Min sista dag i Nebraska ( lördags) så bestämde sig jag och några kompisar för att flyta med floden som går genom Nebraska. Vi trodde det skulle ta ca 2 timmar att ta oss från där vi startade till där vi hade parkerat n av bilarna......men nej, det tog oss 7,5 timmar och vi komma aldrig ens fram till bilden vi got out of the river för att gå till närmas väg för det började bli mörkt! vi hade inte med oss någon telefon eftersom vi visste att de skulle bli blöta så vi visste inte vart vi var och allas föräldrar blev oroliga och ringde polisen...! så När vi äntligen hade gått egendom 2 korn feilds och hoppat några staket så hittade dom oss, kl var 11.00 PM! Floden var super dupera varm, jag skulle tippa på ca 32 C så vi frös iallafall inte:) Men det var en upplevelse!!

Nu sitter jag på Heathrow i London, så jag är klar med den största etappen av min resa! Det känns nästan lite overkligt på något sätt, jag är rädd för att jag ska komma hem och det kommer kännas som jag aldrig varit borta.... vet inte varför jag är rädd för det, förmodligen för att mitt liv därborta slutade så tvärt att det är svårt att processa. Jag grät mycket när jag lämnade alla och jag grät både på planet till Dallas och planet till London. Jag kommer verkligen sakna livsstilen och alla människor så sjukt mycket! Jag vet till 100% att jag kommer komma tillbaka men det kommer inte vara samma grej eftersom alla kommer vara utspridda på college...

Jag är iallafall sjukt tacksam för denna upplevelse och jag är otroligt glad att jag åkte för jag känner verkligen att jag har gained så himla mycket från detta år, jag har lärt mig såååååå mycket om mig själv som jag aldrig skulle lärt mig hemma och jag har fått ett bredare perspektiv på saker och ting och jag har fått vänner för livet på andra sidan atlanten! Så Tacksam

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det känns sjukt konstigt att jag lämnr om ynka 4 dagar, jag tornet riktigt jag har fattat att jag lämnar på riktigt, att jag inte kommer se alla underbara människor varje dag längre!

De senaste dagarna har jag gråtit var och varannan dag eftersom att alla andra utbytesstudenter har lämnat en efter en:( Det har verkligen fått mig att uppskatta mina sista dagar här så mycket mer! Jag har under hela mitt år velat åka till Ett Zoo i Omaha för det är USAs bästa zoo så jag och ashley och anna ska åka dit på söndag! Imorgon kan jag förhoppningsvis få testa att spela golf och sen på kvällen ska jag äta middag med min värdfamilj och en släkting till dom! På min näst sista dag ska vi ha en lake day party hemma hos anna och ashley, så det är jag taggad för


Här är lite bilden fån deras sjö

Jag och Laylaway

Alla utbytisar<3

Saying goodbye to Ryan:(

Memorial day

Hostage är ett spel dom spelar när man delas in i grupper om 4 och 2 personer blir bortförda av ett annat par från en annan grupp och sen måste original paren hittavarandra utan att använda gps! det var faktiskt väldigt kul!


Jag och mina Ashleys

Noras kattungar<3

Puss och hejdå

Likes

Comments

Jag skriver på noras dator så om några bokstäver ær konstiga så vet ni varför!!

I søndags så hade vi gratulation! jag och några av mina kompisar träffades innan och tog lit bildr før vi visste att det skull vara lite stressigt efter!! Men själva graduation cermonin gick till så hær; vi alla marscherade in tillsammans och satte och på de utplacerade stolarna, vi lyssnade på några tal sen började d ropa upp namnen å alla och då fick ma gå upp på scenen och ta sitt diplom! Jag var nummer 34 av ca 500 elver så det blev väldigt långtråkigt efter ett tag! Nær alla namn har blivit uppropade så flyttade man den lilla tassels som man ha på hatten från den høgra sidan till sen vänstra! och efter det så kastade vi alla massorna i luften, precis som i filmers!! Efter ceremonin så tog vi mera bilder och sen var det ett snabbt stopp hemma før att ta av de lila klæderna och sprita vidare på en massa grad parties!

Jag och Maddie


Maddie, Jag, Ashley, Reagan, Kaylee

jag och Kaylee

Jag och Ahsley

Jag och Kaylee

Jag och Jesse

Jag, Ashley, Maddie, Emily, Reagan, Kaylee

Jag och Ashley

Jag och ashtyn

Jag och Maddie

Carolyn, Kate, Taylor, Anna, Sydney, Ashley, Kelly, Emily, Hannah, jag och Jesse

Ashley, Emily, Kaylee, jag, Reagan, Maddie

Jag och Hannah

Jag och Jackson

Jag och Reagan

Me and Kaylee

Me and Anna

Me and Carolyn

Me and kate

Jag och mina værdførældrar

Jag och Ashley

​Tack o hej

Likes

Comments

Holy smokes vad dålig jag har varit på att uppdatera, tiden går så otroligt snabbt att jag inte har insett hur länge sedan det var jag la upp något!!'

Jag ska försöka öga en lite mini livs uppdatering för er nu!

Baseball season har hunnit börjat och nästan slutat under tiden jahg inte har bloggat! Och eftersom jag känner personer i baseball laget så har jag varit på princip alla hemma matcher! det tog ett bra tag innan jag började förstå reglerna vilket inte var så konstigt med tanke på att den enda erfarenheter av baseball jag hade var från at ha försökt spela baseball på Wii. Vädret här går upp och ner hela tiden men det känns som om vädergudarna har gett oss et sämsta vädret vartenda baseball game!! idag snöar det men den ska det bli 25 C om 4 dagar så vädret här är väldigt unpredictable!!

Jag har varit i New Mexico med mina värd föräldrar för att hälsa på deras dotter som bor där!Det var rikigt härligt att åka ner till värmen, det var ca 27 varje dag!!

Juuuuste , jag har tatuerat mig !!! Jag och norska Nora har planerat att skaffa en tattoo sedan början av året så vi har funderat lääääänge. Torsdagen den 20e april så åkte vill till Hastings efter skolan och tatuerade oss!! det gjorde inte så ont som jag trodde eftersom tatueringen var så himla liten!!

PROM happened. Lördagen den 22a April så hade min skola prom vilket jag hade sett fram emot länge!! så the day of prom spenderades till största del enbart till att göra mig i ordning och hjälpa mina kompisar med deras hår! Vid 4:30 blev jag upp plockad, inte av min dejt fr han hade ett baseball game, men av Ashleys mamma! Båda min och ashleys dejter hade baseball så vi åkte dit tillsammans! Vi tog bilder ett bra tag och sen när Jackson kom så tog vi lite mer bilden innan vi åkte till en annan grupp för att ta bilder med dem också! Efter bilderna så hoppade alla på en party buss som vi åkte runt i ett tag innan vi blev avsläppta vid lokalen vi skulle ha själva dansen i! Dansen var kul och post prom lika så! efter dansen så ordnar skolan en post prom som man typ måste gå på! Man kunde vinna en massa priser, de hade hopptorn, pingis, mm! och sen vid kl 2.30 AM så kom en hypnotisör och hypnotiserade 20 pers, det var ganska coolt att se!

Likes

Comments

Hej alla! ( skrev detta inlägg för läääänge sen, men för någon anledning så publicerades det aldrig, so here we go)

Förra veckan var det spring break här så jag och 8 kompisar till Colorado fö att åka skidor i 3 dagar! Vi lämnade tidigt på söndag morgonen efter en gemensam frukost! Jag åkte i samma bil som Jackson, Parker och Tyler! Det var häftigt att se skillnaden på platta Nebraska och klippiga Colorado

Jackson, Nick, Brayden, Julia, Marco, Will, Tyler, Parker och Ryan på marken

Vi hyrde ett raduhus med 3 våningar där vi alla bodde! Första dagen car det svin kallt och storm sp det var väll lite si så där. Dag 2 och 3 var det strålande sol och självklart bränner jah mitt ansikte så jag såg ut som en illröd tomat resen av resan!! Byn vi Bode i var superdupermysig, det var "jul belysning " överallt och det var en massa små roliga affärer!

Högst uppe på berget ^

marco Tyler och jag drog iväg från dom andra och åkte lite offpist:) vi tig en hike på 20 min och luften var sååååå himla tunn!! Det var vart det eftersom åker ner var superbra!

Jag är glad att jag åkte och det var väldigt kul att få Se mer av USA !!


Puss o kram💗

  • USA

Likes

Comments

Hej alla!

Igår (27e februari)´ så fyllde jag 18 vilket skulle varit en annorlunda födelsedag varesig jag var hemma eller inte! Men jag startade iallafall min dag med att Ashley plockade upp mig vid 07.15 och vi åkte till Baristas ( ett jätte mysigt cafe) och drack kaffe och åkte sedan vidare till skolan. Efter skolan så plockade Jackson och Ashley upp mig och vi åt på en resturang som heter Sutter deli, Vi mötte öven upp med Gage och Reagan där! De har super goda Italien inspirerande mackor!! Sen kom jag hem pratade med lite familj hemma i Sverige och sen åkte Jag, mina värdföräldrar, Nora, Kaylee och Ashley och åt på Olive Garden! jag åt friterad lasagna, väldigt hälsosamt! De var en bra födelsedag och jag fick spendera den med fina människor! + paket från båda mina familjer( både familjen Lindqvist och familjen Ahlstedt) kom i brevlådan på min födelsedag så det var en väldigt rolig överraskning at komma hem till!!

Idag så hade vi bestämt att jag skulle åka till the DMV, dör man tar sitt kör kort, för att köra upp! Man behöver inte ta något teori test vilket är väldigt skönt! Efter vi hade varit inne och fixade mina papper så gick jag ut i bilen och satt och väntade på instruktören i kanske 5 min sen började vi. de första svängarna gick bra sen skulle jag till en T korsning och hon bad mig svänga höger och jjag svänger självklart vänster eftersom jag alltid blandar ihop dom! Fick lite smått panik för jag trodde jag hade sumpat chansen men hon sa att det var okey, jag berättade att jag var från Sverige så att jag ibland blandar ihop höger och vänster! Hon sa att det inte var några problem och att hon nu skulle peka åt vilket håll hon ville att jag skulle svänga hahah! Det var en väldigt kort uppkörning och det enda jag hade råkat göra, förutom att kör åt fel håll, var att jag körde 23 på en 20 väg men hon sa att jag hade klarat testet trots det!!! Så nu har jag ett Amerikanskt körkort och det känns så himla skönt att inte vara beroende av andra hela tiden! Jag har även fått låna en bil av Reagan, för hon har en gammal Pt cruiser som ingen i hennes familj använder<3

I kväll ska jag, Nora, Ryan, Marco,Jack, Gage, Kaylee, Zack och Reagan till Ashley för att äta min tårta, OCH JAG SKA KÖRA DIT!!!!!!


Och Nu är det bara onsdag, torsdag kvar tills jag har spring break!!! och på söndag lämnar jag för Colorado!! Jag är väldigt exalterad!!


Puss Puss

Likes

Comments

I lördags var det winter ball vilket var väldigt roligt och amerikanskt! Vi sågs kl 5 hos Lindsey's grandma som har ett väldigt fint hus med en fin sjö! Efter vi hade tagit en masssssa bilder så åkte vi och åt på en sushi resturang och direkt efter det åkte vi till själva dansen!

Jackson, Jag, Ashley, Gage

Joe Carolyn ovh jag

Jag och Jackson

jag Ashley Marco

Nora Ryan Marco jag

Jag och Jackson inne på dansen

Jag och Parker

Jag och Lindsey

efter en basket match

^state cheer

Ashleys senior night

Det är väldigt härligt i Nebraska just nu! 20 + har det varit i 4 dagar nu!

Likes

Comments

Igår var det The Super Bowl på tv så några kompisar åkte hem till Jesse och kollade på matchen och åt tillsammans! Det var kul att ha sett det men det var väll inte så jätte underhållande efterom jag inte hejjar på något football team! men Det var en spännande match för the Falcons ledde med 25 poäng (3-28) i the second quarter så ingen trode att the aitriots kunde vinna men de komm ifatt och det blev den första övertids super bowl matcehen i historien så det var spännande!

I lördags så var det ett basketball gam på hemma plan och temat var Pink out för att visa respekt för en av coachernas mamma som har blivit diagnoserad med bröst canser

I fredags så var det basket match mot Kearney i kearney så vi körde dit efter att Kaylee blev klar med sitt jobb! Det var en kul match ävenf ast vi förlorade:(

Temat var costume night, jag var en boxare

  • USA

Likes

Comments

Hej allesammans i detta inlägg tänkte jag bara berätta för alla hur glad jag är att jag åkte på detta utbytesår och hur gärna jag önskar att alla skulle få chansen att göra det!

Det har varit så många tillfällen här i USA då jag känt mig så otroligt tacksam och stolt över mig själv att jag faktiskt åkte även fast ingen av mina närmsta kompisar gjorde det! Jag kommer ihåg hur jobbigt det var att tänka på att jag skulle ta studenten ett år senare än alla andra men det är vid tillfällena här, när jag har känt mig som överlyckligast, som jag insett att det var värt det!

Jag har fått så väldigt mycket nya erfarenheter, nya kompisar, har blivit 100x säkrare på engelska och har lärt mig mycket om mig själv. Jag kommer ihåg att jag läste en massa utbytes bloggar åren innan jag åkte, och nästan alla pratade om hur mycket de hade lärt sig om sig själva och jag kommer ihåg att jag inte riktigt förstod vad de menade men nu när jag har bott i ett annat land, ett land så långt borta att det skulle ta mig 18 timmar att ta mig hem till min familj (om man inte hittar något mirakel flyg från lilla grand island som går direkt till Stockholm) så förstår jag verkligen vad de menade! Jag har insett hur mycket jag värderar små saker från Sverige som jag inte ens uppskattade när jag bodde hemma, jag har fått en ny känsla och syn av hur fint Sverige är och hur mycket jag gillar landet, samtidigt som jag har fått en helt ny kärlek för livet här, ett liv som är väldigt olikt mitt liv hemma! Jag tror i allmänhet att det är väldigt nyttigt att resa och uppleva saker som man inte skulle upplevt i sitt eget land, så att få chansen att få leva ett helt annat liv har varit väldigt väldigt givande

Om någon läser detta som fortfarande tvekar på att åka, ÅK!

Helt ärligt så vinner det positiva aspekterna över de negativa när det kommer till att åka på utbytes år! tro mig det är värt det!

Anmäl er här!!:

http://www.ef.se/highschool/infomeetings/

Liter bilder jag blir glad att kolla tillbaka på!

Likes

Comments

1. Jag, Nora, Laylaway,Ryan och Marco bestämde oss för at åka till Lincoln och åka skridskor men när vi väl kom dit så visade det sig att man behövde vara 18 (???). Tyckte det var lite konstigt men men, det blev en mysig resa ändå för vi åt på en god resturang och gick runt i mysiga Lincoln


2.Jag har slingat håret idag och är super nöjd! jag gillar verkligen hon tjejen som har gjort mitt hår båda gångerna:)


3. Jag tror jag jag håller på att bli sjuk men förhoppningsvis så kan jag sova av det:)


4. Okej detta är lite pinsamt eftersom att jag har bott i USA i 5 månader och att jag har levt på denna jord i snart 18 å!r, men för några dagar sen fick jag reda på att Washington DC och Washington inte är samma sak och att Washington DC inte ens ligger i Washington?! Jag har alltid varit säker på att presidenten har bott uppe i vänstra hörnet men nej det göt han tydligen inte! så det rubbade min världsbildlite halvt. Och ja jag kände mig ganska dum när min kompis säger tt han vill bo på the east coast oh jag frågar

- " så typ i florida?"

- "aa eller i Washington DC"

- "fast Washington DC ligger ju på andra sidan landet"

"nej?"

- " ha ha kul, jag vet att Washington ligger på väst kusten"

.........

så då kände jag mig väldigt blond:)

5. Jag vill också passa på att skryta lite och säga att jag, Anna och Ashley har varit väldigt duktiga på att träna! Och vi har hållt oss till vårat program ganska bra:)

6. Jag, Kaylee, marco, Ryan och Jackson åkte skridskor i Lincoln( denna gång hade vi påskrivna papper) och åt väldigt god glass !!

7. på Fredag ska jag på en girl scout sak och berätta lite om Sverige! De gör tydligen någon uppgift om andra länder, så vi ska visa dom lite svenska traditioner och laga lite svensk mat! Så om någon har någon kul fakta om Sverige så är det frittfram att kommentera eller vad som hellst! Vi ska iallafall göra pannkakor och "fira" midsommar, det är bestämt:)


Puss o kram!


Likes

Comments