Hej! Här kommer min utvärdering på miljöarbetet jag gjorde tidigare i höst i bilden.
Jag valde att måla en fjäril. Teckningen är ljus och ser trevlig ut. Mitt syfte bakom teckningen var att man skulle likställa fjärilen med våran planet. Vår planet är ett vackert ställe precis som fjärilen. Men det krävs att man tar hand om den för att den ska vara fin. Jag ville få fram att man ska tänka mer miljövänligt för att våran planet ska må bra och oss själva. Nu i efterhand inser jag att det är svårt att förstå mitt syfte när man bara ser bilden. Om jag skulle fått ändra något så att det skulle gjort det lite tydligare genom att kanske måla en fjäril som inte alls mår bra eftersom omgivningen är förstörd. Och kanske jorden i blomman så man kan se sambandet. Nu kan jag förstå om det verkar lite luddigt men om man ska tänka bort syftet så är jag faktiskt riktigt nöjd med själva bilden. Tycker att jag har lyckats väldigt bra med både ljus, färger och former. Vad tycker ni? Vad tänker ni på när ni ser bilden?
Mvh

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Michelangelo


Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni även kallad Michelangelo föddes den 6 Mars 1475 i Caprese som ligger i nuvarande Italien. Han dog 18 februari 1564 i Rom. Han växte upp i Florens och när han var barn bodde han hos en stenhuggarfamilj eftersom hans mamma ofta var sjuk. Han blev tidigt intresserad av stenhuggnings konst. Han arbetade som lärling hos mästaren Ghirlandaio. Han var skulptör, arkitekt, målare och poet. Han konst stack ofta ut då hans stil var helt egen och han skapade många fina verk.
Det han är mest känd för är hans takmålning Sixtinska kapellet som ligger i vatikanpalatset i Rom. En av målningarna visar Gud som skapar Adam genom att han sträcker ut sin hand. Målningen tog ca 30 år att skapa. Det är också detta konstverk som han skapat som jag gillar mest! Jag har sett tavlan så många gånger och känner så väl igen den. Jag har dock inte vetat att det var Michelangelo som målade den. Jag har sett den i verkligheten då vi har varit på det museet och jag tänker på Italien när jag ser det och jag har väldigt goda minnen från Italien då våra bästa kompisar bor där och vi åker ofta dit. Jag tycker att målningen är väldigt vacker och extremt bra gjord. Det ser ut som ett foto. Jag önska jag kunde måla sådär fint. Jag tror egentligen inte på Gud men jag tycker ändå om målningen väldigt mycket då jag får andra fina minnen i mitt huvud. Jag valde Michelangelo eftersom jag gillar hans konst och blev väldigt inspirerad av honom nu när jag skulle skulptera ett ansikte. Det är sjukt hur duktig han var och vilken teknik han använde. Det är väldigt fint handarbete.

Bildanalys
Stjärnenatt- De Sterrenacht
Av: Vincent van Gogh.
Målningen heter De Sterrebacht och är gjord av Vincent van Gogh år 1889. Det föreställer utsikten från hans rum när han var inlagd på mental sjukhus. När jag kollar på bilden tycker jag först och främst att den är väldigt vacker och jag blir väldigt lugn. Det är så fint hur han har jobbat med dem runda penseldragen. Det är avslappnande på något sätt. Dem kalla färgerna är lugnande och jag älskar hur han har jobbat med ljuset. De största ljuskällorna är från stjärnor och det är så fint att se hur det lyser ner på bergen. Han använde sig av runda penseldrag och man kan se på himmelen att det var blåsigt. Historien bakom teckningen är ganska sorglig och detta var den enda tavlan han fick sålt under sin livstid. Men när jag ser tavlan blir väldigt lycklig eftersom detta påminner mig vackra sommarnätter. Det första jag får upp i mitt huvud är en bild på mitt sommarställe. När det är natt ser det ut såhär. När jag var liten brukade jag klättra upp på bergen på natten för att se den fina utsikten. Jag valde detta konstverk just eftersom jag fick så starka känslor för den. Om jag hade levt på 1890- talet hade jag utan tvekan köpt tavlan!

Likes

Comments

Hej! Allt jag skrev försvann. Men under dagens lektion har jag jobbat jättebra! Jag blev klar med skulpturen men eftersom den inte torkade så kunde jag inte måla den :( lite tråkigt då den inte riktigt blev som jag tänkte men jag blev nöjd ändå! Tanken är att ha ett frågetecken över ansiktet. Varför kan ni läsa om i förgående inlägg. Jag jobbade väldigt effektivt idag och tog inte en endaste paus. Medans skulpturen torkade skrev jag på konstnären och bildanalysen och jag är nästan klar nu så det kommer upp på bloggen antingen imon eller övermorgon. Här kommer bilder på vad jag har gjort!
Kram Julia

Likes

Comments

Hej
Under dagens lektion har jag också haft svårt att fokusera på arbetet och jag blir så irriterad på mig själv då jag vet att jag inte har tid med det eftersom vi har så få bildlektioner kvar:(
Iallafall så jobbade jag på min skulptur (identitet) och har lite detaljer kvar till nästa gång.
Till nästa vecka ska jag också tänka på att ta vara på all lektions tid så min plan är att
1. Se till att natur, identitet och sport arbetet är klara.
2. Skriva på konstnär.
3. Blogga om hur det har gått.

Jag har bestämt att jag vill skriva om konstnären Michelangelo och jag har börjat lite men långt ifrån kvar därav kommer jag verkligen försöka utnyttja lektions tiden!
Ser fram emot nästa vecka.
/ Julia

Likes

Comments

Hej! Under dagens lektion jobbade jag faktiskt inte så bra. Jag hade svårt att fokusera. Jag blev klar med sportarbetet efter 15 min och efter det hade jag jättesvårt att komma på vad jag skulle göra med identitet arbetet så jag jobbade inte så bra. Till slut kom jag på vad jag ville göra och jag vill arbeta med lera. Så jag tänkte göra ett ansikte av lera och sedan ett frågetecken över ansiktet. Jag tänkte att identitet är så himla personligt och kan vara vad som helst därför väljer jag att göra ett frågetecken över ansiktet som står för att jag gärna vill veta vad just din identitet är. Denna skulpturer gäller för alla och inte bara för en då den kan bestå av precis vad som helst.
Tanken är att jobba på med detta arbetet hela nästa lektion så jag blir klar och sedan skriva om konstnären hemma då jag ej hinner klart :(
Kram Julia

Likes

Comments

Hej! Sorry för dålig uppdatering här! Ska verkligen bättra mig.
Iallafall, mitt naturprojekt med fjärilen är klart och jag har börjat med nästa projekt- sport.
Utvärdering av naturprojektet: jag blev ganska nöjd med själva arbetet och jag känner att jag förmedlar det jag vill. Jag gillar teckningen och är stolt över den eftersom jag jobbade ganska mycket med detaljer och la ner mycket tid på den.
Jag har tyvärr glömt av att fotografera teckningen när den är klar. Nästa torsdag tar jag kort och lägger in så ni kan se resultatet.

Sport: Mitt sportprojektet har gått lite upp och ner. Min tanke med sportprojektet var att illustrera min sport, ridning. Jag har tänkt och funderat mycket kring hur jag ska förmedla detta men sedan kom jag fram till att jag vill skissa. Så jag började på en skiss och blev ganska nöjd men kände att jag ville ha något extra då jag har svårt att nöja mig. Så jag blandade flera tekniker vilket jag och min bildlärare sedan kom fram till att det inte var bra och därav valde jag att göra om hela arbetet. Ganska mycket slöseri med tid då jag lade ner 1 hel lektion för första skissen. Jag började med en ny och fortsättning kommer på hur det går.

Efter detta har jag identitet arbetet kvar samt att jag ska skriva om en konstnär. Det ser jag fram emot.

/Julia

Likes

Comments

Hej!
Under denna lektion har jag jobbat med sportarbetet hela lektionen. Jag är inprincip klar med min nya skiss har endast små detaljer kvar som jag fixar nästa gång. Jag blev faktiskt väldigt nöjd med skissen denna gången då den blev precis så jag hade tänkt. Jobbade självständigt denna lektionen. Tog någon paus ibland men jag är ändå nöjd att jag jobbade på för det är en lång lektion. Nästa vecka ska jag antagligen fortsätta med detaljerna så den blir klar och sen ska jag börja med nästa arbete, identitet. :)
Hejdå

Likes

Comments

Hej där!
Jag har börjat arbeta med temat sport och har som mål att skissa en häst som hoppar. Jag valde just tekniken skissa då jag känner att det är min starka sida. Som jag sa i tidigare inlägg gjorde jag en skiss som jag blev ganska nöjd med men kändes att något saknades, därav la jag till en annan teknik men Beata tyckte inte det var bra så jag gjorde om allting. Jag har precis börjat på min "nya" skiss. Jag lägger in bilder på lite inspirationskällor och sedan nästa vecka visar jag bilder på hur mitt arbete ser ut. Bilderna är lånade från Google och visst är dem underbara?? <3Jag valde just att ha en hoppande häst då jag rider och det är mitt största intresse här i livet så jag vill göra ett fint arbete som handlar om det.

Hejdå!!

Likes

Comments

Hej igen!
Så här blev bildmappen.
Det är absolut inte det bästa jag har skapat men den är samtidigt inte fruktansvärd. Jag fick lite panik och hade för mycket idéer i mitt huvud och hade svårt att kunna hålla mig till en. Jag gjorde flera olika mappar men detta var den jag tyckte mest om.
Eftersom ridning främst hoppning är mitt enda stora intresse så speglar mappen mig bra. Använde mig inte av någon speciellt svår teknik.
Nu i efterhand skulle jag kunna göra en bildmapp som jag skulle vara 100 x mer nöjd med och mycket finare i mina ögon samt bättre genomtänkt. Samtidigt lär man av misstag och har skapar möjligheter att förbättra sig till nästa gång. Det är ju en del av ämnet också, att förstå vad man är missnöjd med för att sedan kunna förbättra, göra om.
Nästa vecka är bilden inställd för vi ska på klassresa så det dröjer en extra vecka till nästa inlägg.

Kram :)

Likes

Comments

Det första temat vi kommer jobba med är Natur.
Jag har bestämt mig för att jag ska illustrera en bild på en fjäril.
Det var det första som kom upp i mitt huvud när jag fick reda på att vi ska arbeta med temat natur.
Dels för att fjärilar skapas i naturen och har en betydelse för andra levande varelser, och dels för att jag ser ett symboliskt samband.

För mig symboliserar fjärilar någon slags förändring. En förändring sker när den fula larven utvecklas till en vacker fjäril.
Men fjärilar kan inte utvecklas om det inte finns förutsättningar för den det vill säga : föda, sol, vatten mm.
Lite så tänker jag kring naturen och jorden. Just nu är inte naturen i sitt bästa skick, och den är påväg att bli ännu sämre då vi inte behandlar den rätt. Släpper ut för mycket farliga avgaser mm.
En fjäril behöver inte bara förändras till något fint utan det kan även bli förstörd och förändras till icke levande om tillvaron förstör. Precis som allt annat.
Vi måste vara försiktiga med naturen och (fjärilar) behandla dem rätt för att ska få en chans att överleva. Det påverkar oss mer än man kan tro, vi har ingen chans att överleva om jorden och natur fortsätter att förstöras.

Min tanke är att teckna en bild på två fjärilar. En vacker utstrålande fjäril som tar upp mycket plats och sprudlar med färg tackvare att omgivningen är fantastisk och ger den alla förutsättningar till att må bra. Och en liten fjäril i bakrunden som inte mår så bra och är grå, tack vare att tillvaron ser död ut.

Hoppas ni förstår hur jag menar och att ni gillar idén. Det var som sagt det jag kunde komma på
Nästa inlägg (torsdag) kommer det bilder på min skiss, samt en utförligare fösklarning.

Kram :D

Likes

Comments