View tracker

Hej alla! denna vecka har, och kommer vara, väldigt kort! Det har kommit in en is storm till Nebraska vilket betyder att allt för tillfället är täckt med 1 cm is! Alla träden är superfina men vägarna är livsfarliga! I söndags runt kl 3 så skickade skolan ut ett medelande och sa att det var inställd skola på måndagen vilket var riktigt härligt! Så jag, Nora och Ashley sov över hos Reagan söndag kväll, Zach ( Reagans kille) och Carter( Reagans bror) var också där och vi spelade spel och gjorde yoga challanges! När vi vakande på måndag morgon hade hennes föräldrar varit super snälla och gjort frukost åt oss, och efter det så satt vi oss alla och kollade på en film!


Reagan och Ashleys mormor smsade och sa att hon hade bakat en massa bröd och kakor och sa att vi kunde komma över om vi ville ha något, så vi åkte till hennes hus och fikade ett tag:) Sen blev jag hemskjutsad, men jag hade glömt nycklarna så jag åkte till Noras hus istället! Hela dagen hade jag hopats på att de skulle ställa in skolan på tisdagen också (för det skulle komma lite snö under natten)! Jag hade nästan gett upp hoppet, men när kl var 9.57 så meddelade skolan att det var inställt pga av att det inte fanns ett säkert sätt att ta sig dit! Satan va glad jag blev!!

Det är så himla fint ut just nu! Ser ut som en vintersaga​

Likes

Comments

Hej!

På senaste tiden så har jag inte gjort så mycket speciellt, det har rullat på ganska vanligt nu! Jag har ändrat mitt schema denna semester, så nu slutar jag 12.30 varje dag vilket kommer vara väldigt skönt!

Eftersom jag har bytt ut några klasser så visste jag inte om jag skulle känna folk i de nya klasserna men det visade sig att jag känner minst 1 i varje klass(- business law) vilket var skönt!


Mitt schema ser ut så här


8.00-8.50 English IV


8.55-9.45 3D art


10.50-11.40 American history


11.45- 12.35 Business law


Har Engelska med Justin och Jackson, Art med Ashley och Jackson, History med Nora och matte med Laylaway o Jacob:)

Något mer som har ändrats är att nu, efter 5 månader har jag skaffat gym membership på ett gym där väldigt många från skolan tränar så det är lite som Sollentunas friskis! Dock har alla athletes weights i skolan så de flesta tränar i det viktrummet! Nu har det kommit ett nytt gym till GI som heter planet fitness, så jag ska kanske byta till de gymmet:'9


Kram

Likes

Comments

Hej alla!
Snart är det jul här, dock måste jag vänta 1 dag extra:((( men jag jag har tolkat det så firar de flesta här båda dagarna!
Jag blev färdig med all julklapps shopping igår så det är skönt att slippa oroa sig över det! Hopas dock mitt paket som mamma o pappa skickat kommer fram innan jul!!!

Nåt jag har tänkt på är att jag kommer bli väldigt uttråkad eftersom det inte blir någon skidåkning denna julafton! I vanliga fall så åker vi skidor, kommer hem, byter om och sen firar jul. Även fast min väntan på att öppna julklappar i vanliga fall inte är lång så blir jag lite otåligt! Och nu, här i Nebraska, ska jag alltså gå ska dagen o vänta?! Det blir nog mycket nytt här också dock!

Just nu sitter jag i skolan och inte gör ett skvatt! Vi är klara med alla finals och har inget att göra sååååååååå jag bestämde mig för att uppdatera er lite:)


Idag är det fredag men skrev detta inlägget i onsdags:))

Puss o kram

  • USA
  • 228 readers

Likes

Comments

California var så sjukt fint och jag vill definitivt tillbaka!!

Vi träffade Ashley och Annas kompis Kiera och åt på en vegan resturang i Cali!

Tack o hej❤️

Likes

Comments

Utsikten över Chicago( mellanlandning)

Första dagen i NY så åkte vi förbi Fika så vi bestämde oss för att stanna och äta något, det fanns lite svenska saker typ kanelbullar, men de såg lite torra ut så jag åt en prinsesstårta:)

Vi kollade på den kända julgranen vid Rockefeller center!

Okej detta var super mysigt! Eftersom Alva,min kompis som jag känns lääänge, flyttade till New York ungefär samtidigt som jag flyttade till Nebraska så var det superkul att vi kunde ses!

Efter vi var på college visit så tog dom med oss på en Broadway show och middag! Vi såg fiddler on the roof och showen var bra men väldigt lång!

Vi åkte skridskor på Rockefeller center ice skate rink:)

Och självklar skulle jag styla lite genom att åka baklänges och självklart så ramlar jag rakt på ansiktet! Det positiva är att jag har det hela på film:)

Igår år vi brunch på the boat house i central park!

  • USA
  • 420 readers

Likes

Comments

View tracker

Hej alla!
Imorgon åker jag till New York med Anna och Ashley!! Jag är sjukt taggad:)) vi lämnar Grand Island ca 11 AM och landar i NY 9:27 PM ! På fredag så ska vi på ett college visit på kings college och sen gå på en Broadway show på kvällen! Sen på lördag o söndag så ska vi strosa runt och göra lite vad vi vill I guess, vi har lite inplanerat tex. Äta på the boat house, åka skridskor och åka up i empire state buildibg! Sen på antingen lördag eller söndag ska vi träffa Alva!<3
Jag ska uppdatera er när jag är där!!<33
Men sen på måndag morgon så flyget vi ner till LA där vi ska gå på ett till college visit och sen har vi 2 dagar då vi kan göra lite vad vi vill!

Jag är sjukt taggad❤️

Puss

  • USA
  • 476 readers

Likes

Comments

1. Vatten som smakar vatten och inte pool!
Saknar att kunna dricka vatten ur kranen, Allt vatten du inte dricker ur flaska smakar som om dom hade fiskat upp det ur toaletterna:))

2. Knivar!
Saknar att skära min mat med en kniv, här i Amerika ingår inte kniv i definitionen av bestick! Du gör allt med gaffeln vilket är lite klurigt

3 Riktiga täcken
Saknar påslakan täcken!!Här sover jag med ett lakan+ en plufsig filt som täcka vilket är lite konstigt för det blir så knöggligt:(

4. Bussar!!!!
Saknar att bara ta bussen dit jag ville istället för att fråga folk om de kan skjutsa mig, det blir så omständigt!

5. Skolmaten
Saknar tiden då man faktiskt fick riktigt mat och inte bara äcklig pizza och corndogs varje dag!


6. Kunna använda roliga ord
Det är svårt att använda roliga små ord här!

8. De vanliga matte formlerna!
Jag har i princip behövt lära om mig ska orden i matte, så som minsta gemensamma nämnare, upphöjt, roten ur, skärningspunkt, parantes mm!
Tex så skriver som inte
Y=kx+m
Utan de skriver
Y=mx+b

Jag måste alltså tänka att m är lutningen istället för skärningspunkten vilket är ovant!

Sen skriver de deras pq- formel så här

ax2 + bx + c=0Istället för Sveriges variant;

Jag vet att det är typ samma grej men det är ändå nytt eftersom de har bytt ut alla bokstäver! Sen får man heller inte ha formelblad här vilket suger! Du måste alltså memorera allt!


9
Familj+vänner
Det mesta jag saknar är väll att parat och berätta för dom vad jag gör här!, det har varit flera tillfällen då jag önskat att de också hade fått varit här så de hade fått uppleva allt häftigt jag har fått uppleva!

10. Friheten att lämna ett klassrum när lektionen är slut!
Här så får du inte lämna klassrummet färsen klockan ringer även om läraren är klar 20 min innan! Då är det bara å vänta! +Slippa ha på sig hallway pass/ bathroom pass för att få lämna klassrummet under lektionstid!


The hallwaypass man får låna av min government lärare Hahah

Puss o kram! Julia!

  • USA
  • 554 readers

Likes

Comments

Hej alla!

Jag känner att det blir lite dubbel uppdatering när jag båda lägger upp bilder på facebook och skriver blogginlägg! men jag vet att tex mamma och morfar inte har facebook så det här är till er:)

Detta var när vi åkte till Ashleys hus för att överaska henne på hennes födelsedag! jag hade med mig kladdkaka och Nora och Ryan hade med sig rootbeer och glass så vi kunde göra rootbeerfloats!!

Sydney, Nora, Jag och Aleece innan en vi gick på en hip hop dans kass haha! Det var helt murkt i rummet när vi dansade och det tackar jag gudarna för!

Det var veterans day i fredags så vi hade a day off school vilket var väldigt skönt! Jag, Nora, Ashley, Reagan, Kaylee, Ryan, Brooks, Carter och Zack åkte hem till Reece och hade en bonfire:) det var mysigt med det blev väldigt kallt så vi betsämde oss för att åka hem till Reagan och sitta nere i hennes källare istället! överlag en bra kväll!

Noris o Beccis

Jag har testat roller skating för fösta gången, yaay! Det var mycket svårare än vad jag trodde men det var kul!

Aleece, Sydney, Lauren, Ryan, Nora, Jag, Gabie och Alexa

Det var nog det mesta för tillfället!

Snart är det thanksgiving så då ska jag skriva ett inlägg om det:)

Puss o kram hejdå!

  • USA
  • 599 readers

Likes

Comments

hej allehopa!

I fredags var det football game i Kearney! Vi lämnade Grand Island vid 4 för vi skulle ta på Flippin Sweet, en restaurant där man kunde best'lla pizza med mac n' cheese på! typ det mest onyttiga du kan äta!! nu när jag ändå pratar om mat så kan jag passa på att säga att jag äter så sjukt onyttigt här! alltså verkligen bara bröd och ost och bröd!! får lite panik men samtidigt känner jag att det inte spelar någon roll för jag är i USA men ska börja gymma med Ashely så det känns bra!

Back to Kearney: Efter vi åt så åkte i till planen där de skulle spela och satt och väntade i 1 h på att gamet skulle börja! när vi kom dit så var nästa alla redan där, många hade väntat i timmar! Det var football killarnas sista game så det var lite sorgligt!

Det som hände under spelets gån var lite annorlunda från tidigare games haha! det började med att 3 killar från Kearney gick över till vår sida lite casual och sen tog det en av våra cheerleaders megafoner och började spriga, alla blev lite chockade men efter ett tag så sprang 2 från GISH efter för att hämta tillbaka den! När de var på andra sidan så såg det inte megafone så de tog Kearnes flagga och började springa men rektorn från Kearney började jaga honom så han var tvungen at ge tillbaka flaggan:( men det var inte det bästa! När en av killarna från vår skola kom tillbaka til våran student section så berättade han att han hade punched a guy in the face!! för när det höll på att ta flaggan så greppade någon tag om hans tröja, ni vet som i filmer, så då bestämde han sig ör att "slå" tillbaka!! + han är brottare så han är väldigt stark! Så efter det så var det lite små kaos och efter ett tag så kom det en killa från Kearney + 10 små barn som var typ 11 och ville böra slåss!! Men rektor från andra skolan kom och typ puttade bort dom! En lärare på vår skola, Mrs. Wells, är världens härligaste hon kom och ställde sig med oss och pratade om hur hon vill smälla till dom i den andra skolan! hon sa " Kaylee if i stand behind you we can both walk up to someone and you pretend to punch them in the face but it's really me who does it because I will sneak my arm in there"!! hon är så kul!

Efter matchen så fick lärare gå med de eleverna som hade parkerat nära Kearney elever för de var rädda för att de skulle bli slagsmål!! crazy

Iallfall så förlorade dom vilket var skit tråkigt och alla senior football players grät:( it was sad
Mrs.Wells^

Me till lite gladare saker; tidigt på lördag morgon så åkte Jag, Nora, Joe och Carolyn till Kansas för att kolla på den svenska staden som jag pratade om! Vå vägen dit åkte vi igenom Norge!!

Nora hittade denna gravsten på en Norsk kyrkogård!

Den svenska staden var supermysig, måndag av affärerna hade svenska namn och det fanns svensk mat!!

De hade dalahästar överallt!

Notera min coola Grans Island football tröja

Köttbullar och någon Amerikansk variant på rödbetts sallad

Svensk Mat!!

Så hela lördgaen gick åt till att bara gå och kolla på staden och sen på kvällen åkte vi upp på ett berg och kollade på solnedgången! det var massa kossor nedanför och vi kunde höra prärievargar vilket var lite coolt!

Det känndes lite som om vi var i en film, Solnedgång+ prärievarjar+ 25C i USA på toppen av ett berg

vi sov på ett mysigt hotell som hade "svensk frukost" (stavat Fruckost!!) det var köttbullar och sen vanlig ikke svensk frukost haha! Men det var mysigt! Sen började vi bege oss hem mot Nebraska igen, vi stannade och åt på en mexikansk restaurant och kom hem ca 6!


Åter igen orkar jag inte läsa igenom det jag skrivit så jag hoppas att man försår det jag skrivit och att it makes sense!


Puss o kram

Julia

Likes

Comments

​okej innan jag börjar med att berätta om mitt första Husker game så ska jag bara berätta om en konstig upplevelse jag hade idag! Jag var och gymade men Ashley och Kate ( jag var på gymmet för andra gången på 10 veckor, bra jobbat) men iallfall så när vi var klara så sa de att vi kunde gå och basta vilket jag tycket lät lite konstigt eftersom ingen sa att man skulle ta med bikini? men jag följd efter dom och sen visade det sig att det bastar med kläderna på?! det var det konstigaste jag sett, folk satt där fullt påklädda och svettades! Jag fatta varför e gjorde det, för att svettas ut så mycket so möjligt men för mig, som inte är van vid det, så var det tvär konstigt! Kände bara at jag ville dela med mig av denna upplevelse men nu ska ja berätta om The Husker Game!


Jag vakande ca 8 på lördagen, åt frukost och gjorde i ordning mig, sen åkte vi för att hämta Nora vid kl 9 och sen vidare mot Lincoln! Bilresan tar lite mindre än 1,5 timmar så det var inte så farligt! När vi väl kom dit så var hela staden klädd i rött, alla du såg på gatan hade röda tröjor och Husker kläder, det var sjukt häftigt! Vi behövde gå kanske 5 min från vår bil för att komma till The Husker Memorial Stadium!, och när vi stannade vid ett rödlyse på vägen så var det två främlingar, på varsin sida av vägen som började kasta en amerikans fotboll till varandra! Jag fick verkligen en känsla av att alla kände sig verkligen glada och vänliga just för att det var game day! När vi kom fram till the stadium så åt vi lunch, hamburgare, och tittade runt lite! När vi bara gick och strosade lite så mötte vi Ashleys och Reagans kusin, Brittney, som jobbar som sport reporter( hon täcker i princip all collage och NFL football) Så när vi såg henne så sa hon att hon gärna gjorde en intervju med oss med att hon och hennes "crew" på väg för att hämta deras filmkamera! så hon sa at hon skulle försöka hitta oss sen, vilket kan bli svårt eftersom arenan var slutsold vilket betyder att det var 90.000 människor där! Efter vi pratade med Brittney så gick vi och hittade våra platser! Jag och Nora satt så vi hade solen rakt framifrån, och jag har nu fått lite lite färg i ansiktet så jag är tacksam för det haha! Jag trodde det skulle bli kallt så jag tog långa svarta jeans, BIG MISTAKE! satan va varmt det var,jag trodde jag skulle brinna upp!! Det blev lite bättre med tiden eftersom det kom lite vindpustar då och då men när matchen var sluta så var jag ganska färdig. Jag tog dessutom inte med mig en keps, vilket sög! Nu när ha har klagat färdigt så kan we move on! Matchen var sjukt häftig att kolla på och vid Nebraskas första touchdown så släppte alla iväg sina röda ballonger!! Det såg riktigt coolt ut! i tredje quartern så fick jag ett sms från Ashley och hon sa att Brittney letat men inte hittat oss så då fick vi "order om att gå ner bredvid planen och hitta henne, så de gjorde vi! Jag har delat intervjun vi gjorde på Facebook om ni vill se den:) När  det var färdigt bestämde vi oss för att kolla på resten av matchen nerifrån vilket var coolt för man var verkligen nära spelarna! När matchen var slut så gick vi till bilen och började åka hem, men ni kan ju tänka er hur mycket trafik det var eftersom 90.000 personer skulle ut från Lincoln! När vi väl var upp på the interstate så var det lungt. Vi åkte hela vägen till York innan vi stannade för att äta middag, surprise det blev hamburgare igen! Jag halvsov hela bildresan vilket var skönt fö jag var riktigt trött! Vi kom hem runt 10 och jag gick och la mig direkt för direkt för jag var så trött!


Nästa fredag ska fotbolls killarna spela Kearney I Kearney så det ska bli sjukt roligt och jag är väldigt tagad!! sen tidigt på lördag morgon ska Jag, Nora,Carolyn och Joe åka till Lindsborg vilket är en "Svensk stad" i Kansas, staten under oss. Så det ska bli spännande att se hur svenskt det egenligen är:) Men jag ska skriva ett inlägg om hur vi har det där efter nästa helg!

Länken till videon: https://www.facebook.com/1TrueFanUS/videos/535773093287148/

Puss o kram 

Julia

Likes

Comments