I lördags var det winter ball vilket var väldigt roligt och amerikanskt! Vi sågs kl 5 hos Lindsey's grandma som har ett väldigt fint hus med en fin sjö! Efter vi hade tagit en masssssa bilder så åkte vi och åt på en sushi resturang och direkt efter det åkte vi till själva dansen!

Jackson, Jag, Ashley, Gage

Joe Carolyn ovh jag

Jag och Jackson

jag Ashley Marco

Nora Ryan Marco jag

Jag och Jackson inne på dansen

Jag och Parker

Jag och Lindsey

efter en basket match

^state cheer

Ashleys senior night

Det är väldigt härligt i Nebraska just nu! 20 + har det varit i 4 dagar nu!

  • 62 readers

Likes

Comments

Igår var det The Super Bowl på tv så några kompisar åkte hem till Jesse och kollade på matchen och åt tillsammans! Det var kul att ha sett det men det var väll inte så jätte underhållande efterom jag inte hejjar på något football team! men Det var en spännande match för the Falcons ledde med 25 poäng (3-28) i the second quarter så ingen trode att the aitriots kunde vinna men de komm ifatt och det blev den första övertids super bowl matcehen i historien så det var spännande!

I lördags så var det ett basketball gam på hemma plan och temat var Pink out för att visa respekt för en av coachernas mamma som har blivit diagnoserad med bröst canser

I fredags så var det basket match mot Kearney i kearney så vi körde dit efter att Kaylee blev klar med sitt jobb! Det var en kul match ävenf ast vi förlorade:(

Temat var costume night, jag var en boxare

  • USA
  • 182 readers

Likes

Comments

Hej allesammans i detta inlägg tänkte jag bara berätta för alla hur glad jag är att jag åkte på detta utbytesår och hur gärna jag önskar att alla skulle få chansen att göra det!

Det har varit så många tillfällen här i USA då jag känt mig så otroligt tacksam och stolt över mig själv att jag faktiskt åkte även fast ingen av mina närmsta kompisar gjorde det! Jag kommer ihåg hur jobbigt det var att tänka på att jag skulle ta studenten ett år senare än alla andra men det är vid tillfällena här, när jag har känt mig som överlyckligast, som jag insett att det var värt det!

Jag har fått så väldigt mycket nya erfarenheter, nya kompisar, har blivit 100x säkrare på engelska och har lärt mig mycket om mig själv. Jag kommer ihåg att jag läste en massa utbytes bloggar åren innan jag åkte, och nästan alla pratade om hur mycket de hade lärt sig om sig själva och jag kommer ihåg att jag inte riktigt förstod vad de menade men nu när jag har bott i ett annat land, ett land så långt borta att det skulle ta mig 18 timmar att ta mig hem till min familj (om man inte hittar något mirakel flyg från lilla grand island som går direkt till Stockholm) så förstår jag verkligen vad de menade! Jag har insett hur mycket jag värderar små saker från Sverige som jag inte ens uppskattade när jag bodde hemma, jag har fått en ny känsla och syn av hur fint Sverige är och hur mycket jag gillar landet, samtidigt som jag har fått en helt ny kärlek för livet här, ett liv som är väldigt olikt mitt liv hemma! Jag tror i allmänhet att det är väldigt nyttigt att resa och uppleva saker som man inte skulle upplevt i sitt eget land, så att få chansen att få leva ett helt annat liv har varit väldigt väldigt givande

Om någon läser detta som fortfarande tvekar på att åka, ÅK!

Helt ärligt så vinner det positiva aspekterna över de negativa när det kommer till att åka på utbytes år! tro mig det är värt det!

Anmäl er här!!:

http://www.ef.se/highschool/infomeetings/

Liter bilder jag blir glad att kolla tillbaka på!

Likes

Comments

1. Jag, Nora, Laylaway,Ryan och Marco bestämde oss för at åka till Lincoln och åka skridskor men när vi väl kom dit så visade det sig att man behövde vara 18 (???). Tyckte det var lite konstigt men men, det blev en mysig resa ändå för vi åt på en god resturang och gick runt i mysiga Lincoln


2.Jag har slingat håret idag och är super nöjd! jag gillar verkligen hon tjejen som har gjort mitt hår båda gångerna:)


3. Jag tror jag jag håller på att bli sjuk men förhoppningsvis så kan jag sova av det:)


4. Okej detta är lite pinsamt eftersom att jag har bott i USA i 5 månader och att jag har levt på denna jord i snart 18 å!r, men för några dagar sen fick jag reda på att Washington DC och Washington inte är samma sak och att Washington DC inte ens ligger i Washington?! Jag har alltid varit säker på att presidenten har bott uppe i vänstra hörnet men nej det göt han tydligen inte! så det rubbade min världsbildlite halvt. Och ja jag kände mig ganska dum när min kompis säger tt han vill bo på the east coast oh jag frågar

- " så typ i florida?"

- "aa eller i Washington DC"

- "fast Washington DC ligger ju på andra sidan landet"

"nej?"

- " ha ha kul, jag vet att Washington ligger på väst kusten"

.........

så då kände jag mig väldigt blond:)

5. Jag vill också passa på att skryta lite och säga att jag, Anna och Ashley har varit väldigt duktiga på att träna! Och vi har hållt oss till vårat program ganska bra:)

6. Jag, Kaylee, marco, Ryan och Jackson åkte skridskor i Lincoln( denna gång hade vi påskrivna papper) och åt väldigt god glass !!

7. på Fredag ska jag på en girl scout sak och berätta lite om Sverige! De gör tydligen någon uppgift om andra länder, så vi ska visa dom lite svenska traditioner och laga lite svensk mat! Så om någon har någon kul fakta om Sverige så är det frittfram att kommentera eller vad som hellst! Vi ska iallafall göra pannkakor och "fira" midsommar, det är bestämt:)


Puss o kram!


Likes

Comments

Hej alla! denna vecka har, och kommer vara, väldigt kort! Det har kommit in en is storm till Nebraska vilket betyder att allt för tillfället är täckt med 1 cm is! Alla träden är superfina men vägarna är livsfarliga! I söndags runt kl 3 så skickade skolan ut ett medelande och sa att det var inställd skola på måndagen vilket var riktigt härligt! Så jag, Nora och Ashley sov över hos Reagan söndag kväll, Zach ( Reagans kille) och Carter( Reagans bror) var också där och vi spelade spel och gjorde yoga challanges! När vi vakande på måndag morgon hade hennes föräldrar varit super snälla och gjort frukost åt oss, och efter det så satt vi oss alla och kollade på en film!


Reagan och Ashleys mormor smsade och sa att hon hade bakat en massa bröd och kakor och sa att vi kunde komma över om vi ville ha något, så vi åkte till hennes hus och fikade ett tag:) Sen blev jag hemskjutsad, men jag hade glömt nycklarna så jag åkte till Noras hus istället! Hela dagen hade jag hopats på att de skulle ställa in skolan på tisdagen också (för det skulle komma lite snö under natten)! Jag hade nästan gett upp hoppet, men när kl var 9.57 så meddelade skolan att det var inställt pga av att det inte fanns ett säkert sätt att ta sig dit! Satan va glad jag blev!!

Det är så himla fint ut just nu! Ser ut som en vintersaga​

Likes

Comments

Hej!

På senaste tiden så har jag inte gjort så mycket speciellt, det har rullat på ganska vanligt nu! Jag har ändrat mitt schema denna semester, så nu slutar jag 12.30 varje dag vilket kommer vara väldigt skönt!

Eftersom jag har bytt ut några klasser så visste jag inte om jag skulle känna folk i de nya klasserna men det visade sig att jag känner minst 1 i varje klass(- business law) vilket var skönt!


Mitt schema ser ut så här


8.00-8.50 English IV


8.55-9.45 3D art


10.50-11.40 American history


11.45- 12.35 Business law


Har Engelska med Justin och Jackson, Art med Ashley och Jackson, History med Nora och matte med Laylaway o Jacob:)

Något mer som har ändrats är att nu, efter 5 månader har jag skaffat gym membership på ett gym där väldigt många från skolan tränar så det är lite som Sollentunas friskis! Dock har alla athletes weights i skolan så de flesta tränar i det viktrummet! Nu har det kommit ett nytt gym till GI som heter planet fitness, så jag ska kanske byta till de gymmet:'9


Kram

Likes

Comments

Hej alla!
Snart är det jul här, dock måste jag vänta 1 dag extra:((( men jag jag har tolkat det så firar de flesta här båda dagarna!
Jag blev färdig med all julklapps shopping igår så det är skönt att slippa oroa sig över det! Hopas dock mitt paket som mamma o pappa skickat kommer fram innan jul!!!

Nåt jag har tänkt på är att jag kommer bli väldigt uttråkad eftersom det inte blir någon skidåkning denna julafton! I vanliga fall så åker vi skidor, kommer hem, byter om och sen firar jul. Även fast min väntan på att öppna julklappar i vanliga fall inte är lång så blir jag lite otåligt! Och nu, här i Nebraska, ska jag alltså gå ska dagen o vänta?! Det blir nog mycket nytt här också dock!

Just nu sitter jag i skolan och inte gör ett skvatt! Vi är klara med alla finals och har inget att göra sååååååååå jag bestämde mig för att uppdatera er lite:)


Idag är det fredag men skrev detta inlägget i onsdags:))

Puss o kram

  • USA
  • 482 readers

Likes

Comments

California var så sjukt fint och jag vill definitivt tillbaka!!

Vi träffade Ashley och Annas kompis Kiera och åt på en vegan resturang i Cali!

Tack o hej❤️

Likes

Comments

Utsikten över Chicago( mellanlandning)

Första dagen i NY så åkte vi förbi Fika så vi bestämde oss för att stanna och äta något, det fanns lite svenska saker typ kanelbullar, men de såg lite torra ut så jag åt en prinsesstårta:)

Vi kollade på den kända julgranen vid Rockefeller center!

Okej detta var super mysigt! Eftersom Alva,min kompis som jag känns lääänge, flyttade till New York ungefär samtidigt som jag flyttade till Nebraska så var det superkul att vi kunde ses!

Efter vi var på college visit så tog dom med oss på en Broadway show och middag! Vi såg fiddler on the roof och showen var bra men väldigt lång!

Vi åkte skridskor på Rockefeller center ice skate rink:)

Och självklar skulle jag styla lite genom att åka baklänges och självklart så ramlar jag rakt på ansiktet! Det positiva är att jag har det hela på film:)

Igår år vi brunch på the boat house i central park!

  • USA
  • 674 readers

Likes

Comments

Hej alla!
Imorgon åker jag till New York med Anna och Ashley!! Jag är sjukt taggad:)) vi lämnar Grand Island ca 11 AM och landar i NY 9:27 PM ! På fredag så ska vi på ett college visit på kings college och sen gå på en Broadway show på kvällen! Sen på lördag o söndag så ska vi strosa runt och göra lite vad vi vill I guess, vi har lite inplanerat tex. Äta på the boat house, åka skridskor och åka up i empire state buildibg! Sen på antingen lördag eller söndag ska vi träffa Alva!<3
Jag ska uppdatera er när jag är där!!<33
Men sen på måndag morgon så flyget vi ner till LA där vi ska gå på ett till college visit och sen har vi 2 dagar då vi kan göra lite vad vi vill!

Jag är sjukt taggad❤️

Puss

  • USA
  • 730 readers

Likes

Comments