View tracker

California var så sjukt fint och jag vill definitivt tillbaka!!

Vi träffade Ashley och Annas kompis Kiera och åt på en vegan resturang i Cali!

Tack o hej❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Utsikten över Chicago( mellanlandning)

Första dagen i NY så åkte vi förbi Fika så vi bestämde oss för att stanna och äta något, det fanns lite svenska saker typ kanelbullar, men de såg lite torra ut så jag åt en prinsesstårta:)

Vi kollade på den kända julgranen vid Rockefeller center!

Okej detta var super mysigt! Eftersom Alva,min kompis som jag känns lääänge, flyttade till New York ungefär samtidigt som jag flyttade till Nebraska så var det superkul att vi kunde ses!

Efter vi var på college visit så tog dom med oss på en Broadway show och middag! Vi såg fiddler on the roof och showen var bra men väldigt lång!

Vi åkte skridskor på Rockefeller center ice skate rink:)

Och självklar skulle jag styla lite genom att åka baklänges och självklart så ramlar jag rakt på ansiktet! Det positiva är att jag har det hela på film:)

Igår år vi brunch på the boat house i central park!

  • USA
  • 70 readers

Likes

Comments

View tracker

Hej alla!
Imorgon åker jag till New York med Anna och Ashley!! Jag är sjukt taggad:)) vi lämnar Grand Island ca 11 AM och landar i NY 9:27 PM ! På fredag så ska vi på ett college visit på kings college och sen gå på en Broadway show på kvällen! Sen på lördag o söndag så ska vi strosa runt och göra lite vad vi vill I guess, vi har lite inplanerat tex. Äta på the boat house, åka skridskor och åka up i empire state buildibg! Sen på antingen lördag eller söndag ska vi träffa Alva!<3
Jag ska uppdatera er när jag är där!!<33
Men sen på måndag morgon så flyget vi ner till LA där vi ska gå på ett till college visit och sen har vi 2 dagar då vi kan göra lite vad vi vill!

Jag är sjukt taggad❤️

Puss

  • USA
  • 126 readers

Likes

Comments

1. Vatten som smakar vatten och inte pool!
Saknar att kunna dricka vatten ur kranen, Allt vatten du inte dricker ur flaska smakar som om dom hade fiskat upp det ur toaletterna:))

2. Knivar!
Saknar att skära min mat med en kniv, här i Amerika ingår inte kniv i definitionen av bestick! Du gör allt med gaffeln vilket är lite klurigt

3 Riktiga täcken
Saknar påslakan täcken!!Här sover jag med ett lakan+ en plufsig filt som täcka vilket är lite konstigt för det blir så knöggligt:(

4. Bussar!!!!
Saknar att bara ta bussen dit jag ville istället för att fråga folk om de kan skjutsa mig, det blir så omständigt!

5. Skolmaten
Saknar tiden då man faktiskt fick riktigt mat och inte bara äcklig pizza och corndogs varje dag!


6. Kunna använda roliga ord
Det är svårt att använda roliga små ord här!

8. De vanliga matte formlerna!
Jag har i princip behövt lära om mig ska orden i matte, så som minsta gemensamma nämnare, upphöjt, roten ur, skärningspunkt, parantes mm!
Tex så skriver som inte
Y=kx+m
Utan de skriver
Y=mx+b

Jag måste alltså tänka att m är lutningen istället för skärningspunkten vilket är ovant!

Sen skriver de deras pq- formel så här

ax2 + bx + c=0Istället för Sveriges variant;

Jag vet att det är typ samma grej men det är ändå nytt eftersom de har bytt ut alla bokstäver! Sen får man heller inte ha formelblad här vilket suger! Du måste alltså memorera allt!


9
Familj+vänner
Det mesta jag saknar är väll att parat och berätta för dom vad jag gör här!, det har varit flera tillfällen då jag önskat att de också hade fått varit här så de hade fått uppleva allt häftigt jag har fått uppleva!

10. Friheten att lämna ett klassrum när lektionen är slut!
Här så får du inte lämna klassrummet färsen klockan ringer även om läraren är klar 20 min innan! Då är det bara å vänta! +Slippa ha på sig hallway pass/ bathroom pass för att få lämna klassrummet under lektionstid!


The hallwaypass man får låna av min government lärare Hahah

Puss o kram! Julia!

  • USA
  • 203 readers

Likes

Comments

Hej alla!

Jag känner att det blir lite dubbel uppdatering när jag båda lägger upp bilder på facebook och skriver blogginlägg! men jag vet att tex mamma och morfar inte har facebook så det här är till er:)

Detta var när vi åkte till Ashleys hus för att överaska henne på hennes födelsedag! jag hade med mig kladdkaka och Nora och Ryan hade med sig rootbeer och glass så vi kunde göra rootbeerfloats!!

Sydney, Nora, Jag och Aleece innan en vi gick på en hip hop dans kass haha! Det var helt murkt i rummet när vi dansade och det tackar jag gudarna för!

Det var veterans day i fredags så vi hade a day off school vilket var väldigt skönt! Jag, Nora, Ashley, Reagan, Kaylee, Ryan, Brooks, Carter och Zack åkte hem till Reece och hade en bonfire:) det var mysigt med det blev väldigt kallt så vi betsämde oss för att åka hem till Reagan och sitta nere i hennes källare istället! överlag en bra kväll!

Noris o Beccis

Jag har testat roller skating för fösta gången, yaay! Det var mycket svårare än vad jag trodde men det var kul!

Aleece, Sydney, Lauren, Ryan, Nora, Jag, Gabie och Alexa

Det var nog det mesta för tillfället!

Snart är det thanksgiving så då ska jag skriva ett inlägg om det:)

Puss o kram hejdå!

  • USA
  • 249 readers

Likes

Comments

hej allehopa!

I fredags var det football game i Kearney! Vi lämnade Grand Island vid 4 för vi skulle ta på Flippin Sweet, en restaurant där man kunde best'lla pizza med mac n' cheese på! typ det mest onyttiga du kan äta!! nu när jag ändå pratar om mat så kan jag passa på att säga att jag äter så sjukt onyttigt här! alltså verkligen bara bröd och ost och bröd!! får lite panik men samtidigt känner jag att det inte spelar någon roll för jag är i USA men ska börja gymma med Ashely så det känns bra!

Back to Kearney: Efter vi åt så åkte i till planen där de skulle spela och satt och väntade i 1 h på att gamet skulle börja! när vi kom dit så var nästa alla redan där, många hade väntat i timmar! Det var football killarnas sista game så det var lite sorgligt!

Det som hände under spelets gån var lite annorlunda från tidigare games haha! det började med att 3 killar från Kearney gick över till vår sida lite casual och sen tog det en av våra cheerleaders megafoner och började spriga, alla blev lite chockade men efter ett tag så sprang 2 från GISH efter för att hämta tillbaka den! När de var på andra sidan så såg det inte megafone så de tog Kearnes flagga och började springa men rektorn från Kearney började jaga honom så han var tvungen at ge tillbaka flaggan:( men det var inte det bästa! När en av killarna från vår skola kom tillbaka til våran student section så berättade han att han hade punched a guy in the face!! för när det höll på att ta flaggan så greppade någon tag om hans tröja, ni vet som i filmer, så då bestämde han sig ör att "slå" tillbaka!! + han är brottare så han är väldigt stark! Så efter det så var det lite små kaos och efter ett tag så kom det en killa från Kearney + 10 små barn som var typ 11 och ville böra slåss!! Men rektor från andra skolan kom och typ puttade bort dom! En lärare på vår skola, Mrs. Wells, är världens härligaste hon kom och ställde sig med oss och pratade om hur hon vill smälla till dom i den andra skolan! hon sa " Kaylee if i stand behind you we can both walk up to someone and you pretend to punch them in the face but it's really me who does it because I will sneak my arm in there"!! hon är så kul!

Efter matchen så fick lärare gå med de eleverna som hade parkerat nära Kearney elever för de var rädda för att de skulle bli slagsmål!! crazy

Iallfall så förlorade dom vilket var skit tråkigt och alla senior football players grät:( it was sad
Mrs.Wells^

Me till lite gladare saker; tidigt på lördag morgon så åkte Jag, Nora, Joe och Carolyn till Kansas för att kolla på den svenska staden som jag pratade om! Vå vägen dit åkte vi igenom Norge!!

Nora hittade denna gravsten på en Norsk kyrkogård!

Den svenska staden var supermysig, måndag av affärerna hade svenska namn och det fanns svensk mat!!

De hade dalahästar överallt!

Notera min coola Grans Island football tröja

Köttbullar och någon Amerikansk variant på rödbetts sallad

Svensk Mat!!

Så hela lördgaen gick åt till att bara gå och kolla på staden och sen på kvällen åkte vi upp på ett berg och kollade på solnedgången! det var massa kossor nedanför och vi kunde höra prärievargar vilket var lite coolt!

Det känndes lite som om vi var i en film, Solnedgång+ prärievarjar+ 25C i USA på toppen av ett berg

vi sov på ett mysigt hotell som hade "svensk frukost" (stavat Fruckost!!) det var köttbullar och sen vanlig ikke svensk frukost haha! Men det var mysigt! Sen började vi bege oss hem mot Nebraska igen, vi stannade och åt på en mexikansk restaurant och kom hem ca 6!


Åter igen orkar jag inte läsa igenom det jag skrivit så jag hoppas att man försår det jag skrivit och att it makes sense!


Puss o kram

Julia

Likes

Comments

​okej innan jag börjar med att berätta om mitt första Husker game så ska jag bara berätta om en konstig upplevelse jag hade idag! Jag var och gymade men Ashley och Kate ( jag var på gymmet för andra gången på 10 veckor, bra jobbat) men iallfall så när vi var klara så sa de att vi kunde gå och basta vilket jag tycket lät lite konstigt eftersom ingen sa att man skulle ta med bikini? men jag följd efter dom och sen visade det sig att det bastar med kläderna på?! det var det konstigaste jag sett, folk satt där fullt påklädda och svettades! Jag fatta varför e gjorde det, för att svettas ut så mycket so möjligt men för mig, som inte är van vid det, så var det tvär konstigt! Kände bara at jag ville dela med mig av denna upplevelse men nu ska ja berätta om The Husker Game!


Jag vakande ca 8 på lördagen, åt frukost och gjorde i ordning mig, sen åkte vi för att hämta Nora vid kl 9 och sen vidare mot Lincoln! Bilresan tar lite mindre än 1,5 timmar så det var inte så farligt! När vi väl kom dit så var hela staden klädd i rött, alla du såg på gatan hade röda tröjor och Husker kläder, det var sjukt häftigt! Vi behövde gå kanske 5 min från vår bil för att komma till The Husker Memorial Stadium!, och när vi stannade vid ett rödlyse på vägen så var det två främlingar, på varsin sida av vägen som började kasta en amerikans fotboll till varandra! Jag fick verkligen en känsla av att alla kände sig verkligen glada och vänliga just för att det var game day! När vi kom fram till the stadium så åt vi lunch, hamburgare, och tittade runt lite! När vi bara gick och strosade lite så mötte vi Ashleys och Reagans kusin, Brittney, som jobbar som sport reporter( hon täcker i princip all collage och NFL football) Så när vi såg henne så sa hon att hon gärna gjorde en intervju med oss med att hon och hennes "crew" på väg för att hämta deras filmkamera! så hon sa at hon skulle försöka hitta oss sen, vilket kan bli svårt eftersom arenan var slutsold vilket betyder att det var 90.000 människor där! Efter vi pratade med Brittney så gick vi och hittade våra platser! Jag och Nora satt så vi hade solen rakt framifrån, och jag har nu fått lite lite färg i ansiktet så jag är tacksam för det haha! Jag trodde det skulle bli kallt så jag tog långa svarta jeans, BIG MISTAKE! satan va varmt det var,jag trodde jag skulle brinna upp!! Det blev lite bättre med tiden eftersom det kom lite vindpustar då och då men när matchen var sluta så var jag ganska färdig. Jag tog dessutom inte med mig en keps, vilket sög! Nu när ha har klagat färdigt så kan we move on! Matchen var sjukt häftig att kolla på och vid Nebraskas första touchdown så släppte alla iväg sina röda ballonger!! Det såg riktigt coolt ut! i tredje quartern så fick jag ett sms från Ashley och hon sa att Brittney letat men inte hittat oss så då fick vi "order om att gå ner bredvid planen och hitta henne, så de gjorde vi! Jag har delat intervjun vi gjorde på Facebook om ni vill se den:) När  det var färdigt bestämde vi oss för att kolla på resten av matchen nerifrån vilket var coolt för man var verkligen nära spelarna! När matchen var slut så gick vi till bilen och började åka hem, men ni kan ju tänka er hur mycket trafik det var eftersom 90.000 personer skulle ut från Lincoln! När vi väl var upp på the interstate så var det lungt. Vi åkte hela vägen till York innan vi stannade för att äta middag, surprise det blev hamburgare igen! Jag halvsov hela bildresan vilket var skönt fö jag var riktigt trött! Vi kom hem runt 10 och jag gick och la mig direkt för direkt för jag var så trött!


Nästa fredag ska fotbolls killarna spela Kearney I Kearney så det ska bli sjukt roligt och jag är väldigt tagad!! sen tidigt på lördag morgon ska Jag, Nora,Carolyn och Joe åka till Lindsborg vilket är en "Svensk stad" i Kansas, staten under oss. Så det ska bli spännande att se hur svenskt det egenligen är:) Men jag ska skriva ett inlägg om hur vi har det där efter nästa helg!

Länken till videon: https://www.facebook.com/1TrueFanUS/videos/535773093287148/

Puss o kram 

Julia

Likes

Comments

Hej igen! nu är jag väldigt duktig på att blogga, 3 inlägg på 3 dagar!

Detta kommer dock inte bli så långt men det är något iallafall:) Idag så är der som sagt torsdag och jag kom, för en liten stund sen, hem från säsongens sista home game för volleyball tjejerna! Temat på matchen var Blackout och Wok; som jag skrev i förr förra inlägget;) Jag har ju då ingen wok tröja så jag fick låna en från Ashleys:) Matchen var sjukt spännande och det första settet (vet inte om man kallar det för sett men oh well) var intensivt! i vanliga fall spelar man till 25 men man måste vinna med 2 poängs marginal så eftersom det var så himla jämt så slutade det med att de spelade till 35?(!) det var en superkul match att kolla på!! Efter det så åkte vi och åt på buffalo wild wings!, Jag äter ute så sjukt mycket, minst 3 ggr i veckan!! Och eftrsom vi äter ute och valmöjlighete finna att äta gott=onyggigt så är det svårt at hålla sig borta från alla skräpmat! Men det är något jag får "ta hand om" när jag kommer hem hahah!​Sen har jag mer kul nyhter! Jag, Nora, Joe och Carolyn ska på Husker game på lördag!! det ska bli superkul!:)


Det var allt för denna gången puss hej!

Likes

Comments

​Okej som ni vet så hade jag home coming för att bra tag sen men jag har bara varit lat och inte skrivit ett inlägg om det så here we go;


Samma dag som home coming så var det harvest of harmony paraden, vet inte riktigt exakt varför vi har den men det är iallafall en parad som går genom GI med massa olika floats och marching bands! Så Kelly hämtade upp miig hemma eftersom Joe och Carolyn var med själva paraden så behövde de vara där super tidigt! Men Jag och kelly kom dit vid kanske 9 och gick till The Chocolate Bar dör vi satt med Emily, Carolyn och Parker och kollade på paraden:) Juste jag skulle egentligen låna sko från Kelly men dom var för stora så så bestämde vi oss för att åka hem till Carolyn för att se om jag kunde ha några av hennes skor men hon hade inte heller några som passade så då åkte vi alla till Emilys hus och där hittade jag skorna som jag hade på mig på home coming :) Efter allt sko letande så släppte Kelly av mig hemma så jag han duscha och sen plockade hon upp mig och vi åkte och fixade våra naglar:) sen åkte jag hem igen och plockade fram allt jag skulle ha med mig till Ashley (skulle göra i ordning mig där)! Jag blev skjutsad dit vid 3/4 och fixade mig. Sen kom Kaylee och Reagan och när alla var färdiga så åkte vi till Reids hus där vi skulle ta bilder. Såg nu att jag redan lagt upp bilder från home coming så detta inlägg blir mest text.


Men efter vårt lilla home coming photo shot så åkte vi alla, vi kanska var 20 pers, till Raising Cane's och åt super god kyckling! efter det så åkte vi till själva dansen! Det var kul för att människorna där gjorde det kul! det fanns en DJ där men han var väll inte den bästa men men. Så det är iallafall annorlunda dansstil än vad jag har sett i Sverige så det var intressant..! Men jag hade iallafall superkul både innan, under och efter dansen! När dansen var över så åkte vi till en resturang och hade det supermysigt åt dessert och pratade.


Tror det var allt, Puss Puss hej

Likes

Comments

Hej alla!

Idag har varit en bra dag!, jag vaknade innan mitt alarm vilket jag älskar att göra:) sen hade vi en rolig psycologi lektion så det var ohså en bra start på dagen! Det ända dåliga med dagen var att jag hade ett matte prov som jag inte visste hur det skulle gå på, men det visade sig att det gick bra. Side note; lärarna här rättar prov mm så sjukt snabbt, du får tillbaka resultaten innom 2 dagar!? asbra!

Sen hade vi lunch så Jag, Nora, Ryan, Ashley, Kaylee och Reagan åkte till Fuji (tror det är mitt favvo ställe här!) och åt! Jag beställde hawaiian sushi och de andra beställde lunch boxes! vet inte om det bara är jag men jag har aldrig smakar sushi med cream cheese i sveige? men här har det iallafall cream cheese i nästan all sushi! det är gott så jag hoppas det är a thing i Sverige också!

Efter det så åkte vi tillbaka till skolan för att a våra 2 sista lekioner. Efter det så kom Ashley ( en annan Ashley) och hämtade upp mig och Nora för vi skulle testa på att gymma på gymmet hon är medlem hos! Första gången jag hade en riktig work out sen jag kom hit, om man räknar bort de korta styrke sakerna vi gjorde på cross countryn. Jag gillade gymmet och om jag skulle börja gymma där så har jag Ashley att träna med vilket är kul:)

Efter gymmet skulle vi egentligen åka och köpa doughnuts haha men det var stängt så vi åkte direkt till nagel salongen för att fixa våra naglar istället! när vi var klara med det så var klockan ca 7 så då blev jag hem skjusad och åt middag hemma:)


jag och Ashley matchade våra skal:)

Så nu idag är det tisdag och jag har gjort saker hela dagen:) imorgon onsdag ska vi åka och kolla på skor och köpa doughnuts:)! sen på torsdag är det hemma volleyball game mot Kearney (skolan ärke fiender typ) så det kommer komma många för att hejja på:) temat är black out och WOK! Wok står för we own kearney och de gör t-shirts där det står wok, beat Kearney, what even is a bearcat ( bearcat är Kearneys maskot) etc. Så dom är ganska seriösa med hela rival grejen...

På fredag är det football game och temat är camo... Jag har inget camo så jag ska nog låna av någon:)

Så ja min vecka kommer förhoppningsvis bli ganska rolig so I´m excited:)åhh juste vi hade en lång helg förra veckan så vi var lediga torsdag, fredag vilket var väldigt skönt! Vi åkte till omaha på fredag eftermiddag för att kolla på the football game men det var svinkallt så vi hade med oss filtar mm men vi valde att sitta i bilen under en quarter för det låste så mycket:) side note igen; i måndags var det 28C igen så vädret här är gaaanska oförutsägbart!

okej back to omaha; efter matchen så åkte vi till hounted houses, jag trode det var övergivna hus som an gick till för att det var läskigt men nej, detta är som spökhuset fast x 100! det fanst 3 olika hus på sället vi var på, eller ett hus, ett slott och en skog! Det var männiksor och jagade dig, skrek, folk som hoppad fram med motorsågar mm! det var kul men läskigt eftersom det var helt bäcksvart ute (kl var 10/11). Efter the hounted houses så åkte vi hem till Ashley och Regans moster, för hon bot i Omaha, och sov där. Dagen efter så åt vi på chipotle på vägen hem till Grand Island, gottt!


Yes det var min lilla update


Ashley, Jag, Nora och Ashley

17 oktober och jag kunde gå med kjol i skolan för det var så varmt:)

En till sak jag gjorde under min långhelg var att åka till Hastings med Nora o Kaylee:)! För bestämde vi oss för att köpa jordgubbar och nutella och sätta oss i en mysig park men vi var för rädda för clowner att vi bestämde oss för att parkera och låsa bildörrarna och äta allt i bilen istället! Efter vi hade ätit så körde vi till Hastings, där Kaylees kille bor och pluggar, för att fika på ett mysigt café! Det var en super mysig stad så jag tror vi ska tillbaka dit igen!

vi var även på en liten upptäcktsfärd i Nebraska, jag, Nora, Joe och Carolyn där vi åkte till städer där många norrmän och svenskar Bode! Vi vid på en skandinaviskt kyrka så det var lite kul att vi kunde läsa det som stod på alla gravstenarna tex:)


en dag var vi igen med Joe och tog bilder:) här är 2 av dem!

Btw jag har fått mitt learners permit så nu kan jag ta mitt riktiga körkort i februari!!:)Så här trött var jag för ett litet tag sen; jag gick till omklädningsrummet under lunchrasten och somnade på bänken:))

​Tack o hej nu ska jag lägga upp lite bilder från home coing

Likes

Comments