Header

Allt började år 2010 då jag och min äldre syster hade sålt vår shettis Helix för att köpa en ponny som vi kunde lära oss på. Vi provred och lånade hem en del ponnys i olika storlekar men ingen kändes helt rätt tills en kväll då vi hittar en annons på hästnet om en brun 14 årig c-ponny som både hade tävlat fälltävlan och hoppning och det var de jag och min syster var ute efter så mamma ringde samma kväll och frågade ifall vi fick komma. Några dagar därefter så åkte vi till den lille bruna ponnyn och provred jag kan ju säga att det inte gick så bra jag själv var 10 år och hade inte så mycket muskler eller längden för att rida den ponnyn så hon drog iväg med mig och jag kunde nästan inte styra varken framför hinder, ingen stopp knapp fanns på henne heller. Det gick ungefär lika bra för min syster. Men envisa som vi var skulle vi ha den ponnyn och det slutade med att vi köpte henne. Jag kommer ihåg dagen vi skulle hämta henne det var jag, min syster, pappa och min farbror som skulle köra hem sket ponnyn. När jag kommer dit så står hon i en utebox längst bort i hörnet med ett svart lila fleecetäcke på sig. När vi skulle lasta på henne så tog det runt 1-2 timmar och vi fick så mycket grejer med till henne.

Vår förta riktiga tävlings ponny var Lady<3

Lady var en brun tysk ridponny på 139.9 cm alltså en c-ponny född 1996. Hon hade okända förädlar och ras därav tysk ridponny. När vi köpte henne så var hon 14 år och väl igång.

Lady var en sprallig, galen, kärleksfull ponny men mycket hjärta. Hon ville alltid en väl. Början av åren så var försökte vi bara att rida henne och få kontroll över henne då hon var stark och kunde lätt dra iväg med oss. Men såklart så gjorde vi mycket roliga grejer också så som rida på åkrarna, och hoppa över diken m.m. runt år 2011-2012 så flyttade vi Lady till en annan går då vi kände att vi inte fick ut de vi ville så vi flyttade till ett tävling stall där vi hopptränade mycket och försökte komma ut på tävlingar. Men det dröjde inte länge tills Lady började vägra framför hinder och ställa sig upp när vi skulle rida ut så vi tog oss till veterinär och det slutade med att hon hade kotledsinflamation så hon behandlades och veterinären sa sedan att det bara var ut och börja tävla sen. Så vi fortsatte vårt äventyr med att ut på tävlingar och träningar fram till slutet av 2012 då vi flyttade tillbaka till det första stället vi stod på då tävlingstallet låg en bra bit från där vi bodde.

Vi stod där men en utav mina bästa vänner som också hade en äldre c-ponny, Jag och hon gjorde sjukt roliga grejer på hästarna då vi hade världen mest snällaste hästar som existerat. Fram till början av 2014 så fick vi åka fram och tillbaka till veterinären då Lady började visa samma symtom som innan och detta ledde till fler kotledsinflamationer och även påbörjad av spatt och artros så Ladys hoppdagar var över så jag och min syster tänkte att vi skulle försöka satsa på dresyren istället då vi aldrig skulle ha tanken att sälja Lady för att hitta en häst att hoppa på. Vi försökte hitta ett sätt att låta Lady få arbeta för de älskade hon. Fram till början av sommaren 2014 tänkte vi låna ut Lady fast aldrig sälja så de kom en dag då en liten tjej skulle testa rida henne och hon hade varit frisk i ett bra tag men dagen efter tjejen hade provridit pytte lite så var hon halt igen från ingen stans så vi fick åka till veterinären och börja ta reda på vad de är nu och de visade sig att hon hade fått ännu en kotledsinflamation, och då sa veterinären att dom inte skulle kunna göra något mer för henne då hon hela tiden återigen får tillbaka den hur lugnt hon en tar de men han märkte hur chockade och ledsna både jag och min syster blev så han gav Lady och oss en sista sommar och sen skulle hon bli utdömd, så sista mirakel kuren fick hon innan sommaren 2014 så att hon inflammationen skulle försvinna. Det var så overkligt på väggen hem från veterinären då ingen av oss hade förväntat de här. När vi kom tillbaka till stallet så släppte vi lös Lady så hon fick gå runt i stallet och äta ur alla hästarnas höpåsar. Under sommaren 2014 så red vi bara ut och gjorde de Lady älskade och det var att vara i skogen och galoppera vi tog även massor av foton den sommaren, vi satt på dom i sommarhagen och bara njöt av den sista sommarn vi skulle ha med henne. Jag och min bästis cyklade alltid ut på sommars tidigt för att rida ut tillsammans och putsa grejer och umgås med hästarna. Lady och min kompis häst Spidie älskade också varandra.

Tillslut kom dagen då Lady skulle få avlivas och få vandra vidare, det var den 3 oktober 2014. Jag minns det som om det vore igår jag och min syster stannade hemma ifrån skolan för att spendera dom sista timmarna vi hade kvar med Lady, vi pussade henne, gav henne mängder av sötsaker och kärlek. Den dagen har nog varit den jobbigaste i hela mitt liv då inte bara min häst dog utan att en av min allra bästa vänner som jag har känt i över 4 år skulle lämna mig för gott och tanken när jag stod där och pysslade om henne var overkliga som att under varje dag i 4 år tid att inte helt plötsligt få komma ut i stallet och ropa ditt namn i hagen för sen se ditt huvud nicka tillbaka fanns inte i min värld. Även om jag visste att den här dagen skulle komma så ville jag inte tro på de. Tillslut fick jag mamma och min syster åka hem och bara vänta på beskedet att Lady hade somnat in för gott. Vi var inte med utan min pappa var för jag tror inte jag som 14 åring hade klarat se någon med hjälp av en spruta ta min bästa väns liv ifrån mig.

Lady var den mest lojala vän man kan ha, hon var alltid glad och ville alltid oavsett vad ge mig och min syster det bästa. Under alla år som vi lärde oss att rida från att inte typ kunna sitt rakt från skritt till att lära sig allt tack vare en under bar själ.

Jag kommer aldrig glömma den själen och det är därför jag skrivet detta inlägget för idag är det exakt 3 år sedan hon gick bort och det är så overklig för det känns som om de vore som igår hon gnäggade till mig från hagen eller när jag och min kompis försökte göra en uppvisning på hästarna där vi står på deras ryggar och går över till varandras hästar allt är så overkligt men jag är glad att Lady slipper ha ont längre och att hon får springa vilt på dom gröna ängarna med min kompis häst Spidie som fick tas bort för 1 år sedan så dom två bästisarna fick återförenas och äntligen ha kul igen.

Som rubriken lyder vi fick låna en ängel men hon fick tyvärr hitta hem igen.

Jag saknar dig Paydy min prinsess häst som uppfyllde allt man bara kan drömma om och hoppas att du vakar över mig och tillbringar din tid med att vara lycklig.

Vi kommer tillslut ses igen min ängel då springe vi tillsammans igen<3

Dom första åren med Lady

2010-2013

Veterinär besök :(

De sista året 2014 med Lady

Allra sista bilder 3 oktober<3

Spidie och Lady

Hoppas du sover gott mitt hjärta <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

För fyra år sedan så fick min mamma en ide om att köpa en unghäst, hon ville ha en egen häst att utbilda från grunden och efter mycket letande och hjälp av andra hittade vi ett två årigt sto vid namn Shainy Lacoste men som vi endast nu kallar Shainy.

Shainy är ett 6 årigt sto som är född 2011 och är ett swb (Svenskt varmblod) och är 166 cm. Hon är efter Fetcher N och Heart of Valentine XX. När mamma köpte Shainy för fyra år sedan så var Shainy rätt spinkig och lite, endast ca 155 cm. Så mamma började att markarbeta henne med tömkörning och NH träning. Shainy är en väldigt bestämd dam som inte gillar att behandlas som osynlig. Man kan alltid märka på henne när hon blir irriterad och tycker att hon får för lite uppmärksamhet, då sparkar hon med höger bakben på marken så hon hörs.

Shainy har inte alltid varit enkel. När hon var runt tre år så började min mamma med hjälpa av min pappa sitta upp på Shainys rygg, det gick hur bra som helst tills några dagar efter då mamma skulle göra de igen och det blåste ute så ridhuset lät rätt mycket och det slutade med att Shainy bockade av mamma så hon fick ont och kunde då inte ta sig upp på henne igen. Efter detta så flög varje människa av henne som hoppade upp. Efter alla olika människor hade åkt av så kände mamma att dom inte skulle klara av att rida in henne själv då vi inte hade så värst mycket unghäst vana. Vi skickade iväg henne till en tjej som red in henne och det gick bra men som vanligt bockade Shainy av henne med. Sedan fick Shainy komma hem igen och fick en liten sommarvila och när det var dags att sättas igång att rida igen så gjorde hon som innan hon blev inriden, hon bara kastade av dom igen. Så efter ett par månader med försök att rida henne så fick vi hjälp av en annan person som fick till de med ridningen. Sedan stod hon hemma ett tag. Till slut lånade vi ut henne till en tjej som nu har hopptränat och tävlat henne inom hoppning ett par månader. Efter fyra år med kämpade att sitta kvar så är hon nu en sån underbar häst att rida och hoppar som en gud.

Shainy 2-5 år

Shainy 6 år

Likes

Comments

När jag var elva år så fick jag en helt egen hund efter 2 år tjatande att jag ville ha en. Under dessa två åren sparade jag ihop mina pengar som jag hittade, önskade mig i julklapp eller födelsedagspresent. Vi hade redan två stycken hundar när jag ville ha en egen, dom andra hundarna var en engelsk cockerspaniel och en jakt hund. Men efter 2 så skulle jag äntligen få en egen hund men jag visste inte om de för mamma och pappa lurade mig att vi skulle åka till mormor och morfar men dom tog mig till massor av hundvalpar som dom redan hade tittat på. De fanns kanske 5-7 hundvalpar och till först visste jag inte riktigt hur jag skulle välja, men mamma försökte övertala mig att ta hennes favorit men jag ville ta den lille hundvalpen som satt i ett litet hörn med neråt öron till skillnad från hennes syskons öron som stod rakt upp. Den valpen ville jag skulle bli min och de fick hon bli.

Jag fick vänta några veckor innan hon var leverans kvar så då hade jag tid att förbereda namn, sovplats, massor av godis och leksaker. Namnet på min första hund blev Sessan som är en liten förkortning av Princess då de skulle bli lite svårt att uttala varje gång.

Sessan är född den 29 september 2011 och är en blandras mellan papillon, shih tzu och fyller snart 6 år. Hon är den mest social, spralliga och knäppa lilla hund som får alla att skratta. När jag köpte Sessan ville jag ha henne till en badhund och en agility hund men det visade sig senare att hon hatar att bada och agility karriären gick inte så långt.

Lite foton under åren därav lite dålig kvalité på vissa❤

Vi har även en till hund som heter Stina, hon är en 10 årig blandras mellan drever och tax och hon användes till jakt när hon var yngre. Stina är nog den mest sociala, glada och klängig knä hund som tror att hon är liten som en chiuaua men har ett hjärta av guld.

Stina köpte min pappa runt 2011 för att använda henne som en jakthund. Stina brinner för jakten då hon älskar att hänga med pappa, men under de senaste 1-2 åren har hon fått pensioneras då hon börjar bli till åren och hon fick bli opererad för 1 år sedan pågrund av att hennes livmoder var inflammerad och detta var på liv eller död. Så nu förtiden får hon gå lös på gården och skrutta som hon vill och bara drömma om att jaga igen ❤

Likes

Comments

Jag äger en häst vid namn Numberone Skovly men som kallas Skrållan. Hon är en D ponny som är 10 år på 145 cm, Skrållan är imp från Danmark och sedan stått på ett par ställen innan hon kom till oss. Hon stod på ett ställe med sin helsyster som heter Numbertwo Skovly och dom stod på en ridskola tillsammans men Skrållan klarade inte av stressen och de blev lite för mycket spring med olika ryttare så hon såldes där vidare till personen vi köpte henne av.

Skrållan köpte jag och min äldre syster tillsammans år 2015 runt april för att vi ville ha en ny häst efter att vi fick ta bort våran älskade C ponny Lady den 3 oktober, hon skulle fyllt 19 år (mer information om Lady kommer). Vi hade letat länge efter en D ponny då en storhäst skulle bli för stor för mig och jag skulle inte klara av en storhäst. När vi åkte och tittade på Skrållan för första gången så var hon inte så vacker men det såg jag inte, för att jag klickade direkt med henne och kände att hon var den rätta. Ingen fattade att både jag och min syster ville ha henne då hon inte var direkt snygg och att det gick bokstavligt talat skit på provridningen då jag inte ens kunde rida lätt på henne och galoppen ska vi inte ens prata om.

Men den 15 april 2015 blev Numerone Skovly vår och fick flytta hem och inviga våran ny gård men mammas storhäst Shainy. Det har inte alltid varit lätt med Skrållan då de tog över 1 vecka att ens kunna trava med henne då man inte kunde hitta takten. Slit och tårar har man gått igenom mycket med henne och även då sorgen efter Lady fortfarande fanns kvar. Som en 14 årig tjej med en häst på 8 år som endast hade blivit riden på i ett år var det inte lätt men jag fortsatte kämpa även ifall de var svårt. Runt år 2016 fick jag köpa av Skrållan av min syster då hon gick över till storhäst. Det har varit mycket motgångar då vi har försökt hitta rätt tränare för oss och mycket träning gällde uteritter, skogsritter, transportträning och även att vi ska hitta samspelet i hoppning så har vi äntligen över 2 år tid kämpat oss till att vara där vi är idag och den ponnyn kommer jag aldrig sälja även om jag inte får tävla henne om ett par år, för jag känner att hon inte ska behöva flytta till ännu ett hem till eftersom hon är en väldigt stressad individ.

Ni kommer nog få läsa mycket om mig och Skrållan. Även om hur de går på tävlingar och träning. Nu blev det nog rätt mycket skrivet men det här är inget om man ska berätta om mig och Skrållan under 2 hela år.

Puss😘

Första året med Skrållan❤

Senaste året❤

Nu är Skrållan ett av de finaste jag har❤

Likes

Comments

Nu efter ett par dagar med bloggandet tänkte jag berätta lite om mig själv och vad jag gör på vardagarna. Jag är en 17 årig tjej vid namn Julia som är väldigt sprallig/ibland hyper och är född, uppvuxen i Trollhättan men bor numera i en liten håla utanför Vänersborg. Jag bor på en gård med mina föräldrar, tre syskon och alla våra djur.

Jag går även i andra året på gymnasiet på Drottning Blanka och jag läser samhäll med inrikting beteendevetenskap. Efter skolan brukar jag titta på serier och umgås med mina djur. Jag är en väldigt tävlingsinriktad person som älskar att ut och tävla med min ponny Skrållan och att umgås med de andra djuren.

Ett tag framöver kommer jag nu varje dag uppdatera er om mina djur.

Puss😘

Likes

Comments

Hej min helg har inte varit så jävla kul då den har innehållit mycket skräpmat, arbete och ingen ridning plus en jävla försylning på detta passar ju bra. Men början av helgen startade bra då vår/mammas storhäst Shainy kom hem från ha varit utlånad på foder i över ett halvår, så nu har vi fyra hästar på gården igen. Lördagen fortsatte sedan med lite bygg med ute boxar till vår två små hästar. Efter detta blev de lite em hästhoppning på tvn och skräpmat.

Idag har de varit en lat dag då jag inte gjort så mycket mer än att träffat min tränare som hjälpte min storsyster med lite grunder med Shainy i ridningen. Efter detta har jag ännu en gång ätit skräpmat och sedan legat inne hela dagen och försökt vilat för att komma tillbaka till skolan frisk. Just nu mår jag inte så bra men man får hoppas att man känner sig bättre i morgon så man orkar upp till skolan. Ridning har det inte blivit av på hela helgen då jag har försökt att ta de lite lugnt och lagt tid till att försöka bli frisk.

Puss😘

Likes

Comments

Hej idag är det exakt 3 veckor sedan jag var men på en hoppcup med min Ponny Skrållan. Vi var med i sommarcup 2017 på stall Örbacka, cupen gick ut på att bli felfri runt en bana valfri höjd ( ej under 40 cm) 3 omgångar. Tävlingen har varit igång hela sommar under tre omgångar. Jag gick felfritt på 60 cm på alla omgångar och fick därmed 10 poäng varje gång men tyvärr så var det en enda ponny som sprang lite snabbare än oss i omhoppningen så fick vi avdrag med 1 poäng så vi slutade på 29/30 poäng och vinsten i sommarcupen 2017.

Är så stolt över mig själv och min ponny då vi inte har haft det lätt, bara 2 veckor innan cupen flög jag av på en tävling. Som vinnare i sommarcupen 2017 på stall örbacka fick jag med mig en del rosetter, en pokal och ett fleecetäcke där de står sommarcupen 2017 Örbacka.

Mer information om Skrållan kommer!

Puss😘

Likes

Comments

Hej och välkomna till min blogg.

Jag har tänkt att börja blogga efter många år igen då jag har försökt ett antal gånger när jag var yngre men kände just då att jag inte hade tid. Men efter mycket tjat och övertygan av två väldigt nära vänner så sitter jag här idag och försökt skapa en blogg som jag trivs med.

Jag kommer uppdatera min blogg så ofta jag kan och jag ska uppdatera er om hur mitt liv ser ut. Mer information om mig kommer senare.

Puss😘

Likes

Comments