg. 50 dagar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår var det studentkryssning. Jag valde att inte åka med, men många av mina vänner och bekanta åkte med. När sedan notisen från Aftonbladet plingade till på telefonen att en tjej blivit utsatt för gruppvåldtäkt på studentkryssningen blev jag så frustrerad, orolig och ledsen. Det hade kunnat varit jag. Det hade kunnat varit någon av mina tjejkompisar. 

Just idag, en helt vanlig fredag, och vilken annan dag som helst år 2016 sker det uppskattningsvis 100 våldtäkter i Sverige. Det är alltså 100 kvinnor om dagen som förlorar rätten att bestämma över sin egen kropp. Det är ganska svårt att ta in och förstå att var femtonde minut skadas en kvinna för resten av livet, på grund av att en man ansåg sig själv ha rätten att förnedra och skada en kvinna på det sättet. I det här fallet skulle tjejen, precis som jag ta studenten om några ynka månader. Den här tiden ska vara enda stort lyckorus, det är meningen att man ska vara förväntansfull inför framtiden och att planera outfits till studentveckan. Att några män har makten att förstöra det genom att ta sig friheten till någons kropp. Det går liksom inte in. Det är för vidrigt.

Jag är trött på att män som förminskar, kränker, ser min kropp som ett objekt, tafsar och våldtar. Jag är trött på att behöva snegla mig över axeln hundra gånger när jag går hem i mörker. Jag är trött på att få hög puls varje gång jag går ensam och möter en eller flera män. Framförallt är jag trött på att dagligen få upp notiser på telefonen om tjejer som blir utsatt för en våldtäkter. Tjejer som lika gärna hade kunnat varit jag.

Alla mina tankar går till tjejen som blev utsatt, och alla kvinnor över hela världen som dagligen blir utsatta. Jag hoppas att jag en dag kommer kunna gå ute ensam vilken tid på dygnet jag vill och ha på mig vad jag vill utan att vara orolig för att bli våldtagen. Jag hoppas att vi en dag kommer leva i ett samhälle där sexism, våldtäkter, kränkningar och kvinnohat inte existerar. För en våldtäkt är aldrig kortvarig, den är livslång.
Likes

Comments

Påsk. Så oklar högtid egentligen, är inget stort fan av påsken. Vad gör man ens? När jag var liten klädde jag ut mig till kärring och gick runt och knackade dörr, och typ 1 av 10 öppnade. Fick lite russin, frukt eller någon tjuga. Sällan godis tyvärr.

Igår var kul, vi firade Bella, åt middag, drack vin och hade det allmänt trevligt. Vi drog även ut senare på DE VET DU, var kul träffade på en massa människor och stökade. Det slår mig dock varje gång jag är ut hur allergisk jag är mot fulla människor? Fulla männsikor är så dryga, slåss, är skrikiga osv. Man orkar. Dock är man ju exakt likadan själv så. Hade iallafall jättekul igår och mår relativt bra idag, något som händer cirka en gång om året så är väldigt tacksam. Hade

Likes

Comments

Rubriken säger tyvärr allt. Denna vecka har jag en ekonomi uppsats som ska in på torsdag, gymnasiearbetet som ska in på torsdag och ett tal i svenska som ska hållas på fredag. Dessutom är jag sjuk och har jobb panik. Försöker söka en massa jobb och får ångest, tänk om jag inte får något jobb till sommaren? Kommer förmodligen lösa sig men blir så stressad av tanken. Så stressar körkortet (som jag inte har) mig. Livet är oklart. Ibland önskar jag bara att man kunde spola fram tiden 10 år när man förmodligen har utbildat sig, rest runt och vet exakt vad man ska göra med sitt liv. Bor där man vill, med den man älskar och trivs med livet. Samtidigt som det är en tjusning med livet just nu att man inte riktigt vet vad som väntar och alla möjligheter finns. Att det inte finns något som binder mig utan att jag faktiskt kan göra vad jag vill.

Två av mina absolut bästa vänner, Julia och Louise. Louise är i USA nu som utbytesstudent och varenda partikel av mig saknar henne. Är så stolt över henne att hon tog steget att förverkliga sin dröm och åka dit som utbytesstudent. Hon klarar allt. Det känns som en del av mig saknas eftersom hon gick i min klass och jag har haft henne i min vardag varje dag i flera år så det är väldigt tomt. Vill bara att hon ska vara hemma nu.

Likes

Comments

Ibland vet man bara. Jag har aldrig känt mig hemma där jag bor. Jag älskar mitt hus, men så fort jag går utanför dörren känner jag bara, vart är jag ens och vad gör jag här? Det är kallt, folk låser in sig i sina hus 10 månader om året, det är öde. Gustafs, där jag bor, är hålornas håla. Har fina minnen från fotbollen när jag var liten, men utöver det har jag aldrig trivts. Det är en sån håla där SD är andra största partiet fast de som röstat aldrig ens träffat någon från något annat land.

Man väntar på helgen, sen väntar man på sommaren. När sommaren väl är kommen jobbar man och väntar på att vara ledig och få helg igen. När man väl är ledig är det dåligt väder så då bokar man en resa till Thailand och vöntar på den i ett halvår. Man väntar och man längtar.

Jag vill inte gå och vänta på livet, jag vill ha sol och värme och allt det jag älskar hela tiden. Jag förstår ju såklart att man kommer ha en vardag ändå och allt inte kommer vara en dans på rosor jämt, men jag tror grunden för ett trivsamt liv är att bo någonstans där man mår bra. Att bara kunna gå och ta en promenad i solen vid havet och känna sig tacksam, det vill jag ha som vardag istället för den dagliga promenaden till bussen vid Ica Nära Gustafs i blåst/regn/snöstorm

Ända sedan jag kom till Kalifornien första gången sommaren 2014, så kände jag direkt att det är här jag vill vara. Har varit på många fina ställen i mitt liv, finare ställen än Kalifornien men har aldrig känt den känslan förut. Santa Barbara staden där jag bodde, kände jag verkligen att jag ville bo för alltid Att jag fick testa på att bo där den sommaren är jag evigt tacksam över för det var det bästa jag gjort. När jag sedan åkte tillbaka dit för ca en månad sedan var det som jag blev hel igen. Är kär i en stad, och om man känner så är det förmodligen där man borde bo. Det är en trygghet för mig att veta att jag verkligen trivs där, för det är inte alla som får känna den känslan att de hör hemma någonstans.

Värmen, palmer, havet, pirerna, vyerna, husen, människorna, shoppingen, all god mat, framförallt LIVSGNISTAN. Den finns i LA. Kanske för att det är drömmarnas stad. Jag vet inte, men jag älskar det.

Några bilder från min sommar i Santa Barbara. Livet var så otroligt bra, lärde känna så mycket fantastiska människor, åkte till Las Vegas, L.A, massa stränder, solade och badade, hikeade, kollade solnedgångar, shoppade, Hollywood och så vidare. Fick dessutom dela det med min otroliga vän Maja då vi bodde i samma värdfamilj. Blir lycklig varje gång jag tänker på denna resa. Santa Barbara har verkligen allt. Vill verkligen gå på college där i framtiden, då vi var på fest i Isla Vista där alla studenter bor och festar och det var som Project X. Rekommenderar dock ingen att dricka alkohol i USA förens du fyllt 21, det kan få förödande konsekvenser, mer om det en annan gång.

Likes

Comments

Hej människor!! Nu gör jag comeback i bloggvärlden efter några x antal år. Blandade känslor angående detta, ena halvan av mig känner mig obekväm med situationen och andra halvan är taggad som satan för jag vet hur mycket jag har i mitt hjärna att skriva om som bara vill ut. Kommer skriva om bland annat min vardag, resor, mina åsikter (som jag har många av), saker som intresserar mig osv. Shit vad spännande va

Vem är då jag? Heter Julia och är 18 år, går sista året på gymnasiet och är för tillfället bosatt i Dalarna (älskar att skriva så pga låter som jag ständigt är på resande fot och bor på olika ställen.) Skriver inget detaljerat om mina intressen för är basic angående det, gillar att umgås med vänner, festa, resa, träna då och då, åka skidor osv. Många skulle nog beskriva mig som ganska lättsam, har lätt för att prata med folk och vara glad och trevlig. Vill gärna höja stämningen och få folk att skratta samtidigt som jag älskar att ha djupa diskussioner om livet och allt som hör till. Kände spontant för att skaffa en blogg så here we go så får det bära eller brista.


Likes

Comments


Better Blogging Nouw