Inte många veckor till julafton nu! Så tänkte skriva ett inlägg om lite saker jag önskar mig, vi kör igång på en gång.

Nummer ett är en Spooks jacka. En marinblå vilket jag tycker är väldigt snyggt! Tänker inte bara att jag ska önska mig jackan, vill gärna ha den broderad. Tanken är att framme på bröstet ska det stå Julia L eller nått sånt. På ryggen tänker jag att det ska stå ÅSEBO RS. Har bara en väst med trycket Åsebo. Skulle inte sitta helt fel att ha något att ha nu under vinterhalvåret! Tycker det skulle vart så snyggt med en Spooks jacka och det trycket!

Nummer två är ett dressyrschabrak från Equito. Tycker dom är väldigt fina och med tanke på att dressyren är ett stort mål för mig nästa år vill jag väldigt gärna ha ett såhär fint tävlingsschabrak. Jag har aldrig haft ett schabrak ifrån dom, men dom är sjukt snygga så varför inte önska sig ett??

Nummer tre är ett par senskydd. Svart ifrån veredus! Gillar dom för att dom är simpla men ändå galet snygga. Inte allt för mycket pimpigt, helt lagomt! Väldigt snygga helt enkelt. Har ett par liknande skydd men med fluff, skulle vara skönt att inte ha fluff när det är geggigt för då blir fluffet förstört.. Älskar verkligen modellen av dessa skydd, väldigt bra!

Nummer fyra är ett pannband ifrån PS of Sweden. Ett simpelt men sjukt snyggt. Väldigt glansigt! Farex och Fille är så fina i pannband som är silvriga och som glänser. Men självklart älskar jag även deras ”knapp” modell. Vet inte vad det kallas haha. Men det känns väldigt enkelt, smidigt liksom. Farex och Fille skulle vara så fina i ett, dom passar verkligen så bra i silvriga pannband!

Nummer fem är ett schabrak ifrån PS of Sweden. Ett vitt hoppschabrak som jag tycker är väldigt snyggt. Inte allt för plingit, lite simpelt liksom. Har inget schabrak ifrån PS, inte ett vitt tävlingsschabrak för den delen heller. Sjukt snyggt!

Nästa grej är ett stalltäcke från catago. Farex har väldigt liten bog så svårt att hitta täcken som passar honom. Men detta ser ut att sitta väldigt bra i bogen, och hur snyggt är det inte?? Så fint!! Älskar färgerna! Vill även ha ett till Fille, så ett i storlek 125 och ett i 135!

Nummer sex är en kavaj från Spooks. Jag gillar Spooks kavajerna för som är grymt sköna och snygga. Bra passform! Jag har en marinblå, men skulle behöva en svart. Jag tycker dom är värda priset också, inte alltför dyra. Absolut den skönaste kavajen jag haft på mig, tycker även dom är simpla vilket ni kanske förstått att jag gillar haha!

Nu var jag klar med detta inlägg, är väldigt trött så gjorde inlägget ganska fort. Hoppas ni gillar att läsa sånt här, ni får gärna skriva till mig om ni har något kul jag kan skriva om. Nu säger jag godnatt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dagen började med att jag hade huvudvärk, så ingen skola... Men det försvann på eftermiddagen så jag och mamma åkte till ridhuset med Fille och Walky. Walky är alltså mammas häst! Det var första dagen Fille skulle trava efter sin vila, vilket han skötte så himla bra! Han var lite spänd och rädd för en av kortsidorna, men annars väldigt duktig! Han har aldrig varit svår riden eller så, han gör de man säger åt honom att göra. Så kul att han är så lättlärd och positiv för jobb. Han gör framsteg för varje dag och nu börjar hårdträningen inför nästa år när han ska börja tävlas! Så taggad!!

Winnie kom även till ridhuset så jag kunde trimma lite, för på fredag har vi Lotta Björe träning!! Så taggad, men känner att det kommer bli svårt. Winnie är ju inte världens lättaste, men jag tror det kommer gå toppen bra. Men iallafall hon var väldigt fin! Gjorde inget speciellt. Kollade mest bara av vart jag hade henne. Galopperade dock rätt så mycket, försökte hitta en stabil form och att hon fortfarande galoppera på. Tränade även lite galoppombyten, vilket hon flyger upp i luften när man gör haha. Speciellt från vänster till höger galopp, det kan hon. Men höger till vänster är väldigt svårt för henne. Men hon försöker och har blivit bättre. Så kul att se hennes utveckling! När hon kom gick hon knappt att rida och nu har hon verkligen fått tillbaka glädjen! Innan var hon verkligen så arg och ville verkligen inte jobba. Nu blir hon ara gladare och gladare för varje pass som går!

Denna bild är från typ andra gången jag rider henne, syns kanske på hela henne att hon inte gillade det jag försökte med, rida...

Likes

Comments

Igår gjorde jag och Farex vår efterlängtade debut i MSVB. Han var fin i båda klasserna, alltså är jag väldigt nöjd!

LA var första klassen, gick in i den klassen bara för att värma upp lite skulle man kunna säga. Jag red en lugn och stadig runda. Dock slutade det med ett stort missförstånd, men helt klockren resten av banan. Vi slutade alltså på 4 fel, ett liten krasch i kombinationen. Han tog av lite för tidigt och jag hängde inte riktigt med så han kunde inte sträcka ut sig över första hindret i kombinationen som var en oxer. Därav 4 fel!

Men han var så fin, både på framridningen/framhoppningen och banan. Prövade faktiskt rida på ett bett jag använder i dressyren. Förut har jag ridit på ett Nova bett vilket han har varit lite stark och jag har känt att jag inte fått någon kontakt alls. Så nu red jag med ett vanligt tredelat vilket gick bättre. Så det ska jag fortsätta med. Men han var otroligt lydig inne på banan, både för skänkel och hand. Så himla nöjd med LA rundan!

Sen till höjdpunkten, MSVB! Så himla nöjd. Mellan LA och MSVB var det 3 timmars väntan, vilket gjorde att både han och jag var trötta. Men vi gjorde vårt bästa och han hoppade så grymt!! Dom tre första hindren var han helt klockren, så fin. Sen kommer vi till fyran där det var en kombination med en galet bred oxer ut. Vi kom in i lite dålig fart och då räckte han inte över, så vi petade bakbommen. Sen var det fem galoppsprång till ett räcke, vilket jag red 6 galoppsprång och då hade han ingen chans att hinna upp så han rev den. Sen sexan var toppen. Sen kommer vi till sjuan. En vattenmattan som han tyckte var väldigt obehaglig, så två stopp där. Vilket gör oss uteslutna. Men känslan var så bra! Tror han stannade för att han var trött och jag slutade rida helt.

Men galet nöjd över båda rundorna, han lyssnade på mig till 100%! Så fin, så nöjd och han kämpade på hela dagen. Nu är vi sjukt taggade inför Strömsholm den tionde december, då rider vi bara en MSVB och hoppas att både han och jag har energi och fixar en toppen runda!

Bild ifrån MSVB

Likes

Comments

Så himla bra repetition inför morgon dagen med Farex idag, en dressyrträning med Elin. Så himla bra, han var galet fin! Känns verkligen vilket slit jag lagt ner på honom. All min tid i sadeln, när jag verkligen jobbat på galoppen speciellt. Hans galopp börjar verkligen bli så galet bra, Elin säger att galoppen är riktigt fin nu. Det känns bra, dock hade jag inte klarat av det utan Elin. Hon har hjälpt mig så himla mycket, hon har gett mig tips som stärkt hans galopp och hela honom på bara några veckor.

Men iallafall, idag var det som sagt dressyrträning. Vi började med att bara trava fram lugnt och gjorde honom lite varm. Sen gjorde vi på det sättet att jag skulle rida in från långsidan, skänkelvikning in till medellinjen sen en volt. Alltså om vi gör skänkelvikningen för vänster skänkel lägger man volten åt vänster och för höger skänkel blir det volt åt höger. Det gjorde vi många gånger tills allt det satt. Efter den övningen gjorde vi nått nytt. Jag skulle rida i ett varv, ställa honom femton steg vänster, femton steg höger. Om jag ställer vänster skulle jag bredda vänsterhanden och ta förhållningar på den, samtidigt som min högerhand skulle leda ut mot väggen. Tvärsom i höger varv. Det gick verkligen bra, Farex försökte verkligen och han gick riktigt fint. Gjorde det i båda varven, sen var det vidare till galoppen. Började i höger, vi jobbade lika där. Ställa höger sen vänster. Han gjorde det så himla bra, högergaloppen är hans starka galopp. Han jobbade på rätt sätt, om ni förstår. Vänstergaloppen har han svårare med, men vet ni vad. Den börjar bli så himla bra! Han börjar ta större galoppsprång och har mer kraft. Jag fick kämpa mer med den galoppen, han sa emot lite. Inte för att vara dum utan för att han tycker det är jätte svårt. Men med all hjälp jag får av Elin kommer detta bli så himla bra.

Det är så tråkigt att det inte finns några dressyrtävlingar kvar, nu när allt känns så bra hade jag så gärna åkt och tävlat dressyr. Men nu ska vi fokusera på morgondagen! Är så himla taggad, Farex känns så fin och jag är så peppad. Vi kommer åka runt 13.00 imorgon, innan det ska jag packa och rida Fille. Så jag kommer gå upp 08.30. Red även Fille idag, lite tråkigt när han bara skrittas men nästa vecka är planen att börja trava! Så kul att sätta igång honom igen. Men nu måste jag iallafall sova, är så galet trött.

Likes

Comments

Planen är att göra en liten häst tag nu, svarar på lite frågor. Hittat dessa frågor på nätet, men nu kör vi igång.


1. Vilken är din favoritras?

Svar: Min favorit ras är nog connemara!


2. Vad heter din favorit häst?

Svar: Svår fråga, kan inte säga en. Men måste säga Farex och Fille!


3. Vad är ditt värsta minne?

Svar: Måste nog säga när Angola skadade sig (en häst jag hade på foder). Hon fick ett litet sår, men det satt på ett illa ställe. Vi hade tur så vi klarade oss utan elaka skador. Det var en sån lättnad!


4. Hoppning eller Dressyr?

Svar: Måste säga hoppning, men dressyren är galet kul också!


5. Gillar du att tävla?

Svar: Att tävla är det bästa som finns! haha


6. Vad är din mest minnes värda stund med en häst?

Svar: Måste säga att det var dagen innan Mio såldes, vi red ut och bara busade. Så jobbigt men det bästa jag gjort!


7. Vad är dina favorit hästar rädda för?

Svar: Farex är inte rädd för mycket, men lila blommor och träbroar haha. Fille är rädd för de mesta, typ allt haha!


8. Dina mål med dina hästar 2018?

Svar: Farex och Winnie vill jag rida SM i hoppning och Fille ungponny SM i dressyr!


9. Hur många hästar har du haft/foder?

Svar: Jag har haft 6 hästar tror jag haha!


10. Vad är det högsta du tävlat?

Svar: Jag har tävlat som högst LA+, men i helgen gör jag och Farex debut i MSVB!


Tänker faktiskt inte svara på nå mer nu, tänker att jag gör en del 2 någon gång. Om ni har några frågor kan ni skriva dom här eller till mig på instagram! Nu ska jag sova, godnatt.


Likes

Comments

Nu börjar mycket falla på plats med Winnie. Idag var det hoppträning för hennes del! Hon var verkligen så fin och allt börjar kännas super bra.

Framridningen var iallafall bra för Winnie. På ena kortsidan var det 4 travbommar, sen skulle man fatta galopp och rida ner till andra kortsidan. Där red man en volt över en galoppbom. Hon kändes bra, hon gjorde som jag sa och var verkligen samarbetsvillig. Sen vart det lite hinder, började med att rida över ett litet hinder i trav som stog på diagonalen och sen vidare till en studsserie på kortsidan. Det kändes riktigt bra! Exakt samma sak fast med en oxer vart det sen, nästan lika fin där. Dock vart det hennes svåra varv, så hon trängde in lite men efter några gånger fixade vi de. Vidare till bana, fick rida en liten bana först. Bara hitta flyt och en bra galopp. Super fin, hon var så lugn och hittade ett stöd i munnen. Sen vart den lite högre, vilket hon gjorde typ exakt lika bra. Det vart lite svårare då hon var trött, hon orkade inte riktigt hålla ihop galoppen efter ett hinder, så jag la en volt och samlade ihop galoppen. Men hon hoppade fantastiska språng!

Vi fokuserar VÄLDIGT mycket just nu på att hitta lugnet, det är sjukt svårt att rida Winnie men allt börjar kännas så bra nu! För mig är iallafall det viktigaste inom hoppningen att hon är avslappnad och kan vänta på mig innan hindret. Så tränar just nu på att hon ska vänta på mig och slappna av lite. Hon är väldigt avslappnad för de mesta, vilket är skönt! Men det är fortfarande lite svårt för henne att vänta på mig, hon brukar ibland dra till med nått litet studs innan hindret och så kan hon dra iväg lite. Men kan säga att det börjar bli så bra, hon börjar ta det lugnt och andas mellan hindrena. Hon är rolig att jobba med varje dag, så kuuuul! Men iallafall finns tyvärr inga mer tävlingar för henne, vi ska träna stenhårt under vintern så är vi tillbaka starkare än någonsin. Hoppas på lite fina resultat nästa år, klagar inte på dom iår, men lite nollor skulle inte sitta fel!

Likes

Comments

Red Fille för första gången på 4 veckor idag, så himla skönt att äntligen få komma igång igen! Men eftersom han vilat såpass länge så vart det bara nått varv i skritt. Ville bara få honom avslappnad, vilket han verkligen var! Så himla duktig, min lilla bäbis.

Farex hade vilodag idag, eller ja hans vilodagar betyder en skrittur. Tog mig ut en lite sväng i skogen, klockan sex och kolsvart. Var lite läskigt, med tanke på att jag bara hade en liten lampa... Men skogen är ju alltid lite läskig, man vet ju aldrig om de står nå djur och kollar. Speciellt när de är mörkt. Då kommer det djur hit och dit utan att man märker dom i förväg. Tror dock Farex var räddare än mig, töntponny haha. Vart väääldigt bråttom när vi kom in i skogen för Farex, han tänkte säkert att någon skulle komma och äta upp honom haha... Men det var en mysig tur, tog väll typ 25-30 min.

Har inget mer att skriva om, var en väldigt kall men super mysig kväll i stallet. Älskar verkligen stallet, finns inget bättre.

Likes

Comments

Nytt täcke till Farex idag, hans gamla vintertäcke satt inte nå bra. Halsen satt inte kvar, men det nya är helt suveränt. Vi köpte det för ca 600kr, helt klart värt pengarna. Det sitter så bra på Farex, vi har inte hittat nått täcke som sitter bra på honom, men äntligen hittade vi ett. Sjukt snyggt också, jag är jätte nöjd!

Planen var att rida ut idag,men jag har inte mått super bra dom senaste dagarna. Har varit hängig, mått illa och haft huvudvärk. Så jag longerade istället. Först idag insåg vilket jobb jag gjort, måste bara ge mig lite cred. Att det till och med börjar synas från marken gör mig så galet stolt, övervägde mg och Farex. Att jag lagt ner så galet mycket tid och att Farex verkligen kämpat hela tiden. Hade lite inspänningar, inge spänt utan mest som ett stöd. Han gick super fint, fixade galoppen super, den börjar bli så rund och bra nu. Han blir bara starkare och starkare. Traven är så fin, han har verkligen ett bra steg. Han rör sig super fint, det har min dressyrtränare sagt också. Så kul att få höra orden att man har en toppenfin ponny, många har verkligen tvekat på honom. Jag har ALLTID trott på honom, men kanske inte att han faktiskt kommer kunna bli en bra dressyrponny. Så kul att jobba med honom nu, dressyren funkar så bra och lika så hoppningen. Nu är vi mer än taggade inför nästa helg, LA MSVB i Heby. Håll tummarna för oss då!

Igår duschade jag Fille, idag pysslade jag om honom. Han står även inne inatt, vanligtvis står han och en inhyrd på lösdrift. Men inatt fick dom komma in, vilket Fille är väldigt tacksam över. Han brukar alltid lägga sig ner och ta en tupplur, trött ponny haha. Skönt att ha möjlighet att ta in dom om de behövs. Finfina Fille, så glad över honom! Längtar tills nästa år, målet ska vi nu börja träna hårt för. Gud vad kul det är att se utveckling, han utvecklas för varje dag, hoppas det fortsätter så nu efter vilan!

Likes

Comments

Nu tänkte jag berätta om min och Farex tid tillsammans. Den har varit otroligt tuff, men nu är jag så glad att jag inte gav upp när det var som värst. Lägger inte lite bilder först! Första bilderna är från början av vår tid.

Allt började med att jag sålde min andra C ponny som jag inte passade med. Jag letade efter en C- eller D ponny, men ögonen fastnade för Farex. Han stog 8-9 timmar bort, vi åkte ner 2 dagar och prövade honom vilket gick bra den dagen jag kunde rida..

Dag 1

Planen var att åka till ridhuset och hoppa. Men ingen vet riktigt vad som hände i Farex huvud den dagen... Han brukade kunna krångla lite med lastningen, men den dagen gick det inte. Vi höll på i typ 2 timmar, klockan var runt 9 på kvällen så det var ingen idé att fortsätta. Men jag glömde den dagen och tänkte positivt till dag 2.

Dag 2

Egentligen var planen att rida ut, men eftersom jag inte hoppade honom dagen innan åkte vi till ridhuset. Han gick in i transporten och jag var överlycklig över att jag äntligen skulle få pröva hoppa honom. Jag kan säga att jag var inte på samma nivå som jag är idag, men det gick förvånansvärt bra. Vi hoppade lite bana och i slutet tog vi ett högre språng, runt 110cm. Väldigt högt för mig då haha, inte riktigt lika högt längre. Men jag kan säga att jag var helt mållös, jag skulle ha honom. Hade bestämt mig redan, vare sig han gick att lasta eller ej.

Några veckor efter anländer han, min alldeles egna Farex. Han gör inte bästa intrycket egentligen, han ställer sig och håller på att välta över bakbommen. Vill inte ens tänka hur illa det hade kunnat gå om vi inte fått upp bommen. Men där började iallafall vår resa.

Dom tre första passen gick bra, jag red mest bara runt. Kunde inte så mycket, hade haft Mio innan som jag höll på att lära mig saker på. Men iallafall, Farex var galet snäll. Han gjorde inget. Men fjärde passet som blev vår första uteritt tillsammans gick verkligen inte lika bra. Jag och min bästa vän red ut, jag på Farex och Ebba på Mio. Vi valde att hålla oss på en åker. Det gick verkligen så himla bra, tills galoppen... Där drar han till med ett rejält bocksprång, jag flyger av och Farex sticker. Jag fick PANIK, jag skrek och var skit ledsen. Vi red precis bredvid en järnväg och om han sprang hem skulle han över en väg där folk kör som galningar. Ni ska bara veta hur rädd jag var. Det var hemskt... Men det löste sig, jag tog Mio från Ebba (haha ja jag lämnade Ebba på åkern) och galopperade hem. Det var två galet snälla ungdomar som åkte efter honom, han sprang hem och de gjorde Mio med mig också. Väl hemma hoppade jag av Mio, fångade Farex och då red jag Farex mer, för att inte avsluta som med en avramling. Efter det gick han inte att rida, han bockade bara jag började trava och jag vart livrädd. Det är svårt att kämpa mot sin rädsla, jag red inte på ca 1-2 månader. I slutet av den perioden skrittade jag runt. Tills en dag när jag bestämde mig att jag inte kan sitta och vara rädd, för isåfall måste jag göra mig av med honom. Det ville jag verkligen inte för under tiden jag inte kunde rida tränade jag mycket annat, vi fick ett sånt band att det fanns inte på världskartan att sälja. Jag tog mig upp och började kämpa mot min rädsla. Jag började med att skritta, red väldigt mycket övningar som gjorde att han skulle lyssna på mig, bommar och en massa volter, övergångar mm. Allt fortsatte till trav och till sist galopp. Jag började med att bara galoppera nått steg, sen tillslut vart det ett varv. När allt detta var över, jag galopperade och var nästintill inte rädd alls. Så vågade jag mig på att hoppa, vi hoppade små hinder, absolut inga stora. Allt gick verkligen så bra, efter denna rejäla motgång går allt framåt.

Tänk er att detta var ungefär ett och ett halvt år sen, nu är vi redo för MVSB, vi red ihop 28,2 i stilpoäng och fick 9,6 på kommunikation?! Farex har bevisat för mig att inget är omöjligt, sätt upp mål och kämpa för dom, jag har uppnått mitt mål. Jag ska rida MSV nästa helg, trodde inte det när jag var i perioden jag var LIVRÄDD. Jag började iallafall efter detta att rida LD, vi debuterade med bara nollor dom första tävlingarna. På vår tredje tävling debuterade vi LB, med en nolla. Sen red jag lite LB-LB+ vilket gick bra, peten förföljde oss lite, men det spelade ingen roll för mig. Tror det var runt vår femtonde start tillsammans debuterade vi LA med endast 4 fel. Jag var så sjukt glad! Det tog så lång tid att sätta första nollan. Exakt samma dag fast ett år senare satt jag nollan i LA, samma tävlingsplats och allt. Efter det tog det sin lilla tid att få andra nollan, men det fixade vi. Nu ska vi rida MSVB och vi hoppas på en toppen runda. Kommer ej bry mig om resultaten, utan jag kommer bry mig om känslan. Efter alltid varit med om är jag glad att vi tagit varandra så långt. Planen är nu att bara ha kul och försöka rida SM nästa år. Jag kommer trots allt växa ur honom, jag kommer sälja honom inom 1-2 år. Hoppas jag kommer få roliga minnen med bra rundor i dom absolut största klasserna. Kommer vara evigt tacksam över att Farex fick mig att kämpa, jag slutade inte kämpa och nu är vi en lång bit på vägen mot våra nya mål.

Älskade ponny, kommer aldrig kunna tacka honom nog! Jag har säkert missat en hel del i allt detta, men jag är nästan lite tårögd över att ens tänka vilken ponny jag faktiskt äger. Han är helt AMAZING. Hoppas ni tagit er tiden att läsa detta inlägg, jag har kämpat så länge med honom, nu börjar allt slit löna sig. Och till er, ge aldrig upp. Jag är så glad att jag fortsatte kämpa, hade det inte vart för Farex hade jag inte varit där jag är idag. Så otroligt tacksam!

Likes

Comments

Igår (onsdag) var det hoppträning dag två. Inte för samma tränare eller samma ponny. Igår var det med Farex. En så himla bra och nyttig träning!

I början travade och galopperade vi bommar. Första övningen över bommarna var att rida på en volt med 6 bommar på ena halvan. Över den fjärde bommen skulle man fatta galopp, alltså travade vi över 3 innan. I höger varv gjorde Farex det super bra, lyssnade så bra på skänkel och hand. Men i vänster som är hans svåra galopp var det svårare, han blir väldigt stum. Han lyssnade inte för skänkel alls, men mot slutet vart det så mycket bättre! Sen galopperade vi allt i båda varv, där var han riktigt fin. Sen la dom upp till små hinder på samma slags volt, vi gjorde samma sak som bommarna. Han lyssnade så bra, både fram och tillbaka. Han börjar bli så fin, så kul! Efter detta började det svåraste haha, låter väldigt enkelt men det var galet svårt. Vi skulle göra en egen bana, min tränare är som hon är så man ska rida tills hon säger stopp haha. Så fick lov att improvisera ganska mycket. Sen ville hon att jag skulle hoppa mer i vänstervarv med tanke på att det är hans svåra varv. Farex var väldigt trött då uppvärmningen var väldigt tuff för honom, men tyckte att det gick super bra i slutet, han lyssnade jätte bra och gjorde sitt bästa. Jätte kul! Jag får så mycket tips och han blir så mycket bättre för varje dag. Jag är så tacksam över min fantastiska tränare, hon hjälper mig så mycket och är helt fantastisk!

Idag var det dressyrträning faktiskt, jag mådde inte super bra men kan säga att Farex var galet fin ändå! Så himla glad över min fantastiska dressyrtränare också. Allt börjar sitta nu och allt känns SÅ himla bra. Nu är jag så motiverad för dressyrtävling, precis nu ska jag faktiskt in och kolla TDB om det finns någon dressyr ganska nära. Hoppas verkligen de! Hoppas isåfall på lite bättre %, vad tror ni? Kanske 60% iallafall?

Likes

Comments