Idag fyller jag 18 år och jag fick göra tre tårtor i skolan. En prinsesstårta kinuskitårta till beställning och en tårta med grädde som vi åt i klassen till efterrätt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Den 9 november kl. 20:00 i svensk tid kommer man att kunna se Diabetes dokumentären "att leva utan att dö" på tv3 och viafree. Det skulle betyda mycket om ni skulle se på den. Mer info om dokumentären och den första diabetes galar hittar ni på @Diabetesgalan på instagram.

Likes

Comments

Idag i skolan gjorde jag bland annat en citron och marängpaj. Den blev jättebra och jag kommer att länka receptet här nere ifall ni känner för att pröva att laga den. Det ända som inte stämde med receptet för mig var att pajdegs mängden inte räckte, så jag behövde göra lite till av den och jag behövde laga en dubbelsats på själva marängen.

http://tidningenhembakat.se/recept/citron-marangpaj/

Likes

Comments

Jag såg just den här filmen och jag blev verkligen berörd av den. Jag har själv typ 1 diabetes sen 4 år tillbaka. Och den här videon beskriver väldigt bra om hur det är att ha diabetes och att i en ung ålder få veta att man har fått en obotlig dödlig sjukdom. Jag var själv 13 år när jag fick diabetes, då åkte jag in med ambulansen och jag var bara några dagar ifrån att inte finnas här längre. och varken jag eller andra diabetiker går säker en dag utan att veta ifall vi kommer att klara oss igenom dagarna och nätterna, detta är något som vi kommer att leva med för resten av våra liv.

Ni kan hjälpa alla som är drabbade av detta bara genom att se på videon, dela den och se till att så många så möjligt ser den

         ⬇så SNÄLLA titta på videon här nere⬇

Likes

Comments

Igår var jag och min klass till Sverige för att åka på bak-och chokladfestivalen. Det var kul att vara där.
Vi fick god frukost på båten och efter ungefär en timmes körning så var vi äntligen framme, och mär vi var tillbaka på båten så åt vi en god middag. vi kom tillbaka till Åland lite sent mrn det var det värt.
Här är några bilder som jag tog där och efter alla smakprover så kommer jag nog inte vilja äta choklad på ett tag.

Likes

Comments

Vi har börjat få lite mycket att göra i köket nu när caféet är igång plus att vi ska laga lunch till oss själva.
Så idag har jag lagat två stycken formar med blåbärskakor, en form mockarutor och så fixade jag till en efterrätt till klassen, då då blev det en slags saft eller kräm med hallon, blåbär och jordgubbar med en klick glass till det. Ha en bra fortsättning på eran dag!!!

Likes

Comments

Jag har testade att laga den här goda päronkakan med after eight. Och den blev jättebra, enda "felet" var att jag behövde laga två satser av vaniljkrämen.
jag la till en bild på receptet ifall ni är intresserade av att testa på att laga kakan.

Likes

Comments

Här är några bilder på caféet på ÅYG som jag och min klass sköter om.
Men vi har lite tomt på folk för att två klasser är ute på praktik. Så det kommer nog vara dåligt på folk den här veckan iallafall.

Likes

Comments

Idag var jag på skördemarknad i Bolstaholm. och på Sipsen.
Det var jättekul på båda ställena och det fanns mycket att se. Bolstaholm är en bondgård så det fanns mycket djur och det tyckte syrran om plus att det fanns hemmagjord a klubbor i flera smaker, jag tog plokagris.
Den sista bilden är tyvär den enda bilden jag tog från Sipsen. Och det är en bild på vårrullar med köttfärs, och det var supergott. Jag älskar vårrullar.

Likes

Comments