Hej igen!
Så här blev bildmappen.
Det är absolut inte det bästa jag har skapat men den är samtidigt inte fruktansvärd. Jag fick lite panik och hade för mycket idéer i mitt huvud och hade svårt att kunna hålla mig till en. Jag gjorde flera olika mappar men detta var den jag tyckte mest om.
Eftersom ridning främst hoppning är mitt enda stora intresse så speglar mappen mig bra. Använde mig inte av någon speciellt svår teknik.
Nu i efterhand skulle jag kunna göra en bildmapp som jag skulle vara 100 x mer nöjd med och mycket finare i mina ögon samt bättre genomtänkt. Samtidigt lär man av misstag och har skapar möjligheter att förbättra sig till nästa gång. Det är ju en del av ämnet också, att förstå vad man är missnöjd med för att sedan kunna förbättra, göra om.
Nästa vecka är bilden inställd för vi ska på klassresa så det dröjer en extra vecka till nästa inlägg.

Kram :)

Likes

Comments

Det första temat vi kommer jobba med är Natur.
Jag har bestämt mig för att jag ska illustrera en bild på en fjäril.
Det var det första som kom upp i mitt huvud när jag fick reda på att vi ska arbeta med temat natur.
Dels för att fjärilar skapas i naturen och har en betydelse för andra levande varelser, och dels för att jag ser ett symboliskt samband.

För mig symboliserar fjärilar någon slags förändring. En förändring sker när den fula larven utvecklas till en vacker fjäril.
Men fjärilar kan inte utvecklas om det inte finns förutsättningar för den det vill säga : föda, sol, vatten mm.
Lite så tänker jag kring naturen och jorden. Just nu är inte naturen i sitt bästa skick, och den är påväg att bli ännu sämre då vi inte behandlar den rätt. Släpper ut för mycket farliga avgaser mm.
En fjäril behöver inte bara förändras till något fint utan det kan även bli förstörd och förändras till icke levande om tillvaron förstör. Precis som allt annat.
Vi måste vara försiktiga med naturen och (fjärilar) behandla dem rätt för att ska få en chans att överleva. Det påverkar oss mer än man kan tro, vi har ingen chans att överleva om jorden och natur fortsätter att förstöras.

Min tanke är att teckna en bild på två fjärilar. En vacker utstrålande fjäril som tar upp mycket plats och sprudlar med färg tackvare att omgivningen är fantastisk och ger den alla förutsättningar till att må bra. Och en liten fjäril i bakrunden som inte mår så bra och är grå, tack vare att tillvaron ser död ut.

Hoppas ni förstår hur jag menar och att ni gillar idén. Det var som sagt det jag kunde komma på
Nästa inlägg (torsdag) kommer det bilder på min skiss, samt en utförligare fösklarning.

Kram :D

Likes

Comments

Hejsan! Jag heter Julia Lundberg och går i klass 9A på Kapareskolan. Detta är min bildblogg. Här kommer jag dels skriva om vad jag gör på bildlektionerna och reflektera över mina bildprojekt samt andra funderingar kring ämnet. Den teknik som jag gillar mest att använda mig av är att teckning. Under denna termin kommer vi jobba med 3 olika teman : identitet, natur och sport.
Hoppas att ni kommer tycker det är roligt att läsa denna blogg och kanske själva bli inspirerade eller motiverade.

Kram :)

Likes

Comments