Vardag

Här sitter jag och är avundsjuk på den där Alicia och Klara som trängdes med tomater och gurkor en måndagsmorgon i juli. För att sedan bege sig ut på en promenad i vårt vackra Hälsingland och sedan med trötta ben slå sig ned i vardagsrummet. Medan Klara plinkade fram toner på pianot satt jag i soffan och klottrade i mitt skrivblock. Detta var drömmen och det var lika underbart som det låter och jag tänker bildbomba er här nedan. För vi hade en alltför bra dag för att inte föreviga den i bilder.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Efter den underbara lördagkvällen väntade en söndag i samma tempo (det tempo jag skulle kunna föreställa mig att en sengångare lever efter). Vi hade ingen brådska till någonting, enda planen var att ta sig till Delsbostämman någon gång under dagen. Så vi käkade god mat och fyllde upp saltgurksburken innan vi trampade iväg på våra cyklar.

Klara kämpade på med folkdräkten som inte var det behändigaste att cykla i, men efter vägen gjordes stopp för att smutta på det som burken med saltgurka hade att erbjuda.

Kolla på henne, hon ser ut att veta något som inte någon annan vet. Som att spat i en burk med saltgurka smakar precis som vin.

Väl på stämman hittade vi Frida och bredde plats åt våra rumpor på hennes filt.

Upptäckte ett band jag aldrig hade hört tidigare som heter Gjermund Larsen Trio och som nu spelas varm i mina högtalare här hemma. Helt klart värda att stå och huttra i regnet för.

Likes

Comments

Vardag

Jag kom hem och trodde jag hade varit med om allt det bästa redan den veckan: Coldplay med Alice och hälsa på min bästa vän och hennes kille. Men ibland är det bra att ha fel. För den veckan bara fortsatte och slutade inte förrän måndagkväll.

Det som hände var att Klara plockade upp mig en lördageftermiddag och vi packade bilen full med både onödig packning och två cyklar. Sedan följde vi den enformiga 84:an för att tillslut parkera intill detta hus och sedan spendera några underbara dagar här, alldeles ensamma och fria från måsten.

Vi åt god mat, spelade toppklassig musik med Frida och smuttade på vin i solnedgången. Vi levde lajf med andra ord.

Här framförs Blinka lilla stjärna med exakt samma inlevelse (och skärande toner) som ansiktet mitt uttrycker. Drömmen om att kunna spela fiol förblir än en dröm.

Klara försökte sig också på den ack så svåra melodin, det var trevligt att få använda sitt "skadeglädjeskratt" när även hon slant på tonerna och det lät som om någon diskade en tallrik. Men jag ska inte ta ifrån henne att stundtals så lät det faktiskt bra och ja säkerligen till och med bättre än mina försök.

Musik skänker i alla fall glädje, hur det än må låta.

Det blir ingen sommar utan ett kvällsdopp det vet vi ju alla. Och ja en blir nog ungefär lika glad av att bada i solnedgången som att lira musik med sina bästa vänner.

Här vågade vi inte riktigt stoppa ned fötterna i vattnet pga små små silvriga kryp som var lika stora som en rom och rörde sig i ilfart på vattenytan.

"Vi doppar huvudet från flottkanten!" Fråga mig inte vad de två tänkte, men gulliga var de när deras hårsvall knappt nuddade vattenytan.

Mina härliga vänner, fy sjutton vilken bra kväll vi hade!

Likes

Comments

Musik, Vardag

Jag hoppade, jag studsade, jag nästan flög. Jag var lycklig hela vägen ut i fingerspetsarna. "Lights will guide you home and ignite your bones, and I will try to fix you..." sjöng jag högst av alla på min läktare. Jag vara alldeles varm i bröstet av ljudvågorna som pulserade genom mina ådror, precis som förra gången Stadion 2012. Mitt blod kokade av lycka. Någon ton in i varje låt flög jag upp i ett glädje skutt och började sedan skrala med i texten och om det inte var någon text för tillfället hjälpte jag Jonny Buckland att plinka fram rätt toner på sin gitarr. Kanske irriterade jag någon, kanske skar sig mina toner i örat på personen framför, men jag kunde inte ha brytt mig mindre. I den stunden var det bara jag, lyckan och Coldplay som befann oss på Ullevi. Visserligen stod min kompis Alice tätt intill min vänsterarm och fick sig någon exalterad blick med jämna mellanrum, men annars existerade bara vi. Jag, Coldplay och den eufori vi skapade tillsammans.

Likes

Comments

Litteratur

Hallå där ute i sommarvärmen, eller kylan vilket det nu än må vara! Jag kommer här med ett tips till alla er som inte vet vad ni ska göra när regnet faller eller när solen gassar: läs en bok. Eller tja varför inte 25? Det är i alla fall min ambitiösa plan i sommar. Jag planerar, eller rättare sagt är i full gång med, att delta i Hudiksvalls biblioteks bokbingo. Ni ser instruktionerna och bingobrickan på bilderna nedan. Inlämningsdatum är 18 Augusti så ännu finns tiden att skrapa hem en eller annan bingorad. Superroligt intiativ tycker jag! Jag har aldrig "spelat" bokbingo tidigare som jag vet vissa gör redan i skolan. Det ska bli spännande att se om jag har tillräckligt med lästagg och disciplin för att få ihop en full bricka. Jag hoppas i alla fall det. Så nu har jag tipsat eventuella läsare här ute i cyberrymden, trevlig läsning som en säger så hörs vi väl nere i kommentarerna om någon tänker delta? Vore härligt att höra vad andra planerar att läsa eller hur långt de kommit på sin bingobricka.

Likes

Comments

"Där borta finns ett sken vid en horisont

och där ligger dina drömmar men för dig är det för långt

men jag tänker inte lägga mig på knä nått mer

ni kan kolla på min rygg när jag springer om er"

- Springer om er av Thomas Stenström

"Så förvänta er stora ting av mig,

det är Elvis och Einstein och jag,

ni kommer aldrig aldrig trampa mer på mig,

nej det är Elvis och Einstein, Moder Teresa och jag"

- Elvis, Einstein och jag av Thomas Stenström

Likes

Comments

Månadens guldkorn

Jag tänker ta tag i en inläggsserie jag gjorde tidigare innan jag svepte bloggen blank och började om. Den kallade jag för "månadens guldkorn" och tog en gång i månaden upp tre bra saker som hade hänt under föregående månaden. Allt från utflykter och konserter till inköp och insikter. Det var ett roligt sätt att kunna gå tillbaka och minnas bara det bästa av månaden som gått och gav mig en mycket mer positiv bild av vad jag faktiskt tog mig för. Så i början av Maj kommer det att dyka upp ett inlägg med titeln "Månadens guldkorn April 2017". Jag ser framemot att komma igång med det igen och håller tummarna att ni som läser också ska uppskatta det.

Likes

Comments

Jag testar mig fram. Försöker få någon ordning på hur jag vill ha det här på bloggen. Men mina åsikter skiftar med vädret. Ena dagen varmt, andra dagen kallt. Ena dagen en personlig blogg, andra dagen enbart-viktiga-ämnen blogg. Det är därför inläggen kommer i vågor. Egentligen borde jag bara acceptera det och låta min blogg vara en opålitlig sommardag där regn plötsligt faller från ingenstans för att sedan tätt följas av en regnbåge. Så vi bestämmer det nu, du och jag, vi två här tillsammans, att det är okej att vädret förändras och det är okej att mina inlägg gör det med. Och att när jag börjar bli petig med mina inlägg och tycka att någonting inte duger, ska jag gå tillbaka hit och läsa att det visst gör det. För att här är det ingen annan än jag som bestämmer. Så nu drar vi ett litet sträck här och kommer igång med att skriva blogginlägg igen. För det är ju förbannat roligt att skriva.

Likes

Comments

För er som läste mitt inlägg om att jag tycker att "Svenska skolan är en sexistisk mansgris" och funderar lite på var en då den här informationen och var börjar en? Då har jag ett tips på några serier på Svt. Selma (vars avsnitt inte är tillgängliga på svt längre, men går säkert att hitta någon annanstans), Fröken Frimans krig och Kvinnorna på Fröken Frimans krig. Dessa är väldigt bra alla tre, två serier baserad på verkligheten och en dokumentär. De är både roande och väldigt lärorika.

Dessutom har jag tips på ett väldigt bra twitterkonto, Kvinnohistoria, som lägger upp inlägg dagligen med kvinnohistoria relaterat till just datumet för dagen. Dessutom släpptes i dagarna en bok angående just detta ämne. Den heter En annan historia av Lina Thomsgård. Jag har ännu inte läst den, men planerar ett inköp av den boken när mitt bok-köp-stopp (som jag gett mig själv) tar ett uppehåll där vid bokrean i slutet av Februari. Nu hoppas jag att ni fått något bra tips var ni kan börja gotta ner er i den intressanta biten av historien som jag ser det som. Hoppas ni tycker att denna historia är lika inspirerande som jag. Vi kvinnor behöver dessa förebilder i tider som dessa, när det känns som om vi börjar snurra klockan bakåt i tiden istället för framåt. 

Likes

Comments