View tracker

Vardag

I lördags nådde julstämningen till Forsa. I sällskap med Mamma och Klara tog vi bilen dit för att andas in lite utav denna mysiga högtid.

Här på Handelsträdgården hölls den mysigaste julmarknaden jag har varit på i alla fall.

Efter att vi strosat klart på julmarknaden svängde vi förbi Ystergårn för att ta en fika.

Bentebent & Katjakaj. Emil & Alfred. Nalle Puh & Nasse. Undra när sagan om oss släpps?

Klara + Ystergårn= fina bilder.

Som sagt så är Ystergårn en väldigt fin byggnad och en kan ju inte åka därifrån utan att knäppa lite kort.

Kan vi inte bara diskutera denna bild på min helt underbara vän?

Här vill jag mest att ni ska ignorera min knepiga dans och enbart spana in dessa superfina fönster och andas ut för nu är min bildbomb över för denna gången.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vardag, Musik

2016-11-25 05.59 lämnade tåget perrongen och rullade mot huvudstaden. Där väntade både en konsert och lite shopping. Det följde tillslut både med badbomber från Lush och ett antal klädesplagg tillbaka hem. Jag lyckades däremot hålla mig i kragen när det kommer till min stora svaghet: böcker. Jag fick enbart med mig två stycken och den prestationen förtjänar jag en stor applåd för tycker jag.

På kvällen samma dag som vi åkte dit var det dags för konsert. Att ta sig till konserten blev lite spännande ett tag när vi gick fel nere i t-centralen och nästan klev på fel tåg. Tack vare att brorsan ifrågasatte mitt beslut om att springa på första bästa tåg som stod inne, hamnade vi inte i Farsta utan mycket riktigt i Globen.

Det var två förband innan anledningen till att vi befann oss inne på hovet klampade in med buller och bång. Det första hette Basement och lät rent ut sagt som om någon tappade massvis med disk i golvet. Lyssnar man däremot på dem på spotify så är de det bandet som låter mest melodiskt, vilket enbart tyder på att de har en hel del att jobba på. Min uppmärksamhet under hela deras kastrullkastande låg istället på ljusteknikern, vars ljusbord vi såg från våran plats. Hens jobb såg ut att vara rätt så jättekul måste jag säga.

Efter köksskramlet kom min höjdpunkt den kvällen, While she sleeps. Ett band jag inte hade hört talas om innan, jag lyssnade på någon låt inför kvällen för att höra vad för typ av musik de spelade bara. För mycket growl tänkte jag då. På plats tänkte jag: FYFAN VAD BRA. Lagom mycket "skrik" och jävligt skönt groove. Jag blev helt enkelt glatt överraskad och skulle gärna gå på en spelning med enbart dem. Här nedan är deras två bästa låtar (ps. introt på four walls är GULD och deras musik gör sig många gånger bättre live).

Huvudbandet som denna kvällen var Bring me the horizon var helt okej. Jag ville inte utrymma lokalen som när Basement spelade, men kände inte heller att jag verkligen ville se dem igen. Vissa låtar var bättre och vissa var sämre. De hade alldeles för mycket effekter på scenen, då menar jag den stora skärmen bakom dem på scenen som visade bilder/videos i princip hela spelningen igenom. Vissa gånger funkade det ju självklart bra och förhöjde kvaliteten på framträdandet, andra gånger var det bara för mycket krims krams kan jag tycka. Jag föredrar mer avskalade framträdanden där musiken och bandets kontakt med publiken får ta uppmärksamheten mot att effekterna har övertaget.

Med värkande rumpa och ben som skrek av längtan att få sträcka ut sig klagade jag inte över att konserten var över. Hovet måste ha de smalaste och obekvämaste läktarraderna i världen, när till och med jag tycker att det var trångt! Efter konsertens slut var det bara att virra sig tillbaka till stället vi bodde på för natten och sova några timmar, för att sedan avsluta den lite mer än ett dygn korta trippen med en intensiv shoppingdag. Vilken vissa uppskattade mer än andra.

Likes

Comments

View tracker

Tycker och tänker, Vardag

Jag har blivit frälst. Inte frälst som i Gud-kom-ner-från-sin-tron-i-himlen-och-uppenbarade-sig-för-mig-i-en-brinnande-buske dock. Jag har blivit frälst som i menskoppsfrälst. För fysjutton vilken bra uppfinning den där lilla silikonkoppen är!

Jag har aldrig känt mig så trygg med ett mensskydd som jag gjorde med menskoppen. Fattar ni hur mycket pengar jag spara på att inte behöva köpa nya mensskydd varje månad? Hur mycket miljön tackar mig för att jag återanvänder istället för att "använd-släng-köp nytt"? Hur jag slipper oroa mig över om det finns papperskorg på toaletten eller inte? Jag. Tackar. Dig. Som. Uppfann. Menskoppen.

Sen ska vi ju även tillägga att menskopp inte fungerar för alla, precis som tamponger eller bindor inte fungerar för vissa. Så en slant i månaden till oss livmoderbärare för att täcka summorna för att ni ska slippa sätta er på ett blodigt säte på bussen är väl inte för mycket begärt?

Likes

Comments

Litteratur, Vardag

Idag hade jag och Klara vårt första bokklubbsmöte tillsammans. Vi hade läst Egalias döttrar av Gerd Brantenberg. Trots att vår bokklubb är i glesaste laget fick vi en härlig diskussion med olika synvinklar på det hela. Jag kom till caféet där vi skulle ha mötet övertygad om att Klara hade älskat den här boken lika mycket som jag, men möttes av en skeptisk synvinkel jag inte hade förväntat mig. Jag blev uppmärksammad på brister i detaljer och logik, som jag i all min begeistring av att det var något annorlunda missade. Detta gjorde att jag i mitt efter-betyg sänkte en hel poäng. (Vi sätter ett betyg innan vi diskuterar och ytterligare ett efter). Så medelbetyget av denna bok blev tillslut 3,25/5.


Den här boken var bra och nytänkande, men fallerade lite på bland annat platta karaktärer. Vi hade båda reflekterat över att det är tråkigt att fastän det är kvinnan som ska speglas som överhuvudet så ges hon maskulina egenskaper och karaktärsdrag. Det feminina används fortfarande som någonting negativt. Visserligen var den här boken skriven för att påvisa patriarkatet vi lever i och det gjordes nog lättast genom att i princip bara "byta namn" på det överlägsna könet.


När det kommer till kritan så känner vi båda att detta är en bok vi kan rekommendera till alla män som fortfarande vägrar inse att vi lever i ett patriarkat och till er som är intresserade av samhällets strukturer. Jag fällde till och med en tår i slutet för jag blev så upprörd och stolt på samma gång. Fatta vad våra förfäder har gjort för oss, fatta vad kvinnorna i tidigare generationer har kämpat för att vi ska komma dit vi är idag. Det får vi inte glömma och inte slösa bort. Nästa bok vi ska läsa heter Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri. Denna gång ska även Evelina vara med, vilket blir verkligen apnajs! Har sådan läslust nu och är så taggad på bokklubbsmötet i December.

Här sitter Klara framför en randig vägg, redo att börja diskutera boken.

Likes

Comments

Vardag

Jag har fått sån himla julkänsla nu sen det snöade häromdagen. Letar lussekatter på affären, men de verkar tydligen inte vara lika hypade på julen som jag är. Får nöja mig med glögg och pepparkakor tillsvidare.

Det är faktiskt okej att lyssna på julmusik medan en dricker sitt te nu, för det är i alla fall vitt ute trots att det är veckor kvar till December.

Förlåt mamma, jag ska ta ner fötterna från köksbordet.

Likes

Comments

Vardag

Här är en selfie i alla hast utanför bibliotekets toaletter. Fick lite gjort på en uppsatts idag och var även iväg en sväng till gymmet.

Efter att jag varit på gymmet gjorde Frida mig sällskap på bibblan. Det blev dock mer prat än plugg så vi bestämde oss för att ge upp för dagen, uträtta lite ärenden och ta en fika istället. Ett med andra ord bra val.

Likes

Comments

På biblioteket kommer jag spendera mycket tid de närmsta veckorna. Slutspurten i kursen är kommen och varje vecka får jag tre nya uppgifter att bita i. Utöver det ska jag försöka hinna med både träning, jobb och ett iaf något aktivt socialliv. Nu ska jag förvånansvärt nog åka till skolan och sedan vidare till bibblan efter det. För det finns inget ställe jag pluggar mer effektivt än på biblioteket.

Här är två smarta vänner med näsan i kurslitteratur och tentor.

Likes

Comments

Litteratur

Det trillade återigen ner böcker i vår brevlåda och denna gång var det Egalias döttrar av Gerd Brantenberg och Under det rosa täcket av Nina Björk. 

Anledningen till att denna beställning ens gjordes (förutom att en aldrig kan få nog med böcker) var att jag och Klara har startat en bokklubb. Vi är otroligt många medlemmar, hela två stycken! Men det struntar vi i, för vi har pratat alldeles för länge om att vi vill vara med i en bokklubb och det inte blivit av pga känner inte tillräckligt många med bokintresse. Då är det bättre att starta en på bara oss två, som dessutom vill få ut ungefär samma sak av vår bokklubb. Förste man till rakning är Egalias döttrar. Är väldigt taggad på detta, längtar redan till vårt första bokklubbsmöte!

Likes

Comments

Vardag

Igår var en måndag som både kändes både effektiv och meningsfull. Den började med att gå på lektion klockan 08.00 och sedan lite plugg på bibblan inför det kommande provet med sällskap av Klara.

Vi lunchade på Jambo när vi tyckte att vi hade suttit med näsan i våra studier tillräckligt länge.

Senare på kvällen, 19.30 närmare bestämt, befann vi oss i en aula i Ljusdal med papper och penna i våra knän. Gudrun Schyman höll låda och jag kom självfallet inte därifrån utan att ha blivit en bok rikare, som dessutom var signerad!

Likes

Comments

Det känns som om jag inte gör något annat än att pluggar nuförtiden. Uppgifterna går omlott och jag hinner knappt räkna till fem innan en ny uppgift och en ny deadline dyker upp. Iofs är jag kanske inte den bästa på att utnyttja tiden effektivt och är i dessa sammanhang något av en tidsoptimist. Vilket slutar med att jag sitter där kvällen det ska in och sliter håret av mig. Idag har jag en deadline på en essä, på måndag ett prov och på torsdag till veckan en labbrapport. Ändå går jag bara i skolan två dagar i veckan, pluggar inte ens heltid. Allt jag vill göra just nu är egentligen bara att ta en öl med vännerna. Motivationen att plugga är för tillfället många vingslag bort.

Likes

Comments