Litteratur

Det trillade återigen ner böcker i vår brevlåda och denna gång var det Egalias döttrar av Gerd Brantenberg och Under det rosa täcket av Nina Björk. 

Anledningen till att denna beställning ens gjordes (förutom att en aldrig kan få nog med böcker) var att jag och Klara har startat en bokklubb. Vi är otroligt många medlemmar, hela två stycken! Men det struntar vi i, för vi har pratat alldeles för länge om att vi vill vara med i en bokklubb och det inte blivit av pga känner inte tillräckligt många med bokintresse. Då är det bättre att starta en på bara oss två, som dessutom vill få ut ungefär samma sak av vår bokklubb. Förste man till rakning är Egalias döttrar. Är väldigt taggad på detta, längtar redan till vårt första bokklubbsmöte!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

Igår var en måndag som både kändes både effektiv och meningsfull. Den började med att gå på lektion klockan 08.00 och sedan lite plugg på bibblan inför det kommande provet med sällskap av Klara.

Vi lunchade på Jambo när vi tyckte att vi hade suttit med näsan i våra studier tillräckligt länge.

Senare på kvällen, 19.30 närmare bestämt, befann vi oss i en aula i Ljusdal med papper och penna i våra knän. Gudrun Schyman höll låda och jag kom självfallet inte därifrån utan att ha blivit en bok rikare, som dessutom var signerad!

Likes

Comments

Litteratur

Det finns en annan blogg där jag och min Alice skriver om ett gemensamt intresse; böcker. Där har jag har skrivit en kort "recension" av Flora Wiströms debutroman Stanna. Det inlägget kan en ju läsa om en vill. Boken också för den delen, den var att rekommendera för att inte snöa in på detaljer allt för mycket. Du hittar blogginlägget HÄR

Likes

Comments

Vardag

Jo, som ni kan läsa i rubriken så har jag finurlat på en sak. Varje gång jag ska dra igång något slags "projekt" så ska jag alltid dra med mig någon på resan. Ska jag börja gymma lurar jag med mig någon att också börjar gymma. Sedan kanske det visar sig att våra mål och vår motivation är olika, vilket gör att i alla fall jag börjar sacka i det jag gör. Jag tänker antingen "ärsch, den personen ska ju inte träna idag och då behöver inte jag träna heller" eller "fy vad mycket den personen tränar, det har inte jag tid med. Detta kanske inte är något för mig". Denna uppenbarelse har fått mig att inse att jag kanske ska se till att göra saker mer självständigt. Visst kan jag fortfarande göra saker med folk, men jag ska inte enbart börja gymma för att jag lyckats få någon annan att göra det. Frågar jag om någon vill påbörja ett "projekt" med mig så ska jag ha bestämt mig att oavsett vad den här personen svarar så ska jag ändå göra det. Nu har jag relevant nog skaffat gymkort, visserligen har mamma också skaffat det på samma ställe, men jag tänker inte låta det faktum att hon ibland inte kan gå på vissa pass utesluta att jag går. Det är liksom det som är summan av kardemumman, jag ska göra det som är min plan och inte låta den förändras pågrund av någon annans förutsättningar.

Likes

Comments

Det känns som om jag inte gör något annat än att pluggar nuförtiden. Uppgifterna går omlott och jag hinner knappt räkna till fem innan en ny uppgift och en ny deadline dyker upp. Iofs är jag kanske inte den bästa på att utnyttja tiden effektivt och är i dessa sammanhang något av en tidsoptimist. Vilket slutar med att jag sitter där kvällen det ska in och sliter håret av mig. Idag har jag en deadline på en essä, på måndag ett prov och på torsdag till veckan en labbrapport. Ändå går jag bara i skolan två dagar i veckan, pluggar inte ens heltid. Allt jag vill göra just nu är egentligen bara att ta en öl med vännerna. Motivationen att plugga är för tillfället många vingslag bort.

Likes

Comments

Jorå, ibland bryter en ihop. Ibland beror det på att ens google-konto raderats och hela ens tenta som en kämpat med och en enbart skulle färdigställa försvinner. Så står en där med en deadline flåsandes i nacken och tårar som rinner ner för kinderna. Då är livet inte direkt på topp. Men även de tårarna slutar förr eller senare att rinna och även den tentan skriver för eller senare om sig. För det löser sig alltid, på ett eller annat sätt. Ibland är bara lösningen lite krångligare än en hade önskat. Och tar lite längre tid.

Likes

Comments

Litteratur

Idag spred sig ett leende på mina läppar när jag hämtade posten. Jag hade fått paket! Och fastän det var jag själv som hade beställt och betalat blev och blir jag lika glad varje gång. Jag vet inte exakt vad, men det är något exalterande över att paketet dyker upp där "alldeles av sig självt". Och att en får öppna det såklart!

I detta paket fanns i alla fall två böcker. Vilket typ är det bästa innehållet ever. Skivor är iofs rätt najs det också.

Först och främst så var en av böckerna Stanna av Flora Wiström. Vilken jag förhandsbeställde och har sedan dess väntat ivrigt på att den ska singla ner i brevlådan. Så nu ska jag bara skriva klart hemtentan och sedan, troligtvis på fredag, blir den en heldag med enbart Wiströms ord för mina näthinnor.

Bad feminist av Roxane Gay gosade tillsammans med Floras bok där mellan kartongväggarna och kolla bara hur vackra sidorna är! Jag är verkligen inte insatt i vad den handlar om och jag har aldrig läst något av Roxane Gay tidigare. Så det ska bli spännande att se vad det faktiskt står där mellan pärmarna.

Likes

Comments

Raderade inlägg. En tom canvas. En nystart. Nu. kör. vi.

Likes

Comments